Frankrijk - Het Massief van de Ecrins


8 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »

Frankrijk - Het Massief van de Ecrins


8 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »

Frankrijk - Het Massief van de Ecrins


8 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »

Frankrijk - Het Massief van de Ecrins


8 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »

Frankrijk - Het Massief van de Ecrins


8 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »
Individuele reizen Frankrijk
Ten zuidoosten van Grenoble ligt één van de indrukwekkendste en meest ongeschonden bergmassieven van de Alpen: het ‘Massif des Ecrins’.  De bergen rijzen hier tot meer dan 4000 m hoogte op uit de valleien en worden afgewisseld met grillige gletsjers en steile sneeuwvelden. Je verblijft in een authentiek maar eenvoudig alpenhotel, dat voor bergwandelaars ideaal gelegen is aan de voet van de Mont Pelvoux. 
Aantal dagen: 8 dagen
Reisnummer: 21FR5ECA
Reisdatum: Periode zelf te bepalen
Beschikbaar : Op aanvraag

Wandelniveau :
en

Natuur:
Cultuur:
Comfort:

Wat maakt deze reis bijzonder?

 • Eenvoudig maar mooi gelegen alpenhotelletje
 • Mogelijke overnachting in Refuge du Glacier Blanc met zicht op de gletsjer
 • Ongerepte vallei van Vallouise
 • Hooggebergte, toppen tot 4000 m
 • Warm en droog zomerklimaat 

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Deze reis scoort

8,8

30 Beoordelingen

reviews van klanten

Voor ons is de troef van Anders Reizen de uitgekiende bestemmingen. De logies zijn steeds goed in verhouding prijs-kwaliteit. Het was zeker niet onze laatste Anders Reizen reis.

Jan V. -

Algemene reistips

Dag 1

Het hotelletje in Ailefroide is uniek gelegen aan de voet van de 3914 m hoge Mont Pelvoux en op 25 km van Briançon. De inrichting is eenvoudig, er is een salon met open haard, een grote tuin en uit alle ramen heb je uitzicht op de bergen en de groene natuur. Je wordt verwacht voor het avondmaal.

Hotelovernachting. (A)

O = ontbijt    L = lunch    A = avondmaal

Dag 2 - 7

Het Massief van de Ecrins is een sterk vergletsjerd gebied met enkele toppen van boven de 4000 m. Wellicht tref je in dit nationaal park de meest ongerepte landschappen aan van het hele alpengebied. Je verkent voornamelijk ‘La Vallouise’, een vallei die tot voor kort enkel te voet bereikbaar was. Er zijn een aantal wandelingen die heen- en terug hetzelfde pad volgen, deze zijn hieronder aangeduid met h=t.

 • Inloopwandeling naar een mooi uitzichtpunt bij Pra Chapel. Tocht van 4,5 uur stappen.
 • Wandeling naar de refuge van Sele doorheen de bomenrijke en brede vallei van de bergrivier de Celse-Nière.  Tocht van 4.5 of 6 uur stappen. Niveauverschil: + 670 m of + 1004 m. h=t.
 • Naar de schitterend gelegen refuge du Glacier Blanc op 2550 m hoogte en met prachtige zichten. Tocht van 3 à 4 uur stappen. Niveauverschil: + 676 m. h=t. Overnachten in de berghut kan ook, meer uitleg bij 'logies'.
 • Makkelijke schaduwrijke tocht naar de Rocher Pointu.  Tocht van 3 uur stappen. Niveauverschil: + 409 m.
 • Lus vanuit het pittoreske bergdorpje Vallouise naar Puy Aillaud. Tocht van 2,5 tot 3 uur stappen.
 • Door de vallei van Vallouise over een schaduwrijk pad met gering hoogteverschil naar de Cascade la Pissette en terug. Tocht van  2,5 uur stappen. Niveauverschil: + 246 m.
 • Prachtige trekking naar het bergmeer Lac de Puy Allaud, je hebt er zicht op alle hoge toppen van de streek. Tocht van  6 uur stappen. Niveauverschil: + 1064 m. h=t.
 • Naar het groene gletsjermeer Lac de l’Eychauda. Tocht van 4 à 5 uur stappen. Niveauverschil: + 800 m. h=t.
 • Met mooie zichten op het hooggebergte naar de refuge des Bans. Tocht van 4 uur stappen. Niveauverschil: + 459 m. h=t.
 • Merenwandeling naar Lac Palluel en Lac Faraval. Tocht van 5 à 6 uur stappen. Niveauverschil: + 1030 m.
 • Valleiwandeling rondom Dormillouse, het enige nog bewoonde dorpje in het nationaal park. Tocht van 3 uur stappen. Niveauverschil: + 400 m.

In de buurt zijn tal van andere sportieve activiteiten mogelijk: via ferrata, canyoning, parapente, mountainbike, paardrijden en er is een gemeentelijk zwembad in Pelvoux.

Hotelovernachting. (O, A)

Dag 8

Einde na het ontbijt. (O)

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Prijs

Prijs geldig in 2021:

8 dagen / 7 nachten: € 530 p.p.


Voorschot: € 160 per deelnemer

Inbegrepen

 • logies 
 • ontbijt en avondmaal 
 • informatiepakket met wandelbeschrijvingen
 • originele IGN wandelkaarten
 • BTW

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis
 • middagmalen en dranken 
 • toeristentaks (ter plaatse te betalen) 
 • plaatselijke transfers 
 • extra activiteiten ter plaatse te betalen
 • evt. reisverzekering

Toeslagen

 • Eenpersoonskamer: op aanvraag

Kortingen

 • Van 1/6 t.e.m. 30/6 en van 1/9 t.e.m. 30/9: € 20 p.p.
 • Kinderen tot 10 jaar op kamer ouders: op aanvraag.

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.
 5. Bij boeking minder dan 3 weken vóór het vertrek (late boeking) wordt een dossierkost van 30 euro aangerekend.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Aantal deelnemers

Dit is een individuele reis zonder begeleiding.
Het minimum aantal deelnemers is 2, het maximum hangt af van de capaciteit en beschikbaarheid van de overnachtingsplaatsen. In bepaalde gevallen kan de reis ook door 1 deelnemer worden gedaan, mits hij of zij er zich van bewust is dat alleen wandelen in vaak afgelegen gebieden risico's met zich meebrengt.

Beschikbaarheid

De boeking van een reis op individuele basis kunnen we nooit meteen bevestigen. Er moeten vaak meerdere overnachtingsplaatsen en dienstenverstrekkers gecontacteerd worden om na te gaan of ze beschikbaar zijn op jouw data. Dit neemt tijd in beslag. Onbeschikbaarheid van een logies kan ervoor zorgen dat de datum moet verschuiven. Reserveer daarom tijdig je reis. Wacht steeds met het vastleggen van vluchten of ander vervoer tot wij je boeking bevestigd hebben.

Reisperiode

Deze reis is mogelijk in de volgende periode:
van 1 juni tot/met 30 september 2021

Meestal is het hier in de zomerperiode mooi en zonnig, de vallei La Vallouise dringt tot diep in het massief door en staat garant voor een warm en droog zomerklimaat met weinig wind.

Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op Accuceather

Heen- en terugreis

Met de wagen

Ca. 980 km. Voor het merendeel van de wandelingen is een verplaatsing nodig. Een wagen is dus noodzakelijk.

Vertrek goed voorbereid op reis met VAB/Europesewegeninfo: toestand van de wegen, buitenlandse verkeersreglementen, wegenwerken, een druktekalender, enz. Check zeker of je voor jouw reisweg en bestemming een milieu-, wegen- of ecovignet nodig hebt.

Vervoer tijdens de reis

Voor het overgrote deel van de wandelingen heb je de wagen nodig maar de verplaatsing naar het startpunt van de wandeling ligt meestal onder de 10 km. Enkel wandeling 1 en 2 vertrekken vanuit het hotel. 

Wandelniveau

 en . Niet te onderschatten dagtochten van 4 à 6 uur stappen met hoogteverschillen van max. 1064 m stijgen. Er werden 13 wandelingen uitgewerkt zodat je elke dag keuze hebt uit minstens twee tochten. Overwegend wandel je over goede paden maar met nu en dan stukjes over gletsjerpuin en los gesteente, af en toe moeten er bergriviertjes worden over gestoken. Hier en daar kom je ook kleine ravijnen tegen met in het voorjaar nog wat sneeuw. Enige tredzekerheid is aan te raden. Verschillende wandelingen volgen voor de terugweg hetzelfde pad zodat je deze vroegtijdig kan beëindigen.

Wij drukken het wandelniveau van elke reis uit in het ‘stappertjes-systeem’ van  tot . Het omvat zowel de fysieke als technische moeilijkheidsgraad.


Gezien wandelen de hoofdactiviteit van deze reis is, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om aan deze wandelingen deel te nemen.

Logies

Je verblijft in een typisch berghotel, prachtig gelegen en met een mooie grote tuin. Het hotel is enigszins gedateerd en de kamers zijn aan de kleine kant maar het hotel is het ideale uitgangspunt voor de wandelingen in het Nationaal Park van de Ecrins.

Je overnacht in een tweepersoonskamers met privé sanitair. 

 • grote 'natuurlijke' tuin waar er bij mooi weer gegeten kan worden (tijdens de zomermaanden kan het druk worden - het restaurant is ook toegankelijk voor niet hotel-gasten)
 • salon met open haard
 • snackbar met terras
 • TV-salon
 • beperkte wifi in de gemeenschappelijke ruimtes

Tijdens je verblijf kan je een mooie tweedaagse tocht maken naar een schitterend gelegen refuge vlakbij een gletsjer, de Refuge du Glacier Blanc. Je betaalt hiervoor ter plaatse een supplement van +/- € 50 per persoon voor de overnachting, het ontbijt en het avondmaal. Je kamer in het hotel blijft behouden. Ter plaatse te regelen.


Op goede voet

op goede voet

'Anders Reizen', dat is actief reizen waarin wandelen centraal staat. Wandelen als een manier om te ontdekken, te ontmoeten en om tijd te nemen. Liever een beperkte regio echt leren kennen dan vluchtig rondreizen. Dit alles met oog voor het welzijn van de plaatselijke bevolking en onze lokale partners.

Voor reizen binnen Europa wil dit voor ons zeggen:

 • Elke dag min. 3 uur wandelen
  (of buitensport) op minstens de helft van het aantal dagen.
 • Waar mogelijk kiezen voor vervoer over land.
  Met trein, (mini)bus of eventueel wagen. Is vliegen onvermijdelijk dan is de reis minimum 7 dagen lang. Geen minitrips per vliegtuig dus. En de uitstoot van je vlucht wordt door ons gecompenseerd via Treecological.
 • Het aantal lange verplaatsingen ter plaatse beperken.
  Het aantal dagen waar we meer dan 2 uur vervoer gebruiken is nooit meer dan een derde van het aantal dagen ter plaatse. Wanneer er lokaal gevlogen wordt, beperken we ons tot 1 binnenlandse vlucht per 7 dagen ter plaatse (vluchten aansluitend bij de internationale vlucht niet meegerekend).
 • Van deze regels wijken we enkel af wanneer er een verantwoorde reden voor is.

Maaltijden

In het dagschema staat steeds vermeld welke maaltijden er elke dag zijn inbegrepen:
O = ontbijt, L = lunch, A = avondmaal

 • Ontbijt inbegrepen
 • Lunchpakketten te bestellen in het logies (+/- € 7 per persoon), in het dorp zijn ook 2 supermarktjes waar je zelf je picknick kan samen stellen
 • Avondmaal inbegrepen, als hotelgast eet je in de eetzaal van het hotel.

 


Honden

Niet toegelaten.


Reisuitrusting

We beperken ons hier tot items die je zeker niet mag vergeten, of die aan bepaalde vereisten moeten voldoen. Evidente spullen als toiletgerief, gewone kledij, ondergoed,.. die op elke reis meegaan, worden niet vermeld.

Informatie over reisuitrusting in het algemeen en een lijst van buitensportzaken waar je als deelnemer aan een van onze reizen korting krijgt, vind je hier.

Bagage

 • voor de hoofdbagage: vlot hanteerbare reiskoffer of -tas.  
 • voor de wandelingen: comfortabel zittende kleine rugzak, deze moet alles kunnen bevatten wat je tijdens een dagwandeling nodig hebt. Een inhoud van 15 tot 30 liter volstaat meestal. Zorg bij voorkeur voor een model met regenhoes, of schaf deze apart aan. Zo blijft je dagbagage droog.

Schoenen & kousen

 • waterbestendige wandelschoenen met een goed zoolprofiel. Kies schoenen die de enkel omsluiten, omdat ze dan meer steun geven en daardoor de vermoeidheid en kans op verstuikingen verminderen. Zorg dat nieuwe schoenen ingelopen zijn.
 • lichte schoenen, sneakers of sandalen (voor buiten de wandelingen).
 • wandelkousen: deze speciale kousen (verkrijgbaar in buitensportzaken) zorgen voor goed vochttransport, isolatie en loopcomfort en drogen snel. Een kleine investering die je heel wat leed kan besparen (blaren, pijnlijke voeten,,…).

Kledij

In plaats van één dik kledingstuk, draag je beter meerdere dunne ‘lagen’. Op die manier kan je je kledij doorheen de dag aanpassen aan de temperatuur.

 • Voor alle kledij die je meeneemt, geldt dat je bij voorkeur kiest voor lichte en ‘ademende’ stoffen
 • wind- en waterdichte jas
 • hoofddeksel (hoed, pet, sjaaltje) ter bescherming tegen de zon
 • evt. handschoenen, muts en sjaal
 • evt. zwemkledij

Diversen

 • toiletpapier of hygiënische doekjes
 • drinkfles of -zak
 • zakmes voor de picknick
 • evt. fluitje (handig in noodsituaties)
 • evt. wandelstokken
 • zak- of hoofdlamp
 • evt. wandelstokken

EHBO

Stop je EHBO-set in je dagrugzak voor het geval er tijdens de wandeling iets mocht misgaan. In de handel zijn ook standaard EHBO-sets te koop. Hier enkele suggesties om je persoonlijke EHBO samen te stellen:

 • middel tegen reisziekte
 • ontsmettingsmiddel
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel tegen krampen
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • wond- en blarenpleisters van verschillende breedte 
 • elastisch verband voor ingeval van verstuikingen
 • steriel gaas en kleefband

Geld

In Frankrijk betaal je met euro's.

Op heel wat plaatsen kan je vlot met krediet- en betaalkaarten terecht, zowel om te betalen als om geld uit de automaat te halen. We raden aan om je reisbudget deels in contanten, deels met de kaart te besteden.

Reisdocumenten

Voor reizen naar Frankrijk volstaat je identiteitskaart.

Voor kinderen tot 12 jaar is een kids-ID vereist. Indien niet beide ouders meereizen, is het raadzaam het schriftelijk akkoord van de andere ouder op papier te zetten, de handtekening door de gemeente voor echt te laten verklaren en deze schriftelijke toestemming mee te nemen op reis. Wanneer het kind en de ouder niet dezelfde familienaam hebben, kan een kopie van de geboorteakte dienen als bewijs van verwantschap.Wijzigingen

Anders Reizen behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief: