India - Zuid-India


18 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »

India - Zuid-India


18 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »

India - Zuid-India


18 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »

India - Zuid-India


18 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »

India - Zuid-India


18 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »
Individuele reizen India
India bereizen in één keer is onmogelijk. Daarvoor is het land te uitgestrekt en te verscheiden. Als je Zuid-India zegt, denk je aan de parels van de Coromandel-kust, de kleuren van het landschap en de exotisch ogende bevolking, de tempelcomplexen, de jungle, de kruidentuinen, de theeplantages. Deze gevarieerde natuur-, cultuur- en wandelreis biedt een steekkaart van dit alles.
Aantal dagen: 18 dagen
Reisnummer: 20IN5ZIA
Reisdatum: Periode zelf te bepalen
Beschikbaar : Op aanvraag

Wandelniveau :

Natuur:
Cultuur:
Comfort:

Wat maakt deze reis bijzonder?

 • De Meenakshi Sundareswarar-tempel in Madurai
 • Met de auto, te voet en boot in het Periyar Nationaal Park
 • De Kerala 'backwaters'
 • Slapen op een woonboot op de backwaters
 • Het platteland in de buurt van Ooty
 • de havenstad Kochi
 • Het overheerlijke Zuid-Indische eten

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Jouw laatst bekeken reizen:

Mail me deze reizen

Dag 1

Heenreis naar India

Dag 2

Aankomst in Chennai 
Chennai is de toegangspoort tot het zuiden van India. De stad was vroeger bekend als Madras en is gelegen in het zuidoosten van India aan de Golf van Bengalen. De stad werd gesticht in 1639 toen de British East India Company er een klein fort bouwden op de oevers van de Coem rivier. De belangrijkste bezienswaardigheden zijn oa. de wijk Mylopore rond de Shiva-tempel van Kapalishwara,  Fort Saint-George,  St. Mary’s Church en Marina Beach.

Hotelovernachting (-)

Dag 3

Chennai –  Mahabalipuram
Na het ontbijt rijd je door naar Mamallapuram, een klein dorpje bij de zee op ongeveer 64 km ten zuiden van Chennai. Van de 5e tot de 9e eeuw was dit de belangrijkste haven van de Pallava dynastie. Je bekijkt er de mooie rotstempels die door de Unesco erkend zijn als werelderfgoed: Arjuna’s Penance, met zijn prachtige uitgehouwen sculpturen op 2 enorme rotsen, de Rathas (deze monolitische tempels uit de 7e eeuw zijn beïnvloed door het boeddhisme) en de Shore Temple aan de kust, omringd door mooie tuinen.
(65 km / ritduur: ca. 1.5 u)

Hotelovernachting (O)

Dag 4

Mamallapuram – Pondicherry
Transfer naar Pondicherry waar je de rest van de dag wat door de stad kan slenteren en sfeer snuiven, er hangt hier nog steeds een frans koloniale sfeer. Je bezoekt er de spirituele gemeenschap van Sri Aurobindo Ashram en de nieuwe experimentele stad Auroville. Deze laatste is gebouwd door de volgelingen van de 20-ste eeuwse wijsgeer Sri Aurobindo, het is de bedoeling dat er hier uiteindelijk een 50.000 inwoners zouden wonen van over de hele wereld. Terugkeer naar Pondicherry.
(140 km / ritduur: ca. 3 – 4 u)

Hotelovernachting (O)

Dag 5

Pondicherry – Chidambaram - Thanjavur
Onderweg naar Thanjavur maak je een stop in Chidambaram voor een bezoek aan de enorme Nataraja-tempel met een beeld van de dansende god Shiva. Doorreis naar Thanjavur waar je in de loop van de namiddag één van de grootste hindoeïstische tempelcomplexen ter wereld bezoekt, de Brihadesvara-tempel. Met een hoogte van 95 m is deze het grootste historische bouwwerk van India. Er is ook een mooi museum.
(165 km / ritduur: ca. 4 – 5 u)

Hotelovernachting (O)  

Dag 6

Thanjavur- Madurai
Een mooie rit door uitgestrekte rijstvelden, mango- en suikerriet plantages brengt je tot de levendige stad Madurai, gelegen aan de rivier de Vaidai. Onderweg bezoek je de Rock Fort temple, een 83 meter hoge rots in het vlakke landschap. Bovenop de rots staat een bijzondere hindoe tempel, opgedragen aan de god Ganesh. ’s Avonds kan je gezellig wat rondkuieren op de markten van Madurai, die trouwens als bijnaam de ‘Stad van de feesten en tempels’ draagt.
(162 km / ritduur: ca. 4 - 5 u)

Hotelovernachting (O)

Dag 7

Madurai
Vandaag heb je een ganse dag om Madurai te bezoeken, met o.a. de prachtige 14de eeuwse Meenakshi Sundareswarar-tempel, omgeven door kleurrijke marktjes en het Madurai Palace. De tempel is in feite een reusachtig complex omgeven door muren en straten, vijvers, winkels en lange zuilengalerijen. Thirumalai Nayak Mahal is een 17-de eeuws paleis gebouwd in opdracht van de koning Nayak, het originele paleis was wel 4 keer groter. Iedere dag kan je hier een licht- en klankspel bijwonen gebaseerd op het leven van de koning. ’s Avonds kan je nog eens terug naar de Meenakshi tempel om de avondceremonie bij te wonen.


Hotelovernachting (O)

Dag 8

Madurai - Thekkady
Na het ontbijt rijd je verder naar Thekkady, een schitterende plaats vlakbij het Periyar Nationaal Park, het bekendste natuurpark in Zuid-India en het laatste stukje tropisch paradijs. Eigenlijk is Periyar een tijgerreservaat maar de kans dat je hier een tijger zal zien is minimaal. Vrije namiddag.
(160 km / ritduur: ca. 4 – 5 u)

Hotelovernachting (O)

Dag 9

Thekkady
Na het ontbijt maak je een mooie wandeling door de jungle en ‘s avonds scheep je in voor een boottocht op het Periyar meer gelegen in het hartje van het Periyar Wildlife Sanctuary. Het is de ideale kans om wilde dieren te spotten; kuddes olifanten, bizons, wilde zwijnen en stekelvarkens, verschillende soorten apen waaronder de zeldzame gouden langoeraap. De vegetatie is zeer verscheiden, gaande van berghellingen tot tropisch regenwoud, dit laatste is zeker een eldorado voor vogelliefhebbers. ’s Avonds kan je nog wat rondwandelen op de kleurrijke kruidenmarkten van Kumliy.

Hotelovernachting (O)

Dag 10

Thekkady – Alleppy
Na het ontbijt volgt de transfer naar Alleppy of Alappuzha. Gelegen in de ‘backwaters’ van Kerala is het een uitermate schilderachtige stad op de oevers van het Vembanadu-meer. Inscheping op een rijstschuit voor een tocht op het meer. Je vaart door een reusachtig systeem van kanalen door één van de weinige gebieden in de wereld waar aan landbouw gedaan wordt onder het zeeniveau.
(155 km / ca. 4 – 5 u)

Bootovernachting (O,L,A) - deze uit bamboe gemaakte woonboot is voorzien van een lounge waarin je kan genieten van het uitzicht.

Dag 11

Alleppy - Kochi
Na het ontbijt verlaat je de boot en vertrek je naar Kochi, een havenstad gekend als de ‘Queen of Arabian Sea’’. In Kochi leeft nog een ongelooflijke mix aan culturen, op deze plaats ontmoetten vele handelaars en reizigers elkaar.
Bezoek aan de stad met het Joods kwartier in het district Mattancherry, je vindt er de prachtige Joodse synagoge, het Nederlands paleis met aan de noordwestelijke zijde Fort Kochi. Fort Kochi is een zalige plek om wat rond te wandelen en naar de vele mooie huizen te kijken die hier indertijd door de Britten werden gebouwd. Ook de haven is zeker een bezoek waard: hier zie je de vissers met hun speciale Chinese netten aan het werk. ’s Avonds woon je nog een Kathakali dansvoorstelling bij in een lokaal theater.
(65 km / ritduur: ca. 2 u)

Hotelovernachting (O)

Dag 12

Kochi

Vandaag verken je Kochi onder leiding van een lokale gids.

Hotelovernachting (O)

Dag 13

Kochi – Ooty
Naar Ooty of ‘Ootacamund’, een zeer gekend heuvelresort op 2240 m hoogte in de Nilgiri Mountains of ‘blauwe bergen’. Deze streek werd bevolkt door de ‘todas’ en het woord Ootacamund is afgeleid uit het woord "Utaka Mand" een mand of verzameling van hutten  waarin deze originele stammen leefden. Ooty ligt in een buitengewoon mooi stukje van India en is gezegend met prachtige landschappen van dichte wouden, grasland en uitgestrekte theeplantages.
(280 km / ritduur: ca. 7 u)

Hotelovernachting (O)

Dag 14

Ooty
Vandaag neem je de ‘Toy Train’ naar Coonoor, deze trein ‘raast’ tegen een maximum snelheid van 33 km per uur door een adembenemend landschap van plantages en wouden. Je passeert niet minder dan 16 tunnels en een paar spectaculaire bruggen, het is zeker een treinrit die je altijd bij zal blijven. Vanuit Coonoor word je met de wagen terug naar Ooty gebracht.

Hotelovernachting (O)

Dag 15

Ooty – Somnathpur - Mysore 
Vandaag rijd je naar Mysore via Somnathpur. Mysore is de tweede grootste stad in de deelstaat van Karnataka en op een 130 km van Bangalore. Mysore is gekend voor zijn prachtige zijden sari’s en sandelhoutolie.
(140 km / ritduur: ca. 3u30)

Hotelovernachting (O) 

Dag 16

Mysore
In de ochtend bezoek je het sprookjesachtige Maharaja paleis, een paleis uit 1912 dat het centrum van de sfeervolle stad overheerst en een bonte verzameling vormt van de Hindu- en Saracenische architectuur. Het is ontworpen door Henry Irwin, een Britse architect. Iedere zondagavond steken ze hier duizenden lichtjes aan, een fascinerend zicht.

Hotelovernachting (O) 

Dag 17

Mysore – Bangalore
Transfer verder naar de luchthaven. Internationale vlucht. (O)
(145 km / ritduur: 3 – 4 u).

Dag 18

Internationale vlucht
Aankomst in Brussel. 

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Jouw laatst bekeken reizen:

Mail me deze reizen

Prijs

€ 2055 per persoon (o.b.v. 2 of 3 deelnemers)
€ 1735 per persoon (o.b.v. 4 of 5 deelnemers)
€ 1660 per persoon (o.b.v. 6 tot 8 deelnemers)

De ‘standaard’ rondreizen uit ons aanbod zijn met zorg samengesteld om een evenwichtig, gevarieerd en logisch opgebouwd programma te bieden. Ze zijn het resultaat van onze expertise, die van onze plaatselijke partner(s) en de feedback van vorige reizigers. Reservaties voor deze programma’s kunnen doorgaans snel bevestigd worden. 
Op vraag kunnen aan deze standaard programma’s wijzigingen worden aangebracht om ze nog meer af te stemmen op je persoonlijke wensen. Houd er evenwel rekening mee dat we voor het uitwerken van dergelijk aangepast voorstel meer tijd nodig hebben dan voor een standaard programma.


Voorschot

30 % van de reissom te betalen bij inschrijving.

Inbegrepen

 • alle overnachtingen in zeer comfortabele hotels op basis van kamer en ontbijt, tenzij anders vermeld (o.b.v. twee- en driepersoonskamers).
 • vol pension tijdens het verblijf op de rijstboot
 • alle vermeldde transfers
 • huurwagen met chauffeur, met airco, gedurende de volledige reis
 • toegangsgelden voor de kloosters en monumenten volgens programma
 • trekking en boottocht in Periyar NP
 • treinticket in Ooty
 • dansvoorstelling in Cochin
 • Engelssprekende gids tijdens de bezoeken aan alle belangrijke sites


Niet inbegrepen

 • internationale vluchten
 • eenpersoonskamertoeslag
 • overige inkomgelden van bezienswaardigheden, musea,...
 • overige maaltijden
 • niet-Europese luchthaventaksen
 • persoonlijke uitgaven en dranken
 • fooien
 • evt. verzekering

 


Toeslagen

 • Eenpersoonskamer: €705

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Jouw laatst bekeken reizen:

Mail me deze reizen

Beschikbaarheid

De boeking van een reis op individuele basis kunnen we nooit meteen bevestigen. Er moeten vaak meerdere overnachtingsplaatsen en dienstenverstrekkers gecontacteerd worden om na te gaan of ze beschikbaar zijn op jouw data. Dit neemt tijd in beslag. Onbeschikbaarheid van een logies kan ervoor zorgen dat de datum moet verschuiven. Reserveer daarom tijdig je reis. Wacht steeds met het vastleggen van vluchten of ander vervoer tot wij je boeking bevestigd hebben.

Wandelniveau

 tot . De wandelingen zijn gemakkelijk, hoewel regen en modder het wandelen kan bemoeilijken.

Bagagevervoer

Je draagt enkel je dagrugzakje tijdens de wandelingen.

Logies

15 x in zeer goede en comfortabele hotels op basis van een standaard tweepersoonskamer.

1 x op een traditionele ‘rijstschuit’ gemaakt uit bast en bamboe die omgebouwd is tot een comfortabele woonboot bestaande uit één of meerdere (meestal twee) slaapkamers met private badkamer met douche en toilet, salon.


Maaltijden

India is over het algemeen een paradijs voor vegetariërs. Een typische maaltijd bestaat uit: rijst en roti (= ongedesemd brood); verschillende groenten, al dan niet linzen (dal, vaak met kerrie) en een kopje botermelk of yoghurt. In de grotere steden is het aanbod gevarieerder en kan men zelfs 'westers' eten. Het leukste is echter de lokale keuken te proberen, die meestal veilig en hygiënisch bereid wordt. In de kuststreken is een ruim aanbod van visgerechten.


Vervoer tijdens de reis

Privé-vervoer met chauffeur. 

Reisperiode

Deze reis is mogelijk in de volgende periode:
van 1 januari tot/met 31 maart 2020
van 1 oktober tot/met 31 december 2020

Deze reis maak je best in de periode eind oktober t.e.m. december, omdat de moesson dan voorbij is. Ook de periode van januari tot eind maart is een geschikte periode. In het zuiden van India is het over het algemeen warm en mogelijk vochtig, met regelmatig een regenbui. In de bergen is het wat frisser en kan het 's avonds en 's nachts gevoelig afkoelen.

Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op: www.accuweather.com.


Reisuitrusting

We beperken ons hier tot items die je zeker niet mag vergeten, of die aan bepaalde vereisten moeten voldoen. Evidente spullen als toiletgerief, gewone kledij, ondergoed,… die op elke reis meegaan, worden niet vermeld.

Informatie over reisuitrusting in het algemeen en een lijst van buitensportzaken waar je als deelnemer aan een van onze reizen korting krijgt, vind je hier.

Bagage

 • voor de hoofdbagage: vlot hanteerbare valies of reistas, bij voorkeur met wieltjes zodat ze makkelijk te verplaatsen is. Wanneer je meerdere keren van overnachtingsplaats wisselt, kies je beter voor een niet te groot formaat dat makkelijk stapelbaar is (met het oog op het bagagevervoer).
 • voor de wandelingen: comfortabel zittende kleine rugzak, deze moet alles kunnen bevatten wat je tijdens een dagwandeling nodig hebt. Een inhoud van 15 tot 30 liter volstaat meestal. Zorg bij voorkeur voor een model met regenhoes, of schaf deze apart aan. Zo blijft je dagbagage droog.

Je hebt recht op 1 stuk ruimbagage en 1 stuk handbagage (je dagrugzak) en 1 accessoire. Wat het aantal kilo's van de in te checken bagage betreft, varieert dat bij de meeste luchtvaartmaatschappijen van 20 tot 23 kg. In het infopakket dat je voor het vertrek ontvangt, zit een label om aan je bagage te bevestigen.

Schoenen & kousen

 • comfortabele wandelschoenen die een goed zoolprofiel hebben. Kies voor schoenen die de enkel omsluiten, omdat ze dan meer steun geven en daardoor de vermoeidheid en kans op verstuikingen verminderen. Zorg dat nieuwe schoenen ingelopen zijn.
 •  lichte schoenen, sneakers of sandalen (voor buiten de wandelingen).
 • wandelkousen: deze speciale kousen (verkrijgbaar in buitensportzaken) zorgen voor goed vochttransport, isolatie en loopcomfort en drogen snel. Een kleine investering die je heel wat leed kan besparen (blaren, pijnlijke voeten,,…)

Tip: als je met het vliegtuig reist, trek dan bij vertrek je wandelschoenen aan of stop ze in je handbagage. Het spaart plaats en gewicht en zo kom je alvast niet in de problemen voor het wandelen mocht er iets mislopen met je hoofdbagage. 

Kledij

 • voor alle kledij die je meeneemt, geldt dat je bij voorkeur kiest voor lichte en ‘ademende’ stoffen. In plaats van één dik kledingstuk tegen de koude, draag je beter meerdere dunne ‘lagen’. Op die manier kan je je kledij doorheen de dag aanpassen aan de temperatuur.
 • wind- en waterdicht jack
 • fleece
 • hoofddeksel (hoed, pet, sjaaltje,…) ter bescherming tegen de zon
 • evt. zwemgerief

Diversen

 • handdoeken
 • toiletpapier of hygiënische doekjes
 • geldbeugel of heuptasje
 • zakmes voor de picknick (verpak dit niet in je handbagage als je met het vliegtuig reist)
 • drinkfles of -zak (vermijd het gebruik van wegwerpflessen)
 • zak- of hoofdlamp
 • adapter voor stopcontacten: India

EHBO

In de handel zijn standaard EHBO-sets te koop (bijvoorbeeld Care Plus of Travel Safe), deze zijn vaak goedkoper dan wanneer je alles apart koopt. Stop het tasje in je dagrugzak zodat je het altijd bij je hebt mocht er tijdens de wandeling iets misgaan.

Hier nog enkele suggesties om je persoonlijke EHBO samen te stellen:

 • middel tegen reisziekte
 • ontsmettingsmiddel
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel tegen krampen
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • wond- en blarenpleisters van verschillende breedte (bijv. second skin)
 • elastisch verband voor ingeval van verstuikingen
 • steriel gaas en kleefband

Reisdocumenten

Voor India heb je een reispas nodig; een identiteitskaart is dus niet voldoende. De reispas moet  6 maanden (180 dagen) geldig zijn vanaf de datum van de aanvraag van het visum en moet minstens 2 blanco pagina’s bevatten.  Een reispas vraag je aan op de dienst bevolking van je gemeentehuis. Contacteer je gemeente om de precieze afgiftetermijn voor een reispas te kennen, maar hou zeker rekening met een tiental dagen. Ook minderjarigen dienen in het bezit te zijn van een reispas.

Je hebt eveneens een visum nodig; dat is een toelating van de overheid van het land waar je naartoe reist om voor een beperkte periode in het land te verblijven. De visumaanvraag voor een 'single entry' toeristenvisum kan je zelf volledig online afhandelen en kost 80 USdollar (met kredietkaart te betalen). Klik hiervoor meer info: visum India.

Reizen met kinderen:

Indien niet beide ouders meereizen, is het raadzaam het schriftelijk akkoord van de andere ouder op papier te zetten, de handtekening door de gemeente voor echt te laten verklaren en deze schriftelijke toestemming mee te nemen op reis. Wanneer het kind en de ouder niet dezelfde familienaam hebben, kan een kopie van de geboorteakte dienen als bewijs van verwantschap.

Check zeker vóór vertrek ook nog even de website van buitenlandse zaken op wijzigingen: http://diplomatie.belgium.be/nl (Op reis in het buitenland).

Tip: Laat weten waar je bent!
In elk land kunnen er crisissen, aanslagen of ongelukken gebeuren. Registreer je reis via Travellers Online. Zo kan de FOD Buitenlandse Zaken je indien nodig makkelijker informeren en ondersteunen. https://travellersonline.diplomatie.be/


Geld

De munt in India is de roepie. Euro’s kunnen probleemloos omgewisseld worden. Het is echter moeilijk om roepies terug om te wisselen in euro’s bij het verlaten van het land. De meest gangbare kredietkaarten (zoals Visa, MasterCard en American Express) worden aanvaard in de grotere zaken en hotels.

Belangrijk: de gewone debet- of betaalkaarten (type Maestro) werken niet automatisch buiten Europa. Indien je ze toch wenst te gebruiken, moet je op voorhand bij je bank vragen om je kaart tijdelijk te deblokkeren, zodat je ze ook buiten Europa kan gebruiken.

Op heel wat plaatsen kan je vlot met krediet- en betaalkaarten terecht, zowel om te betalen als om geld uit de automaat te halen. We raden aan om je reisbudget deels in contanten, deels met de kaart te besteden.

Voor een recente wisselkoers, verwijzen we je naar een online website zoals
www.oanda.com/currency/converter/


Gezondheid

Gezien wij als reisorganisatie geen medische bevoegdheid hebben, verwijzen wij je voor alle up-to-date-informatie omtrent de gezondheidsrisico’s op deze bestemming graag door naar het Instituut voor Tropische Geneeskunde.Wijzigingen

Anders Reizen behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Jouw laatst bekeken reizen:

Mail me deze reizen