Groot-Brittannië - Coast to Coast - West


9 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »

Groot-Brittannië - Coast to Coast - West


9 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »

Groot-Brittannië - Coast to Coast - West


9 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »

Groot-Brittannië - Coast to Coast - West


9 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »

Groot-Brittannië - Coast to Coast - West


9 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »
Individuele reizen Groot-Brittannië
Het Coast to Coast Path is een erg geliefde langeafstandswandeling in het noorden van Engeland en loopt in 309 km van St. Bees aan de westkust tot Robin Hood’s Bay aan de oostkust. Het is het geesteskind van één man, gepassioneerd ‘fell walker’ Alfred Wainwright, die met zijn mooie en gedetailleerde wandelbeschrijvingen wandelaars uit de hele wereld blijft inspireren. De tocht passeert door maar liefst drie nationale parken die elk op zich al de moeite van het bewandelen waard zijn: Lake District, Yorkshire Dales en North York Moors. Het brengt je door Engelands meest dramatische landschappen: van uitdagende heuvels, romantische valleien en lieflijke meren, tot prachtige loofbossen en onherbergzame veengebieden. Deze reis beslaat het westelijke deel van het pad, met vertrek in St. Bees aan de Ierse Zee. In 7 etappes wandel je oostwaarts naar Kirkby Stephen, waarbij je dus stopt vóór de North York Moors. Je kan ook het volledige Coast to Coast-pad boeken, of enkel het oostelijke deel.
Aantal dagen: 9 dagen
Reisnummer: 20GB5CCW
Reisdatum: Periode zelf te bepalen
Beschikbaar : Op aanvraag

Wandelniveau :
tot

Natuur:
Cultuur:
Comfort:

Wat maakt deze reis bijzonder?

 • Zeer geliefde langeafstandswandeling
 • Een pittige uitdaging voor geoefende wandelaars
 • 2 Nationale parken: Lake District en Yorkshire Dales
 • Grote afwisseling in landschappen


 

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Deze reis scoort

8,3

3 Beoordelingen

reviews van klanten

We zijn over alles zeer positief. Heel erg bedankt voor de goede zorgen.

Vera C. -

Algemene reistips

Dag 1

St. Bees

Aankomst in het lieflijke plaatsje St. Bees, op een boogscheut van de Schotse grens en aan St. Bees Head, de meest westelijke rotspunt van Cumbria in de Ierse Zee. Wandel eens door de gezellige straatjes en dwaal even af naar het brede strand van Seamill Beach. St. Bees was een boerendorpje en de huizen in de hoofdstraat waren in vroegere tijden voornamelijk boerderijtjes.

Indien je met eigen wagen bent gekomen, overnacht je de eerste nacht in Kirkby Stephen; zie ‘Vervoer’.

Dag 2

St. Bees - Ennerdale Bridge

Bees Head kreeg niet voor niets het label ‘National Heritage Coast’. Imposante, roodkleurige  zandstenen kliffen vormen er een van de meest dramatische rotskusten aan de Ierse Zee. Hier nestelen ieder voorjaar duizenden zeevogels. Beklim het steile pad tot op de hoge kliffen en zet koers richting noordwesten. Fleswick Bay, tussen North en South Head, is één van de allermooiste stranden van Groot-Brittannië. Ter hoogte van Saltom Bay draai je de kust de rug toe. Aankomst bij Ennerdale Bridge, de poort tot het Lake District National Park. Ennerdale Bridge is het eerste van de zogenaamde ‘Lakeland Villages’, idyllisch gelegen aan de Ehen-rivier en met het gletsjermeer Ennerdale Water op de achtergrond.

Tocht van 22,5 km, + / - 700 m

Dag 3

Ennerdale Bridge - Borrowdale

Je wandelt langs de zuidoever van Ennerdale Water en vervolgens door Ennerdale Forest naar Borrowdale.  Of je kiest er voor om over de pas High Stile (807 m) te gaan, waar je uitzicht krijgt over de ruige bergen, om vervolgens af te dalen naar de vallei van Borrowdale. 

Tocht van 24 km, + / - 500m

Dag 4

Borrowdale - Grasmere

Dit traject is dé klassieker van de Lake District-wandelingen. Je begin met de stevige klim naar Greenup Edge (600 m), het hoogste punt op de pas tussen Rosthwaite en Grasmere. Bij goed weer heb je van hieruit een weergaloos zicht op de hoogste top van Engeland, Scafell Pike (978 m). Je hebt de keuze tussen een lage route (door de smalle vallei van Grasmere Common) en een meer uitdagende route (via Calf Crag en Gibson Knott - 3 km extra én een uitdagend pad). Een fikse afdaling brengt je in Grasmere.

Tocht van 14,5. Je kan kiezen uit een moeilijkere (hoge) of makkelijkere (lage) route.

Je kan bijkomend een bezoek brengen aan Dove Cottage, waar dichter William Wordsworth het grootste deel van zijn leven doorbracht. Hier schreef hij, na een wandeling in het Lake District, in 1804, zijn bekendste, prachtige gedicht 'I wandered lonely as a cloud'.)

Dag 5

Grasmere - Patterdale

Heuvels in de meest uiteenlopende groenschakeringen en de kale Grisedale-pas leiden vervolgens naar de hoge kliffen van Helvellyn, een bergketen tussen de meren van Thirlmere en Ullswater. Hier kan je er voor kiezen om al dan niet tot aan de top van de Helvellyn klimmen, met z’n 950 m de derde hoogste in Engeland. Ergens vandaag zie je bijna zeker de mooie Herdwick-schapen, robuuste maar toch zachtaardige schapen met een witte kop, stevige poten en een ruwe, blauwgrijze vacht. De lammetjes hebben het eerste jaar een zwarte vacht alvorens stilaan grijs te worden. Eindpunt is Patterdale.

Tocht van 13,5 km. Je kan kiezen uit een moeilijkere (hoge) of makkelijkere (lage) route.

De etappes Borrowdale-Grasmere-Patterdale kunnen, indien gewenst, worden samengevoegd tot 1 wandeldag waardoor de overnachting in Grasmere wegvalt.

Dag 6

Patterdale - Bampton 

Je bent nu goed ingewandeld en helemaal klaar voor de laatste wandeldag doorheen het Lake District die begint met een gestage klim van een 8-tal km tot Kidsty Pike (780 m). Op de top volgt een mooie beloning: het prachtig zicht over het afgelegde traject, helemaal tot Ennerdale Water. Vervolgens daal je steil af naar Haweswater, een groot waterreservoir in de vallei van Mardale. In het kleine dorpje Burnbanks, opgericht voor de bouwers van het reservoir, ga je richting Bampton voor de  overnachting, gelegen op 2 km van de route. 

Tocht van 19,5 km, + / - 760 m.

Dag 7

Bampton - Orton 

De hoge kliffen en pittige hoogteverschillen heb je nu achter de rug, het landschap wordt geleidelijk dieper groen... Welkom in de Yorkshire Dales, met zijn contrasten tussen de brede groene rivierdalen (‘dales’)  en de droge barre kalksteenheuvels met keien en meren. Vanaf hier wandel je min of meer op gelijke hoogte en zijn de paden weer beter gemarkeerd. Je trekt voorbij de ruïne van Shap Abbey in de mooie vallei van de rivier de Lowther en het zogezegde graf van Robin Hood, die zijn naam gaf aan de baai op het einde van de Coast to Coast-tocht.  Overnachten doe je in het charmante en weinig toeristische dorpje Orton. Een bezoekje aan Kennedy’s Chocolate Factory is een feest voor chocoholics…

Tocht van 21 km, beperkte hoogteverschillen.

Dag 8

Orton - Kirkby Stephen 

De wandeling van vandaag loopt volledig door het golvende heuvellandschap van het weinig toeristische Yorkshire Dales National Park. Prehistorische sites wisselen af met vredige gehuchtjes van een handvol huizen, een kruidenier, een pub en een kerk. De tocht eindigt in het aangename marktstadje Kirkby Stephen. Loop even binnen in de 13de-eeuwse kathedraal, de ‘Cathedral of the Dales’, opgetrokken in rode zandsteen. 

Tocht van 20 km, beperkte hoogteverschillen.

Dag 9

Einde programma na het ontbijt.

 

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Prijs

Prijzen geldig in 2020:

9 dagen / 8 nachten:  € 875 per persoon


Voorschot: € 195 per deelnemer

Inbegrepen

 • logies
 • ontbijt 
 • bagagevervoer
 • uitgebreid infopakket, ook met GPS-tracks
 • Engelstalige  routebeschrijvingen
 • originele wandelkaart (AZ Adventure Atlas)
 • transfer per minibus van Kirkby Stephen naar St. Bees op het einde of aan het begin van de reis
 • BTW.

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis
 • overige maaltijden 
 • bewaakte parking voor de wagen in Kirkby Stephen (£5/nacht)
 • evt. inkomgelden
 • evt. reisverzekering.

Toeslagen

 

 • Eenpersoonskamer  9 dagen / 8 nachten: € 280

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.
 5. Bij boeking minder dan 3 weken vóór het vertrek (late boeking) wordt een dossierkost van 30 euro aangerekend.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Aantal deelnemers

Dit is een individuele reis zonder begeleiding.
Het minimum aantal deelnemers is 2, het maximum hangt af van de capaciteit en beschikbaarheid van de overnachtingsplaatsen. In bepaalde gevallen kan de reis ook door 1 deelnemer worden gedaan, mits hij of zij er zich van bewust is dat alleen wandelen in vaak afgelegen gebieden risico's met zich meebrengt.

Beschikbaarheid

De boeking van een reis op individuele basis kunnen we nooit meteen bevestigen. Er moeten vaak meerdere overnachtingsplaatsen en dienstenverstrekkers gecontacteerd worden om na te gaan of ze beschikbaar zijn op jouw data. Dit neemt tijd in beslag. Onbeschikbaarheid van een logies kan ervoor zorgen dat de datum moet verschuiven. Reserveer daarom tijdig je reis. Wacht steeds met het vastleggen van vluchten of ander vervoer tot wij je boeking bevestigd hebben.

Reisperiode

Deze reis is mogelijk in de volgende periode:
van 1 april tot/met 15 oktober 2020

In april en oktober kan het nog/al koud zijn en zijn de dagen korter.  

Het Britse klimaat heeft de faam grillig en veranderlijk te zijn. Het credo is: voorzie elke dag kledij voor zowel warm & zonnig als fris & regenachtig weer. Want: “there is no such thing as bad weather, only unsuitable clothing”. De temperaturen zijn vergelijkbaar met die van België,  hoewel het in de bergen gevoelig kouder kan zijn, vooral bij wind en regen. Doorgaans daalt de temperatuur met 1° per 150 m stijging. Het weer kan in de hoger gelegen gebieden snel omslaan: zowel van goed naar mistig en regenachtig, als omgekeerd. De vaak snel opkomende mist kan hinderlijk zijn, en het wandelen bemoeilijken. Wij verkiezen het pad van west naar oost te lopen, met de Atlantische wind en de regen (meestal)  in de rug.

Verdere informatie over het klimaat in het algemeen kan je vinden op: Weatherbase. Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op: Accuweather.


Heen- en terugreis

Met de trein

Eurostar* naar Londen St-Pancras (2 u.; vanaf € 80 heen en terug), gevolgd door de trein naar St-Bees (verschillende trajecten mogelijk).
Voor de terugweg neem je vanuit Kirkby Stephen de trein terug naar Londen (verschillende trajecten mogelijk). In beide richtingen ben je van/tot Brussel-Zuid 9 à 10 u. onderweg. 

Met eigen wagen

 • Ferry* met P&O Ferries van Calais naar Dover (90 min., vanaf € 50 heen en terug; meerdere afvaarten per dag) en verder naar Kirkby Stephen (ca. 550 km).
 • Met de autotrein* (Eurotunnel) tot Folkestone (35 min., vanaf € 200 heen & terug) en verder naar naar Kirkby Stephen (ca. 550 km).
 • Met de nachtferry* van Zeebrugge naar Hull (19 uur varen) en verder naar Kirkby Stephen (212 km). 

In Kirkby Stephen kan je je wagen achterlaten op een bewaakte parking aan £5 per nacht. Je overnacht dan de eerste nacht in Kirkby Stephen i.p.v. in St-Bees en kan op dag 2 gebruik maken van het gratis shuttlebusje, georganiseerd door onze lokale partner, om naar St-Bees te rijden, het beginpunt van de tocht. Het busje vertrekt tussen 8 u. en 8.15 u.

Met het vliegtuig

Vlucht* op Manchester Airport, gevolgd door de trein naar St. Bees en weer terug vanuit Kirkby Stephen. Er zijn rechtstreekse vluchten naar Manchester vanuit Brussel met Brussels Airlines en vanuit Charleroi met Ryanair. In Manchester Airport neem je de trein naar St. Bees (ca. 4 u.) en weer terug vanuit Kirkby Stephen (ca. 3,5 u.). Er zijn meerdere trajecten mogelijk. 

Het treinverkeer in het Verenigd Koninkrijk is geprivatiseerd. Enkele tips:

 • De website van National Rail geeft je een overzicht van alle beschikbare tarieven op de door jou gekozen datum en uur en rekent enkel het treinticket aan, dus geen boekingskosten e.d. 
 • Reservaties voor de trein op het vasteland zijn niet nodig, maar soms levert de aankoop van een treinticket op voorhand via de website wel een goedkoper tarief op dan aan het loket.
 • Indien mogelijk koop je best meteen een retour-kaartje = goedkoper dan twee one-way tickets.
 • 'Super off peak‘ tickets zijn het goedkoopst maar bieden geen flexibiliteit. (Indien je echter een ticket koopt voor een reis met overstap en je mist je overstap omwille van vertraging, mag je wel kostenloos de volgende trein nemen.)
 • Reizen tijdens de spitsuren (vóór 10 u. en tussen 15 en 17 u.) van maandag tot vrijdag is duurder dan daarbuiten.
 • Er rijden minder treinen op zon- en feestdagen.

Klik hier voor de website van National Rail (de overkoepelende organisatie van alle treinmaatschappijen) waar je je reis helemaal kan uitstippelen en reserveren. En klik hier voor de website van Transpennine Express.

(*) Je kan naar keuze zelf je heen- en terugreis boeken of dit via Anders Reizen doen. In het laatste geval maakt de heen- en terugreis deel uit van het totale reispakket, waardoor je kan genieten van enkele bijkomende garanties:
 • bijstand in geval van problemen met de vlucht/trein/boot;
 • terugbetaling van de prijs van het ticket wanneer de reis niet kan doorgaan door onvermijdbare en buitengewone omstandigheden (overeenkomstig EU Richtlijn 2015/2302, omgezet door de wet van 21/11/2017 betreffende de verkoop van pakketreizen, gekoppelde reisarrangementen en reisdiensten).

Bij aankoop van een vervoersbiljet via Anders Reizen, voor pakketreizen waarbij het vervoer niet is inbegrepen, worden volgende dossierkosten in rekening gebracht: voor vliegtuigtickets 30 euro per reservatiedossier, voor alle andere vervoermiddelen 25 euro per persoon en per biljet.

Let op! Indien je zelf vervoer boekt, dien je rekening te houden met voldoende reistijd naar het eerste logies en weer terug.


Wandelniveau

Dit is een reis van niveau  tot , geschikt voor wie ervaring heeft met wandelen. Klik hier voor meer uitleg over het stappertjessysteem. Vooral in het Lake District moeten flink wat hoogtemeters worden overwonnen.

De paden zijn meestal vrij duidelijk en regelmatig ‘belopen’ maar kunnen door de regen zompig en moerassig worden. 

De etappes Borrowdale-Grasmere-Patterdale kunnen, indien gewenst, worden samengevoegd tot 1 wandeldag waardoor de overnachting in Grasmere wegvalt en reis 1 dag korter wordt. Aangezien dit de reis ook een stuk zwaarder maakt, is voorafgaande bergwandelervaring en een uitmuntende conditie aangewezen.

Het Coast to Coast Path is geen ‘officieel’ lange-afstandspad. De Wainwright Society heeft een groot deel van de route gemarkeerd en sommige wandelgroepen en individuele personen hebben hun eigen borden geplaatst om de wandelaars te helpen (‘CtC’, ‘C2C’ of ‘Coast to Coast’). Maar het is geen route die je enkel op basis van bewegwijzering kan lopen, waardoor een goeie wandelbeschrijving en degelijke kaarten, zoals deze die in dit pakket worden verschaft, van groot belang zijn. Je dient dus in staat te zijn om een kaart te lezen. Ook kennis van het gebruik van een kompas kan handig zijn op delen van het traject – echter vnl. in het Lake District – in geval van slechte zichtbaarheid.

Voor deze reis zijn GPS-tracks beschikbaar. Klik hier voor meer info over wandelen met GPS.

En last but not least: per overnachtingsplaats zijn er verschillende logies boekbaar. Het is dus mogelijk dat je hier en daar in meer of mindere mate van het pad moet afwijken om je logies te bereiken, waardoor de aangegeven wandelafstand wat langer wordt. Maar het gaat telkens om kleine afstanden.


Gezien wandelen de hoofdactiviteit van deze reis is, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om aan deze wandelingen deel te nemen.

Bagagevervoer

Je draagt tijdens de wandelingen enkel je dagrugzak. Je grote bagage (1 stuk bagage van max. 20 kg per persoon) wordt vervoerd.

Logies

 • Je overnacht in B&B’s, soms in guesthouses of hotels.
 • Het aanbod van logiesplaatsen is in sommige plaatsen niet groot en soms moet er uitgeweken worden naar naburige dorpen of gehuchten, echter meestal op of vlakbij het wandelpad gelegen. Een voorbeeld: indien er geen beschikbaarheid is in Borrowdale, slaap je mogelijks in Rosthwaite of Seatoller, waardoor het traject van die dag resp. 700 m korter of 1.3 km langer wordt.
 • Je houdt er best rekening mee dat in de meeste logiesplaatsen de ruimte eerder beperkt is. Dat heeft te maken met de eigenheid van de accommodatie op het Britse platteland. Wanneer je de grote (en dure) hotels wil vermijden, kom je automatisch terecht in een categorie van B&B’s, guesthouses of kleine hotels die, behalve betaalbaar, ook een familiaal karakter hebben en vaak gevestigd zijn in 'gewone' huizen. Op comfort wordt niet ingeboet (goeie bedden en voldoende handdoeken), maar qua ruimte is het vaak een maatje kleiner. 

Maaltijden

Het ontbijt is inbegrepen in de prijs. Middag- en avondmaal zijn niet inbegrepen in de prijs en moet je dus ter plaatse betalen.

 • Het ontbijt neem je in het logies. Je hebt meestal de keuze, gaande van een 'full English' (een warm ontbijt met spek, eieren, bonen, pens, enz.) tot ontbijtgranen en yoghurt. 
 • Je kan vragen in je logies of men voor jou een lunchpakket wil klaarmaken (ca. £6). 
 • Het avondmaal neem je in een pub, restaurant of bij een take-away in de buurt.

Honden

Toegelaten mits reservatie (prijs op aanvraag).

Reisuitrusting

We beperken ons hier tot items die je zeker niet mag vergeten, of die aan bepaalde vereisten moeten voldoen. Evidente spullen als toiletgerief, gewone kledij, ondergoed,… die op elke reis meegaan, worden niet vermeld. Informatie over reisuitrusting in het algemeen en een lijst van buitensportzaken waar je als deelnemer aan een van onze reizen korting krijgt, vind je hier

Je hebt recht op 1 stuk ruimbagage en 1 stuk handbagage (je dagrugzak). Wat het aantal kilo's van de in te checken bagage betreft, varieert dat bij de meeste luchtvaartmaatschappijen van 20 tot 23 kg. Op de tocht zelf dien je je te beperken tot 1 stuk bagage van max. 20 kg per persoon.

Bagage

 • Voor de hoofdbagage: vlot hanteerbare valies of reistas, bij voorkeur met wieltjes zodat ze makkelijk te verplaatsen is. Wanneer je meerdere keren van overnachtingsplaats wisselt, kies je beter voor een niet te groot formaat dat makkelijk stapelbaar is (met het oog op het bagagevervoer).
 • Voor de wandelingen: comfortabel zittende dagrugzak, deze moet alles kunnen bevatten wat je tijdens een dagwandeling nodig hebt. Een inhoud van 15 tot 30 liter volstaat meestal. Zorg ofwel voor een model met regenhoes, koop deze hoes apart of stop je spullen eerst in een plastiek zak; zo blijft je dagbagage droog. 

Schoenen & kousen

 • enkelomsluitende, waterbestendige wandelschoenen met een goed zoolprofiel
 • schoenen voor 's avonds en binnen 
 • wandelkousen (zorgen voor goed vochttransport, isolatie en loopcomfort, drogen snel en geven minder kans op blaren)
 • getten (waterdichte onderbeenbeschermers die voorkomen dat water op vochtig terrein of bij zware regen in je schoenen dringt)

Tip: Trek je wandelschoenen aan voor de heenvlucht of stop ze in je handbagage. Mocht er iets mislopen met de bagage, kan je alvast beginnen wandelen.

Kledij

Voor alle kledij die je meeneemt, geldt dat je bij voorkeur kiest voor lichte en ‘ademende’ stoffen. In plaats van één dik kledingstuk tegen de koude, draag je beter meerdere dunne ‘lagen’. Op die manier kan je je kledij doorheen de dag aanpassen aan de temperatuur. En hoe zonnig het ook is op het ogenblik van je vertrek, neem altijd je regenjas mee.

 • wind- en waterdichte jas
 • wandelbroek(en)
 • wind- en waterdichte overbroek
 • evt. regencape

Diversen

 • drankfles of -zak
 • lunchbox
 • stevige plastieken zak of matje om op te zitten tijdens de picknicks
 • reisstekker (de stopcontacten zijn niet compatibel met onze stekkers)
 • evt. wandelstokken 
 • evt. buff (multifunctioneel kledingstuk dat je kan gebruiken als sjaal, muts, hoofddoek, haarband, masker, …)

Enkele suggesties om een EHBO-set samen te stellen:

 • middel tegen reisziekte
 • ontsmettingsmiddel
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen (*)
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel tegen krampen
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • wond- en blarenpleisters van verschillende breedte (bijv. second skin)
 • elastisch verband voor ingeval van verstuikingen
 • steriel gaas en kleefband.

(*) In Schotland kan je 's zomers last hebben van enkele vervelende beesten, nl. muggen en 'midges' (knutten in het Nederlands). Het gezegde ging dat Hadrian's Wall (de grens tussen Schotland en Engeland) ook de midges tegenhield. Maar het laatste decennium zijn ze ook steeds vaker te vinden in Noord-Engeland en zelfs Wales. De mate waarin de midges voorkomen is afhankelijk van de omstandigheden: ze hebben stilstaand water nodig, ze komen zelden voor boven 700 m en houden niet van wind en zon. Dus op een donkere, windstille dag in de buurt van een poel, hou je maar beter een goeie spray/créme op basis van DEET bij de hand. 


Geld

In Groot-Brittannië betaal je met ponden (Great Britain Pond Sterling - GBP). Voor een recente wisselkoers van de Britse pond kan je terecht op oanda.


Formaliteiten

Voor reizen naar Groot-Brittannië volstaat je identiteitskaart . Ook kinderen jonger dan 12 dienen in het bezit te zijn van een identiteitsbewijs mét foto, aan te vragen op het gemeentehuis.

Tip: Maak een kopie of foto van je identiteitskaart en bewaar deze apart.Wijzigingen

Anders Reizen behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief: