Turkije - Bergen en zee langs de Lycian Way


8 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »

Turkije - Bergen en zee langs de Lycian Way


8 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »

Turkije - Bergen en zee langs de Lycian Way


8 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »

Turkije - Bergen en zee langs de Lycian Way


8 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »

Turkije - Bergen en zee langs de Lycian Way


8 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »
Individuele reizen Turkije
Tussen Fethiye en Antalya ligt de Turkse Rivièra, het oude Lycië. Overblijfselen van deze Oud-Griekse beschaving maken van de streek een echt openluchtmuseum. Je volgt een aantal trajecten van het langeafstandspad ‘Lycian Way’. Bergmassieven met uitschieters als de bijna 2000 m hoge Babadag aan de ene en de diepblauwe Middellandse Zee aan de andere zijde, vormen het schitterende decor waarin je wandelt.
Aantal dagen: 8 dagen
Reisnummer: 20TR5LWA
Reisdatum: Periode zelf te bepalen
Beschikbaar : Op aanvraag

Wandelniveau :

Natuur:
Cultuur:
Comfort:

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Dag 1

Vlucht Dalaman – transfer naar Kayaköy

Op de luchthaven van Dalaman word je opgewacht door een medewerker van ons lokaal agentschap. Vervolgens transfer van ca. een uur naar je hotel in Kayaköy, dat vroeger gekend was onder de naam Karmilassos. Kayaköy werd tot aan de volksverhuizingen van de jaren 1920 bewoond door Grieken en vandaag de dag leven er in het spookdorp slechts een handvol Turken.

Overnachting in een hotel/pension, in Kayaköy. (-)

Dag 2

Kayaköy – Ölüdeniz Beach - Ovacık

Wandeltocht: ca. 3u, 6 km (evt. + 3 km), +193 m/-335 m
Op deze eerste wandeldag houden we het rustig. Na het ontbijt bezoek je de ruïnes van het oud-Griekse dorpje Karmilassos, gelegen in een weelderige vallei omzoomd met groene bomen en wijngaarden. Na wat te hebben rondgeslenderd in het spookdorp zet je koers richting het strand van Ölüdeniz, gelegen aan een prachtige turkooizen lagune (één van de meest gefotografeerde Turkse baaien).
Dit is een uitgelezen plek om te genieten van een vrije namiddag met zon, zee en strand. Als je wenst kan te voet verder gaan naar je overnachtingsplaats in Ovacık (ca. 3 km verder), maar er rijden ook om het half uur pendelbusjes van het strand naar het dorpscentrum.

Overnachting in een klein familiehotel, in Ovacık. (O)

Dag 3

Ovacık – Kozağaç en Kirme – Faralya 

Wandeltocht: ca. 6 à 7u, 13,2 km, +556 m/-573 m
Vandaag betreed je voor het eerst het officiële langeafstandspad Lycian Way. Via de zuidelijke flank van de bergrug Babadag (1969 m) klim je tot het dorpje Kozağaç. Al wandelend kijk je uit op de baai van Ölüdeniz, waar je gisteren van wat rust hebt genoten. Via kleine akkers bereik je de smalle kam waarop het dorpje Kirme ligt. Dan gaat het verder tot het dorp Faralya, gelegen op een klein plateau boven de wondermooie Vlindervallei.

Overnachting in een motel in Faralya. (O,A)

Dag 4

Faralya – Vlindervallei en Aktaş – Kabak

Wandeltocht: ca. 4 à 5u, 9,5 km, +427 m/-535 m
Vandaag maak je een mooie kustwandeling over een soms steil pad doorheen de Vlindervallei. Dit smalle dal, omzoomd door hoge rotswanden en begroeid met veelkleurige oleanders, mondt uit op een paradijselijk strandje.
In de vroege voormiddag bereik je het strand van Aktaş, een goede picknickplaats. Vervolgens klim je naar het dorpje Kabak. Op het einde van de wandeling word je teruggebracht naar Faralya (ritduur 15 à 20 min.), voor een tweede overnachting in dit plaatsje.

Overnachting in een motel, in Faralya. (O,A)

Dag 5

Kabak – Alinca

Wandeltocht: ca. 4 à 5u, 9,5 km, +427 m/-535 m
Na het ontbijt word je opnieuw vervoerd naar de plaats waar de wandeling van gisteren eindigde, Kabak. Je zet je route over de Lycian Way verder via oude herderspaden die over de bergflank naar een adembenemend uitzichtpunt leiden. Het is een inspannende klim, maar een die beloond wordt met zicht op zeven immense kapen die uit de diepblauwe zee omhoogrijzen. Het landschap is begroeid met typisch mediterrane vegetatie. Soms loop je onbeschut onder de zon, maar regelmatig is er ook schaduw van pijn- en andere bomen.
Daarna zet je koers naar je eindpunt van vandaag, het dorp Alinca.

Overnachting in een guesthouse, in Alinca. (O,A)

Dag 6

Alinca – Gey

Wandeltocht: ca. 4u, 8,7 km, +535 m/-463 m
Je volgt heel even de asfaltweg die je uit het dorp terug richting de kust brengt. Daarna leidt de Lycian Way je verder via een dennenbos, olijfgaarden en open akkers die in terrasvorm tegen de heuvelflank opgebouwd zijn. Uiteindelijk bereik je het boerendorpje Gey, je bestemming voor vannacht.

Overnachting in een guesthouse, in Gey. (O,A)

Dag 7

Gey – Bel – Gâvurağılı

Wandeltocht: ca. 6 à 7u, 13,5 km, +533 m/-1033 m
Boven de kust wandel je via Bel, gelegen op 750 m hoogte, in dalende lijn naar Gâvurağılıa. De weg er naartoe biedt weer prachtige beelden op de azuurblauwe kust. Aangekomen in Gâvurağılıa brengt de taxi je in een uur naar Gelemiş of het nabije Patara. Niet alleen vind je hier enkele erg interessante ruïnes, maar ook een heel lang en breed zandstrand. Een prachtige plek om je wandelvakantie af te sluiten.

Overnachting in een pension, in Gelemiş of Patara. (O,A)

Dag 8

Naar Dalaman Airport - Thuiskomst

Vrij tot aan de transfer naar de luchthaven van Dalaman (ritduur: ca. 1u). Internationale vlucht naar huis.

(O)

Tip! Wie nog geen zin heeft om huiswaarts te keren, zou nog enkele dagen in Kaş kunnen verblijven, een toeristische, maar erg mooie badplaats die 40 km verderop ligt. Kaş heeft een jachthaven, telt mooie boetiekjes, heel wat restaurantjes,... ook een oud-Grieks theater, een duikclub, paragliding club...voor ieder wat wils dus!

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Prijs

€ 595 per persoon (op basis van twee deelnemers)

* De prijzen zijn geldig voor reizen in 2020. 

De ‘standaard’ rondreizen uit ons aanbod zijn met zorg samengesteld om een evenwichtig, gevarieerd en logisch opgebouwd programma te bieden. Ze zijn het resultaat van onze expertise, die van onze plaatselijke partner(s) en de feedback van vorige reizigers. Reservaties voor deze programma’s kunnen doorgaans snel bevestigd worden. 
Op vraag kunnen aan deze standaard programma’s wijzigingen worden aangebracht om ze nog meer af te stemmen op je persoonlijke wensen. Houd er evenwel rekening mee dat we voor het uitwerken van dergelijk aangepast voorstel meer tijd nodig hebben dan voor een standaard programma.


Voorschot

30 % van de reissom te betalen bij inschrijving.

Inbegrepen

 • Logies zoals vermeld (o.b.v. twee- of driepersoonskamers)
 • Maaltijden zoals aangegeven in het dag-aan-dagschema (O=Ontbijt, L=Lunch, A=Avondmaal)
 • Alle vermelde transfers
 • Bagagevervoer
 • Infopakket met Nederlandstalige wandelbeschrijvingen.

Niet inbegrepen

 • Internationale vluchten
 • Visumkosten
 • Overige maaltijden
 • Overige transfers
 • Excursies op de vrije dagen/momenten
 • Persoonlijke uitgaven en dranken
 • Fooien
 • Evt. verzekeringen

Toeslagen

 • Extra overnachting in Kaş: op aanvraag (o.b.v. kamer met ontbijt).
 • Eenpersoonskamer: € 200 p.p.

Betalingsvoorwaarden

 • Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 • Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 • Bij boeking binnen de maand voor vertrek, of bij bepaalde reizen met een relatief lage reissom, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 • Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Beschikbaarheid

De boeking van een reis op individuele basis kunnen we nooit meteen bevestigen. Er moeten vaak meerdere overnachtingsplaatsen en dienstenverstrekkers gecontacteerd worden om na te gaan of ze beschikbaar zijn op jouw data. Dit neemt tijd in beslag. Onbeschikbaarheid van een logies kan ervoor zorgen dat de datum moet verschuiven. Reserveer daarom tijdig je reis. Wacht steeds met het vastleggen van vluchten of ander vervoer tot wij je boeking bevestigd hebben.

Wandelniveau

Dagelijks trajecten van 4 tot 6 uur met soms vrij grote hoogteverschillen. Het terrein bestaat grotendeels uit rotspaden, soms met los gesteente. Sommige wandelingen zijn niet zo lang, zodat er gelegenheid is om onderweg halt te houden en te genieten.


Bagagevervoer

Tijdens de wandelingen draag je enkel je dagrugzakje. De grote bagage wordt vervoerd.

Logies

Kayaköy: kleinschalig hotel met 9 eenvoudige kamers, voorzien van air conditioning en privaat sanitair. Het hotel heeft zwembad en een eigen restaurant waar het ganse jaar door lekkere maaltijden worden geserveerd.

Ovacık: hotel dat 20 kamers telt, elk met privaat sanitair, airconditioning en een terrasje. Op het domein tref je een zwembad, volleybal terrein, tafeltennis, restaurant en bar.

Faralya: motel dat bungalows uitbaat die allen vervaardigd zijn uit natuurlijke materialen. Elke bungalow heeft een eigen badkamer met douche en toilet. Op het terrein vind je een zwembad (gevuld met natuurlijk bronwater) en een restaurant dat voornamelijk lokale producten in hun gerechten gebruikt. Het strand Ölüdeniz  ligt op 10 minuutjes wandelafstand.

Alinca: klein guesthouse met heel eenvoudige bungalows, wel met privaat sanitair. Wifi is op het domein beschikbaar.

Gey: overnachting in een eenvoudige kamer met privaat sanitair. Geen wifi beschikbaar.

Gelemiş / Patara: Een familiaal pension met comfortabele twee- en driepersoonskamers met airconditioning en privaat sanitair. Het pension is omgeven door groene heuvels, heeft een zwembad en een eigen restaurant waarin de vrouw des huizes graag gerechten tevoorschijn tovert vervaardigd uit lokale producten. Wifi is op het ganse domein gratis beschikbaar.

Maaltijden

In bovenstaand dag-aan-dagschema staat steeds vermeld welke maaltijden op de betreffende dag genomen worden en inbegrepen zijn.
O = ontbijt, L = lunch, A = avondmaal

Algemeen
Aan de Ottomaanse hoven bestonden wetten om de versheid van voedsel te garanderen. Ook vandaag is het Turks eten steeds bijzonder vers en wordt er overvloedig gebruik gemaakt van seizoengebonden groenten en fruit. De schoonheid van de Turkse keuken ligt ‘em in zijn eenvoud en het gebruik van verse ingrediënten. De klassieke, eeuwenoude recepten zijn gekend door elke huisvrouw. Er wordt veel gebruik gemaakt van kruiden zoals dille, munt, peterselie, kaneel, knoflook en sumak. Ook yoghurt is een veelgebruikt ingrediënt ("yogurt" is trouwens een Turks woord en vormt Turkije’s beroemdste bijdrage tot wereldkeuken), net als noten, honing en kazen.
Een typisch Turks ontbijt bestaat uit verse tomaten, witte kaas, zwarte olijven, brood met honing en soms een ei. De lunch is een rijst- of bulgurschotel (bulgur is voorgekookte tarwe) met lam, kip of vis.
Het diner begint vaak met ‘mezeler’ of voorgerechtjes: geroosterde en gepureerde aubergine, fijne gehakte salades, kleine gevulde deegwaren, opgelegde groenten, gevulde druivenbladeren en ‘kofte’ (gekruide lamsvleesballetjes). Het eten wordt grotendeels bereid met olijfolie.
Het dessert bestaat vaak uit vers fruit. Ook zoete desserten worden goed gesmaakt, zoals de baklava (met gesuikerde noten gevuld filodeeg), lokum (gelatinesnoepjes gemengd met hazel- of pistachenoten en bedekt met poedersuiker, bij ons Turks fruit genoemd), of gedroogde, in stroop geweekte en met buffelkaas gevulde abrikozen.
Een avondmaal wordt afgesloten met Turkse koffie. Het zijn trouwens de Turken die eertijds gezorgd hebben voor de verspreiding van koffie in Europa. Overdag wordt eerder thee gedronken. Raki, een anijslikeur, is de nationale drank van Turkije.

Heen- en terugreis

Een vlucht heen en terug op Dalaman.

Internationale vluchten zijn nooit inbegrepen in de prijs van de reis. Je kan naar keuze zelf je vlucht boeken, of dit via ons doen. Bij boeking van vluchten rekenen we een dossierkost aan van € 30 (éénmalig). Als je de vlucht via ons boekt, maakt deze ook deel uit van het totale reispakket, waardoor je kan genieten van volgende bijkomende garanties:
- bijstand in geval van problemen met de vlucht;
- terugbetaling van de prijs van het ticket wanneer de reis niet kan doorgaan door onvermijdbare en buitengewone omstandigheden (overeenkomstig EU Richtlijn 2015/2302, omgezet door de wet van 21/11/2017 betreffende de verkoop van pakketreizen, gekoppelde reisarrangementen en reisdiensten).


Vervoer tijdens de reis

Deze meeste transfers zijn privé-transfers (taxi of minibus). De optionele transfer van Ölüdeniz strand naar het dorpscentrum gebeurt per openbare minibus.

Reisperiode

Deze reis is mogelijk in de volgende periode:
van 1 februari tot/met 31 mei 2020
van 1 september tot/met 30 november 2020

Deze reis is boekbaar van februari t.e.m. mei en van september t.e.m. november. In onze zomermaanden is het er veel te warm.

Verdere informatie over het klimaat in het algemeen kan je vinden op: www.weatherbase.com.
Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op: www.accuweather.com


Reisuitrusting

We beperken ons hier tot items die je zeker niet mag vergeten, of die aan bepaalde vereisten moeten voldoen. Evidente spullen als toiletgerief, gewone kledij, ondergoed,… die op elke reis meegaan, worden niet vermeld.

Informatie over reisuitrusting in het algemeen en een lijst van buitensportzaken waar je als deelnemer aan een van onze reizen korting krijgt, vind je op deze website.

Bagage

 • voor de hoofdbagage: vlot hanteerbare reiskoffer of -tas. Je kiest beter voor een niet te groot formaat dat makkelijk stapelbaar is. Een ruime rugzak is uiteraard ook een optie.
 • voor de wandelingen: comfortabel zittende kleine rugzak, deze moet alles kunnen bevatten wat je tijdens een dagwandeling nodig hebt. Een inhoud van 15 tot 30 liter volstaat meestal. Zorg bij voorkeur voor een model met regenhoes, of schaf deze apart aan. Zo blijft je dagbagage droog.

Elke luchtvaartmaatschappij legt beperkingen op met betrekking tot het aantal stuks, gewicht en afmetingen van je bagage. Meestal staat dit op je e-ticket. Indien niet, kan je terecht op de website van de betreffende luchtvaartmaatschappij. 

Schoenen & kousen

 • comfortabele wandelschoenen die een goed zoolprofiel hebben. Kies voor schoenen die de enkel omsluiten, omdat ze dan meer steun geven en daardoor de vermoeidheid en kans op verstuikingen verminderen. Zorg dat nieuwe schoenen ingelopen zijn.
 • lichte schoenen, sneakers of sandalen (voor buiten de wandelingen).
 • wandelkousen: deze speciale kousen (verkrijgbaar in buitensportzaken) zorgen voor goed vochttransport, isolatie en loopcomfort en drogen snel. Een kleine investering die je heel wat leed kan besparen (blaren, pijnlijke voeten,,…) 

Tip: als je met het vliegtuig reist, trek dan bij vertrek je wandelschoenen aan of stop ze in je handbagage. Het spaart plaats en gewicht en zo kom je alvast niet in de problemen voor het wandelen mocht er iets mislopen met je hoofdbagage.

Kledij

In plaats van één dik kledingstuk tegen de koude, draag je beter meerdere dunne lagen. Op die manier kan je je kledij doorheen de dag aanpassen aan de temperatuur.

 • wind- en waterdicht jack
 • fleece
 • hoofddeksel (hoed, pet, sjaaltje,…) ter bescherming tegen de zon
 • zwemgerief

Diversen

 • badhanddoek voor de zwempartijen in zee
 • toiletpapier of hygiënische doekjes
 • geldbeugel of heuptasje (om evt. onder de kledij te dragen)
 • zakmes voor de picknick (verpak dit niet in je handbagage als je met het vliegtuig reist)
 • drinkfles of -zak (vermijd het gebruik van wegwerpflessen)
 • zak- of hoofdlamp
 • evt. wandelstokken

EHBO

In de handel zijn standaard EHBO-sets te koop (bijvoorbeeld Care Plus of Travel Safe), deze zijn vaak goedkoper dan wanneer je alles apart koopt. Stop het tasje in je dagrugzak zodat je het altijd bij je hebt mocht er tijdens de wandeling iets misgaan.

Hier enkele suggesties om je persoonlijke EHBO samen te stellen:

 • middel tegen reisziekte
 • ontsmettingsmiddel
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel tegen krampen
 • breedspectrum antibioticum
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • wond- en blarenpleisters van verschillende breedte (bijv. second skin)
 • elastisch verband voor ingeval van verstuikingen
 • steriel gaas en kleefband

Reisdocumenten

Reispas:
Voor reizen naar Turkije volstaat je identiteitskaart. Deze moet geldig zijn op de dag van inreis en tijdens je ganse verblijf.

Visum:
Je hebt eveneens een visum nodig. Dat kan je vooraf online kopen op de volgende (en enige) website:  https://www.evisa.gov.tr/. De kost bedraagt 35 USD, met kredietkaart te betalen. Deze visumaankoop gebeurt in 3 stappen: je doet de aanvraag, je betaalt met Visa of Mastercard en je kan onmiddellijk het visum downloaden en printen.
Het visum kan ook ter plaatse op de luchthaven aangekocht worden, maar dat raden wij, owv de lange wachttijden en het iets hogere tarief, af.

Reizen met kinderen:
Ook kinderen jonger dan 12 dienen in het bezit te zijn van een identiteitsbewijs mét foto, aan te vragen op het gemeentehuis.
Er bestaan geen Belgische of internationale formulieren of procedures die de regels inzake ouderlijke toestemming voor reizen van minderjarigen vastleggen. Toch is het raadzaam schriftelijk toestemming te geven wanneer je kind alleen of in het gezelschap van andere personen dan de ouders reist.
Wanneer je kind met één ouder reist, staat het jou vrij het schriftelijk akkoord van de andere ouder op papier te zetten, de handtekening door de gemeente voor echt te laten verklaren en deze schriftelijke toestemming mee te nemen op reis. Wanneer het kind en de ouder niet dezelfde familienaam hebben, kan een kopie van de geboorteakte dienen als bewijs van verwantschap.

Check zeker vóór vertrek ook nog even de website van buitenlandse zaken op wijzigingen: http://diplomatie.belgium.be/nl (Op reis in het buitenland).

Tip: Laat weten waar je bent!
In elk land kunnen er crisissen, aanslagen of ongelukken gebeuren. Registreer je reis via TravellersOnline. Zo kan de FOD Buitenlandse Zaken je indien nodig makkelijker informeren en ondersteunen.


Geld

De munt van Turkije is de lira (pond). Je kan euro’s van hieruit meenemen en ter plaatse te wisselen. In Fethiye en Patara kan je ook terecht aan de geldautomaat.

Belangrijk: de gewone debet- of betaalkaarten (type Maestro) werken niet automatisch buiten Europa. Indien je ze toch wenst te gebruiken, moet je op voorhand bij je bank vragen om je kaart tijdelijk te deblokkeren, zodat je ze ook buiten Europa kan gebruiken.

In de meeste landen kan je vlot geld uit de automaat halen, doch raden wij aan om je reisbudget deels in contanten, deels met de kaart te besteden.

Nog een tip? Je kan ook meerdere kaarten meenemen, die je op verschillende plaatsen bewaart. Zo kom je niet in de problemen bij verlies of diefstal, of wanneer je kaart onleesbaar wordt.

Voor een recente wisselkoers, verwijzen we je naar een online website zoals
www.oanda.com/currency/converter/


Gezondheid

Hieronder een samenvatting van de aanbevelingen voor reizen naar Turkije door het Instituut voor Tropische Geneeskunde. Diepgaandere informatie vind je op www.itg.be (Reisgeneeskunde). Gezien wij als reisorganisator geen medische bevoegdheid hebben, dien je de verstrekte informatie te evalueren met het ITG of een bevoegd arts.

Diarree
Diarree is een frequent probleem op reis. Zelfs wanneer men in goede omstandigheden reist, ontsnapt men er niet steeds aan. Enkele raadgevingen en de juiste geneesmiddelen in de reisapotheek zijn zeer nuttig.

Knokkelkoortsen
In Tanzania kunnen dengue-en chikungunyakoorts voorkomen. Deze ziekten worden overgedragen door muggen die overdag steken. Er bestaat geen vaccin geschikt voor reizigers. Men kan zich beschermen door muggenwerende maatregelen toe te passen overdag.

Op reis gaan naar verre landen is verder een ideale gelegenheid om zich in orde te stellen met volgende (herhalings)vaccinaties:
DTP (difterien tetanus en polio), kinkhoest en mazelen, maar ook hepatitis A, hepatitis B, buiktyfus en hondsdolheid.Wijzigingen

Anders Reizen behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief: