Peru - Ontdekking van Zuid-Peru met 4-daagse Inca Trail


19 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »

Peru - Ontdekking van Zuid-Peru met 4-daagse Inca Trail


19 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »

Peru - Ontdekking van Zuid-Peru met 4-daagse Inca Trail


19 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »

Peru - Ontdekking van Zuid-Peru met 4-daagse Inca Trail


19 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »

Peru - Ontdekking van Zuid-Peru met 4-daagse Inca Trail


19 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »
Individuele reizen Peru
Vanuit Lima bereik je, via een bezoek aan de Ballestas eilanden en de Nazcalijnen, in een paar dagen de oude koloniale stad Arequipa.  Hier kan je even acclimatiseren alvorens je verder reist richting de Colca canyon (de ideale plek om condors te spotten) en het Titicacameer. Op het eiland Amantani maak je een mooie wandeling en overnacht je bij de plaatselijke bevolking. Tenslotte verken je Cuzco en omgeving en wandel je in 3 dagen over het Incapad naar de wereldberoemde site van Machu Pichu.
Aantal dagen: 19 dagen
Reisnummer: 20PE5ZIA
Reisdatum: Periode zelf te bepalen
Beschikbaar : Op aanvraag

Wandelniveau :
tot

Natuur:
Cultuur:
Comfort:

Wat maakt deze reis bijzonder?

 • Wandelen + cultuur + natuur op de Inca Trail
 • Machtig Machu Picchu
 • Overnachten bij mensen thuis op het Titicacameer
 • Arequipa en de Colca Canyon
 • De Peruaanse kust met woestijn en fauna

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Dag 1

Aankomst in Lima.

Je wordt opgewacht door een medewerker van het lokale agentschap. Transfer naar je logies in de wijk Miraflores. De eerste dag kan je zelf de stad wat verkennen en uitrusten van de reis.

Hotelovernachting, in Lima. (-)

Dag 2

Lima – Paracas

Onder leiding van een Engelssprekende lokale gids bezoek je in de voormiddag de nieuwere wijken, Miraflores en Barranco, en het koloniale deel van Lima zoals de Plaza Mayor en de kathedraal. Dit bezoek duurt ongeveer 3,5 uur. Kort na de middag neem je een comfortabele bus naar Paracas, een schiereiland nabij Pisco.
 
Hotelovernachting, in Paracas. (O)

Dag 3

Ballestas-eilanden & Paracas 

Transfer naar de haven waar je uitstap per boot (en in groep) naar de Ballestas-eilanden start. Op deze eilandengroep, die ookwel de Galápagos-eilanden ‘in het klein’ genoemd worden, kan je o.a. een zeeleeuwenkolonie bewonderen, maar ook pelikanen, aalscholvers, jan van genten, pinguïns en andere vogelsoorten die de rotsen gebruiken als broed- en rustplaats. De Engelstalige gids die met je mee vaart, vertelt meer over dit unieke ecosysteem.
Na de middag zet je terug voet aan wal en maak je een voettocht doorheen het Paracas natuurreservaat Paracas dat ’s werelds grootste concentratie van zeevogels herbergt (wandelduur: ca. 3u); het is een paradijs voor duizenden pelikanen, flamingo's, sternen,... in totaal meer dan 60 vogelsoorten. Onderweg geniet je van landschappen die een gans kleurenpalet tentoon spreiden. Op de heuvel Santa Maria doemt de kustlijn van Lagunillas op, waarna je afdaalt naar het rode strand, die zijn kleur dankt aan de eeuwenlange confrontatie tussen lava en de Stille Oceaan.

Hotelovernachting, in Paracas. (O)

Dag 4

Paracas – Nazca 

Het eerste bezoek (met privé-vervoer, zonder gids) van de dag is El Catador, een brouwerij waar de typische Peruviaanse drank ‘pisco’ (bekend van de cocktail ‘pisco sour’) wordt gemaakt. Na dit bezoek rijd je verder naar de oase Huacachina, een verfrissende verrassing middenin de woestijn. De liefhebbers kunnen optioneel sandboarden op de hoge duinen of een rit maken per zandbuggie. Daarna rijd je ca. 3,5 uur verder naar Nazca. 

Hotelovernachting, in Nazca. (O)

Dag 5

Nazca

Het toeristisch-drukke Nazca is bekend omwille van de duizenden goed bewaarde geometrische lijnen die lang verborgen lagen onder een dikke laag zand. Hier maak je met een klein vliegtuig een vlucht over deze Nazca lijnen. Deze stellen verschil­lende gigantische geometri­sche figuren en dierenfiguren voor. (Opmerking: bij slechts weersomstandigheden kan deze vlucht niet plaatsvinden.) Je bezoekt ook de graftombes van Chauchilla. ’s Avonds rijd je met een comfortabele nachtbus naar Arequipa (vertrek rond  22 uur).

Overnachting op de bus. (O)

Dag 6 - 7

Arequipa

De nachtbus komt aan in Arequipa rond 7 uur. Nadien is er een transfer naar het hotel.
Je bent nu 2 dagen vrij om één van de mooiste steden van Peru te bezoeken én om wat aan de hoogte te wennen. Bezoek aan Arequipa, gelegen op 2350 m hoogte in de schaduw van de 5821 m-hoge El Misti-vulkaan, en met een aangenaam klimaat. Ze wordt ook La Ciudad Blanca (de witte stad) genoemd, omwille van de vele huizen die opgetrokken zijn uit het witte vulkaangesteente sillar. Op het programma staat uiteraard het Santa Catalinaklooster, voor velen het mooiste religieus-koloniale bouwwerk in gans Peru. Meer dan 20 ha ‘stad in de stad’, vooral een oase van rust en stilte. Ook het Museo Santuario Andino kan worden bezocht, waar zich de perfect bewaarde, 7 eeuwen oude mummie van een 14-jarig geofferd meisje bevindt (Juanita), alsook het cultureel complex Chavez de la Rosa, het huis Ricketts, de residentiële zone Selva Alegre en de wijk Yanahuara.

Op dag 2 word je opgepikt voor een ‘reality tour’ waarbij je een ander beeld van Peru te zien krijgt: de silar-steenhouwers, de lokale markt, de achterbuurten waarin mensen trachten te overleven. Een deel van de inkomsten van de tour gaat dan ook naar een goed doel. 

Tip! In Arequipa kunnen nog een paar andere, toffe activiteiten worden ingepland zoals een kookcursus, een dagwandeling naar de Capua waterval of naar de Chiguata terrassen, raften op de Chileno rivier of een mountainbiketocht met afdaling langs Picchu Picchu.


Hotelovernachting, Arequipa. (O op dag 7, niet op dag 6)

Dag 8

Arequipa - Colca Canyon - Chivay

Rond 8 uur vertrek je (in groep, internationaal gezelschap) onder leiding van een Engelssprekende gids voor een rit van ca. 4 à 5 uur naar de Colca Vallei. De Colca-canyon, vormt een kleurrijk gebied met kleine dorpjes. De lokale bevolking houdt zich nog altijd aan de oude tradities en leefwijze en bedrijven nog altijd landbouw op steile terrassen. Je rijdt naar het reservaat van Aguada Blanca, waar je vicuñas kan bekijken. Deze typische Andesdieren leveren één van de beste soorten wol ter wereld. In de namiddag kan je genieten van de warmwaterbronnen en ’s avonds is er (optioneel) een bezoek aan een folkloristische dansvoorstelling.
 
Hotelovernachting, in Chivay (op 3600m). (O)

Dag 9

Colca Canyon – Puno

Vroeg in de ochtend ga je op uitstap naar Cruz del Condor. Van hier heb je een prachtig zicht over de meer dan 1000 m diepe kloof waar je met wat geluk condors kan observeren. Daarna keer je terug naar Chivay waar je overstapt op de bus en verder naar Puno reist.

Hotelovernachting, in Puno. (O)

Dag 10

Titicacameer en Amantani

Vanuit Puno (waar je het merendeel van je bagage achterlaat) ga je naar het Titicaca-meer, waar je inscheept voor een boottocht over dit hoogst bevaarbare meer ter wereld. Je bezoekt de drijvende Uros-eilanden, bewoond door de afstammelingen van de Uros-indianen en volledig in riet gebouwd. Nadien vaar je verder naar het eiland Amantani, waar je een mooie natuurwandeling maakt en bij de lokale bevolking overnacht, die een klein geschenk zeker zullen waarderen.

Overnachting in eenvoudige homestay op Amantani. (O,L,A)

Dag 11

Titicacameer en Taquile - Puno

De boottocht wordt verder gezet van Amantani naar Taquile, een klein eiland in het Titicacameer, op circa 3 uur varen van Puno. Het eiland bestaat eigenlijk uit één grote rots, waar bovenop het dorp ligt. Op de flanken staan wat huisjes en er zijn wat akkertjes. Het is de woonplaats van de afstammelingen van de Inca's die de fijnste stoffen van Peru weven. Ook de mannen breien en weven mee. Na het middageten wandel je door de natuur terug naar de boot, die je weer naar Puno brengt.
 
Hotelovernachting, in Puno. (O)

Dag 12

Puno – Cuzco 

Vroeg uit de veren en transfer naar het busstation in Puno waar de bus om 7u richting Cuzco vertrekt. In ca. 7u tijd rijd je dwars door de Andes naar Cuzco. Je ziet het landschap langzaam veranderen en eens La Raya, de hoogste pas op de route, gepasseerd wordt de omgeving veel groener. Het is dus een lange maar boeiende rit met panoramische vergezichten. Je maakt ook enkele stops zoals in La Raya, de Inca-ruïnes van Raqchi en de koloniale kerk van Andahaylillas. Bij aankomst in Cuzco brengt een medewerker van ons lokaal agentschap je naar je hotel. ‘s Avonds kun je eten in één van de vele gezellige restaurantjes en een Cusquenia biertje drinken in de ontelbare gezellige bars en disco’s.

Hotelovernachting, in Cuzco. (O,L)

Dag 13

Cuzco 

In de voormiddag maak je onder leiding van een Engelstalige gids een mooie, 10 km lange wandeltocht net buiten Cuzco. Onderweg kom je enkele interessante Inca ruïnes tegen zoals Puca Pucara, Qenko en Sacsayhuaman. Deze laatste kijkt uit over Cuzco en was eens een machtig fort en religieus centrum. Kolossale blokken graniet zijn zo gehouwen dat ze precies in elkaar passen. Een boeiende wandeltocht!

In de namiddag ben je vrij om Cuzco op eigen houtje te gaan ontdekken. Cuzco betekent in de taal van de Inca´s: de navel van de wereld. Eens was de stad het machtige en religieuze centrum van de Inca´s en nog steeds ademt Cuzco de mystieke sfeer van die tijd uit. In 1533 werd de Inca-stad veroverd door de Spanjaarden. De Spanjaarden bouwden het huidige Cuzco letterlijk op de ruïnes van de oude Inca-stad. In veel huizen zijn dan ook delen van Inca-muren verwerkt, waarin de typische Inca-bouwstijl onmiddellijk te herkennen is. Grenzend aan de Plaza de Armas vind je de imposante kathedraal met daaraan vast de kerken El Triunfo, Jesus María en de kerk La Compañía die hier schuin tegenover staat. De Qorikancha was ooit de belangrijkste en rijkste tempel van het Inca-rijk. Boven op de grondvesten werd de Santo Domingo kerk gebouwd, maar nog steeds kun je hier het fraaie metselwerk van de tempels bewonderen. Het straatbeeld in Cuzco is met zijn vele indianen en markten heel levendig. 

Tip! In Cuzco kunnen nog een paar andere, toffe activiteiten worden ingepland zoals een raftingtocht, een mountainbiketocht in Moray Maras en een zware, maar aanbevelingswaardige wandeltocht in de Rainbow Mountains.

Hotelovernachting, in Cuzco. (O)

Dag 14

Heilige Vallei van de Inca’s: Pisac en Ollantaytambo

In de Heilige Vallei van de Inca’s liggen de ruïnes van Pisac en Ollantaytambo, de laatste nog bewoonde Incastad. De huizen, straten en bruggen zijn origineel. De ruïnes van Pisac liggen hoog boven het dorp, wat een prachtig uitzicht op de omgeving oplevert. Hier kan je een mooie wandeling o.l.v. een gids van ca. 1,5u maken.  Op zondag, dinsdag en donderdag kun je ook een bezoek brengen aan de markt in Pisac. 

Hotelovernachting, in Ollantaytambo of Urubamba. (O)

Dag 15

Inca Trail*: Ollantaytambo - Wayllabamba

De Inca-trail is beroemd omwille van zijn fantastische natuur met valleien, sneeuwtoppen en de grote variëteit aan planten, vogels en dieren. Het verbazingwekkende pad heeft trappen en tunnels die deel uitmaken van een netwerk van 30.000 km aan paden, van Mendoza in Argentinië tot de grens tussen Ecuador en Colombia. Tijdens je tocht bezoek je de archeologische vindplaatsen langs de trail,  met Machu Picchu als een meer dan waardig slot.
Vandaag vertrek je ’s morgens vroeg gepakt en gezakt vanuit Ollantaytambo en rijdt tot ‘km 82’. Piskacucho (2650 m) is een kleine gemeenschap aan de start van de Inca-trail. Hier worden je paspoort en de permit gecontroleerd. Je legt vandaag ca. 12 km te voet af. Je steekt een brug over de Urubamba-rivier over en volgt de trail tot Miskay (2800 m), een klein dorpje waar je een eerste rustpunt hebt. Na een korte steile klim kom je op een plateau waar je een prachtig zicht over de Patallacta-ruïnes (2700 m) hebt. Na de uitleg van de gids wandel je verder door de prachtige vallei. Je klimt langzaam gedurende ca. 2 uur, tot je aan een mooie plaats komt waar dragers en kok je opwachten met een heerlijke lunch. Na de lunch wandel je nog 2 uur verder, langzaam klimmend tot Huallabamba (3000 m), een prachtige wandeling langs de Urubamba-rivier met een uitzicht over de Veronica sneeuwtop (5832 m).  Vanaf de kampplaats heb je een schitterend uitzicht over de vallei en de omringende bergen.

Overnachting in tenten, op ca. 3000 m hoogte. (O,L,A)


* Opgelet: Om het fragiele erfgoed te beschermen zijn er op het pad slechts 500 mensen per dag toegelaten. Zeer vroeg reserveren is dus een must!
De kampeerplaatsen tijdens de Inca Trail kunnen nog wijzigen omdat de officiële instanties INC pas 2 dagen voor het vertrek aanduidt waar je verplicht moet slapen. 

Dag 16

Inca Trail: Wayllabamba - Warmiwañusca - Pacaymayo

Na een vroeg ontbijt start je de steile klim naar de eerste pas, Warmi Wañusca, beter bekend als de “Dead Women Pass” op 4200 meter. Dit is de zwaarste pas van de hele trip. Om deze pas over te steken moet je op minimum 3 uur stappen rekenen. Je gaat door een bos over traptreden die bedekt zijn met grijze en groene mossen. Na het bos kom je in open gebied waar je soms lama’s kan zien grazen. Op de pas neem je een welverdiende pauze om wat te genieten van het magnifieke uitzicht. Daarna begint de afdaling over de trappen aan de andere kant,. Na zo'n 1 à 2 uur kom je op de bodem van de vallei bij Pacaymayo, waar eenvoudige toiletten beschikbaar zijn. Hier of iets verder ligt het 2de kamp.

Overnachting in tenten, op ca. 3630 m hoogte. (O,L,A)

Dag 17

Inca Trail: Pacaymayo - Puya Patamarka - Wiñay Huayna

Na het ontbijt wandel je door naar Runkurakay, een andere Inca-ruïne. Vanaf hier wandel je op 100% originele Inca-paden. Je trekt naar de tweede pas op 3850 meter waar je op zonnige dagen een geweldig uitzicht over de Vilcabamba bergketen krijgt. Hier trokken de Inca's zich terug nadat ze door de Spanjaarden uit Cuzco waren verdreven. Je gaat nog verder naar beneden, naar de grote ruïne van Sayaqmarka en de derde pas. Dit stuk van de Inca Trail is schitterend; je wandelt door een nevelwoud met orchideeën, varens en kleurrijke vogels, met half uitgehakte tunnels en perfect geplaatste stenen. Je luncht op de derde pas, dicht bij de ruïnes van Phuya Patamarca (de ‘Wolkenstad’). Vervolgens begin je aan de lange afdaling van ongeveer 2000 Incatreden naar Wiñay Wayna, de laatste kampeerplaats. Aan het einde van de middag bezoek je met de gids de zeer bijzondere ruïne net achter de kampplaats.

Overnachting in tenten, op ca. 2700 m. (O,L,A)

Dag 18

Inca Trail: Wiñay Huayna - Machu Picchu - Cuzco

Je vertrekt zeer vroeg om het legendarische Machu Picchu te bereiken voor de zonsopgang (afhankelijk van je toegewezen kampplaats en de weersomstandigheden), weergaloos gelegen op 2400 m hoogte tussen de steile bergen. Je bezoekt de eeuwenoude “verloren” Incastad met een gids (bezoekduur met gids is 2u). Deze stad dateert van het midden van de 15de eeuw en is in 1911 ontdekt door de Amerikaanse historicus Hiram Bingham. Je bezoekt het hoofdplein, het koninklijk kwartier, de tempel van de 3 ramen, de ronde torens, de zonnetempel en de offerplaats,... Deze stad is door de Unesco erkend als werelderfgoed en pre-Columbiaanse hoofdstad van Latijns-Amerika. Vrij bezoek aan de site tot 12u. Daarna wandel je of neem je de bus naar Aguas Calientes om daarna per trein door te reizen naar Ollantaytambo of Poroy. Hier word jij opgepikt en naar Cuzco gebracht.

Tip!
De Inca trail trekking kan ook worden ingekort naar twee dagen. Mocht de trekking over de Inca Trail vol geboekt zijn, dan zijn er alternatieven zoals de Salkantay trekking of Lares trekking mogelijk. (zie kortingen).

Overnachting in Cuzco. (O)

Dag 19

Cuzco – Lima – terugreis

Transfer naar de luchthaven en vlucht naar Lima, aansluitend internationale vlucht naar Brussel. Afhankelijk van de vluchturen land je de avond van dag 19 of op dag 20 in België.

(O) 

Uitbreiding Amazonewoud

Verleng je reis met een verblijf in het Amazonewoud

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Prijs

In hostalformule:
€ 2280 per persoon (o.b.v. 2 personen)
€ 2125 per persoon (o.b.v. 3 personen)
€ 2090 per persoon (o.b.v. 4 personen)

In hotelformule:
€ 2495 per persoon (o.b.v. 2 personen)
€ 2295 per persoon (o.b.v. 3 personen)
€ 2260 per persoon (o.b.v. 4 personen)

In casa andinhaformule:
€ 2650 per persoon (o.b.v. 2 personen)
€ 2490 per persoon (o.b.v. 3 personen)
€ 2410 per persoon (o.b.v. 4 personen)

Deze prijzen zijn geldig voor reizen in 2020. 

De standaard rondreizen in ons aanbod zijn met zorg samengesteld en er is goed nagedacht over de logische opbouw van een reis. Zou je toch graag een kleine wijziging aanbrengen (in de vorm van een extra nacht of door een nachtje te schrappen) dan kan dit zonder meerkost. Voor grotere wijzingen willen we steeds met jou overleggen.

Voorschot

30 % van de reissom te betalen bij inschrijving.

Inbegrepen

 • Logies volgens de gekozen optie (obv twee- en driepersoonskamers).
 • Maaltijden zoals vermeld in het dag-aan-dagprogramma.
 • Transfers zoals vermeld in het programma.
 • Excursies zoals vermeld in het programma:
  • Lima: stadstour – met privé gids
  • Ballestas boot tour: in groep
  • Paracas: wandelexcursie – met privé gids
  • Chauchilla kerkhof vanuit Nazca – in groep
  • Reality tour vanuit Arequipa – met privé gids
  • Colca Canyon: in groep
  • Titicaca meer: in groep
  • Wandeltour boven Cuzco – in groep
  • Heilige vallei tour met wandeling – met privé gids  (tenzij bij verblijf in hostals)
  • Inca trail – in groep, inclusief permit, dragers voor het gemeenschappelijk materiaal, Engelstalige gids, inkomgeld Machu Picchu en kampeeruitrusting waaronder twee- of driepersoonstenten, opblaasbaar matje type thermarest  (dit laatste draag je wel zelf).
 • Vlucht over de Nazca lijnen.
 • Lokale gidsen waar vermeld.
 • BTW.

Niet inbegrepen

 • Internationale vluchten.
 • Binnenlandse vlucht  (deze kan je meestal het voordeligst met je internationale vluchten boeken).
 • Luchthaventaksen (voor binnenlandse vluchten, maar ook voor de Nazca-vlucht: 25 sol).
 • Overige maaltijden (een maaltijd vind je in Peru gemakkelijk voor een prijs tussen de 5 en 10 euro).
 • Dranken.
 • Inkomgelden monumenten, musea, etc. (onderstaande prijzen onder voorbehoud):
  • Kathedraal en catacomben in Lima: 25 sol
  • Haventax in Paracas: 16 sol
  • Natuurreservaat in Paracas: 11 sol
  • Graftombes Chauchilla: 9 sol
  • Colca Canyon: 70 sol
  • Warmwaterbronnen in Chivay: 15 sol
  • Kathedraal en zonnetempel in Cuzco: 35 sol
  • Cuzco tourist ticket: 130 sol (zie: https://theonlyperuguide.com/peru-guide/cusco/tourist-ticket/)  
 • Evt. optionele activiteiten.
  • Rit per zandbuggy in Huacachina: 30 usd
  • Rafting op de Chileno-rivier: 38 usd
  • Kookcursus: op aanvraag
  • Dagwandeling naar Capua waterval of Chiguata terrassen: ca.90 usd
  • Rainbow Mountain wandeltocht (in groep): op aanvraag
  • Raften in Cuzco: 62 usd
  • Mountainbiketocht in Moray Maras: op aanvraag
 • Fooien.
 • Persoonlijke uitgaven.
 • Evt. verzekering.

Benodigd budget: ca. € 400 p.p. is een realistische inschatting voor maaltijden en inkomgelden.


Toeslagen

 • Huur slaapzak (tot -10 graden) tijdens Inca Trail (indien gewenst): 20 euro voor 4 dagen.
 • Persoonlijke drager tijdens Inca Trail (indien gewenst): ca. 150 euro voor 4 dagen (max. gewicht is 12 kg).
 • Extra overnachting in Lima (obv kamer met ontbijt): 45 p.p. (hotelformule), 35 p.p. (hostalformule)
 • Extra overnachting in Cuzco (obv kamer met ontbijt): 45 p.p. (hotelformule), 35 p.p. (hostalformule)
 • Eenpersoonskamertoeslag: op aanvraag

Kortingen

 • Inkorting Inca Trail naar een tweedaagse i.p.v. vierdaagse: 100 euro per persoon.
 • Lares-trekking (4d) i.p.v. Inca Trail: 25 euro per persoon
 • Salkantay-trekking (4d) i.p.v. Inca Trail: zelfde prijs

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 


Beschikbaarheid

De boeking van een reis op individuele basis kunnen we nooit meteen bevestigen. Er moeten vaak meerdere overnachtingsplaatsen en dienstenverstrekkers gecontacteerd worden om na te gaan of ze beschikbaar zijn op jouw data. Dit neemt tijd in beslag. Onbeschikbaarheid van een logies kan ervoor zorgen dat de datum moet verschuiven. Reserveer daarom tijdig je reis. Wacht steeds met het vastleggen van vluchten of ander vervoer tot wij je boeking bevestigd hebben.

Wandelniveau

 tot 
 voor het merendeel van de reis, die hoofdzakelijk een culturele rondreis is, maar gezien je verblijf op aanzienlijk hoogte op sommige plaatsen kan de reis wel neigen naar  . Voor de Inca Trail heb je echter wel een goede fysieke conditie en het nodige uithoudingsvermogen nodig, alsook een soepele en avontuurlijke ingesteldheid. Vrij grote hoogteverschillen en soms steile paden. De Inca trail quoteren we daarom met .  

Bagagevervoer

Voor het vervoer van je bagage ben je zelf verantwoordelijk. Tijdens de tochten draag je enkel een dagrugzak met je persoonlijke spullen.

Tijdens de 2-daagse op het Titicaca-meer draag je zelf je spullen die nodig zijn voor 1 nacht. De hoofdbagage laat je na in het logies in Puno.

Tijdens de Inca Trail trekking worden de tenten en het eten door dragers vervoerd. De rest van de bagage draag je zelf (slaapzak, matje, kledij). Indien je hiervoor liever een drager huurt is dat mogelijk (zie toeslagen).

Logies

Naar keuze in hostals, hotels of casas andinas.
Allen hebben een privé badkamer, maar hostals zijn iets kleiner en meer familiaal. Ze worden uitgekozen op basis van netheid en service.
Casas Andinas zijn een soort keten van stijlvolle, charmehotels. 
De belangrijkste verschillen tussen hostals en hotels:            
 • De ontbijten in hostals zijn basic (2 broodjes en jam), terwijl dit in hotels meestal beter is. 
 • In hostals zijn de kamers kleiner dan in hotels.          
 • In hotels zijn de badkamers groter  en ligt er meestal zeep + shampoo enz, in hostals ligt er meestal enkel een basic zeepje.
 • In hotels zijn er geregeld kluisjes op de kamer, in hostals nooit. 
 • Hotels hebben meer kamers en soms een lift, hostals zijn kleiner en alles per trap.
 • Hotels hebben aan de receptie iemand die Engels verstaat, hostals meestal enkel Spaanssprekend.
Op Amantani slaap je in eenvoudig logies bij de lokale bevolking. 
In Ollantaytambo is er geen casa andinha.
Tijdens de trekking slaap je in tenten.

Heen- en terugreis

Internationale vluchten zijn nooit inbegrepen in de prijs van de reis. Je kan naar keuze zelf je vlucht boeken, of dit via ons doen. Bij boeking van vluchten rekenen we een dossierkost aan van € 30 (éénmalig). Als je de vlucht via ons boekt, maakt deze ook deel uit van het totale reispakket, waardoor je kan genieten van volgende bijkomende garanties:
- bijstand in geval van problemen met de vlucht;
- terugbetaling van de prijs van het ticket wanneer de reis niet kan doorgaan door onvermijdbare en buitengewone omstandigheden (overeenkomstig EU Richtlijn 2015/2302, omgezet door de wet van 21/11/2017 betreffende de verkoop van pakketreizen, gekoppelde reisarrangementen en reisdiensten).

Vervoer tijdens de reis

Tijdens deze reis verplaats je je met privaat vervoer, per boot, per trein en met plaatselijke bussen. 

Reisperiode

Deze reis is mogelijk in de volgende periode:
het hele jaar door

Peru kent verschillende klimaatzones. De weersomstandigheden in een bepaalde regio worden bepaald door de geografische ligging, de hoogte, door dag of nacht. De eenvoudigste raad die we je kunnen geven is dat je best rekening houdt met zowel koude als zeer warme temperaturen. Hoewel het regensei­zoen pas eind oktober-begin november begint, is regen ook in de zomermaanden niet 100 % uitgesloten. 
In de bergen is het weer tussen mei en augustus vrij stabiel. De temperaturen schommelen sterk tussen dag (20 à 25°) en nacht (-5°). Als er storingen met bewolking en/of regen voorkomen, duren die gewoonlijk nooit langer dan 48 u. 

Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op: www.accuweather.com.

Reisuitrusting

We beperken ons hier tot items die je zeker niet mag vergeten, of die aan bepaalde vereisten moeten voldoen. Evidente spullen als toiletgerief, gewone kledij, ondergoed,… die op elke reis meegaan, worden niet vermeld.
Informatie over reisuitrusting in het algemeen en een lijst van buitensportzaken waar je als deelnemer aan een van onze reizen korting krijgt, vind je op onze website.

Bagage

 • voor de hoofdbagage: vlot hanteerbare valies of reistas, bij voorkeur met wieltjes zodat ze makkelijk te verplaatsen is. Wanneer je meerdere keren van overnachtingsplaats wisselt, kies je beter voor een niet te groot formaat dat makkelijk stapelbaar is (met het oog op het bagagevervoer).
 • voor de wandelingen: comfortabel zittende kleine rugzak, deze moet alles kunnen bevatten wat je tijdens een dagwandeling nodig hebt. Een inhoud van 15 tot 30 liter volstaat meestal. Zorg bij voorkeur voor een model met regenhoes, of schaf deze apart aan. Zo blijft je dagbagage droog.
 • voor trekkings waarbij je zelf al je bagage draagt: trekkingrugzak met een volume tussen 70 en 100 liter.rugzak of trolley (een reiskoffer is niet zo handig).

Je hebt recht op 1 stuk ruimbagage en 1 stuk handbagage (je dagrugzak). Wat het aantal kilo's van de in te checken bagage betreft, varieert dat bij de meeste luchtvaartmaatschappijen van 20 tot 23 kg. In het infopakket dat je voor het vertrek ontvangt, zit een label om aan je bagage te bevestigen.

Schoenen & kousen

 • comfortabele wandelschoenen die een goed zoolprofiel hebben. Kies voor schoenen die de enkel omsluiten, omdat ze dan meer steun geven en daardoor de vermoeidheid en kans op verstuikingen verminderen. Zorg dat nieuwe schoenen ingelopen zijn.
 • voor meerdaagse trekkings in het gebergte: hoge trekkingschoenen.
 • lichte schoenen, sneakers of sandalen (voor buiten de wandelingen).
 • wandelkousen: deze speciale kousen (verkrijgbaar in buitensportzaken) zorgen voor goed vochttransport, isolatie en loopcomfort en drogen snel. Een kleine investering die je heel wat leed kan besparen (blaren, pijnlijke voeten,,…)

Tip: als je met het vliegtuig reist, trek dan bij vertrek je wandelschoenen aan of stop ze in je handbagage. Het spaart plaats en gewicht en zo kom je alvast niet in de problemen voor het wandelen mocht er iets mislopen met je hoofdbagage. 

Slaapgerief

 • slaapmatje
 • slaapzak (tot -10 °C)
 • evt. lakenzak/liner: een dunne slaapzak uit lichte stof, die je gebruikt ter vervanging van lakens (als je ter plaatse dekens ter beschikking hebt). 

Kledij

In plaats van één dik kledingstuk tegen de koude, draag je beter meerdere dunne lagen. Op die manier kan je je kledij doorheen de dag aanpassen aan de temperatuur.

 • wind- en waterdicht jack
 • fleece
 • hoofddeksel (hoed, pet, sjaaltje,…) ter bescherming tegen de zon
 • zwemgerief
 • handschoenen, muts en sjaal
 • voor de meerdaagse trekking: thermisch ondergoed

Diversen

 • handdoeken (voor de homestay in Amantani en het verblijf in hostals)
 • toiletpapier of hygiënische doekjes
 • geldbeugel of heuptasje (om evt. onder de kledij te dragen)
 • zakmes voor de picknick (verpak dit niet in je handbagage als je met het vliegtuig reist)
 • drinkfles of -zak (vermijd het gebruik van wegwerpflessen)
 • zak- of hoofdlamp
 • adapter voor stopcontacten (zie hier)
 • evt. fluitje (handig in noodsituaties)
 • evt. wandelstokken

EHBO

In de handel zijn standaard EHBO-sets te koop (bijvoorbeeld Care Plus of Travel Safe), deze zijn vaak goedkoper dan wanneer je alles apart koopt. Stop het tasje in je dagrugzak zodat je het altijd bij je hebt mocht er tijdens de wandeling iets misgaan.

Hier nog enkele suggesties om je persoonlijke EHBO samen te stellen:

 • middel tegen reisziekte
 • ontsmettingsmiddel
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel tegen krampen
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • wond- en blarenpleisters van verschillende breedte (bijv. second skin)
 • elastisch verband voor ingeval van verstuikingen
 • steriel gaas en kleefband

Reisdocumenten

Voor Peru heb je een reispas nodig; een identiteitskaart is dus niet voldoende. Je reispas moet geldig zijn voor de duur van de reis.
Een reispas vraag je aan op de dienst bevolking van je gemeentehuis. Contacteer je gemeente om de precieze afgiftetermijn voor een reispas te kennen, maar hou zeker rekening met een tiental dagen. Ook minderjarigen dienen in het bezit te zijn van een reispas.
Voor de reservaties van het binnenlands vervoer, hebben wij een kopie van je reispas nodig. Gelieve deze door te mailen aan christophe@andersreizen.be.

Een visum is niet nodig.

Opgelet indien je vlucht via de VS gaat:  In de Verenigde Staten de Terrorist Travel Prevention Act in voege. In de praktijk betekent dit dat je als Belg niet in aanmerking komt voor een ESTA (de online toestemming om zonder visum naar de US te reizen) indien je tussen 2011 en nu in Iran, Irak, Soedan of Syrië bent geweest om andere redenen dan in opdracht van de Belgische overheid of een internationale hulporganisatie. Er zijn heel wat Belgen (ook Anders-Reizigers) die de afgelopen jaren als toerist Iran hebben bezocht. Als dat het geval is, kan je nog steeds naar de USA reizen, maar dien je tijdig een visum aan te vragen.

Reizen met kinderen:
Ook kinderen jonger dan 12 dienen in het bezit te zijn van een identiteitsbewijs mét foto, aan te vragen op het gemeentehuis.
Er bestaan geen Belgische of internationale formulieren of procedures die de regels inzake ouderlijke toestemming voor reizen van minderjarigen vastleggen. Toch is het raadzaam schriftelijk toestemming te geven wanneer je kind alleen of in het gezelschap van andere personen dan de ouders reist.
Wanneer je kind met één ouder reist, staat het jou vrij het schriftelijk akkoord van de andere ouder op papier te zetten, de handtekening door de gemeente voor echt te laten verklaren en deze schriftelijke toestemming mee te nemen op reis. Wanneer het kind en de ouder niet dezelfde familienaam hebben, kan een kopie van de geboorteakte dienen als bewijs van verwantschap.

Check zeker vóór vertrek ook nog even de website van buitenlandse zaken op wijzigingen: http://diplomatie.belgium.be/nl (Op reis in het buitenland).

Tip: Laat weten waar je bent!
In elk land kunnen er crisissen, aanslagen of ongelukken gebeuren. Registreer je reis via Travellers Online. Zo kan de FOD Buitenlandse Zaken je indien nodig makkelijker informeren en ondersteunen.

Geld

De Peruviaanse munt is de Nuevo Sol (PEN). Euro’s zijn probleemloos inwisselbaar. Tenzij je cash dollars liggen hebt, hoef je die van hieruit niet mee te nemen. Er zijn geldautomaten te vinden in grotere centra als Lima, Nasca, Puno, Arequipa, Cuzco, enz. Uit ervaring weten we dat je daar niet al te veel op moet rekenen, dus we raden aan om voldoende cash mee te nemen.

Belangrijk: de gewone debet- of betaalkaarten (type Maestro) werken niet automatisch buiten Europa. Indien je ze toch wenst te gebruiken, moet je op voorhand bij je bank vragen om je kaart tijdelijk te deblokkeren, zodat je ze ook buiten Europa kan gebruiken.

Op heel wat plaatsen kan je vlot met krediet- en betaalkaarten terecht, zowel om te betalen als om geld uit de automaat te halen. We raden aan om je reisbudget deels in contanten, deels met de kaart te besteden.

Voor een recente wisselkoers, verwijzen we je naar een online website zoals
www.oanda.com/currency/converter/

Gezondheid

Gezien wij als reisorganisatie geen medische bevoegdheid hebben, verwijzen wij je voor alle up-to-date-informatie omtrent de gezondheidsrisico’s op deze bestemming graag door naar het Instituut voor Tropische Geneeskunde of de huisarts.


Wijzigingen

Anders Reizen behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief: