Frankrijk - Soft-multisportavontuur in de Haut-Languedoc


7 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »

Frankrijk - Soft-multisportavontuur in de Haut-Languedoc


7 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »

Frankrijk - Soft-multisportavontuur in de Haut-Languedoc


7 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »

Frankrijk - Soft-multisportavontuur in de Haut-Languedoc


7 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »

Frankrijk - Soft-multisportavontuur in de Haut-Languedoc


7 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »
Individuele reizen Frankrijk
Dit is een actieve vakantie die ook voor gezinnen met jonge kinderen zeer haalbaar is. Op een speelse manier maak je kennis met de rijke cultuur van de Haut-Languedoc en z'n verbazingwekkend gevarieerd landschap. Eenvoudige tochtjes met een ezeltje als wandelkameraad, veel waterpret en rustige fietstochten over autoloze 'voies vertes'. 
Aantal dagen: 7 dagen
Reisnummer: 21FR5LDM
Reisdatum: Periode zelf te bepalen
Beschikbaar : Op aanvraag

Wandelniveau :

Natuur:
Cultuur:
Comfort:

Wat maakt deze reis bijzonder?

 • 2 tochten met een ezeltje
 • 3 fietstochten 
 • indrukwekkende Gorges d'Héric
 • Cirque de Mourèze
 • Lac du Salagou

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Dag 1

Fraïsse-sur-Agoût 

Fraïsse-sur-Agoût is een aantrekkelijk bloemendorpje in het Franse departement Hérault en in het Regionaal Natuurpark van de Haut-Languedoc. Het dorpsbeeld dat wordt bepaald door oude huizen, een kerkje en boerderijen, is volledig in harmonie met de omringende natuur. s' Avonds staat er een lokale specialiteit op het menu.

Overnachting. (A)

O = ontbijt     L = lunch     A = avondmaal

Dag 2

Fraïsse-sur-Agoût

Vandaag maak je kennis met het ezeltje dat je de komende twee dagen gaat vergezellen op je tochten. Door het kreupelhout neemt hij je mee op sleeptocht naar de Col de Fontfroide, een gekende col in de wielerwereld. Hierboven geniet je van een uitzicht dat tot de Pyreneeën en de Middellandse Zee reikt. Op mooie dagen is de kans groot om roofvogels te spotten.

Luswandeling van 13 km. Hoogteverschil: + / - 385 m.

Hotelovernachting. (O, L, A)

Dag 3

Mons-la-Trivalle

Met je wandelkameraard aan de hand verken je deze uiterst afwisselende streek van kleine dorpjes, bossen, heuvels en rivieren. 's Middags zoek je een rustig picknickplekje in de schaduw, ver weg van de drukte is dit puur genieten! Na de wandeling haal je je wagen op om naar je volgende logies in Mons-la-Trivalle te rijden.

Luswandeling van 10 km, ca. 3,5 uur stappen. Hoogteverschil: + / - 310 m.

Overnachting. (O, L)

Dag 4

Mons-la-Trivalle

Na het ontbijt haal je de fietsen af (als je deze huurde) en fiets je naar de oever van de rivier de Orb (1 km) waar je van start gaat voor een kano- of kajakavontuur*. Het is een eenvoudige afvaart door een prachtig natuurgebied van rotsen en dichte bossen. Na de middag fiets je van bij het logies over een rustige groene piste of  'voie verte' naar Olargues, een dorpje dat vaak werd bekroond voor z'n schoonheid en dat een bezoekje meer dan waard is. 4 km. Voor meer waterpret kan je naar de indrukwekkende kloof de Gorges d'Héri fietsen (1,3 km).

Kano of kajak: 5 km. De huurprijs van de fietsen is niet inbegrepen (zie toeslagen).

* Minimum leeftijd van 7,5 à 8 jaar EN 25 m kunnen zwemmen. Gezinnen met jongere kinderen krijgen korting als ze niet deelnemen aan de kajak of- kano-activiteit. Je beslist bij voorkeur bij de reservatie of je voor kano of kajak kiest.

Overnachting in een chambres d’hôtes. (O)

Dag 5

Bédarieux

De autoloze fietsroute 'Passa Païs' is een 'voie verte' over een voormalige spoorlijn in het hartje van het natuurpark. Je fietst er door een landschap van middelhoge bergen, velden en bossen. Wie wil kan onderweg z'n klimskils testen in een klimpark of alles leren over klokken in het Musée de la Cloche. Rond 16u30 moet je bij het logies in Bédarieux zijn want dan zal de chauffeur van het gezelschap terug  naar Mons-la-Trivalle  worden gebracht om de wagen te halen. De rest van de familie kan alvast een duikje in het zwembad nemen. Deze laatste twee nachten verblijf je op het domein van een natuurlijke wijnbouwer, met zwembad. 

Fietstocht van 21,8 km. Hoogteverschil: + / - 70 m.

Overnachting in een chambres d’hôtes met zwembad. (O) 

Dag 6

Bédarieux

Je rijdt met de wagen van Bédarieux naar Mourèze (21 km). Hier maak je een korte wandeling doorheen een bizar doolhof van vreemde rotsfiguren in het keteldal of de 'cirque de Mourèze'. De door erosie gevormde hoge kalkstenen zuilen transformeerden een gebied van niet minder dan 340 ha in een natuurlijk amfitheater. Van hieruit is het niet ver rijden naar het Lac de Salagou (15 km) dat volledig omringd wordt door heuvels en kloven in rode zandsteen. Hier is het tijd voor wat waterrecreatie, je kiest uit een aantal activiteiten die je gedurende twee uur kan doen; pedalo, kano, kajak, paddle, elektrische boot*, 1 uur varen met een catamaran*. Na de wateractiviteit keer je terug naar Bédarieux voor de laatste overnachting.

Tocht van 2,5 km, hoogteverschil: + / - 80 m. Wateractiviteit 2 uur.

* voor de elektrische boot en de catamaran verwittig je best enkele dagen op voorhand, voor de catamaran betaal je ter plaatse een supplement van € 4 p.p.

Overnachting in een chambres d’hôtes met zwembad. (O)

Dag 7

Einde na het ontbijt. (O)

 

Ezelweetjes

Een tijdje in de nabijheid van ezels wandelen brengt een mens in nauw contact met de natuur. Het is een geprivilegieerd contact, zeldzaam in onze hectische tijd. Voor vele mensen is een 'ezel-stapweek' dan ook een echte openbaring. Daarnaast vormen de ezels een link met een vervlogen landelijk leven: ze doen ons de grote traditie van het vervoer per (muil)ezel herbeleven, zoals dat in vroeger tijden gebruikelijk was. En tenslotte geeft een tocht met ezels ons het besef terug van wat 'menselijke' afstanden zijn. We moeten omwille van de dieren en van onszelf immers rekening houden met de lengte van het dagtraject, de hoogteverschillen, graasmogelijkheden, drinkwatervoorziening, enzovoort. Zaken waar wij 'automensen' vaak niet meer bij stilstaan. 
Ezels zijn bijzonder taai en hebben een groot uithoudingsvermogen. Hun gevoel voor oriëntatie is sterk ontwikkeld: ze vinden gemakkelijk hun thuis terug. En het is goed om weten dat ezels speelse grappenmakers zijn, maar ook aanhankelijk en voorzichtig. Geaaid worden vinden ze nooit onprettig en af en toe een lekkernij, bv. aan appel (géén snoep) maakt ze helemaal gelukkig.

Andere ezeltochten

Wil je graag een ganse week met een ezeltje op stap, neem dan zeker een kijkje naar onze Ezeltjestocht in de Ardèche.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Prijs

Prijs geldig in 2021*

voor 7 dagen/6 nachten:

 • Op basis van een familiekamer

€ 590 p.p. vanaf 18 jaar
€ 530 p.p. van 12 jaar tot 18 of 3de volwassene op de kamer
€ 380 p.p. van 2 tot 11 jaar
€ 75 p.p. tot 2 jaar (voor babybedje, geen maaltijden)

 • Op basis van een tweepersoonskamer

€ 685 p.p. vanaf 12 jaar
€ 665 p.p. van 2 tot 11 jaar
€ 75 p.p. tot 2 jaar (voor babybedje, geen maaltijden)

* voor hoogseizoen (juli en augustus)-. Reis je buiten het hoogseizoen? Zie kortingen.


Voorschot: gelijk aan de volledige reissom

Inbegrepen

 • logies 
 • 2 x avondmaal
 • 2 lunchpakketten
 • huur van een ezeltje voor twee dagen
 • kajak- of kanotocht (incl. transport naar het startpunt, huur van een kano of kajak, verzekering, reddingsvest, waterdichte container, helm, peddel)
 • wateractiviteit naar keuze van 2 uur bij het meer van Salagou (toeslag voor catamaran)
 • taxitransfer Bedarieux - Mons-la-Trivalle
 • informatiepakket met wandelbeschrijvingen en kaarten
 • toeristentaks
 • gps-tracks
 • BTW

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis 
 • overige maaltijden en dranken
 • fietshuur (zie toeslagen)
 • overige transfers
 • evt. inkomgelden
 • evt. andere optionele activiteiten
 • evt. verzekering

Toeslagen

Fietshuur voor 2 dagen: 

 • Klassieke fiets: € 40 (>1,45m) of € 28 (<1,45m)
 • Elektrische fiets: € 66
 • Aanhangfiets voor kinderen: € 28
 • Kinderstoeltje: € 10
 • Fietskar: € 28

Kortingen

 • Laagseizoen: € 25 p.p. (o.b.v. een familiekamer), € 30 p.p. (o.b.v. een tweepersoonskamer). Deze kortingen zijn niet geldig voor kinderen tot 2 jaar.
 • Het schrappen van wateractiviteit op dag 4: op aanvraag. Alternatief: fietsen naar Olargues of langer naar de grotten van d'Héric gaan.

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.
 5. Bij boeking minder dan 3 weken vóór het vertrek (late boeking) wordt een dossierkost van 30 euro aangerekend.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Aantal deelnemers

Dit is een individuele reis zonder begeleiding.
Het minimum aantal deelnemers is 2, het maximum hangt af van de capaciteit en beschikbaarheid van de overnachtingsplaatsen. In bepaalde gevallen kan de reis ook door 1 deelnemer worden gedaan, mits hij of zij er zich van bewust is dat alleen wandelen in vaak afgelegen gebieden risico's met zich meebrengt.

Beschikbaarheid

De boeking van een reis op individuele basis kunnen we nooit meteen bevestigen. Er moeten vaak meerdere overnachtingsplaatsen en dienstenverstrekkers gecontacteerd worden om na te gaan of ze beschikbaar zijn op jouw data. Dit neemt tijd in beslag. Onbeschikbaarheid van een logies kan ervoor zorgen dat de datum moet verschuiven. Reserveer daarom tijdig je reis. Wacht steeds met het vastleggen van vluchten of ander vervoer tot wij je boeking bevestigd hebben.

Reisperiode

Deze reis is mogelijk in de volgende periode:
van 1 april tot/met 31 oktober 2021

Dagelijks vertrek mogelijk.

Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op  Accuweather

 


Heen- en terugreis

Met de wagen

Afstand Brussel - Fraïsse-sur-Agoût: ca.  935 km. Je hebt ter plaatse een wagen nodig. Gratis parking bij het logies.

Vertrek goed voorbereid op reis met VAB/Europese wegeninfo: toestand van de wegen, buitenlandse verkeersreglementen, wegenwerken, een druktekalender, enz. Check zeker of je voor jouw reisweg en bestemming een milieu-, wegen- of ecovignet nodig hebt.

Vervoer tijdens de reis

In het kader van het activiteitenprogramma zijn er een aantal verplaatsingen nodig die nooit langer zijn dan 30 min. rijden en max. 32 km.

 • dag 2: naar de ezelverhuurder in Flacheraud: 3 km
 • dag 3: na de wandeling rijd je met je eigen wagen van Fraïsse-sur-Agoût naar het volgende logies in Mons-la-Trivalle.
 • dag 5: inbegrepen taxitransfer van Bédarieux naar Mons-la-Trivalle om je wagen op te halen en naar het logies in Bédarieux te rijden.
 • dag 6: naar de Cirque de Mourèze en in de namiddag naar het Lac de Salagou. 30 min. rijden, 32 km.

Wandelniveau

. Lichte wandelingen van max. 12 km met een hoogteverschil van max. 360 m stijgen en dalen. Rustige fietstochten van max. 15 km met beperkte hoogteverschillen.  Je voorziet 2,5 tot 4 uur per dag voor deze activiteiten die je uiteraard kan afwisselen met bezoekjes, een picknick, een zwempartijtje,...

Deze reis is mogelijk voor kinderen vanaf 4 jaar. Voor de kano- of kajaktocht op dag 4 is een minimum leeftijd van 7,5 à 8 jaar vereist EN je moet minstens 25 m kunnen zwemmen. Gezinnen met jongere kinderen kunnen die dag naar Olargues fietsen of langer naar de grotten van d'Héric gaan. Korting op aanvraag.

Wij drukken het wandelniveau van elke reis uit in het ‘stappertjes-systeem’ van  tot . Het omvat zowel de fysieke als technische moeilijkheidsgraad.


Gezien wandelen de hoofdactiviteit van deze reis is, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om aan deze wandelingen deel te nemen.

Kinderen

 • kinderen vanaf 4 jaar
 • rustige activiteiten
 • waterpret
 • mooie fietstochten
 • kano- en kajaktocht (minstens 7,5 à 8 jaar zijn en minstens 25 m kunnen zwemmen); alternatief is mogelijk (zie boven)

Op goede voet

op goede voet

'Anders Reizen', dat is actief reizen waarin wandelen centraal staat. Wandelen als een manier om te ontdekken, te ontmoeten en om tijd te nemen. Liever een beperkte regio echt leren kennen dan vluchtig rondreizen. Dit alles met oog voor het welzijn van de plaatselijke bevolking en onze lokale partners.

Voor reizen binnen Europa wil dit voor ons zeggen:

 • Elke dag min. 3 uur wandelen
  (of buitensport) op minstens de helft van het aantal dagen.
 • Waar mogelijk kiezen voor vervoer over land.
  Met trein, (mini)bus of eventueel wagen. Is vliegen onvermijdelijk dan is de reis minimum 7 dagen lang. Geen minitrips per vliegtuig dus. En de uitstoot van je vlucht wordt door ons gecompenseerd via Treecological.
 • Het aantal lange verplaatsingen ter plaatse beperken.
  Het aantal dagen waar we meer dan 2 uur vervoer gebruiken is nooit meer dan een derde van het aantal dagen ter plaatse. Wanneer er lokaal gevlogen wordt, beperken we ons tot 1 binnenlandse vlucht per 7 dagen ter plaatse (vluchten aansluitend bij de internationale vlucht niet meegerekend).
 • Van deze regels wijken we enkel af wanneer er een verantwoorde reden voor is.

Logies

Overnachtingen  op basis van een twee- of meerpersoonskamer met eigen badkamer in kleine hotel-auberges of in een chambre d'hôtes:

 • 2 x in Fraïsse-sur-Agoût: klein familiaal hotelletje met ruim terras. Recent gerenoveerde kamers met terras. Gelegen in het hartje van het dorp. Gratis wifi.
 • 2 x in Mons-la-Trivalle: chambre d'hôtes waarbij de kamers zijn ondergebracht in aparte huisjes, los van het hoofdgebouw. Grote tuin. Eenvoudig maar
 • 2 x in Bédarieux: chambre d'hôtes die deel uitmaakt van een wijndomein. Eenvoudige kamers. Grote tuin met zwembad.
Gezien de kleinschaligheid van het logies kan het zijn dat je in een alternatief logies overnacht.

Maaltijden

In het dagschema staat steeds vermeld welke maaltijden er elke dag zijn inbegrepen:
O = ontbijt, L = lunch, A = avondmaal

 • ontbijt is inbegrepen en wordt soms in buffetvorm aangeboden
 • 2 x picknick inbegrepen tijdens de ezeltjestochten, op de andere dagen kan je makkelijk zelf je inkopen doen en een picknick samenstellen ofwel 's morgens voor je vertrekt ofwel tijdens de tocht zelf
 • 2 x avondmaal inbegrepen in Fraïsse-sur-Agoût

Reisuitrusting

We beperken ons hier tot items die je zeker niet mag vergeten, of die aan bepaalde vereisten moeten voldoen. Evidente spullen als toiletgerief, gewone kledij, ondergoed,..die op elke reis meegaan, worden niet vermeld.
Informatie over reisuitrusting in het algemeen en een lijst van buitensportzaken waar je als deelnemer aan een van onze reizen korting krijgt, vind je hier.

Bagage

 • voor de hoofdbagage: vlot hanteerbare reiskoffer of -tas. Wanneer je meerdere keren van overnachtingsplaats wisselt, kies je met het oog op het bagagevervoer best voor een niet te groot formaat dat makkelijk stapelbaar is. 
 • voor de wandelingen: comfortabel zittende kleine rugzak, deze moet alles kunnen bevatten wat je tijdens een dagwandeling nodig hebt. Een inhoud van 15 tot 30 liter volstaat meestal. Zorg bij voorkeur voor een model met regenhoes, of schaf deze apart aan. Zo blijft je dagbagage droog.

Schoenen & kousen

 • waterbestendige wandelschoenen met een goed zoolprofiel. Kies schoenen die de enkel omsluiten, omdat ze dan meer steun geven en daardoor de vermoeidheid en kans op verstuikingen verminderen. Zorg dat nieuwe schoenen ingelopen zijn.
 • lichte schoenen, sneakers of sandalen (voor buiten de wandelingen).
 • wandelkousen: deze speciale kousen (verkrijgbaar in buitensportzaken) zorgen voor goed vochttransport, isolatie en loopcomfort en drogen snel. Een kleine investering die je heel wat leed kan besparen (blaren, pijnlijke voeten,,…).
 • evt. getten (waterdichte onderbeenbeschermers): deze voorkomen dat water op vochtig terrein of bij zware regen in je schoenen dringt.

Kledij

In plaats van één dik kledingstuk tegen de koude, draag je beter meerdere dunne ‘lagen’. Op die manier kan je je kledij doorheen de dag aanpassen aan de temperatuur.

 • voor alle kledij die je meeneemt, geldt dat je bij voorkeur kiest voor lichte en ‘ademende’ stoffen
 • wind- en waterdichte jas
 • fleece
 • hoofddeksel (hoed, pet, sjaaltje,…) ter bescherming tegen de zon
 • zwemgerief
 • oude sportschoenen of schoenen die nat mogen worden (voor de kajakactiviteit)

Diversen

 • (bad-)handdoek (eventueel sneldrogend)
 • toiletpapier of hygiënische doekjes
 • zakmes voor de picknick
 • drinkfles of -zak
 • evt. fluitje (handig in noodsituaties)
 • evt. powerbank voor de gps

EHBO

Stop je EHBO-set in je dagrugzak voor het geval er tijdens de wandeling iets mocht misgaan. In de handel zijn ook standaard EHBO-sets te koop. Hier enkele suggesties om je persoonlijke EHBO samen te stellen:

 • middel tegen reisziekte
 • ontsmettingsmiddel
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel tegen krampen
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • wond- en blarenpleisters van verschillende breedte
 • elastisch verband voor ingeval van verstuikingen
 • steriel gaas en kleefband

Reisdocumenten

Voor reizen naar Frankrijk volstaat je identiteitskaart.

Voor kinderen tot 12 jaar is een kids-ID vereist. Indien niet beide ouders meereizen, is het raadzaam het schriftelijk akkoord van de andere ouder op papier te zetten, de handtekening door de gemeente voor echt te laten verklaren en deze schriftelijke toestemming mee te nemen op reis. Wanneer het kind en de ouder niet dezelfde familienaam hebben, kan een kopie van de geboorteakte dienen als bewijs van verwantschap.


Geld

In Frankrijk betaal je met euro's. Op heel wat plaatsen kan je vlot met krediet- en betaalkaarten terecht, zowel om te betalen als om geld uit de automaat te halen. We raden aan om je reisbudget deels in contanten, deels met de kaart te besteden.


Wijzigingen

Anders Reizen behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief: