Peru - Uitbreiding Inca Trail


4 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »

Peru - Uitbreiding Inca Trail


4 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »

Peru - Uitbreiding Inca Trail


4 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »

Peru - Uitbreiding Inca Trail


4 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »

Peru - Uitbreiding Inca Trail


4 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »
Individuele reizen Peru
De klassieker der klassiekers! De Inca Trail is veel meer dan een gewone trekking. Het is een combinatie van wandelen op hoogte met prachtige vergezichten en cultuur. Bewandel dezelfde paden en trappen die de Inca's gebruikten.
Aantal dagen: 4 dagen
Reisnummer: 20PE5ZZI
Reisdatum: Periode zelf te bepalen
Beschikbaar : Op aanvraag

Wandelniveau :

Natuur:
Cultuur:
Comfort:

Wat maakt deze reis bijzonder?

 • 4 dagen natuur en cultuur
 • Eeuwenoude paden
 • Dé klassieker onder de trekkings
 • Machu Picchu

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Dag 1

Inca Trail*: Ollantaytambo - Wayllabamba

De Inca-trail is beroemd omwille van zijn fantastische natuur met valleien, sneeuwtoppen en de grote variëteit aan planten, vogels en dieren. Het verbazingwekkende pad heeft trappen en tunnels die deel uitmaken van een netwerk van 30.000 km aan paden, van Mendoza in Argentinië tot de grens tussen Ecuador en Colombia. Tijdens je tocht bezoek je de archeologische vindplaatsen langs de trail,  met Machu Picchu als een meer dan waardig slot.
Vandaag vertrek je ’s morgens vroeg gepakt en gezakt vanuit Ollantaytambo en rijdt tot ‘km 82’. Piskacucho (2650 m) is een kleine gemeenschap aan de start van de Inca-trail. Hier worden je paspoort en de permit gecontroleerd. Je legt vandaag ca. 12 km te voet af. Je steekt een brug over de Urubamba-rivier over en volgt de trail tot Miskay (2800 m), een klein dorpje waar je een eerste rustpunt hebt. Na een korte steile klim kom je op een plateau waar je een prachtig zicht over de Patallacta-ruïnes (2700 m) hebt. Na de uitleg van de gids wandel je verder door de prachtige vallei. Je klimt langzaam gedurende ca. 2 uur, tot je aan een mooie plaats komt waar dragers en kok je opwachten met een heerlijke lunch. Na de lunch wandel je nog 2 uur verder, langzaam klimmend tot Huallabamba (3000 m), een prachtige wandeling langs de Urubamba-rivier met een uitzicht over de Veronica sneeuwtop (5832 m).  Vanaf de kampplaats heb je een schitterend uitzicht over de vallei en de omringende bergen.

Overnachting in tenten, op ca. 3000 m hoogte. (O,L,A)

* Opgelet: Om het fragiele erfgoed te beschermen zijn er op het pad slechts 500 mensen per dag toegelaten. Zeer vroeg reserveren is dus een must!
De kampeerplaatsen tijdens de Inca Trail kunnen nog wijzigen omdat de officiële instanties INC pas 2 dagen voor het vertrek aanduidt waar je verplicht moet slapen. 

Dag 2

Inca Trail: Wayllabamba - Warmiwañusca - Pacaymayo

Na een vroeg ontbijt start je de steile klim naar de eerste pas, Warmi Wañusca, beter bekend als de “Dead Women Pass” op 4200 meter. Dit is de zwaarste pas van de hele trip. Om deze pas over te steken moet je op minimum 3 uur stappen rekenen. Je gaat door een bos over traptreden die bedekt zijn met grijze en groene mossen. Na het bos kom je in open gebied waar je soms lama’s kan zien grazen. Op de pas neem je een welverdiende pauze om wat te genieten van het magnifieke uitzicht. Daarna begint de afdaling over de trappen aan de andere kant,. Na zo'n 1 à 2 uur kom je op de bodem van de vallei bij Pacaymayo, waar eenvoudige toiletten beschikbaar zijn. Hier of iets verder ligt het 2de kamp.

Overnachting in tenten, op ca. 3630 m hoogte. (O,L,A)

Dag 3

Inca Trail: Pacaymayo - Puya Patamarka - Wiñay Huayna

Na het ontbijt wandel je door naar Runkurakay, een andere Inca-ruïne. Vanaf hier wandel je op 100% originele Inca-paden. Je trekt naar de tweede pas op 3850 meter waar je op zonnige dagen een geweldig uitzicht over de Vilcabamba bergketen krijgt. Hier trokken de Inca's zich terug nadat ze door de Spanjaarden uit Cuzco waren verdreven. Je gaat nog verder naar beneden, naar de grote ruïne van Sayaqmarka en de derde pas. Dit stuk van de Inca Trail is schitterend; je wandelt door een nevelwoud met orchideeën, varens en kleurrijke vogels, met half uitgehakte tunnels en perfect geplaatste stenen. Je luncht op de derde pas, dicht bij de ruïnes van Phuya Patamarca (de ‘Wolkenstad’). Vervolgens begin je aan de lange afdaling van ongeveer 2000 Incatreden naar Wiñay Wayna, de laatste kampeerplaats. Aan het einde van de middag bezoek je met de gids de zeer bijzondere ruïne net achter de kampplaats.

Overnachting in tenten, op ca. 2700 m. (O,L,A)

Dag 4

Inca Trail: Wiñay Huayna - Machu Picchu - Cuzco

Je vertrekt zeer vroeg om het legendarische Machu Picchu te bereiken voor de zonsopgang (afhankelijk van je toegewezen kampplaats en de weersomstandigheden), weergaloos gelegen op 2400 m hoogte tussen de steile bergen. Je bezoekt de eeuwenoude “verloren” Incastad met een gids (bezoekduur met gids is 2u). Deze stad dateert van het midden van de 15de eeuw en is in 1911 ontdekt door de Amerikaanse historicus Hiram Bingham. Je bezoekt het hoofdplein, het koninklijk kwartier, de tempel van de 3 ramen, de ronde torens, de zonnetempel en de offerplaats,... Deze stad is door de Unesco erkend als werelderfgoed en pre-Columbiaanse hoofdstad van Latijns-Amerika. Vrij bezoek aan de site tot 12u. Daarna wandel je of neem je de bus naar Aguas Calientes om daarna per trein door te reizen naar Ollantaytambo. Hier word jij (en daarna de rest van je bagage) opgepikt en naar Cuzco gebracht.

Tip! Mocht de trekking over de Inca Trail vol geboekt zijn, dan zijn er alternatieven zoals de Salkantay trekking of Lares trekking mogelijk. (zie kortingen).

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Prijs

 € 695 per persoon


Deze prijzen zijn geldig voor reizen in 2020. 


Voorschot

30 % van de reissom te betalen bij inschrijving.

Inbegrepen

 • Overnachtingen in tenten.
 • Maaltijden zoals vermeld in het dag-aan-dagprogramma.
 • Transfers zoals vermeld in het programma.
 • Excursie zoals vermeld in het programma:
  • Inca trail – in groep, inclusief permit, dragers voor het gemeenschappelijk materiaal, Engelstalige gids, inkomgeld Machu Picchu en kampeeruitrusting waaronder twee- of driepersoonstenten, opblaasbaar matje type thermarest  (dit laatste draag je wel zelf).
 • Lokale gidsen waar vermeld.
 • BTW.

Niet Inbegrepen

 • Internationale vluchten.
 • Binnenlandse vlucht  (deze kan je meestal het voordeligst met je internationale vluchten boeken).
 • Luchthaventaksen (voor binnenlandse vluchten).
 • Overige maaltijden (een maaltijd vind je in Peru gemakkelijk voor een prijs tussen de 5 en 10 euro).
 • Dranken.
 • Fooien.
 • Persoonlijke uitgaven.
 • Evt. verzekering.

Toeslagen

 • Huur slaapzak (tot -10 graden) tijdens Inca Trail (indien gewenst): 20 euro voor 4 dagen.
 • Persoonlijke drager tijdens Inca Trail (indien gewenst): ca. 150 euro voor 4 dagen (max. gewicht is 12 kg).

Kortingen

 • Inkorting Inca Trail naar een tweedaagse i.p.v. vierdaagse: 100 euro per persoon.
 • Lares-trekking i.p.v. Inca Trail: 30 euro per persoon.
 • korting voor studenten (studentenkaart vereist): 45 euro per persoon

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 


Beschikbaarheid

De boeking van een reis op individuele basis kunnen we nooit meteen bevestigen. Er moeten vaak meerdere overnachtingsplaatsen en dienstenverstrekkers gecontacteerd worden om na te gaan of ze beschikbaar zijn op jouw data. Dit neemt tijd in beslag. Onbeschikbaarheid van een logies kan ervoor zorgen dat de datum moet verschuiven. Reserveer daarom tijdig je reis. Wacht steeds met het vastleggen van vluchten of ander vervoer tot wij je boeking bevestigd hebben.

Wandelniveau

 Voor de Inca Trail is een goede fysieke conditie en het nodige uithoudingsvermogen vereist, alsook een soepele en avontuurlijke ingesteldheid. Vrij grote hoogteverschillen en soms steile paden.

Logies

Alle overnachtingen tijdens de trekking zijn in tenten die voorzien worden door de lokale organisatie.

Bagagevervoer

Tijdens de Inca Trail trekking worden de tenten en het eten door dragers vervoerd. De rest van de bagage draag je zelf (slaapzak, matje, kledij). Indien je hiervoor liever een drager huurt is dat mogelijk (zie toeslagen).


Wijzigingen

Anders Reizen behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief: