Namibië - Familieavontuur


21 dagen

Periode zelf te bepalen


niet meer boekbaar

Namibië - Familieavontuur


21 dagen

Periode zelf te bepalen


niet meer boekbaar

Namibië - Familieavontuur


21 dagen

Periode zelf te bepalen


niet meer boekbaar

Namibië - Familieavontuur


21 dagen

Periode zelf te bepalen


niet meer boekbaar

Namibië - Familieavontuur


21 dagen

Periode zelf te bepalen


niet meer boekbaar
Individuele reizen Namibië
Tijdens deze reis verken je het centrale gedeelte van Namibië met het Waterberg Plateau, Etosha, de Skeleton Coast en de zeehondenkolonie van Cape Cross, de grenzeloos lijkende Namib-woestijn, met de 40 meter diepe Sesriem-canyon, de duinenvlakte van Sossusvlei, Swakopmund, Walvis Bay. Uitgebreid met het noordelijke deel, dat weer een heel andere dimensie biedt: de Kunene-rivier, de fascinerede Himba’s, … De omgeving van Windhoek en Katutura verken je te paard, je maakt een fascinerende township tour en in Swakopmund maak je een cruise per catamaran of een tocht per zeekajak in Walvisbaai. Vanop het water zie je een immense diversiteit aan kleurrijke vogels zoals flamingo’s en pelikanen, je ziet er zeehonden en dolfijnen, een scheepswrak, vuurtoren en oesterbanken,... Op Kunene neem je deel aan een spannende rafting. Je ontdekt de fascinerende levenswijze van de nomadische Himba’s. Met een huurwagen verken je de mooiste plekjes van het land. Hierbij bieden we de keuze tussen een verblijf in kampeerformule, waarbij je kampeert óp de 4x4, of een verblijf in lodges. 
Aantal dagen: 21 dagen
Reisnummer: 20NA5AAF
Reisdatum: Periode zelf te bepalen
Beschikbaar : Op aanvraag

Wandelniveau :
en

Natuur:
Cultuur:
Comfort:

Wat maakt deze reis bijzonder?

 • Raften en zeekajak
 • De Himba bevolking
 • Paardrijden in de omgeving van Windhoek
 • Townshiptour in Windhoek
 • de bizarre rotsformaties van Spitzkoppe (enkel op de kampeerversie)

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Dag 1

Internationale (nacht)vlucht naar Windhoek.

Dag 2

Windhoek
Bij aankomst in Windhoek word je opgewacht door een medewerker van het plaatselijke agentschap en naar het eerste logies gebracht. Daar wordt de huurwagen vandaag ook afgeleverd. Hier krijg je een uitgebreide briefing over de te volgen route.

Overnachting in een guesthouse.  (-)

Dag 3

Township tour en paardrijden
Om 9u word je opgehaald door een lokale gids voor een fascinerende township tour door Windhoek en Katutura. In de namiddag transfer net buiten het centrum, waar je de omgeving te paard verkent. Deze tochten te paard worden aangepast aan ieders niveau: van beginners tot gevorderden.

Overnachting in een guesthouse. (O)

Dag 4-5

Sesiem Canyon en Sossusvlei
Rit naar het westen, waar je in de Namibwoestijn terecht komt. Dit is de woestijn zoals je hem kent van de foto's: golvende duinen in oranjegele kleuren. Hier ligt de Sesriem canyon. Hij is door de Tsauchab rivier uitgeslepen tot soms wel 30m diepte. In bepaalde perioden van het jaar staan er waterpoelen waarin je je kan verfrissen. Na de wandeling in de canyon kan je Elim's Dune beklimmen voor de zonsondergang over de zandzee van de Namib.
De tweede dag vertrek je vroeg naar de spectaculaire duinen van Sossusvlei. Voor het te warm wordt, kan je deze schitterende omgeving te voet verkennen. De bekende 'duin 45' wordt vaak overrompeld door bezoekers, omdat hij het dichtst bij de baan ligt. Als je de moeite neemt om verder te wandelen, vind je andere duinen helemaal voor jezelf. Waar de baan in een piste overgaat (enkel per 4x4 te berijden, zoniet kan je gebruik maken van de plaatselijke transferbusjes) kan je nog enkele kilometers verder tot in een  bizar vlak landschap, waarin dode bomen als spoken staan.

Overnachting in een lodge (O+A) / Kamperen (-)

Dag 6-7

Naukluft
Je vertrekt naar de Naukluft bergen. Hier heb je de keuze tussen twee prachtige trails:
- Olive trail: een lus van 11km, 4 à 5u wandelen
Je start met een pittige klim naar een klein plateau met prachtig zicht op de omgeving. Je daalt af in de kloof, die je volgt tot bijna aan het eind, waar je overgaat op een ruw 4x4-pad dat je terug brengt naar de wagen. Onderweg spot je kokerbomen, wolfsmelk, bergzebra’s en klipspringers (een soort kleine antiloop)
Het pad is niet altijd even makkelijk begaanbaar, je stoot vaak op rotsblokken.
- Waterkloof Trail: een lus van 17km, 6 à 7u wandelen
Je volgt de rivier stroomopwaarts door enkele mooie kloven, vaak gevuld met rotspoelen na de regens. Onderweg heb je prachtige zichten en de kans om verschillende dieren te spotten: klipspringers, bergzebra’s en diverse soorten vogels.
Dit pad is over ’t algemeen makkelijker begaanbaar dan de Olive Trail maar de afstand en twee pittige klims maken deze net iets zwaarder.

Overnachting in een lodge (O+A) / Kamperen (-)

Dag 8

Swakopmund
Je reist verder naar Walvisbaai en Swakopmund (+/- 5 uur rijden), 'een stukje Duitsland aan de rand van de woestijn'. Het is een mooie en aangename kuststad waarvan vele huizen en gebouwen dateren uit de Duitse koloniale periode en opgetrokken zijn in Jugendstil. De stad straalt een oud-Europese charme uit en is een geliefkoosde badplaats voor vele beter begoede Namibiërs.

Overnachting in een guesthouse. (O)

Dag 9

Swakopmund
In Swakopmund heb je tal van mogelijkheden: daguitstappen naar de lagune, de duinen, cruise op de oceaan. Je kan er gaan quadbiken, sandboarden, parachutespringen (tandemsprong), ….
Je maakt een boeiende uitstap per zeekajak . Tijdens deze excursie ontdek je pelikanen, zeehonden en zoveel meer (inbegrepen in de prijs).
Indien je het liever wat rustiger aan doet, kan je dit ook per catamaran ontdekken (op voorhand aan te vragen)

Overnachting in een guesthouse. (O)

Dag 10

Swakopmund
Je wordt opgehaald door een lokale gids voor een geweldige uitstap die een goede halve dag in beslag neemt: op zoek naar 'The little Five' (in tegenstelling tot de Big Five). Hij maakt je wegwijs in de fauna en flora van het delicate duinen-ecosysteem net buiten de stad: je ziet er dansende gecko’s en spinnen die maar net aan hun vijand weten te ontsnappen door aan een duizelingwekkende snelheid de duin af te rollen. Een schitterende belevenis! (inbegrepen in de prijs)

Overnachting in een guesthouse. (O)


Alternatief: in plaats van een derde overnachting in Swakopmund, kan je op dag 10 ook verderrijden naar
Spitzkoppe, tussen Usakos en Swakopmund. Hier vind je een prachtig, bijna magisch aandoend landschap vindt vol rotsformaties waartussen je kan rondwandelen en erop klauteren. De zonsondergang is hier adembenemend.
De 'Little Five' excursie wordt dan naar dag 9 verplaatst. Prijs op aanvraag.
Indien je voor deze route kiest, passeer je niet langs Cape Cross

Dag 11

Brandberg
Als je vanuit Swakopmund vertrekt, kan je onderweg nog een bezoek brengen aan de zeehondenkolonie van Cape Cross, waar 120.000 tot 200.000 zeehonden wonen.
Dan gaat het naar Twijfelfontein. Onderweg heb je verschillende interessante stops:
- de ‘White Lady’, een rotsschildering is het gebied van de Brandberg Mountains. Hier kan je onder leiding van een lokale gids een wandeling maken van +/- 2u.
- 'Orgelpijpen' - honderden lange smalle rotspieken
- de 'Verbrande Berg'. Deze op zich onopvallende heuvel rotspuin kreeg zijn naam doordat hij in het licht van de zonsop- en ondergang begint te gloeien alsof hij in brand staat.
- Twijfelfontein: op het eerste zicht is er niets opvallends aan de platte bergen die hier in het landschap verspreid liggen, maar als je de hellingen van dichtbij bekijkt zal je duizenden prehistorische rotsschilderingen  en -gravures ontdekken. Onder leiding van een lokale gids maak je een wandeling door de Unesco Werelderfgoed site.

Overnachting in een lodge (O+A) / Kamperen (-)

Dag 12

Opuwo
Je rijdt verder naar Opuwo in Damaraland . Dit is het zuidelijk deel van Kaokaland, het land van de Himba-stam.

Overnachting in een lodge (O+A) / Kamperen (-)

Dag 13

Kunene
Vanuit Opuwo rij je naar de grens met Angola, naar de Kunene-rivier. Je logeert 50 km ten westen van de Ruacana-watervallen en 100 km ten oosten van de Epupa Falls. Verschillende activiteiten mogelijk (optioneel) waaronder: raften, riverboarding, vogelobservatie, sun-downer cruises, kanoën, wandelen, vissen.

Overnachting in een lodge (O+A) / Kamperen (-)

Dag 14

Himba’s + raften
Onder leiding van een lokale himbagids bezoek je een traditioneel dorp. Deze gids laat je kennismaken met de zeden en gewoonten van dit fascinerende volk, dat bekend is wegens de okerverf waarmee de vrouwen en kinderen zich beschilderen.
In de namiddag ga je raften in de Ondorusu Gorge, een boeiende belevenis! Na een briefing start je met een 4-uur durende trip. Onderweg kan je even op adem komen op de Wit Sands.

Overnachting in een lodge (O+A) / Kamperen (-)

Dag 15

Hobatere
Je rijdt terug zuidwaarts tot in Hobatere. Hier ben je aan de westelijke kant van Etosha Nationaal Park.
Ja kan er een gamedrive doen in de omgeving van de lodge of een wandeling onder leiding van een natuurgids.

Overnachting lodge (O+A) 

Dag 16

Etosha National Park
Verder naar Etosha. Dit bekendste nationaal park van Namibië bestaat uit een eindeloze vlakte van zilverwit zand, waarboven luchtspiegeling trillen. Je vindt er een grote concentratie aan groot wild, zoals olifanten, leeuwen, neushoorns, jachtluipaard, springbok, enz. Het park is zo aangelegd dat je op eigen houtje met je voertuig kan rondrijden.
Vanavond kan je genieten van het spektakel dat zich ontplooit rond het verlichtte waterreservoir van Okaukejo, wanneer de verschillende diersoorten komen drinken.

Overnachting in Okaukejo Rest Camp (O) / Kamperen (-)

Dag 17

Etosha National Park
Door het park rijd je naar het volgende kamp in het park, Halali. Ook daar ligt een mooi en rustig gelegen waterpoel die het wild aantrekt.

Halali Rest Camp, Bush Chalet (O) / Kamperen (-)

Dag 18

Zoutvlakte
Via de beroemde zoutvlakte rijd je verder naar een verblijf net buiten Etosha, aan de oostelijke rand van Etosha NP.

Overnachting in een lodge (O+A) / Kamperen (-)

Dag 19

Waterberg Plateau
Ook Waterberg is een wildpark waar je dieren kan spotten. Je kan er een begeleide gamedrive boeken, maar mogelijk heb je na Etosha voldoende gezien. Dan kan je een keuze maken uit verschillende korte en langere gemarkeerde wandelingen die je op eigen houtje kan ondernemen. Ze leiden door vrij schaduwrijk gebied en bieden de kans om te voet de natuur te ondergaan. 
Desgevallend kan je onder begeleiding van een gids tot op het plateau zelf klimmen, vanwaar je een prachtig uitzicht hebt op de Kalahariwoestijn (betalend). 
Een heel ander soort excursie: onder leiding van een lokale gids breng je een bezoek aan de Herero-stam. Je bezoekt een traditioneel dorp en Okakarara met de markt, de school en het Community Cultural Centre. Als afsluiter wordt er traditionele zang en dans aangeboden (niet inbegrepen). 
Deze activiteiten kunnen eventueel ook in de voormiddag van de volgende dag worden gedaan

Overnachting in een lodge (O+A) / Kamperen (-)

Dag 20

Einde van de reis
Je rijdt terug naar Windhoek, waar je de huurwagen inlevert op de luchthaven.

Dag 21

Aankomst in België

Verlenging Tok Tokkie Trekkings

Verleng je reis met: Tok Tokkie Trekkings

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Prijs

Verblijf in lodges:
Bij 2 deelnemers:
- van 1/11/2019 t.e.m. 30/06/2020: € 4035 per persoon
- van 1/7/2020 t.e.m. 31/10/2020: € 4360 per persoon

Bij 4 deelnemers:
- van 1/11/2019 t.e.m. 30/06/2020: € 3510 per persoon
- van 1/7/2020 t.e.m. 31/10/2020: € 3740 per persoon

Prijs per kind bij deelname van 2 volwassenen en 2 kinderen jonger dan 12 jaar:
van 1/11/2019 t.e.m. 31/10/2020: € 1825 per kind -12j

Kampeerformule:
Bij 2 deelnemers:
- van 1/11/2019 t.e.m. 30/06/2020: € 3180 per persoon
- van 1/7/2020 t.e.m. 31/10/2020: € 3455 per persoon

Bij 4 deelnemers:
- van 1/11/2019 t.e.m. 30/06/2020: € 2270 per persoon
- van 1/7/2020 t.e.m. 31/10/2020: € 2350 per persoon

Prijs per kind bij deelname van 2 volwassenen en 2 kinderen jonger dan 12 jaar:
van 1/11/2019 t.e.m. 31/10/2020: € 925 per kind -12j

De prijs is gebaseerd op een vaste koers van de Namibische dollar. Zo bent u gerust dat de prijs van uw reis niet meer omhoog zal gaan.

De reissom is wel onder voorbehoud van de prijs van de huurwagen en beschikbaarheid van de logies. Dit moet steeds gecheckt worden op het ogenblik van inschrijving.

Internationale vluchten zijn nooit inbegrepen. Wij kunnen uiteraard vrijblijvend een voorstel doen. Bij boeking van de vluchten rekenen we een dossierkost aan van € 30 (éénmalig). Let wel: het volledige saldo van deze vluchten dient te worden betaald alvorens wij deze vluchten voor je boeken. 

De ‘standaard’ rondreizen uit ons aanbod zijn met zorg samengesteld om een evenwichtig, gevarieerd en logisch opgebouwd programma te bieden. Ze zijn het resultaat van onze expertise, die van onze plaatselijke partner(s) en de feedback van vorige reizigers. Reservaties voor deze programma’s kunnen doorgaans snel bevestigd worden.
Op vraag kunnen aan deze standaard programma’s wijzigingen worden aangebracht om ze nog meer af te stemmen op je persoonlijke wensen. Houd er evenwel rekening mee dat we voor het uitwerken van dergelijk aangepast voorstel meer tijd nodig hebben dan voor een standaard programma.

Voorschot

30 % van de reissom te betalen bij inschrijving.

Inbegrepen

Verblijf in lodges:
 • 18 dagen huurwagen Ford Ranger 4x4 of gelijkwaardig, groep W, met cd-speler, airco, stuurbekrachtiging en koelbox, verzekering tegen schade (CDW), onbeperkt aantal kilometers, eerste hulp-kit, gereedschapskist en touw
 • Logies, maaltijden zoals vermeld in het programma.
 • Activiteiten zoals vermeld: township tour, paardrijden, kajak, 'The little Five', wandeling met lokale gids Waterberg, bezoek Himba, rafting
 • Toeristenbelasting.
 • Briefing bij aankomst in Windhoek.
 • Infopakket.
 • Wegenkaart (ter plaatse)   
 • Bijstand 24u/24u.
Kampeerformule:
 • Huurwagen Ford/Toyota Double Cab 4x4 of gelijkwaardig (afhankelijk van het aantal deelnemers),met cd-speler, airco, stuurbekrachtiging en koelbox, 18 dagen
 • Maaltijden zoals vermeld in het programma.
 • Activiteiten zoals vermeld: township tour, paardrijden, kajak, 'The little Five', bezoek Himba, rafting
 • Kampeermateriaal: tent op het dak van de 4x4, slaapmatjes, muskietennet, vouwtafel en klapstoeltjes, borden,
 • bestek, gasvuurtje, koelbox, kookgerief, …
 • Toeristenbelasting.
 • Briefing bij aankomst in Windhoek.
 • Infopakket.
 • Wegenkaart (ter plaatse)   
 • Bijstand 24u/24u.

Niet inbegrepen

Verblijf in lodges:
 • Internationale vluchten.
 • Brandstof voor de huurwagen. Dossierkost van 45 N$, brandstofwaarborg van 1500 N$  tot 2000 N$  (deze wordt terugbetaald indien je de wagen inlevert met een volle tank), een franchise van 8800 NAD, de eventuele kost voor een extra chauffeur 334 N$ per chauffeur, schade aan de voorruit, schade aan de banden, waterschade, schade aan de onderkant en uiteraard eventuele boetes. 
 • Een extra verzekering tegen schade aan de voorruit of schade aan de banden is aangeraden en kost +/- 100 NAD/dag.
 • Inkomgelden Nationaal Park (80 N$ p. p. / d. en 10 N$ voor de wagen).
 • Optionele uitstappen.
 • Dranken en overige maaltijden.
 • Fooien en persoonlijke uitgaven.
 • Reisverzekering.
Kampeerformule:
 • Internationale vluchten
 • Brandstof voor de huurwagen. Dossierkost van 45 N$, brandstofwaarborg van 1500 N$  tot 2000 N$  (deze wordt terugbetaald indien je de wagen inlevert met een volle tank), een franchise van 8800 NAD, de eventuele kost voor een extra chauffeur 334 N$ per chauffeur, schade aan de voorruit, schade aan de banden, waterschade, schade aan de onderkant en uiteraard eventuele boetes. 
 • Een extra verzekering tegen schade aan de voorruit of schade aan de banden is aangeraden en kost +/- 100 NAD/dag.
 • Inkomgelden Nationaal Park (80 N$ p. p. / d. en 10 N$ voor de wagen).
 • GPS (40 NAD per dag).
 • Optionele uitstappen.
 • Dranken en overige maaltijden.
 • Fooien en persoonlijke uitgaven
 • Reisverzekering.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 


Beschikbaarheid

De boeking van een reis op individuele basis kunnen we nooit meteen bevestigen. Er moeten vaak meerdere overnachtingsplaatsen en dienstenverstrekkers gecontacteerd worden om na te gaan of ze beschikbaar zijn op jouw data. Dit neemt tijd in beslag. Onbeschikbaarheid van een logies kan ervoor zorgen dat de datum moet verschuiven. Reserveer daarom tijdig je reis. Wacht steeds met het vastleggen van vluchten of ander vervoer tot wij je boeking bevestigd hebben.

Niveau

  voor de reis in zijn geheel. De tochten in Naukluft zijn , met soms moeilijke begaanbare gedeelten. Tijdens de wandelingen in Naukluft – met het nodige stijgen en dalen – kunnen deelnemers met uitgesproken hoogtevrees het moeilijk krijgen en komt er af en toe wat klauterwerk bij kijken.
De aard van de reis en de lange verplaatsingen - wat uiteraard onvermijdelijk is in een uitgestrekt land als Namibië – dien je onvoorwaardelijk te beschikken over een avontuurlijke en soepele ingesteldheid.  

Bagage

Bij dagwandelingen en uitstappen draag je enkel een dagrugzak. De bagage neem je steeds mee in de huurwagen.

Logies

Anders Reizen biedt zowel een kampeerformule, waarbij je kampeert óp de 4x4,  als een verblijf in lodges.

Verblijf in lodges
: Je overnacht steeds in guesthouses, lodges of restcamps, steeds op basis van 2-persoonskamers.

Kampeerformule: In Windhoek, Swakopmund en Hobatere overnacht je in een guesthouse of lodge op basis van tweepersoonskamers. Deze logiesplaatsen zijn netjes en centraal gelegen. 
De overige dagen slaap je in de tent op het dak van de 4x4, op campingplaatsen die steeds uitgerust zijn met douches (meestal met warm water) en toiletten. Soms zijn er ook enkele dagen geen elektriciteit (dus geen mogelijkheid om batterijen op te laden). Voor een slaapzak moet je zelf zorgen, slaapmatjes zijn ter plaatse voorzien. 

Maaltijden

Verblijf in lodges:
Het ontbijt neem je meestal in het logies. Meestal bestaat dat uit toast, ontbijtgranen, koffie en/of thee. ’s Middags eet je ergens onderweg. Het avondmaal zal vaak een ‘braai’ zijn (BBQ) of een pasta-, stoof- of kerrieschotel.  

Kampeerformule:
Tijdens deze kampeerreis heb je de keuze: je kan zelf kokerellen of je kan de maaltijden ook in de (meestal) nabij gelegen lodge gebruiken. ’s Middags eet je ergens onderweg.  

Voor het avondmaal is vlees wel meestal het hoofdbestanddeel van de maaltijd. Aan de kuststreek wordt er ook veel vis gegeten. 

Vervoer ter plaatse

Per huurwagen. Voor alle verhuringen gelden de algemene voorwaarden van de verhuurmaatschappij. Voor gedetailleerde voorwaarden verwijzen we naar het contract zelf.

 • Het merk van wagen kan zonder vooraf te melden worden vervangen door een ander type voertuig. Men behoudt zich het recht voor om wagens die niet beschikbaar zijn te vervangen door een andere wagen;
 • Huurtermijnen moeten worden gerespecteerd en bij overschrijding van de huurtermijn zonder fout worden meegedeeld aan de verhuurder. Indien je dit niet doet ben je op geen enkele manier verzekerd;
 • Je bent niet verzekerd in het geval dat er verwaarlozing van het voertuig werd vastgesteld; dit betekent o.a. rijden onder invloed, te hard rijden, rijden na het vallen van de duisternis buiten steden, onverantwoord en gevaarlijk rijgedrag.
 • De chauffeur en elke eventueel bijkomende chauffeur moet ouder zijn dan 20, minstens 2 jaar rijervaring hebben en in bezit zijn van een gewoon rijbewijs, alsook een geldig internationaal rijbewijs.
 • Denk er dus vooral aan dat de hoofdbestuurder ALTIJD in het bezit moet zijn van een geldige creditcard. Laat de limiet van je kaart eventueel verhogen want de lokale verhuurder zal een bedrag via je creditcard 'reserveren' als waarborg voor eventuele schade die buiten de verzekering valt. Daardoor kan het zijn dat je al snel de limiet van je kaart bereikt, zodat je ze niet voor andere vakantie uitgaven kan aanwenden. 

Reisperiode en klimaat

Deze reis is mogelijk in de volgende periode:
van 1 mei tot/met 31 oktober 2020

In Namibië is het tussen mei en oktober winter, d.w.z. dat het overdag frisser is dan in de zomer.  Overdag ligt de gemiddelde temperatuur tussen 20 tot 26° in het zuiden en het centrum en tot 30° in het noorden. Eens de zon onder is koelt het snel af en in de woestijn kan het ’s nachts zelfs vriezen. Ook de ochtenden zijn koud. In deze periode komt er in principe geen neerslag voor en is de lucht zeer droog.
Het is een uitstekende periode om groot wild te spotten.

Verdere informatie over het klimaat in het algemeen kan je vinden op: www.weatherbase.com.
Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op: www.accuweather.com.

Reisuitrusting

We beperken ons hier tot items die je zeker niet mag vergeten, of die aan bepaalde vereisten moeten voldoen. Evidente spullen als toiletgerief, gewone kledij, ondergoed,… die op elke reis meegaan, worden niet vermeld. Meer gedetailleerde informatie en tips vind je op onze website.

Bagage

 • voor de hoofdbagage: vlot hanteerbare valies of reistas, bij voorkeur met wieltjes zodat ze makkelijk te verplaatsen is. Wanneer je meerdere keren van overnachtingsplaats wisselt, kies je beter voor een niet te groot formaat dat makkelijk stapelbaar is (met het oog op het bagagevervoer).
 • voor de wandelingen: comfortabel zittende kleine rugzak, deze moet alles kunnen bevatten wat je tijdens een dagwandeling nodig hebt. Een inhoud van 15 tot 30 liter volstaat meestal. Zorg bij voorkeur voor een model met regenhoes, of schaf deze apart aan. Zo blijft je dagbagage droog.

Elke luchtvaartmaatschappij legt beperkingen op met betrekking tot het aantal stuks, gewicht en afmetingen van je bagage. Meestal staat dit op je e-ticket. Indien niet, kan je terecht op de website van de betreffende luchtvaartmaatschappij.  Lees zeker ook de richtlijnen over de toegelaten inhoud van ruim- en handbagage nog eens na op de website van Brussels Airport

Schoenen & kousen

 • comfortabele wandelschoenen die een goed zoolprofiel hebben. Kies voor schoenen die de enkel omsluiten, omdat ze dan meer steun geven en daardoor de vermoeidheid en kans op verstuikingen verminderen. Zorg dat nieuwe schoenen ingelopen zijn.
 •  lichte schoenen, sneakers of sandalen (voor buiten de wandelingen).
 • wandelkousen: deze speciale kousen (verkrijgbaar in buitensportzaken) zorgen voor goed vochttransport, isolatie en loopcomfort en drogen snel. Een kleine investering die je heel wat leed kan besparen (blaren, pijnlijke voeten,,…)

Tip: als je met het vliegtuig reist, trek dan bij vertrek je wandelschoenen aan of stop ze in je handbagage. Het spaart plaats en gewicht en zo kom je alvast niet in de problemen voor het wandelen mocht er iets mislopen met je hoofdbagage. 

Slaapgerief

 • warme slaapzak (op aanvraag kan die ook mee gereserveerd worden met de huurwagen)
 • slaapmatjes zijn aanwezig

Kledij

 • voor alle kledij die je meeneemt, geldt dat je bij voorkeur kiest voor lichte en ‘ademende’ stoffen. In plaats van één dik kledingstuk tegen de koude, draag je beter meerdere dunne ‘lagen’. Op die manier kan je je kledij doorheen de dag aanpassen aan de temperatuur.
 • wind- en waterdicht jack
 • fleece
 • hoofddeksel (hoed, pet, sjaaltje,…) ter bescherming tegen de zon
 • evt. zwemgerief

Diversen

 • handdoeken
 • toiletpapier of hygiënische doekjes
 • geldbeugel of heuptasje
 • zakmes voor de picknick (verpak dit niet in je handbagage als je met het vliegtuig reist)
 • evt. drinkbus (we vermijden liever het gebruik van wegwerpflessen)
 • reisstekker zie: https://www.worldstandards.eu/nl/elektriciteit/soorten-stekkers/
 • evt. fluitje (handig in noodsituaties of bij mist)
 • evt. wandelstokken
 • zak- of hoofdlamp

EHBO

In de handel zijn standaard EHBO-sets te koop (bijvoorbeeld Care Plus of Travel Safe), deze zijn vaak goedkoper dan wanneer je alles apart koopt. Stop het tasje in je dagrugzak zodat je het altijd bij je hebt mocht er tijdens de wandeling iets misgaan.

Hier nog enkele suggesties om je persoonlijke EHBO samen te stellen:

 • middel tegen reisziekte
 • ontsmettingsmiddel
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel tegen krampen
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • wond- en blarenpleisters van verschillende breedte (bijv. second skin)
 • elastisch verband voor ingeval van verstuikingen
 • steriel gaas en kleefband

Reisdocumenten

Reispas:
Voor Namibië heb je een reispas nodig; een identiteitskaart is dus niet voldoende. Je reispas moet nog 6 maanden geldig zijn vanaf de datum van terugkeer uit Namibië.
Een reispas vraag je aan op de dienst bevolking van je gemeentehuis. Contacteer je gemeente om de precieze afgiftetermijn voor een reispas te kennen, maar hou zeker rekening met een tiental dagen.

Visum:

Je hebt geen visum nodig.

Reizen met kinderen:
Ouders die met kinderen jonger dan 18 jaar naar Namibië reizen moeten een kopie van het geboortecertificaat van het kind in het Engels bij zich hebben. Vraag uw gemeentebestuur een meertalig geboortecertificaat, dat ook in het Engels is opgesteld.

Indien niet beide ouders meereizen, is ook een schriftelijke toestemming van de niet aanwezige ouder of ouder nodig, eveneens in het Engels. U kan dit zelf opstellen en de handtekening laten legaliseren bij uw gemeentebestuur.

Internationaal rijbewijs:
Voor Namibië heb je een gewoon rijbewijs, alsook een internationaal rijbewijs nodig. De internationale rijbewijzen worden afgegeven door de gemeente, waar men ingeschreven is. De geldigheidsduur van een internationaal rijbewijs is beperkt tot drie jaar. Maar als het nationale rijbewijs korter geldig is, mag het internationale rijbewijs slechts even kort geldig zijn.


Voor de aanvraag van een internationaal rijbewijs heb je nodig:

 • je identiteitskaart
 • je rijbewijs
 • 1 recente pasfoto
 • +/- € 20-25
 • het internationaal rijbewijs kan op 1 dag verkregen worden.


Bijkomende informatie kan je vinden op: http://diplomatie.belgium.be/nl(Op reis in het buitenland).


Tip: Maak een kopie van je paspoort en bewaar deze apart. Of beter nog: maak er een foto van die je op je smartphone zet, of oplaadt naar een plaats waar je hem in geval van nood kan terugvinden. In geval van verlies of diefstal, kan je op de Belgische ambassade/consulaat vaak sneller worden geholpen.

Tip: Laat weten waar je bent!
In elk land kunnen er crisissen, aanslagen of ongelukken gebeuren. Registreer je reis via Travellers Online. Zo kan de FOD Buitenlandse Zaken je indien nodig makkelijker informeren en ondersteunen.


Geld

De munt is de Namibische dollar, maar je kan in Namibië ook probleemloos betalen met de Zuid-Afrikaanse rand. Euro’s in cash zijn probleemloos wisselbaar in de banken.

In de meeste landen kan je vlot met krediet- en betaalkaarten terecht, zowel om te betalen als om geld uit de automaat te halen. We raden aan om je reisbudget deels in contanten, deels met de kaart te besteden. Neem bij voorkeur meerdere kaarten mee, die je op verschillende plaatsen bewaart. Zo kom je niet in de problemen bij verlies of diefstal, of wanneer je kaart onleesbaar wordt.
Geld uit de automaat halen kan met een betaalkaart (Bancontact/Maestro) of een kredietkaart (Visa, Mastercard,…). Voor afhalingen met kredietkaart worden kosten aangerekend; daarom doe je dit beter met een gewone betaalkaart.

Belangrijk: de gewone debet- of betaalkaarten (type Maestro) werken niet automatisch buiten Europa. Indien je ze toch wenst te gebruiken, moet je op voorhand bij je bank vragen om je kaart tijdelijk te deblokkeren, zodat je ze ook buiten Europa kan gebruiken.

Ook wanneer je vreemde deviezen moet aankopen, doe je dit best ter plaatse aan een automaat (met je betaalkaart) of bij een bank. De koers is doorgaans minstens even voordelig of voordeliger dan wanneer je ze op voorhand in België via de bank besteld (indien dit al mogelijk is). Door meerdere keren kleine bedragen af te halen, vermijd je bovendien dat je op het einde van je reis deviezen overhoudt (die in België soms niet meer in te wisselen zijn).

Voor een recente wisselkoers, verwijzen we je naar een online website zoals
www.oanda.com/currency/converter/

Gezondheid

Onderstaande informatie is een samenvatting van de aanbevelingen voor reizen naar Namibië door het Instituut voor Tropische Geneeskunde. Gezien wij als reisorganisator geen medische bevoegdheid hebben, dien je de verstrekte informatie te evalueren met en je voor meer diepgaande informatie te richten tot een bevoegd arts of medische autoriteit.

Hepatitis A
Iedereen die naar Afrika reist, ongeacht de duur en de omstandigheden, moet tegen hepatitis A beschermd zijn. Het is een ziekte die wordt overgedragen via voedsel en drank.

Hepatitis B
In bepaalde omstandigheden is vaccinatie tegen hepatitis B een aanrader. Het is een ziekte die wordt overgedragen via speeksel, bloed en seksueel contact en met een ernstiger ziektebeeld dan hepatitis A.

DTP-vaccinatie
Op reis gaan naar verre landen is verder een ideale gelegenheid om zich in orde te stellen met de DTP-vaccinatie (tegen de infectieziekten difterie, tetanus en polio). Een herhalingsinenting is tien jaar geldig. Voor polio is er levenslange bescherming indien men ooit volledig werd gevaccineerd.

Malaria
Malaria is een infectieziekte die verwekt wordt door een parasiet en die wordt overgebracht door de steek van de anopheles-mug. In principe komt malaria in het droog seizoen en op de plaatsen waar wij reizen niet zoveel voor en is een adequate bescherming tegen muggen voldoende. Tracht muggenbeten te vermijden, wetende dat de anopheles-mug steekt tussen valavond en dageraad en niet zoemt. Je kan ’s avonds zo veel mogelijk dekkende, lichtgekleurde kledij dragen en de niet bedekte lichaamsdelen inwrijven met een sterk muggenwerend middel. Deze maatregelen kunnen, indien gewenst, worden gecombineerd met medicatie.

Diepgaandere informatie kan je vinden op: www.itg.be (Reisgeneeskunde) en bij je huisarts.


Wijzigingen

Anders Reizen behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief: