Zweden - Avontuur in Värmland, Zuid-Zweden


8 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »

Zweden - Avontuur in Värmland, Zuid-Zweden


8 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »

Zweden - Avontuur in Värmland, Zuid-Zweden


8 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »

Zweden - Avontuur in Värmland, Zuid-Zweden


8 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »

Zweden - Avontuur in Värmland, Zuid-Zweden


8 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »
Individuele reizen Zweden
Tijdens deze reis ga je een stukje van Värmland ontdekken, een regio in Zuid-Zweden met een open en vriendelijk landschap. “Ik wil de kaart tot leven brengen, vullen met bossen en meren, velden en weiden, dorpen, kastelen, boerderijen en steden”, schreef de schrijfster Selma Lagerlöf over haar Värmland. Voor jou stellen wij een week van natuurbeleving in het vooruitzicht, zodat je de magische landschappen met rivieren, meren, moeras, heide, heuvels en valleien op een sportieve manier - per fiets, per kano, op een vlot en te voet – ten volle kan beleven. Je verblijft in een mooi Zweeds huis, middenin de natuur aan de oevers van het Gräsmången-meer en brengt ook een nachtje door in een tipi op een eiland in de rivier. Alle maaltijden en activiteiten zijn inbegrepen en dankzij het flexibel programma is deze reis geschikt voor iedereen.
Aantal dagen: 8 dagen
Reisnummer: 20SE5VLA
Reisdatum: Periode zelf te bepalen
Beschikbaar : Op aanvraag

Wandelniveau :

Natuur:
Cultuur:
Comfort:

Wat maakt deze reis bijzonder?

 • alle maaltijden en activiteiten inbegrepen
 • intense natuurbeleving
 • actie en avontuur
 • veel zwemmogelijkheden
 • licht flexibel programma
 • fijn voor alle leeftijden
 • 1 overnachting in een tipi

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Deze reis scoort

9,1

13 Beoordelingen

Algemene reistips

Dag 1

Aankomst in het typisch Zweeds guesthouse in Östanås.

Je wordt ontvangen door de Nederlandstalige gastheer die je uitgebreid zal briefen over het verloop van de week.

(A)

Dag 2

Wandelen met GPS

Tocht van 10 km door het woud waarbij je door middel van GPS-coördinaten je weg zoekt. Je ontdekt al meteen de uitgestrektheid en rust die zo typisch is voor Scandinavië en waarom zo veel mensen hun hart verliezen aan dit stukje Europa.

Wist je dat de Zweedse schrijfster Selma Lagerlöf begin vorig eeuw een superleuk kinderboek schreef over een stoute jongen, Nils Holgersson, die heel Zweden ontdekte op de rug van een gans? 
Terugkeer naar het logies waar je de rest van de dag vrij bent. ’s Avonds maak je authentieke Zweedse pannenkoeken klaar op een open vuur binnenshuis. Deze Zweedse lekkernij, ook wel ‘kollbular’ genoemd, smaakt heerlijk met verse bessenjam.

(O-L-A)

Dag 3

Vlottentocht

Tot begin deze eeuw werd de Klarälven-rivier vooral gebruikt voor het vervoer van hout; nu meander je op een houten vlot de rivier af van bij het plaatsje Munkfors tot Ransäter. Verschillende kleine strandjes langs de oever nodigen uit tot zwemmen. Het wordt een dag van heerlijk genieten van het water en de stilte. Misschien spot je wel bevers of otters die aan de oevers hun nest maken.

Afhankelijk van de windcondities doe je over de 8 km-lange trip een 4 à 6 uur. Overnachten doe je in een tipi op een eilandje in de rivier waar je op een vuur zelf je eten klaarmaakt, misschien wel met een zelfgevangen vis (vislijnen zijn voorzien). Spannend! 

(O-L-A)

Dag 4

Kano-avontuur

Vandaag ga je weer het water op, dit keer voor een kanotocht van 10 km op de  Klarälven-rivier. Tijd zat om het prachtige landschap dat je omringt in je op te nemen. Stop regelmatig voor een rust- en zwempauze en een gezellige picknick op een mooi plaatsje op de oever.

Wist je dat er in Värmland zowat 6000 meren liggen en dat 77% van de totale oppervlakte wordt ingenomen door bos?

(O-L-A)

Dag 5

Rustdag

Vandaag zijn er geen activiteiten gepland. Tijd dus om lekker niets te doen, te lezen, te luieren aan en te zwemmen in het meer. Je kan de omgeving op eigen houtje gaan verkennen, een (beginners)tochtje te paard maken samen met de gastvrouw of gaan mountainbiken met de gastheer. 

(O-L-A)

Dag 6

Fietsen

Gewapend met helm en fietskaart trek je ten strijde op het stalen ros. Je kan kiezen tussen een tocht van 20 km rond de ondiepe en heldere meertjes van Lersjön met volop gelegenheid tot zwemmen of een langere tocht naar Butorp en terug. Er zijn fietsen beschikbaar voor groot en klein, evenals kinderzitjes en aanhangfietsen.

(O-L-A)

Dag 7

Wandelen

We ruilen de fiets in voor de wandelschoenen en trekken door het bos naar een verrassende locatie. 's Middags is daar ruim tijd voor een lange picknick in volle natuur. Daarna brengt een ander pad ons weer thuis. Tocht van 11 km.

(O-L-A)

Dag 8

De week is alweer voorbij en het programma eindigt na het ontbijt (O).

Samen met anderen op pad

Wil je graag met andere gezinnen op stap ? Dan kan je een gelijkaardige reis als begeleide gezins-groepsreis maken binnen het aanbod van onze kleine broer ‘Missie Formidabel’.  Je gaat op stap met andere gezinnen die op zoek zijn naar dezelfde vakantiebelevenissen. De kinderen trekken op met leeftijdsgenoten en (groot-)ouders ontmoeten (groot-)ouders met vergelijkbare interesses. We beperken de grootte van de groepen tot enkele gezinnen. Kleinschaligheid is een kenmerk van onze reisstijl, want enkel dan is er ruimte om elkaar beter te leren kennen.

Wil je zelf een groep samenstellen met bevriende gezinnen of familie? Neem dan contact op met ons. 

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Prijs

Prijzen geldig in 2020

T.e.m. 15 jaar: € 585 per persoon

Vanaf 16 jaar: € 765 per persoon


Voorschot: € 230 per deelnemer

Inbegrepen

 • logies
 • alle maaltijden vanaf avondmaal dag 1 t.e.m. ontbijt dag 8
 • infopakket
 • briefing & ondersteuning ter plaatse
 • gebruik materiaal voor de activiteiten
 • BTW

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis
 • dranken
 • evt. reisverzekering

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.
 5. Bij boeking minder dan 3 weken vóór het vertrek (late boeking) wordt een dossierkost van 30 euro aangerekend.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Aantal deelnemers

Dit is een individuele reis zonder begeleiding.
Het minimum aantal deelnemers is 2, het maximum hangt af van de capaciteit en beschikbaarheid van de overnachtingsplaatsen. In bepaalde gevallen kan de reis ook door 1 deelnemer worden gedaan, mits hij of zij er zich van bewust is dat alleen wandelen in vaak afgelegen gebieden risico's met zich meebrengt.

Beschikbaarheid

De boeking van een reis op individuele basis kunnen we nooit meteen bevestigen. Er moeten vaak meerdere overnachtingsplaatsen en dienstenverstrekkers gecontacteerd worden om na te gaan of ze beschikbaar zijn op jouw data. Dit neemt tijd in beslag. Onbeschikbaarheid van een logies kan ervoor zorgen dat de datum moet verschuiven. Reserveer daarom tijdig je reis. Wacht steeds met het vastleggen van vluchten of ander vervoer tot wij je boeking bevestigd hebben.

Reisperiode

Deze reis is mogelijk in de volgende periode:
van 15 juni tot/met 15 september 2020

Het weer is in de zomer vaak verrassend warm en zonnig. Maar hou evenzeer rekening met wisselvallige weersomstandigheden. 's Nachts kan het fris worden. Hou er rekening mee dat het in de zomer langer licht is dan bij ons. Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op: Accuweather


Heen- en terugreis

De afstand Brussel-Östanås bedraagt 1500 km. Ter plaatse heb je geen wagen nodig. 

Vliegen

Je kan vliegen op Stockholm (Arlanda of Bromma), Skavsta (het 'Stockholm' van Ryanair zo'n 100 km ten zuiden van Stockholm) of op Göteborg, allemaal luchthavens waar je rechtstreeks naartoe kan vliegen vanuit Brussel of Charleroi.

Van daaruit reis je verder per shuttlebus naar het centraal station van Stockholm of Götenborg en dan per trein of express-bus tot Karlstad, de dichtstbij Östanås gelegen stad met een station. Vandaar is het nog een uur met de wagen. Men kan je aan het station komen oppikken aan € 35 per persoon heen en terug. je kan ook een huurwagen boeken waarmee je van de luchthaven naar het logies rijdt.

Met de auto + nachtboot

Met de auto naar Kiel in het noorden van Duitsland (ca. 670 km), gevolgd door de nachtboot naar het Zweedse Götenborg (12 uur varen). Vandaar verder naar Östanås (ca. 300 km). Deze nachtboot moet je vooraf reserveren.

Met de auto + ferry

Met de auto naar Puttgarden in het noorden van Duitsland, boven Lübeck, gevolgd door de 'hop on-hop off' ferry naar Rødby. Je koopt vanuit de wagen een ticket en om het half uur is er een boot (dus het langst dat je moet wachten is een half uur). Alles verloop erg vlot en efficiënt en de boottocht duurt 45 min. Verder rijden via Kopenhagen, over de Oresundbrug en Götenborg naar Östanås (ca. 750 km). Een enkel ticket voor ferry + brug kan vanaf € 71. Het traject wordt ‘gebroken’ door de overtocht op de grote overzetboot (met café en restaurant aan boord) en de spectaculaire rit over de "The Bridge". Indien je het traject in 2 stukken wil doen, kan je halverwege overnachten in Lübeck of er een bezoek aan Kopenhagen aan vasthangen.

Nuttige websites: Trein - Express-bus - Ferry

Je kan naar keuze zelf je vlucht boeken of dit via Anders Reizen doen. In het laatste geval maakt de heen- en terugreis deel uit van het totale reispakket, waardoor je kan genieten van enkele bijkomende garanties:

 • bijstand in geval van problemen met de vlucht/trein/boot;
 • terugbetaling van de prijs van het ticket wanneer de reis niet kan doorgaan door onvermijdbare en buitengewone omstandigheden (overeenkomstig EU Richtlijn 2015/2302, omgezet door de wet van 21/11/2017 betreffende de verkoop van pakketreizen, gekoppelde reisarrangementen en reisdiensten).

Bij aankoop van een vervoersbiljet via Anders Reizen, voor pakketreizen waarbij het vervoer niet is inbegrepen, worden volgende dossierkosten in rekening gebracht: voor vliegtuigtickets 30 euro per reservatiedossier, voor alle andere vervoermiddelen 25 euro per persoon en per biljet.

Let op! Indien je zelf vervoer boekt, dien je rekening te houden met voldoende reistijd naar het eerste logies en weer terug.


Wandelniveau

Dit is een reis van niveau ; een normale conditie volstaat en voor de activiteiten is geen ervaring nodig. Klik hier voor meer uitleg over het stappertjessysteem.

Er zijn geen grote hoogteverschillen te overbruggen, noch tijdens de wandeling, noch tijdens de fietstocht. Gezien de aard van de reis moet je wel beschikken over een sportieve ingesteldheid en wat zin voor avontuur. 

De reis is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar. Gelieve bij inschrijving te vermelden welk type fietsen en/of materiaal je zou willen gebruiken tijdens de fietstocht: kinderfiets, aanhangfiets, kinderstoeltje, bolderwagen.

Het is mogelijk dat er tijdens jouw verblijf ook andere vakantiegangers in het huis logeren, maar de activiteiten zijn steeds op privé-basis. 


Gezien wandelen de hoofdactiviteit van deze reis is, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om aan deze wandelingen deel te nemen.

Bagagevervoer

Tijdens de vlottentocht neem je bagage voor 1 nacht mee + wat reservekledij en evt. een lakenzak. Tijdens de overige activiteiten draag je enkel je dagrugzak.


Logies

Je verblijft in een typisch Zweeds huis in het plaatsje Östanås, in een van de mooiste natuurgebieden van Värmland . Het huis ligt op de oever van het Gräsmången-meer, met een strandje en bij wandelpaden.

Het huis heeft appartementjes voor 2 tot max. 5 personen, met 1 of 2 slaapkamers, een woon/slaapkamer en een eigen badkamer en keuken. Beddengoed en handdoeken zijn ter plaatse aanwezig.Eén nacht slaap je in een tipi-tent voor max. 6 personen. Luchtmatrassen en slaapzakken zijn voorzien; je dient zelf een lakenzak mee te brengen. Er is een composttoilet in het tentenkamp.


Maaltijden

Dit is een reis op basis van volpension, vanaf het avondmaal op de dag van aankomst tot en met het ontbijt op de dag van vertrek. In het dagschema staat steeds vermeld welke maaltijden er elke dag zijn inbegrepen: O = ontbijt, L = lunch, A = avondmaal.

Verwacht geen culinaire hoogstandjes, wel dagelijkse kost met aandacht voor een aantal Zweedse specialiteiten.

Bij het verblijf in de tipi maak je ’s avonds zelf je eten op het vuur.


Reisuitrusing

We beperken ons hier tot items die je zeker niet mag vergeten, of die aan bepaalde vereisten moeten voldoen. Evidente spullen als toiletgerief, gewone kledij, ondergoed,… die op elke reis meegaan, worden niet vermeld. Meer gedetailleerde informatie en tips vind je hier.

Bagage

 • voor de hoofdbagage: vlot hanteerbare valies of reistas, bij voorkeur met wieltjes zodat ze makkelijk te verplaatsen is.
 • voor de wandelingen: comfortabel zittende kleine rugzak, deze moet alles kunnen bevatten wat je tijdens een dagwandeling nodig hebt. Een inhoud van 15 tot 30 liter volstaat meestal. Zorg bij voorkeur voor een model met regenhoes, of schaf deze apart aan. Zo blijft je dagbagage droog.
 • Iets grotere rugzak/tas voor de spullen die je nodig hebt voor de overnachting in de tipi.

Schoenen & kousen

 • comfortabele wandelschoenen die een goed zoolprofiel hebben. Kies voor schoenen die de enkel omsluiten, omdat ze dan meer steun geven en daardoor de vermoeidheid en kans op verstuikingen verminderen. Zorg dat nieuwe schoenen ingelopen zijn
 • lichtere (sport)schoenen
 • watersandalen of oude sportschoenen die nat mogen worden voor de vlotten- en kanotocht
 • wandelkousen: deze speciale kousen (verkrijgbaar in buitensportzaken) zorgen voor goed vochttransport, isolatie en loopcomfort en drogen snel. Een kleine investering die je heel wat leed kan besparen (blaren, pijnlijke voeten,,…).

Tip: als je met het vliegtuig reist, trek dan bij vertrek je wandelschoenen aan of stop ze in je handbagage. Het spaart plaats en gewicht en zo kom je alvast niet in de problemen voor het wandelen mocht er iets mislopen met je hoofdbagage.

Kledij

Voor alle kledij die je meeneemt, geldt dat je bij voorkeur kiest voor lichte en ‘ademende’ stoffen. In plaats van één dik kledingstuk tegen de koude, draag je beter meerdere dunne ‘lagen’. Op die manier kan je je kledij doorheen de dag aanpassen aan de temperatuur. En hoe zonnig het ook is op het ogenblik van je vertrek, neem altijd regenkledij mee.

 • wind- en waterdichte jas
 • evt. wind- en waterdichte overbroek
 • fleece
 • hoofddeksel (hoed, pet, sjaaltje,…) ter bescherming tegen de zon
 • zwemkledij

Diversen

 • lakenzak (dunne binnenslaapzak uit lichte stof die je gebruikt als 'laken') of je eigen slaapzak
 • kussensloop
 • badhanddoek (voor de activiteiten op en aan het water)
 • drinkbus of -zak

EHBO

 • middel tegen reisziekte
 • ontsmettingsmiddel
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel tegen krampen
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • wond- en blarenpleisters van verschillende breedte (bijv. second skin)
 • elastisch verband voor ingeval van verstuikingen
 • steriel gaas en kleefband.

Geld

De munt in Zweden is de kroon. Je kan overal met betaal- of kredietkaart betalen. Je kan cash geld afhalen in de luchthaven. 

Voor een recente wisselkoers verwijzen we naar currency converter


Reisdocumenten

Voor reizen naar Zweden volstaat je identiteitskaart. Voor kinderen tot 12 jaar is een kids-ID vereist.
 
Als niet beide ouders meereizen, is het raadzaam het schriftelijk akkoord van de andere ouder op papier te zetten, de handtekening door de gemeente voor echt te laten verklaren en deze schriftelijke toestemming mee te nemen op reis. Wanneer het kind en de ouder niet dezelfde familienaam hebben, kan een kopie van de geboorteakte dienen als bewijs van verwantschap.


Teken

Gezien wij als reisorganisatie geen medische bevoegdheid hebben, verwijzen wij je voor alle up-to-date-informatie omtrent de gezondheidsrisico’s op deze bestemming graag door naar het Instituut voor Tropische Geneeskunde.


Wijzigingen

Anders Reizen behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief: