Tanzania - Kilimanjaro via de Marangu-route


8 dagen

Periode zelf te bepalen


niet meer boekbaar

Tanzania - Kilimanjaro via de Marangu-route


8 dagen

Periode zelf te bepalen


niet meer boekbaar

Tanzania - Kilimanjaro via de Marangu-route


8 dagen

Periode zelf te bepalen


niet meer boekbaar

Tanzania - Kilimanjaro via de Marangu-route


8 dagen

Periode zelf te bepalen


niet meer boekbaar

Tanzania - Kilimanjaro via de Marangu-route


8 dagen

Periode zelf te bepalen


niet meer boekbaar
Individuele reizen Tanzania
De Marangu route is één van de populairste routes naar de top van de Kilimanjaro. Waarschijnlijk heeft het feit dat dit de minst inspannende route is hiermee te maken. Een zesde dag werd toegevoegd om wat meer acclimatisatietijd te hebben. Overnachten doe je in hutten en onderweg kan je je makkelijk bevoorraden met water en zoetigheden. Deze trekking naar de top van de Kilimanjaro kan gecombineerd worden met een (wandel)-safari en al dan niet uitgebreid worden met een verblijf op het eiland Zanzibar. 
Aantal dagen: 8 dagen
Reisnummer: 20TZ5KLB
Reisdatum: Periode zelf te bepalen
Beschikbaar : Op aanvraag

Wandelniveau :
en

Natuur:
Cultuur:
Comfort:

Wat maakt deze reis bijzonder?

 • afwisselende landschappen
 • topbeklimming
 • één van de seven summits
 • indrukwekkende vergezichten

Kenmerken van deze route

 • de Oostelijke route
 • vrij druk
 • iets minder zwaar
 • slapen in hutten

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Dag 1

Brussel – Moshi
Aankomst op Kilimanjaro Airport. Transfer naar je hotel in Moshi.

Overnachting op hotel in Moshi. (-)

Dag 2

Marangu (1860 m) - Mandara hut (2715 m).
Transfer van ca. 1 u. naar het dorpje Marangu aan de voet van de Kili en dus meteen ook het startpunt voor de beklimming van de Kilimanjaro. Bij de start van de trekking, in de lagere gedeelten van het woud, kunnen de meeste dieren worden gespot.
Trekking van ca. 5 u., 8 km.


Overnachting in Mandara hut. Het Mandara kamp bestaat uit een aantal houten hutten die allen voorzien zijn van 6 tot 8 stapelbedden. Er is verlichting, water en ook doorspoelbare toiletten. (O,L,A).

Dag 3

Mandara hut (2715 m) - Horombo hut (3705 m).
Het landschap wordt meer open, met mooie zichten op de naburige berg Mawenzi. Vandaag trek je eerst door een stukje woud om daarna in een heide-achtig landschap te belanden. Je trekt voorbij de Maundi krater en in de verte zie je de gletsjers van de Kibo. Hier in open landschap komen spectaculaire planten voor: de reuze Lobelia kan tot 3m hoog worden en de Senecia Kilimanjaro wel tot 5m hoog.
Trekking van ca. 6 u., 11,5 km.

Overnachting in Horombo hut. Horombo hut. (O,L,A).

Dag 4

Acclimatisatiedag
Vandaag kan je een dagwandeling maken naar Mawenzi Turn Hut. Je passeert de Zebra Rocks en geniet van prachtige zichten. Deze wandeling is aan te raden en zal je helpen met acclimatiseren; vergeet niet voldoende water mee te nemen en op tijd onder de dekens te kruipen vannacht.

Overnachting in de Horombo Hut. (O,L,A)

Dag 5

Horombo hut (3705 m) – Kibo hut (4703 m).
Je klimt omhoog over het zadel door de alpiene zone.
Trekking van ca. 6 u., 9,6 km. 

Overnachting in Kibo Hut. (O,L,A)

Dag 6

Kibo hut (4703 m)  – top Kilimanjaro Uhuru Peak (5895 m) – Horombo hut (3705 m).
De klim naar de met sneeuw en ijs bedekte top vangt aan tijdens de nacht. Het eerste stuk naar de Hans Meyer Grot op 5150 m verloopt over een rotsachtig pad om vervolgens tot Gillman’s Point op de kraterrand door te stoten (5681 m). Dit gedeelte van de trek is zeer zwaar en van bij Gillman’s Point zal je door de sneeuw stappen tot boven.

Het is een zware onderneming, maar het uitzicht vanop de top (5895 m) - zeker bij zonsopgang - is onvergetelijk. Afhankelijk van de weersomstandigheden zal je hier tijd hebben voor het nemen van de nodige kiekjes alvorens terug af te dalen tot Horombo hut waar je overnacht. Je zal zien dat het afdalen een stuk sneller gaat dan het klimmen maar bereid  je toch voor op een zware dag.

Trekking van 7 tot 8 u. trekking, 5,5 km klimmen, 15 km dalen.

Overnachting in de Horombo Hut. (O,L,A)

Dag 7

Naar beneden
Afdaling door het woud tot het punt waar je wordt opgewacht om je terug naar Moshi te brengen.

Overnachting op hotel in Moshi. (O)

Dag 8

Na het ontbijt transfer naar de luchthaven of verlenging.

(O)

Uitbreiding Zanzibar

Surf naar: Zanzibar

Verlenging Safari

Surf naar:
Safari per 4x4
Wandelsafari en safari per 4x4

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Prijs

€ 1995 per persoon (o.b.v 2 deelnemers)
€ 1975 per persoon (o.b.v 3 deelnemers)
€ 1960 per persoon (o.b.v 4 deelnemers)

De prijzen zijn geldig tot 31/10/2020.
De prijs is gebaseerd op een vaste koers van de dollar. Zo bent u gerust dat de prijs van uw reis niet meer omhoog zal gaan.

Trekking en safari in Tanzania zijn helaas duur (mede door de hoge toegangsgelden tot de nationale parken) en wie gebruik wenst te maken van het allerbeste kampeergerief, de mooiste overnachtingsplaatsen, de comfortabelste voertuigen en de beste gidsen betaalt hiervoor een groot bedrag.

Daarom opteren we ervoor om niet in de eerste plaats het hoogste comfort te bieden, maar wel een goede prijs-/kwaliteitverhouding. We doen dit door bijvoorbeeld samen te werken met een kleinschalige lokale partner, ons te verplaatsen met landrovers in plaats van luxueuze minivans en gebruik te maken van standaard tweepersoonstenten met matrasjes.

De ‘standaard’ rondreizen uit ons aanbod zijn met zorg samengesteld om een evenwichtig, gevarieerd en logisch opgebouwd programma te bieden. Ze zijn het resultaat van onze expertise, die van onze plaatselijke partner(s) en de feedback van vorige reizigers. Reservaties voor deze programma’s kunnen doorgaans snel bevestigd worden.
Op vraag kunnen aan deze standaard programma’s wijzigingen worden aangebracht om ze nog meer af te stemmen op je persoonlijke wensen. Houd er evenwel rekening mee dat we voor het uitwerken van dergelijk aangepast voorstel meer tijd nodig hebben dan voor een standaard programma.


Voorschot

30% van de reissom

Inbegrepen

 • Overnachtingen zoals vermeld in het dagschema
 • Maaltijden zoals vermeld
 • Kampeermateriaal waar vereist (behalve slaapzak en -mat)
 • Beklimming volgens de opgegeven route met lokale, Engelssprekende gids, transfers en bagagevervoer
 • Alle transfers
 • Toegangsgelden voor het park.

Niet inbegrepen

 • Internationale vluchten
 • Dranken (behalve thee en koffie bij het ontbijt)
 • Overige maaltijden
 • Fooien en persoonlijke uitgaven
 • Visa (50 euro)
 • Reisverzekering (verplichte alpinismeverzekering, evt. af te sluiten bij AR)

Vluchten

Internationale vluchten zijn nooit inbegrepen. Je kan naar keuze zelf je vlucht boeken, of dit via ons doen. Bij boeking van de vluchten rekenen we een dossierkost aan van € 30 (éénmalig). Als je de vlucht via ons boekt, maakt deze ook deel uit van het totale reispakket, waardoor je kan genieten van volgende bijkomende garanties:
- bijstand in geval van problemen met de vlucht;
- terugbetaling van de prijs van het ticket wanneer de reis niet kan doorgaan door onvermijdbare en buitengewone omstandigheden (overeenkomstig EU Richtlijn 2015/2302, omgezet door de wet van 21/11/2017 betreffende de verkoop van pakketreizen, gekoppelde reisarrangementen en reisdiensten).

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 


Beschikbaarheid

De boeking van een reis op individuele basis kunnen we nooit meteen bevestigen. Er moeten vaak meerdere overnachtingsplaatsen en dienstenverstrekkers gecontacteerd worden om na te gaan of ze beschikbaar zijn op jouw data. Dit neemt tijd in beslag. Onbeschikbaarheid van een logies kan ervoor zorgen dat de datum moet verschuiven. Reserveer daarom tijdig je reis. Wacht steeds met het vastleggen van vluchten of ander vervoer tot wij je boeking bevestigd hebben.

Niveau

De beklimming van de Kilimanjaro is  tot  . Een goede conditie en uithoudingsvermogen is absoluut vereist. De dagtrajecten zijn gemiddeld 5 tot 7 uur lang. De topbeklimming is bijzonder zwaar, en omvat zo'n 7 tot 8 ½ u. stijgen en aansluitend zo'n 4½  tot 7 u. dalen. Hoogteverschil (stijgen) per dag zo'n 700 tot 1000 m, op dag 5 zo'n 1200 m. 

De Marangu route is de gemakkelijkste route en biedt het voordeel dat er in berghutten overnacht wordt. De beklimming van de Kilimanjaro is technisch niet moeilijk. De grootste moeilijkheid ligt in het grote hoogteverschil dat op enkele dagen moet overbrugd worden. Ademnood, hoofdpijn en misselijkheid zijn hiervan het gevolg, in ernstige gevallen ook de zgn. hoogteziekte. Het minimum aantal dagen nodig voor een beklimming is vijf. Omdat in dat geval de kans op gezondheidsproblemen bijzonder hoog is, raden wij echter sterk aan een bijkomende dag te voorzien, zodat je kan wennen aan de hoogte. Je blijft dan een volledige dag op dezelfde hoogte en maakt een wandeling in de omgeving van de verblijfplaats. Je wandelt overwegend over rotspaden, in de lagere zone kan het modderig zijn en aan de top ligt er sneeuw.

Bagage

Tijdens de beklimming wordt de bagage gedragen door dragers, waarbij het gewicht van jouw bagage max. 15 kg mag bedragen.

Jijzelf draagt enkel je dagrugzak (met je persoonlijke dagspullen, middagpicknick en drank).


Logies

 • Moshi: je overnacht in een middenklasse hotel. Het hotel biedt een 60-tal kamers. Er is een restaurant. Het hotel heeft een openluchtzwembad en tuin. Wifi is aanwezig.
 • Klim: Tijdens de beklimming van de Kilimanjaro via de Marangu-route overnacht je in berghutten die allen voorzien zijn van bedden met matrassen. Je neemt dus enkel een goede slaapzak mee.


Maaltijden

In dag-aan-dagschema staat steeds vermeld welke maaltijden op de betreffende dag genomen worden en inbegrepen zijn.
O = ontbijt, L = lunch, A = avondmaal

In Moshi is er een ruime keuze aan restaurants, in alle prijsklassen. We voorzien daar dan ook enkel het ontbijt. Voor een avondmaal betaal je tussen de 10 à 20 euro, zonder dranken.
Tijdens de beklimming van de Kilimanjaro worden de maaltijden bereid door een kok. De maaltijden zijn zo gevarieerd als mogelijk en verrassend uitgebreid, hoewel de beschikbaarheid van verse producten als vlees en fruit uiteraard beperkt is. Indien je graag snackt, neem je best een voorraadje energierijke snacks mee van thuis.


Vervoer ter plaatse

Privé vervoer.

Beste reisperiode en klimaat

De Kilimanjaro kan het hele jaar door beklommen worden, hoewel de meest geschikte periodes ook hier in het droge seizoen vallen. De beste periode loopt van januari t.e.m. maart en half juni t.e.m. oktober. In november en december heb je meer kans op regen en/of sneeuw. In april en mei heb je het meeste kans op regen waardoor de beklimming veel zwaarder is.
De gemiddelde dagtemperaturen in Arusha en Moshi en op de lagere gedeelten van de Kilimanjaro variëren van ca. 25° in juli/augustus tot 32/33° in januari/februari; ‘s nachts kan het een graad of 10 afkoelen. Op de berg wordt het geleidelijke kouder naar de top toe, zowat 1° per 200 m. Er heersen grote tempera­tuurverschillen boven 4000 m: overdag is het in de zon +15°C en bij bewolking ca. 0°C. 's Nachts kan de temperatuur dalen tot -10°. Tijdens de beklimming worden verschillende klimaatzones doorkruist, van vochtig-warm tot arctisch-koud; kleding aangepast aan deze verschillen is dan ook vereist.
Voor een safari is het droge seizoen (juni tot oktober) aangewezen, gezien de dieren dan de schaarse drinkplaatsen opzoeken en de vegetatie betere observatie toelaat.

Verdere informatie over het klimaat in het algemeen kan je vinden op: www.weatherbase.com.
Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op: www.accuweather.com.

Reisuitrusting

We beperken ons hier tot items die je zeker niet mag vergeten, of die aan bepaalde vereisten moeten voldoen. Evidente spullen als toiletgerief, gewone kledij, ondergoed,… die op elke reis meegaan, worden niet vermeld. Meer gedetailleerde informatie en tips vind je op onze website.

Bagage

 • voor de hoofdbagage: ruime rugzak, stevig reistas of kitbag
 • voor de wandelingen: comfortabel zittende kleine rugzak, deze moet alles kunnen bevatten wat je tijdens een dagwandeling nodig hebt. Een inhoud van 15 tot 30 liter volstaat meestal. Zorg bij voorkeur voor een model met regenhoes, of schaf deze apart aan. Zo blijft je dagbagage droog.
 • zak of tas om spullen in te stoppen die je niet meeneemt tijdens de trekking en achterlaat in het hotel in Moshi.

Elke luchtvaartmaatschappij legt beperkingen op met betrekking tot het aantal stuks, gewicht en afmetingen van je bagage. Meestal staat dit op je e-ticket. Indien niet, kan je terecht op de website van de betreffende luchtvaartmaatschappij. 

Schoenen & kousen

 • voor meerdaagse trekkings in het gebergte: hoge trekkingschoenen.
 • lichte schoenen, sneakers of sandalen (voor buiten de wandelingen).
 • wandelkousen: deze speciale kousen (verkrijgbaar in buitensportzaken) zorgen voor goed vochttransport, isolatie en loopcomfort en drogen snel. Een kleine investering die je heel wat leed kan besparen (blaren, pijnlijke voeten,,…)
 • evt. getten (om de onderbenen te beschermen tegen water)

Tip: als je met het vliegtuig reist, trek dan bij vertrek je wandelschoenen aan of stop ze in je handbagage. Het spaart plaats en gewicht en zo kom je alvast niet in de problemen voor het wandelen mocht er iets mislopen met je hoofdbagage. 

Slaapgerief

 • warme slaapzak (tot -10°C)
 • evt. liner/binnenslaapzak (kan je slaapzal enkele ° warmer maken)

Kledij

 • voor alle kledij die je meeneemt, geldt dat je bij voorkeur kiest voor lichte en ‘ademende’ stoffen. In plaats van één dik kledingstuk tegen de koude, draag je beter meerdere dunne ‘lagen’. Op die manier kan je je kledij doorheen de dag aanpassen aan de temperatuur.
 • wind- en waterdicht jack
 • fleece
 • hoofddeksel (hoed, pet, sjaaltje,…) ter bescherming tegen de zon
 • handschoenen, muts en sjaal
 • thermisch ondergoed
 • evt. zwemgerief

Diversen

 • goede zonnebril
 • handdoeken (evt. sneldrogende)
 • toiletpapier of hygiënische doekjes
 • geldbeugel of heuptasje (om evt. onder de kledij te dragen)
 • zakmes voor de picknick (verpak dit niet in je handbagage als je met het vliegtuig reist)
 • drinkbus (min. 1.5 l)
 • adapter voor stopcontacten (zie Tanzania)
 • fluitje (handig in noodsituaties of bij mist)
 • zak- of hoofdlamp
 • evt. wandelstokken

EHBO

In de handel zijn standaard EHBO-sets te koop (bijvoorbeeld Care Plus of Travel Safe), deze zijn vaak goedkoper dan wanneer je alles apart koopt. Stop het tasje in je dagrugzak zodat je het altijd bij je hebt mocht er tijdens de wandeling iets misgaan.

Hier nog enkele suggesties om je persoonlijke EHBO samen te stellen:

 • middel tegen reisziekte
 • ontsmettingsmiddel
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel tegen krampen
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • wond- en blarenpleisters van verschillende breedte (bijv. second skin)
 • elastisch verband voor ingeval van verstuikingen
 • steriel gaas en kleefband

Reisdocumenten

Reispas:
Voor reizen naar Tanzania heb je een reispas nodig; een identiteitskaart is dus niet voldoende.Je reispas moet nog 6 maanden geldig zijn vanaf de datum van terugkeer uit het land. Een reispas vraag je aan op de dienst bevolking van je gemeentehuis.

Visum:
Je hebt eveneens een visum nodig, zijnde een toelating om voor een beperkte periode in Tanzania te verblijven. Je kan het visum bij aankomst op de luchthaven aankopen of indien je een lange wachtrij op de luchthaven wenst te vermijden, vooraf het visum aankopen op de ambassade in Brussel of vooraf online een e-visum aanvragen.

Een visum bij aankomst op de luchthaven aankopen, betekent meestal een lange wachttijd. Je dient een visa application form in te vullen en je hebt je paspoort nodig, alsook 2 recente pasfoto’s, een kopie van je vliegtuigticket en 50 euro.

Het is echter makkelijker om je visum voor afreis te regelen. Dit kan op de ambassade van Tanzania in Brussel (meer informatie vind je op http://www.tanzaniaembassy.be). Je neemt het visa application form dat je op de website vindt ingevuld mee, alsook je paspoort, 2 recente pasfoto’s, een kopie van je vliegtuigticket en 50 euro.

Of je kan een e-visum vooraf online aanvragen: Sinds eind 2018 bestaat ook die mogelijkheid. Hiervoor surf je naar de volgende website: https://eservices.immigration.go.tz/visa/. Neem eerst de visa guidelines door en klik vervolgens op “New Application”. Je hebt een kopie van je paspoort nodig (de pagina met je foto), alsook een kopie van je vliegtuigticket. De aanvraag kost 50 USD en kan per kredietkaart worden vereffend. De goedkeuring van je visum kan een tweetal weken in beslag nemen, dus vraag het visum tijdig online aan.

Reizen met kinderen:
Een ouderlijke toestemming wordt aanbevolen als de kinderen niet reizen met beide ouders.

Check zeker vóór vertrek ook nog even de website van buitenlandse zaken op wijzigingen: http://diplomatie.belgium.be/nl (Op reis in het buitenland).

Tip: Maak een kopie van je paspoort en bewaar deze apart. Of beter nog: maak er een foto van die je op je smartphone zet, of oplaadt naar een plaats waar je hem in geval van nood kan terugvinden. In geval van verlies of diefstal, kan je op de Belgische ambassade/consulaat vaak sneller worden geholpen.

Tip: Laat weten waar je bent!
In elk land kunnen er crisissen, aanslagen of ongelukken gebeuren. Registreer je reis via Travellers Online. Zo kan de FOD Buitenlandse Zaken je indien nodig makkelijker informeren en ondersteunen.


Geld

De munt is de Tanzaniaanse shilling (TZS). Import of export ervan is verboden. Amerikaanse dollars zijn vlot wisselbaar. Zorg er wel voor dat je dollarbiljetten hebt met een jaartal na 2006. Biljetten met een jaartal van voor 2006 worden niet aanvaard. Grote biljetten geven ook een betere wisselkoers dan kleine biljetten. Vraag wel voldoende kleine biljetten in ruil (wisselgeld is soms een probleem). In Moshi kan je ook terecht bij een bankautomaat (ATM) om TZS af te halen. Houd er wel rekening mee dat pinautomaten soms buiten werking zijn of onvoldoende geld bevatten. Daarom raden we je aan naast je bankpas altijd voldoende contant geld mee te nemen.

Belangrijk: de gewone debet- of betaalkaarten (type Maestro) werken niet automatisch buiten Europa. Indien je ze toch wenst te gebruiken, moet je op voorhand bij je bank vragen om je kaart tijdelijk te deblokkeren, zodat je ze ook buiten Europa kan gebruiken.

Geld uit de automaat halen kan met een betaalkaart (Bancontact/Maestro) of een kredietkaart (Visa, Mastercard,…), maar voor afhalingen met kredietkaart worden kosten aangerekend; daarom doe je dit beter met een gewone betaalkaart.

In de meeste landen kan je meestal vlot geld uit de automaat halen, doch raden wij aan om je reisbudget deels in contanten, deels met de kaart te besteden.

Nog een tip? Je kan ook meerdere kaarten meenemen, die je op verschillende plaatsen bewaart. Zo kom je niet in de problemen bij verlies of diefstal, of wanneer je kaart onleesbaar wordt.

Voor een recente wisselkoers, verwijzen we je naar een online website zoals
www.oanda.com/currency/converter/


Gezondheid

Hieronder een samenvatting van de aanbevelingen voor reizen naar Tanzania door het Instituut voor Tropische Geneeskunde. Diepgaandere informatie vind je op www.itg.be (Reisgeneeskunde). Gezien wij als reisorganisator geen medische bevoegdheid hebben, dien je de verstrekte informatie te evalueren met het ITG of een bevoegd arts.

Gele koorts
Het risico op gele koorts is laag, maar een vaccinatie wordt wel aanbevolen. Ze is officieel vereist vanaf de leeftijd van 1 jaar als je vanuit een land vertrekt waar gele koorts kan voorkomen of langer dan 12u in transit bent geweest in een luchthaven in een land waar gele koorts voorkomt. Vaccinatie kan enkel gebeuren in een gespecialiseerde vaccinatiecentrum.

Malaria
Er is malariarisico beneden de 1800 m. Het gebruik van muggenwerende middelen bij buitengaan tussen zonsondergang en zonsopgang is aangeraden, alsook slapen onder een geïmpregneerd muskietennet. Overleg best met je arts indien je deze maatregelen wenst te combineren met medicatie.

Diarree
Diarree is een frequent probleem op reis. Zelfs wanneer men in goede omstandigheden reist, ontsnapt men er niet steeds aan. Enkele raadgevingen en de juiste geneesmiddelen in de reisapotheek zijn zeer nuttig.

Knokkelkoortsen
In Tanzania kunnen dengue-en chikungunyakoorts voorkomen. Deze ziekten worden overgedragen door muggen die overdag steken. Er bestaat geen vaccin geschikt voor reizigers. Men kan zich beschermen door muggenwerende maatregelen toe te passen overdag.

Op reis gaan naar verre landen is verder een ideale gelegenheid om zich in orde te stellen met volgende (herhalings)vaccinaties:
DTP (difterien tetanus en polio), kinkhoest en mazelen, maar ook hepatitis A, hepatitis B, buiktyfus en hondsdolheid.

Schistosomiase of bilharzia 
Men kan besmet geraken met deze parasiet door contact met zoet water. We raden dan ook af om te gaan zwemmen of baden in zoet water. In zout water of zwembaden is er geen gevaar.

Hoogteziekte
Kan optreden vanaf 2000 m en is een reëel gevaar tijdens deze reis. Het treedt op ten gevolge van een slechte aanpassing van je lichaam aan de lage zuurstofdruk op grote hoogte. Het heeft niets te maken met de graad van fysieke training, noch met het aantal keren dat je al op grote hoogte verbleef. Wie er in het verleden al last van had, loopt grote kans er blijvend last van te ondervinden. Het geneesmiddel Diamox (enkel te verkrijgen op doktersvoorschrift) zorgt voor een snellere acclimatisatie en kan evt. worden meegenomen op trekking (zeker aangeraden indien je al hoogteziek bent geweest).
De lokale gidsen, zijn op de hoogte van de gevaren van hoogteziekte. Ze geven raad op het vlak van preventie en weten ook wat te doen in geval hoogteziekte de kop opsteekt.


Wijzigingen

Anders Reizen behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief: