Italië - Umbrië: het heilige hart van Italië


8 dagen

Periode zelf te bepalen

vanaf € 580


Boek deze reis »

Italië - Umbrië: het heilige hart van Italië


8 dagen

Periode zelf te bepalen

vanaf € 580


Boek deze reis »

Italië - Umbrië: het heilige hart van Italië


8 dagen

Periode zelf te bepalen

vanaf € 580


Boek deze reis »

Italië - Umbrië: het heilige hart van Italië


8 dagen

Periode zelf te bepalen

vanaf € 580


Boek deze reis »

Italië - Umbrië: het heilige hart van Italië


8 dagen

Periode zelf te bepalen

vanaf € 580


Boek deze reis »
Individuele reizen Italië
Minder bekend dan zus Toscane straalt Umbrië een rust en sereniteit uit die haast spiritueel aandoet. Op de heuvels wisselen kastanjebossen, wijn- en olijfgaarden elkaar af terwijl de bewoning zich concentreert in de lagere gebieden vaak rond religieuze centra, ommuurde stadjes en kastelen. Op een rustig tempo met voldoende tijd om te genieten nemen we je mee langs de mooiste plekjes van het magische Umbrië; Italië's groene hart. 
Prijs: vanaf € 580
Aantal dagen: 8 dagen
Reisnummer: 20IT5UMA
Reisdatum: Periode zelf te bepalen
Beschikbaar : Op aanvraag

Wandelniveau :
Natuur:
Cultuur:
Comfort:

Wat maakt deze reis bijzonder?

 • Assisi, Spoleto, Spello, Trevi...
 • Keuze tussen korte en langere tochten
 • Combinatie natuur en rijke cultuur 
 • Upgrade mogelijkheid voor logies
 • Logies vaak met zwembad
 • Blijf op de hoogte van deze reis

  en ontvang onze nieuwsbrief:

   
   

  Deze reis scoort

  8,6

  14 Beoordelingen

  reviews van klanten

  Umbrië is een topper in jullie aanbod, het is een super wandelreis. En de upgrade was zeker zijn geld waard: we zaten (op een enkele nacht na) altijd in héél bijzondere en fijne hotels.

  Ilse D. -

  Algemene reistips

  Logies

  Het logies werd zorgvuldig uitgekozen, omwille van de goede prijs-kwaliteit verhouding en in functie van de ligging ten opzichte van de wandelingen. De standaard categorie zijn meestal ***-hotels. Hecht je veel waarde aan wat extra comfort, charme en wat meer luxe, dan kan je kiezen voor een upgrade, meestal ****-hotels. Ontbijt is overal inbegrepen. Half pension mogelijk mits toeslag.

  Dag 1 Assisi

  Aankomst in Assisi, stad van de heilige Franciscus en onbetwistbaar één van de mooiste stadjes in Umbrië. Assisi is gebouwd op een uitloper van de Monte Subasio tussen de riviertjes de Tescio, Topino en Chiascio.  De stad torent uit boven het omliggende groene land van wijngaarden en boerderijtjes. Misschien is er vandaag nog tijd voor een stadswandeling door het middeleeuwse centrum, dat ’s avonds, na het vertrek van de dagjesmensen, zijn rust weer vindt.

  Overnachting in een **- of ***-hotel mits toeslag, beiden met zwembad, in het nieuwe gedeelte van Assisi, op 900 m van het oude centrum. Het ***-hotel heeft bovendien een wellness-centrum.

  Upgrade naar ****-hotel is mogelijk. Indien je met de wagen reist kies je best voor een hotel net buiten het centrum met parkeergelegenheid. Zoniet kan je kiezen voor een hotel pal in het historisch centrum. Beiden zonder zwembad.

   

  Dag 2 Spello

  Eén van de best bewaarde middeleeuwse stadjes in de streek is Spello. Er zijn twee manieren om het te bereiken: via een klim naar de hermitage Eremo delle Carceri (830 m), een plek in het bos waar ter ere van Franciscus een klooster werd gebouwd. Ofwel via een lagere route doorheen de olijfgaarden langs de flank van de Monte Subasio met mooie vergezichten over de vallei.  

  Twee mogelijkheden: 11 of 17,5 km, 3 of 5 uur stappen, + 304 m / - 380 m of  + 906 / - 986.

  Overnachting in een ***-hotel in het historisch centrum van Spello. Mogelijke upgrade naar ****-hotel met  (klein) zwembad op wandelafstand van het centrum. (O)

  Dag 3 Bevagna

  Je daalt af in de ‘Valle Umbra’ waar het kleine Bevagna, aan de samenvloeiing van de rivieren de Timia en de Topino, ooit werd verkozen tot mooiste stadje van Italië. Haar gunstige ligging aan een drukke handelsroute van Rome naar de kust maakte het in Romeinse tijden reeds welvarend.

  Twee mogelijkheden: 13,5 of 16,2 km, 3,5 of 4 uur stappen. +180 / – 425 m  of  + 209 m / – 438 m.

  Overnachting in een ***-hotel ondergebracht in een voormalig stadspaleis met mooie fresco's en op 50 m van het centrale pleintje van Bevagna. Of in een residentie, kamers met kookhoek, zwembad net buiten de stadsmuren. Upgrade mogelijk naar een superior kamer in het ***-hotel (O)

  Dag 4 Montefalco

  Daarna gaat het verder omhoog naar Montefalco, schitterend gelegen op een heuveltop en omringd door wijngaarden. De stad biedt adembenemende zichten op alle uithoeken van het Umbrische land: van Perugia tot Assisi en tot de witte toppen van de Abruzzen. ‘s Avonds kan je proeven van een heerlijk glas Sagrantino of Rosso di Montefalco, een uitstekende klassewijn die in deze streek zijn oorsprong vindt. 

  Tocht van 12,5 km, 4 uur stappen. + 508 m / - 726 m.

  Overnachting in een verzorgd guesthouse met daktuin in het historisch centrum. Of ***-hotel, eveneens met daktuin en jacuzzi in het historisch centrum, hier is een upgrade naar een ruimere superior kamer met terras en panoramisch zicht mogelijk. (O)

  Dag 5 Trevi

  Van Montefalco loopt je pad verder naar Trevi, hoog op een heuvel, uitloper van de Apennijnen. Trevi wordt  ook wel de hoofdstad van de olijfolie genoemd en zoals je zal zien is de heuvel rondom bedekt met olijfgaarden. Overnachting in het oude centrum.

  Tocht van 13,5 km, 4 uur stappen. + 297 / - 380 m.

  Overnachting in een ****-hotel op het hoogste punt in het historisch centrum van Trevi, met zwembad en eigen restaurant. Hier kan je eventueel kiezen voor een superior kamer (= upgrade).

  Dag 6 Poreta

  Je verlaat Trevi en wandelt door de olijfgaarden. Je volgt daarbij veelal de pelgrimswegen van Franciscus met mooie zichten op de vallei van Spoleto. Overnachting in Poreta.

  Twee mogelijkheden: 12,8 km of 13,6 km, 4,5 uur stappen. + 448 m / – 535 m  of  + 572 m /– 529 m.

  Overnachting in een hotel ondergebracht in een gerestaureerd 14-de eeuws kasteel met goed restaurant. Mogelijke upgrade: buitengewoon prachtig en rustig gelegen hotel ondergebracht in een voormalige burcht, groot buitenzwembad en tuin. (O)

  Dag 7 Spoleto

  Je verlaat Poreta en wandelt verder over de pelgrimsweg door de olijfgaarden. Je passeert Eggi, een ommuurd middeleeuws dorpje alvorens bij Spoleto uit te komen. Boven Spoleto zie je de imponerende  middeleeuwse burcht uittorenen. In de stad is er veel te zien; de dom met de fresco’s van Filippo Lippi en Pinturicchio, een Romeins huis en het Romeinse theater. Ook zeer bijzonder is de façade van de kerk S.Pietro en  het acquaduct Ponte delle Torri.

  Twee mogelijkheden: 15 of 15,4 km, 4,5 uur stappen. + 560 m / - 874 m of  + 539 m / - 991 m.

  Overnachting in een ***-hotel in het oude centrum van de stad of net buiten de bebouwde kom (20' wandelen) van stad in een hotel met zwembad. Upgrade: elegant klassevol  ****-hotel net buiten het historisch centrum met binnenplaats en grote tuin.

  Dag 8 Einde

  Einde na het ontbijt. (O)

  Uitbreiding Rome

  Combineer dit wandelprogramma met een bezoekje aan Rome: verblijf in een B&B, zeer goed gelegen in het centrum van de stad, op 5 minuten wandelen van de Piazza Navona. Prijs in een tweepersoonskamer met ontbijt: € 81 p.p. Suites, singles en meerpersoonskamers mogelijk op aanvraag.

  Blijf op de hoogte van deze reis

  en ontvang onze nieuwsbrief:

   
   

  Algemene reistips

  Prijs

  Prijzen geldig in 2020

  8 dagen / 7 nachten: € 580 p.p.


  Voorschot: € 180 per deelnemer

  Inbegrepen

  • logies 
  • ontbijt
  • bagagevervoer  
  • infopakket met routebeschrijvingen
  • wandelkaarten (ter plaatse)
  • BTW

  Niet inbegrepen

  • heen- en terugreis 
  • lunch
  • avondmaal, tenzij je hiervoor een toeslag betaalde (zie toeslagen)
  • toeristenbelasting
  • persoonlijke uitgaven en dranken
  • optionele activiteiten
  • evt. extra transfers
  • evt. verzekering

  Toeslagen

  • Eenpersoonskamer samenreizend 8D/7N (standaard hotels): € 165 p.p.
  • Eenpersoonskamer alleenreizend 8D/7N (standaard hotels): € 210 p.p.
  • Half pension (7 avondmalen): € 190 p.p.
  • Verblijf tijdens Spoleto festival 25.06-13.07: € 23 p.p.
  • Superior hotels 8D/7N K&O: € 250 p.p.
  • Superior hotels 8D/7N met 6N HP + 1N KO: € 450 p.p.
  • Transfer Spoleto - Assisi (prijs/wagen) indien je liever niet de trein terug neemt: € 40 (ter plaatse te betalen)

  Kortingen

  • Derde persoon op dezelfde kamer: - € 205

  Betalingsvoorwaarden

  1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
  2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
  3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
  4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.
  5. Bij boeking minder dan 3 weken vóór het vertrek (late boeking) wordt een dossierkost van 30 euro aangerekend.

  Blijf op de hoogte van deze reis

  en ontvang onze nieuwsbrief:

   
   

  Aantal deelnemers

  Dit is een individuele reis zonder begeleiding.
  Het minimum aantal deelnemers is 2, het maximum hangt af van de capaciteit en beschikbaarheid van de overnachtingsplaatsen. In bepaalde gevallen kan de reis ook door 1 deelnemer worden gedaan, mits hij of zij er zich van bewust is dat alleen wandelen in vaak afgelegen gebieden risico's met zich meebrengt.

  Beschikbaarheid

  De boeking van een reis op individuele basis kunnen we nooit meteen bevestigen. Er moeten vaak meerdere overnachtingsplaatsen en dienstenverstrekkers gecontacteerd worden om na te gaan of ze beschikbaar zijn op jouw data. Dit neemt tijd in beslag. Onbeschikbaarheid van een logies kan ervoor zorgen dat de datum moet verschuiven. Reserveer daarom tijdig je reis. Wacht steeds met het vastleggen van vluchten of ander vervoer tot wij je boeking bevestigd hebben.

  Reisperiode

  Mogelijk (excl. feestdagen) van maart tot eind november. Vanwege de sluitingsdagen van de restaurants is er geen aankomst mogelijk op donderdag, indien je kiest voor de upgrade.

  Het voor- en najaar zijn de ideale periodes om te wandelen. Tijdens de zomermaanden is het vaak te heet. 


  Heen- en terugreis

  Met de wagen

  Afstand Brussel – Assisi ca. 1400 km.  Je kan je wagen gedurende de ganse reis achterlaten op de parking van het hotel. Als je kiest voor de upgrade neem je best het hotel buiten het centrum met parking.

  Om je wagen terug op te halen op het einde van de reis neem je in Spoleto de trein naar Assisi. Er zijn een vijftal verbindingen per dag. Ritduur: ca. 30'. Een privé transfer kan ook, € 40 per wagen met max. 4 inzittenden, ter plaatse te betalen. 

  Op de website van de VTB-VAB kan je terecht voor extra informatie zoals bijvoorbeeld toltarieven, files, verkeersreglementen in het buitenland,…

   

  Met het vliegtuig

  • Vlucht tot Rome waar je op de luchthaven met de trein (Leonarde Express) in een half uur tot het centraal station Roma Termini reist. Er zijn twee vertrekken per uur. Vervolgens trein tot Assisi, ritduur: ca. 2u30'. Het station van Assisi ligt in de vallei, een 4-tal kilometer buiten de stad. Een taxi naar de stad kost je ongeveer € 20.
  • Vlucht tot Perugia en taxi naar het hotel, hiervoor betaal je ca. € 30.

  Voor de terugreis neem je in Spoleto terug de trein naar Rome, ritduur ca. 1u30'. Naar Perugia reis je in ongeveer 1 uur. 

   

  Reizen met het openbaar vervoer in Italië is goedkoop. In en rond grote steden zijn bussen en treinen over het algemeen goed op elkaar afgestemd. Dit moet je zeker weten als je de trein of bus neemt:

  • Bustickets koop je best voor het vertrek aan de automaat, in een kiosk, een tabakswinkel (‘tabacchi’, herkenbaar aan de grote ‘T’) of krantenwinkel. Als die er niet is kan je ze vaak ook op de bus aankopen (zorg dan wel dat je kleingeld bij de hand hebt). Je moet je ticket ook ontwaarden bij het opstappen.
  • Het grootste deel van de Italiaanse spoorwegen wordt beheerd door Trenitalia. Tickets koop je ter plaatse aan de automaat of het loket. In Italië zijn verschillende soorten treinen:
   • Diretto en de Interregionali = lokale treinen
   • Intercity (IC): deze verbinden de verschillende regio’s en grote steden met elkaar, ze zijn iets duurder. Je kan op voorhand een zitplaats reserveren.
   • Eurostar (ES): dit is de Italiaanse versie van de hogesnelheidstrein, hij verbindt grote steden met elkaar. Dit is de duurste trein, je moet op voorhand een zitplaats reserveren. Dat kan ter plaatse bij het loket of online.
  • Blijf je een paar dagen in een stad dan is een dag- of meerdagenkaart vaak het voordeligst, soms in combinatie met een kortingkaart voor bezienswaardigheden, ga hiervoor langs op het toerismebureau of check online voor je vertrek.
  • Afkortingen die vaak worden gebruikt in uurregelingen van treinen en bussen:

   F: Rijdt van maandag tot en met zaterdag, soms ook aangeduid met twee gekruiste hamertjes (corso solo feriari)
   H: Rijdt op zon- en feestdagen (corso solo festiva)
   G: Rijdt dagelijks (giornaliera)
   L: Rijdt van maandag tot en met vrijdag, op werkdagen dus (corso solo feriari da lunedi a venerdi)
   S: Rijdt enkel op schooldagen (scolastica)
   †: Rijdt enkel op feestdagen (festivi)

  Treinen: http://www.trenitalia.com
  Bussen: http://www.sitabus.it/en/


  Niveau

   tot   afhankelijk van de gekozen route. Voor vier van de zes wandelingen kan je namelijk kiezen voor een zwaardere route, deze is niet altijd langer maar telt meer stijgings- en/of dalingsmeters. De kortste route is 11 km, de langste telt 17,5 km. Voor deze tocht moet je minimum 560 m kunnen klimmen en 874 m kunnen afdalen.  Details zie dagschema. Paden zijn meestal onverhard, vaak loop je over boswegeltjes en  kiezelpaadjes die wel wat tredzekerheid vereisen, zeker bij regenweer. GPS-tracks beschikbaar. Lees hier meer over wandelen met gps.
  Gezien wandelen de hoofdactiviteit van deze reis is, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om aan deze wandelingen deel te nemen.

  Logies

  Je verblijft in sfeervolle en comfortabele driesterrenhotels, meestal in het historisch centrum van de stad. Tweepersoonskamers met privé sanitair. Sommige hotels hebben een zwembad (zie dagschema).  Wifi beschikbaar.

  Hecht je veel waarde aan wat extra comfort, charme en wat meer luxe, dan kan je kiezen voor een upgrade, meestal ****-hotels. Opgelet: bij het hotel in Assisi is geen parking. 

   


  Maaltijden

  • Ontbijt is inbegrepen.
  • De lunch is niet inbegrepen. In de meeste hotels kan je een lunchpakket laten klaarmaken, de prijs varieert tussen €5 en €10.
  • Avondmaal is niet inbegrepen. Half pension is mogelijk mits betaling van een toeslag (zie toeslagen).  
  Over het algemeen ontbijten Italianen nauwelijks: een snelle cappuccino staand aan de bar: 'al banco'. Wanneer je wil zitten, betaal je een andere prijs: 'a tavola'. De koffie nuttigt men dan vaak met een zoetigheid zoals een gevulde croissant (cornetto alla crema). Een echte broodmaaltijd zoals bij ons zal je hier niet gemakkelijk vinden.

  Een volledige maaltijd bestaat uit enkele aperitiefhapjes (antipasti) met een lekker aperitief (vb. Aperol Spritz), een voorgerecht (primo piatto: vaak een bord pasta) en het hoofdgerecht (secondo piatto: een stuk vlees of vis, vaak gecombineerd met een bijgerecht (contorno) zoals groenten. Wil je ook een aardappelgerecht, zal je dit er specifiek moeten bijvragen). Als dessert (dolci) krijg je vaak fruit, ijs of gebak. Hierna volgt nog een espresso (na 11u ’s morgens is het immers not done om nog een cappuccino te bestellen), vaak vergezeld van een digestivo (amaro) of een lokale cognac (grappa).

  Natuurlijk eten niet alle Italianen twee keer per dag zo uitgebreid! In de praktijk bestaat de lunch (pranzo) vaak enkel uit de primo piatto, die men redelijk laat nuttigt (tussen 13u en 15u), en bestaat het avondmaal (cena) vaak uit de secondo piatto alleen. Ook dineren doe je niet al te vroeg, nl. vanaf 20u. Ga je op restaurant, heb je natuurlijk wel de keuze om zowel een primo als secondo piatto te nuttigen en af te sluiten met een lekker dessertje. Buon appetito!

  Bagage

  Wordt vervoerd, je draagt enkel je dagrugzakje.

  Klimaat

  In Umbrië heerst een mediterraan klimaat. Door zijn centrale ligging ondervindt Umbrië geen invloed van het zeeklimaat aan de Adriatische zee. De zomers zijn warm en droog.

  Verdere informatie over het klimaat in het algemeen kan je vinden op: www.weatherbase.com.
  Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op: www.accuweather.com.

  Reisuitrusting

  We beperken ons hier tot items die je zeker niet mag vergeten, of die aan bepaalde vereisten moeten voldoen. Evidente spullen als toiletgerief, gewone kledij, ondergoed,… die op elke reis meegaan, worden niet vermeld. Meer gedetailleerde informatie en tips vind je op onze website.

  Bagage

  • voor de hoofdbagage: vlot hanteerbare valies of reistas, bij voorkeur met wieltjes zodat ze makkelijk te verplaatsen is. Wanneer je meerdere keren van overnachtingsplaats wisselt, kies je beter voor een niet te groot formaat dat makkelijk stapelbaar is (met het oog op het bagagevervoer).
  • voor de wandelingen: comfortabel zittende kleine rugzak, deze moet alles kunnen bevatten wat je tijdens een dagwandeling nodig hebt. Een inhoud van 15 tot 30 liter volstaat meestal. Zorg bij voorkeur voor een model met regenhoes, of schaf deze apart aan. Zo blijft je dagbagage droog.

  Elke luchtvaartmaatschappij legt beperkingen op met betrekking tot het aantal stuks, gewicht en afmetingen van je bagage. Meestal staat dit op je e-ticket. Indien niet, kan je terecht op de website van de betreffende luchtvaartmaatschappij.  Lees zeker ook de richtlijnen over de toegelaten inhoud van ruim- en handbagage nog eens na op de website van Brussels Airport

  Schoenen & kousen

  • comfortabele wandelschoenen die een goed zoolprofiel hebben. Kies voor schoenen die de enkel omsluiten, omdat ze dan meer steun geven en daardoor de vermoeidheid en kans op verstuikingen verminderen. Zorg dat nieuwe schoenen ingelopen zijn.
  • lichte schoenen, sneakers of sandalen (voor buiten de wandelingen).
  • wandelkousen: deze speciale kousen (verkrijgbaar in buitensportzaken) zorgen voor goed vochttransport, isolatie en loopcomfort en drogen snel. Een kleine investering die je heel wat leed kan besparen (blaren, pijnlijke voeten,,…).

  Tip: als je met het vliegtuig reist, trek dan bij vertrek je wandelschoenen aan of stop ze in je handbagage. Het spaart plaats en gewicht en zo kom je alvast niet in de problemen voor het wandelen mocht er iets mislopen met je hoofdbagage. 

  Kledij

  • voor alle kledij die je meeneemt, geldt dat je bij voorkeur kiest voor lichte en ‘ademende’ stoffen. In plaats van één dik kledingstuk tegen de koude, draag je beter meerdere dunne ‘lagen’. Op die manier kan je je kledij doorheen de dag aanpassen aan de temperatuur.
  • wind- en waterdicht jack
  • fleece
  • hoofddeksel (hoed, pet, sjaaltje,…) ter bescherming tegen de zon
  • zwemgerief

  Diversen

  • toiletpapier of hygiënische doekjes
  • geldbeugel of heuptasje
  • zakmes voor de picknick (verpak dit niet in je handbagage als je met het vliegtuig reist)
  • evt. drinkbus (we vermijden liever het gebruik van wegwerpflessen)
  • evt. fluitje (handig in noodsituaties of bij mist)

  EHBO

  In de handel zijn standaard EHBO-sets te koop (bijvoorbeeld Care Plus of Travel Safe), deze zijn vaak goedkoper dan wanneer je alles apart koopt. Stop het tasje in je dagrugzak zodat je het altijd bij je hebt mocht er tijdens de wandeling iets misgaan.

  Hier nog enkele suggesties om je persoonlijke EHBO samen te stellen:

  • middel tegen reisziekte
  • ontsmettingsmiddel
  • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
  • pijnstillend en koortswerend middel
  • middel tegen krampen
  • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
  • wond- en blarenpleisters van verschillende breedte (bijv. second skin)
  • elastisch verband voor ingeval van verstuikingen
  • steriel gaas en kleefband

  Geld

  In Italië betaal je met euro's.

  In de meeste landen kan je vlot met krediet- en betaalkaarten terecht, zowel om te betalen als om geld uit de automaat te halen. We raden aan om je reisbudget deels in contanten, deels met de kaart te besteden. Neem bij voorkeur meerdere kaarten mee, die je op verschillende plaatsen bewaart. Zo kom je niet in de problemen bij verlies of diefstal, of wanneer je kaart onleesbaar wordt.

  Geld uit de automaat halen kan met een betaalkaart (Bancontact/Maestro) of een kredietkaart (Visa, Mastercard,…). Let op: voor afhalingen met kredietkaart worden kosten aangerekend; daarom doe je dit beter met een gewone betaalkaart.


  Reisdocumenten

  Voor reizen naar Italië volstaat je identiteitskaart. Ook kinderen jonger dan 12 dienen in het bezit te zijn van een identiteitsbewijs mét foto, aan te vragen op het gemeentehuis.
  Bijkomende informatie kan je vinden op: http://diplomatie.belgium.be/nl (Op reis in het buitenland).
  Ben je van plan een auto te huren, denk er dan aan je rijbewijs mee te nemen. Ook een kredietkaart op naam van de bestuurder is in dat geval vereist.

  Tip: Maak een kopie van je identiteitskaart en bewaar deze apart. Of beter nog: maak er een foto van die je op je smartphone zet, of oplaadt naar een plaats waar je hem in geval van nood kan terugvinden. 

  Tip: Laat weten waar je bent!

  In elk land kunnen er crisissen, aanslagen of ongelukken gebeuren. Registreer je reis via Travellers Online. Zo kan de FOD Buitenlandse Zaken je indien nodig makkelijker informeren en ondersteunen. https://travellersonline.diplomatie.be/


  Meer informatie

  Literatuur

  Heb je een goed boek gelezen, een interessante website ontdekt…? Laat het ons weten. Wij geven je alvast volgende tips:

  Literatuurtip: Ine Roox: ‘De schaduwkant van een zonovergoten land’

  Italië: het is geen buurland en toch voelt het vaak precies zo aan. Maar hoe goed kennen wij dat land en zijn volk? Italianen zouden passioneel en gedreven zijn, maar ook luidruchtig, oppervlakkig en chaotisch. We verwijten Italianen dat in hun land de georganiseerde misdaad al generaties lang wonderwel gedijt. Tegelijk slikken we gretig het 'romantische beeld' dat tv-series en de filmindustrie ons van de maffia voorschotelen. Zou onze kennis van Italië en van Italianen, bijna zeventig jaar nadat zij massaal naar onze contreien emigreerden, inmiddels niet wat verder mogen reiken?

  In Italië. De schaduwkant van een zonovergoten land reist Ine Roox door dat andere Italië en verwerpt zij niet zozeer alle clichés, maar belicht ze van een andere kant of schenkt ze diepgang. Aan de hand van vijftien verhalen - over onder meer politiek, religie, gastronomie, emigratie en cultuur - schetst Ine Roox op meeslepende wijze een genuanceerd en rijkgeschakeerd beeld van een land dat het verdient om beter gekend te worden. 


  Wijzigingen

  Anders Reizen behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

  Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

  De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
  • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
  • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
  • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
  • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
  • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
  Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

  Blijf op de hoogte van deze reis

  en ontvang onze nieuwsbrief: