Cabo Verde - Uitbreiding Fogo


5 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »

Cabo Verde - Uitbreiding Fogo


5 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »

Cabo Verde - Uitbreiding Fogo


5 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »

Cabo Verde - Uitbreiding Fogo


5 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »

Cabo Verde - Uitbreiding Fogo


5 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »
Individuele reizen Cabo Verde
Fogo is een grote vulkaan die aan de ene kant bijna recht uit de oceaan 3000 meter omhoog rijst en aan de andere kant weer glooiend de zee in gaat. Het stadje Sao Filipe, de hoofdstad van dit eiland, is heel apart qua sfeer en bouwstijl. Deze vulkaan domineert dit eiland en natuurlijk ook deze verlenging op Cabo Verde.
Aantal dagen: 5 dagen
Reisnummer: 21CV5AAH
Reisdatum: Periode zelf te bepalen
Beschikbaar : Op aanvraag

Wandelniveau :
en

Natuur:
Cultuur:
Comfort:

Wat maakt deze reis bijzonder?

 • de beklimming van vulkaan Fogo
 • sfeervol São Felipe

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Dag 1

Vlucht van Praia naar Fogo.

Bij aankomst transfer naar een pension in São Filipe.
Fogo is een grote vulkaan die aan de ene kant bijna recht uit de oceaan 3000 meter omhoog rijst en aan de andere kant weer glooiend de zee in gaat. Het stadje São Filipe, de hoofdstad van dit eiland, is heel anders qua sfeer en bouwstijl dan de steden op de andere eilanden. Deze stad is vrij heuvelachtig en bezit een aantal koloniale gebouwen. Verder vind je er diverse restaurantjes, veel straathandelaren (voor de lokale bevolking) en een groentemarkt. Er hangt een prettige sfeer.

Overnachting in een eenvoudig pension, gelegen in een oud Portugees pand aan een sfeervol pleintje in het centrum van de oude historische stad São Filipe (-)

Dag 2

Transfer naar het kraterplateau

Dit is het ideale uitgangspunt om de krater te beklimmen of een wandeling te maken op het plateau.

Overnachting in een eenvoudig pension op het plateau ‘Cha das Caldeiras’ bij de Fogo vulkaan. (O)

Dag 3

Beklimming vulkaan
Vandaag beklim je de grote vulkaan (4 à 5 u stappen), onder leiding van een lokale gids.

Alternatief: naar een kleine of nieuwe vulkaan wandelen (1 à 4 u).

Overnachting in hetzelfde pension op het plateau (O)

Dag 4

Transfer terug naar São Filipe.

Je kan er ook voor kiezen om af te dalen naar Mosteiros. Dat is een mooie maar wel vrij pittige wandeling van 4 à 5u (4-5u). In Mosteiros word je dan opgehaald voor de transfer naar São Filipe.


Overnachting in hetzelfde pension als dag 1. (O) 

Dag 5

Transfer naar de luchthaven voor de vlucht naar Praia. 

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Prijs

Geldig tot 30/04/2020: € 650 per persoon (o.b.v. 2 personen)

Prijs 2021: Prijzen voor deze reis zullen pas gekend zijn wanneer het toerisme naar Cabo Verde opnieuw van start gaat, wat vermoedelijk in het najaar is. 

Internationale vluchten zijn nooit inbegrepen. Wij kunnen uiteraard vrijblijvend een voorstel doen. Bij boeking van de vluchten rekenen we een dossierkost aan van € 30 (éénmalig). Let wel: het volledige saldo van deze vluchten dient te worden betaald alvorens wij deze vluchten voor je boeken. 

De ‘standaard’ rondreizen uit ons aanbod zijn met zorg samengesteld om een evenwichtig, gevarieerd en logisch opgebouwd programma te bieden. Ze zijn het resultaat van onze expertise, die van onze plaatselijke partner(s) en de feedback van vorige reizigers. Reservaties voor deze programma’s kunnen doorgaans snel bevestigd worden.
Op vraag kunnen aan deze standaard programma’s wijzigingen worden aangebracht om ze nog meer af te stemmen op je persoonlijke wensen. Houd er evenwel rekening mee dat we voor het uitwerken van dergelijk aangepast voorstel meer tijd nodig hebben dan voor een standaard programma.


Voorschot

30 % van de reissom te betalen bij inschrijving.

Inbegrepen

 • Logies.
 • Ontbijt.
 • Alle vermelde transfers.
 • Vlucht Praia-Fogo-Praia
 • Lokale gids voor de beklimming van de vulkaan
 • Registratie en veiligheidstax (indien wij min. 15 dagen voor vertrek over een kopie van uw reispas beschikken).
 • Uitgebreid infopakket.

Niet inbegrepen

 • Internationale vluchten.
 • Overige transfers.
 • Overige maaltijden.
 • Toeristenbelasting €2 p.p / n.
 • Persoonlijke uitgaven en fooien.
 • Verzekeringen.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 


Beschikbaarheid

De boeking van een reis op individuele basis kunnen we nooit meteen bevestigen. Er moeten vaak meerdere overnachtingsplaatsen en dienstenverstrekkers gecontacteerd worden om na te gaan of ze beschikbaar zijn op jouw data. Dit neemt tijd in beslag. Onbeschikbaarheid van een logies kan ervoor zorgen dat de datum moet verschuiven. Reserveer daarom tijdig je reis. Wacht steeds met het vastleggen van vluchten of ander vervoer tot wij je boeking bevestigd hebben.

Niveau

 Op Fogo is het beklimmen van de grote vulkaan een fikse klim van ongeveer 3 uur, waarna je in een tweetal uur weer afdaalt.
Hoge wandelschoenen, tot boven de enkels, met goed profiel worden sterk aangeraden. Na regen kunnen de paden glad zijn en is een wandelstok handig. Sommige stukken kunnen hoogtevreesgevoelig zijn.

Bagage

Tijdens de luswandelingen draag je een dagrugzakje met je persoonlijke spullen.

Logies

De diverse logiesplaatsen zijn zo goed mogelijk uitgekozen omwille van hun ideale ligging als uitvalsbasis voor de wandelingen en hun familiale sfeer. Comfort is er, maar toch eerder beperkt.

Maaltijden

Het ontbijt is overal inbegrepen. Heel veel restaurants zijn er niet, maar wel voldoende keuze.
Meestal is er keuze uit verschillende visgerechten, af en toe staat er ook kip of een stukje vlees op het menu. Een maaltijd bestaat meestal uit vis met frites of aardappels en rijst.
Het nationale gerecht "cachupa", een bonenschotel met mais en worst en de plaatselijke "paella" (aroz de marisco), gebakken rijst met vis moet je beslist ook een keer proberen.
In de grotere hotels kost een maaltijd zo’n € 15 à € 25 per persoon. In kleine pensions en restaurantjes heb je meestal wel een maaltijd voor € 8 à €13.
Het is af te raden om kraantjeswater te drinken. Mineraalwater is vrijwel overal te koop, bij hotels, in winkeltjes en tankstations, en bij uitzondering in de kleine dorpjes tijdens het wandelen. Voor water betaal je water € 0,70 à 1,50 per fles.
Frisdranken en bier zijn in de meeste kleine winkeltjes te koop en kosten € 0,50 à € 2,50. Sagres en Super Bock bier is Portugees, Estrela is lokaal bier. Bier en plaatselijke grog is in elke bar verkrijgbaar, hoe klein of afgelegen de bar ook mag zijn. Grog (en punch) zijn lokale producten en worden gemaakt van rietsuiker. Je zal tijdens het wandelen regelmatig kleine rietsuikerstokerijen zien met zwartgeblakerde huisjes. Het alcoholpercentage is hoog. Punch is de zoete variant van grog, gemaakt met honing en soms vruchten (kokos, citroen, mango, sinaasappel). Een glaasje grog of punch kost 40 à 150 ECV.
Wijn is niet altijd verkrijgbaar en vrijwel altijd van Portugese import. Op Fogo maken ze een goede rode en witte wijn, deze is lekker maar ook prijzig (€ 10 à 18 per fles).
Koffie en thee zijn in kleine bars vaak niet te krijgen.

Vervoer ter plaatse

De meeste transfers in het programma zijn inclusief en kunnen eventueel delend zijn samen met andere gasten.

De transfers per openbaar vervoer gebeuren met taxibusjes, ookwel aluguer genaamd. Vaak moeten ook andere mensen mee. Wanneer je gebruik maakt van een aluguer collectivo betaal je ca. € 1 tot max. € 4  per rit. Let wel: op zon- en feestdagen rijden er minder aluguers.

Op goede voet

op goede voet

'Anders Reizen', dat is actief reizen waarin wandelen centraal staat. Wandelen als een manier om te ontdekken, te ontmoeten en om tijd te nemen. Liever een beperkte regio echt leren kennen dan vluchtig rondreizen. Dit alles met oog voor het welzijn van de plaatselijke bevolking en onze lokale partners.

Voor reizen buiten Europa en binnen 5.000 km afstand, wil dit voor ons zeggen:

 • Elke dag min. 3 uur wandelen
  (of buitensport) op minstens de helft van het aantal dagen.
 • Geen minitrips
  De reizen zijn minimum 8 dagen lang. Geen minitrips met het vliegtuig dus. En de uitstoot van je vlucht wordt door ons gecompenseerd via Treecological.
 • Het aantal lange verplaatsingen ter plaatse beperken.
  Het aantal dagen waar we meer dan 3 uur vervoer gebruiken is nooit meer dan een derde van het aantal dagen ter plaatse. Wanneer er lokaal gevlogen wordt, beperken we ons tot 1 binnenlandse vlucht per 7 dagen ter plaatse (vluchten aansluitend bij de internationale vlucht niet meegerekend).
 • Van deze regels wijken we enkel af wanneer er een verantwoorde reden voor is.


Voor deze reis wijken we af van het criterium "max. 1 binnenlandse vlucht per 7 dagen". Wil je Cabo Verde diepgaander leren kennen door meerdere eilanden te bezoeken, dan ben je genoodzaakt om van binnenlandse vluchten gebruik te maken. Sommige eilanden liggen te ver verwijderd en zijn niet of heel beperkt per boot te bereiken.

Reisperiode en klimaat

Deze reis is mogelijk in de volgende periode:
het hele jaar door

Op de Kaapverdische Eilanden vindt de reiziger het hele jaar door mooi weer, maar de periode november tot juli geldt als de beste reistijd: aangenaam warm tussen 25 en 30° C, bijna steeds onbewolkte hemel en een normale luchtvochtigheid. De overheersende noordoostpassaatwind voert droge lucht aan, terwijl de ligging in de Oceaan voor aangename temperaturen zorgt. De eilanden liggen in het westelijkste deel van de Sahelzone en de toenemende droogte is nu probleem nummer één. Tussen juli en november is er kans op regen.

Verdere informatie over het klimaat in het algemeen kan je vinden op: www.weatherbase.com. 
Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op: www.accuweather.com.

Reisuitrusting

We beperken ons hier tot items die je zeker niet mag vergeten, of die aan bepaalde vereisten moeten voldoen. Evidente spullen als toiletgerief, gewone kledij, ondergoed,… die op elke reis meegaan, worden niet vermeld. Meer gedetailleerde informatie en tips vind je op onze website.

Bagage

 • voor de hoofdbagage: vlot hanteerbare valies of reistas, bij voorkeur met wieltjes zodat ze makkelijk te verplaatsen is. Wanneer je meerdere keren van overnachtingsplaats wisselt, kies je beter voor een niet te groot formaat dat makkelijk stapelbaar is (met het oog op het bagagevervoer).
 • voor de wandelingen: comfortabel zittende kleine rugzak, deze moet alles kunnen bevatten wat je tijdens een dagwandeling nodig hebt. Een inhoud van 15 tot 30 liter volstaat meestal. Zorg bij voorkeur voor een model met regenhoes, of schaf deze apart aan. Zo blijft je dagbagage droog.

Elke luchtvaartmaatschappij legt beperkingen op met betrekking tot het aantal stuks, gewicht en afmetingen van je bagage. Meestal staat dit op je e-ticket. Indien niet, kan je terecht op de website van de betreffende luchtvaartmaatschappij.  Lees zeker ook de richtlijnen over de toegelaten inhoud van ruim- en handbagage nog eens na op de website van Brussels Airport

Schoenen & kousen

 • hoge trekkingschoenen die een goed zoolprofiel hebben. Kies voor schoenen die de enkel omsluiten, omdat ze dan meer steun geven en daardoor de vermoeidheid en kans op verstuikingen verminderen. Zorg dat nieuwe schoenen ingelopen zijn.
 • lichte schoenen, sneakers of sandalen (voor buiten de wandelingen).
 • wandelkousen: deze speciale kousen (verkrijgbaar in buitensportzaken) zorgen voor goed vochttransport, isolatie en loopcomfort en drogen snel. Een kleine investering die je heel wat leed kan besparen (blaren, pijnlijke voeten,,…)

Tip: als je met het vliegtuig reist, trek dan bij vertrek je wandelschoenen aan of stop ze in je handbagage. Het spaart plaats en gewicht en zo kom je alvast niet in de problemen voor het wandelen mocht er iets mislopen met je hoofdbagage. 

Kledij

 • voor alle kledij die je meeneemt, geldt dat je bij voorkeur kiest voor lichte en ‘ademende’ stoffen. In plaats van één dik kledingstuk tegen de koude, draag je beter meerdere dunne ‘lagen’. Op die manier kan je je kledij doorheen de dag aanpassen aan de temperatuur.
 • wind- en waterdicht jack
 • fleece
 • hoofddeksel (hoed, pet, sjaaltje,…) ter bescherming tegen de zon
 • evt. zwemgerief

Tip: Wat kledij betreft, is er niets verplicht of verboden. Wij vragen enkel aan onze reizigers om even stil te staan bij de mogelijke impact van hun bezoek, en hun gedrag en kleding hierop af te stemmen. Draag best geen al te schaarse of open kledij (topjes, shorts, enz., zowel mannen als vrouwen). Respecteer in je manier van kleden in de mate van het mogelijke de plaatselijke gewoonten, op z’n minst bij bezoek aan religieuze plaatsen. Kaapverdiaanse dames lopen zeker ook in korte broek gekleed door de week, maar op zondag zijn vooral de oudere dames vaak heel netjes en deftig gekleed in het wit.

Diversen

 • handdoeken
 • toiletpapier of hygiënische doekjes
 • geldbeugel of heuptasje
 • zakmes voor de picknick (verpak dit niet in je handbagage als je met het vliegtuig reist)
 • evt. drinkbus (we vermijden liever het gebruik van wegwerpflessen)
 •  evt. fluitje (handig in noodsituaties of bij mist)
 • evt. wandelstokken
 • zak- of hoofdlamp

EHBO

In de handel zijn standaard EHBO-sets te koop (bijvoorbeeld Care Plus of Travel Safe), deze zijn vaak goedkoper dan wanneer je alles apart koopt. Stop het tasje in je dagrugzak zodat je het altijd bij je hebt mocht er tijdens de wandeling iets misgaan.

Hier nog enkele suggesties om je persoonlijke EHBO samen te stellen:

 • middel tegen reisziekte
 • ontsmettingsmiddel
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel tegen krampen
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • wond- en blarenpleisters van verschillende breedte (bijv. second skin)
 • elastisch verband voor ingeval van verstuikingen
 • steriel gaas en kleefband

Reisdocumenten

Reispas:
Voor Cabo Verde heb je een reispas nodig; een identiteitskaart is dus niet voldoende. Je reispas moet nog 6 maanden geldig zijn vanaf de datum van terugkeer uit Cabo Verde.
Een reispas vraag je aan op de dienst bevolking van je gemeentehuis. Contacteer je gemeente om de precieze afgiftetermijn voor een reispas te kennen, maar hou zeker rekening met een tiental dagen. Ook minderjarigen dienen in het bezit te zijn van een reispas.

Visum:
Sinds 1 januari 2019 hebben de onderdanen van de Europese Unie geen visum meer nodig om Cabo Verde binnen te mogen voor een verblijf van maximaal 30 dagen. Daar staat tegenover dat je nu wel je aankomst moet registreren en een luchthavenveiligheidstaks moet betalen. Indien wij min. 15 dagen voor vertrek over een kopie van je reispas beschikken, kunnen wij hiervoor zorgen via onze agent.

Bijkomende informatie kan je vinden op: http://diplomatie.belgium.be/nl (Op reis in het buitenland).

Tip: Maak een kopie van je paspoort en bewaar deze apart. Of beter nog: maak er een foto van die je op je smartphone zet, of oplaadt naar een plaats waar je hem in geval van nood kan terugvinden. In geval van verlies of diefstal, kan je op de Belgische ambassade/consulaat vaak sneller worden geholpen.

Tip: Laat weten waar je bent!
In elk land kunnen er crisissen, aanslagen of ongelukken gebeuren. Registreer je reis via Travellers Online. Zo kan de FOD Buitenlandse Zaken je indien nodig makkelijker informeren en ondersteunen.

Geld

De munteenheid is de Portugese escudo.

Je neemt best geld mee in contanten; euro’s zijn perfect wisselbaar. Betaal- of kredietkaarten worden op de plaatsen waar wij komen zelden aanvaard. Omwisselen kan in banken in de steden of op de luchthaven en haven van São Vicente. De bank Caisa Economica biedt meestal de voordeligste wisselkoers en rekent geen kosten aan; op de luchthavens betaal je de meeste wisselkosten (tot 5 à 10 %).

Op alle eilanden is het ook mogelijk om geld op te nemen via een bankautomaat. Op de luchthavens werken de bankautomaten niet altijd en op de luchthaven van São Nicolau zijn er geen banken. Maar je kan wel ergens in de stad geld afhalen; vraag de chauffeur die je afhaalt om te stoppen bij een bankautomaat.
Banken zijn meestal dicht op zon- en feestdagen en zaterdagmiddag. De overige dagen zijn de openingstijden van 10-15.00 uur, soms van 8.00 - 12.00 uur.

Belangrijk: de gewone debet- of betaalkaarten (type Maestro) werken niet automatisch buiten Europa. Indien je ze toch wenst te gebruiken, moet je op voorhand bij je bank vragen om je kaart tijdelijk te deblokkeren, zodat je ze ook buiten Europa kan gebruiken.

Ook wanneer je vreemde deviezen moet aankopen, doe je dit best ter plaatse aan een automaat (met je betaalkaart) of bij een bank. De koers is doorgaans minstens even voordelig of voordeliger dan wanneer je ze op voorhand in België via de bank besteld (indien dit al mogelijk is). Door meerdere keren kleine bedragen af te halen, vermijd je bovendien dat je op het einde van je reis deviezen overhoudt (die in België soms niet meer in te wisselen zijn).

Voor een recente wisselkoers, verwijzen we je naar: www.oanda.com/currency/converter/

Kaapverdië heft toeristenbelasting die ter plaatse in elk hotel wordt afgerekend, nl 220 Esc (€ 2) per persoon per nacht.

Gezondheid

Onderstaande informatie is een samenvatting van de aanbevelingen voor reizen naar Cabo Verde door het Instituut voor Tropische Geneeskunde. Gezien wij als reisorganisator geen medische bevoegdheid hebben, dien je de verstrekte informatie te evalueren met en je voor meer diepgaande informatie te richten tot een bevoegd arts of medische autoriteit.

Hepatitis A
Iedereen die naar Afrika reist, ongeacht de duur en de omstandigheden, moet tegen hepatitis A beschermd zijn. Het is een ziekte die wordt overgedragen via voedsel en drank.

Hepatitis B
In bepaalde omstandigheden is vaccinatie tegen hepatitis B een aanrader. Het is een ziekte die wordt overgedragen via speeksel, bloed en seksueel contact en met een ernstiger ziektebeeld dan hepatitis A.

DTP-vaccinatie
Op reis gaan naar verre landen is verder een ideale gelegenheid om zich in orde te stellen met de DTP-vaccinatie (tegen de infectieziekten difterie, tetanus en polio). Een herhalingsinenting is tien jaar geldig. Voor polio is er levenslange bescherming indien men ooit volledig werd gevaccineerd.

Diarree
Diarree is een frequent probleem op reis. Zelfs wanneer men in goede omstandigheden reist, ontsnapt men er niet steeds aan. Enkele raadgevingen en de juiste geneesmiddelen in de reisapotheek zijn zeer nuttig.

Buiktyfus
Indien men in minder goede hygiënische omstandigheden reist, frequent of langdurig (bijvoorbeeld vanaf 2 à 3 weken) in het buitenland verblijft (zelfs indien in goede hygiënische omstandigheden) is ook vaccinatie tegen buiktyfus aangeraden. Buiktyfus is een ernstige bacteriële darminfectie die wordt overgedragen door besmet voedsel.

Dengue, chikungunya en Zika
Het zijn virale infectieziektes overgebracht door de overdag stekende Aedes-mug. Er bestaat geen vaccin op dit ogenblik voor dengue, noch voor chikungunya.of zika. Preventieve, beschermende maatregelen tegen muggenbeten worden aangeraden.

Diepgaandere informatie kan je vinden op: www.itg.be (Reisgeneeskunde) en bij je huisarts.


Wijzigingen

Anders Reizen behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief: