Malta - Malta en Gozo


8 dagen

Periode zelf te bepalen

vanaf € 465


Boek deze reis »

Malta - Malta en Gozo


8 dagen

Periode zelf te bepalen

vanaf € 465


Boek deze reis »

Malta - Malta en Gozo


8 dagen

Periode zelf te bepalen

vanaf € 465


Boek deze reis »

Malta - Malta en Gozo


8 dagen

Periode zelf te bepalen

vanaf € 465


Boek deze reis »

Malta - Malta en Gozo


8 dagen

Periode zelf te bepalen

vanaf € 465


Boek deze reis »
Individuele reizen Malta
Ten zuiden van Sicilië strekt zich de Maltezer archipel uit, ooit de poort naar Afrika en het Oosten en bezaaid met sporen van een rijk historisch verleden;  je vindt er paleizen, kerken, versterkte vestingen en zelfs monumenten uit het bronzen tijdperk.  Het veel kleinere zustereilandje Gozo is een oase van rust, waar je bekoord wordt door kusten met steile kliffen, kleine kreken en baaien, rode zandstranden en gezellige vissershaventjes. Een reis voor kunst- en cultuurliefhebbers met wandelschoenen!
Prijs: vanaf € 465
Aantal dagen: 8 dagen
Reisnummer: 20MT5AAA
Reisdatum: Periode zelf te bepalen
Beschikbaar : Op aanvraag

Wandelniveau :
Natuur:
Cultuur:
Comfort:

Wat maakt deze reis bijzonder?

 • Valletta, uitgeroepen tot culturele hoofdstad van 2018
 • charmant logies met zwembad op Gozo
 • gezellige vissershaventjes
 • authentieke dorpen en stadjes met smalle straten
 • prachtige rotskusten
 • rijk cultuurpatrimonium met oa. megalithische tempels

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Deze reis scoort

8,5

18 Beoordelingen

reviews van klanten

Malta en (en zeker) Gozo zijn prachtige eilanden. Een ware aanrader voor wie van wandelen houdt doch geen fanatieke wandelaar is, in de natuur buiten het drukke toerisme. De B&B's in onze moedertaal zorgen voor een extra toets in dit programma. Zeer goed georganiseerd met voldoende mogelijkheden om het programma "op de dag zelve" aan te passen. Vakantie zoals we dit verkiezen en genieten.

Geert S. -

We hebben enorm genoten! Hele mooie wandelingen.

Hanne D. -

Algemene reistips

Jouw laatst bekeken reizen:

Mail me deze reizen

Dag 1 Malta

Bij aankomst op Malta word je naar het logies van je keuze gebracht. Van hieruit heb je een prachtig zicht op de Grand Harbour en Valletta. Hier verblijf je 3 nachten.

Overnachting in een B&B (zonder zwembad) of in een hotelletje (met zwembad).

Dag 2 - 4

Tijdens de wandelingen heb je de kans om wat op te steken van het ongewoon rijke cultuurpatrimonium van het eiland maar uiteraard kan je ook wat extra uitstapjes maken, de mogelijkheden zijn eindeloos. Er is de prachtige hoofdstad Valletta met z'n archeologisch museum, vele tentoonstellingen en het indrukwekkende Paleis van de Grootmeesters, Rabat met de mooie medina en het museum van de Romeinse Oudheden,  de megalithische tempels, catacomben en vele burchten,...Bezoek eens een (vis-)marktje in de haven en maak eens een boottochtje. 

 • Vertrek bij de 'Blauwe Grot', een geheel van een 7-tal grotten die zijn ontstaan door de natuurlijke erosie van wind en zeewater. Van hieruit zet je koers naar de site van Hagar Qim en Mnajdra. Cultuurhonger? Neem dan eens een kijkje in het museum en bezoek deze megalithische meesterwerken die beiden gewijd zijn aan de godin-moeder, en  hoe kan het ook anders: Unesco Werelderfgoed. Bij het vissersdorpje Ghar Lapsi vind je zeker een geschikte picknick- en zwemplek voor een paar uurtjes dolce far niente.  In Dingli neem je de bus terug. Wandeling van 12 km.
 • Van bij Dingli verken je de kustlijn en de uniek mooie Mtahleb-vallei, helaas één van de weinige plekken op Malta die nog niet bebouwd is. Je wandelt via een rotspad, bovenaan de krijtrotsen, tot aan de zoutpannen. Daar zoek je je via een verborgen trap een weg naar boven en bereikt het ingeslapen stadje Bahrija. Wandeling met hoogtevreesgevoelige passage en te mijden bij nat of winderig weer, maar er bestaat een alternatieve route om deze te ontwijken. Wandeling van 14 km.

Overnachting B&B met of zonder zwembad. (O = ontbijt)

 

Dag 4 Doorreis naar Gozo

Vanochtend neem je de bus richting de haven van Cirkewwa , oversteekplaats van de ferries richting Gozo. Je passeert het eilandje Comino, gelegen tussen Malta en Gozo en bekend omwille van zijn 'Blue Lagoon’. Van bij de aankomst in de haven van Mgarr krijg je meteen een goed beeld van Gozo: kapelletjes, huizen met platte daken, authentieke dorpen, kleine velden en een grillige kustlijn met rustige haventjes.

Transfer naar de charmante B&B, een gezellig en aangenaam ‘farmhouse’ mét klein zwembad in Qala, net ten noordoosten van de haven. 

Overnachting op Gozo. (O)

Dag 5 - 7

Het kleine zustereilandje Gozo is met haar wilde kustlijn en ruig landschap een ideale wandelbestemming.  Ook hier zijn er weer tal van mogelijkheden waarbij je gastvrouw je graag een keuze helpt maken. Vergeet ook zeker de levendige hoofdstad Victoria (= Rabat) niet, gelegen op een heuveltop en met een mooie versterkte citadel.

 • Rondwandeling met heel wat klimmen en dalen langs dorpjes en baaien van de oostkant van het eiland; start over een toeristisch parcours dat halfweg wat avontuurlijker wordt (maar nergens gevaarlijk): Nadur - Mgarr - Hondoq Bay met eventuele verlenging tot de duik- en snorkel-baai van Dhalet Qorrot. Tocht van 14 of 19 km.
 • Vanuit Sannat maak je een kliffenwandeling tot Xlendi en verder tot Dwejra.  Daar is er een korte hoogtevreesgevoelige passage van 50 m waarvoor er geen alternatief is. In dat geval keer je vanaf Xlendi met de bus terug. Tocht van 12 km.
 • Vanuit Gharb langs de weg naar de kapel San Dimitri. Vandaar bereik je de kust en wandel je naar Marsalforn. Onderweg kom je ontelbaar vele zoutpannen tegen, sommige nog aangelegd door de Romeinen. Dan trek je opnieuw het binnenland in en bereik je via een mooi uitzichtpunt Xaghra, waar je beslist de tempelsite van Ggantija moet bezoeken, het zijn de oudste vrijstaande tempels ter wereld. Tocht van 15 km, eenvoudig en zonder technische hoogstandjes.
 • Van Qala langs de promenade boven de zee naar Mgarr en vervolgens over het schitterende kustpad tot in Mgarr ix-Xini, een idyllische vallei aan de zee. Bus terug in Sannat of verderop in Xewkija met zijn grote koepelkerk. Je kan ook de ganse weg terugwandelen naar Qala.  Tocht van 18 km, eenvoudig en gemakkelijk te vinden en zonder technische hoogstandjes. 
 • Je kan ook een uitstap maken naar Comino en een korte rondwandeling maken op dit kleine eilandje, met zwemgelegenheid in de wereldberoemde "Blue Lagoon".

  Overnachting op Gozo. (O)

Dag 8

Einde na het ontbijt. Transfer naar de haven voor de overzet terug naar Malta. (O)

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Jouw laatst bekeken reizen:

Mail me deze reizen

Prijs

Prijzen geldig tot oktober 2020:

8 dagen / 7 nachten, B&B zonder zwembad Malta: € 465 p.p.
8 dagen / 7 nachten, hotel met zwembad Malta: € 490 p.p.

 


Voorschot: € 145 per deelnemer

Inbegrepen

 • logies
 • ontbijt
 • transfer bij aankomst luchthaven - logies Malta
 • transfer bij aankomst op Gozo naar het logies
 • transfer bij vertrek tot aan de haven van Gozo
 • infopakket met routebeschrijvingen
 • originele wandelkaart
 • BTW

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis
 • busvervoer (ferry, transfers wandelingen)
 • overige maaltijden en dranken
 • eco-taks verblijven: ca.  € 0,50 per dag/pers
 • inkomgelden van musea, bezienswaardigheden
 • persoonlijke uitgaven
 • evt. reisverzekering.

Toeslagen

 • hoogseizoen Malta BB zonder zwembad april-oktober: € 10 p.p.p.n.
 • hoogseizoen Malta hotel met zwembad mei-oktober: € 13 p.p.p.n
 • hoogseizoen Gozo juli-augustus-september: € 6,5 p.p.p.n
 • extra overnachting KO Gozo: € 64 p.p.
 • extra overnachting KO Malta BB zonder zwembad: € 49 p.p.
 • extra overnachting KO Malta hotel met zwembad: € 55 p.p.
 • éénpersoonskamer: op aanvraag

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.
 5. Bij boeking minder dan 3 weken vóór het vertrek (late boeking) wordt een dossierkost van 30 euro aangerekend.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Jouw laatst bekeken reizen:

Mail me deze reizen

Aantal deelnemers

Dit is een individuele reis zonder begeleiding.
Het minimum aantal deelnemers is 2, het maximum hangt af van de capaciteit en beschikbaarheid van de overnachtingsplaatsen. In bepaalde gevallen kan de reis ook door 1 deelnemer worden gedaan, mits hij of zij er zich van bewust is dat alleen wandelen in vaak afgelegen gebieden risico's met zich meebrengt.

Beschikbaarheid

De boeking van een reis op individuele basis kunnen we nooit meteen bevestigen. Er moeten vaak meerdere overnachtingsplaatsen en dienstenverstrekkers gecontacteerd worden om na te gaan of ze beschikbaar zijn op jouw data. Dit neemt tijd in beslag. Onbeschikbaarheid van een logies kan ervoor zorgen dat de datum moet verschuiven. Reserveer daarom tijdig je reis. Wacht steeds met het vastleggen van vluchten of ander vervoer tot wij je boeking bevestigd hebben.

Reisperiode

Gans het jaar door boekbaar uitgezonderd tussen 15/12 tot 15/01. Het logies op Gozo is dan gesloten. Hou er rekening mee dat het tijdens de zomermaanden erg heet is en dat er geen of nauwelijks schaduw is op de wandelingen en het landschap is dan ook dor. We raden de maanden juli, augustus en september ten stelligst af, de ideale reisperiodes zijn het voor- en najaar.

Heen- en terugreis

Met het vliegtuig

Je kan rechtstreeks vliegen vanuit Brussel naar Malta met Air Malta, heenreis is echter meestal 's avonds, 2 x per week in de voormiddag (afhankelijk van de dag waarop je vliegt). Low cost maatschappijen bieden soms wel vroegere uren. Bij aankomst word je naar het hotel gebracht, deze transfer is inbegrepen.

Doorreis Malta - Gozo

Vanuit Malta neem je de bus naar de haven en daarna de ferry naar Gozo (deze vaart ongeveer iedere 45') , een overzet van een 20-tal minuten. Prijs ca. € 5 euro, die je betaalt op de terugreis. Bij aankomst op Gozo word je afgehaald en naar Qala gebracht, ook deze transfer is inbegrepen.

Vervoer ter plaatse

 • De transfers in het kader van het wandelprogramma op Malta gebeuren per bus of per taxi. Hou er rekening mee dat het verkeer op Malta (zeker tijdens de spitsuren) nogal hectisch kan zijn en dat verplaatsingen veel tijd in beslag kunnen nemen. Een taxi kan dan een optie zijn.
 • Het openbaar vervoer op Malta is goed geregeld.  € 1,5 per traject buiten het seizoen, € 2 / traject in hoogseizoen. Deze tickets zijn doorgaans 2 uur geldig. Als je dus twee bussen moet nemen voor één traject dan hoef je slechts één ticket te kopen. Je kan ook een voordeelkaart kopen, 15 euro voor 12 ritten.
 • Op Gozo kan je kiezen voor de bus of transfers geregeld door de logiesuitbater (ter plaatse te betalen: € 7,5 per rit).

Voor de terugreis is de transfer naar de haven inbegrepen. Overzet per ferry en daarna per bus tot de luchthaven. Je boekt dus best geen ochtendvlucht.

* Je kan naar keuze zelf je vliegtuigtickets boeken, of dit via Anders Reizen doen. 
In het laatste geval maakt de vlucht deel uit van het totale reispakket, waardoor je kan genieten van enkele bijkomende garanties:
- bijstand in geval van problemen met de vlucht;
- terugbetaling van de prijs van het ticket wanneer de reis niet kan doorgaan door onvermijdbare en buitengewone omstandigheden (overeenkomstig EU Richtlijn 2015/2302, omgezet door de wet van 21/11/2017 betreffende de verkoop van pakketreizen, gekoppelde reisarrangementen en reisdiensten).

Wandelniveau

 à . Wandelingen meestal over goede paden met beperkte niveauverschillen (max. 300 m stijgen en dalen). Soms komt er wat klauterwerk aan te pas en zijn er hoogtevreesgevoelig stukken.

GPS-tracks beschikbaar. Lees hier meer over wandelen met gps.

Klik hier voor meer uitleg over de zwaarte van de reizen.


Gezien wandelen de hoofdactiviteit van deze reis is, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om aan deze wandelingen deel te nemen.

Bagage

 • Tijdens de wandelingen draag je enkel je dagrugzakje. Je bagage blijft in het logies.
 • Bij de doorreis naar Gozo neem je zelf  je bagage mee op de bus en ferry.
 • Bij aankomst op Gozo komt de logiesuitbater je afhalen.
 • Bij aankomst op Malta op de terugreis neem je zelf je bagage mee naar de luchthaven (bus of taxi).

Logies

 • 3 x overnachting op Malta in een charmante B&B, gelegen in de Three Cities. Op een tiental minuten met de ferry sta je in het prachtige centrum van Valetta. Op de bovenste verdieping geniet je vanop het mooie dakterras van het magnifieke zicht op de Grand Harbour. Tweepersoonskamer met privé sanitair en airco.
   

  Of je verblijft in een kleinschalig 'boutique' hotelletje met zwembad (zie prijzen en toeslagen):
   

 • 4 x overnachting op Gozo: hier logeer je in een charmante B&B in de baai van Marsalforn, ondergebracht in een mooie gerenoveerde woning met klein zwembad en terras. Tweepersoonskamer met privé-sanitair of  ruime studio’s met slaapkamer, zithoek, uitgeruste keuken, badkamer en toegang tot het terras (afhankelijk van de beschikbaarheid)

Maaltijden

 • Het ontbijt is inbegrepen. 
 • Picknick is niet inbegrepen maar kan je in het logies bestellen (+/- € 10) of zelf aankopen in een winkeltje.
 • Avondmaal is niet inbegrepen en kan je nemen in een restaurant in de buurt.

Door de eeuwen heen hebben verschillende volken van Malta hun thuis gemaakt. Dit heeft uiteraard ook invloed gehad op de keuken. Er zijn té veel invloeden geweest om op te noemen maar veel bekende gerechten zijn van Siciliaanse en Moorse afkomst. Men eet veel vis, afhankelijk van het seizoen kan men zeebaars, kabeljauw, brasem, poon, tonijn, zwaardvis, ...  vinden. Bekend zijn tevens de pastasauzen en stamppotten gemaakt met inktvis en pijlinktvis. In speciale gerechten worden veel groenten verwerkt zoals pompoenen, artisjokken, kool, bloemkool, zongerijpte tomaten en aardappelen. Overal kan je gevulde merg-pompoenen, tomaten en dikke minestra (soepen) eten. 

 


Klimaat

Malta heeft een typisch Middellandse-Zeeklimaat: zeer zonnig met een dagelijks gemiddelde van vijf tot zes uur zon in de winter en tot meer dan 12 uur in de zomer. De winters zijn mild, met af en toe korte kille periodes veroorzaakt door noordelijke en noordoostelijke wind uit Midden-Europa. De zomers in Malta zijn heet, droog en erg zonnig. Dagtemperaturen in de zomer worden vaak getemperd door een verkoelende zeebries. In de lente en herfst brengt de hete Afrikaanse Sirocco-wind (de Xlokk in het Maltees) af en toe uitzonderlijk hoge temperaturen en luchtvochtigheid met zich mee.

Verdere informatie over het regionale klimaat kan je vinden op: Weatherbase.

Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op: Accuweather


Reisuitrusting

We beperken ons hier tot items die je zeker niet mag vergeten, of die aan bepaalde vereisten moeten voldoen. Evidente spullen als toiletgerief, gewone kledij, ondergoed,… die op elke reis meegaan, worden niet vermeld. Informatie over reisuitrusting in het algemeen en een lijst van buitensportzaken waar je als Anders Reizen-deelnemer korting krijgt, vind je op deze webpagina rechts, onder 'Algemene reistips'.

Bagage

 • voor de hoofdbagage: vlot hanteerbare valies of reistas, bij voorkeur met wieltjes zodat ze makkelijk te verplaatsen is. Wanneer je meerdere keren van overnachtingsplaats wisselt, kies je beter voor een niet te groot formaat dat makkelijk stapelbaar is (met het oog op het bagagevervoer).
 • voor de wandelingen: comfortabel zittende kleine rugzak, deze moet alles kunnen bevatten wat je tijdens een dagwandeling nodig hebt. Een inhoud van 15 tot 30 liter volstaat meestal. Zorg bij voorkeur voor een model met regenhoes, of schaf deze apart aan. Zo blijft je dagbagage droog.

Elke luchtvaartmaatschappij legt beperkingen op met betrekking tot het aantal stuks, gewicht en afmetingen van je bagage. Meestal staat dit op je e-ticket. Indien niet, kan je terecht op de website van de betreffende luchtvaartmaatschappij.  Lees zeker ook de richtlijnen over de toegelaten inhoud van ruim- en handbagage nog eens na op de website van Brussels Airport

Schoenen & kousen

 • comfortabele wandelschoenen die een goed zoolprofiel hebben. Kies voor schoenen die de enkel omsluiten, omdat ze dan meer steun geven en daardoor de vermoeidheid en kans op verstuikingen verminderen. Zorg dat nieuwe schoenen ingelopen zijn.
 • lichte schoenen, sneakers of sandalen (voor buiten de wandelingen).
 • wandelkousen: deze speciale kousen (verkrijgbaar in buitensportzaken) zorgen voor goed vochttransport, isolatie en loopcomfort en drogen snel. Een kleine investering die je heel wat leed kan besparen (blaren, pijnlijke voeten,,…).

Tip: als je met het vliegtuig reist, trek dan bij vertrek je wandelschoenen aan of stop ze in je handbagage. Het spaart plaats en gewicht en zo kom je alvast niet in de problemen voor het wandelen mocht er iets mislopen met je hoofdbagage. 

Kledij

 • voor alle kledij die je meeneemt, geldt dat je bij voorkeur kiest voor lichte en ‘ademende’ stoffen. In plaats van één dik kledingstuk tegen de koude, draag je beter meerdere dunne ‘lagen’. Op die manier kan je je kledij doorheen de dag aanpassen aan de temperatuur.
 • wind- en waterdicht jack
 • fleece
 • hoofddeksel (hoed, pet, sjaaltje,…) ter bescherming tegen de zon
 • zwemgerief

Diversen

 • (bad-)handdoek
 • toiletpapier of hygiënische doekjes
 • geldbeugel of heuptasje
 • zakmes voor de picknick (verpak dit niet in je handbagage als je met het vliegtuig reist)
 • evt. drinkbus (we vermijden liever het gebruik van wegwerpflessen)
 • reisstekker (stopcontacten zijn van het Engelse type met 3 platte pinnetjes)
 • evt. fluitje (handig in noodsituaties of bij mist)

EHBO

In de handel zijn standaard EHBO-sets te koop (bijvoorbeeld Care Plus of Travel Safe), deze zijn vaak goedkoper dan wanneer je alles apart koopt. Stop het tasje in je dagrugzak zodat je het altijd bij je hebt mocht er tijdens de wandeling iets misgaan.

Hier nog enkele suggesties om je persoonlijke EHBO samen te stellen:

 • middel tegen reisziekte
 • ontsmettingsmiddel
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel tegen krampen
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • wond- en blarenpleisters van verschillende breedte (bijv. second skin)
 • elastisch verband voor ingeval van verstuikingen
 • steriel gaas en kleefband

Geld

De munt op Malta is de euro. In de meeste landen kan je vlot met krediet- en betaalkaarten terecht, zowel om te betalen als om geld uit de automaat te halen. We raden aan om je reisbudget deels in contanten, deels met de kaart te besteden. Neem bij voorkeur meerdere kaarten mee, die je op verschillende plaatsen bewaart. Zo kom je niet in de problemen bij verlies of diefstal, of wanneer je kaart onleesbaar wordt.

Geld uit de automaat halen kan met een betaalkaart (Bancontact/Maestro) of een kredietkaart (Visa, Mastercard,…). Let op: voor afhalingen met kredietkaart worden kosten aangerekend; daarom doe je dit beter met een gewone betaalkaart.

Meer informatie

Lees het verhaal van Tanja, gastvrouw van het logies waar je verblijft op het eiland Gozo: https://www.libelle.be/vrije-tijd/lezeres-in-het-buitenland-gozo/

Formaliteiten

Voor reizen naar Malta (en Gozo) volstaat je identiteitskaart. Ook kinderen jonger dan 12 dienen in het bezit te zijn van een identiteitsbewijs mét foto, aan te vragen op het gemeentehuis.

Bijkomende informatie kan je vinden op: http://diplomatie.belgium.be/nl (Op reis in het buitenland).

Tip: Maak een kopie van je identiteitskaart en bewaar deze apart. Of beter nog: maak er een foto van die je op je smartphone zet, of oplaadt naar een plaats waar je hem in geval van nood kan terugvinden.

Tip: Laat weten waar je bent!
In elk land kunnen er crisissen, aanslagen of ongelukken gebeuren. Registreer je reis via Travellers Online. Zo kan de FOD Buitenlandse Zaken je indien nodig makkelijker informeren en ondersteunen. https://travellersonline.diplomatie.be/Wijzigingen

Anders Reizen behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Jouw laatst bekeken reizen:

Mail me deze reizen
Malta - Unesco