Tanzania - Uitbreiding Zanzibar


3 dagen

Periode zelf te bepalen


niet meer boekbaar

Tanzania - Uitbreiding Zanzibar


3 dagen

Periode zelf te bepalen


niet meer boekbaar

Tanzania - Uitbreiding Zanzibar


3 dagen

Periode zelf te bepalen


niet meer boekbaar

Tanzania - Uitbreiding Zanzibar


3 dagen

Periode zelf te bepalen


niet meer boekbaar

Tanzania - Uitbreiding Zanzibar


3 dagen

Periode zelf te bepalen


niet meer boekbaar
Individuele reizen Tanzania
Wie vandaag het eiland Zanzibar bezoekt, met zijn idyllische stranden, blauwe zee en prachtige koraalriffen, zal nauwelijks vermoeden dat hier ooit de hoofdstad lag van het Arabische rijk van Sultan Said, en evenmin dat het eiland berucht was als draaischijf voor de internationale slavenhandel. Nochtans vertoont Zanzibar nog vele sporen uit zijn verleden, zoals het authentieke karakter van het oude stadscentrum (Stone Town) en zijn godsdienst, de islam. Niet enkel wie rust zoekt aan de stranden van de Indische Oceaan vindt hier zijn gading, maar eveneens liefhebbers van een ontspannen maar actieve vakantie: je kan er nl. talrijke uitstappen en fietstochten ondernemen, zoals naar de beroemde kruidenplantages, Changuu of  Prison Island, het woudreservaat van Jozani, de dorpen langs de mooie oostkust,... 
Aantal dagen: 3 dagen
Reisnummer: 20TZ5ZZA
Reisdatum: Periode zelf te bepalen
Beschikbaar : Op aanvraag

Wandelniveau :

Natuur:
Cultuur:
Comfort:

Wat maakt deze reis bijzonder?

 • parelwitte stranden
 • palmbomen, zand en schelpjes
 • tal van uitstappen mogelijk

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Dag 1

Aankomst op Zanzibar
Per vlucht of boot kom je aan op het mooie eiland Zanzibar, gekend voor zijn parelwitte stranden. Na het inchecken heb je de rest van de dag vrij voor een eerste kennismaking met dit tropische eiland. 

Overnachting in je hotel of resort. (O)

Dag 2-...

Vrije dagen
De komende dagen geniet je van deze topbestemming, ooit de toegangspoort naar Afrika voor missionarissen en ontdekkingsreizigers. Vandaag de dag halen voornamelijk strand- en watersportliefhebbers hier hun hartje op. De prachtige witte zandstranden bieden toegang tot het kristalheldere en azuurblauwe water waarin adembenemende koraalriffen schuil gaan.
Daarnaast kan je wat couleur locale op te snuiven in het historische Stone Town. De stad biedt een doolhof aan smalle straatjes omzoomd door kleurrijke huizen.
Wie graag zijn vakantie op een actieve manier afsluit kan hier nog wat extra uitstappen en fietstochten ondernemen, zoals naar de beroemde kruidenplantages, Changuu of  Prison Island, het woudreservaat van Jozani, de dorpen langs de mooie oostkust,...
Zanzibar is dus de ideale afsluiter op een van onze andere programma's in Tanzania.

Overnachting in je hotel of resort. (O)

Laatste dag

Terugreis

Vandaag gaat het per boot of vlucht weer richting het vasteland waar je je reis, al dan niet richting België, verderzet.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Prijs

 • Comfortabel hotel in Stone Town: vanaf € 85 per persoon per nacht 
 • Verblijf aan de Oostkust:
  • budget hotel: vanaf € 60 per persoon per nacht 
  • middenklasse hotel: vanaf € 85 per persoon per nacht
  • luxe hotel: vanaf € 245 per persoon per nacht

De prijzen zijn geldig tot 31/10/20.
De prijs is gebaseerd op een vaste koers van de dollar. Zo bent u gerust dat de prijs van uw reis niet meer omhoog zal gaan.


Voorschot

30 % van de reissom te betalen bij inschrijving.

Inbegrepen

 • Overnachtingen zoals vermeld in het dagschema
 • Maaltijden zoals vermeld

Niet inbegrepen

 • Internationale vluchten
 • Binnenlandse vluchten
 • Luchthaventransfers
 • Overige maaltijden
 • Dranken (behalve thee en koffie bij het ontbijt)
 • Fooien en persoonlijke uitgaven
 • Visa (50 euro)
 • Reisverzekering.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 


Beschikbaarheid

De boeking van een reis op individuele basis kunnen we nooit meteen bevestigen. Er moeten vaak meerdere overnachtingsplaatsen en dienstenverstrekkers gecontacteerd worden om na te gaan of ze beschikbaar zijn op jouw data. Dit neemt tijd in beslag. Onbeschikbaarheid van een logies kan ervoor zorgen dat de datum moet verschuiven. Reserveer daarom tijdig je reis. Wacht steeds met het vastleggen van vluchten of ander vervoer tot wij je boeking bevestigd hebben.

Niveau

 Afhankelijk van je eigen invulling.

Bagage

Blijft in het logies.

Logies

Een aantal hotels zijn gesitueerd in Stone Town, de historische hoofdstad met zijn gezellige straatjes, restaurants, strand etc. Hier ben je ideaal gelegen om uitstappen op het eiland te ondernemen. In de omgeving van Stone Town vind je ook een groot aantal strandhotels, van eenvoudig tot zeer luxueus. 

Maaltijden

Op Zanzibar is er een ruime keuze aan restaurants, in alle prijsklassen. We voorzien daar dan ook enkel het ontbijt. 

Vervoer ter plaatse

De snelste manier om in Zanzibar te geraken, is per vliegtuig. Prijs per persoon vanaf 245 euro (vanuit Kili airport)

Steeds beter en steeds populairder wordt de verbinding per bus en boot: een snelbus brengt je in een achttal uren van Moshi/Arusha naar de kust, waar een catamaran je in ca. anderhalf uur tijd naar Zanzibar overzet: vanaf 40 euro.


Reisperiode en klimaat

Deze reis is mogelijk in de volgende periode:
het hele jaar door

Zanzibar is het ganse jaar door te bereizen.

Verdere informatie over het klimaat in het algemeen kan je vinden op: www.weatherbase.com.
Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op: www.accuweather.com.

Reisdocumenten

Reispas:
Voor reizen naar Tanzania heb je een reispas nodig; een identiteitskaart is dus niet voldoende.Je reispas moet nog 6 maanden geldig zijn vanaf de datum van terugkeer uit het land. Een reispas vraag je aan op de dienst bevolking van je gemeentehuis.

Visum:
Je hebt eveneens een visum nodig, zijnde een toelating om voor een beperkte periode in Tanzania te verblijven. Je kan het visum bij aankomst op de luchthaven aankopen of indien je een lange wachtrij op de luchthaven wenst te vermijden, vooraf het visum aankopen op de ambassade in Brussel of vooraf online een e-visum aanvragen.

Een visum bij aankomst op de luchthaven aankopen, betekent meestal een lange wachttijd. Je dient een visa application form in te vullen en je hebt je paspoort nodig, alsook 2 recente pasfoto’s, een kopie van je vliegtuigticket en 50 euro.
Het is echter makkelijker om je visum voor afreis te regelen. Dit kan op de ambassade van Tanzania in Brussel (meer informatie vind je op http://www.tanzaniaembassy.be). Je neemt het visa application form dat je op de website vindt ingevuld mee, alsook je paspoort, 2 recente pasfoto’s, een kopie van je vliegtuigticket en 50 euro.

Of je kan een e-visum vooraf online aanvragen: Sinds eind 2018 bestaat ook die mogelijkheid. Hiervoor surf je naar de volgende website: https://eservices.immigration.go.tz/visa/. Neem eerst de visa guidelines door en klik vervolgens op “New Application”. Je hebt een kopie van je paspoort nodig (de pagina met je foto), alsook een kopie van je vliegtuigticket. De aanvraag kost 50 USD en kan per kredietkaart worden vereffend. De goedkeuring van je visum kan een tweetal weken in beslag nemen, dus vraag het visum tijdig online aan.

Reizen met kinderen:
Een ouderlijke toestemming wordt aanbevolen als de kinderen niet reizen met beide ouders.

Check zeker vóór vertrek ook nog even de website van buitenlandse zaken op wijzigingen: http://diplomatie.belgium.be/nl (Op reis in het buitenland).

Tip: Maak een kopie van je paspoort en bewaar deze apart. Of beter nog: maak er een foto van die je op je smartphone zet, of oplaadt naar een plaats waar je hem in geval van nood kan terugvinden. In geval van verlies of diefstal, kan je op de Belgische ambassade/consulaat vaak sneller worden geholpen.

Tip: Laat weten waar je bent!
In elk land kunnen er crisissen, aanslagen of ongelukken gebeuren. Registreer je reis via Travellers Online. Zo kan de FOD Buitenlandse Zaken je indien nodig makkelijker informeren en ondersteunen.

Geld

De munt is de Tanzaniaanse shilling (TZS). Import of export ervan is verboden. Amerikaanse dollars zijn vlot wisselbaar. Zorg er wel voor dat je dollarbiljetten hebt met een jaartal na 2006. Biljetten met een jaartal van voor 2006 worden niet aanvaard. Grote biljetten geven ook een betere wisselkoers dan kleine biljetten. Vraag wel voldoende kleine biljetten in ruil (wisselgeld is soms een probleem). In Moshi of Arusha kan je ook terecht bij een bankautomaat (ATM) om TZS af te halen. Houd er wel rekening mee dat pinautomaten soms buiten werking zijn of onvoldoende geld bevatten. Daarom raden we je aan naast je bankpas altijd voldoende contant geld mee te nemen.

Belangrijk: de gewone debet- of betaalkaarten (type Maestro) werken niet automatisch buiten Europa. Indien je ze toch wenst te gebruiken, moet je op voorhand bij je bank vragen om je kaart tijdelijk te deblokkeren, zodat je ze ook buiten Europa kan gebruiken.

Geld uit de automaat halen kan met een betaalkaart (Bancontact/Maestro) of een kredietkaart (Visa, Mastercard,…), maar voor afhalingen met kredietkaart worden kosten aangerekend; daarom doe je dit beter met een gewone betaalkaart.

In de meeste landen kan je meestal vlot geld uit de automaat halen, doch raden wij aan om je reisbudget deels in contanten, deels met de kaart te besteden.

Nog een tip? Je kan ook meerdere kaarten meenemen, die je op verschillende plaatsen bewaart. Zo kom je niet in de problemen bij verlies of diefstal, of wanneer je kaart onleesbaar wordt.

Voor een recente wisselkoers, verwijzen we je naar een online website zoals
www.oanda.com/currency/converter/

Gezondheid

Hieronder een samenvatting van de aanbevelingen voor reizen naar Tanzania door het Instituut voor Tropische Geneeskunde. Diepgaandere informatie vind je op www.itg.be (Reisgeneeskunde). Gezien wij als reisorganisator geen medische bevoegdheid hebben, dien je de verstrekte informatie te evalueren met het ITG of een bevoegd arts.

Gele koorts
Het risico op gele koorts is laag, maar een vaccinatie wordt wel aanbevolen. Ze is officieel vereist vanaf de leeftijd van 1 jaar als je vanuit een land vertrekt waar gele koorts kan voorkomen of langer dan 12u in transit bent geweest in een luchthaven in een land waar gele koorts voorkomt. Vaccinatie kan enkel gebeuren in een gespecialiseerde vaccinatiecentrum.

Malaria
Er is malariarisico beneden de 1800 m. Het gebruik van muggenwerende middelen bij buitengaan tussen zonsondergang en zonsopgang is aangeraden, alsook slapen onder een geïmpregneerd muskietennet. Overleg best met je arts indien je deze maatregelen wenst te combineren met medicatie.

Diarree
Diarree is een frequent probleem op reis. Zelfs wanneer men in goede omstandigheden reist, ontsnapt men er niet steeds aan. Enkele raadgevingen en de juiste geneesmiddelen in de reisapotheek zijn zeer nuttig.

Knokkelkoortsen
In Tanzania kunnen dengue-en chikungunyakoorts voorkomen. Deze ziekten worden overgedragen door muggen die overdag steken. Er bestaat geen vaccin geschikt voor reizigers. Men kan zich beschermen door muggenwerende maatregelen toe te passen overdag.

Op reis gaan naar verre landen is verder een ideale gelegenheid om zich in orde te stellen met volgende (herhalings)vaccinaties:
DTP (difterien tetanus en polio), kinkhoest en mazelen, maar ook hepatitis A, hepatitis B, buiktyfus en hondsdolheid.

Schistosomiase of bilharzia 
Men kan besmet geraken met deze parasiet door contact met zoet water. We raden dan ook af om te gaan zwemmen of baden in zoet water. In zout water of zwembaden is er geen gevaar.


Wijzigingen

Anders Reizen behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief: