Spanje - Spaanse Pyreneeën: Ordesa Nationaal Park


7 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »

Spanje - Spaanse Pyreneeën: Ordesa Nationaal Park


7 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »

Spanje - Spaanse Pyreneeën: Ordesa Nationaal Park


7 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »

Spanje - Spaanse Pyreneeën: Ordesa Nationaal Park


7 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »

Spanje - Spaanse Pyreneeën: Ordesa Nationaal Park


7 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »
Individuele reizen Spanje
Ruiger, grootser en wilder dan eender welk Pyreneeën-landschap is dat van Ordesa, deel van het Nationaal Park van Ordesa en Monte Perdido in het Spaanse Aragon. Een netwerk van wandelpaden, vaak oud, soms nieuw, doorkruist er een bijzonder indrukwekkend landschap van rood- en oker-gekleurde canyons, watervallen, keteldalen, duizelingwekkende bergterrassen of faja’s en machtige visrijke rivieren. Je maakt wandelingen vanuit twee berghotels. Het eerste is gelegen in Nerín, op de top van de Ordesa-vallei en vlakbij de Añisclo-kloof. Het tweede in Torla, een aangenaam stadje omgeven door vijf machtige toppen boven de 2000 meter.
Aantal dagen: 7 dagen
Reisnummer: 21ES5ODA
Reisdatum: Periode zelf te bepalen
Beschikbaar : Op aanvraag

Wandelniveau :

Natuur:
Cultuur:
Comfort:

Wat maakt deze reis bijzonder?

 • Typische Pyreneeën-berghotels
 • Eén nacht in een berghut
 • Uniek canyon-landschap: Arazas-Ordesa en Añisclo
 • Beklimming van de Mondoto
 • Beschermd Unesco Werelderfgoed

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Dag 1

Aankomst in Nerin

Vanuit het bergdorpje Nerin, gelegen op 1281 m hoogte, verken je een deel van de zuidkant van het Ordesa Nationaal Park. Je bent hier te gast in een typisch familiaal beheerd berghotelletje middenin de natuur. Hier geniet je volop van de absolute rust, een stevige bergmaaltijd en de meest fantastische uitzichten op een indrukwekkend landschap. Logies voor drie nachten, je wagen heb je hier helemaal niet nodig.

Overnachting in een berghotel. (A)

O = ontbijt      L = lunch     A = avondmaal

Dag 2

Wandeling langs bergdorpjes vanuit Nerin of tocht door de kloof van Añisclo

Verkenning van de oude Pyrenese bergwereld die Nerin omringd. Je trekt langs kleine traditionele gehuchtjes als Buerba en Vio, de hermitage van San Urbez met zicht op de kleurrijke canyon van Añisclo. Dorpjes op deze hoogte zijn nog vooral bewoond door een paar ouderlingen die trouw blijven aan hun geboorteplek, gemzen, steenbokken en roofvogels zijn vaak je enige toeschouwers.

Tocht van 6 uur stappen. Hoogteverschil: + 380 m / - 380 m. 

Of je maakt een spectaculaire tocht door de wilde kloof van Añisclo, een canyon die werd gevormd door een gletsjer van de Monte Perdido. Via mooie watervallen en natuurlijke zwembaden wandel je tot La Riparta (1400 m).

Tocht van 17 km, ca. 5 uur. Hoogteverschil: + 450 m / - 450 m. Heen- en terug via hetzelfde pad.

Overnachting in een berghotel. (O, A)

Dag 3

Klim naar de top van de Mondoto

Van bij de dorpskern vertrekt een pad dat helemaal naar de top van de Mondoto (1962 m) leidt, een tocht  die steevast tot de klassiekers in de Pyreneeën behoort. Een relatief geringe inspanning brengt je naar de rand van een duizelingwekkende afgrond met buitengewoon mooie zichten op de veelkleurige rotsen van de wilde canyon van Añisclo en de reus Monte Perdido in het noorden. De Valle de Añisclo is het leefgebied van de vale gier en de zeldzame lammergier, het is beslist een bijzondere ervaring om deze dieren van dichtbij te kunnen zien.

Tocht van 4 à 5 uur. Hoogteverschil: + 680 m / - 680 m.

Overnachting in een berghotel. (O, A)

Dag 4

Van Nerin naar de Refuge de Goriz

Veel mooier kan een berglandschap niet zijn, met aan de oostkant de canyon van Añisclo en aan de westkant die van Arazas klim je steeds hoger tot bij de refuge de Goriz. Deze befaamde berghut is het ganse jaar door open en vooral tijdens de zomermaanden een favoriet vertrekpunt voor de klim naar de top van de Monte Perdido. Het pad er naartoe is er eentje van superlatieven, op het einde komt er wat klauterwerk bij kijken. Je bagage voor vannacht draag je zelf, de refuge is enkel te voet bereikbaar.

Tocht van 4,5 uur stappen. Hoogteverschil: + 920 m / - 50 m.

Overnachting in een berghut. (O, A)

Dag 5

Van de Refuge de Goriz naar Torla

Spectaculaire wandeling door de canyon van Arazas, de grootste kloof van het Ordesa Nationaal Park.  Van bij de refuge daal je steil af tot bij de Circo de Soaso, het keteldal aan het einde van de kloof met een mooie waterval. Door de bodem van de vallei bereik je de Faja de Pelay, het natuurlijk terras net boven de boomgrens van de kloof. Deze wandeling impliceert al de hoogtepunten van het Nationaal Park; diepe canyons met loodrechte rotswanden, watervallen, meren en machtige pieken. Overnachten doe je in Torla, een schilderachtig gelegen middeleeuws dorpje omringd door vijf toppen van boven de 2000 meter. Je verblijft er in een charmant familiehotel met prachtig zicht op de bergen.

Tocht van 6 à 7 uur stappen. Hoogteverschil: + 150 à 200 m / - 900 à 1100 m.

Overnachting in een charmant familiehotel. (O, A)

Dag 6

Verkenning van de vallei van Ordesa

’s Ochtends neem je de bus* naar de parking van Ordesa. Wees niet verbaasd door de drukte, de wandeling door de Canyon van Arazas behoort tot een van de meest geliefde tochten hier in het park.  Veel minder belopen zijn de  imposante rotsterrassen van de Faja Canarellos en de Faja Racon aan de overkant van de vallei. Deze laatste tocht is alweer een pareltje met hoog avontuurlijk karakter en met zichten op de keteldalen van Cotatuero en Carriata. Bus terug naar Torla.

Tocht van 6,5 à 7 uur stappen. Hoogteverschil: + 600 m / - 600 m.

Overnachting in een charmant familiehotel. (O, A).

* buiten de maanden juli en augustus is er geen shuttle busdienst, dan kan je een taxibusje nemen 

Dag 7

Einde na het ontbijt. Er is een transfer voorzien naar je wagen in Nerin. (O)

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Prijs

Prijs geldig in 2021:

€ 695 p.p.


Voorschot: € 205,5 per deelnemer

Inbegrepen

 • logies 
 • maaltijden zoals vermeld bij dag-aan-dag
 • bagagevervoer van Nerin tot Torla (gedurende twee dagen draag je zelf beperkte bagage voor de overnachting in de berghut Goriz)
 • transfer retour van Torla naar Nerin op de dag van vertrek
 • informatiepakket met Nederlandstalige wandelbeschrijvingen en kaarten met ingekleurd traject
 • originele wandelkaart Parque Nacional de Ordesa y Monte Perdido op schaal 1/25000
 • BTW.

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis 
 • overige maaltijden en dranken
 • bus (€ 2)
 • evt. inkomgelden
 • evt. verzekering

Toeslagen

 • extra overnachting kamer en ontbijt in Nérin: € 80 p.p.
 • extra overnachting éénpersoonskamer en ontbijt in Nérin: € 105 p.p.
 • éénpersoonskamer: € 220

Kortingen

 • bij verblijf in slaapzaaltjes (6 nachten): € 195 p.p.

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.
 5. Bij boeking minder dan 3 weken vóór het vertrek (late boeking) wordt een dossierkost van 30 euro aangerekend.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Aantal deelnemers

Dit is een individuele reis zonder begeleiding.
Het minimum aantal deelnemers is 2, het maximum hangt af van de capaciteit en beschikbaarheid van de overnachtingsplaatsen. In bepaalde gevallen kan de reis ook door 1 deelnemer worden gedaan, mits hij of zij er zich van bewust is dat alleen wandelen in vaak afgelegen gebieden risico's met zich meebrengt.

Beschikbaarheid

De boeking van een reis op individuele basis kunnen we nooit meteen bevestigen. Er moeten vaak meerdere overnachtingsplaatsen en dienstenverstrekkers gecontacteerd worden om na te gaan of ze beschikbaar zijn op jouw data. Dit neemt tijd in beslag. Onbeschikbaarheid van een logies kan ervoor zorgen dat de datum moet verschuiven. Reserveer daarom tijdig je reis. Wacht steeds met het vastleggen van vluchten of ander vervoer tot wij je boeking bevestigd hebben.

Reisperiode

Deze reis is mogelijk in de volgende periode:
van 1 juni tot/met 30 september 2021

De periode waarin deze reis kan gemaakt worden is nog niet gekend. Vooraleer we onze reizigers laten vertrekken, willen we graag eerst zelf ter plekke een en ander gaan controleren. De reisbeperkingen door het coronavirus hebben echter stokken in de wielen gestoken, en we kunnen pas ter plaatse gaan zodra deze beperkingen worden opgeheven.
Wil je op de hoogte gebracht worden zodra de reisperiode gekend is, vul dan je emailadres in rechts op deze pagina bij "Blijf op de hoogte van deze reis".

Tijdens de zomermaanden mag je je verwachten aan mooi weer in de Pyreneeën. Temperaturen rond 25° à 30°C en een stralend blauwe hemel zijn eerder regel dan uitzondering. Dat neemt niet weg dat het weer in de bergen af en toe grillig kan zijn; hevige wind en onweders kunnen altijd voorkomen, zij het meestal in de avond. ’s Avonds en ’s nachts koelt het sterk af, dus warme kledij moet zeker in je bagage zitten. Hou rekening met een druk zomerseizoen, vooral in Torla kan het dan erg druk zijn. In juli kan er ook nog sneeuw liggen op de hogere paden.

Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op Accuweather.


Heen- en terugreis

Met de wagen

Afstand Brussel – Nerin: ca. 1200 à 1300 km. Je kan de wagen de ganse week achterlaten bij het logies in Nerin.  Op het einde is er een transfer voorzien vanuit Torla terug naar je wagen in Nerin. Deze transfer is incl. Vertrek rond 8 uur 's morgens, ritduur ca. 30’.

‘Vertrek goed voorbereid op reis met VAB/Europese wegeninfo: toestand van de wegen, buitenlandse verkeersreglementen, wegenwerken, een druktekalender, enz. Check zeker of je voor jouw reisweg en bestemming een milieu-, wegen- of ecovignet nodig hebt.’

Met het vliegtuig

Vlucht* tot Toulouse of Barcelona en van daaruit verder reizen met een huurwagen is ook een optie. Afstand Barcelona – Nerin: 300 km, 4 uur rijden. Afstand Toulouse – Nerin: 250 km, ca. 3,5 uur rijden. Een huurwagen kan ook door ons geregeld worden (richtprijs: vanaf € 190 / week).

(*) Je kan naar keuze zelf je heen- en terugreis boeken of dit via Anders Reizen doen. In het laatste geval maakt de heen- en terugreis deel uit van het totale reispakket, waardoor je kan genieten van enkele bijkomende garanties:

 • bijstand in geval van problemen met de vlucht/trein/boot;
 • terugbetaling van de prijs van het ticket wanneer de reis niet kan doorgaan door onvermijdbare en buitengewone omstandigheden (overeenkomstig EU Richtlijn 2015/2302, omgezet door de wet van 21/11/2017 betreffende de verkoop van pakketreizen, gekoppelde reisarrangementen en reisdiensten).

Wil je een vlucht-, trein- of bootticket boeken via Anders Reizen, worden de volgende dossierkosten in rekening gebracht: voor tickets voor lijnvluchten 30 euro per reservatiedossier (niet per persoon) en voor chartervluchten 50 euro per persoon en per ticket. Voor alle andere vervoermiddelen: 25 euro per persoon en per biljet. Wens je een ticket te boeken, dan kan je dit per e-mail aanvragen, of je kan het bij het invullen van je online-reservatieformulier aanduiden. 

Let op! Als je zelf vervoer boekt, dien je rekening te houden met voldoende reistijd naar het eerste logies en weer terug. Hou rekening met minder frequente bus- en/of treinverbindingen tijdens weekends en op feestdagen.


Vervoer tijdens de reis

In het kader van het wandelprogramma heb je geen wagen nodig. In het hoogseizoen is het zelfs verboden om met de wagen het park in te rijden (einde juni tot midden september). Er rijden dan vele shuttlebusjes en taxibusjes af en aan tussen het bezoekerscentrum in Torla en de parking van het park Ordesa.

Wandelniveau

 Geschikt voor geoefende bergwandelaars. Ervaring met kaart en kompas is vereist. Tochten van gemiddeld 5 à 6 uur stappen per dag en met hoogteverschillen van 300 m tot 1000 m stijgen en 600 tot 1200 m dalen. Van Nerin naar Torla wandel je over twee dagen (via de refuge van Goriz), dit zijn de langste etappes met ook de grootste hoogteverschillen, + 1000 m en – 1200 m. Je draagt die dag ook zelf de bagage die je nodig hebt voor één nacht. 

De routes zijn over het algemeen goed gemarkeerd, vaak met de bekende GR-markeringen of met de lokale PR-markering. Meestal goed begaanbare paden, soms met losliggende stenen. Voor deze reis zijn er geen technische vaardigheden vereist. Sommige wandelingen zijn hoogtevreesgevoelig.

Je vertrekt best niet te laat ’s ochtends, op die manier bouw je wat reserve in en vermijd je de grootste hitte van de dag. Bovendien is het ochtendlicht in de bergen het mooist...

Hoewel het weer niet meespeelt als criterium in het bepalen van het niveau, kunnen hoge temperaturen een wandeling wel als zwaarder doen aanvoelen.

Wij drukken het wandelniveau van elke reis uit in het ‘stappertjes-systeem’ van  tot . Het omvat zowel de fysieke als technische moeilijkheidsgraad.


Gezien wandelen de hoofdactiviteit van deze reis is, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om aan deze wandelingen deel te nemen.

Bagagevervoer

Je draagt tijdens de wandelingen enkel je dagrugzakje. De hoofdbagage wordt vervoerd van Nerin naar Torla. Gedurende twee dagen draag je beperkte bagage voor één nacht (voor de overnachting in de berghut Goriz). Je neemt dan best een lakenzak mee, dekens zijn aanwezig in de refuge.

Op goede voet

op goede voet

'Anders Reizen', dat is actief reizen waarin wandelen centraal staat. Wandelen als een manier om te ontdekken, te ontmoeten en om tijd te nemen. Liever een beperkte regio echt leren kennen dan vluchtig rondreizen. Dit alles met oog voor het welzijn van de plaatselijke bevolking en onze lokale partners.

Voor reizen binnen Europa wil dit voor ons zeggen:

 • Elke dag min. 3 uur wandelen
  (of buitensport) op minstens de helft van het aantal dagen.
 • Waar mogelijk kiezen voor vervoer over land.
  Met trein, (mini)bus of eventueel wagen. Is vliegen onvermijdelijk dan is de reis minimum 7 dagen lang. Geen minitrips per vliegtuig dus. En de uitstoot van je vlucht wordt door ons gecompenseerd via Treecological.
 • Het aantal lange verplaatsingen ter plaatse beperken.
  Het aantal dagen waar we meer dan 2 uur vervoer gebruiken is nooit meer dan een derde van het aantal dagen ter plaatse. Wanneer er lokaal gevlogen wordt, beperken we ons tot 1 binnenlandse vlucht per 7 dagen ter plaatse (vluchten aansluitend bij de internationale vlucht niet meegerekend).
 • Van deze regels wijken we enkel af wanneer er een verantwoorde reden voor is.

Logies

 • 3 x in Nerin: zeer rustig gelegen hotel aan de rand van het dorpje, volledig door bergen omringd. Het hotel is gebouwd in typische Pyreneeën-stijl met veel natuursteen en hout, buiten is er een groot terras. De 16 kamers zijn comfortabel, gezellig en warm ingericht, voorzien van een private badkamer en terras met uitzicht. Gezellige bar, ontbijt- en dinerzaal met panorama.
 • 1 x in de berghut van Goriz: erg druk bezochte berghut, zeker tijdens de zomermaanden. Er zijn 72 slaapplaatsen verdeeld over meerdere slaapzalen. De sanitaire voorzieningen zijn zeer beperkt: slechts 2 toiletten, enkele douches en er is geen warm water. Dekens en kussens zijn aanwezig.
 • 2 x in Torla: charmant familiehotel met gemoedelijke sfeer, goed gelegen pal in het centrum van het stadje Torla. Hotel in bergstijl voorzien van een bar, een ruim terras, lounge met open haard, restaurant. Kamers in knusse, landelijke stijl met een eigen badkamer, gratis wifi. Sommige kamers hebben een eigen terras. Overal schitterend uitzicht op de bergen.

In Nerin en in Torla kan je ook kiezen om te overnachten in een slaapzaaltje van een gîte (zie 'kortingen').


Maaltijden

In het dagschema staat steeds vermeld welke maaltijden er elke dag zijn inbegrepen:
O = ontbijt, L = lunch, A = avondmaal

 • Ontbijt is inbegrepen.
 • Lunchpakketten zijn niet inbegrepen. In Torla zijn er wat winkels en kan je eventueel zelf je picknick samenstellen. Zowel in Torla als in Nerin kost een lunchpakket 9 euro. Een lunchpakket in de refuge van Goriz kost je 13 euro. Overal best de avond voordien te bestellen.
 • Avondmaal is inbegrepen vanaf het avondmaal bij aankomst tot het avondmaal op de avond voor vertrek. In de hotels kan je ’s avonds eten vanaf 20 uur. In de refuge vanaf 19 uur.

 


Reisuitrusting

We beperken ons hier tot items die je zeker niet mag vergeten, of die aan bepaalde vereisten moeten voldoen. Evidente spullen als toiletgerief, gewone kledij, ondergoed,..die op elke reis meegaan, worden niet vermeld.

Informatie over reisuitrusting in het algemeen en een lijst van buitensportzaken waar je als deelnemer aan een van onze reizen korting krijgt, vind je hier.

Bagage

 • voor de hoofdbagage: vlot hanteerbare reiskoffer of -tas. Wanneer je meerdere keren van overnachtingsplaats wisselt, kies je met het oog op het bagagevervoer best voor een niet te groot formaat dat makkelijk stapelbaar is. 
 • voor de wandelingen: comfortabel zittende kleine rugzak, deze moet alles kunnen bevatten wat je tijdens een dagwandeling nodig hebt. Een inhoud van 15 tot 30 liter volstaat meestal. Zorg bij voorkeur voor een model met regenhoes, of schaf deze apart aan. Zo blijft je dagbagage droog.

In geval van een vlucht heb je recht op 1 stuk ruimbagage en 1 stuk handbagage (je dagrugzak). Wat het aantal kilo's van de in te checken bagage betreft, varieert dat bij de meeste luchtvaartmaatschappijen van 20 tot 23 kg. In het infopakket dat je voor het vertrek ontvangt, zit een label om aan je bagage te bevestigen.

Schoenen & kousen

 • waterbestendige wandelschoenen met een goed zoolprofiel. Kies schoenen die de enkel omsluiten, omdat ze dan meer steun geven en daardoor de vermoeidheid en kans op verstuikingen verminderen. Zorg dat nieuwe schoenen ingelopen zijn.
 • voor meerdaagse trekkings in het gebergte: hoge trekkingschoenen.
 • lichte schoenen, sneakers of sandalen (voor buiten de wandelingen)
 • wandelkousen: deze speciale kousen (verkrijgbaar in buitensportzaken) zorgen voor goed vochttransport, isolatie en loopcomfort en drogen snel. Een kleine investering die je heel wat leed kan besparen (blaren, pijnlijke voeten…)
 • evt. getten (waterdichte onderbeenbeschermers): deze voorkomen dat water op vochtig terrein of bij zware regen in je schoenen dringt.

Tip: als je met het vliegtuig reist, trek dan bij vertrek je wandelschoenen aan of stop ze in je handbagage. Het spaart plaats en gewicht en zo kom je alvast niet in de problemen voor het wandelen mocht er iets mislopen met je hoofdbagage. 

Slaapgerief

 • lakenzak/liner: een dunne slaapzak uit lichte stof, die je gebruikt ter vervanging van lakens (als je ter plaatse dekens ter beschikking hebt).
 • een kussensloop, een kussen is in de refuge aanwezig

Kledij

In plaats van één dik kledingstuk tegen de koude, draag je beter meerdere dunne ‘lagen’. Op die manier kan je je kledij doorheen de dag aanpassen aan de temperatuur.

 • voor alle kledij die je meeneemt, geldt dat je bij voorkeur kiest voor lichte en ‘ademende’ stoffen.
 • wind- en waterdichte jas
 • fleece
 • hoofddeksel (hoed, pet, sjaaltje,…) ter bescherming tegen de zonwind- en waterdicht jack
 • evt. handschoenen, muts en sjaal (s'ochtends kan het fris zijn op grote hoogte)
 • evt. thermisch ondergoed

Diversen

 • handdoeken, eventueel sneldrogend (voor het verblijf in de refuge)
 • toiletpapier of hygiënische doekjes
 • zakmes voor de picknick (verpak dit niet in je handbagage als je met het vliegtuig reist)
 • drinkfles of -zak (vermijd het gebruik van wegwerpflessen)
 • evt. reisstekker (opzoeken per bestemming: http://www.worldstandards.eu/electricity/plugs-and-sockets/)
 • evt. fluitje (handig in noodsituaties)
 • evt. wandelstokken
 • zak- of hoofdlamp

EHBO

In de handel zijn standaard EHBO-sets te koop (bijvoorbeeld Care Plus of Travel Safe), deze zijn vaak goedkoper dan wanneer je alles apart koopt. Stop het tasje in je dagrugzak zodat je het altijd bij je hebt mocht er tijdens de wandeling iets misgaan.

Hier nog enkele suggesties om je persoonlijke EHBO samen te stellen:

 • middel tegen reisziekte
 • ontsmettingsmiddel
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel tegen krampen
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • wond- en blarenpleisters van verschillende breedte (bijv. second skin)
 • elastisch verband voor ingeval van verstuikingen
 • steriel gaas en kleefband

Reisdocumenten

Voor reizen naar Spanje volstaat je identiteitskaart.

Voor kinderen tot 12 jaar is een kids-ID vereist. Indien niet beide ouders meereizen, is het raadzaam het schriftelijk akkoord van de andere ouder op papier te zetten, de handtekening door de gemeente voor echt te laten verklaren en deze schriftelijke toestemming mee te nemen op reis. Wanneer het kind en de ouder niet dezelfde familienaam hebben, kan een kopie van de geboorteakte dienen als bewijs van verwantschap.

In het geval van een huurwagen: denk er aan je rijbewijs mee te nemen. Ook een kredietkaart op naam van de bestuurder is vereist.


Geld

In Spanje betaal je met euro's.

Enkel in grote plaatsen kan je vlot met krediet- en betaalkaarten terecht, zowel om te betalen als om geld uit de automaat te halen. Voor deze reis neem je dus best voldoende cash mee. 


Wijzigingen

Anders Reizen behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief: