Peru - Uitbreiding Amazonewoud


3 of 4 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »

Peru - Uitbreiding Amazonewoud


3 of 4 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »

Peru - Uitbreiding Amazonewoud


3 of 4 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »

Peru - Uitbreiding Amazonewoud


3 of 4 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »

Peru - Uitbreiding Amazonewoud


3 of 4 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »
Individuele reizen Peru
Puerto Maldonado is de ‘biodiversiteit-hoofdstad van Peru’. Deze stad in het Amazonegebied kan je enkel per vliegtuig bereiken. Ze is de perfecte uitvalsbasis voor een bezoek aan het Amazonewoud. Je verblijft in Corto Maltez, een kleine lodge die prachtig gelegen is bij het Sandoval meer. 
Aantal dagen: 3 of 4 dagen
Reisnummer: 20PE5ZZA
Reisdatum: Periode zelf te bepalen
Beschikbaar : Op aanvraag

Wandelniveau :
en

Natuur:
Cultuur:
Comfort:

Wat maakt deze reis bijzonder?

 • Ongerepte natuur
 • Val in slaap met de geluiden van de jungle in een mooie lodge
 • Een kanotocht op de rivier
 • Papegaaien in alle geuren en kleuren
 • Gegidste wandelingen

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Dag 1

Lima/Cuzco – vlucht naar Puerto Maldonado – Amazonewoud

Je vliegt naar Puerto Maldonado, vanwaar je in ca. 40 minuten per boot verder reist naar een lodge midden in het regenwoud. Wij werken in dit gebied samen met verschillende lodges die allemaal gelijkaardige activiteiten organiseren, doch legt elke lodge zijn eigen accenten waardoor de invulling van het hierna beschreven programma nog kan wijzigen. Elke lodge zal je echter hartelijk verwelkomen met een drankje en een woordje uitleg geven over het unieke natuurgebied waarin je je bevindt. Nadat je je intrek hebt genomen in een van de bungalows maak je een eerste excursie in het tropische woud met een grote variëteit aan medicinale planten, tropische bomen, insecten en vlinders. Je stopt even bij een uitkijkpunt om naar toekans en andere vogels te speuren. De wandeling duurt zo’n 2,5 à 3 uur. Vóór het avondmaal maak je nog een boottochtje in het donker om kaaimannen te spotten.

Overnachting in een lodge, nabij Puerto Maldonado. (L,A)

Dag 2

Amazonewoud

Vanochtend maak je het fascinerend schouwspel van de 'mackaw lick' mee, je ziet er 5 verschillende soorten papegaaien die neerdalen uit de bomen om er te likken aan een kleiformatie. Bij het ‘apeneiland’ leven de apen nog in volle vrijheid, en bij het prachtige Sandoval-meer. maak je een tropische wandeling incl. jungle picknick. Met de kano vaar je rond op het Sandoval-meer, een bijzondere plaats waar je met wat geluk bijzondere dieren kan spotten, zoals de reuzenotter, tropische vogels, slangen en apen, pirañas en de paiche-vis die wel 2,5 meter groot kan zijn!

Overnachting in een lodge, nabij Puerto Maldonado. (O,L,A)

Dag 3

Quebrada rivier

Wie graag nog een dagje langer in deze prachtige omgeving wil vertoeven (bij een driedaagse komt deze dag te vervallen), kan deze dag doorbrengen op en naast de Quebrada, een mysterieuze kleine stroom die je al peddelend in een kano afvaart. Je krijgt tevens de mogelijkheid om samen met de gids te vissen. Met wat geluk zie je onderweg een grote variëteit aan fauna en flora alsook tropische vogels. In de namiddag bezoek je een kleine kwekerij (chacra) en proeft tropische vruchten uit de streek.

Overnachting in een lodge, nabij Puerto Maldonado. (O,L,A)

Dag 4

Terugkeer

Per boot keer je terug naar Puerto Maldonado, waar je (indien het vluchtschema het toelaat) nog een kort bezoek kan brengen aan de fruitmarkt. Vlucht naar…

(O)

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Prijs

Voor de driedaagse:
€ 345 per persoon

Voor de vierdaagse:
€ 440 per persoon

Deze prijzen zijn geldig voor reizen in 2020, maar onder voorbehoud van de beschikbaarheid van de jungle lodge. Wanneer deze volzet is, wordt een andere lodge voorgesteld. Prijzen en activiteiten kunnen dan licht afwijken van bovenstaande.

De ‘standaard’ rondreizen uit ons aanbod zijn met zorg samengesteld om een evenwichtig, gevarieerd en logisch opgebouwd programma te bieden. Ze zijn het resultaat van onze expertise, die van onze plaatselijke partner(s) en de feedback van vorige reizigers. Reservaties voor deze programma’s kunnen doorgaans snel bevestigd worden.
Op vraag kunnen aan deze standaard programma’s wijzigingen worden aangebracht om ze nog meer af te stemmen op je persoonlijke wensen. Houd er evenwel rekening mee dat we voor het uitwerken van dergelijk aangepast voorstel meer tijd nodig hebben dan voor een standaard programma.


Voorschot

30 % van de reissom te betalen bij inschrijving.

Inbegrepen

 • Logies.
 • Maaltijden zoals vermeld in het dag-aan-dagprogramma.
 • Transfer van en naar de luchthaven.
 • Excursies zoals vermeld in het programma
 • Lokale tweetalige gidsen waar vermeld.
 • BTW.

Niet inbegrepen

 • Internationale vluchten.
 • Binnenlandse vlucht heen/terug Lima of Cuzco (deze kan je meestal het voordeligst met je internationale vluchten boeken).
 • Luchthaventaksen (voor binnenlandse vluchten).
 • Overige maaltijden (een maaltijd vind je in Peru gemakkelijk voor een prijs tussen de 5 en 10 euro).
 • Dranken.
 • Fooien.
 • Persoonlijke uitgaven.
 • Evt. verzekering.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 


Beschikbaarheid

De boeking van een reis op individuele basis kunnen we nooit meteen bevestigen. Er moeten vaak meerdere overnachtingsplaatsen en dienstenverstrekkers gecontacteerd worden om na te gaan of ze beschikbaar zijn op jouw data. Dit neemt tijd in beslag. Onbeschikbaarheid van een logies kan ervoor zorgen dat de datum moet verschuiven. Reserveer daarom tijdig je reis. Wacht steeds met het vastleggen van vluchten of ander vervoer tot wij je boeking bevestigd hebben.

Wandelniveau

  Tijdens deze dagen maak je enkel korte wandelingen (tot  3 u) in het woud. De hitte en vochtigheid kunnen de wandelingen wel vermoeiend maken. 

Logies

Tijdens het bezoek aan de jungle slaap je in een mooie lodge.

Maaltijden

Tijdens het bezoek aan de jungle zijn alle maaltijden inbegrepen.


Wijzigingen

Anders Reizen behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief: