Zweden - Actieve week in de Zweedse winter


7 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »

Zweden - Actieve week in de Zweedse winter


7 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »

Zweden - Actieve week in de Zweedse winter


7 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »

Zweden - Actieve week in de Zweedse winter


7 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »

Zweden - Actieve week in de Zweedse winter


7 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »
Individuele reizen Zweden
Op zoek naar een leuke (en betaalbare) winterervaring? Tijdens deze actieve week in de Zweedse bossen bieden we je een aantal begeleide sneeuwactiviteiten aan: een sledetocht met husky's, ijsvissen, sneeuwscooteren en sneeuwwandelen. Een nacht kan je zelfs in een (lekker warme) tipi doorbrengen. Tijdens de 2 vrije dagen is de keuze aan jou: langlaufen, cross country-ski, alpijns skiën, of je skills in het sneeuwwandelen nog wat verder op punt zetten. Een week om bij weg te smelten.
Aantal dagen: 7 dagen
Reisnummer: 20SE5AWW
Reisdatum: Periode zelf te bepalen
Beschikbaar : Op aanvraag

Wandelniveau :
tot

Natuur:
Cultuur:
Comfort:

Wat maakt deze reis bijzonder?

 • Kennismaking met plezante wintersporten
 • Geschikt voor volwassenen en kinderen 
 • Logies in klassiek, withouten huis met houten vloeren en spekkachels
 • Een nachtje in een tipi (optioneel)
 • Nederlandstalige gastheer
 • 'All-in'

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Activiteiten

Onvoorziene omstandigheden zoals bijvoorbeeld het weer kunnen aanpassingen in de volgorde van de activiteiten noodzakelijk maken. Uiteraard gebeurt dit steeds in overleg tussen jou en de gastheer.

Indien er tijdens jouw vakantieweek nog andere vakantiegangers aanwezig zijn, is het mogelijk dat sommige activiteiten gezamenlijk doorgaan. 

Dag 1 Aankomst Båtstad

Aankomst in Oslo en transfer over de grens met Zweden voor een reis van een 200-tal kilometer naar het logies in het plaatsje Båtstad, in het noorden van de provincie Värmland.  

Je logeert in een klassiek, withouten huis met ruime, gezellige kamers met houten vloeren en spekkachels. Bij een winters kampvuur krijg je uitleg over het programma van de komende dagen en vang je al een eerste glimp op van de Zweedse natuurpracht.

Dag 2 Husky sledetocht

Vandaag word je voorgesteld aan de husky's, vriendelijke en sterke honden die met hun dikke vacht perfect zijn uitgerust om sneeuw en kou te trotseren. Je leert de honden kennen en maakt een sledetochtje doorheen een betoverend landschap.

Activiteit van 2 à 3 u.

Dag 3 Sneeuwschoenentocht

Op sneeuwschoenen - een soort racket die je onder je wandelschoenen bindt en die je verhindert in de sneeuw te zakken - trek je door het besneeuwde landschap naar je slaapplek: een tipi-tentenkamp middenin de wilde natuur. Hier wordt er voor je gekookt op een kampvuur buiten terwijl de vrieskou binnen in de tipi verjaagd worden met een lekker snorrende houtkachel.

Keuze tussen een aantal tochten van verschillende afstanden. Indien een overnachting in een tipi je niet aanspreekt, kan je in de namiddag terugkeren naar het huis.

Dag 4 Vrije dag

Na het ontbijt bij de tipi wandel je weer terug naar het huis. De rest van de dag kan je naar wens invullen, met raad en tips van je gastheer- en vrouw.

 • Relaxen bij de haard met een boek of een filmpje
 • Een deugddoende sauna
 • Wandelen op sneeuwschoenen op eigen tempo
 • Cross-country skiën of alpijns skiën in het kleinschalige skigebied van Långberget (geschikt voor beginners en kinderen).

Dag 5 Sneeuwscooteren en ijsvissen

Na een korte sneeuwscooter-initiatie neem je zelf plaats achter het stuur. Je snort langs bevroren rivieren en door open sneeuwlandschappen naar het Havsjön-meer voor de lunch. Maar dat niet alleen. Wanneer door de vrieskou de rivieren en meren van Zweden bedekt zijn met een dik pak ijs (30 tot 60 cm), wordt ijsvissen een populaire bezigheid. Hoe doe je dat? Je hakt een gat in het ijs, dropt er een hengel in en wacht tot de vis bijt.

Sneeuwscooteractiviteit: 2,5 à 3 u. (Rijbewijs nodig.)

Dag 6 Vrije dag

Voor de invulling van deze dag, verwijzen we je naar dag 4.

 

Dag 7 Einde

Einde van het programma na het ontbijt.

 

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Prijs

Prijs geldig van voor het winterseizoen 2019 - 2020

 • kinderen van 6 t.e.m. 15 jaar: € 655 per persoon
 • vanaf 16 jaar: € 890 per persoon

Voorschot: 30% van de reissom-per deelnemer

Inbegrepen

 • logies
 • maaltijden vanaf avondmaal dag 1 t.e.m. ontbijt dag 7
 • water, vruchtensap, koffie en thee
 • huskytocht
 • sneeuwscootertocht
 • gebruik sneeuwwandel- en ijsvismateriaal
 • transfers in functie van begeleide activiteiten
 • BTW.

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis naar/van Båtstad  
 • evt. andere activiteiten (bv. huur skimateriaal ca. € 70 p.p.)
 • overige dranken
 • evt. reisverzekering

Toeslagen

 • Extra overnachting op aanvraag
 • Transfer van de luchthaven in Oslo naar het logies en weer terug: € 105 per persoon (volwassenen) - € 55 per persoon (6 t.e.m. 15 jaar)

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.
 5. Bij boeking minder dan 3 weken vóór het vertrek (late boeking) wordt een dossierkost van 30 euro aangerekend.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Aantal deelnemers

Dit is een individuele reis zonder begeleiding.
Het minimum aantal deelnemers is 2, het maximum hangt af van de capaciteit en beschikbaarheid van de overnachtingsplaatsen. In bepaalde gevallen kan de reis ook door 1 deelnemer worden gedaan, mits hij of zij er zich van bewust is dat alleen wandelen in vaak afgelegen gebieden risico's met zich meebrengt.

Beschikbaarheid

De boeking van een reis op individuele basis kunnen we nooit meteen bevestigen. Er moeten vaak meerdere overnachtingsplaatsen en dienstenverstrekkers gecontacteerd worden om na te gaan of ze beschikbaar zijn op jouw data. Dit neemt tijd in beslag. Onbeschikbaarheid van een logies kan ervoor zorgen dat de datum moet verschuiven. Reserveer daarom tijdig je reis. Wacht steeds met het vastleggen van vluchten of ander vervoer tot wij je boeking bevestigd hebben.

Reisperiode

Deze reis is mogelijk in de volgende periode:
van 15 december 2019 tot/met 5 april 2020

Aankomst enkel mogelijk op zondag.

Opgelet! De schoolvakanties zijn snel volzet, dus snel boeken is de boodschap!


Heen- en terugreis

Je reist het beste met het vliegtuig naar Oslo (Noorwegen). Er zijn dagelijks rechtstreekse vluchten met Brussels Airlines en SAS.

Je kan naar keuze zelf je vlucht boeken of dit via Anders Reizen doen. In het laatste geval maakt de vlucht deel uit van het totale reispakket, waardoor je kan genieten van enkele bijkomende garanties:

 • bijstand in geval van problemen met de vlucht;
 • terugbetaling van de prijs van het ticket wanneer de reis niet kan doorgaan door onvermijdbare en buitengewone omstandigheden (overeenkomstig EU Richtlijn 2015/2302, omgezet door de wet van 21/11/2017 betreffende de verkoop van pakketreizen, gekoppelde reisarrangementen en reisdiensten).

Bij aankoop van een vervoersbiljet via Anders Reizen, voor pakketreizen waarbij het vervoer niet is inbegrepen, worden volgende dossierkosten in rekening gebracht: voor vliegtuigtickets 30 euro per reservatiedossier, voor alle andere vervoermiddelen 25 euro per persoon en per biljet.

Vanaf Oslo tot het logies in Båtstad is het 220 km (ca. 3,5 u.) rijden. Je hiervoor beroep doen op onze lokale agent (prijs: zie toeslagen). Of je kan een huurwagen boeken (zelf of via Anders Reizen). 


Niveau

Dit is een reis van niveau  tot . Klik hier voor meer uitleg over de zwaarte van de reizen.

De activiteiten op zich zijn niet zwaar en tijdens de vrije dagen ga je zo ver als je zelf wil, maar je moet wel in staat zijn om enkele uren buiten bezig te zijn in de winterkou. Ervaring is niet nodig, wel een sportieve ingesteldheid. Degelijke winterkleding is een absolute must. Voor het besturen van een sneeuwscooter moet je in het bezit zijn van een rijbewijs.


Gezien wandelen de hoofdactiviteit van deze reis is, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om aan deze wandelingen deel te nemen.

Kinderen

Deze reis is geschikt voor sportieve kinderen vanaf 6 jaar.


Logies


 • Kleinschalig logies met 6 kamers.
 • Grote slaapkamers met 1 stapelbed + 1 tweepersoonsbed of 2 eenpersoonsbedden. Op deze kamer kan maximum 1 extra bed worden bijgeplaatst. Standaard slaap je als familie in 1 kamer. Per twee kamers is er 1 badkamer met douche en wc. Je deelt dus de badkamer met een andere familie.
 • Er is een sauna.
 • 1 nacht slaap je (optioneel) in een tipi, uitgerust met veldbedden, slaapzakken, rendiervellen en een houtkacheltje.

Bagage

Voor de overnachting in de tipi neem je wat persoonlijke spullen mee.

Maaltijden

 • Alle maaltijden zijn inbegrepen, vanaf het avondmaal op dag 1 tot en met het ontbijt van de laatste dag en worden voorzien door de uitbaters van het vakantiehuis.
 • Je eet aan de grote tafel in de eetkamer, evt. samen met de andere gasten.
 • Als je ’s middags buitenshuis bent, wordt een picknick voorzien.
 • Het avondeten in de tipi wordt voor jou klaargemaakt.
 • Vruchtensap, water, koffie en thee zijn inbegrepen; andere dranken zijn tegen betaling verkrijgbaar.

Klimaat

De winter start in deze contreien in november en tegen half december is over het algemeen ook het zuiden van Zweden in de greep van de koning Winter met gemiddelde dagtemperaturen van 0 tot -10°. 's Nachts kan het vriezen tot -20 à -25°. Vanaf april begint de lente weer te dagen.

Hou rekening met korte dagen in december en januari (Klik hier  voor de exacte tijden van zonsop-en zonsondergang per dag).

Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op: Accuweather

Reisuitrusting

Gezien de winterkoude, is goeie winterkleding cruciaal (vergelijkbaar met een skivakantie). Kleding in laagjes, te beginnen met thermisch ondergoed, is de beste manier om warm te blijven. Er zijn ter plaatse wat extra jassen en laarzen beschikbaar mocht je materiaal niet toereikend zijn (maar dit enkel in geval van nood). 

Al het materiaal voor de inbegrepen activiteiten is ter plaatse voorzien.

Hieronder beperken we ons tot items die je zeker niet mag vergeten, of die aan bepaalde vereisten moeten voldoen. Evidente spullen als toiletgerief, gewone kledij, ondergoed,… die op elke reis meegaan, worden niet vermeld.

Informatie over reisuitrusting in het algemeen en een lijst van buitensportzaken waar je als deelnemer aan een van onze reizen korting krijgt, vind je hier.

Bagage

 • voor de hoofdbagage: vlot hanteerbare valies of reistas, bij voorkeur met wieltjes zodat ze makkelijk te verplaatsen is. Wanneer je meerdere keren van overnachtingsplaats wisselt, kies je beter voor een niet te groot formaat dat makkelijk stapelbaar is (met het oog op het bagagevervoer).
 • voor de wandelingen: comfortabel zittende kleine rugzak, deze moet alles kunnen bevatten wat je tijdens een dagwandeling nodig hebt en die je kan gebruiken voor de overnachting in de tipi. Een inhoud van 15 tot 30 liter volstaat meestal. Zorg bij voorkeur voor een model met regenhoes, of schaf deze apart aan. Zo blijft je dagbagage droog.

Schoenen & kousen

 • hoge en waterbestendige winter(wandel)schoenen met rubberzolen
 • lichte schoenen of pantoffels voor binnen
 • wandelkousen: deze speciale kousen (verkrijgbaar in buitensportzaken) zorgen voor goed vochttransport, isolatie en loopcomfort en drogen snel. Een kleine investering die je heel wat leed kan besparen (blaren, pijnlijke voeten,,…) 
 • evt. getten (waterdichte onderbeenbeschermers): deze voorkomen dat water in je schoenen dringt.

Tip: als je met het vliegtuig reist, trek dan bij vertrek je schoenen/laarzen aan. Het spaart plaats en gewicht.

Kledij

Voor alle kledij die je meeneemt, geldt dat je bij voorkeur kiest voor lichte en ‘ademende’ stoffen. In plaats van 1 dik kledingstuk tegen de koude, draag je beter meerdere dunne ‘lagen’. Op die manier kan je je kledij doorheen de dag aanpassen aan de temperatuur.

 • wind- en waterdichte winterjas met kap (evt. donsjas)
 • skibroek OF warme en soepele broek in combinatie met waterdichte overbroek of getten (waterdichte onderbeenbeschermers)
 • fleece
 • 2 paar warme, waterdichte handschoenen
 • 2 mutsen (of 1 gewone muts en 1 bivakmuts/balaclava)
 • warme sjaal
 • best 1 set thermisch ondergoed (evt. met lange onderbroek)
 • badkledij (voor in de sauna)

Diversen

 • isolerende drinkbus of thermos (in een gewone drinkfles bevriest het water)
 • evt. fluitje (handig in noodsituaties of bij mist)
 • zak- of hoofdlamp (kan van pas komen in de tipi)
 • degelijke zonnebril of skibril
 • zonnecrème factor 50 voor het gezicht
 • vette vochtinbrengende crème voor het gezicht
 • lipbalsem
 • evt. rijbewijs (als je wil sneeuwscooteren)

EHBO

Enkele suggesties om je persoonlijke EHBO samen te stellen:

 • middel tegen reisziekte
 • ontsmettingsmiddel
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel tegen krampen
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • wond- en blarenpleisters van verschillende breedte (bijv. second skin)
 • elastisch verband voor ingeval van verstuikingen
 • steriel gaas en kleefband

Geld

De munt in Zweden is de kroon. Je kan kronen meenemen, maar in het logies kan je ook met euro's betalen. 

Een recente wisselkoers vind je op: Oanda


Reisdocumenten

Voor reizen naar Zweden volstaat je identiteitskaart. Ook kinderen jonger dan 12 dienen in het bezit te zijn van een identiteitsbewijs mét foto, aan te vragen op het gemeentehuis.

Als je zelf de sneeuwscooter wil besturen is een rijbewijs noodzakelijk.

Tip: Maak een kopie van je identiteitskaart en bewaar deze apart. Of beter nog: maak er een foto van die je op je smartphone zet, of oplaadt naar een plaats waar je hem in geval van nood kan terugvinden.Wijzigingen

Anders Reizen behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief: