Griekenland - Corfu Trail


8 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »

Griekenland - Corfu Trail


8 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »

Griekenland - Corfu Trail


8 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »

Griekenland - Corfu Trail


8 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »

Griekenland - Corfu Trail


8 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »
Individuele reizen Griekenland
Dit lange afstandspad baant zich over een lengte van 171 km een weg van bij de noordkust tot in het zuidelijke puntje van Korfoe. De trail  heeft z'n ontstaan te danken aan het naarstige werk van een Britse die ettelijke jaren van haar leven wijdde aan het aaneenrijgen van haast vergeten ezelpaadjes en oude karrenwegen. Deze verbonden lang geleden de dorpjes met omliggende akkers en kloosters. Tijdens deze 8-daagse bereis je het landschappelijk mooiste stukje van de Corfu Trail. Je start in het centrum van het eiland en trekt van west naar oost en terug richting noorden. In de talrijke oude dorpjes onderweg kan je halt houden in een volks kafeneon  (= Griekse koffiehuis) of aan het strand.
Aantal dagen: 8 dagen
Reisnummer: 20GR5CTA
Reisdatum: Periode zelf te bepalen
Beschikbaar : Op aanvraag

Wandelniveau :
tot

Natuur:
Cultuur:
Comfort:

Wat maakt deze reis bijzonder?

 • Uniek lange-afstandpad langs afgelegen stranden en dorpjes
 • Kennismaking met Griekse volkscultuur
 • Vriendelijk onthaal in klein en vaak typisch Grieks logies
 • Nabijheid van de zee
 • Grote verscheidenheid in natuur
 • Lekkere en eerlijke keuken in kafeneons of taverna's

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Deze reis scoort

8,8

31 Beoordelingen

Algemene reistips

Dag 1 Paramonas

Aankomst op de luchthaven van Corfu. Je wordt afgehaald en naar Paramonas gebracht. Paramonas is een aangenaam kustplaatsje aan de westzijde van het eiland. Misschien is er wat tijd om neer te strijken in één van de gezellige strand-tavernes.

Overnachting op appartement of studio.

Dag 2 Benitses

Een toch wel behoorlijke klim over een oude ezelpad leidt al meteen de bergen in.  Je verlaat stilaan de kust en trekt nu landinwaarts, op en neer. Onderweg passeer je een aantal bergdorpjes zoals Ano en Kato Pavliana, Vouniatades, Strongili, Komianata en Stavros. Je eindigt je tocht in Benitses aan de oostkust. In de vallei van de Messongi rivier loop je doorheen schaduwrijke olijfgaarden. Wandeling van 18,5 km, 6 uur stappen. Totale stijgingsmeters: + 919 meter.

Hotelovernachting. (O = ontbijt)

Dag 3 Pelekas

Vanmorgen transfer terug naar Stavros. De Corfu Trail biedt schitterende zichten op de kust en Korfoe stad. Vandaag zal je heel wat hoogteverschillen moeten overbruggen, je klimt immers naar de tweede hoogste top van het eiland, de Agii Deka (576 m). Hierboven kan je de vermoeide ledematen even tot rust laten komen op de schaduwrijke binnentuin van een verlaten klooster. Je volgt een uitermate mooi  pad  naar het pittoreske dorpje Sinarades met z’n folklore- en volksmuseum en geniet van één van de mooiste eilandzichten bij Aerostato,...een dag van superlatieven! Wandeling van 17,5 km, 6 uur stappen. Totale stijgingsmeters: + 831 meter.

Overnachting in een pension. (O)

Dag 4 Liapades

Langs het dorpje Vatos daal je af in de Ropa-vallei. Je struint langs de oevers van de gelijknamige rivier door een vlak en vrij moerassig gebied afgezoomd met weilanden en wilgen. De Corfu Trail laat zich hier van een heel andere kant zien alvorens terug de olijfgaarden in te duiken richting Liapades. Liapades is een bijzonder mooi en levendig dorpje met oude herenhuizen. Geniet nog even na op het mooie keienstrand. Wandeling van 23 km, 7 uur stappen. Totale stijgingsmeters: + 850 meter.

Overnachting in een aparthotel incl. zwembad. (O)

Dag 5 Agios Georgios Pagon

Een vrij ruw voetpad hoog boven de kust voert naar Paleokastritsa, van hieruit trek je door de heuvels via een netwerk van prachtige paden. Na een uurtje bereik je Lakones en Bella Vista, de benaming van deze laatste plek spreekt voor zich…De verharding onder je voeten is eeuwenoud en mocht de Corfu Trail er niet zijn geweest zouden de paden misschien helemaal zijn verdwenen. Het pad in de omgeving van het landbouwersdorpje Krini is daar een goed voorbeeld van. Hier start één van de allermooiste stukjes; je zigzagt over een wondermooi pad via een pas door de rotswanden naar beneden. Onderweg opent zich een grandioos zicht over de schiereilanden en de baai met je volgende verblijfplaats, Agios Georgios. Wandeling van 13,5 km, 4 uur stappen. Totale stijgingsmeters: + 591 meter.

Hotelovernachting met zwembad. (O)

Dag 6 Saint Spiridon Beach

Transfer tot Spartylis om er de tocht aan te vatten naar de noordkust, naar Agios Spyridon. Via de uniek gelegen Taxiarchis kapel – een ruïne met prachtige fresco’s – bereik je de hoge regionen van het eiland. Je wandelt hier over een bijzonder fotogeniek karstplateau naar de  hoogste top van het eiland, de Pantokrator (906 m). Tijdens het vroege voorjaar bloeien hier vele zeldzame orchideeën die op hun beurt talrijke vlinders lokken. Einde van de tocht in Saint Spiridon Beach waar je een taxi (niet incl.) neemt naar Kalami. Wandeling van 21 km, 7 uur stappen. Totale stijgingsmeters: + 550 m. Optioneel tot de top: 24 km, min. 8 uur stappen, totale stijging + 700 m en + 3 km.

Overnachting in een pensionnetje op het strand. (O)

Dag 7 Kalami

Als afsluiter maak je nog een lusvormige tocht vanuit Kalami, je verkent hierbij het bergachtige noordwesten van het eiland. Je pad klimt al snel omhoog naar de hoge rotsflanken, langs Porta en het semi-verlaten dorpje Mengoulas. Nu gaat het enkel nog bergafwaarts, met zicht op de zee bereik je Kaminaki en uiteindelijk Kalami terug. Misschien nog snel een duik in zee? Wandeling van 15,5 km, 5 uur stappen. Totale stijgingsmeters: + 820 m.

Overnachting in een pensionnetje op het strand. (O)

Dag 8 Einde

Einde na het ontbijt. (O)

Uitbreiding

Je kan op elke plaats indien gewenst één of meerdere nachten bijboeken. Prijzen op aanvraag.

 

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Prijs

Prijzen geldig in 2020

8 dagen / 7 nachten: € 590 p.p.


Voorschot: € 155 per deelnemer

Inbegrepen

 • logies en ontbijt 
 • infopakket met wandelbeschrijvingen en kaarten met ingekleurd traject
 • een wegenkaart van Korfoe 
 • bagagevervoer
 • de transfers in het kader van het wandelprogramma (per taxi, minibus of wagen) 
 • luchthaventransfers (enkel indien je een extra nacht boekte in Corfu stad op het einde van de reis dien je zelf voor je vervoer naar de luchthaven te zorgen)
 • BTW

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis 
 • overige maaltijden 
 • taxi op dag 6 van Agios Spiridon naar Kalami. 
 • persoonlijke uitgaven en dranken
 • evt. inkomgelden
 • evt. verzekering

Korting

 • Derde persoon op dezelfde kamer: - € 155 p.p.

Toeslagen

 • Hoogseizoen juni en september: € 120
 • Eenpersoonskamer samenreizend/alleenreizend: € 150
 • Eenpersoonskamer samenreizend/alleenreizend juni en september: € 175
 • Extra nachten op aanvraag

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.
 5. Bij boeking minder dan 3 weken vóór het vertrek (late boeking) wordt een dossierkost van 30 euro aangerekend.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Aantal deelnemers

Dit is een individuele reis zonder begeleiding.
Het minimum aantal deelnemers is 2, het maximum hangt af van de capaciteit en beschikbaarheid van de overnachtingsplaatsen. In bepaalde gevallen kan de reis ook door 1 deelnemer worden gedaan, mits hij of zij er zich van bewust is dat alleen wandelen in vaak afgelegen gebieden risico's met zich meebrengt.

Beschikbaarheid

De boeking van een reis op individuele basis kunnen we nooit meteen bevestigen. Er moeten vaak meerdere overnachtingsplaatsen en dienstenverstrekkers gecontacteerd worden om na te gaan of ze beschikbaar zijn op jouw data. Dit neemt tijd in beslag. Onbeschikbaarheid van een logies kan ervoor zorgen dat de datum moet verschuiven. Reserveer daarom tijdig je reis. Wacht steeds met het vastleggen van vluchten of ander vervoer tot wij je boeking bevestigd hebben.

Reisperiode

Deze reis is mogelijk in de volgende periode:
van 25 april tot/met 30 juni 2020
van 1 september tot/met 27 oktober 2020

Vertrekdata zijn mogelijk tussen 25/4- 30/6 en tussen 1/9 - 27/10.  De beste periode is het (vroege) voor-en najaar. In dat seizoen wordt Corfu overigens omgetoverd in een kleurrijke en uitbundige tuin van massaal veel wilde bloemen. Niet mogelijk in de zomer omwille van de hitte en onbeschikbaarheid van de logies voor slechts één nacht.

Heen- en terugreis

Vlucht

tot Corfu, transfer van de luchthaven naar het startpunt en terug is inbegrepen.


Niveau

 tot . Wandelingen van 14 tot 23 km, 5 tot 7 uur stappen. Hoogteverschil van max. 600 m stijgen. Het wandelterrein is vaak geaccidenteerd, met enkele langere stijgingen en passages over soms wat moeilijker wandelterrein (duinen, trappen, karstrotsen, dicht struikgewas, zand en oude ezelpaden). Matige markeringen. Afhankelijk van het seizoen kan de hitte de wandelingen uiteraard zwaarder maken.

Voor deze reis zijn er GPS-tracks beschikbaar, gezien de matige markeringen raden we dan ook aan hier gebruik van te maken in combinatie met de wandelbeschrijvingen.

Klik hier voor meer informatie over wandelen met gps.


Gezien wandelen de hoofdactiviteit van deze reis is, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om aan deze wandelingen deel te nemen.

Bagage

Wordt vervoerd, je draagt enkel je dagrugzakje.

Logies

Je verblijft in eenvoudige logies (sober, maar verzorgd) op basis van een tweepersoonskamer met privé-sanitair. Soms zal dit in een hotelletje of pension/taverna zijn, soms in een studio/appartement op wandelafstand van het hotel.

 •  In Liapades en in Agios Georgios Armenadon: logies met zwembad
 • Kalami: mooie taverna op het strand
 • Wifi meestal beschikbaar
 • Indien je met meer dan twee personen samen reist kan het zijn dat je een appartement deelt met gemeenschappelijke faciliteiten.Maaltijden

 • Ontbijt is inbegrepen.
 • Lunch is niet inbegrepen maar kan je soms laten klaarmaken in het logies of onderweg nuttigen in een Griekse taverna.
 • Avondmaal is niet inbegrepen, vaak kan je eten in het logies of anders in één van de restaurantjes in de buurt.

De Griekse keuken is rechttoe rechtaan, zonder tierlantijntjes en gericht op de kwaliteit van het vlees of van de vis. Er wordt niet of nauwelijks ontbeten. Op z’n hoogst drinkt men een kop koffie  met een toastje Men gaat pas middageten rond 14 uur en rond 21-22 uur gaat men aan tafel voor het diner.  
Als voorgerecht is er vaak een keuze uit diverse soorten mezzè, kleine gerechtjes die te vergelijken zijn met Spaanse tapas, bv. tsatsiki, dolmades (gevulde wijnblaren), allerlei gefrituurde hapjes, olijven, fetakaas,…. Typische warme gerechten zijn o.a. mousaka (stoofschotel op basis van tomaten, aubergine en gehakt), pastitsio (Griekse lasagna), tyropita (met kaas gevulde bladerdeeghapjes), gevulde tomaten, inktvis, veel vlees van de grill (met een beetje salade en aardappelen). Er is geen dessertcultuur.


 

Klimaat

Korfoe kent een warm Mediterraan klimaat maar door de meer noordelijke ligging van dit eiland is het over het algemeen iets koeler dan op de andere eilanden. In de zomerperiode is het aangenaam warm, soms zelfs te heet om te wandelen, er valt dan ook weinig regen.  Mei, juni, september en oktober zijn de maanden met gemiddelde neerslag en aangename wandeltemperaturen. De wintermaanden zijn nat, daardoor is het eiland ook zo'n groene bestemming.

Verdere informatie over het klimaat in het algemeen kan je vinden op: www.weatherbase.com.
Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op: www.accuweather.com.


Reisuitrusting

We beperken ons hier tot items die je zeker niet mag vergeten, of die aan bepaalde vereisten moeten voldoen. Evidente spullen als toiletgerief, gewone kledij, ondergoed,… die op elke reis meegaan, worden niet vermeld. Meer gedetailleerde informatie en tips vind je op onze website.

Bagage

 • voor de hoofdbagage: vlot hanteerbare valies of reistas, bij voorkeur met wieltjes zodat ze makkelijk te verplaatsen is. Wanneer je meerdere keren van overnachtingsplaats wisselt, kies je beter voor een niet te groot formaat dat makkelijk stapelbaar is (met het oog op het bagagevervoer).
 • voor de wandelingen: comfortabel zittende kleine rugzak, deze moet alles kunnen bevatten wat je tijdens een dagwandeling nodig hebt. Een inhoud van 15 tot 30 liter volstaat meestal. Zorg bij voorkeur voor een model met regenhoes, of schaf deze apart aan. Zo blijft je dagbagage droog.

Elke luchtvaartmaatschappij legt beperkingen op met betrekking tot het aantal stuks, gewicht en afmetingen van je bagage. Meestal staat dit op je e-ticket. Indien niet, kan je terecht op de website van de betreffende luchtvaartmaatschappij.  Lees zeker ook de richtlijnen over de toegelaten inhoud van ruim- en handbagage nog eens na op de website van Brussels Airport

Schoenen & kousen

 • comfortabele wandelschoenen die een goed zoolprofiel hebben. Kies voor schoenen die de enkel omsluiten, omdat ze dan meer steun geven en daardoor de vermoeidheid en kans op verstuikingen verminderen. Zorg dat nieuwe schoenen ingelopen zijn.
 • lichte schoenen, sneakers of sandalen (voor buiten de wandelingen).
 • wandelkousen: deze speciale kousen (verkrijgbaar in buitensportzaken) zorgen voor goed vochttransport, isolatie en loopcomfort en drogen snel. Een kleine investering die je heel wat leed kan besparen (blaren, pijnlijke voeten,,…).
 • evt. getten (waterdichte onderbeenbeschermers): deze voorkomen dat water op vochtig terrein of bij zware regen in je schoenen dringt.

Tip: als je met het vliegtuig reist, trek dan bij vertrek je wandelschoenen aan of stop ze in je handbagage. Het spaart plaats en gewicht en zo kom je alvast niet in de problemen voor het wandelen mocht er iets mislopen met je hoofdbagage. 

Kledij

 • voor alle kledij die je meeneemt, geldt dat je bij voorkeur kiest voor lichte en ‘ademende’ stoffen. In plaats van één dik kledingstuk tegen de koude, draag je beter meerdere dunne ‘lagen’. Op die manier kan je je kledij doorheen de dag aanpassen aan de temperatuur.
 • wind- en waterdicht jack
 • fleece
 • hoofddeksel (hoed, pet, sjaaltje,…) ter bescherming tegen de zon
 • zwemgerief

Diversen

 • (bad-)handdoek (voor een zwempartijtje in zee)
 • toiletpapier of hygiënische doekjes
 • geldbeugel of heuptasje
 • zakmes voor de picknick (verpak dit niet in je handbagage als je met het vliegtuig reist)
 • evt. drinkbus (we vermijden liever het gebruik van wegwerpflessen)
 • reisstekker
 • evt. fluitje (handig in noodsituaties of bij mist)
 • evt. wandelstokken

EHBO

In de handel zijn standaard EHBO-sets te koop (bijvoorbeeld Care Plus of Travel Safe), deze zijn vaak goedkoper dan wanneer je alles apart koopt. Stop het tasje in je dagrugzak zodat je het altijd bij je hebt mocht er tijdens de wandeling iets misgaan.

Hier nog enkele suggesties om je persoonlijke EHBO samen te stellen:

 • middel tegen reisziekte
 • ontsmettingsmiddel
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel tegen krampen
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • wond- en blarenpleisters van verschillende breedte (bijv. second skin)
 • elastisch verband voor ingeval van verstuikingen
 • steriel gaas en kleefband

Geld

De munteenheid van Griekenland is de euro. In de steden en grotere plaatsen kan je met je betaalkaart terecht aan bankautomaten, maar deze liggen soms ver van het logies. Het is dus makkelijk als je van hieruit euro’s meeneemt.

We raden aan om je reisbudget deels in contanten, deels met de kaart te besteden. Neem bij voorkeur meerdere kaarten mee, die je op verschillende plaatsen bewaart. Zo kom je niet in de problemen bij verlies of diefstal, of wanneer je kaart onleesbaar wordt.

Geld uit de automaat halen kan met een betaalkaart (Bancontact/Maestro) of een kredietkaart (Visa, Mastercard,…). Let op: voor afhalingen met kredietkaart worden kosten aangerekend; daarom doe je dit beter met een gewone betaalkaart.


Formaliteiten

Voor reizen naar Griekenland volstaat je identiteitskaart. Ook kinderen jonger dan 12 jaar dienen in het bezit te zijn van een identiteitsbewijs mét foto, aan te vragen op het gemeentehuis.

Bijkomende informatie kan je vinden op: http://diplomatie.belgium.be/nl (Op reis in het buitenland).

Tip: Maak een kopie van je identiteitskaart en bewaar deze apart. Of beter nog: maak er een foto van die je op je smartphone zet, of oplaadt naar een plaats waar je hem in geval van nood kan terugvinden.

Tip: Laat weten waar je bent!
In elk land kunnen er crisissen, aanslagen of ongelukken gebeuren. Registreer je reis via Travellers Online. Zo kan de FOD Buitenlandse Zaken je indien nodig makkelijker informeren en ondersteunen.

Meer info

Heb je een goed boek gelezen, een interessante website ontdekt…? Laat het ons weten. Wij geven je alvast volgende tips:

Literatuur

 • N.Cage, Eleni, over de burgeroorlog in Noord-Griekenland, een meeslepende roman. Geeft een zicht op de Griekse burgeroorlog, in 1948, en beschrijft ook het harde leven in de bergen toen. De naar de VS uitgeweken zoon van ‘Eleni’ gaat letterlijk en figuurlijk op zoek naar zijn moeder en haar geschiedenis
 • L. De Bernières, Kapitein Corelli's mandoline, verhaal rond het leven van de dochter van een arts op een Grieks eilandje gedurende de Tweede Wereldoorlog en haar geliefde Italiaanse officier
 • K. Held, Trefpunt Plato, filosofische reis door de antieke wereld
 • L. Ross, Tourist kwam naar ons dorp, een jonge Nederlander komt min of meer bij toeval op Kreta terecht en raakt in de ban van Griekenland en de Grieken, het Grieks, het Griekse lied, de Griekse dans. Zijn dagboek wordt een liefdeslied voor Griekenland. Maar het loopt mis…
 • M. Stahlie,
  Honderd deuren, de gebeurtenissen spelen zich af op een Grieks eiland rond een Nederlands artsengezin dat daar een half jaar een praktijk waarneemt. De tragische gebeurtenissen met een oude Griekse boer, geplaatst tegen de achtergrond van de legende van de honderd deuren, vormt de rode draad in het verhaal. Bekroond met de Multatuliprijs
 • P.Storace,
  Ontmoeting in Griekenland, Vol passie, humor en oog voor detail verweeft de schrijfster in haar boek het dagelijks leven in Griekenland met mythen van de Klassieke Oudheid, de politiek en het indrukwekkende landschap
 • Eilandliefde, Bloemlezing van moderne Griekse verhalen door diverse auteurs die zich op verschillende eilanden afspelen
 • Griekenland, verhalen van een land, verhalen en gedichten van Griekse en andere schrijvers over Griekenland, met o.a. ‘Mystra’ van Nikos Kazantzakis.

Aanvullende informatie vind je in reisgidsen, die je kan lenen bij openbare bibliotheken, of kan aankopen in de betere (reis)boekhandel, zoals:

Tip: als je graag leest voor het slapengaan, komt een boekenlampje misschien goed van pas.Wijzigingen

Anders Reizen behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief: