Italië - Winter in Trentino


8 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »

Italië - Winter in Trentino


8 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »

Italië - Winter in Trentino


8 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »

Italië - Winter in Trentino


8 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »

Italië - Winter in Trentino


8 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »
Individuele reizen Italië
Omringd door machtige bergpieken en gletsjers van de noordelijke Italiaanse provincie Trentino ligt het dorpje Cogolo di Pejo, vertrekpunt voor mooie en best wel pittige sneeuwtochten. Je wordt deskundig begeleid door je gastheer, een gediplomeerde berggids met jaren ervaring. Hij neemt je mee naar de mooiste uithoeken van dit indrukwekkend stukje natuur in de Dolomieten, misschien spot je wel steenbokken of lammergieren, de zeldzame bewoners van dit gebied.  ’s Avonds duik je de sauna of jacuzzi in en geniet je van een portie Italiaanse gezelligheid vergezeld van heerlijke Italiaans-Oostenrijks getinte bergkost, het beste van twee werelden. Naast wandelen zijn er ook tal van andere activiteiten mogelijk.
Aantal dagen: 8 dagen
Reisnummer: 20IT5TRW
Reisdatum: Periode zelf te bepalen
Beschikbaar : Op aanvraag

Wandelniveau :

Wat maakt deze reis bijzonder?

 • gezellig bergdorpje Cogolo di Peio 
 • begeleide tochten door ervaren berggidsen
 • imposante bergstreek van de Dolomieten
 • kleinschalige wellness in het hotel

 

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Dag 1

In Trentino strekt zich over een gebied van bijna 1000 km² het grootste Italiaanse nationaal park uit;  het 'Parco Nazionale dello Stelvio', ter bescherming van deze prachtige streek met in het hartje de machtige toppen van het Ortles-massief en de Cevedale. Val di Peio is één van de zij-valleien van Val di Sole, hier strijk je neer voor een weekje dat wordt gevuld met mooie bergwandelingen, lekker eten en puur genieten van Italiaans-Oostenrijkse gezelligheid.

Hotelovernachting met avondmaal.

Dag 2 - 7

Je gastheer en -vrouw zijn twee bergtrotters in hart en nieren. Zij kennen de streek als hun broekzak en nemen je mee naar het hartje van de bergen. Tijdens je verblijf kan je deelnemen aan vier begeleide tochten die in principe worden gelopen op sneeuwschoenen. Indien er te weinig sneeuw ligt trek je gewoon je bergschoenen aan, in ieder geval weet je gids zeker de juiste plekken te vinden waar je bovendien van prachtige uitzichten kan genieten. De tochten duren gemiddeld 5 à 6 uur en overschrijden een hoogteverschil van 500 tot 700 m. Je vertrekt 's ochtends rond 9u30 en bent terug in het hotel omstreeks 15 à 16 uur.  De wandelingen zijn gegarandeerd vanaf twee personen maar afhankelijk van het aantal gasten kunnen er ook andere wandelaars aansluiten. Op die manier kan het zijn dat je met een internationaal gezelschap op stap bent. Een lunchpakket is inbegrepen.

Naast deze vier begeleide tochten kan je nog andere activiteiten ondernemen in Val di Pejo of Val di Sole, uiteraard afhankelijk van de sneeuwcondities: skiën, alpinisme, kuren in het geneeskrachtige water van het thermaal centrum in Pejo, toer-skiën (= ski alpinisme) of je kan ook altijd een mooi kasteel bezoeken.  Cogolo di Peio, gelegen op ca. 1200 m hoogte, is bovendien een gezellig dorpje met een aantal winkels, restaurants en bars. 

’s Avonds kan je moe maar voldaan op krachten komen in de kleinschalige wellness van het hotel, waar sauna, Turks bad, jacuzzi en fitness gratis ter beschikking zijn voor Anders Reizen-gasten. 

Hotelovernachting met ontbijt, avondmaal. 4 x lunch incl. op de wandeldagen.

 

Dag 8

Einde na het ontbijt.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Prijs

Prijzen geldig voor de winter 2019-2020:

Op basis van 2 deelnemers: € 580 per persoon

 


Voorschot: € 175 per deelnemer

Inbegrepen

 • logies in een standaard kamer
 • ontbijt en avondmaaltijden
 • 4 lunchpakketten tijdens de wandelingen
 • 4 begeleide excursies incl. huur sneeuwschoenen en skistokken
 • evt. transfer in het kader van deze 4 wandelingen
 • gebruik van het kleine wellness-center in het hotel
 • BTW.

Niet inbegrepen

 • transfer van je woonplaats naar Cogolo en terug
 • overige middagmalen op 'vrije dagen'
 • dranken
 • activiteiten op vrije dagen
 • persoonlijke uitgaven
 • verblijfstaks € 1,5 per dag en per persoon
 • evt. reisverzekering.

Toeslagen

 • éénpersoonskamer samenreizend: € 80 (8d/7n)

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.
 5. Bij boeking minder dan 3 weken vóór het vertrek (late boeking) wordt een dossierkost van 30 euro aangerekend.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Aantal deelnemers

Dit is een individuele reis zonder begeleiding.
Het minimum aantal deelnemers is 2, het maximum hangt af van de capaciteit en beschikbaarheid van de overnachtingsplaatsen. In bepaalde gevallen kan de reis ook door 1 deelnemer worden gedaan, mits hij of zij er zich van bewust is dat alleen wandelen in vaak afgelegen gebieden risico's met zich meebrengt.

Beschikbaarheid

De boeking van een reis op individuele basis kunnen we nooit meteen bevestigen. Er moeten vaak meerdere overnachtingsplaatsen en dienstenverstrekkers gecontacteerd worden om na te gaan of ze beschikbaar zijn op jouw data. Dit neemt tijd in beslag. Onbeschikbaarheid van een logies kan ervoor zorgen dat de datum moet verschuiven. Reserveer daarom tijdig je reis. Wacht steeds met het vastleggen van vluchten of ander vervoer tot wij je boeking bevestigd hebben.

Reisperiode

Deze reis is mogelijk in de volgende periode:
van 7 december 2019 tot/met 18 april 2020
niet meer beschikbaar van 28 december 2019 tot/met 4 januari 2020

Aankomst en vertrek op zaterdag van 7/12/2019 tot 18/4/2020.

Geen verblijf mogelijk tussen 28/12/2019 en 04/01/2020.


Heen- en terugreis

Met de trein

Tot Malé en verder per bus of taxi (25 km) tot Cogolo. De bus doet ongeveer 50’ over de rit, er is een regelmatige verbinding tussen Malè en Cogolo di Peio.  Je hoteluitbater kan je ook komen halen voor €40 per persoon, ter plaatse te betalen.

Voor informatie over treinen: https://www.thetrainline.com/.

* Je kan naar keuze zelf je treintickets boeken, of dit via Anders Reizen doen. 
In het laatste geval maakt de treinreis deel uit van het totale reispakket, waardoor je kan genieten van enkele bijkomende garanties:
- bijstand in geval van problemen met de trein;
- terugbetaling van de prijs van het ticket wanneer de reis niet kan doorgaan door onvermijdbare en buitengewone omstandigheden (overeenkomstig EU Richtlijn 2015/2302, omgezet door de wet van 21/11/2017 betreffende de verkoop van pakketreizen, gekoppelde reisarrangementen en reisdiensten).

Met de wagen

Afstand Brussel - Cogolo di Peio: ca. 1100 km. Er is parkeergelegenheid bij het hotel.

Cogolo di Peio is makkelijk bereikbaar via de Duitse en Oostenrijkse autosnelwegen.

 • Voor informatie over de toestand van de wegen in Europa, buitenlandse verkeersreglementen, milieumaatregelen, een druktekalender, enz. kan je op deze link terecht. 
 • Lees zeker de aanbevelingen omtrent het rijden naar sneeuwbestemmingen, voor vele cols zijn bijvoorbeeld sneeuwbanden of -kettingen verplicht. Ook is het van belang om de route via GPS te checken, sommige routes of cols zijn tijdens de wintermaanden vaak niet toegankelijk voor autoverkeer omdat deze niet sneeuwvrij worden gemaakt.


 • Wandelniveau

  . Pittige tochten van 5 tot 7 uur, dagelijks hoogteverschillen tussen 500 en 700 m.

  Ervaring met sneeuwschoenen is niet vereist. Wel beschik je best over een goede fysieke conditie en kan je een hele dag actief bezig zijn in de koude buitenlucht. Wandelen op sneeuwschoenen is iets zwaarder dan gewoon wandelen. De sneeuwschoenen - langwerpige frames die onder je wandelschoenen worden bevestigd – verhinderen dat je wegzakt in de sneeuw en laten je toe de gebaande paden te verlaten.

  Als er geen sneeuw ligt tijdens jouw reisperiode kan je deze wandelreis perfect zonder sneeuwschoenen lopen. Neem daarom altijd goede bergschoenen mee.

  Klik hier voor meer uitleg over de zwaarte van de reizen.


  Gezien wandelen de hoofdactiviteit van deze reis is, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om aan deze wandelingen deel te nemen.

  Bagage

  Tijdens de wandelingen draag je enkel je dagrugzakje.

  Logies

  Verblijf in een nostalgisch maar zeer verzorgd en rustig gelegen ***-hotel voorzien van een klein wellness-center met sauna, Turks bad en jacuzzi. De kamers zijn eenvoudig maar comfortabel en hebben een privé-badkamer. Anders Reizen-gasten overnachten doorgaans in een standaard kamer. Deze bevinden zich op de bovenste verdieping (er is een lift). Alle kamers zijn voorzien van een haardroger, safe, tv, telefoon, wifi.


  Maaltijden

  • uitgebreid ontbijtbuffet inbegrepen
  • 4 lunchpakketten inbegrepen tijdens de wandelingen
  • warm 3-gangen avondmaal incl. groentenbuffet
  Over het algemeen ontbijten Italianen nauwelijks maar hier in de bergen is dat een ander verhaal. Giulio en Orianna voorzien een stevig ontbijt zodat je er goed tegenaan kan! Het ontbijt is uitgebreid: zoet en hartig, lokale kazen en verschillende soorten charcuterie, vers fruit, cornflakes,…

  Klimaat

  Grote sneeuwzekerheid door de hoogte van het gebied. Het weer in het algemeen en de sneeuwval in het bijzonder kunnen aanpassingen aan het dagschema noodzakelijk maken.

  Verdere informatie over het regionale klimaat kan je vinden op: www.weatherbase.com. Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op: www.accuweather.com


  Reisuitrusting

  We beperken ons hier tot items die je zeker niet mag vergeten, of die aan bepaalde vereisten moeten voldoen. Evidente spullen als toiletgerief, gewone kledij, ondergoed,… die op elke reis meegaan, worden niet vermeld. Informatie over reisuitrusting in het algemeen en een lijst van buitensportzaken waar je als Anders Reizen-deelnemer korting krijgt, vind je op deze webpagina rechts, onder 'Algemene reistips'.

  Voor deze reis worden sneeuwschoenen en skistokken ter plaatse verstrekt (incl.). Sneeuwschoenen zijn in feite geen ’schoenen‘: het zijn langwerpige frames die onder je wandelschoenen worden bevestigd. Vaak gebeurt dit door middel van een rubberen riem, maar op steil terrein zijn sterkere bindingen nodig. Je wandelschoenen moeten waterdicht en enkelomsluitend zijn. Skistokken zijn niet echt nodig, maar vergemakkelijken het wandelen, vooral bij het klimmen.

  Bagage

  • voor de hoofdbagage: vlot hanteerbare valies of reistas, bij voorkeur met wieltjes zodat ze makkelijk te verplaatsen is. Wanneer je meerdere keren van overnachtingsplaats wisselt, kies je beter voor een niet te groot formaat dat makkelijk stapelbaar is (met het oog op het bagagevervoer).
  • voor de wandelingen: comfortabel zittende kleine rugzak, deze moet alles kunnen bevatten wat je tijdens een dagwandeling nodig hebt. Een inhoud van 30 tot 35 liter volstaat meestal. Zorg bij voorkeur voor een model met regenhoes, of schaf deze apart aan. Zo blijft je dagbagage droog. Zorg ook dat je je sneeuwschoenen aan je rugzak kan bevestigen.

  Schoenen & kousen

  • comfortabele hoge bergwandelschoenen die een goed zoolprofiel hebben. Kies voor schoenen die de enkel omsluiten, omdat ze dan meer steun geven en daardoor de vermoeidheid en kans op verstuikingen verminderen. Zorg dat nieuwe schoenen ingelopen zijn.
  • lichte schoenen (voor 's avonds)
  • warme wandelkousen: deze speciale kousen (verkrijgbaar in buitensportzaken) zorgen voor goed vochttransport, isolatie en loopcomfort en drogen snel. Een kleine investering die je heel wat leed kan besparen (blaren, pijnlijke voeten,,…).
  • getten (waterdichte onderbeenbeschermers): deze voorkomen dat water op vochtig terrein of bij zware regen in je schoenen dringt.

  Kledij

  Voor alle kledij die je meeneemt, geldt dat je bij voorkeur kiest voor lichte en ‘ademende’ stoffen. In plaats van één dik kledingstuk tegen de koude, draag je beter meerdere dunne ‘lagen’. Op die manier kan je je kledij doorheen de dag aanpassen aan de temperatuur.

  • een warme en soepele broek (geen jeans) + waterdichte overbroek (een skibroek is doorgaans te warm)
  • caleçon eventueel voor ’s avonds
  • warme wind- en waterdicht jack liefst met kap en opstaande kraag
  • fleece
  • warme muts
  • sjaal
  • min. 2 paar handschoenen
  • evt. lange onderbroek
  • evt. thermisch ondergoed

  Diversen

  • toiletpapier of hygiënische doekjes
  • geldbeugel of heuptasje
  • zakmes voor de picknick 
  • thermos (voor het meenemen van warme dranken)
  • zak- of hoofdlamp

  EHBO

  In de handel zijn standaard EHBO-sets te koop (bijvoorbeeld Care Plus of Travel Safe), deze zijn vaak goedkoper dan wanneer je alles apart koopt. Stop het tasje in je dagrugzak zodat je het altijd bij je hebt mocht er tijdens de wandeling iets misgaan.

  Hier nog enkele suggesties om je persoonlijke EHBO samen te stellen:

  • middel tegen reisziekte
  • ontsmettingsmiddel
  • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
  • pijnstillend en koortswerend middel
  • middel tegen krampen
  • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
  • wond- en blarenpleisters van verschillende breedte (bijv. second skin)
  • elastisch verband voor ingeval van verstuikingen
  • steriel gaas en kleefband

   


  Geld

  In Italië betaal je met euro's. In de gemeente Peio zijn verschillende geldautomaten aanwezig.

  In de meeste landen kan je vlot met krediet- en betaalkaarten terecht, zowel om te betalen als om geld uit de automaat te halen. We raden aan om je reisbudget deels in contanten, deels met de kaart te besteden. Neem bij voorkeur meerdere kaarten mee, die je op verschillende plaatsen bewaart. Zo kom je niet in de problemen bij verlies of diefstal, of wanneer je kaart onleesbaar wordt.

  Geld uit de automaat halen kan met een betaalkaart (Bancontact/Maestro) of een kredietkaart (Visa, Mastercard,…). Let op: voor afhalingen met kredietkaart worden kosten aangerekend; daarom doe je dit beter met een gewone betaalkaart.


  Reisdocumenten

  Voor reizen naar Italië volstaat je identiteitskaart. Ook kinderen jonger dan 12 dienen in het bezit te zijn van een identiteitsbewijs mét foto, aan te vragen op het gemeentehuis.

  Tip: Maak een kopie van je identiteitskaart en bewaar deze apart. Of beter nog: maak er een foto van die je op je smartphone zet, of oplaadt naar een plaats waar je hem in geval van nood kan terugvinden. 

  Bijkomende informatie kan je vinden op: http://diplomatie.belgium.be/nl (Op reis in het buitenland).

  Tip: Laat weten waar je bent!
  In elk land kunnen er crisissen, aanslagen of ongelukken gebeuren. Registreer je reis via Travellers Online. Zo kan de FOD Buitenlandse Zaken je indien nodig makkelijker informeren en ondersteunen. https://travellersonline.diplomatie.be/

   


  Meer informatie

  Heb je een goed boek gelezen, een interessante website ontdekt…? Laat het ons weten. Wij geven je alvast volgende tips: 

  internet: https://www.visittrentino.info/nl officiële website van Trentino

  Boekentip: Ine Roox: ‘De schaduwkant van een zonovergoten land’

  Italië: het is geen buurland en toch voelt het vaak precies zo aan. Maar hoe goed kennen wij dat land en zijn volk? Italianen zouden passioneel en gedreven zijn, maar ook luidruchtig, oppervlakkig en chaotisch. We verwijten Italianen dat in hun land de georganiseerde misdaad al generaties lang wonderwel gedijt. Tegelijk slikken we gretig het 'romantische beeld' dat tv-series en de filmindustrie ons van de maffia voorschotelen. Zou onze kennis van Italië en van Italianen, bijna zeventig jaar nadat zij massaal naar onze contreien emigreerden, inmiddels niet wat verder mogen reiken? 

  In Italië. De schaduwkant van een zonovergoten land reist Ine Roox door dat andere Italië en verwerpt zij niet zozeer alle clichés, maar belicht ze van een andere kant of schenkt ze diepgang. Aan de hand van vijftien verhalen - over onder meer politiek, religie, gastronomie, emigratie en cultuur - schetst Ine Roox op meeslepende wijze een genuanceerd en rijkgeschakeerd beeld van een land dat het verdient om beter gekend te worden.  Wijzigingen

  Anders Reizen behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

  Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

  De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
  • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
  • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
  • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
  • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
  • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
  Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

  Blijf op de hoogte van deze reis

  en ontvang onze nieuwsbrief: