Italië - Langlaufen in de Dolomieten


6 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »

Italië - Langlaufen in de Dolomieten


6 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »

Italië - Langlaufen in de Dolomieten


6 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »

Italië - Langlaufen in de Dolomieten


6 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »

Italië - Langlaufen in de Dolomieten


6 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »
Individuele reizen Italië
Bij de grens met Oostenrijk, in de regio Zuid-Tirol (Alto Adige in het Italiaans) ligt het door de Unesco beschermde Dolomieten-gebergte. Het landschap is bijzonder, met bleke spitsen en verticale rotsen die rood gloeien in het ochtend- en avondlicht. Deze langlaufreis brengt je langs de mooiste plaatsen van de Dolomieten, waarbij de 'Drei Zinnen' (drie toppen), het skigebied Cortina d'Ampezzo, de 'zonnewijzer' van Sesto en de adembenemende vallei van Braies er maar enkele zijn. Je logeert 2 nachten in Dobbiaco, steekt dan door naar Sesto voor de volgende 2 nachten om terug te eindigen in Dobbiaco. Je kan dagelijks kiezen uit trajecten van verschillende lengte en niveau, waardoor deze reis geschikt is voor zowel minder ervaren als gevorderde langlaufers. 
Aantal dagen: 6 dagen
Reisnummer: 20IT5DMW
Reisdatum: Periode zelf te bepalen
Beschikbaar : Op aanvraag

Wandelniveau :
tot

Wat maakt deze reis bijzonder?

 • Unesco Werelderfgoed-gebergte
 • Meerdere landschappelijke uitschieters
 • Lange en korte tochten
 • Halfpension in comfortabele hotels
 • Rust en uitgestrektheid

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Dag 1

Aankomst vanaf de namiddag in het eerste hotel. Afhankelijk van de beschikbaarheid is dat in Dobbiaco/Toblach (1241 m) of 3.5 km verder in Villabassa/Niederdorf (1593 m). Je kan vanavond al genieten van een eerste avondmaal.

Tijdens een briefing krijg je een meer gedetailleerde uitleg over de verschillende mogelijkheden. 

Overnachting in Dobbiaco (of Villabassa).

Dag 2

De Dolomieten hebben hun erkenning als Werelderfgoed niet alleen te danken aan het natuurlijke schouwspel van het ‘enrosadire’, waarbij de rotswanden rood kleuren in het licht van de ondergaande zon, maar ook aan hun ontstaansgeschiedenis. 250 miljoen jaar geleden waren de Dolomieten nog algen- en koraalriffen in de warme oerzee. Toen het water zakte, rezen deze riffen op als 'bleke bergen' en gaven daarmee het gebergte hun gezicht. 

De eerste tocht brengt je naar het mooie Höhlensteintal en het Toblacher-meer, een perfecte stopplaats voor cappuccino en appelstrudel. Voor wie nog verder wil, liggen de Drei Zinnen/Tre Cime te wachten op bewondering. De Cima Grande (2999 m), Cima Occidentale (2973 m) en Cima Piccola (2857 m) priemen majestueus de hemel in.

Lustochten van 10 tot 50 km.

Tweede overnachting in Dobbiaco of Villabassa.

Dag 3

Vandaag trek je naar het volgende logies in Sesto/Sexten, een traject door het mooie Pustertal en langs het stadje San Candido. Wie wil, kan vanuit San Candido een 'ommetje' maken naar het Oostenrijkse Sillian.

Doorgaande tocht van 15 tot 45 km.

Overnachting in Sesto.

Dag 4

'Het mooiste dal ter wereld', noemen de locals het Fischleintal. En het is een echt winterwonderland, met aan het einde het gezellig café-restaurant van de mooi gelegen Talschlusshütte. Een zwaarder alternatief (waarbij ook een korte transfer nodig is) is de panoramische route langs de Nemes- en Coltrondo-hutten en de Monte Croce-pas. 

Lus- en lijntochten van 8 tot 20 km.

Tweede overnachting in Sesto.

Dag 5

Met de bus (ca. 40 min.) naar Monguelfo, uitvalsbasis voor mooie tochten in de Val Casies, alweer een parel van een dal waar zich ook enkele schilderachtige boerderijen bevinden. Afhankelijk van het gekozen traject, is Monguelfo het eindpunt en neem je de bus naar het eerste logies in Dobbiaco. Of je langlauft door de velden helemaal tot in Dobbiaco.

Lus- of lijntochten van 8 tot 40 km.

Overnachting in Dobbiaco (of Villabassa).

Dag 6

Einde van het programma na het ontbijt.

Alternatief programma

Tussen 8 en 23 februari kan bovenstaand programma niet worden uitgevoerd. Het wordt vervangen door een programma in dezelfde regio, maar met vast verblijf in San Candido. Meer details volgen later.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Prijs

Prijzen geldig voor winter 2019-2020:

Op basis van 2 deelnemers: € 550 per persoon

 


Voorschot: 30% van de reissom-per deelnemer

Inbegrepen

 • logies
 • 5 x ontbijt
 • 5 x avondmaal
 • bagagevervoer op dagen 3 en 5
 • taksen voor gebruik langlauftracks
 • Nederlandstalig infopakket 
 • briefing
 • informatie over de te volgen routes in het Engels (deze ontvang je ter plaatse)
 • BTW.

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis
 • middagmaal
 • dranken
 • evt. bustransfers in functie van de gekozen route
 • verblijfstaks (€ 1,5 per dag/persoon)
 • huur langlaufschoenen,-ski's en stokken (€ 68)
 • evt. reisverzekering.

Toeslagen

 • Toeslag hoogseizoen 1/2 tem 1/3: € 58
 • Eenpersoonskamer (samenreizend): € 75
 • Huur materiaal: skies, stokken en schoenen: € 68
 • Huur materiaal: skies, stokken: € 57

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.
 5. Bij boeking minder dan 3 weken vóór het vertrek (late boeking) wordt een dossierkost van 30 euro aangerekend.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Aantal deelnemers

Dit is een individuele reis zonder begeleiding.
Het minimum aantal deelnemers is 2, het maximum hangt af van de capaciteit en beschikbaarheid van de overnachtingsplaatsen. In bepaalde gevallen kan de reis ook door 1 deelnemer worden gedaan, mits hij of zij er zich van bewust is dat alleen wandelen in vaak afgelegen gebieden risico's met zich meebrengt.

Beschikbaarheid

De boeking van een reis op individuele basis kunnen we nooit meteen bevestigen. Er moeten vaak meerdere overnachtingsplaatsen en dienstenverstrekkers gecontacteerd worden om na te gaan of ze beschikbaar zijn op jouw data. Dit neemt tijd in beslag. Onbeschikbaarheid van een logies kan ervoor zorgen dat de datum moet verschuiven. Reserveer daarom tijdig je reis. Wacht steeds met het vastleggen van vluchten of ander vervoer tot wij je boeking bevestigd hebben.

Reisperiode

Deze reis is mogelijk in de volgende periode:
het hele jaar door

Aankomstdag op woensdag, zaterdag of zondag vanaf 5 januari tot en met 1 maart.

Opgelet: tussen 8 en 23 februari kan het hier beschreven programma niet worden uitgevoerd. Het wordt vervangen door een programma in dezelfde regio, maar met vast verblijf in San Candido. Meer details volgen later.


Heen- en terugreis

 • Met de trein tot in Villabassa/Niederdorf of Dobbiaco/Toblach. Dienstregelingen op: Deutsche Bahn. Je bent ca. 11.5 uur onderweg en moet, afhankelijk van het gekozen traject, 3 of 4 keer overstappen.
 • Met de auto bedraagt de afstand vanuit Brussel 950 à 1050 km, afhankelijk van het gekozen traject. Je kan je wagen in beide plaatsen parkeren op een gratis, onbewaakte parking. Voor informatie over de toestand van de wegen, buitenlandse verkeersreglementen, milieumaatregelen, specifieke maatregelen voor sneeuwbestemmingen, een druktekalender, enz. kan je op deze link terecht. Bereid je route goed voor; sommige cols worden in de winter afgesloten.

Je kan naar keuze zelf je treinreis boeken of dit via Anders Reizen doen. In het laatste geval maakt de reis heen en terug deel uit van het totale reispakket, waardoor je kan genieten van enkele bijkomende garanties:

 • bijstand in geval van problemen met de rit;
 • terugbetaling van de prijs van het ticket wanneer de reis niet kan doorgaan door onvermijdbare en buitengewone omstandigheden (overeenkomstig EU Richtlijn 2015/2302, omgezet door de wet van 21/11/2017 betreffende de verkoop van pakketreizen, gekoppelde reisarrangementen en reisdiensten).

Bij aankoop van een vervoersbiljet via Anders Reizen, voor pakketreizen waarbij het vervoer niet is inbegrepen, worden volgende dossierkosten in rekening gebracht: voor vliegtuigtickets 30 euro per reservatiedossier, voor alle andere vervoermiddelen 25 euro per persoon en per biljet.


Wandelniveau

 à . Je kan dagelijks kiezen uit trajecten van verschillende lengte (zie dagschema), waardoor deze reis geschikt is voor zowel minder ervaren als gevorderde langlaufers. Maar ook al kies je voor de lichtere trajecten, aan een meerdaagse langlaufreis begin je beter niet als je nog nooit op langlauflatten hebt gestaan (langlauflessen zijn mogelijk; prijs op aanvraag). De trajecten lenen zich zowel voor klassiek langlaufen als voor skating. Je volgt gemarkeerde pistes.


Gezien wandelen de hoofdactiviteit van deze reis is, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om aan deze wandelingen deel te nemen.

Bagage

Tijdens de tochten draag je enkel je dagrugzak. Op dagen 3 en 5 wordt je bagage vervoerd tussen de hotels.

Logies

Je logeert in een ***-hotels met een klein wellness-center met sauna. De kamers zijn gezellig en comfortabel en hebben een privé-badkamer.


Maaltijden

Ontbijt en avondmaal zijn inbegrepen van het avondmaal op de eerste t.e.m. het ontbijt op de laatste dag en neem je in het hotel. Voor 's middags neem je een picknick mee of kan je iets eten in een van de hotelletjes of hutten onderweg. 

Klimaat

Grote sneeuwzekerheid door de hoogte van het gebied. Het weer in het algemeen en de sneeuwval in het bijzonder kunnen aanpassingen aan het dagschema noodzakelijk maken.

Verdere informatie over het regionale klimaat kan je vinden op: Weatherbase. Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op: Accuweather


Reisuitrusting

We beperken ons hier tot items die je zeker niet mag vergeten, of die aan bepaalde vereisten moeten voldoen. Evidente spullen als toiletgerief, gewone kledij, ondergoed,… die op elke reis meegaan, worden niet vermeld. Informatie over reisuitrusting in het algemeen en een lijst van buitensportzaken waar je als Anders Reizen-deelnemer korting krijgt, vind je op deze webpagina rechts, onder 'Algemene reistips'.

Voor deze reis kan je je eigen langlaufmateriaal meenemen of kan je schoenen, ski's (met NNN/Rotefella binding) en stokken ter plaatse huren (niet inclusief).

Bagage

 • voor de hoofdbagage: vlot hanteerbare valies of reistas, bij voorkeur met wieltjes zodat ze makkelijk te verplaatsen is. Wanneer je meerdere keren van overnachtingsplaats wisselt, kies je beter voor een niet te groot formaat dat makkelijk stapelbaar is (met het oog op het bagagevervoer)
 • voor de tochten: comfortabel zittende dagrugzak + degelijke regenhoes

Schoenen & kousen

 • winter(wandel)schoenen
 • schoenen (voor binnen 's avonds)
 • langlauf-, ski- of goeie wandelkousen

Kledij

Voor alle kledij die je meeneemt, geldt dat je bij voorkeur kiest voor lichte, ademende en bewegingsvriendelijke materialen. In plaats van één dik kledingstuk tegen de koude, draag je beter meerdere dunne lagen. Op die manier kan je je kledij doorheen de dag aanpassen, want van langlaufen krijg je het best warm!

 • warme en soepele broek
 • wind- en waterdichte overbroek (een skibroek is doorgaans te warm)
 • wind- en waterdichte jas
 • dikke fleece
 • dunne fleece
 • muts
 • sjaal of buff
 • langlaufhandschoenen
 • zonnepet

Diversen

 • drinkfles 
 • thermos (voor warme dranken)
 • zonnecrème (+50) 
 • lippenbalsem

EHBO

 • evt. middel tegen reisziekte
 • ontsmettingsmiddel
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel tegen krampen
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • wond- en blarenpleisters van verschillende breedte
 • elastisch verband 

Geld

In de logiesplaatsen zijn geldautomaten aanwezig. 


Reisdocumenten

Voor reizen naar Italië volstaat je identiteitskaart. Ook kinderen jonger dan 12 dienen in het bezit te zijn van een identiteitsbewijs mét foto, aan te vragen op het gemeentehuis.

Tip: Maak een kopie van je identiteitskaart en bewaar deze apart. Of beter nog: maak er een foto van die je op je smartphone zet, of oplaadt naar een plaats waar je hem in geval van nood kan terugvinden. 


Meer informatie

Heb je een goed boek gelezen, een interessante website ontdekt…? Laat het ons weten. Aanvullende informatie vind je in reisgidsen, die je kan lenen bij openbare bibliotheken, of kan aankopen in de betere (reis)boekhandel, zoals:

 • Altavia Travelbooks in Antwerpen
 • De Reyghere in Brugge
 • Anticyclone des Açores in Brussel
 • Atlas & Zanzibar in Gent
 • Barboek in Leuven
 • De Zondvloed in Mechelen en Roeselare
 • AltiplanoBooks
 • Tip: als je graag leest voor het slapengaan, komt een boekenlampje misschien goed van pas.  Wijzigingen

  Anders Reizen behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

  Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

  De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
  • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
  • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
  • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
  • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
  • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
  Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

  Blijf op de hoogte van deze reis

  en ontvang onze nieuwsbrief: