Tanzania - Wandelsafari en safari per 4x4


13 dagen

Periode zelf te bepalen


niet meer boekbaar

Tanzania - Wandelsafari en safari per 4x4


13 dagen

Periode zelf te bepalen


niet meer boekbaar

Tanzania - Wandelsafari en safari per 4x4


13 dagen

Periode zelf te bepalen


niet meer boekbaar

Tanzania - Wandelsafari en safari per 4x4


13 dagen

Periode zelf te bepalen


niet meer boekbaar

Tanzania - Wandelsafari en safari per 4x4


13 dagen

Periode zelf te bepalen


niet meer boekbaar
Individuele reizen Tanzania
Dit programma stelt je in staat de indrukwekkende Afrikaanse natuur van zeer nabij te beleven. Je maakt een meerdaagse voettocht van Nainokanoka naar Lake Natron. Tijdens de tocht kom je voorbij watervallen, daal je af in de Empakai-krater en beklim je de Oldonyo Lengai. Onderweg heb je uitgebreid de tijd om de overvloed aan wild te bestuderen. Deze safari's kunnen gecombineerd worden met trekkings naar de top van de Kilimanjaro en al dan niet uitgebreid worden met een verblijf op het eiland Zanzibar.
Aantal dagen: 13 dagen
Reisnummer: 20TZ5WSA
Reisdatum: Periode zelf te bepalen
Beschikbaar : Op aanvraag

Wandelniveau :
en

Natuur:
Cultuur:
Comfort:

Wat maakt deze reis bijzonder?

 • meerdaagse wandelsafari
 • afwisseling wandelen - 4x4
 • Masaï
 • watervallen
 • krater
 • beklimming Oldonyo Lengai

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Dag 1

Aankomst op Kilimanjaro Airport.
Transfer naar een eenvoudig hotel in Arusha.

Overnachting hotel Arusha. (-)

Dag 2

Lake Manyara National Park
Vanuit het hotel in Arusha vertrek je tijdig naar Lake Manyara National Park. Het wildpark ligt genesteld onder de muur van de indrukwekkende Rift Valley. Hoewel relatief klein (325 km²) bestaat het uit 5 verschillende vegetatiezones: mahoniewouden, vijgenboomwouden, moerasland, open grasland met acaciabomen en de zo karakteristieke Afrikaanse savanne. In dit park leven luipaarden, olifanten, buffels en de beroemde boomklimmende leeuwen. Tevens telde men hier 350 soorten vogels.

Overnachting in tenten of lodges. (O, L, A)

Dag 3

Naar Ngorongoro
Na een ochtend game drive in Lake Manyara. Transfer naar het Ngorongoro National Park. Hier bevindt zich de grootste intacte krater ter wereld. De krater huisvest een spectaculair eco-systeem. Je maakt een safari in de krater.

Overnachting in tenten of lodges. (O, L, A)

Dag 4

Op safari in Ngorongoro
Na de ochtendsafari in de Ngorongoro-krater transfer naar het dorp Nainokanoka, waar je overnacht.

Kamperen. (O, L, A)

Dag 5

Start 5-daagse tocht
De lokale gidsen wachten je op voor de meerdaagse voettocht, die je door een prachtig landschap en langs kleine Masai-nederzettingen voert. Vanaf de rand van de Olmoti-krater wandel je naar de watervallen waar de Munge-rivier de krater verlaat. Je doorkruist de Embulibuli-depressie en 's avonds kampeer je bij de Empakai-krater.

De hellingen van de krater zijn begroeid met prachtige nevelwouden die de thuisbasis vormen voor een indrukwekkende fauna. De omgeving spreekt tot de verbeelding van de wandelaar. Het gekraak in het dichte, donkere struikgewas, de dierensporen en de Masaï zorgen voor een spannende sfeer. 

Kamperen. (O, L, A)

Dag 6

Empakai krater
Vandaag daal je af in de Empakai-krater, waar je rustig dieren kunt observeren. Vervolgens trek je verder naar het dorp Nayobi voor de overnachting. 

Je krijgt een eerste zicht op de berg Oldonyo Lengai (2878 m), door de Masaï ook wel ‘de Berg van God’ genoemd. De Masaï geloven in één god met twee karaktertrekken, de goedaardige Engai Narok (Zwarte God) en de wraakzuchtige Engai Nanyokie (Rode God). De Oldonyo Lengai is de verblijfplaats van de goedaardige Engai Narok. Het stof op de vulkaan is het erosieproduct van de lava die de vulkaan uitbraakte. De vulkaan is nog steeds actief. De laatste grote uitbarsting dateert van 1984. De kerntemperatuur in de krater is 950°C en hiermee wordt de vulkaan bestempeld als de ‘koudste’ ter wereld.

Kamperen in Nayobi. (O, L, A)

Dag 7

Naar de Oldonyo Lengai
Vanuit het dorp Mwongoni trek je naar de voet van de Oldonyo Lengai. Je slaat je kamp op en gaat tijdig onder de wol, want de volgende morgen wacht een vroege start.

Kamperen. (O, L, A)

Dag 8

Op de top van de Oldonyo Lengai vulkaan
Rond 3 uur 's ochtends vat je de klim aan naar de top van de Oldonyo Lengai (2878 m), een nog actieve vulkaan die vrij vertaald de 'Berg van God' heet. Terugkeer naar het kamp.

Kamperen. (O, L, A)

Dag 9

Flamingo's in het Natron meer
De laatste etappe van de voettocht brengt je bij het uitgestrekte Natron-meer, ten noorden van de Oldonyo Lengai. Dit indrukwekkende soda-meer is beroemd voor zijn duizenden flamingo's - het is o.a. de broedplaats van de Oostafrikaanse flamingo - en andere watervogels.

Kamperen. (O, L, A)

Dag 10

Rit richting Serengeti
Transfer van Lake Natron naar Wasso, nabij het Serengeti National Park.

Kamperen. (O, L, A)

Dag 11

Serengeti met de 4x4
Vandaag verken je de Serengeti-vlakte per 4x4. Serengeti is één van Afrika's beroemdste wildparken, met een ongelofelijke populatie grote diersoorten. Het bestaat overwegend uit grasland, onderbroken door granietformaties en stukken acaciawoud. Het park telt enorme kuddes zebra's, en staat bekend voor de jaarlijkse trek van de gnoes. Maar het is bovenal de ideale plek om een groot aantal katachtigen te observeren, waaronder de koninklijke leeuw.

Overnachting in tenten of lodges. (O, L, A)

Dag 12

Nog meer Serengeti
Na een laatste safari in Serengeti, reis je terug naar Arusha.

Overnachting in een eenvoudig hotel in Arusha. (O, L)

Dag 13

Einde van de reis of verlenging
Na het ontbijt transfer naar de luchthaven of verlenging.

(O)

Lichtere variant

Er bestaat ook een lichtere variant van de wandelsafari (zonder beklimming van de Oldonyo Lengai en kortere dagtochten). Ook geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar.

Verlenging safari

Surf naar:
Safari per 4x4

Verlenging Kilimanjaro

Surf naar:
Marangu-route
Rongai-route
Machame-route

Verlenging Zanzibar

Surf naar:
Zanzibar

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Prijs

€ 5115 (o.b.v. 2 personen en kamperen tijdens de safari)
€ 5845 (o.b.v. 2 personen en overnachten in lodges tijdens de safari)

De prijzen zijn geldig tot 31/10/2020. Bij meer dan 2 personen dalen de prijzen in functie van het aantal deelnemers. De prijzen zijn gebaseerd op een vaste koers van de dollar. Zo bent u gerust dat de prijs van uw reis niet meer omhoog zal gaan.

Trekking en safari in Tanzania zijn helaas duur (mede door de hoge toegangsgelden tot de nationale parken) en wie gebruik wenst te maken van het allerbeste kampeergerief, de mooiste overnachtingsplaatsen, de comfortabelste voertuigen en de beste gidsen betaalt hiervoor een groot bedrag. Niet iedereen beschikt echter over een dergelijk budget, en daarom hebben we er met het bovenstaande aanbod voor geopteerd om niet in de eerste plaats het hoogste comfort te bieden, maar wel een goede prijs-/kwaliteitverhouding. Onder andere door samen te werken met een kleinschalige lokale partner, ons te verplaatsen met landrovers in plaats van luxueuze minivans en gebruik te maken van standaard tweepersoonstenten met matrasjes in plaats van vaste tenten met bedden, kunnen wij je toelaten om ook met een beperkt budget Tanzania te bereizen, zonder te beknibbelen op de inhoud van het programma.

Internationale vluchten zijn nooit inbegrepen. Wij kunnen uiteraard vrijblijvend een voorstel doen. Bij boeking van de vluchten rekenen we een dossierkost aan van € 30 (éénmalig). Let wel: het volledige saldo van deze vluchten dient te worden betaald alvorens wij deze vluchten voor je boeken. 

De ‘standaard’ rondreizen uit ons aanbod zijn met zorg samengesteld om een evenwichtig, gevarieerd en logisch opgebouwd programma te bieden. Ze zijn het resultaat van onze expertise, die van onze plaatselijke partner(s) en de feedback van vorige reizigers. Reservaties voor deze programma’s kunnen doorgaans snel bevestigd worden.
Op vraag kunnen aan deze standaard programma’s wijzigingen worden aangebracht om ze nog meer af te stemmen op je persoonlijke wensen. Houd er evenwel rekening mee dat we voor het uitwerken van dergelijk aangepast voorstel meer tijd nodig hebben dan voor een standaard programma.

Voorschot

30 % van de reissom

Inbegrepen

 • overnachtingen zoals vermeld in het dagschema
 • in Arusha op basis van kamer met ontbijt
 • alle maaltijden tijdens de wandelsafari en de safari
 • kampeermateriaal waar vereist (behalve slaapzak en -mat)
 • alle vermelde transfers
 • toegangsgelden voor het park

Niet inbegrepen

 • internationale vluchten
 • dranken en overige maaltijden       
 • diensten niet vermeld
 • fooien, persoonlijke uitgaven
 • evt. verzekering
 • visa

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 


Beschikbaarheid

De boeking van een reis op individuele basis kunnen we nooit meteen bevestigen. Er moeten vaak meerdere overnachtingsplaatsen en dienstenverstrekkers gecontacteerd worden om na te gaan of ze beschikbaar zijn op jouw data. Dit neemt tijd in beslag. Onbeschikbaarheid van een logies kan ervoor zorgen dat de datum moet verschuiven. Reserveer daarom tijdig je reis. Wacht steeds met het vastleggen van vluchten of ander vervoer tot wij je boeking bevestigd hebben.

Niveau

 tot . Dagtrajecten van gemiddeld 5 tot 7 uur. De topbeklimming van Oldonyo Lengai is fysiek zwaar en verloopt over moeilijk begaanbare terrein (grote rotsen, keien en kiezels) waardoor er heel wat klauterwerk komt kijken bij deze tocht. Niet geschikt voor mensen met hoogtevrees.

Een lichtere versie van deze wandelsafari is mogelijk, de topbeklimming valt weg en ook de wandelingen zijn een stuk lichter. Informatie op aanvraag.

Geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar.

 • afwisseling wandelen - 4x4
 • ontmoet de Masaï

Bagage

Tijdens de wandelsafari wordt je bagage vervoerd op muilezels. Gelieve je bagage te beperken tot max. 20 kg per persoon. Je draagt enkel je dagrugzakje.
Tijdens de 4x4 safari blijft je bagage in het logies.

Logies

We laten we de keuze van het logies aan jou over. In de steden kan dit variëren van budgethotels tot zeer comfortabele hotels. Doorgaans raden wij een verblijf in middenklassenhotels aan, omdat we uit ervaring weten dat deze een goede prijs-/ kwaliteitverhouding bieden en het meest in de smaak vallen van trekkers.
Tijdens de wandelsafari wordt er gekampeerd.
Voor safari's heb je de keuze tussen kamperen of comfortabele lodges (vaak met zwembad).

Maaltijden

In de steden is er een ruime keuze aan restaurants, in alle prijsklassen. We voorzien daar dan ook enkel het ontbijt.
Tijdens een safari eet je ofwel in het restaurant van de lodge waar je verblijft, ofwel - bij kampeersafari's - op de camping.

Vervoer ter plaatse

Tijdens de safari reis je in een 4x4. Je wordt daarbij vervoerd, je chauffeur fungeert tevens als gids.

Reisperiode en klimaat

Deze reis is mogelijk in de volgende periode:
het hele jaar door

Voor een safari is het droge seizoen (juni tot oktober) aangewezen, gezien de dieren dan de schaarse drinkplaatsen opzoeken en de vegetatie betere observatie toelaat. Hoe later in het droge seizoen, hoe meer dit geldt. Anderzijds is het regenseizoen landschappelijk gezien aantrekkelijker, vermits de natuur er dan fris groen bijstaat. Dat het in het regenseizoen onafgebroken regent, is eerder uitzonderlijk. Doorgaans vallen er hevige tropische buien. De temperaturen liggen ook iets hoger in het regenseizoen.

Verdere informatie over het klimaat in het algemeen kan je vinden op: www.weatherbase.com.
Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op: www.accuweather.com.

Reisdocumenten

Reispas:
Voor reizen naar Tanzania heb je een reispas nodig; een identiteitskaart is dus niet voldoende.Je reispas moet nog 6 maanden geldig zijn vanaf de datum van terugkeer uit het land.
Een reispas vraag je aan op de dienst bevolking van je gemeentehuis. Contacteer je gemeente om de precieze afgiftetermijn voor een reispas te kennen, maar hou zeker rekening met een tiental dagen. Ook minderjarigen dienen in het bezit te zijn van een reispas..

Visum:
Je hebt eveneens een visum nodig, zijnde een toelating om voor een beperkte periode in een land te verblijven. Een visum wordt verstrekt door een ambassade/consulaat of kan in sommige gevallen worden aangekocht bij aankomst in het land zelf.
Bij reizen naar Tanzania hoeft er vooraf niets te worden geregeld. Je koopt het visum aan bij aankomst in de luchthaven (US$ 50).

Bijkomende informatie kan je vinden op: http://diplomatie.belgium.be/nl (Op reis in het buitenland).

Tip: Maak een kopie van je paspoort en bewaar deze apart. Of beter nog: maak er een foto van die je op je smartphone zet, of oplaadt naar een plaats waar je hem in geval van nood kan terugvinden. In geval van verlies of diefstal, kan je op de Belgische ambassade/consulaat vaak sneller worden geholpen.

Tip: Laat weten waar je bent!
In elk land kunnen er crisissen, aanslagen of ongelukken gebeuren. Registreer je reis via Travellers Online. Zo kan de FOD Buitenlandse Zaken je indien nodig makkelijker informeren en ondersteunen.

Reisuitrusting

We beperken ons hier tot items die je zeker niet mag vergeten, of die aan bepaalde vereisten moeten voldoen. Evidente spullen als toiletgerief, gewone kledij, ondergoed,… die op elke reis meegaan, worden niet vermeld. Meer gedetailleerde informatie en tips vind je op onze website.

Bagage

 • voor de hoofdbagage: vlot hanteerbare valies of reistas, bij voorkeur met wieltjes zodat ze makkelijk te verplaatsen is. Wanneer je meerdere keren van overnachtingsplaats wisselt, kies je beter voor een niet te groot formaat dat makkelijk stapelbaar is (met het oog op het bagagevervoer).
 • voor de wandelingen: comfortabel zittende kleine rugzak, deze moet alles kunnen bevatten wat je tijdens een dagwandeling nodig hebt. Een inhoud van 15 tot 30 liter volstaat meestal. Zorg bij voorkeur voor een model met regenhoes, of schaf deze apart aan. Zo blijft je dagbagage droog.

Elke luchtvaartmaatschappij legt beperkingen op met betrekking tot het aantal stuks, gewicht en afmetingen van je bagage. Meestal staat dit op je e-ticket. Indien niet, kan je terecht op de website van de betreffende luchtvaartmaatschappij.  Lees zeker ook de richtlijnen over de toegelaten inhoud van ruim- en handbagage nog eens na op de website van Brussels Airport

Schoenen & kousen

 • comfortabele wandelschoenen die een goed zoolprofiel hebben. Kies voor schoenen die de enkel omsluiten, omdat ze dan meer steun geven en daardoor de vermoeidheid en kans op verstuikingen verminderen. Zorg dat nieuwe schoenen ingelopen zijn.
 •  lichte schoenen, sneakers of sandalen (voor buiten de wandelingen).
 • wandelkousen: deze speciale kousen (verkrijgbaar in buitensportzaken) zorgen voor goed vochttransport, isolatie en loopcomfort en drogen snel. Een kleine investering die je heel wat leed kan besparen (blaren, pijnlijke voeten,,…)

Tip: als je met het vliegtuig reist, trek dan bij vertrek je wandelschoenen aan of stop ze in je handbagage. Het spaart plaats en gewicht en zo kom je alvast niet in de problemen voor het wandelen mocht er iets mislopen met je hoofdbagage. 

Slaapgerief

 • evt. een slaapmatje (onze agent stelt ook ter plaatse gratis slaapmatjes ter beschikking, over de kwaliteit hiervan kunnen we echter niet waken)
 • slaapzak
 • lakenzak: een dunne slaapzak uit lichte stof, die je gebruikt ter vervanging van lakens (meestal als je ter plaatse dekens ter beschikking hebt). Evt. zelf te maken met een gewoon bovenlaken dat je in de lengte dubbel plooit en langs de onder- en zijkant dichtnaait.

Kledij

 • voor alle kledij die je meeneemt, geldt dat je bij voorkeur kiest voor lichte en ‘ademende’ stoffen. In plaats van één dik kledingstuk tegen de koude, draag je beter meerdere dunne ‘lagen’. Op die manier kan je je kledij doorheen de dag aanpassen aan de temperatuur.
 • wind- en waterdicht jack
 • fleece
 • hoofddeksel (hoed, pet, sjaaltje,…) ter bescherming tegen de zon
 • evt. zwemgerief
 • evt. handschoenen, muts en sjaal
 • evt. thermisch ondergoed

Diversen

 • handdoeken
 • toiletpapier of hygiënische doekjes
 • geldbeugel of heuptasje
 • zakmes voor de picknick (verpak dit niet in je handbagage als je met het vliegtuig reist)
 • evt. drinkbus (we vermijden liever het gebruik van wegwerpflessen)
 • reisstekker zie: https://www.worldstandards.eu/nl/elektriciteit/soorten-stekkers/
 • evt. fluitje (handig in noodsituaties of bij mist)
 • evt. wandelstokken
 • zak- of hoofdlamp

EHBO

In de handel zijn standaard EHBO-sets te koop (bijvoorbeeld Care Plus of Travel Safe), deze zijn vaak goedkoper dan wanneer je alles apart koopt. Stop het tasje in je dagrugzak zodat je het altijd bij je hebt mocht er tijdens de wandeling iets misgaan.

Hier nog enkele suggesties om je persoonlijke EHBO samen te stellen:

 • middel tegen reisziekte
 • ontsmettingsmiddel
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel tegen krampen
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • wond- en blarenpleisters van verschillende breedte (bijv. second skin)
 • elastisch verband voor ingeval van verstuikingen
 • steriel gaas en kleefband

Geld

De munt is de Tanzaniaanse shilling. Import of export ervan is verboden. Amerikaanse dollars zijn vlot wisselbaar.

In de meeste landen kan je vlot met krediet- en betaalkaarten terecht, zowel om te betalen als om geld uit de automaat te halen. We raden aan om je reisbudget deels in contanten, deels met de kaart te besteden. Neem bij voorkeur meerdere kaarten mee, die je op verschillende plaatsen bewaart. Zo kom je niet in de problemen bij verlies of diefstal, of wanneer je kaart onleesbaar wordt.
Geld uit de automaat halen kan met een betaalkaart (Bancontact/Maestro) of een kredietkaart (Visa, Mastercard,…). Voor afhalingen met kredietkaart worden kosten aangerekend; daarom doe je dit beter met een gewone betaalkaart.

Belangrijk: de gewone debet- of betaalkaarten (type Maestro) werken niet automatisch buiten Europa. Indien je ze toch wenst te gebruiken, moet je op voorhand bij je bank vragen om je kaart tijdelijk te deblokkeren, zodat je ze ook buiten Europa kan gebruiken.

Ook wanneer je vreemde deviezen moet aankopen, doe je dit best ter plaatse aan een automaat (met je betaalkaart) of bij een bank. De koers is doorgaans minstens even voordelig of voordeliger dan wanneer je ze op voorhand in België via de bank besteld (indien dit al mogelijk is). Door meerdere keren kleine bedragen af te halen, vermijd je bovendien dat je op het einde van je reis deviezen overhoudt (die in België soms niet meer in te wisselen zijn).

Voor een recente wisselkoers, verwijzen we je naar een online website zoals
www.oanda.com/currency/converter/

Gezondheid

Onderstaande informatie is een samenvatting van de aanbevelingen voor reizen naar Tanzania door het Instituut voor Tropische Geneeskunde. Gezien wij als reisorganisator geen medische bevoegdheid hebben, dien je de verstrekte informatie te evalueren met en je voor meer diepgaande informatie te richten tot een bevoegd arts of medische autoriteit.

Hepatitis A
Iedereen die naar Afrika reist, ongeacht de duur en de omstandigheden, laat zich best tegen hepatitis A vaccineren. Het is een ziekte die wordt overgedragen via voedsel en drank.

Hepatitis B
In bepaalde omstandigheden is vaccinatie tegen hepatitis B een aanrader. Het is een ziekte die wordt overgedragen via speeksel, bloed en seksueel contact en met een ernstiger ziektebeeld dan hepatitis A.

DTP-vaccinatie

Op reis gaan naar verre landen is verder een ideale gelegenheid om zich in orde te stellen met de DTP-vaccinatie (tegen de infectieziekten difterie, tetanus en polio).

Diarree
Diarree is een frequent probleem op reis. Zelfs wanneer men in goede omstandigheden reist, ontsnapt men er niet steeds aan. Enkele raadgevingen en de juiste geneesmiddelen in de reisapotheek zijn zeer nuttig.

Buiktyfus

Indien men in minder goede hygiënische omstandigheden reist, frequent of langdurig (bijvoorbeeld vanaf 2 à 3 weken) in het buitenland verblijft (zelfs indien in goede hygiënische omstandigheden) is ook vaccinatie tegen buiktyfus aangeraden. Buiktyfus is een ernstige bacteriële darminfectie die wordt overgedragen door besmet voedsel.

Gele koorts

Het risico op gele koorts-transmissie is zeer laag. Vaccinatie is niet strikt aanbevolen, maar toch is het (indien er geen medische contra-indicatie bestaat) aangeraden. Dit kan enkel gebeuren in een gespecialiseerde vaccinatiecentrum.

Malaria
Er is malariarisico beneden de 1800 m. Het gebruik van muggenwerende middelen bij buitengaan tussen zonsondergang en zonsopgang is aangeraden, alsook slapen onder een geïmpregneerd muskietennet. Overleg best met je arts indien je deze maatregelen wenst te combineren met medicatie.

Knokkelkoortsen
In Tanzania kunnen dengue-en chikungunyakoorts voorkomen. Deze ziekten worden overgedragen door muggen die overdag steken. Er bestaat geen vaccin geschikt voor reizigers. Men kan zich beschermen door muggenwerende maatregelen toe te passen overdag.

Hoogteziekte
Kan optreden vanaf 2000 m en is een reëel gevaar tijdens deze reis. Het treedt op ten gevolge van een slechte aanpassing van je lichaam aan de lage zuurstofdruk op grote hoogte. Het heeft niets te maken met de graad van fysieke training, noch met het aantal keren dat je al op grote hoogte verbleef. Wie er in het verleden al last van had, loopt grote kans er blijvend last van te ondervinden. Het geneesmiddel Diamox (enkel te verkrijgen op doktersvoorschrift) zorgt voor een snellere acclimatisatie en kan evt. worden meegenomen op trekking (zeker aangeraden indien je al hoogteziek bent geweest).
De lokale gidsen, zijn op de hoogte van de gevaren van hoogteziekte. Ze geven raad op het vlak van preventie en weten ook wat te doen in geval hoogteziekte de kop opsteekt.

Diepgaandere informatie kan je vinden op: www.itg.be (Reisgeneeskunde) en bij je huisarts.


Wijzigingen

Anders Reizen behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief: