Peru - Ontdekking van Zuid-Peru met Colca Canyon en Cachiccata trekking


18 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »

Peru - Ontdekking van Zuid-Peru met Colca Canyon en Cachiccata trekking


18 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »

Peru - Ontdekking van Zuid-Peru met Colca Canyon en Cachiccata trekking


18 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »

Peru - Ontdekking van Zuid-Peru met Colca Canyon en Cachiccata trekking


18 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »

Peru - Ontdekking van Zuid-Peru met Colca Canyon en Cachiccata trekking


18 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »
Individuele reizen Peru
Vanuit Lima trek je via de Ballestas-eilanden en de Nazcalijnen in een paar dagen naar het koloniale Arequipa.  Hier kan je even acclimatiseren alvorens verder te reizen naar de Colca canyon, waarin je afdaalt en een nachtje doorbrengt op de bodem. Op het eiland Amantani in het Titicaca-meer maak je een mooie wandeling en overnacht bij de plaatselijke bevolking. Tenslotte verken je Cuzco en omgeving en uiteraard de wereldberoemde site van Machu Pichu.
Aantal dagen: 18 dagen
Reisnummer: 20PE5ZCA
Reisdatum: Periode zelf te bepalen
Beschikbaar : Op aanvraag

Wandelniveau :
en

Natuur:
Cultuur:
Comfort:

Wat maakt deze reis bijzonder?

 • Zak af in de Colca Canyon
 • Machtig Machu Picchu
 • Cuzco en de Heilige Vallei
 • De Peruaanse kust met woestijn en fauna
 • Arequipa en Lima
 • Overnacht bij mensen thuis op het Titicacameer
 • Nazca Linen

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Dag 1

Lima

Je wordt opgewacht door een medewerker van het lokale agentschap. Transfer naar je logies in de wijk Miraflores. De eerste dag kan je zelf de stad wat verkennen en uitrusten van de reis.

Hotelovernachting in Lima. (-)

Dag 2

Lima – Paracas

Onder leiding van een Engelssprekende lokale gids bezoek je in de voormiddag de nieuwere wijken, Miraflores en Barranco, en het koloniale deel van Lima zoals de Plaza Mayor en de kathedraal. Dit bezoek duurt ongeveer 3,5 uur. Kort na de middag neem je een comfortabele bus naar Paracas, een schiereiland nabij Pisco.
 
Hotelovernachting, in Paracas. (O)

Dag 3

Ballestas-eilanden & Paracas 

Transfer naar de haven waar je uitstap per boot (en in groep, internationaal gezelschap) naar de Ballestas-eilanden start. Op deze eilandengroep, die ookwel de Galapagoseilanden ‘in het klein’ genoemd worden, kan je o.a. een zeeleeuwenkolonie bewonderen, maar ook pelikanen, aalscholvers, jan van genten, pinguïns en andere vogelsoorten die de rotsen gebruiken als broed- en rustplaats. De Engelstalige gids die met je mee vaart, vertelt meer over dit unieke ecosysteem.
Na de middag zet je terug voet aan wal en maak je een voettocht doorheen het Paracas natuurreservaat Paracas dat ’s werelds grootste concentratie van zeevogels herbergt (wandelduur: ca. 3u); het is een paradijs voor duizenden pelikanen, flamingo's, sternen,... in totaal meer dan 60 vogelsoorten. Onderweg geniet je van landschappen die een gans kleurenpalet tentoon spreiden. Op de heuvel Santa Maria doemt de kustlijn van Lagunillas op, waarna je afdaalt naar het rode strand, die zijn kleur dankt aan de eeuwenlange confrontatie tussen lava en de Stille Oceaan.

Hotelovernachting, in Paracas. (O)

Dag 4

Paracas – Nazca

Het eerste bezoek van de dag is El Catador, een brouwerij waar de typische Peruviaanse drank ‘pisco’ (bekend van de cocktail ‘pisco sour’) wordt gemaakt. Na dit bezoek rijd je verder naar de oase Huacachina, een verfrissende verrassing middenin de woestijn. De liefhebbers kunnen optioneel sandboarden op de hoge duinen of een rit maken per zandbuggie. Daarna rijd je ca. 3,5 uur verder naar Nazca. (helke dag met privé-vervoer, zonder gids)

Hotelovernachting, in Nazca. (O)

Dag 5

Nazca

Het toeristisch-drukke Nazca is bekend omwille van de duizenden goed bewaarde geometrische lijnen die lang verborgen lagen onder een dikke laag zand. Hier maak je met een klein vliegtuig een vlucht over deze Nazca lijnen. Deze stellen verschil­lende gigantische geometri­sche figuren en dierenfiguren voor. (Opmerking: bij slechts weersomstandigheden kan deze vlucht niet plaatsvinden.) Je bezoekt ook de graftombes van Chauchilla. ’s Avonds rijd je met een comfortabele nachtbus naar Arequipa (vertrek rond  22 uur).

Overnachting op de bus. (O)

Dag 6 - 7

Arequipa

De nachtbus komt aan in Arequipa rond 7 uur. Nadien is er een transfer naar het hotel.
Je bent nu 2 dagen vrij om één van de mooiste steden van Peru te bezoeken én om wat aan de hoogte te wennen. Bezoek aan Arequipa, gelegen op 2350 m hoogte in de schaduw van de 5821 m-hoge El Misti-vulkaan, en met een aangenaam klimaat. Ze wordt ook La Ciudad Blanca (de witte stad) genoemd, omwille van de vele huizen die opgetrokken zijn uit het witte vulkaangesteente sillar. Op het programma staat uiteraard het Santa Catalinaklooster, voor velen het mooiste religieus-koloniale bouwwerk in gans Peru. Meer dan 20 ha ‘stad in de stad’, vooral een oase van rust en stilte. Ook het Museo Santuario Andino kan worden bezocht, waar zich de perfect bewaarde, 7 eeuwen oude mummie van een 14-jarig geofferd meisje bevindt (Juanita), alsook het cultureel complex Chavez de la Rosa, het huis Ricketts, de residentiële zone Selva Alegre en de wijk Yanahuara.

Op dag 2 word je opgepikt voor een ‘reality tour’ waarbij je een ander beeld van Peru te zien krijgt: de silar-steenhouwers, de lokale markt, de achterbuurten waarin mensen trachten te overleven. Een deel van de inkomsten van de tour gaat naar een goed doel. 

Tip! In Arequipa kunnen nog een paar andere, toffe activiteiten worden ingepland zoals een kookcursus, een dagwandeling naar de Capua waterval of naar de Chiguata terrassen, raften op de Chileno rivier of een mountainbiketocht met afdaling langs Picchu Picchu.
Hotelovernachting, Arequipa. (O op dag 7, niet op dag 6)

Dag 8

Arequipa - Colca Canyon - Chivay

Rond 8 uur vertrek je (in groep, internationaal gezelschap) onder leiding van een Engelssprekende gids voor een rit van ca. 4 à 5 uur naar de Colca Vallei. De Colca-canyon, vormt een kleurrijk gebied met kleine dorpjes. De lokale bevolking houdt zich nog altijd aan de oude tradities en leefwijze en bedrijven nog altijd landbouw op steile terrassen. Je rijdt naar het reservaat van Aguada Blanca, waar je vicuñas kan bekijken. Deze typische Andesdieren leveren één van de beste soorten wol ter wereld. In de namiddag kan je genieten van de warmwaterbronnen en ’s avonds is er (optioneel) een bezoek aan een folkloristische dansvoorstelling.
 
Hotelovernachting, in Chivay (op 3600m). (O)

Dag 9

Colca Canyon

Vroeg uit de veren vandaag om tijdig aan de Cruz del Condor te zijn. Van hier heb je een prachtig zicht over de meer dan 1000 m diepe kloof, waar je met wat geluk condors kan observeren. Vervolgens laat je je hoofdbagage achter in Cabanaconde en daal je met beperkte bagage 1000 meter naar beneden tot op de bodem van de canyon. Hier zie je pas echt hoe indrukwekkend deze canyon wel is! Het voelt hier ook meteen een stuk warmer aan. In de buurt is gelukkig een natuurlijke pool met heerlijk fris water om in af te koelen. Je slaapt vannacht in eenvoudige houten hutjes en de gids maakt een lekkere maaltijd klaar. Stevige wandeling van 6-7 uur en 1.000 meter hoogteverschil.

Overnachting in eenvoudige hutjes beneden de canyon. (O,L,A)

Dag 10

Colca Canyon – Puno

’s Ochtends vroeg, voor dag en dauw, start de klim uit de canyon. Na een drietal uurtjes stappen bereik je de top waar je beloond wordt op een prachtig uitzicht. Je daalt af weer af naar Cabanaconde waar er een heerlijk, welverdiend ontbijt op je staat te wachten. Terugkeer naar Chivay. De rit wordt gekleurd met mooie Inca en pre-Inca terrassen die je ook kan bewonderen vanaf het uitkijkpunt Wayrapunku. In Chivay wissel je van bus en zet je je tocht verder naar Puno.

Hotelovernachting, in Puno. (O)

Dag 11

Titicacameer en Amantani

Vanuit Puno (waar je het merendeel van je bagage achterlaat) ga je naar het Titicaca-meer, waar je inscheept voor een boottocht over dit hoogst bevaarbare meer ter wereld. Je bezoekt de drijvende Uros-eilanden, bewoond door de afstammelingen van de Uros-indianen en volledig in riet gebouwd.. Nadien vaar je verder naar het eiland Amantani, waar je een mooie natuurwandeling maakt en bij de lokale bevolking overnacht, die een klein geschenk zeker zullen waarderen.

Overnachting in eenvoudige homestay op Amantani. (O,L,A)

Dag 12

Titicacameer en Taquile - Puno

De boottocht wordt verder gezet van Amantani naar Taquile, een klein eiland in het Titicacameer, op circa 3 uur varen van Puno. Het eiland bestaat eigenlijk uit één grote rots, waar bovenop het dorp ligt. Op de flanken staan wat huisjes en er zijn wat akkertjes. Het is de woonplaats van de afstammelingen van de Inca's die de fijnste stoffen van Peru weven. Ook de mannen breien en weven mee. Na het middageten wandel je door de natuur terug naar de boot, die je weer naar Puno brengt.
 
Hotelovernachting, in Puno. (O)

Dag 13

Puno – Cuzco 

Vroeg uit de veren en transfer naar het busstation in Puno waar de bus om 7u richting Cuzco vertrekt.
In ca. 7u tijd rijd je dwars door de Andes naar Cuzco. Je ziet het landschap langzaam veranderen en eens La Raya, de hoogste pas op de route, gepasseerd wordt de omgeving veel groener. Het is dus een lange maar boeiende rit met panoramische vergezichten. Je maakt ook enkele stops zoals in La Raya, de Inca-ruïnes van Raqchi en de koloniale kerk van Andahaylillas. Bij aankomst in Cuzco brengt een medewerker van ons lokaal agentschap je naar je hotel. ‘s Avonds kun je eten in één van de vele gezellige restaurantjes en een Cusquenia biertje drinken in de ontelbare gezellige bars en disco’s.

Hotelovernachting, in Cuzco. (O,L)

Dag 14

Cuzco 

In de voormiddag maak je onder leiding van een Engelstalige gids een 10 km lange wandeltocht net buiten Cuzco. Onderweg kom je enkele interessante Inca ruïnes tegen zoals Puca Pucara, Qenko en Sacsayhuaman. Deze laatste kijkt uit over Cuzco en was eens een machtig fort en religieus centrum. Kolossale blokken graniet zijn zo gehouwen dat ze precies in elkaar passen. Een boeiende wandeltocht!
In de namiddag ben je vrij om Cuzco op eigen houtje te gaan ontdekken. Cuzco betekent in de taal van de Inca´s: de navel van de wereld. Eens was de stad het machtige en religieuze centrum van de Inca´s en nog steeds ademt Cuzco de mystieke sfeer van die tijd uit. In 1533 werd de Inca-stad veroverd door de Spanjaarden. De Spanjaarden bouwden het huidige Cuzco letterlijk op de ruïnes van de oude Inca-stad. In veel huizen zijn dan ook delen van Inca-muren verwerkt, waarin de typische Inca-bouwstijl onmiddellijk te herkennen is. Grenzend aan de Plaza de Armas vind je de imposante kathedraal met daaraan vast de kerken El Triunfo, Jesus María en de kerk La Compañía die hier schuin tegenover staat. De Qorikancha was ooit de belangrijkste en rijkste tempel van het Inca-rijk. Boven op de grondvesten werd de Santo Domingo kerk gebouwd, maar nog steeds kun je hier het fraaie metselwerk van de tempels bewonderen. Het straatbeeld in Cuzco is met zijn vele indianen en markten heel levendig. 


Tip! In Cuzco kunnen nog een paar andere, toffe activiteiten worden ingepland zoals een raftingtocht, een mountainbiketocht in Moray Maras en een zware, maar aanbevelenswaardige wandeltocht in de Rainbow Mountains.
Hotelovernachting, in Cuzco. (O)

Dag 15

Heilige Vallei van de Inca’s: Pisac en Ollantaytambo

In de Heilige Vallei van de Inca’s liggen de ruïnes van Pisac en Ollantaytambo, de laatste nog bewoonde Incastad. De huizen, straten en bruggen zijn origineel. De ruïnes van Pisac liggen hoog boven het dorp, wat een prachtig uitzicht op de omgeving oplevert. Hier kan je een mooie wandeling o.l.v. een gids van ca. 1,5u maken.  Op zondag, dinsdag en donderdag kun je ook een bezoek brengen aan de markt in Pisac. 

Hotelovernachting, in Ollantaytambo. (O)

Dag 16

Cachiccata staptocht – Aquas Calientes

Vandaag bind je opnieuw je wandelschoenen aan en stap je een stuk van de Cachiccata trail (een mooi alternatief op de befaamde en veel drukker belopen Inca trail, tocht mogelijk in groep). Het pad werd door de Inca’s aangelegd om stenen vanuit de steengroeve van Cachiccata naar de heilige vallei te vervoeren om zo Ollantaytambo op te bouwen, maar het deed ook dienst als handelspad. De route van vandaag vangt aan bij de Incabrug over de Vilcanota rivier en gaat gestaag omhoog, via terrassen en graven, tot aan de basis van de Apu Buena Negra, een van de belangrijkste bergen in deze omgeving. Onderweg vertelt je gids meer over de steenbewerking, hoe de massieve rotsblokken indertijd vervoerd werden en over de bouwwerken die ermee gemaakt werden. Onderweg heb je een prachtig zicht op de besneeuwde bergtoppen van de Urubamba bergketen, alsook op de Pakaritampu piramide. 
Na de lunch daal je terug af in de heilige vallei met zijn mooie kleine huisjes en zijn maisvelden waar de heilige rivier tussen stroomt en voor irrigatie zorgt. De trektocht eindigt bij  “El Rancho” in het dorpje Cachiccata. Stevige wandeling van 6-7 uur, ca. 15 km en 1.000 meter hoogteverschil
De taxi brengt je dan terug naar Ollantaytambo waar je de trein neemt naar Aquas Calientes (je neemt slechts een deel van je bagage mee, de rest blijft in het logies in Ollantaytambo). De 4u durende treinrit gaat door een prachtig landschap en eindigt aan de rand van de jungle. De rest van de avond heb je vrij om het dorpje te verkennen, een biertje op een terras aan het perron te drinken of te relaxen in de hete bronnen. 

Hotelovernachting, in Aquas Calientes. (O,L)

Dag 17

Machu Picchu

Hier neem je ‘s morgens vroeg (in groep, internationaal gezelschap) de bus naar het legendarische Machu Picchu, weergaloos gelegen op 2400 m hoogte tussen de steile bergen. Je bezoekt de eeuwenoude “verloren” Incastad met een gids (bezoekduur met gids is 2u). Deze stad dateert van het midden van de 15de eeuw en werd in 1911 ontdekt door de Amerikaanse historicus Hiram Bingham. Vrij bezoek aan de site tot 12u. Daarna neem je de bus en trein terug naar respectievelijk Aguas Calientes en Ollantaytambo. Hier word jij (en daarna je hoofdbagage) opgepikt en naar Cuzco gebracht. 

Tip! De prachtige site Machu Picchu kan ook bezocht worden tijdens een 2- of 4 daagse trekking over de Inca Trail. Een zeer unieke en intense beleving (vroeg boeken is wel noodzakelijk)!

Hotelovernachting, in Cuzco. (O)

Dag 18

Cuzco – Lima – terugreis

Transfer naar de luchthaven en vlucht naar Lima, aansluitend internationale vlucht naar Brussel. Afhankelijk van de vluchturen land je de avond van dag 18 of op dag 19 in België.

(O) 

Uitbreiding Amazonewoud

Verleng je reis met een verblijf in het Amazonewoud

Uitbreiding Inca Trail

Verleng je reis met de klassieker der klassiekers: de 4-daagse Inca Trail

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Prijs

In hostalformule:
€ 2290 per persoon (o.b.v. 2 personen)
€ 2125 per persoon (o.b.v. 3 personen)
€ 2105 per persoon (o.b.v. 4 personen)

In hotelformule:
€ 2520 per persoon (o.b.v. 2 personen)
€ 2315 per persoon (o.b.v. 3 personen)
€ 2285 per persoon (o.b.v. 4 personen)

In casa andinhaformule:
€ 2695 per persoon (o.b.v. 2 personen)
€ 2530 per persoon (o.b.v. 3 personen)
€ 2465 per persoon (o.b.v. 4 personen)

Deze prijzen zijn geldig voor reizen in 2020. 

De ‘standaard’ rondreizen uit ons aanbod zijn met zorg samengesteld om een evenwichtig, gevarieerd en logisch opgebouwd programma te bieden. Ze zijn het resultaat van onze expertise, die van onze plaatselijke partner(s) en de feedback van vorige reizigers. Reservaties voor deze programma’s kunnen doorgaans snel bevestigd worden.
Op vraag kunnen aan deze standaard programma’s wijzigingen worden aangebracht om ze nog meer af te stemmen op je persoonlijke wensen. Houd er evenwel rekening mee dat we voor het uitwerken van dergelijk aangepast voorstel meer tijd nodig hebben dan voor een standaard programma.

Voorschot

30 % van de reissom te betalen bij inschrijving.

Inbegrepen

 • Logies volgens de gekozen optie (obv twee- of driepersoonskamers).
 • Maaltijden zoals vermeld in het dag-aan-dagprogramma.
 • Transfers zoals vermeld in het programma.
 • Excursies zoals vermeld in het programma
  • Lima: stadstour – met privé gids
  • Ballestas boot tour: in groep
  • Paracas: wandelexcursie – met privé gids
  • Chauchilla kerkhof vanuit Nazca – in groep
  • Reality tour vanuit Arequipa – met privé gids
  • Colca Canyon: in groep
  • Titicaca meer: in groep
  • Wandeltour boven Cuzco – in groep
  • Heilige vallei tour met wandeling – met privé gids  (tenzij bij verblijf in hostals)
  • Cachiccata trek – privé gids of kleine groep
  • Machu Pichu – in groep
 • Vlucht over de Nazca lijnen.
 • Lokale gidsen waar vermeld.
 • BTW.

Niet inbegrepen

 • Internationale vluchten.
 • Binnenlandse vlucht  (deze kan je meestal het voordeligst met je internationale vluchten boeken).
 • Luchthaventaksen (voor binnenlandse vluchten, maar ook voor de Nazca-vlucht: 25 sol).
 • Overige maaltijden (een maaltijd vind je in Peru gemakkelijk voor een prijs tussen de 5 en 10 euro).
 • Dranken.
 • Inkomgelden monumenten, musea,... (onderstaande prijzen onder voorbehoud):
  • Kathedraal en catacomben in Lima: 20 sol
  • Haventax in Paracas: 13 sol
  • Natuurreservaat in Paracas: 11 sol
  • Graftombes Chauchilla: 11 sol
  • Colca Canyon: 70 sol
  • Warmwaterbronnen in Chivay: 15 sol
  • Inkomgelden Cuzco: 50 sol
  • Kathedraal en zonnetempel in Cuzco: 35 sol
  • Cuzco tourist ticket: 130 sol (zie: https://theonlyperuguide.com/peru-guide/cusco/tourist-ticket/)  
 • Evt. optionele activiteiten (onderstaande prijzen onder voorbehoud):
  • Rit per zandbuggy in Huacachina: 28 usd
  • Rafting op de Chileno-rivier: 30 usd
  • Kookcursus: 29 usd
  • Dagwandeling naar Capua waterval of Chiguata terrassen: ca. 100 usd
  • Mountainbiketocht nabij Picchu Picchu: 70 usd
  • Rainbow Mountain wandeltocht (in groep): 59 usd
  • Raften in Cuzco: 60 usd
  • Mountainbiketocht in Moray Maras: 60 usd
 • Fooien.
 • Persoonlijke uitgaven.
 • Evt. verzekering.

Benodigd budget: ca. € 450 p.p. is een realistische inschatting voor maaltijden en inkomgelden.


Toeslagen

 • Extra overnachting in Lima (obv kamer met ontbijt): 45 p.p. (hotelformule), 35 p.p. (hostalformule)
 • Extra overnachting in Cuzco (obv kamer met ontbijt): 45 p.p. (hotelformule), 35 p.p. (hostalformule)
 • Eenpersoonskamertoeslag:  op aanvraag

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 


Beschikbaarheid

De boeking van een reis op individuele basis kunnen we nooit meteen bevestigen. Er moeten vaak meerdere overnachtingsplaatsen en dienstenverstrekkers gecontacteerd worden om na te gaan of ze beschikbaar zijn op jouw data. Dit neemt tijd in beslag. Onbeschikbaarheid van een logies kan ervoor zorgen dat de datum moet verschuiven. Reserveer daarom tijdig je reis. Wacht steeds met het vastleggen van vluchten of ander vervoer tot wij je boeking bevestigd hebben.

Wandelniveau

 voor de reis in zijn geheel, die hoofdzakelijk een culturele rondreis is.  Enkel nabij Paracas en in de omgeving van Cuzco zijn er enkele kortere wandeltochten voorzien. Gezien je verblijf op aanzienlijke hoogte op sommige plaatsen kan de reis wel neigen naar .
De wandeltochten in Colca Canyon en naar Cachiccata zijn eerder  door de grote hoogteverschillen.

Bagagevervoer

Voor het vervoer van je bagage ben je zelf verantwoordelijk. Tijdens de tochten draag je enkel een dagrugzak met je persoonlijke spullen.

Tijdens de 2-daagse op het Titicaca-meer en in de Colca Canyon draag je zelf je spullen die nodig zijn voor 1 nacht. De hoofdbagage laat je na in het logies in Puno en Cabanaconde.

Logies

Naar keuze in hostals, hotels of casas andinas.
Allen hebben een privé badkamer, maar hostals zijn iets kleiner en meer familiaal. Ze worden uitgekozen op basis van netheid en service.
Casas Andinas zijn een soort keten van stijlvolle, charmehotels. 
De belangrijkste verschillen tussen hostals en hotels:    
 • De ontbijten in hostals zijn basic (2 broodjes en jam), terwijl dit in hotels meestal beter is. 
 • In hostals zijn de kamers kleiner dan in hotels.
 • In hotels zijn de badkamers groter  en ligt er meestal zeep + shampoo enz, in hostals ligt er meestal enkel een basic zeepje.
 • In hotels zijn er geregeld kluisjes op de kamer, in hostals nooit. 
 • Hotels hebben meer kamers en soms een lift, hostals zijn kleiner en alles per trap.
 • Hotels hebben aan de receptie iemand die Engels verstaat, hostals meestal enkel Spaanssprekend.
In de Colca Canyon slaap je in eenvoudige hutjes.
En op Amantani slaap je in eenvoudig logies bij de lokale bevolking. 
In Ollantaytambo is er geen casa andinha.

Vervoer tijdens plaatse

Tijdens deze reis verplaats je je met privaat vervoer, per boot, per trein en met plaatselijke bussen

Reisperiode

Deze reis is mogelijk in de volgende periode:
het hele jaar door

Peru kent verschillende klimaatzones. De weersomstandigheden in een bepaalde regio worden bepaald door de geografische ligging, de hoogte, door dag of nacht. De eenvoudigste raad die we je kunnen geven is dat je best rekening houdt met zowel koude als zeer warme temperaturen. Hoewel het regensei­zoen pas eind oktober-begin november begint, is regen ook in de zomermaanden niet 100 % uitgesloten. 

In de bergen is het weer tussen mei en augustus vrij stabiel. De temperaturen schommelen sterk tussen dag (20 à 25°) en nacht (-5°). Als er storingen met bewolking en/of regen voorkomen, duren die gewoonlijk nooit langer dan 48 u.

Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op: www.accuweather.com.


Reisuitrusting

We beperken ons hier tot items die je zeker niet mag vergeten, of die aan bepaalde vereisten moeten voldoen. Evidente spullen als toiletgerief, gewone kledij, ondergoed,… die op elke reis meegaan, worden niet vermeld.

Informatie over reisuitrusting in het algemeen en een lijst van buitensportzaken waar je als deelnemer aan een van onze reizen korting krijgt, vind je op onze website.

Bagage

 • voor de hoofdbagage: vlot hanteerbare valies of reistas, bij voorkeur met wieltjes zodat ze makkelijk te verplaatsen is. Wanneer je meerdere keren van overnachtingsplaats wisselt, kies je beter voor een niet te groot formaat dat makkelijk stapelbaar is (met het oog op het bagagevervoer).
 • voor de wandelingen: comfortabel zittende kleine rugzak, deze moet alles kunnen bevatten wat je tijdens een dagwandeling nodig hebt. Een inhoud van 15 tot 30 liter volstaat meestal. Zorg bij voorkeur voor een model met regenhoes, of schaf deze apart aan. Zo blijft je dagbagage droog.

Je hebt recht op 1 stuk ruimbagage en 1 stuk handbagage (je dagrugzak). Wat het aantal kilo's van de in te checken bagage betreft, varieert dat bij de meeste luchtvaartmaatschappijen van 20 tot 23 kg. In het infopakket dat je voor het vertrek ontvangt, zit een label om aan je bagage te bevestigen.

Schoenen & kousen

 • comfortabele wandelschoenen die een goed zoolprofiel hebben. Kies voor schoenen die de enkel omsluiten, omdat ze dan meer steun geven en daardoor de vermoeidheid en kans op verstuikingen verminderen. Zorg dat nieuwe schoenen ingelopen zijn.
 •  lichte schoenen, sneakers of sandalen (voor buiten de wandelingen).
 • wandelkousen: deze speciale kousen (verkrijgbaar in buitensportzaken) zorgen voor goed vochttransport, isolatie en loopcomfort en drogen snel. Een kleine investering die je heel wat leed kan besparen (blaren, pijnlijke voeten,,…)

Tip: als je met het vliegtuig reist, trek dan bij vertrek je wandelschoenen aan of stop ze in je handbagage. Het spaart plaats en gewicht en zo kom je alvast niet in de problemen voor het wandelen mocht er iets mislopen met je hoofdbagage. 

Slaapgerief

 • evt. lakenzak: een dunne slaapzak uit lichte stof, die je gebruikt ter vervanging van lakens (meestal als je ter plaatse dekens ter beschikking hebt). Evt. zelf te maken met een gewoon bovenlaken dat je in de lengte dubbel plooit en langs de onder- en zijkant dichtnaait.

Kledij

In plaats van één dik kledingstuk tegen de koude, draag je beter meerdere dunne lagen. Op die manier kan je je kledij doorheen de dag aanpassen aan de temperatuur.

 • wind- en waterdicht jack
 • fleece
 • hoofddeksel (hoed, pet, sjaaltje,…) ter bescherming tegen de zon
 • zwemgerief
 • handschoenen, muts en sjaal
 • evt. thermisch ondergoed (enkel nodig indien je een meerdaagse trekking op de Inca Trail zou hebben bij geboekt).

Diversen

 • handdoeken (voor de homestay in Amantani en het verblijf in hostals)
 • toiletpapier of hygiënische doekjes
 • geldbeugel of heuptasje (om evt. onder de kledij te dragen)
 • zakmes voor de picknick (verpak dit niet in je handbagage als je met het vliegtuig reist)
 • drinkfles of -zak (vermijd het gebruik van wegwerpflessen)
 • zak- of hoofdlamp
 • adapter voor stopcontacten (https://www.wereldstopcontacten.nl/be/peru/)
 • evt. fluitje (handig in noodsituaties)
 • evt. wandelstokken

EHBO

In de handel zijn standaard EHBO-sets te koop (bijvoorbeeld Care Plus of Travel Safe), deze zijn vaak goedkoper dan wanneer je alles apart koopt. Stop het tasje in je dagrugzak zodat je het altijd bij je hebt mocht er tijdens de wandeling iets misgaan.

Hier nog enkele suggesties om je persoonlijke EHBO samen te stellen:

 • middel tegen reisziekte
 • ontsmettingsmiddel
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel tegen krampen
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • wond- en blarenpleisters van verschillende breedte (bijv. second skin)
 • elastisch verband voor ingeval van verstuikingen
 • steriel gaas en kleefband

Reisdocumenten

Voor Peru heb je een reispas nodig; een identiteitskaart is dus niet voldoende. Je reispas moet geldig zijn voor de duur van de reis.
Een reispas vraag je aan op de dienst bevolking van je gemeentehuis. Contacteer je gemeente om de precieze afgiftetermijn voor een reispas te kennen, maar hou zeker rekening met een tiental dagen. Ook minderjarigen dienen in het bezit te zijn van een reispas.
Voor de reservaties van het binnenlands vervoer, hebben wij een kopie van je reispas nodig. Gelieve deze door te mailen aan christophe@andersreizen.be.

Een visum is niet nodig.

Opgelet indien je vlucht via de VS gaat:  In de Verenigde Staten de Terrorist Travel Prevention Act in voege. In de praktijk betekent dit dat je als Belg niet in aanmerking komt voor een ESTA (de online toestemming om zonder visum naar de US te reizen) indien je tussen 2011 en nu in Iran, Irak, Soedan of Syrië bent geweest om andere redenen dan in opdracht van de Belgische overheid of een internationale hulporganisatie. Er zijn heel wat Belgen (ook Anders-Reizigers) die de afgelopen jaren als toerist Iran hebben bezocht. Als dat het geval is, kan je nog steeds naar de USA reizen, maar dien je tijdig een visum aan te vragen.

Reizen met kinderen:
Ook kinderen jonger dan 12 dienen in het bezit te zijn van een identiteitsbewijs mét foto, aan te vragen op het gemeentehuis.
Er bestaan geen Belgische of internationale formulieren of procedures die de regels inzake ouderlijke toestemming voor reizen van minderjarigen vastleggen. Toch is het raadzaam schriftelijk toestemming te geven wanneer je kind alleen of in het gezelschap van andere personen dan de ouders reist.
Wanneer je kind met één ouder reist, staat het jou vrij het schriftelijk akkoord van de andere ouder op papier te zetten, de handtekening door de gemeente voor echt te laten verklaren en deze schriftelijke toestemming mee te nemen op reis. Wanneer het kind en de ouder niet dezelfde familienaam hebben, kan een kopie van de geboorteakte dienen als bewijs van verwantschap.

Check zeker vóór vertrek ook nog even de website van buitenlandse zaken op wijzigingen: http://diplomatie.belgium.be/nl (Op reis in het buitenland).

Tip: Laat weten waar je bent!
In elk land kunnen er crisissen, aanslagen of ongelukken gebeuren. Registreer je reis via Travellers Online. Zo kan de FOD Buitenlandse Zaken je indien nodig makkelijker informeren en ondersteunen.

Geld

De Peruviaanse munt is de Nuevo Sol (PEN). Euro’s zijn probleemloos inwisselbaar. Tenzij je cash dollars liggen hebt, hoef je die van hieruit niet mee te nemen. Er zijn geldautomaten te vinden in grotere centra als Lima, Nasca, Puno, Arequipa, Cuzco, enz. Uit ervaring weten we dat je daar niet al te veel op moet rekenen, dus we raden aan om voldoende cash mee te nemen.

Belangrijk: de gewone debet- of betaalkaarten (type Maestro) werken niet automatisch buiten Europa. Indien je ze toch wenst te gebruiken, moet je op voorhand bij je bank vragen om je kaart tijdelijk te deblokkeren, zodat je ze ook buiten Europa kan gebruiken.

Op heel wat plaatsen kan je vlot met krediet- en betaalkaarten terecht, zowel om te betalen als om geld uit de automaat te halen. We raden aan om je reisbudget deels in contanten, deels met de kaart te besteden.

Voor een recente wisselkoers, verwijzen we je naar een online website zoals
www.oanda.com/currency/converter/

Gezondheid

Gezien wij als reisorganisatie geen medische bevoegdheid hebben, verwijzen wij je voor alle up-to-date-informatie omtrent de gezondheidsrisico’s op deze bestemming graag door naar het Instituut voor Tropische Geneeskunde of de huisarts.


Wijzigingen

Anders Reizen behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief: