Groot-Brittannië - Lovely Cotswolds


5 of 8 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »

Groot-Brittannië - Lovely Cotswolds


5 of 8 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »

Groot-Brittannië - Lovely Cotswolds


5 of 8 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »

Groot-Brittannië - Lovely Cotswolds


5 of 8 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »

Groot-Brittannië - Lovely Cotswolds


5 of 8 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »
Individuele reizen Groot-Brittannië
Het Engelse 'country side' spreekt nergens zo tot de verbeelding als in de Cotswolds, zo’n 200 km ten noordwesten van Londen. Dit is een streek die menigmaal het decor vormde voor Engelse films: cottages met honingkleurige rieten daken omgeven door weelderige tuintjes, gezellige pubs, mooie kerkjes en oude kastelen. Het originele traject dat wij aanbieden rijgt de mooiste plaatsjes van de noordelijke Cotswolds aan elkaar tot een boeiende en afwisselende tocht. Je hebt de keuze uit een 5- en een 8-daags programma die beide starten in de mooie stad Cheltenham. En hoe populair de Cotswolds-stadjes ook zijn bij dagtoeristen, op de wandelpaden heerst een hemelse rust. 
Aantal dagen: 5 of 8 dagen
Reisnummer: 20GB5CWA
Reisdatum: Periode zelf te bepalen
Beschikbaar : Op aanvraag

Wandelniveau :
Natuur:
Cultuur:
Comfort:

Wat maakt deze reis bijzonder?

 • Overnachting in gezellige B&B's
 • Het Engeland van weleer
 • Romantisch landschap
 • Rust en ruimte op Cleeve Hill
 • Parels van stadjes 
 • Mooie tuinen
 • Goed combineerbaar met Londen of Oxford

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Deze reis scoort

9,5

23 Beoordelingen

reviews van klanten

Engeland was een echte ontdekking. Ik ga zeker nog terug.

Susy H. -

Wij hebben, mede dankzij het onvoorziene fantastisch weer, een schitterende reis achter de rug. Dit is reeds de 4de keer en telkens blijft het ons boeien. Top gedaan ...

Pieter C. -

Algemene reistips

5-daagse Cheltenham - Broadway

Dag 1 Aankomst Cheltenham
Aankomst in het kuurstadje Cheltenham. Begin 18de eeuw ontdekte men hier minerale bronnen en in de daaropvolgende jaren ontpopte Cheltenham zich tot een steeds populairder wordend kuurstadje (“to cure the malaria and smelly feet of the officers returning from the colonies”, zoals een taxichauffeur het ooit plastisch uitlegde). Je treft er rijen statige Regency-huizen aan, met de voor Cheltenham typische balkons in gietijzer. Het is trouwens bij de Pitville Pump Rooms, het pompeuze gebouw dat bij de bronnen werd opgetrokken, dat de Cotswold Ring aanvangt.

Overnachting in Cheltenham.

Dag 2 Cheltenham - Winchcombe
Via de beruchte paardenrenbaan Cheltenham Racecourse gaat het over Cleeve Hill, de hoogste heuvel van de Cotswolds. De verlaten Wontley Farm en het 4500 jaar oude graf van Belas Knap, leiden je naar Winchcombe, een oud-Saxische hoofdstad. Net buiten het stadje ligt Sudeley Castle, waar de laatste vrouw van Hendrik VIII haar laatste levensjaar doorbracht.

Tocht van 14 km, niveauverschil + 289 m / - 321 m

Overnachting in Winchcombe

Dag 3 Winchcombe - Broadway
Je volgt de oude pelgrimsweg naar Hailes Abbey en wandelt via een prachtig Jacobijns ‘manor house’ naar Stanton. Verder naar Broadway met zijn brede hoofdstraat, een aaneenschakeling van prachtige 16de eeuwse honingkleurige gebouwen. New York’s bekendste straat werd naar dit stadje genoemd. 

Tocht van 17,7 km, niveauverschil + 406 m / - 404 m

Overnachting in Broadway.

Dag 4 Broadway / Chipping Campden
Vandaag zijn er twee mogelijkheden.

 • Lusvormige tocht vanuit Broadway. Deze wandeling leidt je langs de Cotswold Way met uitzichten naar het westen toe, een uitzicht vanaf een heuvelrug op een groene vallei met zicht op Snowshill, een heerlijk dorp. De wandeling slingert vervolgens rond de kop van de vallei om uit te komen op de Cotswold Way richting Buckland Wood, en verder naar beneden richting vallei van Snowshill. Daarna daalt ze geleidelijk af naar Broadway via de originele kerk. Er is een optie om de wandeling met 3 km uit te breiden, die je naar hogere gronden boven Snowshill brengt en die de rand van een lavendelveld volgt.
 • Wandeling tot Chipping Campden en bus terug naar Broadway. Deze wandeling is korter (9,5 km) maar begint met een stevig kuitenbijtertje, nl. de onafgebroken klim van zowat  45 minuten naar Broadway Tower. Chipping Campden is een leuk dorpje dat het romantisch plaatje van de Cotswolds compleet maakt:  St. James' Church, de Market Hall, Townhall, Grevel House, High Street,... stuk voor stuk architecturale pareltjes aan de Cotswolds-kroon!

Tocht van 12 km, niveauverschil + 336 m / - 336 m + optionele etappe van 3 km
Tocht van 9,5 km, niveauverschil + 253 m / - 203 m

Tweede overnachting in Broadway.

Dag 5 Einde
Einde van het programma na het ontbijt.

8-daagse Cheltenham - Cheltenham

Dag 1-3 Idem als de 5-daagse

Dag 4 Broadway - Chipping Campden
De korte wandeling vandaag begint met begint met een stevig kuitenbijtertje, nl. de onafgebroken klim van zowat  45 minuten naar Broadway Tower. Chipping Campden is een leuk dorpje dat het romantisch plaatje van de Cotswolds compleet maakt:  St. James' Church, de Market Hall, Townhall, Grevel House, High Street,... stuk voor stuk architecturale pareltjes aan de Cotswolds-kroon!

Tocht van 9,5 km, niveauverschil + 253 m / - 203 m

Overnachting in Chipping Campden.

Vanuit Chipping Campden kan je naar Hidcote wandelen (5,5 km heen en weer terug), een parel van een tuin. Je kan dit inplannen door door 's ochtends op tijd uit Broadway te vertrekken en na de lunch naar Hidcote te wandelen. T.e.m. 31/8 kan je binnen tot 17 u. en sluit de tuin om 18 u.; vanaf 1/9 is het een uur vroeger.  Je kan ook een extra-nacht in Chipping Campden boeken (prijs op aanvraag).

Dag 5 Chipping Campden - Moreton-in-Marsh
Mooie en rustige etappe die je via Broad Campden naar het charmante dorpje Blockley brengt. Net voor je aankomt in Moreton-in-March, kan je een bezoek brengen aan Batsford Arboretum & Garden Centre, aan Bourton House Garden of aan Sezincote House & Garden. De schitterende gevel van Sezincote House is een zeldzaam voorbeeld van Moghul-architectuur buiten India. 

Tocht van 12,5 km, niveauverschil + 289 m / - 276 m

Overnachting in Moreton-in-Marsh.

Dag 6 Moreton-in-Marsh - Bourton-on-the-Water
Je wandelt via het pittoreske Stow-on-the-Wold en Lower Slaughter naar Bourton-on-the-Water. Al deze plaatsjes zijn getooid met eeuwenoude huisjes. Bourton is zelfs geclassificeerd als één der mooiste dorpen van Engeland. Kleine pittoreske bruggetjes overwelven er de ondiepe Windrush-rivier die Bourton een schilderachtig karakter biedt.  

Tocht van 19 km, niveauverschil + 240 m / - 237 m

Overnachting in Bourton-on-the-Water.

Dag 7
 Bourton-on-the-Water - Cheltenham
Lange, maar erg mooie laatste tocht. Van Bourton-on-the-Water volgt de Cotswolds Ring de mooie vallei van de Windrush. Vanaf Brockhampton gaat het eerst de reeds bekende Cleeve Hill op en dan weer af naar Prestbury, bij Cheltenham. 

Tocht van 28 km, niveauverschil + 564 m / - 493 m

OF je kan deze lange tocht evt. vervangen door een lusvormige tocht die begint en eindigt in Bourton, gevolgd door de bus van Bourton naar Cheltenham (ca. 1 u. rijden).

Tocht van 17 km, niveauverschil + 254 m / - 254 m

Overnachting in Cheltenham.

Dag 8 Einde
Einde van het programma na het ontbijt.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Prijs

Prijzen geldig in 2020:

5 dagen / 4 nachten: € 450 per persoon
8 dagen / 7 nachten: € 750 per persoon


Voorschot: € 195 per deelnemer

Inbegrepen

 • logies 
 • ontbijt 
 • bagagevervoer 
 • infopakket met Engelstalige wandelbeschrijvingen en uitgebreide praktische info
 • Ordnance Survey 1:25.000 wandelkaart (via code downloadbaar op smartphone)
 • BTW.

Niet inbegrepen

 • heen -en terugreis
 • middag- en avondmaal
 • dranken
 • transfers ter plaatse
 • evt. inkomgelden van bezienswaardigheden
 • persoonlijke uitgaven
 • evt. reisverzekering.

Toeslagen

Toeslagen eenpersoonskamer:

 • 8 dagen /7 nachten samenreizend: € 335
 • 8 dagen /7 nachten alleenreizend: € 370
 • 5 dagen /4 nachten samenreizend: € 175
 • 5 dagen /4 nachten alleenreizend: € 205

Indien bij het programma van 8 dagen /7 nachten de overnachting in Moreton-on-March op een vrijdag of zaterdag valt - dus bij vertrek op maandag of dinsdag - betaal je een toeslag van € 25 per persoon.


Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.
 5. Bij boeking minder dan 3 weken vóór het vertrek (late boeking) wordt een dossierkost van 30 euro aangerekend.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Aantal deelnemers

Dit is een individuele reis zonder begeleiding.
Het minimum aantal deelnemers is 2, het maximum hangt af van de capaciteit en beschikbaarheid van de overnachtingsplaatsen. In bepaalde gevallen kan de reis ook door 1 deelnemer worden gedaan, mits hij of zij er zich van bewust is dat alleen wandelen in vaak afgelegen gebieden risico's met zich meebrengt.

Beschikbaarheid

De boeking van een reis op individuele basis kunnen we nooit meteen bevestigen. Er moeten vaak meerdere overnachtingsplaatsen en dienstenverstrekkers gecontacteerd worden om na te gaan of ze beschikbaar zijn op jouw data. Dit neemt tijd in beslag. Onbeschikbaarheid van een logies kan ervoor zorgen dat de datum moet verschuiven. Reserveer daarom tijdig je reis. Wacht steeds met het vastleggen van vluchten of ander vervoer tot wij je boeking bevestigd hebben.

Reisperiode

Deze reis is mogelijk in de volgende periode:
van 1 januari tot/met 31 december 2020


Heen- en terugreis

Met het openbaar vervoer

Eurostar (*) naar Londen St-Pancras (2 u.; vanaf € 80 heen en terug). 

 • In St-Pancras neem je de metro (10 min., Circle Line richting Hammersmith) naar station Paddington en trein (ca. 2 u.15 min.) naar Cheltenham Spa (meerdere treinen per uur).
 • Je kan eveneens de metro nemen naar London Victoria Coach Station, waar tussen 7.30 en 23.30 15 bussen vertrekken van National Express. Een rit naar Cheltenham duurt ca. 2 u. en kan vanaf £ 7.

Het treinverkeer in het Verenigd Koninkrijk is geprivatiseerd. Enkele tips:

 • De website van National Rail geeft je een overzicht van alle beschikbare tarieven op de door jou gekozen datum en uur en rekent enkel het treinticket aan, dus geen boekingskosten e.d. 
 • Reservaties voor de trein op het vasteland zijn niet nodig, maar soms levert de aankoop van een treinticket op voorhand via de website wel een goedkoper tarief op dan aan het loket.
 • Indien mogelijk koop je best meteen een retour-kaartje = goedkoper dan twee one-way tickets.
 • 'Super off peak‘ tickets zijn het goedkoopst maar bieden geen flexibiliteit. (Indien je echter een ticket koopt voor een reis met overstap en je mist je overstap omwille van vertraging, mag je wel kostenloos de volgende trein nemen.)
 • Reizen tijdens de spitsuren (vóór 10 u. en tussen 15 en 17 u.) van maandag tot vrijdag is duurder dan daarbuiten.
 • Er rijden minder treinen op zon- en feestdagen.

Met eigen wagen 

 • Met de ferry (*) van Calais naar Dover (90 min., vanaf € 50 heen en terug) en verder naar Cheltenham (315 km).
 • Of met de autotrein (Eurotunnel) tot Folkestone (35 min., vanaf € 200 heen & terug) en verder naar Cheltenham (295 km).
 • Indien je de 8-daagse reis boekt, kan je in de meeste gevallen je wagen gratis parkeren bij de B&B in Cheltenham, waar je aan het begin en het einde van de reis logeert. 
 • Indien je de 5-daagse boekt, kan je je wagen niet gratis parkeren bij de B&B in Cheltenham waar je de eerste nacht logeert. Je kan je wagen parkeren op een betaalparking. Of je kan je bagage droppen bij de B&B in Cheltenham, verder rijden naar Broadway (30 km), waar de tocht eindigt, en je wagen gratis parkeren bij de B&B aldaar. Aan de bushalte tegenover de Lygon Arms (Broadway is een piepklein dorp) neem je dan de bus terug naar Cheltenham (ca. 45 min.). Van maandag tot zaterdag is er een bus om 12.55, 16.35 en 18.35 u.; op zondag en feestmaandagen om 11.45 en 17 u. 
 • Geef ons alleszins een seintje indien je met de wagen reist.

(*) Je kan naar keuze zelf je heen- en terugreis boeken of dit via Anders Reizen doen. In het laatste geval maakt de heen- en terugreis deel uit van het totale reispakket, waardoor je kan genieten van enkele bijkomende garanties:

 • bijstand in geval van problemen met de trein/boot;
 • terugbetaling van de prijs van het ticket wanneer de reis niet kan doorgaan door onvermijdbare en buitengewone omstandigheden (overeenkomstig EU Richtlijn 2015/2302, omgezet door de wet van 21/11/2017 betreffende de verkoop van pakketreizen, gekoppelde reisarrangementen en reisdiensten).

Bij aankoop van een vervoersbiljet via Anders Reizen, voor pakketreizen waarbij het vervoer niet is inbegrepen, worden volgende dossierkosten in rekening gebracht: voor vliegtuigtickets 30 euro per reservatiedossier, voor alle andere vervoermiddelen 25 euro per persoon en per biljet.


Wandelniveau

De 5-daagse is een wandelreis van niveau  à , geschikt voor iedereen die regelmatig wat aan sport doet. Wandelingen van 9,5 tot 17 km over heuvelend terrein. 

De 8-daagse is een wandelreis van niveau , geschikt voor iedereen die regelmatig wat aan sport doet. Wandelingen van 9,5 tot 28 km over heuvelend terrein. De laatste wandeling is  à . Deze kan je echter vervangen door een luswandeling van 17 km, gevolgd door de bus naar Cheltenham (ca. 45 min. rijden).

Je wandelt over paden of landwegjes, maar ook ‘cross country’, nl. door weiden met oneffen ondergrond. Tijdens en na een periode van regen kan het erg drassig zijn.


Gezien wandelen de hoofdactiviteit van deze reis is, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om aan deze wandelingen deel te nemen.

Bagagevervoer

De bagage wordt vervoerd (1 stuk bagage per persoon en max. 20 kg per bagage). Je draagt enkel je dagrugzak tijdens de wandelingen.


Logies

 • Je verblijft in verzorgde Bed & Breakfasts, in tweepersoonskamers met privaat sanitair. Overal zijn handdoeken, zeep en shampoo aanwezig.
 • Je houdt er best rekening mee dat in de meeste logiesplaatsen de ruimte eerder beperkt is. Dat heeft te maken met de eigenheid van de accommodatie op het Britse platteland. Wanneer je de grote (en dure) hotels wil vermijden, kom je automatisch terecht in een categorie van B&B’s, guesthouses of kleine hotels die, behalve betaalbaar, ook een familiaal karakter hebben en vaak gevestigd zijn in 'gewone' huizen. Op comfort wordt niet ingeboet (goeie bedden, voldoende handdoeken), maar qua ruimte is het vaak een maatje kleiner.  

Maaltijden

Het ontbijt is inbegrepen in de prijs. Middag- en avondmaal zijn niet inbegrepen in de prijs en moet je dus ter plaatse betalen.

In het infopakket krijg je uitgebreide informatie over de mogelijkheden rond lunch en avondmaal.


Reisuitrusting

We beperken ons hier tot items die je zeker niet mag vergeten, of die aan bepaalde vereisten moeten voldoen. Evidente spullen als toiletgerief, gewone kledij, ondergoed,… die op elke reis meegaan, worden niet vermeld. Informatie over reisuitrusting in het algemeen en een lijst van buitensportzaken waar je als deelnemer aan een van onze reizen korting krijgt, vind je hier.

 • Voor de hoofdbagage: vlot hanteerbare valies of reistas, bij voorkeur met wieltjes zodat ze makkelijk te verplaatsen is. Wanneer je meerdere keren van overnachtingsplaats wisselt, kies je beter voor een niet te groot formaat dat makkelijk stapelbaar is (met het oog op het bagagevervoer).
 • Voor de wandelingen: comfortabel zittende dagrugzak, deze moet alles kunnen bevatten wat je tijdens een dagwandeling nodig hebt. Een inhoud van 15 tot 30 liter volstaat meestal. Zorg ofwel voor een model met regenhoes, koop deze hoes apart of stop je spullen eerst in een plastiek zak; zo blijft je dagbagage droog.
 • Elke luchtvaartmaatschappij legt beperkingen op met betrekking tot het aantal stuks, gewicht en afmetingen van je bagage. Dit staat vermeld op je eTicket. Lees zeker de richtlijnen over de toegelaten inhoud van ruim- en handbagage nog eens na op de website van Brussels Airport. 

Schoenen & kousen

 • comfortabele, enkelomsluitende wandelschoenen met een goed zoolprofiel
 • schoenen voor 's avonds en binnen 
 • wandelkousen (zorgen voor goed vochttransport, isolatie en loopcomfort, drogen snel en geven minder kans op blaren)
 • getten (waterdichte onderbeenbeschermers die voorkomen dat water op vochtig terrein of bij zware regen in je schoenen dringt)

Tip: Trek je wandelschoenen aan voor de heenvlucht of stop ze in je handbagage. Mocht er iets mislopen met de bagage, kan je alvast beginnen wandelen.

Kledij

Voor alle kledij die je meeneemt, geldt dat je bij voorkeur kiest voor lichte en ‘ademende’ stoffen. In plaats van één dik kledingstuk tegen de koude, draag je beter meerdere dunne ‘lagen’. Op die manier kan je je kledij doorheen de dag aanpassen aan de temperatuur. En hoe zonnig het ook is op het ogenblik van je vertrek, neem altijd je regenjas mee.

 • wind- en waterdichte jas
 • wandelbroek(en)
 • wind- en waterdichte overbroek
 • evt. regencape

Diversen

 • drankfles of -zak
 • lunchbox
 • stevige plastieken zak of matje om op te zitten tijdens de picknicks
 • reisstekker (de stopcontacten zijn niet compatibel met onze stekkers)
 • evt. wandelstokken 
 • evt. buff (multifunctioneel kledingstuk dat je kan gebruiken als sjaal, muts, hoofddoek, haarband, masker, …)

Enkele suggesties om een EHBO-set samen te stellen:

 • middel tegen reisziekte
 • ontsmettingsmiddel
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel tegen krampen
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • wond- en blarenpleisters van verschillende breedte (bijv. second skin)
 • elastisch verband voor ingeval van verstuikingen
 • steriel gaas en kleefband.

Geld

In Groot-Brittannië betaal je met ponden (Great Britain Pond Sterling - GBP). Je kan in de meeste plaatsen met je betaalkaart terecht aan de geldautomaat. Je hoeft dus geen cash ponden van hieruit mee te nemen.

Voor een recente wisselkoers verwijzen we naar Currency converter

Formaliteiten

Voor reizen naar Groot-Brittannië volstaat je identiteitskaart. Ook kinderen jonger dan 12 dienen in het bezit te zijn van een identiteitsbewijs mét foto, aan te vragen op het gemeentehuis.


Wijzigingen

Anders Reizen behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief: