Portugal - Madeira


8 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »

Portugal - Madeira


8 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »

Portugal - Madeira


8 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »

Portugal - Madeira


8 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »

Portugal - Madeira


8 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »
Individuele reizen Portugal
Een ‘vlottende tuin’ in de Atlantische Oceaan: Madeira. Een uitgebreid net van goed onderhouden paden leidt je door de meest uiteenlopende landschappen. Nu eens wandel je langs levada’s of een duizelingwekkend rotspad op honderden meters boven de zee, dan weer over een weidse bloemenvlakte of door een lange tunnel. Madeira is van vulkanische oorsprong en dat is goed zichtbaar; vanaf zeeniveau lopen de hellingen steil omhoog. Maar liefst een derde deel van het eiland ligt op een hoogte van meer dan 1000 m. Madeira is een eiland van betoverende bloemenpracht, van tropische vruchten, barre hoogvlaktes, woeste bergpieken, van zoete wijn en een schijnbaar altijd durend voorjaar.
Aantal dagen: 8 dagen
Reisnummer: 20PT5MDA
Reisdatum: Periode zelf te bepalen
Beschikbaar : Op aanvraag

Wandelniveau :
Natuur:
Cultuur:
Comfort:

Wat maakt deze reis bijzonder?

 • Madeira’s hoogste top, Pico Ruivo (1862 m)
 • Caldeirão Verde: dal met regenwoud-allures
 • Centrale bergland van Encumeada
 • Unieke levada wandelingen
 • Grillige kustlijn bij Bocca do Risco
 • Bloemenpracht in het voorjaar
 • Schiereiland Ponta São Laurenço
 • Cultureel en sfeervol Funchal

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Deze reis scoort

8,8

32 Beoordelingen

reviews van klanten

Schitterende reis naar een prachtige bestemming. De wandelingen gaven een zeer goed beeld van het zeer gevarieerde landschap.

Joris D. -

We zijn bijzonder tevreden over zowel de wandelingen als de accomodaties, met een special vermelding voor het upgrade hotel in Funchal.

Guy D. -

Algemene reistips


Jouw laatst bekeken reizen:

Mail me deze reizen

Paden

De laatste jaren heeft Madeira erg geleden onder de klimaatwijziging. Tijdens de wintermaanden valt er vaak veel neerslag op korte tijd hetgeen soms leidt tot grondverschuivingen en puinval. Onderhoudswerken zijn dan nodig met een gehele of gedeeltelijke sluiting van het pad tot gevolg. Voor enkele tochten in het bergachtige binnenland voorzien we daarom een alternatieve wandeling. Eventuele kosten voor bijkomende en/of langere transfers zijn ten laste van de klant en dienen ter plaatse betaald te worden (dit kan bijvoorbeeld het geval zijn indien het pad naar Encumeada gesloten is - zie dag 5. Bij aanvang van de reis ontmoet je een erkende berggids die je inlicht over de toestand van de paden. Dag 1 Machico

Bij je aankomst in Funchal word je opgewacht en naar de voormalige hoofdstad Machico gebracht waar je twee nachten zal verblijven. Machico is een aangenaam badplaatsje, je vindt er een zee-reservaat, een klein strandje en gezellige terrasjes. Vanavond krijg je een uitgebreide briefing. 

Hotelovernachting in Machico.

 

Dag 2 Machico

Verkenning van het schiereiland Ponta São Lourenço

Een wandeling naar de spectaculaire oostelijke punt van het eiland, Ponta São Lourenço met de mooie baai ‘Baía d’Abra’ is een mooie inloper. Het kale en dorre landschap van barre heuvels en geërodeerde kliffen staat hier in schril contrast met het ‘immer groene’ imago van Madeira. Desalniettemin is het oceaan-zicht langs weerszijden van de kaap bij de landversmalling ‘Estreito’ best wel indrukwekkend. Leuk barretje onderweg en mogelijkheid tot een duik in zee. Heen- en terug met de bus tot Baia d’Abra (30’).  

Tocht van 7,6 km (top inclusief), 2,5 à 3 u., + 200 m / - 200 m.

Hotelovernachting in Machico. (O)

 • Op de terugweg kan je uitstappen bij Prainha voor een verfrissende duik in zee.
 • Volg het 'walvisvaarderspad' vanuit Pico do Facho Caniçal naar het uitzichtpunt bij Caniçal . Van hierboven overzie je de grillige kustlijn en het schiereiland. Het is ook de plek waar men vroeger fakkels ontstak om te waarschuwen tegen piraten. 

 

Dag 3 Santana

Doorgaande tocht van Machico naar Porto Da Cruz

Vandaag maak je kennis met de beroemde levada’s van Madeira, de irrigatiekanalen die water van de vochtigere noordzijde naar het droge en dichter bevolkte zuiden leiden. Vanuit Machico volg je de mooie ‘levada do Canical’. Vervolgens klim je over een spectaculair rotspad omhoog tot bij de Boca do Risco-pas aan de woeste noordoostkust die wordt gedomineerd door de 'Penha de Aguia' of de 'Adelaarsrots'. Bij de mooie kleine haven van Porto Da Cruz heb je een transfer tot het bergdorpje Santana waar je de komende twee nachten verblijft.

Tocht van 12,5 km vanuit Machico, 4,5 u., + 400 m / - 400.

Hotelovernachting met binnenzwembad in Santana. (O)

 

 •  Als je tijdig in Porto Da Cruz bent kan je nog genieten van het mooie natuurlijke zwembad aan zee en van een drankje op een van de gezellige terrasjes.
 • Met de bus tot aan begin van de oude Caniçal tunnel, op die manier schrap je een deel door urbanisatie. Of je kan met de bus tot Maroços en je tocht met 3,6 km verlengen. Je start dan in Maroços en volgt de levada do Caniçal stroomafwaarts met vergezichten op de baai van Machico, de oceaan en kleine dorpjes zoals Ribeira Seca.

 

Dag 4 Santana

Tocht door de Caderão Verde (met transfer vanuit Santana)

Korte rit (20’) tot Pico das Pedras. Van hieruit trek je via Queimadas het dichtbeboste binnenland in. De indrukwekkende ravijnen van de valleien van de ‘Ribeira dos Cedros’ en ‘Ribeira da Fonte do Louro’  leiden naar het prachtige regenwoudachtige keteldal van de immer-groene Caldeirão Verde. Hier stort zich een 100-m hoge waterval in een klein kristalhelder meertje. Dan keer je een stukje terug via hetzelfde pad en wandel je richting Ilha waar je de bus neemt naar Santana. Een levada-wandeling van superlatieven. 

Tocht van 16,2 km, 5,5 u., + 50 m / - 600 m.

Hotelovernachting met binnenzwembad in Santana. (O) 

 

Dag 5 Encumeada

Doorgaande tocht van Teixeira naar Encumeada via Pico Ruivo

Korte rit (30’) tot Achada do Teixeira. Hier start je aan de beklimming van Madeira’s hoogste top, de Pico Ruivo (1862 m). Van hierboven zijn de uitzichten op de noordkust, de hoogvlakte van Paúl da Serra en het in een diep dal gelegen Curral das Freiras imponerend. De bijzondere charme van dit pad is dat je meermals van kamzijde wisselt waardoor je in het noorden uitkijkt op de oceaan en in het zuiden op Curral das Freiras en Ribeira Brava. Je trekt verder westwaarts naar Encumeada waar je overnacht. Dit is een pittige wandeling maar bij mooi weer zeker het hoogtepunt van deze wandelreis. Het is een veeleisende klim, gevolgd door een mooie kam-wandeling en afdaling langs vele trappen naar Encumeada.

Tocht van 14 km, 7 u., + 500 m / - 1100 m.

Hotelovernachting in Encumeada. (O) 

 • Alternatieve wandeling: Pico Ruivo (al dan niet met beklimming van de top) en terugkeer  via Lombo dos Bodes naar Ilha. Tocht van 13,8 km, 5 uur stappen. + 277 m/ - 1482 m. Daarna volgt een lange transfer van Ilha naar Encumeada. Deze wandeling maak je enkel indien de 'standaard' tocht niet mogelijk is. Supplement: ca. € 80 / wagen, ter plaatse te betalen.


Dag 6 Encumeada

Transfer tot Bica da Cana en wandeling tot Encumeada

In het bergachtige binnenland van Madeira reiken de hoogste toppen tot bijna 1900 m. Van bij Bica da Cana (transfer 45' incl.) wandel je in een grote lus met prachtige vergezichten op de oceaan en de vallei van São Vicente aan de noordkust. De levada Grande en de levada do Norte begeleiden je via het Folhadal terug tot Encumeada.

Tocht van 11,2 km, 4,5 uur stappen.

Hotelovernachting in Encumeada. (O) 

 • Bij Bica da Cana kan je Madeira’s hoogste toppen bewonderen vanaf een indrukwekkend uitkijkplatform.
 • Folhadal is een streek met een bijzonder rijke flora; lelies, hortensia’s en chrysanten in de late zomermaanden.

 

Dag 7 Funchal

Tocht Encumeada - Corticeiras + transfer tot Funchal

Mooie wandeling doorheen de dichte kastanje- en eucalyptusbossen van het centrale bergland van Madeira. Langs de steile wanden van de Pico Grande trek je richting Boca da Corrida. Fraaie vergezichten op de rotsformaties van de Pico Grande en het keteldal van Curral das Freiras kenmerken de tocht. Vanaf de Boca da Corrida daal je over een steile asfaltbaan af tot in Corticeiras. Private transfer terug naar de hoofdstad Funchal. Tocht van 15,3 km, 5 u., + 620 m / - 620 m.  

Hotelovernachting met zwembad in Funchal. (O) 

 • Alternatieve wandeling: transfer (15’, incl.) tot Boa Morte waar je een aangename wandeling maakt via de Levada do Norte en langs de met wijngaarden bezaaide zuidkust naar het uitkijkplatform van de kliffenkust van Cabo Girão. Fantastische zichten bij Camara de Lobos en Campanario. Bus (niet incl.) naar Funchal. Tocht van 12 km, 3 à 4 uur, nauwelijks hoogteverschil. Deze wandeling maak je enkel indien de 'standaard' tocht niet mogelijk is.

 

Dag 8 Funchal

Cultuurliefhebbers zullen in Funchal zeker hun hart kunnen ophalen want een dagje aan de zonnige zuidkust is zó gevuld: de sfeervolle promenades, talrijke musea en (madeira-)wijnhuizen, couleur locale op de kleurrijke markt Mercado dos Lavradores, de kabelbaan naar het hoger gelegen voorstadje Monte met oa. de schitterende botanische stadstuin, een ritje in de unieke mandslede (ook wel ‘toboggan’ genoemd). Bovendien zijn er busverbindingen naar alle delen van het eiland mocht een verdere ontdekking van het eiland lonken.

Einde van het programma na het ontbijt. Transfer naar de luchthaven. (O)

Verlenging

Blijf nog een paar nachten langer in Funchal, om te relaxen of om de stad en omgeving op een rustig tempo te verkennen. Verlengen kan in het standaard hotel, met klein zwembad in boven-Funchal of je kan kiezen voor een upgrade. Je overnacht dan in een groter ****-hotel temidden tropische tuinen met alle voorzieningen op 10 minuten wandelen van het centrum. Dit hotel beschikt over twee restaurants, een strand- en poolbar en twee buitenzwembaden waarvan één met zeewater en één verwarmd zwembad. Kamers met eigen sanitair en terras met uitzicht over de tuinen of de zee.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Jouw laatst bekeken reizen:

Mail me deze reizen

Prijs

Prijzen geldig in 2020

Op basis van 2 deelnemers:  

8 dagen / 7 nachten: € 495 p.p.

Prijzen geldig in 2019

Op basis van 2 deelnemers:  

8 dagen / 7 nachten: € 475 p.p.


Voorschot: € 148,5 per deelnemer

Inbegrepen

 • logies 
 • ontbijt 
 • privé-transfers in het kader van de wandelingen zoals beschreven in het dagschema
 • bagagevervoer
 • infopakket met routebeschrijvingen
 • een originele wandelkaart 
 • BTW

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis 
 • transfers per bus 
 • evt. extra transfers ten gevolge van sluiting van bepaalde paden
 • middag- en avondmaal
 • evt. optionele activiteiten
 • evt. inkomgelden
 • persoonlijke uitgaven
 • evt. verzekering

Toeslagen

 • upgrade Funchal : € 35 p.p.
 • extra overnachting in standaard hotel Funchal: € 35 p.p.
 • extra overnachting in upgrade hotel Funchal: € 70 p.p.

Kortingen

 • Korting op basis van 3 of 4 deelnemers: € 75 p.p.
 • Korting op basis van 5 deelnemers: € 130 p.p.
 • Korting op basis van 6+ deelnemers: € 140 p.p.


Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.
 5. Bij boeking minder dan 3 weken vóór het vertrek (late boeking) wordt een dossierkost van 30 euro aangerekend.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Jouw laatst bekeken reizen:

Mail me deze reizen

Aantal deelnemers

Dit is een individuele reis zonder begeleiding.
Het minimum aantal deelnemers is 2, het maximum hangt af van de capaciteit en beschikbaarheid van de overnachtingsplaatsen. In bepaalde gevallen kan de reis ook door 1 deelnemer worden gedaan, mits hij of zij er zich van bewust is dat alleen wandelen in vaak afgelegen gebieden risico's met zich meebrengt.

Beschikbaarheid

De boeking van een reis op individuele basis kunnen we nooit meteen bevestigen. Er moeten vaak meerdere overnachtingsplaatsen en dienstenverstrekkers gecontacteerd worden om na te gaan of ze beschikbaar zijn op jouw data. Dit neemt tijd in beslag. Onbeschikbaarheid van een logies kan ervoor zorgen dat de datum moet verschuiven. Reserveer daarom tijdig je reis. Wacht steeds met het vastleggen van vluchten of ander vervoer tot wij je boeking bevestigd hebben.

Reisperiode

Deze reis is mogelijk in de volgende periode:
het hele jaar door

Gans het jaar door, beste reisperiodes zijn het voor- en najaar. Warme zomermaanden.

Tijdens de maand mei en meer bepaald tijdens het bloemenfestival  (30/4 - 24/5) is het druk in Funchal. Veel hotels verwachten tijdens die periode een minimum verblijf van een aantal nachten of rekenen een toeslag aan. Indien dit tijdens jouw reis het geval zou zijn bekijken we samen de mogelijkheden.


Heen- en terugreis

Met het vliegtuig

Charter- of lijnvlucht (via Lissabon) naar Funchal. De transfers van en naar de luchthaven zijn inbegrepen. TUIfly vliegt tot einde maart enkel op zaterdag. Vanaf 6/4 zijn er vluchten beschikbaar met vertrek op maandag en vrijdag.

Transfers ter plaatse

Het merendeel van de transfers zijn inbegrepen, deze gebeuren met een privé taxi. Een aantal verplaatsingen gebeuren met de lijnbus (zie dagschema).

* Je kan naar keuze zelf je vlucht boeken, of dit via Anders Reizen doen. 
In het laatste geval maakt de vlucht deel uit van het totale reispakket, waardoor je kan genieten van enkele bijkomende garanties:
- bijstand in geval van problemen met de vlucht;
- terugbetaling van de prijs van het ticket wanneer de reis niet kan doorgaan door onvermijdbare en buitengewone omstandigheden (overeenkomstig EU Richtlijn 2015/2302, omgezet door de wet van 21/11/2017 betreffende de verkoop van pakketreizen, gekoppelde reisarrangementen en reisdiensten).


Wandelniveau

(). Dagtochten van 3 tot 7 uur stappen. De kortste tocht is 7 km, de langste 16 km. Hoogteverschillen lopen sterk uiteen, in het dagschema van de reis lees je de details. Sommige wandelingen kennen flinke hoogteverschillen, de tocht naar de Pico Ruivo is 500 m stijgen en 1100 m dalen. Vele wandelingen of delen ervan volgen levada’s die op sommige plaatsen erg smal zijn (20 cm) en op andere plaatsen kunnen uitlopen tot 120 cm breed. Sommige stukken van bergroutes zijn niet geschikt voor mensen met hoogtevrees. Hou er ook rekening mee dat je vaak (soms smalle) tunnels moet doorsteken. De paden zijn slechts gedeeltelijk gemarkeerd.

GPS-tracks beschikbaar. Lees hier meer over wandelen met gps.

Klik hier voor meer uitleg over de zwaarte van de reizen.

 


Gezien wandelen de hoofdactiviteit van deze reis is, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om aan deze wandelingen deel te nemen.

Logies

Je verblijft in goede en verzorgde hotels op basis van een standaard tweepersoonskamer met eigen badkamer.

 • 2 x in Machico: klein eenvoudig hotelletje, propere kamers met eigen badkamer. Hotel ligt net buiten het centrum, op 1,5 km.
 • 2 x in Santana: klein en rustig gelegen hotel in het centrum van Santana, binnenzwembad.
 • 2 x in Encumeada. Iets groter hotel, schitterend gelegen in de groene bergen van centraal Madeira. Er zijn hier weinig of geen alternatieven. Schitterende zichten. Ruime en nette kamers met eigen badkamer, sommigen met terras. Eigen restaurant met buitenterras.
 • 1 x in Funchal: kleinschalig hotelletje, rustig gelegen op een heuvel in de stad (steile klim!). Klein buitenzwembad met terras en uitzicht over de baai. Bij verlenging in Funchal kan je kiezen voor een upgrade in een 4* -hotel met een mooie tuin op 10' stappen van het centrum. De kamers zijn ruim en voorzien van een terras en eigen badkamer. Twee restaurants, twee buitenzwembaden met zeewater waarvan één verwarmd. Upgrade niet mogelijk van 30/4 - 24/5.

Maaltijden

 • Ontbijt in het logies is inbegrepen.
 • Het middagmaal is niet inbegrepen. In de hotels kan je een lunchpakket laten klaarmaken.
 • Het avondmaal is niet inbegrepen en neem je op restaurant. Haast in alle hotels kan tegen democratische prijzen gegeten worden. 

Zoals in de meeste Zuid-Europese landen wordt er op Madeira weinig aandacht aan het ontbijt (‘o pequeno almaco’) geschonken. Een kop koffie, met een stuk brood volstaat meestal. Het ontbijt in de hotels is aangepast aan de West-Europese normen. De lunch (o almaco) is uitgebreider en wordt over het algemeen tussen 13.00 en 15.00 u gegeten. Meestal is de lunch warm en bestaat hij uit soep, vlees of vis en een dessert. Het avondeten (o jantar) is de belangrijkste maaltijd van de dag, deze wordt over het algemeen vrij laat geserveerd, tussen 19.00 en 22.00 u.

Enkele lokale specialiteiten zijn de 'sopa de caldeirada': een vissoep bestaande uit groenten, brood, kruiden en soms diverse soorten vis en 'espetada'. Dit laatste is gegrild vlees aan spiezen, meestal geserveerd met gebakken maïs , frites of zoete aardappel.  Er zijn op Madeira restaurants die gespecialiseerd zijn in deze espetadas. De tafels bevatten standaards waaraan de lange spiezen worden opgehangen, en waarvan de gasten zelf hun vlees kunnen halen. Zodra de spiezen leeg zijn, worden er nieuwe aangevoerd.


Bagage

Wordt vervoerd. Je draagt enkel je dagrugzakje tijdens de wandelingen.

Klimaat

Madeira ligt in de Atlantische Oceaan, ter hoogte van Marokko. Het eiland wordt omspoeld door de warme Golfstroom. Het kustgebied heeft een subtropisch klimaat; gemiddeld bedraagt de dagtemperatuur er in winter en voorjaar bijna 20° en in zomer en najaar rond 25°. In de zomer brengen de passaatwinden koelte. Ondanks dit gelijkmatige klimaat kent Madeira nog grote plaatselijke verschillen met een vaak bewolkt binnenland. Aan de noordkust is het over het algemeen vochtiger en de hogere gebieden zijn vaak koeler en natter dan de kust. 

Verdere informatie over het klimaat in het algemeen kan je vinden op: www.weatherbase.com.
Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op: www.accuweather.com


Reisuitrusting

We beperken ons hier tot items die je zeker niet mag vergeten, of die aan bepaalde vereisten moeten voldoen. Evidente spullen als toiletgerief, gewone kledij, ondergoed,… die op elke reis meegaan, worden niet vermeld. Informatie over reisuitrusting in het algemeen en een lijst van buitensportzaken waar je als Anders Reizen-deelnemer korting krijgt, vind je op deze webpagina rechts, onder 'Algemene reistips'.

Bagage

 • voor de hoofdbagage: vlot hanteerbare valies of reistas, bij voorkeur met wieltjes zodat ze makkelijk te verplaatsen is. Wanneer je meerdere keren van overnachtingsplaats wisselt, kies je beter voor een niet te groot formaat dat makkelijk stapelbaar is (met het oog op het bagagevervoer).
 • voor de wandelingen: comfortabel zittende kleine rugzak, deze moet alles kunnen bevatten wat je tijdens een dagwandeling nodig hebt. Een inhoud van 15 tot 30 liter volstaat meestal. Zorg bij voorkeur voor een model met regenhoes, of schaf deze apart aan. Zo blijft je dagbagage droog.

Elke luchtvaartmaatschappij legt beperkingen op met betrekking tot het aantal stuks, gewicht en afmetingen van je bagage. Meestal staat dit op je e-ticket. Indien niet, kan je terecht op de website van de betreffende luchtvaartmaatschappij.  Lees zeker ook de richtlijnen over de toegelaten inhoud van ruim- en handbagage nog eens na op de website van Brussels Airport

Schoenen & kousen

 • comfortabele wandelschoenen die een goed zoolprofiel hebben. Kies voor schoenen die de enkel omsluiten, omdat ze dan meer steun geven en daardoor de vermoeidheid en kans op verstuikingen verminderen. Zorg dat nieuwe schoenen ingelopen zijn.
 • lichte schoenen, sneakers of sandalen (voor buiten de wandelingen).
 • wandelkousen: deze speciale kousen (verkrijgbaar in buitensportzaken) zorgen voor goed vochttransport, isolatie en loopcomfort en drogen snel. Een kleine investering die je heel wat leed kan besparen (blaren, pijnlijke voeten,,…).

Tip: als je met het vliegtuig reist, trek dan bij vertrek je wandelschoenen aan of stop ze in je handbagage. Het spaart plaats en gewicht en zo kom je alvast niet in de problemen voor het wandelen mocht er iets mislopen met je hoofdbagage. 

Kledij

 • voor alle kledij die je meeneemt, geldt dat je bij voorkeur kiest voor lichte en ‘ademende’ stoffen. In plaats van één dik kledingstuk tegen de koude, draag je beter meerdere dunne ‘lagen’. Op die manier kan je je kledij doorheen de dag aanpassen aan de temperatuur.
 • wind- en waterdicht jack
 • fleece
 • hoofddeksel (hoed, pet, sjaaltje,…) ter bescherming tegen de zon
 • zwemgerief

Diversen

 • toiletpapier of hygiënische doekjes
 • geldbeugel of heuptasje
 • zakmes voor de picknick (verpak dit niet in je handbagage als je met het vliegtuig reist)
 • evt. drinkbus (we vermijden liever het gebruik van wegwerpflessen)
 • evt. fluitje (handig in noodsituaties of bij mist)
 • evt. wandelstokken
 • zaklamp (tunnels)

EHBO

In de handel zijn standaard EHBO-sets te koop (bijvoorbeeld Care Plus of Travel Safe), deze zijn vaak goedkoper dan wanneer je alles apart koopt. Stop het tasje in je dagrugzak zodat je het altijd bij je hebt mocht er tijdens de wandeling iets misgaan.

Hier nog enkele suggesties om je persoonlijke EHBO samen te stellen:

 • middel tegen reisziekte
 • ontsmettingsmiddel
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel tegen krampen
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • wond- en blarenpleisters van verschillende breedte (bijv. second skin)
 • elastisch verband voor ingeval van verstuikingen
 • steriel gaas en kleefband

Geld

In Madeira betaal je met euro’s. In Funchal en Machico kan je terecht aan de geldautomaat. Je neemt best wat cash geld mee. We raden aan om je reisbudget deels in contanten, deels met de kaart te besteden. Neem bij voorkeur meerdere kaarten mee, die je op verschillende plaatsen bewaart. Zo kom je niet in de problemen bij verlies of diefstal, of wanneer je kaart onleesbaar wordt.

Geld uit de automaat halen kan met een betaalkaart (Bancontact/Maestro) of een kredietkaart (Visa, Mastercard,…). Let op: voor afhalingen met kredietkaart worden kosten aangerekend; daarom doe je dit beter met een gewone betaalkaart.


Reisdocumenten

Voor reizen naar Madeira volstaat je identiteitskaart. Ook kinderen jonger dan 12 dienen in het bezit te zijn van een identiteitsbewijs mét foto, aan te vragen op het gemeentehuis.

Bijkomende informatie kan je vinden op: http://diplomatie.belgium.be/nl (Op reis in het buitenland).

Tip: Maak een kopie van je identiteitskaart en bewaar deze apart. Of beter nog: maak er een foto van die je op je smartphone zet, of oplaadt naar een plaats waar je hem in geval van nood kan terugvinden. 

Tip: Laat weten waar je bent!

In elk land kunnen er crisissen, aanslagen of ongelukken gebeuren. Registreer je reis via Travellers Online. Zo kan de FOD Buitenlandse Zaken je indien nodig makkelijker informeren en ondersteunen. https://travellersonline.diplomatie.be/Wijzigingen

Anders Reizen behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Jouw laatst bekeken reizen:

Mail me deze reizen