Groot-Brittannië - Kusten en kliffen van Pembrokeshire


8 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »

Groot-Brittannië - Kusten en kliffen van Pembrokeshire


8 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »

Groot-Brittannië - Kusten en kliffen van Pembrokeshire


8 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »

Groot-Brittannië - Kusten en kliffen van Pembrokeshire


8 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »

Groot-Brittannië - Kusten en kliffen van Pembrokeshire


8 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »
Individuele reizen Groot-Brittannië
Wales is meer dan een stuk van Groot-Brittannië, het is een land op zich. ‘Cymru’ (uitgesproken als ‘Cumri’) noemen de Welshmen het, en het heeft een eigen taal, een eigen geschiedenis, een eigen landschap. Het Pembrokeshire Coast Path biedt een waaier aan maritieme landschappen: van ruige kliffen en beschutte baaien, tot brede stranden en kronkelende estuaria. In zijn geheel is het Coast Path een geweldige fysieke uitdaging en daarom bieden wij een haalbaar traject aan dat in enkele dagen een representatief en afwisselend beeld schetst van dit ruwe stuk Atlantische kust. Wat mag je, behalve prachtige landschappen, nog meer verwachten? Weinig volk, veel vogels, in de diepte af en toe enkele nieuwsgierige robben, gezellige pubs, her en der een brokje geschiedenis en de frisse zeewind die de muizenissen uit je hoofd blaast. Wales is zonder meer een mooi land, en het eeuwenoude Pembrokeshire wordt niet voor niets "Gwlad Hud a Lledrith" genoemd, het land van mysterie en betovering. 
Aantal dagen: 8 dagen
Reisnummer: 20GB5PBA
Reisdatum: Periode zelf te bepalen
Beschikbaar : Op aanvraag

Wandelniveau :

Natuur:
Cultuur:
Comfort:

Wat maakt deze reis bijzonder?

 • Spectaculair en zeer gevarieerd kustlandschap
 • Rijke Welshe cultuur van mythen en legenden
 • Prachtig gelegen stadjes: Newport, St. Davids en Porthgain
 • Brede zandstranden van Caerfai en Whitesands Bay
 • Optionele boottocht naar Ramsey of Grassholm Island: zeevogels en dolfijnen

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Deze reis scoort

8,9

16 Beoordelingen

reviews van klanten

Merci voor de organisatie. As always was het langeafstandspad weer supermooi.

Gwendoline L. -

Algemene reistips

Inleiding

Dit dagschema beschrijft de kustroute tussen Newport en St. Davids. Het informatiepakket dat je ontvangt bevat daarenboven zeer uitgebreide dagbeschrijvingen (in het Engels) Niet enkel van de kustroute maar ook van een aantal binnenlandse alternatieven, al dan niet in combinatie met openbaar vervoer.

Deze binnenlandse routes kan je gebruiken in geval van slecht weer of harde wind, maar sommige worden ook aanbevolen als goede wandelingen op zich.

Dag 1

Aankomst in Newport

Newport (Trefdreath in het Welsh) is een klein stadje aan de monding van de rivier de Afon Nyfer (en niet te verwarren met de grotere havenstad Newport in Zuidoost-Wales!). Een wandelingetje naar de riviermonding - met zijn landschap dat onder invloed van de getijden tweemaal per dag verandert - zit er voor of na het eten misschien wel in.

Wie vroeg genoeg aankomt, kan de wandeling ondernemen naar de top van de rotsachtige Carn Ingli (320 m), één van de meest opvallende heuvels in Pembrokeshire. De wandeling van 6 km duurt een goeie 2 uur en voert je aanvankelijk langs het kasteel dat werd gebouwd door de Normandische stichter van de stad en vandaag nog steeds bewoond is maar niet open voor het publiek. Daarna kom je al gauw terecht in volle natuur, in een ruw landschap van grassen en heide, en word je getrakteerd op mooie zichten die al een voorsmaakje bieden van wat je de komende dagen te wachten staat.

Overnachting in Newport

Dag 2

Wandeling vanuit Newport

Na een stevig ontbijt heb je vandaag de keuze uit 2 wandelingen:

 • Een prachtig landinwaarts traject door de Preseli Hills (eventueel in combinatie met de Carn Ingli als je die gisteren nog niet hebt beklommen) en verder door het betoverend natuurreservaat Ty Canol. Met bomen van meer dan 800 jaar, is dit één van de oudste en meest authentieke bossen in Wales. Het gebied is niet alleen belangrijk voor zijn eeuwenoude eiken, maar ook voor zijn bijzonder rotslandschap. Zowel bomen als rotsen zijn bedekt met mossen en bijna 400 soorten korstmossen, waarvan vele uiterst zeldzaam. Via het megalithische graf van Pentre Ifan en de kerk van Nevern kom je op het kustpad dat je terug naar Newport leidt. De afstand bedraagt 23 km mét en 16 km zonder Carn Ingli.
 • Met de bus (vanaf eind mei tot begin september) of taxi noordwaarts naar Poppit Sands of St. Dogmaels en terug wandelen over het Coast Path naar Newport. Het volledige traject bedraagt 23 km (vanaf Poppit Sands) en 25,5 km (vanaf St. Dogmaels), maar je kan het ook met zowat de helft inkorten door te starten of stoppen in Ceibwr Bay (deze transfer is inbegrepen).  
Tweede overnachting in Newport (O)

Dag 3

Newport - Fishguard

Je maakt kennis met de indrukwekkende kliffenkust, met de inhammen en baaitjes diep onder je, met de uitbundige plantengroei van o.a. varens, heide en gaspeldoorn. Het geluid van de golven die stukslaan tegen de rotsen zal de komende dagen je rustgevende gezel zijn. Je kan kiezen voor een variant mét of zonder Dinas Head (of Dinas Island, hoewel het een schiereiland is), een pittig trajectje dat mooie uitzichten biedt vanop een spectaculaire plaats.

17 km (tot Lower Fishguard) + evt. uitbreiding Dinas Head 3,5 km.

Overnachten doe je in Fishguard. Je komt eerst terecht in 'Lower Town', vroeger de haven van Fishguard. De bouw van de ferry terminal in het iets verder gelegen Goodwick heeft alle verdere ontwikkeling van Lower Town stopgezet, waardoor het heerlijk authentiek is gebleven en geliefd is als filmlocatie. 

Overnachting in Fishguard (O)

Dag 4

Harbour Village - Tregwynt

Om 9.30 u. staat de taxi klaar om je naar Harbour Village te brengen (inbegrepen), het punt boven Fishguard waar je weer het kustpad op kan. Je kan er ook voor kiezen om je een eind verder, bij Strumble Head, te laten afzetten (extra bij te betalen). 

Vandaag wandel je langs een voortdurend veranderend kustpanorama over het schiereiland Pen Caer, waarvan aan het uiteinde, Strumble Head genaamd, een indrukwekkende vuurtoren prijkt. Het traject tussen Strumble Head en Aber Bach is een van de meest spectaculaire in heel Groot-Brittannië, met kliffen die onafgebroken geteisterd worden door de wind en de golven. Daarna kom je terecht in de relatief kalme en beschutte baaien van Aber Bach en Aber Mawr, met hun grindstranden en een beboste vallei als hinterland. Hier laat je de kust even achter je en je wandelt een klein half uurtje landinwaarts naar Tregwynt Woolen Mill, waar je terecht kan voor stijlvolle artisanale producten in wol (en waar zich ook een welgekomen café bevindt).   

20 km vanaf Harbour Village.

Om 17 uur word je in Tregwynt opgepikt door de uitbater van het logies voor het traject van 10 min. 

Overnachting in de buurt van Trefin (O)

Dag 5

Tregwynt - Porthgain

Na het ontbijt word je terug naar Tregwynt gebracht voor de verderzetting van de tocht naar Porthgain. Je wandelt opnieuw langs de stranden van Aber Bach/Aber Mawr en via een woest kliffentraject kom je terecht bij de bevaarbare baai van Abercastell. Tussen Abercastell en Trefin kan je even van het kustpad af om het neolithische graf Carreg Sampson te bezoeken.  Deze omweg voegt ongeveer 20 minuten toe aan het traject. 

18,5 km

Overnachten doe je op wandelafstand van Porthgain. De pittoreske ligging aan zee, de interessante overblijfselen van een baksteenfabriek (die in 1931 gesloten werd) en de populaire pub The Sloop Inn (met superlekker eten!) maken het tot een aangename plaats.

Overnachting bij Porthgain

Dag 6

Porthgain - St. Davids

Op het programma vandaag staan enkele van de mooiste landschappen van Wales én zelfs Groot-Brittannië: Abereiddy Bay, de rotsachtige toppen van Penberry en Carn Llidi (ook toegankelijk voor wandelaars) en het wilde voorgebergte van St. David's Head. In de beschutte inhammen diep onder het pad kan je af en toe grijze zeehonden zien zwemmen. Als je hun aandacht kan trekken, zijn ze even nieuwsgierig naar jou als jij naar hen! 

20 km

Je logeert in St. Davids (Tyddewi in Welsh), Groot-Brittannië's kleinste 'stad', een status die het te danken heeft aan de indrukwekkende 12de-eeuwse kathedraal die het tot de heiligste plaats van Wales maakt. Hier werd immers Wales' patroonheilige Saint David geboren en ligt hij ook begraven. Met haar ligging in de diepte (om ze te onttrekken aan het oog van plunderende Noormannen), de nabijheid van de zee en de vreemd gevormde heuvels in de verte, is het een ronduit magische plaats en zelfs wie niets met religie of kerken heeft, komt onder de indruk van de mystiek die de kathedraal uitstraalt. 

Overnachting in St Davids (O)

Dag 7

De wandeling (12.5 km) die wij vandaag voorstellen is het volgende traject van het Pembrokeshire Coast Path, maar in omgekeerde richting. Je start bij de verwoeste kapel van St. Non en wandelt via de voormalige haven van St. Davids in de beschutte baai van Porth Clais en via St. Justinians' terug naar Whitesands Bay. In geval van mooi weer, is het fijn om een tijdje op één van de stranden te vertoeven. 

Je kan ook een boottochtje naar Ramsey Island maken, omringd door dramatische kliffen en een armada van rotsige eilandjes en riffen. Het eiland is beroemd om zijn grote bevolking zeldzame alpenkauwen en voor zijn grijze zeehonden. Of een tocht naar Grassholm Island met zijn kwart miljoen jan-van-genten en tot aan de rand van het Celtic Deep, om ter plaatse papegaaiduikers en zeezoogdieren te spotten. Wat je ziet is afhankelijk van het weer en de tijd van het jaar: juli tot en met september zijn de beste maanden. Het spotten van zeegzoogdieren (dolfijnen, walvissen, zeeleeuwen, robben...) is erg leuk en interessant en wordt steeds populairder. Het komt er dus op aan om deze ontmoeting tussen mens en dier op een manier te laten verlopen die voor alle betrokkenen duurzaam is op lange termijn. Wij raden in het infopakket enkele bedrijven aan waarvan wij denken dat ze een goeie kijk hebben op het zeezoogdierentoerisme, dus zowel op het sociaal-economische vlak als op het vlak van klantveiligheid, respect voor het milieu in het algemeen en het welzijn van de dieren in het bijzonder.

Tweede overnachting in St Davids (O)

Dag 8

Einde na het ontbijt (O).

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Prijs

Prijs geldig in 2020: 

8 dagen / 7 nachten: € 740 per persoon

Indien je boekt vóór 1 januari 2020 ontvang je een korting van € 20 per persoon


Voorschot: € 210 per deelnemer

Inbegrepen

 • logies
 • ontbijt, behalve in Porthgain (ter plaatse te betalen)
 • bagagevervoer 
 • infopakket met zeer uitgebreide Engelstalige routebeschrijvingen 
 • originele Ordnance Survey wandelkaart
 • taxitransfers op dagen 4 (tot Harbour Village) en 5
 • BTW.

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis 
 • middag -en avondmaal 
 • dranken
 • overige transfers
 • evt. inkomgelden
 • evt. reisverzekering.

Toeslagen

 • Eenpersoonskamer (samenreizend): € 190
 • Eenpersoonskamer (alleenreizend): € 290

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.
 5. Bij boeking minder dan 3 weken vóór het vertrek (late boeking) wordt een dossierkost van 30 euro aangerekend.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Aantal deelnemers

Dit is een individuele reis zonder begeleiding.
Het minimum aantal deelnemers is 2, het maximum hangt af van de capaciteit en beschikbaarheid van de overnachtingsplaatsen. In bepaalde gevallen kan de reis ook door 1 deelnemer worden gedaan, mits hij of zij er zich van bewust is dat alleen wandelen in vaak afgelegen gebieden risico's met zich meebrengt.

Beschikbaarheid

De boeking van een reis op individuele basis kunnen we nooit meteen bevestigen. Er moeten vaak meerdere overnachtingsplaatsen en dienstenverstrekkers gecontacteerd worden om na te gaan of ze beschikbaar zijn op jouw data. Dit neemt tijd in beslag. Onbeschikbaarheid van een logies kan ervoor zorgen dat de datum moet verschuiven. Reserveer daarom tijdig je reis. Wacht steeds met het vastleggen van vluchten of ander vervoer tot wij je boeking bevestigd hebben.

Reisperiode

Deze reis is mogelijk in de volgende periode:
van 1 april tot/met 15 oktober 2020

Indien je met openbaar vervoer reist, is zondag als aankomstdag te vermijden. Er is dan nl. geen busverbinding tussen Haverfordwest en het begin- en eindpunt van de tocht. Hou er ook rekening mee dat voor half mei en na half september de bussen minder frequent rijden, waardoor het soms moeilijk wordt als je bepaalde wandelingen wil inkorten.

Het maritieme klimaat zorgt ervoor dat het weer snel kan omslaan: zowel van goed naar mistig en regenachtig, als omgekeerd. De vaak snel opkomende mist kan hinderlijk zijn, en het wandelen bemoeilijken. Evenzeer kan het weer sterke plaatselijke verschillen vertonen. Maar als de zon schijnt en de lucht blauw is, is het een paradijs. 

Heen- en terugreis

De startplaats van de tocht is Newport in Pembrokeshire aan de westkust (zie kaartje op de startpagina) en dus niet te verwarren met de gelijknamige industriestad in het zuidoosten van Wales.

Met het openbaar vervoer

Eurostar* naar Londen St-Pancras (2 u.; vanaf € 80 heen en terug), metro (10 min.; Circle Line richting Hammersmith) naar station Paddington en trein (ca. 4 u.) naar Haverfordwest (meerdere treinen per uur). Je kan de dienstregelingen raadplegen en treinen boeken op de website van National Rail .

Je kan eveneens de metro nemen naar London Victoria Coach Station, waar meerdere bussen per dag vertrekken van National Express. Een rit naar Haverfordwest duurt ca. 6 u. De bus is soms even snel en in ieder geval een stuk goedkoper dan de trein.

Het treinverkeer in het Verenigd Koninkrijk is geprivatiseerd. Hier enkele tips:

 • De website van National Rail geeft je een overzicht van alle beschikbare tarieven op de door jou gekozen datum en uur en rekent enkel het treinticket aan, dus geen boekingskosten e.d. 
 • Reservaties voor de trein op het vasteland zijn niet nodig, maar soms levert de aankoop van een treinticket op voorhand via de website wel een goedkoper tarief op dan aan het loket.
 • Indien mogelijk koop je best meteen een retour-kaartje = goedkoper dan twee one-way tickets.
 • 'Super off peak‘ tickets zijn het goedkoopst maar bieden geen flexibiliteit. (Indien je echter een ticket koopt voor een reis met overstap en je mist je overstap omwille van vertraging, mag je wel kostenloos de volgende trein nemen.)
 • Reizen tijdens de spitsuren (vóór 10 u. en tussen 15 en 17 u.) van maandag tot vrijdag is duurder dan daarbuiten.
 • Er rijden minder treinen op zon- en feestdagen.

In Haverfordwest neem je de bus naar Newport (ca. 50 min.). De laatste bus vertrekt om 19.45 u. van maandag tot zaterdag. Op zondag is de service eerder beperkt; vandaar dat we aanraden de reis niet op een zondag te beginnen. Voor de terugkeer vanuit St-Davids is er minstens 1 bus per uur (meer in het zomerseizoen) naar Haverfordwest van maandag tot zaterdag. Er is geen bus op zondag. Je kan HIER klikken voor de concrete dienstregelingen van de buslijnen in de regio.

Met eigen wagen 

Met de ferry* van P&O Ferries van Calais naar Dover (90 min., vanaf € 50 heen en terug) en verder naar Newport (575 km).

Of met de autotrein* (Eurotunnel) tot Folkestone (35 min., vanaf € 200 heen & terug) en verder naar Newport (520 km).

Voor de terugreis neem je in St-Davids de bus terug naar Newport (rechtstreeks of in het hoogseizoen met overstap in Fishguard, ca. 1,5 u.). Je kan ook je wagen - voor je aan de tocht begint - in St-Davids gaan parkeren en meteen met de bus terug naar Newport rijden. In St-Davids kost de parking ca. £ 30 voor een week.

Met het vliegtuig

Rechtstreekse vlucht* vanaf Brussel naar Bristol met Brussels Airlines, gevolgd door de trein (ca. 4 u.) naar Haverfordwest en de bus naar Newport (zie info hoger). 

(*) Je kan naar keuze zelf je heen- en terugreis boeken of dit via Anders Reizen doen. In het laatste geval maakt de heen- en terugreis deel uit van het totale reispakket, waardoor je kan genieten van enkele bijkomende garanties:

 • bijstand in geval van problemen met de vlucht/trein/boot;
 • terugbetaling van de prijs van het ticket wanneer de reis niet kan doorgaan door onvermijdbare en buitengewone omstandigheden (overeenkomstig EU Richtlijn 2015/2302, omgezet door de wet van 21/11/2017 betreffende de verkoop van pakketreizen, gekoppelde reisarrangementen en reisdiensten).

Bij aankoop van een vervoersbiljet via Anders Reizen, voor pakketreizen waarbij het vervoer niet is inbegrepen, worden volgende dossierkosten in rekening gebracht: voor vliegtuigtickets 30 euro per reservatiedossier, voor alle andere vervoermiddelen 25 euro per persoon en per biljet.

Let op! Indien je zelf vervoer boekt, dien je rekening te houden met voldoende reistijd naar het eerste logies en weer terug.


Wandelniveau

Dit is een wandelreis van niveau  - klik hier voor meer uitleg over het stappertjessysteem.

Hoogteverschillen van gemiddeld 500 m stijgen en 500 m dalen per dag. Je wandelt zelden over vlak terrein. De paden zijn meestal goed, regelmatig zijn er opstapjes, poortjes, rotstrappen. Op het traject van Fishguard naar Tregwynt: 900 m stijgen en 1000 m dalen. Hoewel je vaak hoog boven de zee wandelt, is er nergens gevaar voor hoogtevrees.

Landinwaartse varianten zijn mogelijk in geval van slechte weersomstandigheden.


Gezien wandelen de hoofdactiviteit van deze reis is, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om aan deze wandelingen deel te nemen.

Bagagevervoer

Je bagage wordt vervoerd (max. 20 kg per persoon). Jij draagt enkel je dagrugzak.

Logies

 • Je overnacht in B&B’s, guesthouses of kleine hotels in tweepersoonskamers, meestal met privé-sanitair. 
 • Je houdt er best rekening mee dat in de meeste logiesplaatsen de ruimte eerder beperkt is. Dat heeft te maken met de eigenheid van de accommodatie op het Britse platteland. Wanneer je de grote (en dure) hotels wil vermijden, kom je automatisch terecht in een categorie van B&B’s, guesthouses of kleine hotels die, behalve betaalbaar, ook een familiaal karakter hebben en vaak gevestigd zijn in 'gewone' huizen. Op comfort wordt niet ingeboet (goeie bedden, voldoende handdoeken), maar qua ruimte is het vaak een maatje kleiner.

Maaltijden

In het dagschema staat steeds vermeld welke maaltijden er elke dag zijn inbegrepen: 
O = ontbijt, L = lunch, A = avondmaal

Met uitzondering van dag 6, zijn ontbijten inbegrepen in de prijs. Middag- en avondmaal zijn niet inbegrepen in de prijs en moet je dus ter plaatse betalen.

 • Uitgebreid ontbijt in het logies. Bij het logies in Porthgain zijn enkel koffie, thee, melk en graanrepen beschikbaar. Je kan gaan ontbijten in de Sloop Inn  (£10, ter plaatse te betalen).
 • Lunchpakketten kan je ter plaatse bestellen of dien je zelf aan te kopen. In sommige logies kan je, indien je dat wenst, een lunchpakket bestellen. Je kan ook de lunch nuttigen in lokale pubs of 'inns' of je kan, alvorens de wandeling aanvangt, picknick en drank aankopen.
 • Het avondmaal neem je in de logiesplaats of in de buurt ervan.

Reisuitrusting

We beperken ons hier tot items die je zeker niet mag vergeten, of die aan bepaalde vereisten moeten voldoen. Evidente spullen als toiletgerief, gewone kledij, ondergoed,… die op elke reis meegaan, worden niet vermeld. Informatie over reisuitrusting in het algemeen en een lijst van buitensportzaken waar je als deelnemer aan een van onze reizen korting krijgt, vind je hier

Bagage

 • Voor de hoofdbagage: vlot hanteerbare valies of reistas, bij voorkeur met wieltjes zodat ze makkelijk te verplaatsen is. Wanneer je meerdere keren van overnachtingsplaats wisselt, kies je beter voor een niet te groot formaat dat makkelijk stapelbaar is (met het oog op het bagagevervoer).
 • Voor de wandelingen: comfortabel zittende dagrugzak, deze moet alles kunnen bevatten wat je tijdens een dagwandeling nodig hebt. Een inhoud van 15 tot 30 liter volstaat meestal. Zorg ofwel voor een model met regenhoes, koop deze hoes apart of stop je spullen eerst in een plastiek zak; zo blijft je dagbagage droog.

Schoenen & kousen

 • enkelomsluitende, waterbestendige  wandelschoenen met een goed zoolprofiel
 • schoenen voor 's avonds en binnen 
 • wandelkousen (zorgen voor goed vochttransport, isolatie en loopcomfort, drogen snel en geven minder kans op blaren)
 • getten (waterdichte onderbeenbeschermers die voorkomen dat water op vochtig terrein of bij zware regen in je schoenen dringt)

Tip: Trek je wandelschoenen aan voor de heenvlucht of stop ze in je handbagage. Mocht er iets mislopen met de bagage, kan je alvast beginnen wandelen.

Kledij

Voor alle kledij die je meeneemt, geldt dat je bij voorkeur kiest voor lichte en ‘ademende’ stoffen. In plaats van één dik kledingstuk tegen de koude, draag je beter meerdere dunne ‘lagen’. Op die manier kan je je kledij doorheen de dag aanpassen aan de temperatuur. En hoe zonnig het ook is op het ogenblik van je vertrek, neem altijd je regenjas mee.

 • wind- en waterdichte jas
 • wandelbroek(en)
 • wind- en waterdichte (over)broek
 • evt. regencape

Diversen

 • drankfles of -zak
 • lunchbox
 • stevige plastieken zak of matje om op te zitten tijdens de picknicks
 • reisstekker (de stopcontacten zijn niet compatibel met onze stekkers)
 • evt. wandelstokken 
 • evt. buff (multifunctioneel kledingstuk dat je kan gebruiken als sjaal, muts, hoofddoek, haarband, masker, …)

EHBO

 • middel tegen reisziekte
 • ontsmettingsmiddel
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen (*)
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel tegen krampen
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • wond- en blarenpleisters van verschillende breedte
 • elastisch verband voor ingeval van verstuikingen
 • steriel gaas en kleefband.

Geld

In Groot-Brittannië betaal je met ponden (Great Britain Pond Sterling - GBP). Je kan in de meeste plaatsen met je betaalkaart terecht aan de geldautomaat of je kan in horecazaken en winkels met je kaart betalen. Je hoeft dus geen cash ponden van hieruit mee te nemen.

Voor de wisselkoersen verwijzen we naar Currency Converter.


Formaliteiten

Voor reizen naar Groot-Brittannië volstaat je identiteitskaart. Ook kinderen jonger dan 12 dienen in het bezit te zijn van een identiteitsbewijs mét foto, aan te vragen op het gemeentehuis.


Wijzigingen

Anders Reizen behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief: