Groot-Brittannië - Kent, de tuin van Engeland


5 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »

Groot-Brittannië - Kent, de tuin van Engeland


5 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »

Groot-Brittannië - Kent, de tuin van Engeland


5 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »

Groot-Brittannië - Kent, de tuin van Engeland


5 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »

Groot-Brittannië - Kent, de tuin van Engeland


5 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »
Individuele reizen Groot-Brittannië
Beeldschone tuinen, witte krijtrotsen en een buitengewoon rijk cultureel patrimonium, dat zijn de trefwoorden van deze gevarieerde reis in het graafschap Kent. Vanuit het stadje Tenterden maak je met zorg uitgestippelde wandelingen op het Engelse platteland en onderga je al het moois dat deze betoverende streek te bieden heeft. Een zalig reisje vanuit een comfortabel hotel voor wie er eens enkele dagen helemaal tussenuit wil.
Aantal dagen: 5 dagen
Reisnummer: 20GB5KEA
Reisdatum: Periode zelf te bepalen
Beschikbaar : Op aanvraag

Wandelniveau :
Natuur:
Cultuur:
Comfort:

Wat maakt deze reis bijzonder?

 • Logeren in Tenterden met z'n brocante shops
 • Tearooms met traditionele 'Cream Tea and Scones'
 • De High Weald-streek en Hever Castle
 • De Wye-vallei met Godmersham Park - waar Jane Austen 'Pride and Prejudice' schreef
 • De North Downs Way met het middeleeuwse Chilham
 • Oude middeleeuwse pubs
 • De abdij en slagveld van Battle met de kliffen van Hastings
 • Oude dorpjes waar historische films werden gemaakt: Chiddingstone, Chilham

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Deze reis scoort

8,6

5 Beoordelingen

Algemene reistips

Dag 1

Aankomst in het plaatsje Tenterden. In de hoofdstraat ligt je logies, een typisch Engels en zeer comfortabel hotel  met een uitstekende keuken en gezellige pub. Je kan al een rondje maken in de vallei van Tenterden naar het meer van Ashenden, een typische landschap voor West-Kent, met boomgaarden, kreken, bosjes en dalen. Tocht van 6 km, 2 uur stappen.

Indien je een vroege trein of ferry boekt, behoort ook een langere wandeling vandaag tot de mogelijkheden. Je kan je vanaf Dover of Ashford zelfs ook onmiddellijk naar het startpunt van een wandeling begeven en pas na de wandeling gaan inchecken in het hotel.

Dag 2 - 4

Kent is het dichtstbij gelegen graafschap van Engeland; de weidse panorama's, talrijke tuinen en kastelen met hun rijke geschiedenis vormen er een landschap als uit een prentenboek geknipt. Je kan kiezen uit een resem tochten die steeds combineerbaar zijn met een cultureel bezoekje zoals een kasteel met omliggende tuinen, een abdij, museum, een authentieke pub of tearoom.

De door ons beschreven wandelingen starten hetzij in Tenterden, hetzij op startpunten die vanuit Tenterden bereikbaar zijn met de bus.

Wandelingen vanuit het logies:

 • Langs de uitgestrekte wijngaarden van Tenterden door de Lower Weald regio met bossen en langs de rivier de Reading Sewer, een paradijs voor schaapjes en fazanten. In het voormalige huis van de havenmeester, Smallhythe Place, vind je een gezellige tearoom. Ook de regionale specialiteiten in de Tenterden Vineyard zijn niet te versmaden. Tocht van 17,5 km, 5,5 uur stappen.
 • Het slapende landschap van de Middle Weald tussen Tenterden en Rolvenden wordt zo nu en dan opgeluisterd door het prachtige stoomgeluid van een locomotief, je wandelt er in de buurt van een oude railroad  die nog steeds dienst doet. Uniek! Tocht van 16 km, 5 uur stappen.

Wandelingen met verplaatsing (tussen 15 min. en een uur):

 • Vanuit Cranbrook maak je een wandeling naar Sissinghurst, waar je de beroemde Castle Garden kan bezoeken. Sissinghurst is vooral gekend om zijn rozen- en kleine, gespecialiseerde tuinen. Vanuit de kasteeltoren heb je een geweldig zicht over deze wondermooie tuin en de groene heuvels van The Weald Country. Tocht van 12,5 km, 4 uur stappen. 15' rijden.
 • Vanuit Wye trek je de Stour Valley in voor een heuvelwandeling op het North Downs Way Path met schitterende uitzichten vanop de Crundale Downs en langs de Duivelskloof. Tocht van 10 of 14 km, 3 of 4 uur stappen.
 • Nog steeds over de North Downs Way stap je dit keer in de voetsporen van Jane Austen; van aan Chilham Castle gaat het door Godmersham Park en Mansfield Park. Je passeert de oude residentie waar Jane meerdere jaren woonde en inspiratie opdeed voor haar romantische verhalen zoals Pride and Prejudice. Tocht van 10 of 14 km, 3 tot 4 uur stappen.
 • Een heel ander landschap krijg je te zien in East-Sussex tijdens de kliffenwandeling in het pittoreske gebied rond Hastings.  Vanaf de kust klim je te voet of met de tandradbaan tot boven op het plateau waar je een prachtige panoramawandeling maakt langs de rotsen en meertjes, beken en bosjes. Je kan je dag afsluiten in één van de gezellige stadjes Rye of Winchelsea. Tocht van 10 km, 3,5 uur stappen. 30' rijden.
 • Vanaf de 'Battle Abbey' trek je door het slagveld van 1066. Hier landde in 1066 Willem de Veroveraar alvorens hij slag leverde en vervolgens koning van Engeland werd. Je ontwaart er een prachtig heuvelend landschap van weiden en beekjes en met hier en daar een machtig landgoed. De abdij van Battle en het stadje zijn zeker een bezoek waardig. Tocht van 13 km, 4 uur stappen.
 • Vanuit het middeleeuws plaatsje Chiddingstone trek je via het woud naar het 13de eeuwse Hever Castle & Gardens in Tudor-stijl en met fabelachtig mooie tuinen. Liefhebbers kunnen er ook verdwalen in het Yew Hedge doolhof en een kijkje nemen in Hever Castle zelf. Tocht van 11 km, 3,5 uur stappen.
 • Een andere wandeling vanuit Chiddingstone (die je eventueel met de voorgaande kan combineren) leidt door Eden Valley  naar het oude dorp Penshurst met Castle & Gardens, een plek die terecht al meerdere malen het decor vormde voor filmopnames. Tocht van 12 km, 4 uur stappen. Afternoon tea in 'the Old Post Office' of in 'the Castle Inn' is niet te versmaden...

Dag 5

Je hebt nog recht op een lekker ontbijt en dient je kamer te verlaten om ten laatste 11 uur.

Indien je met de wagen bent gekomen en je hebt een late ferry geboekt, zijn de wandelingen vanuit Wye of Chilham Castle nog goed te doen. 

Indien je een late Eurostar zou nemen vanuit Ashford, is de wandeling vanuit Wye goed haalbaar. In Wye ben je op slechts 10 min. sporen van Ashford International verwijderd.

 

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Prijs

Prijs per persoon voor 5 dagen/4 nachten, geldig in 2020:

€ 300


Voorschot: € 90 per deelnemer

Inbegrepen

 • logies 
 • ontbijt
 • uitgebreid informatiepakket met Nederlandstalige wandelbeschrijvingen 
 • kaartenkopies met aanduiding van de wandelingen
 • BTW.

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis 
 • overige maaltijden
 • dranken
 • evt. inkomgelden
 • evt. reisverzekering

Toeslagen

 • Eenpersoonskamer (4 nachten): € 215
 • Extra-overnachting met ontbijt: € 70 per persoon (op basis van een 2-persoonskamer)
 • Extra-overnachting met ontbijt: € 60 per persoon (op basis van een 3-persoonskamer)
 • Extra-overnachting met ontbijt: € 115 per persoon (op basis van een 1-persoonskamer)
 • Overnachting op vrijdag of zaterdag: € 35 per kamer 

Kortingen

 • 3-persoonskamer: € 40 per persoon

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.
 5. Bij boeking minder dan 3 weken vóór het vertrek (late boeking) wordt een dossierkost van 30 euro aangerekend.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Aantal deelnemers

Dit is een individuele reis zonder begeleiding.
Het minimum aantal deelnemers is 2, het maximum hangt af van de capaciteit en beschikbaarheid van de overnachtingsplaatsen. In bepaalde gevallen kan de reis ook door 1 deelnemer worden gedaan, mits hij of zij er zich van bewust is dat alleen wandelen in vaak afgelegen gebieden risico's met zich meebrengt.

Beschikbaarheid

De boeking van een reis op individuele basis kunnen we nooit meteen bevestigen. Er moeten vaak meerdere overnachtingsplaatsen en dienstenverstrekkers gecontacteerd worden om na te gaan of ze beschikbaar zijn op jouw data. Dit neemt tijd in beslag. Onbeschikbaarheid van een logies kan ervoor zorgen dat de datum moet verschuiven. Reserveer daarom tijdig je reis. Wacht steeds met het vastleggen van vluchten of ander vervoer tot wij je boeking bevestigd hebben.

Reisperiode

Deze reis is mogelijk in de volgende periode:
het hele jaar door


Heen- en terugreis

Met het openbaar vervoer

Eurostar (*) naar Ashford International via Rijsel of Londen. Daarna met de bus tot Tenterden (45'). Indien je met het openbaar vervoer reist moet je je voor de wandelingen in de wijdere omgeving van Tenterden ook verplaatsen met de bus. Dit is perfect mogelijk; de reistijden hiervoor variëren van 25' tot 90'. 

Het treinverkeer in het Verenigd Koninkrijk is geprivatiseerd. Enkele tips:

 • De website van National Rail geeft je een overzicht van alle beschikbare tarieven op de door jou gekozen datum en uur en rekent enkel het treinticket aan, dus geen boekingskosten e.d. 
 • Reservaties voor de trein op het vasteland zijn niet nodig, maar soms levert de aankoop van een treinticket op voorhand via de website wel een goedkoper tarief op dan aan het loket.
 • Indien mogelijk koop je best meteen een retour-kaartje = goedkoper dan twee one-way tickets.
 • 'Super off peak‘ tickets zijn het goedkoopst maar bieden geen flexibiliteit. (Indien je echter een ticket koopt voor een reis met overstap en je mist je overstap omwille van vertraging, mag je wel kostenloos de volgende trein nemen.)
 • Reizen tijdens de spitsuren (vóór 10 u. en tussen 15 en 17 u.) van maandag tot vrijdag is duurder dan daarbuiten.
 • Er rijden minder treinen op zon- en feestdagen.

Met eigen wagen

Ferry (*) van Calais naar Dover (75'). Verder met de wagen naar Tenterden, (60 km). Of met de autotrein (Eurotunnel) van Calais tot Folkestone (35') en verder met de wagen naar Tenterden, een rit van ca. 45 km. Je kan gratis parkeren bij het hotel. 

Nuttige websites

(*) Je kan naar keuze zelf je heen- en terugreis boeken of dit via Anders Reizen doen. In het laatste geval maakt de heen- en terugreis deel uit van het totale reispakket, waardoor je kan genieten van enkele bijkomende garanties:

 • bijstand in geval van problemen met trein/boot;
 • terugbetaling van de prijs van het ticket wanneer de reis niet kan doorgaan door onvermijdbare en buitengewone omstandigheden (overeenkomstig EU Richtlijn 2015/2302, omgezet door de wet van 21/11/2017 betreffende de verkoop van pakketreizen, gekoppelde reisarrangementen en reisdiensten).

Bij aankoop van een vervoersbiljet via Anders Reizen, voor pakketreizen waarbij het vervoer niet is inbegrepen, worden volgende dossierkosten in rekening gebracht: voor vliegtuigtickets 30 euro per reservatiedossier, voor alle andere vervoermiddelen 25 euro per persoon en per biljet.


Wandelniveau

De meeste wandelingen zijn , eerder vlak, soms licht heuvelend. Enkele wandelingen zijn , met flinke heuvels en panorama's (Wye vallei, kliffen Hastings). Wandelingen van 10 tot 18 km, waarbij 3 tot 6 uur gestapt wordt over goed begaanbare paden. De meeste paden zijn ook goed bewegwijzerd. GPS-tracks zijn beschikbaar. 

Klik hier voor meer uitleg over het stappertjessysteem.


Gezien wandelen de hoofdactiviteit van deze reis is, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om aan deze wandelingen deel te nemen.

Logies

Je logeert in een zeer goed hotel in het centrum van Tenterden.


Bagagevervoer

Je bagage blijft in het logies. Tijdens de wandelingen draag je een dagrugzak.


Maaltijden

 • Uitgebreid continentaal ontbijtbuffet in het hotel is inbegrepen. Je kan, mits bijbetaling, ook warme gerechten verkrijgen (eieren, spek,...).
 • De lunch is niet inbegrepen. Je kan makkelijk een picknick aankopen in een kruidenierszaakje en/of bij de bakker in Tenterden. Op meerdere wandelingen kan je ook lunchen in een pub of in het bezoekerscentrum van een bezienswaardigheid.
 • Het avondmaal is niet inbegrepen. Dit kan je gebruiken in het hotel, dat bekend staat om zijn lekkere keuken en allerlei 'specials' aanbiedt op verschillende dagen van de week aan democratische prijzen. In Tenterden centrum zijn nog meerdere andere restaurants en pubs.

Reisuitrusting

We beperken ons hier tot items die je zeker niet mag vergeten, of die aan bepaalde vereisten moeten voldoen. Evidente spullen als toiletgerief, gewone kledij, ondergoed,… die op elke reis meegaan, worden niet vermeld. Meer gedetailleerde informatie en tips vind je hier.

Bagage

 • voor de hoofdbagage: vlot hanteerbare valies of reistas, bij voorkeur met wieltjes zodat ze makkelijk te verplaatsen is.
 • voor de wandelingen: comfortabel zittende kleine rugzak, deze moet alles kunnen bevatten wat je tijdens een dagwandeling nodig hebt. Een inhoud van 15 tot 30 liter volstaat meestal. Zorg bij voorkeur voor een model met regenhoes, of schaf deze apart aan. Zo blijft je dagbagage droog.

Schoenen & kousen

 • comfortabele wandelschoenen die een goed zoolprofiel hebben. Kies voor schoenen die de enkel omsluiten, omdat ze dan meer steun geven en daardoor de vermoeidheid en kans op verstuikingen verminderen. Zorg dat nieuwe schoenen ingelopen zijn.
 • lichte schoenen, sneakers of sandalen (voor buiten de wandelingen).
 • wandelkousen: deze speciale kousen (verkrijgbaar in buitensportzaken) zorgen voor goed vochttransport, isolatie en loopcomfort en drogen snel. Een kleine investering die je heel wat leed kan besparen (blaren, pijnlijke voeten,,…).
 • evt. getten (waterdichte onderbeenbeschermers): deze voorkomen dat water op vochtig terrein of bij zware regen in je schoenen dringt.

Kledij

Voor alle kledij die je meeneemt, geldt dat je bij voorkeur kiest voor lichte en ‘ademende’ stoffen. In plaats van één dik kledingstuk tegen de koude, draag je beter meerdere dunne ‘lagen’. Op die manier kan je je kledij doorheen de dag aanpassen aan de temperatuur.

 • wind- en waterdichte jas
 • fleece
 • hoofddeksel (hoed, pet, sjaaltje,…) ter bescherming tegen de zon

Tip: buff: multifunctioneel kledingstuk dat je kan dragen als sjaal, monddoek, hoofddoek, muts,…

Diversen

 • drinkfles of -zak
 • reisstekker (het stopcontact is van het 'Engelse' type, met 3 platte pinnen)
 • evt. oorstoppen en oogmasker
 • evt. wandelstokken

EHBO

Suggesties om je persoonlijke EHBO samen te stellen:

 • middel tegen reisziekte
 • ontsmettingsmiddel
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel tegen krampen
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • wond- en blarenpleisters van verschillende breedte (bijv. second skin)
 • elastisch verband voor ingeval van verstuikingen
 • steriel gaas en kleefband

Geld

In Groot-Brittannië betaal je met Ponden (Great Britain Pond Sterling GBP). Je kan vlot betaal- en kredietkaarten gebruiken, zowel om te betalen als om geld uit de automaat te halen. In Tenterden kan je terecht aan bankautomaten.


Formaliteiten

Voor reizen naar Groot-Brittannië volstaat je identiteitskaart. Ook kinderen jonger dan 12 dienen in het bezit te zijn van een identiteitsbewijs mét foto, aan te vragen op het gemeentehuis.Wijzigingen

Anders Reizen behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief: