Ierland - The Burren en Connemara


11 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »

Ierland - The Burren en Connemara


11 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »

Ierland - The Burren en Connemara


11 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »

Ierland - The Burren en Connemara


11 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »

Ierland - The Burren en Connemara


11 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »
Individuele reizen Ierland
Met zijn dramatische wolkenhemels en overal dat typische diepe groen, vormt Ierland een beloftevol wandelgebied. Deze reis in het westen van Ierland combineert twee regio’s. Eerst kom je in de barre Burren terecht, een desolate steenwoestijn met kloven en richels die echter bezaaid zijn met bloemen en kruiden en met talrijke neolithische en middeleeuwse monumenten. Op dag 5 steek je via Galway door naar Connemara. De tocht die jij daar maakt is de zuidelijke helft van de Western Way, het boeiendste gedeelte met de meeste afwisseling en de mooiste vergezichten die het woeste Connemara te bieden heeft. Behalve de eindeloze uitgestrektheid en de wondermooie landschappen, is het de heerlijk zuivere lucht die je vooral zal bijblijven.
Aantal dagen: 11 dagen
Reisnummer: 20IE5BCA
Reisdatum: Periode zelf te bepalen
Beschikbaar : Op aanvraag

Wandelniveau :

Natuur:
Cultuur:
Comfort:

Wat maakt deze reis bijzonder?

 • Rust, ruimte en zuivere lucht
 • Combinatie van twee mooie en verschillende regio’s
 • De duizelingwekkende kliffen van Moher
 • Zuidelijk deel van de Western Way
 • Ierse-Keltische cultuur, folk en muziek
 • Ierse gastvrijheid
 • Uitbreiding mogelijk in Galway, op de Aran-eilanden of van de Twelve Bens 

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Deze reis scoort

9,1

9 Beoordelingen

Algemene reistips

Dag 1

Aankomst in Liscannor, een aangenaam plaatsje gelegen in het westen van County Clare en aan de Atlantische kust. 

Dag 2

Liscannor - Doolin

Je start bij de imponerende kustlijn met prachtig zicht op Liscannor Bay. Vervolgens kruis je de landelijke omgeving van Kilconnell en kom je uit op Hag's Head. Daar beginnen de Cliffs of Moher, die zo'n 200 m loodrecht uit de zee oprijzen. De klippen vormen een natuurlijke bescherming tegen de soms hevige golven van de Atlantische Oceaan. Bij helder weer kan men van hier de Aran Islands zien; bij minder goed weer hebben ze iets dreigends. Je beleeft adembenemende momenten als je de kracht aanschouwt waarmee de golven tegen de rotsen beuken. In de spleten tussen de rotsen nestelen zich ontelbare vogels. Meeuwen, zeekoeten, stormvogels en papegaaiduikers laten zich op de thermiek meedrijven  of duiken in de oceaan op zoek naar vis.
Na het Cliffs of Moher Visitor Centre ga je richting Doolin, een klein, maar drukbezocht vissersdorp. In de pubs van Doolin kan je, zeker in het weekend, goeie Ierse live-muziek beluisteren. 

Tocht van 19 km, 5 uur stappen, hoogteverschil: + 185 m.

Overnachting in Doolin (O)

Dag 3

Doolin - Fanore

Via een oud pad klim je omhoog op het Burren-plateau vanwaar je mooie uitzichten hebt op de Atlantische kustlijn die grillige kalkstenen kliffen tentoonspreidt. Je loopt onderlangs de hoogste top van de omgeving, de Slieve Elva, waarna je terug afdaalt richting de Caher-vallei. De Caher is een van de weinige rivieren in de omgeving die bovengronds stroomt. Op een zonnige dag, is het op Fanore Beach heerlijk om nog even te zonnen, pootjebaden of zwemmen en naar dolfijnen uit te kijken.

Tocht van 20 km, 6 uur stappen, hoogteverschil: + 285 m.

Overnachting in Fanore (O)

Dag 4

Fanore - Ballyvaughan

Het pad leidt over de Khyber-pas en alvorens af te dalen naar de rivier Ratborney, passeer je het 15de-eeuwse Newton Castle, eigendom van de McLoughlin clan. Vandaag maak je bij uitstek kennis met woeste terrein van de Burren: een desolate, barre steenwoestijn met kloven en richels die bezaaid zijn met bloemen en kruiden en met talrijke neolithische en middeleeuwse monumenten. Lang geleden heeft een immense gletsjer in de Burren immers de kalkstenen bodem uitgeschuurd tot het prachtige landschap dat we nu kennen. Aankomst in Ballyvaughan, een vissershaventje aan Galway Bay. 

Tocht van 16 km, 4 uur stappen, hoogteverschil: + 240 m.

Overnachting in Ballyvaughan (O)

Dag 5

Transferdag

Vandaag verhuis je van de Burren naar Connemara. Met het openbaar vervoer reis je van Ballyvaughan via de stad Galway naar Oughterard. (De beschrijving van de transfer krijg je uitgelegd in het infopakket). Je kan onderweg een bezoek brengen aan Galway of, als je tijdig aankomt in Oughterard, de ‘Owenriff Way Walk’ ondernemen.

‘The Western Way’ (in Gaelic ‘Slí an Iarthair’) is een officiële lange-afstandsroute die in 1993 werd geopend.  Ze begint in Oughterard en eindigt in de stad Sligo, zo’n 200 km verder. De tocht die jij zal maken is de zuidelijke helft van de Western Way (90 km), het boeiendste gedeelte met de meeste afwisseling en de mooiste vergezichten die het woeste Connemara te bieden heeft. De tocht start op de oever van Lough Corrib. Vervolgens wandel je over een pas door de Maamturk-heuvels leidt en daal je verderop af naar enkele meren en langs Ierlands enige fjord, Killary Harbour. De laatste etappes brengen je in County Mayo, door ‘bog’ (veengebied) en voorbij de heilige berg Croagh Patrick tot in het levendige stadje Westport.

Overnachting in Oughterard (O)

Dag 6

Oughterard - Maam Valley

De eerste 13 km wandel je langs Lough Corrib. Via de valleien van de rivieren Owenroe en Folore bereik je Maam Valley. 

Tocht van 22 km, 6 uur stappen, hoogteverschil: + 90 m.

Overnachting in Maam Valley (O)

Dag 7

Maam Valley - Recess

Je wandelt vandaag in het desolate landschap van de afgeronde toppen van de Maumturk (of Maamturk) Mountains via de oude pelgrimsroute naar de Maam Ean Pass. Op het hoogtepunt van de pas tref je de kerk en het standbeeld aan ter ere van Saint Patrick, Ierlands nationale heilige. Verder naar het logies in de buurt van Recess.

Tocht van 13.7 km, 4 uur stappen, hoogteverschil: + 250 m. 

Overnachting bij Recess (O)

Dag 8

Lough Inagh - Leenane

Na het ontbijt wandel je naar Leenane, gelegen aan Killary Harbour, een 16 km lange groene fjord  en de enige fjord in Ierland. De fjord is bezaaid met 'fish farms'; viskwekerijen voor zalm en schelpdieren en die een zeer belangrijk deel uitmaken van de lokale beroepsactiviteit. 

Transfer naar Lough Inagh en tocht van 16 km, 5 uur stappen, hoogteverschil: + 120 m. Indien je vanaf het logies naar Leenane wil stappen, bedraagt de afstand 26.7 km.

Overnachting in Leenane (O)

Dag 9

Leenane - Drummin

Taxitransfer tot Aasleagh Waterfall en wandeling naar Drummin. Je doorkruist een verwilderd veenlandschap afgewisseld met bossen. Een mooie maar pittig alternatief loopt over de Sheefry-heuvels via het Lugacolliwee meer (enkel mogelijk bij goed weer!). In Drummin word je opgepikt en naar Liscarney gebracht voor de overnachting. 

Tocht van 12 km, 4 uur stappen. Hoogteverschil: + 80 m. Alternatieve tocht van 23 km, 7 uur stappen. Hoogteverschil: + 430 m.

Overnachting in  Drummin (O)

Dag 10

 Drummin - Westport

Je wordt terug naar Drummin gebracht om je weg te vervolgen. Je loopt langs de Croagh Patrick (724 m), een berg die heilig is voor de Ierse katholieken. Op de laatste zondag van juli vindt hier trouwens de grootste Ierse pelgrimstocht plaats, wanneer naar schatting 30.000 gelovigen (sommigen zelfs) op blote voeten, in de voetsporen van Saint Patrick, boven op de berg in de kapel de mis bijwonen en te biechten gaan. Op een bepaald punt in de wandeling kan je de hoofdroute verlaten en een pad volgen dat uitgeeft op de ‘pelgrimsroute’ die je naar de top brengt. De route in de buurt van de top is zeer sterk geërodeerd en de rest is ook niet van de poes. Het is een mirakel op zich hoe sommige slecht geschoeide wandelaars boven en weer beneden geraken. 's Avonds geniet je in Westport van een lekkere vismaaltijd en een drankje in een van de gezellige pubs. 

Tocht van 24 km, 6 uur stappen, hoogteverschil + 230 m. De beklimming van de Croagh Patrick brengt je tot op 724 m en weer terug.

Overnachting in Westport (O)

Dag 11

Einde na het ontbijt O).

Uitbreidingsmogelijkheden

Je kan je reis  langer maken door extra-nachten in te voegen. Wij geven je alvast een paar tips:

Ontdek vanuit Doolin de Aran-Eilanden, waar de Ierse cultuur misschien wel in zijn puurste vorm is bewaard. Prehistorische forten en overblijfselen van kerken en kloosters getuigen dat dit gebied ooit de bakermat was van de vroegere Ierse Kerk. Maar ook landschappelijk en qua uitzichten zijn ze prachtig.Het kleine eiland Inisheer kan je met een dagtrip vanuit Doolin verkennen. Voor Inish Oirr of Inish Mor voorzie je best min. 2 dagen (1 nacht op het eiland + 1 extra-nacht in Doolin).
Prijs voor een overnachting + ontbijt op 1 van de 2 eilandjes: € 60.
Extra-nacht + ontbijt in Doolin: € 45.

Galway is een fijne stad om verder te ontdekken. Richtprijs: € 50 voor overnachting + ontbijt.

Bovenvermelde prijzen zijn per persoon op basis van een tweepersoonskamer.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Prijs

Prijzen geldig in 2020:

11 dagen / 10 nachten: € 865 per persoon

Korting indien je boekt vóór 31 januari 2020: € 60 p.p.


Voorschot: € 260 per deelnemer

Inbegrepen

 • logies
 • ontbijt
 • transfers zoals vermeld in het dagschema (niet op vrije dagen)
 • infopakket met kaarten en Engelstalige wandelbeschrijvingen
 • Ordnance Survey wandelkaarten voor de Burren
 • detailkaarten voor Connemara op schaal 1/40.000 
 • bagagevervoer
 • BTW.

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis 
 • middag- en avondmaal 
 • overige transfers
 • dranken
 • evt. inkomgelden
 • persoonlijke uitgaven
 • evt. reisverzekering.

Toeslagen

 • Eenpersoonskamer alleenreizend (11 dagen /10 nachten): € 390
 • Eenpersoonskamer samenreizend (11 dagen/10 nachten): €205
 • Prijs extra nacht B&B: op aanvraag (zie "Uitbreiding")

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.
 5. Bij boeking minder dan 3 weken vóór het vertrek (late boeking) wordt een dossierkost van 30 euro aangerekend.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Aantal deelnemers

Dit is een individuele reis zonder begeleiding.
Het minimum aantal deelnemers is 2, het maximum hangt af van de capaciteit en beschikbaarheid van de overnachtingsplaatsen. In bepaalde gevallen kan de reis ook door 1 deelnemer worden gedaan, mits hij of zij er zich van bewust is dat alleen wandelen in vaak afgelegen gebieden risico's met zich meebrengt.

Beschikbaarheid

De boeking van een reis op individuele basis kunnen we nooit meteen bevestigen. Er moeten vaak meerdere overnachtingsplaatsen en dienstenverstrekkers gecontacteerd worden om na te gaan of ze beschikbaar zijn op jouw data. Dit neemt tijd in beslag. Onbeschikbaarheid van een logies kan ervoor zorgen dat de datum moet verschuiven. Reserveer daarom tijdig je reis. Wacht steeds met het vastleggen van vluchten of ander vervoer tot wij je boeking bevestigd hebben.

Reisperiode

Deze reis is mogelijk in de volgende periode:
van 1 april tot/met 31 oktober 2020

Ierland heeft, onder invloed van de Warme Golfstroom, een gematigd zeekli­maat, met niet al te warme zomers en niet al te strenge winters. Langs de westkust kan het vaak hard waaien en valt er ook het meeste regen. Het weer is in Ierland net zo onvoorspel­baar als in België. Maar even snel als de lucht loodgrijs kan worden, kan ze ook weer opklaren. Regen, zon, mist... het kan allemaal. Je voorziet je qua kleding dus best op zowel regenweer als zonnig weer. Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op: Accuweather.


Heen- en terugreis

Een reis naar het westen van Ierland is niet evident. Maar mits een goeie planning valt dat heel goed mee. De transfer vanaf Dublin maakt deel uit van je Iers avontuur: je leert mensen kennen en doorkruist Ierland van oost naar west. Indien je vliegt op Shannon, ben je ter plekke minder lang onderweg maar dien je wel 2 vluchten te nemen.

Vliegen op Dublin

en verder met de bus naar Liscannor. Twee opties voor de bus:

 • De zuidelijke route via Limerick en Ennis: in Dublin Airport neem je Bus Eireann tot Limerick (regelmatige verbinding, ca. 3,5 uur onderweg). Van hieruit bus met overstap in Ennis tot Liscannor. Ca. 1,5 uur onderweg. 
 • De noordelijke route via Galway: vanuit Dublin Airport per Citylink Express tot Galway (tot 19 vertrekken per dag, ca. 3 uur onderweg). Van hieruit bus met overstap in Ennis tot Liscannor. Ca. 2,5 uur onderweg.

Voor de terugreis vanuit Westport neem je de trein tot Dublin Heuston, enkele verbindingen per dag. Ca. 3 uur onderweg). 

Vliegn op Shannon

met overstap in Londen - en verder met de bus naar Liscannor. Bus van Shannon Airport met overstap in Ennis tot Liscannor (reisduur: ca. 2,5 uur). Terug vanuit Westport met overstap in Galway (ca. 5 uu onderweg).

Nuttige websites

Je kan naar keuze zelf je heen- en terugreis boeken of dit via Anders Reizen doen

 In het laatste geval maakt de heen- en terugreis deel uit van het totale reispakket, waardoor je kan genieten van enkele bijkomende garanties:

 • bijstand in geval van problemen met de vlucht;
 • terugbetaling van de prijs van het ticket wanneer de reis niet kan doorgaan door onvermijdbare en buitengewone omstandigheden (overeenkomstig EU Richtlijn 2015/2302, omgezet door de wet van 21/11/2017 betreffende de verkoop van pakketreizen, gekoppelde reisarrangementen en reisdiensten).

Bij aankoop van een vervoersbiljet via Anders Reizen, voor pakketreizen waarbij het vervoer niet is inbegrepen, worden volgende dossierkosten in rekening gebracht: voor vliegtuigtickets 30 euro per reservatiedossier, voor alle andere vervoermiddelen 25 euro per persoon en per biljet.

Let op! Indien je zelf vervoer boekt, dien je rekening te houden met voldoende reistijd naar het eerste logies en weer terug.


Wandelniveau

Dit is een reis van wandelniveau , geschikt voor iedereen die regelmatig wat aan sport doet. Voor de afstanden en hoogteverschillen per dag: zie dagschema.

In de Burren volg je oude paden en zogenaamde ‘green roads’ met autoluw verkeer. Grote delen van de route volgen de Atlantische kustlijn, wat garant staat voor prachtige vergezichten. De kalkstenen ondergrond laat een goede drainage van het oppervlaktewater toe, waardoor de meeste paden er vrij goed bijliggen.

In Connemara loop je over soms moeilijke en vaak moerassige paden. Getten (waterdichte onderbeenbeschermers) zijn hier een must.

Meer uitleg over het stappertjessysteem vind je HIER. Hoewel het weer niet meespeelt als criterium in het bepalen van het niveau, kan regen een wandeling wel zwaarder doen aanvoelen en het terrein drassiger maken.


Gezien wandelen de hoofdactiviteit van deze reis is, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om aan deze wandelingen deel te nemen.

Bagagevervoer

Je bagage wordt vervoerd. Je draagt enkel je dagrugzak tijdens de wandelingen.

Logies

Je logeert in 'bed & breakfasts' en in ‘guesthouses’. Qua comfort en afmetingen kunnen ze binnen eenzelfde reis wel wat van elkaar verschillen. Je logeert in tweepersoonskamers, meestal met privé-sanitair.
B&B’s zijn kleinschalige uitgebate accommodaties in een privé-woning, waarbij de scheiding tussen het privé-gedeelte en de gastenkamers de laatste jaren wel geëvolueerd is. Er zijn dan ook niet zo veel B&B’s meer waar je als gast effectief toegang hebt tot de familiezit- of eetkamer. Een guesthouse houdt ergens het midden tussen een B&B en een klein hotelletje. 


Maaltijden

 • In het dagschema staat steeds vermeld welke maaltijden er elke dag zijn inbegrepen: 
  O = ontbijt, L = lunch, A = avondmaal
 • Het ontbijt neem je in het logies en is in de prijs inbegrepen. Je hebt meestal de keuze, gaande van een 'full Irish' (een warm ontbijt met spek, eieren, bonen, enz.) tot ontbijtgranen en yoghurt.
 • Lunchpakketten zijn niet in de prijs inbegrepen. Je kan deze bestellen in het logies of aankopen in het dorp. In de routebundel staat per dag aangeduid of je voor je begint te wandelen voor een lunchpakket dient te zorgen, of er onderweg eetmogelijkheden zijn.
 • Het avondmaal is niet in de prijs inbegrepen. Meestal zijn er in de buurt van het logies wat restaurants of pubs, met keuze uit soepen (bv. de 'chowder', een vol en hartig gerecht), vlees-, vis- pasta- en vegetarische gerechten. Soms is het mogelijk/noodzakelijk in de B&B te eten, vooral dan op plaatsen die afgelegen zijn. In de routebundel staan hierover tips en aanbevelingen.

Reisuitrusting

We beperken ons hier tot items die je zeker niet mag vergeten, of die aan bepaalde vereisten moeten voldoen. Evidente spullen als toiletgerief, gewone kledij, ondergoed,… die op elke reis meegaan, worden niet vermeld. IInformatie over reisuitrusting in het algemeen en een lijst van buitensportzaken waar je als deelnemer aan een van onze reizen korting krijgt, vind je hier

Bagage

 • voor de hoofdbagage: vlot hanteerbare reistas of kleine koffer, bij voorkeur met wieltjes zodat ze makkelijk te verplaatsen is. Wanneer je meerdere keren van overnachtingsplaats wisselt, kies je beter voor een niet te groot formaat dat makkelijk stapelbaar is (met het oog op het bagagevervoer).
 • voor de wandelingen: comfortabel zittende dagrugzak, deze moet alles kunnen bevatten wat je tijdens een dagwandeling nodig hebt. Een inhoud van 15 tot 30 liter volstaat meestal. Zorg ofwel voor een model met regenhoes, koop deze hoes apart of stop je spullen eerst in een plastiek zak; zo blijft je dagbagage droog.

Schoenen & kousen

 • waterbestendige, enkelomsluitende wandelschoenen met een goed zoolprofiel
 • schoenen voor 's avonds en binnen 
 • wandelkousen (zorgen voor goed vochttransport, isolatie en loopcomfort, drogen snel en geven minder kans op blaren)
 • getten (waterdichte onderbeenbeschermers die voorkomen dat water op vochtig terrein of bij zware regen in je schoenen dringt)

Tip: Trek je wandelschoenen aan voor de heenvlucht of stop ze in je handbagage. Mocht er iets mislopen met de bagage, kan je alvast beginnen wandelen.

Kledij

Voor alle kledij die je meeneemt, geldt dat je bij voorkeur kiest voor lichte en ‘ademende’ stoffen. In plaats van één dik kledingstuk tegen de koude, draag je beter meerdere dunne ‘lagen’. Op die manier kan je je kledij doorheen de dag aanpassen aan de temperatuur. En hoe zonnig het ook is op het ogenblik van je vertrek, neem altijd je regenjas mee.

 • wind- en waterdichte jas
 • wandelbroek(en)
 • wind- en waterdichte (over)broek
 • evt. regencape

Diversen

 • drankfles of -zak
 • lunchbox
 • stevige plastieken zak of matje om op te zitten tijdens de picknicks
 • reisstekker (de stopcontacten zijn niet compatibel met onze stekkers)
 • evt. wandelstokken 
 • evt. buff (multifunctioneel kledingstuk dat je kan gebruiken als sjaal, muts, hoofddoek, haarband, masker, …)

EHBO

 • middel tegen reisziekte
 • ontsmettingsmiddel
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen (in sommige omstandigheden kunnen in Ierland ook 'midges' voorkomen, vervelende steekvliegjes)
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel tegen krampen
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • wond- en blarenpleisters van verschillende breedte (bijv. second skin)
 • elastisch verband voor ingeval van verstuikingen
 • steriel gaas en kleefband.

Geld

De munteenheid van Ierland is de euro. In de routebundel staat vermeld waar er wel en niet geldautomaten aanwezig zijn.


Reisdocumenten

Voor reizen naar Ierland volstaat je identiteitskaart. Ook kinderen jonger dan 12 dienen in het bezit te zijn van een identiteitsbewijs mét foto, aan te vragen op het gemeentehuis.

Tip: Maak een kopie van je documenten en bewaar deze apart. Of bewaar een foto op je smartphone


Wijzigingen

Anders Reizen behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief: