Slovenië - Alpe Adria Trail


8 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »

Slovenië - Alpe Adria Trail


8 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »

Slovenië - Alpe Adria Trail


8 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »

Slovenië - Alpe Adria Trail


8 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »

Slovenië - Alpe Adria Trail


8 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »
Individuele reizen Slovenië
Het Triglav Nationaal Park strekt zich uit in het noordwestelijke deel van Slovenië. Hier vind je de Julische Alpen, een spectaculair mooi en rustig bergmassief  dat de meest afwisselende landschappen blootlegt. Over de Vršic-bergpas beland je in het dal van de smaragdgroene alpenrivier de Soca, een wondermooie regio van bronnetjes en watervallen. De reis eindigt in de vruchtbare laagvlakte van Friuli, in de Italiaanse provincie Udine. 
Aantal dagen: 8 dagen
Reisnummer: 20SI5JAA
Reisdatum: Periode zelf te bepalen
Beschikbaar : Op aanvraag

Wandelniveau :

Natuur:
Cultuur:
Comfort:

Wat maakt deze reis bijzonder?

 • Rustige alpenlandschappen
 • Veel cultuur en geschiedenis
 • Feeëriek landschap van de Soča-rivier
 • Bossen met veel wild

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Deze reis scoort

8,4

10 Beoordelingen

reviews van klanten

We hebben weer erg genoten van deze reis met Anders Reizen, ondertussen onze derde reis al. Bedankt voor de organisatie en de flexibiliteit voor onze aangepaste planning.

Jaap B. -

Algemene reistips

Alpe Adria Trail

De wandelingen op deze reis volgen het traject van het Alpe Adria Trail, een langeafstandspad dat drie regio's verbindt: Karinthië, Slovenië en Friuli-Venezia Giulia. Het pad bestaat in zijn totaliteit uit 43 etappes die zo'n 750 km bestrijken. Het leidt van de voet van Oostenrijks hoogste berg, de Grossglockner, via de bergen en meren van Karinthië en de groene alpen van Slovenië naar het eindpunt Muggia, aan de Adriatische kust net voorbij Triëste.

Dag 1

Kranjska Gora

Aankomst in het dorpje Kranjska Gora (810 m). Wintersporters zullen dit skioord zeker kennen omwille van de World Cup slalom die hier ieder jaar in januari wordt georganiseerd.  Het plaatsje is dan ook mooi gelegen, volledig omringd door donkergroene wouden en beschut door een aantal witte reuzen op de achtergrond.

Hotelovernachting. 

Dag 2

Kranjska Gora - Vršič Pass - Trenta  

Je trekt richting Jasna, hier betreed je het Triglav Nationaal Park dat zich uitstrekt in het noordwestelijke deel van Slovenië. De bergen stelen de show in dit alpien landschap dat verder voor twee-derden bedekt is met dichte wouden en gevoed wordt waterpartijen in de vorm van karstbronnen, watervallen, gletsjermeertjes en rivieren. Je bijt de spits af met een bergtocht over een ezelpad naar de Vršič-pas. Het panorama is overweldigend; langs alle zijden word je omringd door majestueuze pieken.  Afdaling in de Trenta-vallei en korte transfer naar Bovec voor overnachting. Tocht van 19 km, + 1023 m / - 1221 m.

Hotelovernachting. (O)

O = ontbijt, L = lunch, A = avondmaal

Dag 3

Bovec - Trenta - Bovec

Korte transfer naar het startpunt van de wandeling. Eén van de mooiste bronnen in de Julische Alpen is die van de Soča-rivier; uit een nauwe kloof die een ondergronds meer verbergt, stroomt het water naar buiten om later uit te groeien tot één van de mooiste rivieren ter wereld.  De meest fotogenieke plekjes werden zelfs uitgekozen als decor voor de filmprent de ‘Chronicles of Narnia’… Korte transfer naar het beginpunt van de wandeling. Je volgt de stroom over een zeer goed onderhouden pad, omhoog en omlaag en over houten bruggetjes alvorens het plaatsje Bovec te bereiken. In één van de boerderijen onderweg kan je de typische Bovec-kaas proeven. Tocht van 21 km, + 451 m / - 607 m.

Hotelovernachting. (O)

Interesse in outdoorsporten? Bovec is het walhalla voor wateractiviteiten. Lees onderaan meer.

Dag 4

Bovec - Drežnica

Je wandelt langs een aantal watervallen (Virje, Kozjak, Koseč en de hoogste, de Boka waterval) om daarna de rivierbedding de rug toe te keren en uit te komen bij Drežnica, een bergdorpje dat in de regio bekend staat voor z’n unieke houten maskers.  Hoog boven de Isonzo-vallei en onder toppen van de Krn-bergen is dit dorpje ook bekend voor de zware gevechten tijdens WO I. Tocht van 23 km, + 554 m / - 451 m.

Overnachting in een guesthouse. (O)

Dag 5

Drežnica - Tolmin 

Een historisch geladen wandelroute tot het stadje Tolmin. Je volgt het zogenaamde ‘vredespad’ ter nagedachtenis van de vele oorlogsslachtoffers en wandelt voorbij Krn en Vrsno, twee kleine dorpjes waar de tijd wel stil lijkt te hebben gestaan. Tocht van 21 km, + 990 m / -1344 m.

Hotelovernachting. (O)

Dag 6

Tolmin - Tribilj Superiore

Het hoogtepunt van vandaag is de klim naar de Kolovrat-bergkam. Hierboven ontplooit zich aan beide kanten een totaal verschillend landschap; aan een kant reikt je zicht tot aan de Povlakte en de Adriatische Zee terwijl je blik aan de andere kant gedomineerd wordt door een majestueus berglandschap. De vele bunkers, loopgraven en schuilplaatsen aan de Italiaanse zijde zijn getuigenissen uit het oorlogsverleden, de Kolovrat was immers het toneel van de bittere gevechten tussen Italiaanse en Oostenrijks-Hongaarse troepen. Einde van de tocht bij de Tribilj Superiore. Tocht van 19,5 km, + 1308 m / - 879 m.

Overnachting in een guesthouse. (O)

Dag 7

Tribilj Superiore - Cividale del Friuli

Op en neer gaat het pad naar Cividale del Friuli. Vandaag zie je overal kastanjebossen en wandel je over paden door oude weilanden die de verbinding vormden tussen de vlakte en de hoger gelegen dorpjes.  Bij Castelmonte, een mooi middeleeuws pelgrimsoord, opent het landschap zich terug en krijg je zicht op de vruchtbare laagvlakte van Friuli. Afdaling naar Cividale del Friuli, vroeger één van de belangrijkste nederzettingen van het Lombardisch koninkrijk in Italië en naast de vele wijngaarden, agriturismi, tal van musea en kerken gekend voor z’n jaarlijkse folklorefestival. Tocht van 23,4 km, + 616 m / - 1121 m.

Hotelovernachting. (O)

Dag 8 Einde

Einde na het ontbijt. (O)

Extra nacht(en)

Liefhebbers van outdoor-activiteiten kunnen een extra nacht in Bovec overwegen. In de buurt kan je terecht voor canyoning, rafting, hydrospeed, ziplining,...). Prijzen steeds op aanvraag. 

Meer uitleg over de sportactiviteiten kan je lezen bij de uitbreiding van onze multisportreis in Slovenië

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Prijs

Prijzen geldig voor 2020:

8 dagen / 7 nachten: €  710 p.p.

 


Voorschot: € 210 per deelnemer

Inbegrepen

 • logies (2* of 3*-hotelletjes of guesthouses)
 • ontbijt 
 • onthaal bij aankomst
 • bagagevervoer
 • korte transfer met de wagen op dag 2 en 3
 • toeristentaks
 • gps-tracks
 • infopakket met kaarten en beknopte Engelstalige routebeschrijving (ter plaatse)
 • BTW

 


Niet inbegrepen

 • heen -en terugreis 
 • middag- en avondmaal 
 • transfer van en naar de luchthaven of terug naar het beginpunt (tenzij je bij boeking een toeslag betaalde)
 • evt. inkomgelden en persoonlijke uitgaven
 • evt. parkeerkosten
 • evt. verzekering

Toeslagen

 • Eenpersoonskamer samenreizend: € 150 p.p.
 • Extra nacht Kransjka Gora K&O: € 65 p.p.

Privé transfers - prijs steeds per wagen

 • Luchthaven Ljubljana - Kransjka Gora: € 105 (prijs per wagen tot 8 personen) 
 • Ljubljana stad - Kransjka Gora: € 125 (prijs per wagen tot 8 personen) 
 • Cividale del Fruili - luchthaven Ljubljana: € 205 (prijs per wagen tot 8 personen) 
 • Cividale - Kransjka Gora (indien je met de wagen komt): € 145 (prijs per wagen tot 8 personen) 
 • Jesenice treinstation - Kransjka Gora: € 25 p.p. (indien 2 tot 3 personen), € 85 (prijs per wagen tot 8 personen)

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.
 5. Bij boeking minder dan 3 weken vóór het vertrek (late boeking) wordt een dossierkost van 30 euro aangerekend.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Aantal deelnemers

Dit is een individuele reis zonder begeleiding.
Het minimum aantal deelnemers is 2, het maximum hangt af van de capaciteit en beschikbaarheid van de overnachtingsplaatsen. In bepaalde gevallen kan de reis ook door 1 deelnemer worden gedaan, mits hij of zij er zich van bewust is dat alleen wandelen in vaak afgelegen gebieden risico's met zich meebrengt.

Beschikbaarheid

De boeking van een reis op individuele basis kunnen we nooit meteen bevestigen. Er moeten vaak meerdere overnachtingsplaatsen en dienstenverstrekkers gecontacteerd worden om na te gaan of ze beschikbaar zijn op jouw data. Dit neemt tijd in beslag. Onbeschikbaarheid van een logies kan ervoor zorgen dat de datum moet verschuiven. Reserveer daarom tijdig je reis. Wacht steeds met het vastleggen van vluchten of ander vervoer tot wij je boeking bevestigd hebben.

Reisperiode

Deze reis is mogelijk in de volgende periode:
van 30 mei tot/met 3 oktober 2020
niet meer beschikbaar van 21 juli tot/met 26 juli 2020
niet meer beschikbaar van 8 september tot/met 16 september 2020

In het overgrote deel van het land heerst een gematigd continentaal klimaat, met over het algemeen hete en droge zomers. De gebieden waar het hooggebergte overheerst zoals hier in de Julische Alpen kennen een hooggebergteklimaat, waar de zomers en winters gemiddeld 10 graden koeler zijn dan de rest van het land. Ook de hoeveelheid neerslag in deze bergen is hoger dan in de rest van het land, wat mede te maken heeft met de sneeuwval in de winterperiode. 

Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op:  Accuweather

 


Heen- en terugreis

Met het openbaar vervoer*

Trein tot München en van daaruit rechtstreekse nachttrein (Austrian Railways Nightjet) naar Jesenice. Van hieruit bus of taxi naar Kranjska Gora (20 km). Op het einde van de reis kan je vanuit Cividale del Friuli een trein of bus nemen naar Venetië (ca. 3 uur) om van hieruit per trein (of vliegtuig) terug naar België te keren.

Hou er altijd rekening mee dat er minder busverbindingen zijn tijdens het weekend en op feestdagen. Check trein- en busuren altijd op voorhand. 

Met de wagen

Afstand tot Kranjska Gora vanuit Brussel: ca. 1100 km. Je kan de wagen gedurende je verblijf in Kranjska Gora gratis achterlaten op de parking van het hotel. Voor de nachten dat je hier niet verblijft worden er kosten in rekening gebracht (ca. € 5 / nacht). Om je wagen terug op te halen op het einde van de reis kan je best een transfer boeken (1,5 u.) vanuit Cividale del Friuli. Het is praktisch onmogelijk om met het openbaar vervoer terug bij het startpunt te geraken.

Voor informatie over de toestand van de wegen in Europa, buitenlandse verkeersreglementen, milieumaatregelen, een druktekalender, enz. kan je op  de site van de VAB terecht.  

Met het vliegtuig*

Tot Ljubljana. Kranjska Gora ligt op 66 km van de luchthaven en is bereikbaar met de bus of per taxi of private transfer.

Neem op de luchthaven de shuttlebus naar Kranj (15' / € 1,80). In Kranj neem je de bus naar Kranjska Gora / Podkoren (eindhalte). Er is in principe elk uur een vertrek (ca. 90' / € 7).  

Prijzen van al de privé transfers staan vermeld onder toeslagen. Je boekt deze best op voorhand.

 

* Je kan naar keuze zelf je trein- of vliegtuigtickets boeken, of dit via Anders Reizen doen. 
In het laatste geval maakt de treinreis deel uit van het totale reispakket, waardoor je kan genieten van enkele bijkomende garanties:

 • bijstand in geval van problemen met de vlucht/trein/boot;
 • terugbetaling van de prijs van het ticket wanneer de reis niet kan doorgaan door onvermijdbare en buitengewone omstandigheden (overeenkomstig EU Richtlijn 2015/2302, omgezet door de wet van 21/11/2017 betreffende de verkoop van pakketreizen, gekoppelde reisarrangementen en reisdiensten).

Als het vervoer bij een reis niet is inbegrepen, en je wil een vlucht-, trein- of bootticket reserveren, dan kan dit ook via Anders Reizen. Daarbij worden volgende dossierkosten in rekening gebracht: voor tickets voor lijnvluchten 30 euro per reservatiedossier (niet per persoon) en voor chartervluchten 50 euro per persoon en per ticket. Voor alle andere vervoermiddelen: 25 euro per persoon en per biljet. Wens je een ticket te boeken, dan kan je dit per e-mail aanvragen, of je kan het bij het invullen van je online-reservatieformulier aanduiden. 


Vervoer tijdens de reis

Tijdens de reis zijn er een aantal korte transfers inbegrepen, respectievelijk op dagen 2 en 3. Deze gebeuren met de wagen:

Dag 2: transfer na de wandeling naar Bovec
Dag 3: naar het startpunt van de wandeling in de Trenta Vallei.


Wandelniveau

. Wandelingen van gemiddeld 20 à 24 km. Alhoewel dit geen hooggebergteroute is zijn er dagelijks flinke hoogteverschillen te overwinnen. Op dag 5 moet je 1088 m dalen en op dag 6 moet je 1308 m stijgen. Ervaring met bergwandelen is aan te raden maar technische vereisten zijn er zeker niet. De paden zijn vrij goed gemarkeerd met herkenbare Alpe Adria Trail bewegwijzering. De ondergrond is soms moeilijk begaanbaar met uitstekende boomwortels en losliggende stenen.

Wij drukken het wandelniveau van elke reis uit in het ‘stappertjes-systeem’ van  tot  . Het omvat zowel de fysieke als technische moeilijkheidsgraad.
Gezien wandelen de hoofdactiviteit van deze reis is, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om aan deze wandelingen deel te nemen.

Bagagevervoer

Je bagage wordt vervoerd. Je draagt enkel je dagrugzakje tijdens de wandelingen.

Logies

Je logeert steeds op basis van een tweepersoonskamer met eigen sanitair. 

 • 5 x in een comfortabel en kleinschalig ***-hotelletje (in Kransjka Gora, 2 x in Bovec, Tolmin en Cividale del Friuli)
 • 1 x in een ***-guesthouse in Dreznica
 • 1 x in een **-guesthouse in Tribilj Superiore

 

 


Maaltijden

In het dagschema staat steeds vermeld welke maaltijden er elke dag zijn inbegrepen:
O = ontbijt, L = lunch, A = avondmaal

 • Ontbijt in het logies is inbegrepen.
 • Lunchpakketten zijn niet inbegrepen. Onderweg kom je meestal wel iets tegen waar je kan lunchen of aankopen doen voor de lunch. De prijs van een lunchpakket in in het logies varieert van € 8 tot € 10 p.p. Soms kan je zelf je aankopen doen in een supermarkt voor je vertrek. 
 • Avondmaal is niet inbegrepen. Je bent vrij om ter plekke een eetgelegenheid uit te zoeken. 

Reisuitrusting

We beperken ons hier tot items die je zeker niet mag vergeten, of die aan bepaalde vereisten moeten voldoen. Evidente spullen als toiletgerief, gewone kledij, ondergoed,..die op elke reis meegaan, worden niet vermeld.

Informatie over reisuitrusting in het algemeen en een lijst van buitensportzaken waar je als deelnemer aan een van onze reizen korting krijgt, vind je hier.

Bagage

 • voor de hoofdbagage: vlot hanteerbare reiskoffer of -tas. Wanneer je meerdere keren van overnachtingsplaats wisselt, kies je met het oog op het bagagevervoer best voor een niet te groot formaat dat makkelijk stapelbaar is.
 • voor de wandelingen: comfortabel zittende kleine rugzak, deze moet alles kunnen bevatten wat je tijdens een dagwandeling nodig hebt. Een inhoud van 15 tot 30 liter volstaat meestal. Zorg bij voorkeur voor een model met regenhoes, of schaf deze apart aan. Zo blijft je dagbagage droog.

Je hebt recht op 1 stuk ruimbagage en 1 stuk handbagage (je dagrugzak). Wat het aantal kilo's van de in te checken bagage betreft, varieert dat bij de meeste luchtvaartmaatschappijen van 20 tot 23 kg. In het infopakket dat je voor het vertrek ontvangt, zit een label om aan je bagage te bevestigen.

Schoenen & kousen

 • waterbestendige wandelschoenen met een goed zoolprofiel. Kies schoenen die de enkel omsluiten, omdat ze dan meer steun geven en daardoor de vermoeidheid en kans op verstuikingen verminderen. Zorg dat nieuwe schoenen ingelopen zijn
 • lichte schoenen, sneakers of sandalen (voor buiten de wandelingen).
 • wandelkousen: deze speciale kousen (verkrijgbaar in buitensportzaken) zorgen voor goed vochttransport, isolatie en loopcomfort en drogen snel. Een kleine investering die je heel wat leed kan besparen (blaren, pijnlijke voeten,,…).

Tip: als je met het vliegtuig reist, trek dan bij vertrek je wandelschoenen aan of stop ze in je handbagage. Het spaart plaats en gewicht en zo kom je alvast niet in de problemen voor het wandelen mocht er iets mislopen met je hoofdbagage. 

Kledij

In plaats van één dik kledingstuk tegen de koude, draag je beter meerdere dunne ‘lagen’. Op die manier kan je je kledij doorheen de dag aanpassen aan de temperatuur.

 • wind- en waterdicht jas
 • fleece
 • hoofddeksel (hoed, pet, sjaaltje,…) ter bescherming tegen de zon
 • evt. zwemkledij

Diversen

 • toiletpapier of hygiënische doekjes
 • zakmes voor de picknick (verpak dit niet in je handbagage als je met het vliegtuig reist)
 • drinkfles of -zak
 • evt. fluitje (handig in noodsituaties of bij mist)
 • evt. wandelstokken
 • evt. powerbank voor de gps

EHBO

Stop je EHBO-set in je dagrugzak voor het geval er tijdens de wandeling iets mocht misgaan. In de handel zijn ook standaard EHBO-sets te koop. Hier enkele suggesties om je persoonlijke EHBO samen te stellen:

 • middel tegen reisziekte
 • ontsmettingsmiddel
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel tegen krampen
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • wond- en blarenpleisters van verschillende breedte
 • elastisch verband voor ingeval van verstuikingen
 • steriel gaas en kleefband

Geld

In Slovenië betaal je met euro's. In de grotere plaatsen kan je geld afhalen maar zorg dat je van thuis uit wat cash bij je hebt.

Op heel wat plaatsen kan je vlot met krediet- en betaalkaarten terecht, zowel om te betalen als om geld uit de automaat te halen. We raden aan om je reisbudget deels in contanten, deels met de kaart te besteden.

Reisdocumenten

Voor reizen naar Slovenië volstaat je identiteitskaart. Voor kinderen tot 12 jaar is een kids-ID vereist.

Indien niet beide ouders meereizen, is het raadzaam het schriftelijk akkoord van de andere ouder op papier te zetten, de handtekening door de gemeente voor echt te laten verklaren en deze schriftelijke toestemming mee te nemen op reis. Wanneer het kind en de ouder niet dezelfde familienaam hebben, kan een kopie van de geboorteakte dienen als bewijs van verwantschap.Teken

Op de website van het Instituut voor TropischeGeneeskunde wordt gewaarschuwd tegen Europese tekenencefalitis. Deze ziekte kan je oplopen in de landelijke bosrijke streken van meerdere landen van Centraal- en Noord-Europa. Zo ook in Slovenië.

Men gaat er van uit dat ongeveer 2% van de teken in de endemische gebieden besmet is met deze ziekte. 1/3de van de mensen die gestoken wordt door een besmette teek ontwikkelt ziektesymptomen, waarvan slechts een klein deel ernstig tot fataal. 

Mocht je verder willen gaan dan tekenbescherming door kleding en een huidspray op basis van Deet, kan je een vaccin overwegen. Je kan voor meer informatie en voor deze vaccinatie terecht bij je huisarts.Wijzigingen

Anders Reizen behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief: