Griekenland - De Cycladen: Amorgos


8 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »

Griekenland - De Cycladen: Amorgos


8 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »

Griekenland - De Cycladen: Amorgos


8 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »

Griekenland - De Cycladen: Amorgos


8 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »

Griekenland - De Cycladen: Amorgos


8 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »
Individuele reizen Griekenland
De Griekse Cycladen-eilanden blijven ons inspireren. Deze reis brengt je naar Amorgos, gelegen in de meest zuidoostelijke hoek van de archipel. Hoewel het eiland enkele prachtige stranden heeft, is er relatief weinig strandtoerisme. Maar wie op zoek is naar het authentieke Cycladische leven, graag wandelt in een geurige mediterrane natuur tussen de wilde bergen en de diepblauwe zee en houdt van genieten in de zon en lekker Grieks eten, is hier aan het juiste adres. Voor en/of na de reis is er tijd voor een bezoekje aan wereldstad Athene. 
Aantal dagen: 8 dagen
Reisnummer: 20GR5AMA
Reisdatum: Periode zelf te bepalen
Beschikbaar : Op aanvraag

Wandelniveau :
tot

Natuur:
Cultuur:
Comfort:

Wat maakt deze reis bijzonder?

 • Alles tot in de puntjes geregeld
 • Bezoek aan Athene
 • Wandelen in de mediterrane natuur
 • Indrukwekkende klifkusten en mooie stranden
 • Byzantijns rotsklooster Chozoviotissa
 • Cycladische dorpjes met witte huisjes, schaduwrijke pleintjes en gezellige taverna’s
 • Uitbreiding mogelijk: keramiek- of kookworkshop, vissen, snorkelen, ezeltocht, …

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Inleiding

Hieronder stellen we een 'standaard-programma' voor van 8 dagen / 7 nachten met 2 overnachtingen in Athene, 5 overnachtingen op Amorgos en wandelingen op dagen 3, 4, 5 en 6.

Het programma kan naar wens worden aangepast. Zo kan je een wandeling vervangen door een andere activiteit of je reis langer maken met een of meerdere dagen. Dit zijn de mogelijkheden (alle prijzen zijn per persoon):

 • Extra-overnachting(en) in Athene. Prijs op aanvraag.
 • Vis-, zwem- en snorkeluitstap op de vissersboot van Giannis. Richtprijs € 50 (3 u.) en € 90 (5 u.), incluis lunch op de boot.
 • Kookworkshop. Richtprijs € 50 per persoon, incluis zelfgemaakte lunch.
 • Begeleide tocht op de rug van een ezel. Richtprijs € 35 (1,5 u.) en € 50 (3 à 4 u.).
 • Keramiekworkshop. Richtprijs € 35 (1,5 à 2 u.), incluis zelfgemaakt souvenir.
 • Snorkelen: o.l.v. een professionele gids ga je op een zodiac-boot de zee op naar het eilandje Nikouria. € 30 (ca. 3 u.).
 • Scuba diving: o.l.v. een professionele gids zijn verschillende programma’s mogelijk, zowel voor beginnende als ervaren duikers (kinderen vanaf 8 jaar). Richtprijs voor een duik van ca. 3 u.: € 55.

Dag 1

Je wordt in de luchthaven van Athene opgewacht door een taxi-chauffeur en naar je hotel in het centrum gebracht.

De rest van de dag en avond is vrij om Athene te verkennen, de stad die als geen ander Oost en West verbindt, moderne met oude tijden, Griekse ziel met multiculturaliteit. Je vindt online een heleboel begeleide tours van een halve dag en/of avond, maar je kan ook in jouw plaatselijke bibliotheek een reisgids lenen.

Overnachting in een hotel in Athene.

Dag 2

Athene-Chora

In het hoogseizoen (15 juni tot 9 september) word je bij het krieken van de dag door een taxi opgepikt en naar de haven van Piraeus gebracht, waar om 6.45 uur de ferry naar Amorgos vertrekt. Met haltes aan verschillende andere Cycladen-eilanden, kom je op Amorgos aan om 15.10 uur. Vanuit de natuurlijke haven van Katapola, wandel je in ca. 40 minuten via Miliés omhoog naar Chora, het pittoreske hoofdstadje van het eiland. Je bagage wordt naar het pension gebracht terwijl jij wandelt. (Je kan uiteraard ook met de auto meerijden). 

In het laagseizoen (31 maart tot 14 juni & 10 september tot 31 oktober) heb je vandaag nog enkele uren de tijd om Athene verder te verkennen. De ferry vertrekt dan om 17.30 uur en komt aan om 2.50 uur 's nachts. Niet wandelen dan naar het pension, maar recht de auto en je bed in.

Overnachting in een pension in Chora (O)

Dag 3

Chora

Voor het ontbijt word je - op een uur naar keuze - verwacht in een nabijgelegen taverna. Daar ontmoet je tevens onze agent voor een briefing over de komende dagen.

Transfer (inbegrepen) naar het mooie dorpje Arkesíni in het rotsachtige zuiden. Enkel tussen de rotsen zie je vruchtbare valleien en kleine vlaktes met fruit- en olijfgaarden. Langs de indrukwekkende akropolis wandel je van het antieke Arkesíni terug langs het strand van Lefkes en Agia Thekla. Je kan nog even halt houden aan de archeologische site van Minoa. De wandeling eindigt in Katapola, waar je een taxi kan nemen naar Chora (ca. € 10; niet inbegrepen). Je kan dit laatste stuk ook wandelen.

Tocht van ca. 15 km, 4 à 5 uur tot Katapola.
Tocht van ca. 18.5 km, 5 à 6 uur tot Chora.

Voor wie het een korte nacht was, is misschien een dagje relaxen aan het strand van Agia Anna meer aan de orde? Of je kan met bus of taxi (niet inbegrepen) naar Katapola en vandaaruit via Miliés omhoog terug naar Chora wandelen in ca. 40 minuten.

Tweede overnachting in een pension in Chora (O)

Dag 4

Langada

Over de bergkam die zich over de volle 33 km van het eiland uitstrekt, trek je westwaarts naar Langada in de mooie baai van Ormos Aegialis of Egiali. Je wandelt zowat de ganse dag op hoogte en geniet zo van de mooie uitzichten over de zee en de ruige zuidkust. Het witte Byzantijnse klooster ‘Panagia Chozoviotissa’ kleeft als het ware tegen de roestbruine steile rotswanden op 300 m hoogte. Iedereen kan het klooster bezoeken en het is elke dag open. 

Het hotel voor de komende nachten is schitterend gelegen in het bergdorp Langada temidden van de natuur, met zicht op de bergen en de diepblauwe zee in de verte.

Tocht van ca. 15,4 km, 5 uur.

Overnachting in een hotel in Langada (O)

Dag 5

Langada

Langs verlaten landweggetjes en eikenbomen klim je tot op het plateau onder de ‘Krikelos’ (821 m), de hoogste berg van het eiland en van waaruit je het Byzantijnse klooster Agios Theológos kan zien. Langs de noordelijke kliffen bereik je de kapel van Stavros met spectaculaire zichten op de Egeïsche eilanden.

Tocht van ca. 5 km, 2u30 à 3 uur.

Tweede overnachting in een hotel in Langada (O)

Dag 6

Langada

Aangename rondwandeling in de mooie vallei boven Egiáli met prachtige zichten op de baai en de omliggende eilanden. Je wandelt langs het klooster Panagia Epanochoriani en Tholaria. Een kleine omweg naar Fokiotrypa en de zandstranden van Levrossos, Psili Ammos en Chochlakas loont zeker de moeite. 

Tocht van ca. 7 km, 2u30 à 3 uur, ca. + 220 m / - 220 m.

Derde overnachting in een hotel in Langada (O)

Dag 7

 Amorgos-Athene

In het hoogseizoen heb je nog een mooi deel van de dag te spenderen in en rond het hotel. In de vooravond word je opgepikt in het hotel en naar de haven gebracht. Afhankelijk van de dag waarop je reist, is dat de haven van Aegiali (op 10 min. rijden van het hotel) of Katapola (ca. 40 min. rijden van het hotel). Om 19 of 19.50 uur vertrekt de ferry, met aankomst om 5 uur in Piraeus. 

In het laagseizoen word je al vroeg opgepikt in het hotel en naar de haven gebracht. Afhankelijk van de dag waarop je reist, is dat de haven van Aegiali (op 10 min. rijden van het hotel) of Katapola (ca. 40 min. rijden van het hotel; toeslag voor extra km). Om 6 of 6.55 uur vertrekt de ferry, met aankomst om 15 uur in Piraeus. Een taxi wacht je op voor de transfer naar het hotel in het centrum voor de overnachting.

Overnachting in een hotel in Athene (O)

Dag 8

In het hoogseizoen kom je om 5 uur 's ochtends in Piraeus aan. Afhankelijk van het uurschema van je vlucht naar Brussel, of evt. een extra-nacht in Athene, worden de nodige transfers voorzien (O).

In het laagseizoen word je, afhankelijk van het uurschema van je vlucht naar Brussel, aan het hotel opgepikt en naar de luchthaven gebracht (O).

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Prijs

Hoogseizoen* 8 dagen / 7 nachten van 1/6 tot 15/9: € 850 per persoon
Laagseizoen* 8 dagen / 7 nachten van 16/9 tot 31/5: € 735 per persoon

Prijzen geldig in 2020.

(*) Dit zijn niet precies dezelfde hoog- en laagseizoentermijnen als deze van de ferry, zoals die vermeld zijn in het dagschema.


Voorschot: € 230 per deelnemer

Inbegrepen

 • logies 
 • luchthaventransfers
 • ontbijt
 • infopakket met routebeschrijvingen
 • originele wandelkaart
 • transfers zoals vermeld in het dagschema
 • ferryticket Piraeus-Amorgos-Piraeus in economy class met Blue Star Ferry
 • bagagevervoer op dag 2 en dag 4
 • BTW.

Niet inbegrepen

 • heen-en terugreis
 • overige maaltijden
 • overige transfers
 • verblijfstaks (€ 0,50 tot € 1,50 per persoon per nacht) ter plaatse te betalen
 • evt. inkomgelden
 • evt. verzekering.

Toeslagen

 • Half pension (5x diner): € 115 per persoon
 • Eenpersoonskamer samenreizend: € 175 (laagseizoen) / € 230 (hoogseizoen)
 • Eenpersoonskamer alleenreizend: € 260 (laagseizoen) / € 425 (hoogseizoen)
 • Extra-nacht Chora: € 35 (laagseizoen) / € 50 (hoogseizoen) - per persoon
 • Extra-nacht Langada: € 60 (laagseizoen) / € 75 (hoogseizoen) - per persoon
 • Extra-nacht Athene: op aanvraag.
Voor de extra-activiteiten die je kan boeken: zie Inleiding.

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.
 5. Bij boeking minder dan 3 weken vóór het vertrek (late boeking) wordt een dossierkost van 30 euro aangerekend.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Aantal deelnemers

Dit is een individuele reis zonder begeleiding.
Het minimum aantal deelnemers is 2, het maximum hangt af van de capaciteit en beschikbaarheid van de overnachtingsplaatsen. In bepaalde gevallen kan de reis ook door 1 deelnemer worden gedaan, mits hij of zij er zich van bewust is dat alleen wandelen in vaak afgelegen gebieden risico's met zich meebrengt.

Beschikbaarheid

De boeking van een reis op individuele basis kunnen we nooit meteen bevestigen. Er moeten vaak meerdere overnachtingsplaatsen en dienstenverstrekkers gecontacteerd worden om na te gaan of ze beschikbaar zijn op jouw data. Dit neemt tijd in beslag. Onbeschikbaarheid van een logies kan ervoor zorgen dat de datum moet verschuiven. Reserveer daarom tijdig je reis. Wacht steeds met het vastleggen van vluchten of ander vervoer tot wij je boeking bevestigd hebben.

Reisperiode

Deze reis is mogelijk in de volgende periode:
van 1 maart tot/met 30 november 2020

Amorgos heeft een warm mediterraan klimaat dat onder invloed staat van de Egeïsche zee. De zomermaanden zijn er warm en droog. De beste periodes om te wandelen zijn april, mei, de eerste helft van juni en de tweede helft van september.

Buiten de warme zomermaanden kan er ook wel wat regen vallen. Dit zorgt ook voor het groene karakter van het eiland en in de lente voor heel wat bloemen. Aan de kust zorgt de “meltemi”-wind voor de nodige afkoeling tijdens de heetste zomerdagen


Heen- en terugreis

Vlucht 

Het eerste deel van de reis brengt je naar Athene, rechtstreeks bereikbaar vanuit Brussel met Brussels Airlines en Aegian en vanuit Charleroi met Ryanair.

Boot

 • Het tweede deel van de reis brengt je van Athene naar Amorgos, dat geen luchthaven heeft en enkel per boot bereikbaar is. Wij kiezen voor de grote ferry's van rederij Blue Star Ferry. De vaartijd is 9 à 10 uur. Deze grote schepen doen er 2 à 3 uur langer over dan 'de high speed'-boten, maar zijn minder gevoelig aan weersomstandigheden en bijgevolg comfortabeler, veiliger en minder onderhevig aan annulering (ten gevolge van felle wind bv.).
 • Amorgos heeft 2 havens: Katapola in het zuiden en Aegiali (of Egiali) in het noorden. 
 • In het laagseizoen (31 maart tot 14 juni & 10 september tot 31 oktober)  vertrekt er elke dag een ferry van Piraeus naar Amorgos (nachtferry) en van Amorgos naar Piraeus (dagferry), behalve op zondag.
 • In het hoogseizoen (15 juni tot 9 september) vertrekt er elke dag een ferry van Piraeus naar Amorgos (dagferry) en van Amorgos naar Piraeus (nachtferry).
 • Zowel in het hoog- als in het laagseizoen, doen de ferry's per dag slechts 1 van beide havens op Amorgos aan. In het ideale schema reis je heen van Piraeus naar Katapola en terug van Aegiali naar Piraeus, omdat dat het beste uitkomt voor de transfers naar en van het logies. Maar aangezien Amorgos niet groot is, kan je net zo goed in dezelfde haven aankomen en vertrekken of kan je de reis omgekeerd doen en dan ook het logies omdraaien.
 • Dienstregelingen kan je vinden op de website van Blue Star Ferries.

Je kan naar keuze zelf je heen- en terugreis boeken of dit via Anders Reizen doen. In het laatste geval maakt de heen- en terugreis deel uit van het totale reispakket, waardoor je kan genieten van enkele bijkomende garanties:

 • bijstand in geval van problemen met de vlucht/trein/boot;
 • terugbetaling van de prijs van het ticket wanneer de reis niet kan doorgaan door onvermijdbare en buitengewone omstandigheden (overeenkomstig EU Richtlijn 2015/2302, omgezet door de wet van 21/11/2017 betreffende de verkoop van pakketreizen, gekoppelde reisarrangementen en reisdiensten).

Bij aankoop van een vervoersbiljet via Anders Reizen, voor pakketreizen waarbij het vervoer niet is inbegrepen, worden volgende dossierkosten in rekening gebracht: voor vliegtuigtickets 30 euro per reservatiedossier, voor alle andere vervoermiddelen 25 euro per persoon en per biljet.

Let op! Indien je zelf vervoer boekt, dien je rekening te houden met voldoende reistijd naar het eerste logies en weer terug.


Wandelniveau

Dit is een wandelreis van niveau  à . Je onderneemt wandelingen van 3 tot 5 uur vanuit twee vaste verblijfplaatsen. De langste wandeling is 15 km. Hoewel het eiland bergachtig is, zijn de hoogteverschillen beperkt. De paden op Amorgos zijn niet overal even goed. Uitbreidingen en inkortingen zijn vaak mogelijk. In het hoogseizoen kan het erg warm zijn, waardoor de wandelingen zwaarder worden.

Klik hier voor meer uitleg over het stappertjessysteem.


Gezien wandelen de hoofdactiviteit van deze reis is, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om aan deze wandelingen deel te nemen.

Logies

Je verblijft in een standaard tweepersoonskamer met privaat sanitair:

 • 2 x in Athene: aangenaam, verzorgd ***- hotelletje in het centrum.
 • 2 x in Chora: klein, maar comfortabel pension in typisch Cycladische stijl, in het centrum. Vanaf het balkon heb je zicht op de stad en de bergen. Kamers met koelkast en wifi.
 • 3 x in Langada: schitterend gelegen hotel middenin de natuur. Kamers met koelkast, terras en wifi en met Griekse taverne. 

Maaltijden

In het dagschema staat steeds vermeld welke maaltijden er elke dag zijn inbegrepen: 
O = ontbijt, L = lunch, A = avondmaal

Ontbijt is overal inbegrepen. De middag-en avondmalen zijn niet inbegrepen.

 • In Athene en Langada wordt het ontbijt buiten op het terras geserveerd (zicht incluis!). In Chora neem je het ontbijt in een naburige taverna.
 • Voor het middagmaal zijn mogelijkheden genoeg om je picknick samen te stellen voor de wandeling begint.
 • Je kan gaan avondeten in een restaurantje in de buurt. 

Bagagevervoer

De bagage wordt vervoerd van het ene logies naar het andere op dagen 2 en 4. Je draagt tijdens de wandelingen enkel je dagrugzak. Als je op dag 2 niet wandelt van Katapola naar Chora, kan je meerijden met het bagagevervoer.


Reisuitrusting

We beperken ons hier tot items die je zeker niet mag vergeten, of die aan bepaalde vereisten moeten voldoen. Evidente spullen als toiletgerief, gewone kledij, ondergoed,… die op elke reis meegaan, worden niet vermeld. Informatie over reisuitrusting in het algemeen en een lijst van buitensportzaken waar je als Anders Reizen-deelnemer korting krijgt, vind je hier

Bagage

 • voor de hoofdbagage: vlot hanteerbare valies of reistas, bij voorkeur met wieltjes zodat ze makkelijk te verplaatsen is. Wanneer je meerdere keren van overnachtingsplaats wisselt, kies je beter voor een niet te groot formaat dat makkelijk stapelbaar is (met het oog op het bagagevervoer).
 • voor de wandelingen: comfortabel zittende dagrugzak, deze moet alles kunnen bevatten wat je tijdens een dagwandeling nodig hebt. Een inhoud van 15 tot 30 liter volstaat meestal.

Schoenen & kousen

 • comfortabele, enkelomsluitende wandelschoenen met een goed zoolprofiel
 • lichte schoenen of wandelsandalen
 • wandelsokken

Tip: Trek je wandelschoenen aan voor de heenvlucht of stop ze in je handbagage. Mocht er iets mislopen met de bagage, kan je alvast beginnen wandelen.

Kledij

Voor alle kledij die je meeneemt, geldt dat je bij voorkeur kiest voor lichte en ‘ademende’ stoffen.

 • wind- en waterdicht jasje
 • fleece
 • hoofddeksel (hoed, pet, sjaaltje,…) ter bescherming tegen de zon
 • zwemgerief

Verzorging

 • zwemhanddoek (er zijn handdoeken in het logies, maar niet om mee buiten te nemen)
 • zonnecrème met hoge beschermingsfactor
 • ‘after sun’
 • beschermende lippenstift.

Diversen

 • drankfles of -zak (voorzie steeds voldoende drank wanneer je gaat wandelen; dehydratie is een vervelende zaak)
 • evt. wandelstokken 
 • evt. buff (multifunctioneel kledingstuk dat je kan gebruiken als sjaal, muts, hoofddoek, haarband, masker, …)

EHBO

Enkele suggesties om een EHBO-set samen te stellen:

 • middel tegen reisziekte
 • ontsmettingsmiddel
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen (in sommige omstandigheden kunnen in Ierland ook 'midges' voorkomen, vervelende steekvliegjes)
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel tegen krampen
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • wond- en blarenpleisters van verschillende breedte (bijv. second skin)
 • elastisch verband voor ingeval van verstuikingen
 • steriel gaas en kleefband.

Formaliteiten

Voor reizen naar Griekenland volstaat je identiteitskaart.

Tip: Maak een kopie of foto van je identiteitskaart en bewaar deze apart.


Geld

In Griekenland betaal je met euro’s. In Athene, Katapola, Chora and Aegiali kan je met je betaalkaart aan een geldautomaat terecht.


Achtergrondinformatie

 • N.Cage, Eleni, over de burgeroorlog in Noord-Griekenland, een meeslepende roman. Geeft een zicht op de Griekse burgeroorlog, in 1948, en beschrijft ook het harde leven in de bergen toen. De naar de VS uitgeweken zoon van ‘Eleni’ gaat letterlijk en figuurlijk op zoek naar zijn moeder en haar geschiedenis
 • L. De Bernières, Kapitein Corelli's mandoline, verhaal rond het leven van de dochter van een arts op een Grieks eilandje gedurende de Tweede Wereldoorlog en haar geliefde Italiaanse officier
 • K. Held, Trefpunt Plato, filosofische reis door de antieke wereld
 • L. Ross, Tourist kwam naar ons dorp, een jonge Nederlander komt min of meer bij toeval op Kreta terecht en raakt in de ban van Griekenland en de Grieken, het Grieks, het Griekse lied, de Griekse dans. Zijn dagboek wordt een liefdeslied voor Griekenland. Maar het loopt mis…
 • M. Stahlie,
  Honderd deuren, de gebeurtenissen spelen zich af op een Grieks eiland rond een Nederlands artsengezin dat daar een half jaar een praktijk waarneemt. De tragische gebeurtenissen met een oude Griekse boer, geplaatst tegen de achtergrond van de legende van de honderd deuren, vormt de rode draad in het verhaal. Bekroond met de Multatuliprijs
 • P.Storace,
  Ontmoeting in Griekenland, Vol passie, humor en oog voor detail verweeft de schrijfster in haar boek het dagelijks leven in Griekenland met mythen van de Klassieke Oudheid, de politiek en het indrukwekkende landschap
 • Eilandliefde, Bloemlezing van moderne Griekse verhalen door diverse auteurs die zich op verschillende eilanden afspelen
 • Griekenland, verhalen van een land, verhalen en gedichten van Griekse en andere schrijvers over Griekenland, met o.a. ‘Mystra’ van Nikos Kazantzakis.


Wijzigingen

Anders Reizen behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief: