Namibië - Namibië en Botswana - 20 dagen (kamperen óp de 4x4)


20 dagen

Periode zelf te bepalen


niet meer boekbaar

Namibië - Namibië en Botswana - 20 dagen (kamperen óp de 4x4)


20 dagen

Periode zelf te bepalen


niet meer boekbaar

Namibië - Namibië en Botswana - 20 dagen (kamperen óp de 4x4)


20 dagen

Periode zelf te bepalen


niet meer boekbaar

Namibië - Namibië en Botswana - 20 dagen (kamperen óp de 4x4)


20 dagen

Periode zelf te bepalen


niet meer boekbaar

Namibië - Namibië en Botswana - 20 dagen (kamperen óp de 4x4)


20 dagen

Periode zelf te bepalen


niet meer boekbaar
Individuele reizen Namibië
Via het Waterberg Plateau, Etosha en Kakaoland reis je vanuit Windhoek naar het uiterste noorden van Namibië, de Caprivi-strook. Deze strook loopt langs de Zambezi-rivier tot aan het vierlandenpunt met Botswana, Zimbabwe en Zambia. In dit natte gebied vind je een grote verscheidenheid aan zoogdieren en vogelsoorten. Eens de grens met Botswana gepasseerd ligt de Okavango delta aan je voeten, een uniek leefgebied voor planten en dieren. Daarna trek je noordwaarts naar Chobe National Park, waar je de weidse graslanden van Savuti verkent. Je eindigt bij de Victoria Falls op de grens tussen Zambia en Zimbabwe.
Aantal dagen: 20 dagen
Reisnummer: 20NA5NBA
Reisdatum: Periode zelf te bepalen
Beschikbaar : Op aanvraag

Wandelniveau :
en

Natuur:
Cultuur:
Comfort:

Wat maakt deze reis bijzonder?

 • Wildlife spotten in Waterberg Plateau
 • Etosha en de 'big five'
 • Damaraland: land van vele kleuren
 • Per mokoro door de unieke Okavango delta
 • Zonsondergang vanop het water in Chobe Nationaalpark
 • Livingstone in Vic Falls

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Dag 1

Vertrek vanuit Brussel. Meestal vlieg je via Londen en Johannesburg naar Windhoek.

Dag 2

Windhoek

Bij aankomst in Windhoek word je opgewacht door een medewerker van het plaatselijke agentschap en naar het eerste logies gebracht. Hier krijg je een uitgebreide briefing over de te volgen route. 

Overnachting in een guesthouse. (-)

Dag 3 - 4

Waterberg Plateau. 

Je huurwagen (een 4x4) wordt naar het logies gebracht waarna je je eerste rit aanvangt, deze brengt je naar Waterberg Plateau, een nationaal park in centraal Namibië. Waterberg is eveneens een wildpark waar je dieren kan spotten. Een begeleide gamedrive behoort tot de mogelijkheden, maar je zou ook op eigen houtje een korte of langere wandeling doorheen het park kunnen maken. De wandelingen zijn gemarkeerd en leiden je door een vrij schaduwrijk mooi natuurgebied. Een andere optionele activiteit en een aanrader is de beklimming van Waterberg Plateau onder begeleiding van een gids. Vanop het plateau heb je een prachtig uitzicht op de Kalahariwoestijn (deze activiteit is onder voorbehoud van beschikbaarheid, ter plaatse te boeken en te betalen). 
Dit gebied is de thuisbasis van de Herero-stam, die met hun indrukwekkende klederdracht indruk maken. Wie wil kennismaken met deze stam en meer te weten wil komen over hun manier van leven kan onder leiding van een gids een bezoek brengen aan een dorp in de buurt. Onderweg stop je in Okakara waarbij je de markt, de school en het Community Cultural Centre kan bekijken.

Kamperen. (-)

Dag 5

Grootberg

Rit door een adembenemend landschap naar de Grootberg Pass. Rond Grootberg tref je een heel bijzondere fauna en flora aan. Diverse typische exotische bomen, onder andere baobabs en mopanes domineren er het savannelandschap. 

Kamperen. (-) 

Dag 6

Opuwo

Je rijdt verder naar Opuwo in Damaraland. Dit is het zuidelijk deel van Kaokaland, het land van de Himba-stam en het land van vele kleuren.

Overnachting in een lodge. (O, A)

Dag 7

Kunene

Vanuit Opuwo rij je naar de grens met Angola, naar de Kunene-rivier. Je logeert 50 km ten westen van de Ruacana-watervallen en 100 km ten oosten van de Epupa Falls. Verschillende activiteiten mogelijk (optioneel) waaronder: raften, riverboarding, vogelobservatie, sun-downer cruises, kanoën, wandelen, vissen. 

Kamperen. (-)

Dag 8

Kennismaking met de Himba-stam en rafting-trip Kunene Rivier

's Ochtends maak je kennis met je himbagids die je mee op sleeptouw neemt doorheen een himbadorp. Je krijgt een woordje uitleg over de zeden en gewoonten van dit fascinerende nomadenvolk, die zeer sterk getypeerd worden door hun okerkleurig uiterlijk. 
In de namiddag ga je raften op de Kunene Rivier in de Ondorusu Gorge, een boeiende belevenis! Na een duidelijke briefing en in 4 uren tijd baan je je een weg doorheen deze kloof. Onderweg kan je even op adem komen op de Wit Sands. 

Kamperen. (-)

Dag 9

Kunene - Oshakati 

Rit richting Etosha nationaalpark, waarbij je eerst nog overnacht in Oshakati.

Overnachting in een homestead. (O,A)

Dag 10 - 11

Etosha Nationaal Park

Verder naar Etosha. Je verblijft aan de oostelijke rand van Etosha NP, in het Onguma Game Reserve. Onguma, dat vroeger deel uitmaakte van Etosha, heeft zelf heel wat te bieden.
Uiteraard kan je van hieruit makkelijk Ethosha National Park ontdekken. Dit bekendste nationaal park van Namibië bestaat uit een eindeloze vlakte van zilverwit zand, waarboven luchtspiegeling trillen. Je vindt er een grote concentratie aan groot wild, zoals olifanten, leeuwen, neushoorns, jachtluipaard, springbok, enz. Het park is zo aangelegd dat je op eigen houtje met je voertuig kan rondrijden. 

Kamperen. (-) 

Dag 12

Hakusembe

Je verlaat Etosha en rijdt verder noordwaarts naar Hakusembe, ongeveer 12 km van Rundu in Caprivi.
Van hieruit heb je een prachtig zicht op de welige, groene oeverrand van de Kavango-rivier in Angola. Optionele mogelijkheden: riviercruise, vogelobservatie, waterskiën, … 

Kamperen. (-)

Dag 13 - 14

Okavango Delta

Je rijdt de grens over naar Botswana. Naar de westelijke grens van de Okavango Delta, in de buurt van de Popa Falls. Vanuit de campsite zijn er verschillende activiteiten mogelijk: safari’s in Mahangu en Bwabwato NP, bootcruises, traditionele mokoro (inheemse kano) tochten, kampeerexcursie naar Khaudum NP, …

Kamperen. (-)

Dag 15

Kwando

Vandaag reis je naar de oevers van de Kwando-rivier. Het staat bekend om de vele wilde dieren die in en rond het water van de Kwando leven. 

Kamperen. (-)

Dag 16 - 17

Chobe Nationaal Park

Chobe is het tweede grootste park van Botswana met het meeste wild, waar je grote kuddes olifanten kan aantreffen. Naar schatting leven er wel 35.000 olifanten in dit park, de grootste concentratie olifanten van heel Afrika. In de namiddag van dag 16 wordt je huurwagen opgehaald aan het logies. Op dag 17 maak je een game drive in Chobe NP en een bootcruise.

Overnachting in een lodge. (O,A)

Dag 18 - 19

Naar Livingstone - Victoria Falls

Je wordt opgehaald voor een transfer naar Livingstone. Je rijdt naar de grens met Zambia. Daar steek je de rivier over met een speedboot. Aan de overkant is er een aansluitende transfer voorzien naar de lodge in Livingstone. Deze mensen helpen je eveneens bij de grensovergang. De volgende dag mag een bezoek aan de Victoria Falls, op de grens met Zimbabwe, zeker niet ontbreken (optioneel).

Overnachting in een lodge. (O)

Dag 20

Transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Brussel.

Verlenging Tok Tokkie Trekkings

Verleng je reis met: Tok Tokkie Trekkings

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Prijs

Bij 2 volwassenen:
- van 1/11/2019 t.e.m. 30/06/2020: € 3560 per persoon
- van 1/7/2020 t.e.m. 31/10/2020: € 3755 per persoon

Bij 4 volwassenen:
- van 1/11/2019 t.e.m. 30/06/2020: € 2699 per persoon
- van 1/7/2020 t.e.m. 31/10/2020: € 2799 per persoon

Prijs per kind bij deelname van 2 volwassenen en 2 kinderen jonger dan 12 jaar:
van 1/11/2019 t.e.m. 31/10/2020: € 1105 per kind -12j

De prijs is gebaseerd op een vaste koers van de Namibische dollar. Zo bent u gerust dat de prijs van uw reis niet meer omhoog zal gaan.

De reissom is wel onder voorbehoud van de prijs van de huurwagen en beschikbaarheid van de logies. Dit moet steeds gecheckt worden op het ogenblik van inschrijving.

Internationale vluchten zijn nooit inbegrepen. Wij kunnen uiteraard vrijblijvend een voorstel doen. Bij boeking van de vluchten rekenen we een dossierkost aan van € 30 (éénmalig). Let wel: het volledige saldo van deze vluchten dient te worden betaald alvorens wij deze vluchten voor je boeken. 

De ‘standaard’ rondreizen uit ons aanbod zijn met zorg samengesteld om een evenwichtig, gevarieerd en logisch opgebouwd programma te bieden. Ze zijn het resultaat van onze expertise, die van onze plaatselijke partner(s) en de feedback van vorige reizigers. Reservaties voor deze programma’s kunnen doorgaans snel bevestigd worden.
Op vraag kunnen aan deze standaard programma’s wijzigingen worden aangebracht om ze nog meer af te stemmen op je persoonlijke wensen. Houd er evenwel rekening mee dat we voor het uitwerken van dergelijk aangepast voorstel meer tijd nodig hebben dan voor een standaard programma.


Voorschot

30 % van de reissom te betalen bij inschrijving. 

Inbegrepen

 • 16 dagen huurwagen Nissan single cab 4x4 of gelijkwaardig met radiocassette- en/of cdspeler, airco en stuurbekrachtiging, en koelbox, verzekering tegen schade (CDW), onbeperkt aantal kilometers, eerste hulp-kit, gereedschapskist en touw,
 • Maaltijden zoals vermeld in het programma (O=ontbijt)
 • Activiteiten zoals vermeld: bezoek Himba, rafting, een game drive in Chobe NP en een bootcruise.
 • Kampeermateriaal: tent op het dak van de 4x4, slaapmatjes, muskietennet, vouwtafel en klapstoeltjes, borden, bestek, gasvuurtje, koelbox, kookgerief, …
 • Transfers zoals vermeld
 • Toeristenbelasting
 • Infopakket
 • Bijstand 24u/24u
 • wegenkaart (ter plaatse)
 • briefing
 • BTW.

Niet inbegrepen

 • Internationale vluchten
 • Brandstof voor de huurwagen. Dossierkost van 45 N$, brandstofwaarborg van 1500 N$  tot 2000 N$  (deze wordt terugbetaald indien je de wagen inlevert met een volle tank), een franchise van 8800 NAD, de eventuele kost voor een extra chauffeur 334 N$ per chauffeur, schade aan de voorruit, schade aan de banden, waterschade, schade aan de onderkant en uiteraard eventuele boetes. 
 • Een extra verzekering tegen schade aan de voorruit of schade aan de banden is aangeraden en kost +/- 100 NAD/dag.
 • Inkomgelden Nationaal Park (80 N$ per persoon per dag en 10 N$ voor de wagen)
 • Visumkosten indien je de grens met Zambia en/of Zimbabwe wenst over te steken bij een bezoek aan de Victoria watervallen (ter plaatse te betalen: 50 N$ p.p.)
 • GPS (40 NAD per dag)
 • Optionele uitstappen
 • dranken en overige maaltijden   
 • diensten niet vermeld 
 • fooien en persoonlijke uitgaven
 • reisverzekering

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 


Beschikbaarheid

De boeking van een reis op individuele basis kunnen we nooit meteen bevestigen. Er moeten vaak meerdere overnachtingsplaatsen en dienstenverstrekkers gecontacteerd worden om na te gaan of ze beschikbaar zijn op jouw data. Dit neemt tijd in beslag. Onbeschikbaarheid van een logies kan ervoor zorgen dat de datum moet verschuiven. Reserveer daarom tijdig je reis. Wacht steeds met het vastleggen van vluchten of ander vervoer tot wij je boeking bevestigd hebben.

Niveau

voor de reis in zijn geheel. De aard van de reis en de lange verplaatsingen - wat uiteraard onvermijdelijk is in een uitgestrekt land als Namibië – dien je onvoorwaardelijk te beschikken over een avontuurlijke en soepele ingesteldheid.

Logies

De meeste nachten slaap je in de tent op het dak van de 4x4, op campingplaatsen die steeds uitgerust zijn met douches (meestal met warm water) en toiletten. Soms zijn er ook enkele dagen geen elektriciteit (dus geen mogelijkheid om batterijen op te laden). Voor een slaapzak moet je zelf zorgen, slaapmatjes zijn ter plaatse voorzien.
Af en toe voorzien we een nacht in een guesthouse of een lodge. Je verblijft hier dan in een tweepersoonskamer met privé-sanitair. 

Maaltijden

Tijdens deze kampeerreis heb je de keuze: je kan zelf kokerellen of je kan de maaltijden ook in de (meestal) nabij gelegen lodge gebruiken. ’s Middags eet je ergens onderweg. Voor de nachten in een lodge of guesthouse ontbijt je in het logies. Meestal bestaat dat uit toast, ontbijtgranen, koffie en/of thee. Het avondmaal zal vaak een ‘braai’ zijn (BBQ) of een pasta-, stoof- of kerrieschotel.

In het dagschema staat steeds vermeld welke maaltijden inbegrepen zijn.
O = ontbijt
L = lunch
A = avondmaal

Bagage

Bij dagwandelingen en uitstappen draag je enkel een dagrugzak. De bagage neem je steeds mee in de huurwagen.

Vervoer

Per huurwagen. Voor alle verhuringen gelden de algemene voorwaarden van de verhuurmaatschappij. Voor gedetailleerde voorwaarden verwijzen we naar het contract zelf.

Formaliteiten

Voor Namibië en Botswana heb je een reispas nodig; een identiteitskaart is dus niet voldoende. Je reispas moet nog 6 maanden geldig zijn vanaf de datum van terugkeer uit Namibië. Een reispas vraag je aan op de dienst bevolking van je gemeentehuis. Contacteer je gemeente om de precieze afgiftetermijn voor een reispas te kennen, maar hou zeker rekening met een tiental dagen. 

Voor Namibië, Botswana en Zambia heb je geen visum nodig. Alle formaliteiten worden aan de grens geregeld.

Reizen met kinderen:
Ouders die met kinderen jonger dan 18 jaar naar Namibië reizen moeten een kopie van het geboortecertificaat van het kind in het Engels bij zich hebben. Vraag uw gemeentebestuur een meertalig geboortecertificaat, dat ook in het Engels is opgesteld.

Indien niet beide ouders meereizen, is ook een schriftelijke toestemming van de niet aanwezige ouder of ouder nodig, eveneens in het Engels. U kan dit zelf opstellen en de handtekening laten legaliseren bij uw gemeentebestuur.

Voor deze reis heb je een gewoon rijbewijs, alsook een internationaal rijbewijs nodig. De internationale rijbewijzen worden afgegeven door de gemeente, waar men ingeschreven is. De geldigheidsduur van een internationaal rijbewijs is beperkt tot drie jaar. Maar als het nationale rijbewijs korter geldig is, mag het internationale rijbewijs slechts even kort geldig zijn.

Voor de aanvraag van een internationaal rijbewijs heb je nodig:

 • identiteitskaart
 • rijbewijs
 • 1 recente pasfoto
 • +/- € 20-25

Het internationaal rijbewijs kan op 1 dag verkregen worden.

Bijkomende informatie kan je vinden op: http://diplomatie.belgium.be/nl (Op reis in het buitenland).

Geld

De munt is de Namibische dollar, maar je kan in Namibië ook probleemloos betalen met de Zuid-Afrikaanse rand. Euro’s in cash zijn probleemloos wisselbaar in de banken.

De munt in Botswana is de pula. Je neemt best euro’s mee om ter plaatse te wisselen. Kredietkaarten worden niet altijd aanvaard en de kosten zijn bovendien zeer hoog. Daarom best cash geld meenemen (geen biljetten groter dan 50 euro).

De munteenheid in Zambia is de Kwacha. Sinds 2013 is dit de nieuwe Kwacha (ZMW). Hier ook best cash in Euro meenemen.

Voor een recente wisselkoers, verwijzen we je naar: www.oanda.com


Klimaat

In Namibië is het tussen mei en oktober winter, d.w.z. dat het overdag frisser is dan in de zomer.  Overdag ligt de gemiddelde temperatuur tussen 20 tot 26° in het zuiden en het centrum en tot 30° in het noorden. Eens de zon onder is koelt het snel af en in de woestijn kan het ’s nachts zelfs vriezen. Ook de ochtenden zijn koud. In deze periode komt er in principe geen neerslag voor en is de lucht zeer droog.
Het is een uitstekende periode om groot wild te spotten.

Botswana heeft een subtropisch klimaat met gemiddelde temperaturen tussen  20 en 30°. In de zomermaanden (november-maart) kent Botswana veel regen en onweersstormen. De beste reistijd is van april tot oktober. Overdag is het dan koeler en ’s nachts kan het afkoelen tot onder 10°. In deze periode valt ook de minste regen. Vanaf november tot april zijn de dagen heet en de luchtvochtigheid is erg laag. In de Kalahari woestijn kan de temperatuur in juni en juli oplopen tot 40°. Het water in de Okavango Delta bereikt het hoogste peil in juni-juli.

Verdere informatie over het klimaat in het algemeen kan je vinden op: www.weatherbase.com.
Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op: www.accuweather.com.

Gezondheid

Onderstaande informatie is een samenvatting van de aanbevelingen voor reizen naar Namibië door het Instituut voor Tropische Geneeskunde. Gezien wij als reisorganisator geen medische bevoegdheid hebben, dien je de verstrekte informatie te evalueren met en je voor meer diepgaande informatie te richten tot een bevoegd arts of medische autoriteit.

Hepatitis A
Iedereen die naar Afrika reist, ongeacht de duur en de omstandigheden, moet tegen hepatitis A beschermd zijn. Het is een ziekte die wordt overgedragen via voedsel en drank.  

Hepatitis B
In bepaalde omstandigheden is vaccinatie tegen hepatitis B een aanrader. Het is een ziekte die wordt overgedragen via speeksel, bloed en seksueel contact en met een ernstiger ziektebeeld dan hepatitis A.  

DTP-vaccinatie
Op reis gaan naar verre landen is verder een ideale gelegenheid om zich in orde te stellen met de DTP-vaccinatie (tegen de infectieziekten difterie, tetanus en polio). Een herhalingsinenting is tien jaar geldig. Voor polio is er levenslange bescherming indien men ooit volledig werd gevaccineerd.  

Diarree
Diarree is een frequent probleem op reis. Zelfs wanneer men in goede omstandigheden reist, ontsnapt men er niet steeds aan. Enkele raadgevingen en de juiste geneesmiddelen in de reisapotheek zijn zeer nuttig.  

Malaria
Malaria is een infectieziekte die verwekt wordt door een parasiet en die wordt overgebracht door de steek van de anopheles-mug. Je moet dus muggenbeten trachten te vermijden, wetende dat de anopheles-mug enkel steekt tussen valavond en dageraad en niet zoemt. Je kan ’s avonds zo veel mogelijk dekkende, lichtgekleurde kledij dragen en de niet bedekte lichaamsdelen inwrijven met een sterk muggenwerend middel. Deze maatregelen kunnen worden gecombineerd met medicatie.  

Diepgaandere informatie kan je vinden op: www.itg.be (Reisgeneeskunde) en bij je huisarts.  

Uitrustingslijst

We beperken ons hier tot items die je zeker niet mag vergeten, of die aan bepaalde vereisten moeten voldoen. Evidente spullen als toiletgerief, gewone kledij, ondergoed,… die op elke reis meegaan, worden niet vermeld. Meer gedetailleerde informatie en tips vind je op onze website.

Bagage
 • voor de hoofdbagage: vlot hanteerbare valies of reistas, bij voorkeur met wieltjes zodat ze makkelijk te verplaatsen is. Je kiest beter voor een niet te groot formaat dat makkelijk stapelbaar is (met het oog op het bagagevervoer). Een ruime rugzak is uiteraard ook een optie.
 • voor de wandelingen: comfortabel zittende kleine rugzak, deze moet alles kunnen bevatten wat je tijdens een dagwandeling nodig hebt. Een inhoud van 15 tot 30 liter volstaat meestal. Zorg bij voorkeur voor een model met regenhoes, of schaf deze apart aan. Zo blijft je dagbagage droog.

Elke luchtvaartmaatschappij legt beperkingen op met betrekking tot het aantal stuks, gewicht en afmetingen van je bagage. Meestal staat dit op je e-ticket. Indien niet, kan je terecht op de website van de betreffende luchtvaartmaatschappij.  Lees zeker ook de richtlijnen over de toegelaten inhoud van ruim- en handbagage nog eens na op de website van Brussels Airport

Schoenen & kousen

 • comfortabele wandelschoenen die een goed zoolprofiel hebben. Kies voor schoenen die de enkel omsluiten, omdat ze dan meer steun geven en daardoor de vermoeidheid en kans op verstuikingen verminderen. Zorg dat nieuwe schoenen ingelopen zijn.
 •  lichte schoenen, sneakers of sandalen (voor buiten de wandelingen).
 • wandelkousen: deze speciale kousen (verkrijgbaar in buitensportzaken) zorgen voor goed vochttransport, isolatie en loopcomfort en drogen snel. Een kleine investering die je heel wat leed kan besparen (blaren, pijnlijke voeten,,…)

Tip: als je met het vliegtuig reist, trek dan bij vertrek je wandelschoenen aan of stop ze in je handbagage. Het spaart plaats en gewicht en zo kom je alvast niet in de problemen voor het wandelen mocht er iets mislopen met je hoofdbagage. 

Slaapgerief 

 • warme slaapzak (op aanvraag kan die ook mee gereserveerd worden met de huurwagen)
 • slaapmatjes zijn aanwezig

Kledij

 • voor alle kledij die je meeneemt, geldt dat je bij voorkeur kiest voor lichte en ‘ademende’ stoffen. In plaats van één dik kledingstuk tegen de koude, draag je beter meerdere dunne ‘lagen’. Op die manier kan je je kledij doorheen de dag aanpassen aan de temperatuur.
 • wind- en waterdicht jack
 • fleece
 • hoofddeksel (hoed, pet, sjaaltje,…) ter bescherming tegen de zon
 • evt. zwemgerief
Tip: buff: multifunctioneel kledingstuk dat je kan dragen als sjaal, monddoek, hoofddoek, muts,…

Diversen

 • handdoeken
 • toiletpapier of hygiënische doekjes
 • geldbeugel of heuptasje (om evt. onder de kledij te dragen)
 • zakmes voor de picknick (verpak dit niet in je handbagage als je met het vliegtuig reist)
 • evt. drinkbus (we vermijden liever het gebruik van wegwerpflessen)
 • reisstekker zie: https://www.worldstandards.eu/nl/elektriciteit/soorten-stekkers/
 • evt. fluitje (handig in noodsituaties of bij mist)
 • evt. wandelstokken
 • zak- of hoofdlamp

EHBO

In de handel zijn standaard EHBO-sets te koop (bijvoorbeeld Care Plus of Travel Safe), deze zijn vaak goedkoper dan wanneer je alles apart koopt. Stop het tasje in je dagrugzak zodat je het altijd bij je hebt mocht er tijdens de wandeling iets misgaan.

Hier nog enkele suggesties om je persoonlijke EHBO samen te stellen:

 • middel tegen reisziekte
 • ontsmettingsmiddel
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel tegen krampen
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • wond- en blarenpleisters van verschillende breedte (bijv. second skin)
 • elastisch verband voor ingeval van verstuikingen
 • steriel gaas en kleefband


Wijzigingen

Anders Reizen behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief: