Frankrijk - De Vanoise van hut naar hut


6 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »

Frankrijk - De Vanoise van hut naar hut


6 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »

Frankrijk - De Vanoise van hut naar hut


6 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »

Frankrijk - De Vanoise van hut naar hut


6 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »

Frankrijk - De Vanoise van hut naar hut


6 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »
Individuele reizen Frankrijk
Het Parc National de la Vanoise, gerenommeerd om haar fauna en flora, is het oudste nationale park van Frankrijk: met meer dan 100 pieken boven de 3000 meter en een 20-tal gletsjers zijn de zichten hier fenomenaal. Je maakt een prachtige 6-daagse rugzaktrekking door het hart van het massief; ‘le Tour des Glaciers de la Vanoise’. Het is een lusvormige tocht langs sfeervolle en uniek gelegen berghutten waarbij er voor een aantal zware tochten varianten worden voorgesteld. Zo kan je, afhankelijk van je fysieke conditie en het weer heel wat keuzes maken.
Aantal dagen: 6 dagen
Reisnummer: 20FR5VNA
Reisdatum: Periode zelf te bepalen
Beschikbaar : Op aanvraag

Wandelniveau :
tot

Natuur:
Cultuur:
Comfort:

Wat maakt deze reis bijzonder?

 • Gletsjers
 • Bergtocht met varianten
 • Rijke flora en fauna met oa. typische steenbokken
 • Comfortabele berghutten
 • Hooggebergtereservaat

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Deze reis scoort

9,2

13 Beoordelingen

Algemene reistips

Dag 1

Pralognan

Bij aankomst in het dorp Pralognan staat er een pittige inlooptocht op het programma. Via het gehucht Fontanettes volg je de vallei omhoog tot bij de Col de la Vanoise, aan de voet van de Grande Casse, de hoogste top van het massief. De Col de la Vanoise kan je eventueel ook  bereiken via een uitkijktopje.  In beide gevallen kan je na aankomst in de hut  nog wandelen tot aan Lac Long, een meer dat gevoed wordt met smeltwater afkomstig van de Grande Casse.

Tocht van 4 of 4,5 uur. Niveauverschil + 1050 m of + 1200 / - 150 m.

Overnachting in een berghut. (A)

O = ontbijt     L = lunch     A = avondmaal

Dag 2

Refuge de l'Arpont

Vandaag volg je eerst een tijdje een bergstroompje tussen de scherpe pieken. Je komt bij schitterende meertjes, o.a. de Lacs des Lozières. Langs de bergflank met zicht op de imposante gletsjers trek je verder naar een gebied waar zich ’s zomers vaak vele steenbokken laten zien.

Tocht van 5,5 uur. Niveauverschil: + 450 m / - 650 m.

Overnachting in een berghut. (O, L, A)

Dag 3

Refuge de la Dent Parrachée 

Vanuit de refuge de l’Arpont stap je in de richting van de stuwmeren van Aussois, boven de Maurienne rivier. Hier geniet je van prachtige zichten op de toppen en de bergpassen die de grens met Italië vormen. Tegelijk krijg je mooi zicht op grote delen van de Hautes Alpes. Het laatste deel van de tocht gaat door de vallei met de meren van de Plan d’Amont en de Plan d’Aval.

Tocht van 6 uur. Niveauverschil: + 850 m / - 650 m.

Overnachting in een berghut. (O, L, A)

Dag 4

Refuge d'Orgère

Vandaag gaat het er desgewenst wat relaxter aan toe: van bij de meren kom je bij de kleine woeste vallei van de Orgère en tot de Col du Barbier. Tenslotte kom je bij de refuge de l’Orgère, aan de rand van het park. Je kan bij mooi weer ook kiezen voor een sportiever alternatief met meer hoogteverschil: tocht over de col de la Masse, één van de hoogste passen van het massief.

Tocht van 4,5 of 5 uur. Niveauverschil: + 350 m / - 870 m of + 730 / - 1300 m.

Overnachting in een berghut. (O, L, A)

Dag 5

Refuge Péclet-Polset

Je start de dag met een stevige klim in de richting van het Lac de la Partie en verder omhoog tot bij de Col de Chavière. Dit is een kleine opening in de rotswand tussen de besneeuwde toppen van de Péclet-Polset en de Pointe de l’ Echelle. Aan de andere kant daal je af tot bij de refuge Péclet-Polset. Als je vroeg in het seizoen op stap bent, kom je vandaag gegarandeerd nog een aantal sneeuwvelden tegen. Na aankomst bij de hut kan je desgewenst nog een korte tocht maken naar Lac Blanc.

Tocht van 5 uur. Niveauverschil: + 950 m / - 400 m.

Overnachting in een berghut. (O, L, A)

Dag 6

Pralognan

De laatste etappe gaat geleidelijk terug omlaag, langs een deel van de GR55, met zicht op de indrukwekkende top van de Grande Casse. Via het dorp Prioux kom je uiteindelijk weer bij het beginpunt, Pralognan.Tocht van 4,5 uur. Niveauverschil: + 50 m / - 1050 m.

Je kan ook kiezen voor een pittigere laatste etappe, door de col du Souffre en de col Rouge met elkaar te verbinden alvorens de afdaling naar Pralognan aan te vatten. Tocht van 6,5 uur. Niveauverschil: + 1100 m / - 1600 m.

Einde van de reis na de wandeling. (O)

Uitbreiding

Boek een nacht voor en na de tocht, op die manier hoef je de eerste en de laatste dag geen verplaatsingen met de wagen te doen. Je kan kiezen tussen een hotel in Moutiers (op basis van kamer en ontbijt) of in Pralognan (op basis van half pension). Telkens verzorgde kamers met privé sanitair.

Een welverdiende luxe na de tocht en aangename afwisseling met de nachten in de slaapzaaltjes.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Prijs

Prijzen geldig in 2020.

6 dagen / 5 nachten (2-3 pers.): € 590 p.p.

6 dagen / 5 nachten (4 of meer pers.): € 565 p.p.

Bovenstaande prijzen zijn excl. bagagetransport. Heb je interesse in een alternatief circuit met bagagetransport? Contacteer het kantoor voor meer info en prijzen.


Voorschot: € 172,5 per deelnemer

Inbegrepen

 • logies 
 • ontbijt en avondmaal
 • 5 lunchpakketten 
 • infopakket met routebeschrijvingen
 • originele IGN wandelkaarten
 • verblijfstaks 
 • gps-tracks
 • BTW

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis
 • evt. plaatselijke transfers 
 • persoonlijke uitgaven (dranken e.d.)
 • bagagevervoer
 • jetons voor douche
 • evt. verzekering

Toeslagen

 • Prijs extra nacht in hotel in Pralognan HP: € 87 p.p.
 • Extra overnachting in hotel in Moutiers B&B: € 52 p.p.
 • Privé transfer Moutiers - Pralognan: € 65 (prijs per wagen tot 4 personen voor een enkele rit, ter plaatse te betalen)
 • Privé transfer Moutiers - Pralognan: € 85 (prijs per wagen 5 tot 7 personen voor een enkele rit, ter plaatse te betalen)

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.
 5. Bij boeking minder dan 3 weken vóór het vertrek (late boeking) wordt een dossierkost van 30 euro aangerekend.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Aantal deelnemers

Dit is een individuele reis zonder begeleiding.
Het minimum aantal deelnemers is 2, het maximum hangt af van de capaciteit en beschikbaarheid van de overnachtingsplaatsen. In bepaalde gevallen kan de reis ook door 1 deelnemer worden gedaan, mits hij of zij er zich van bewust is dat alleen wandelen in vaak afgelegen gebieden risico's met zich meebrengt.

Beschikbaarheid

De boeking van een reis op individuele basis kunnen we nooit meteen bevestigen. Er moeten vaak meerdere overnachtingsplaatsen en dienstenverstrekkers gecontacteerd worden om na te gaan of ze beschikbaar zijn op jouw data. Dit neemt tijd in beslag. Onbeschikbaarheid van een logies kan ervoor zorgen dat de datum moet verschuiven. Reserveer daarom tijdig je reis. Wacht steeds met het vastleggen van vluchten of ander vervoer tot wij je boeking bevestigd hebben.

Reisperiode

Deze reis is mogelijk in de volgende periode:
van 1 juni tot/met 30 september 2020


Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op  Accuweather

Heen- en terugreis

Met de trein*

TGV tot Lyon waar je overstapt op de regionale trein tot Moûtiers. Verder per bus tot Pralognan-la-Vanoise (ritduur: ca. 1,5 uur, 28 km). Opgelet: dit is geen reguliere buslijn, soms is een reservatie noodzakelijk. Het is ook mogelijk om een taxi te reserveren van Moûtiers naar Pralognan-la-Vanoise (zie toeslagen).

Bussen: Transdev 
Treinen: SNCF

Met de wagen

Afstand Brussel - Pralognan: ca. 990 km. Parkeren kan in het dorp.

Vertrek goed voorbereid op reis met VAB/Europese wegeninfo: toestand van de wegen, buitenlandse verkeersreglementen, wegenwerken, een druktekalender, enz. Check zeker of je voor jouw reisweg en bestemming een milieu-, wegen- of ecovignet nodig hebt.

 

*Je kan naar keuze zelf je heen- en terugreis boeken of dit via Anders Reizen doen. In het laatste geval maakt de heen- en terugreis deel uit van het totale reispakket, waardoor je kan genieten van enkele bijkomende garanties:

 • bijstand in geval van problemen met de vlucht/trein/boot;
 • terugbetaling van de prijs van het ticket wanneer de reis niet kan doorgaan door onvermijdbare en buitengewone omstandigheden (overeenkomstig EU Richtlijn 2015/2302, omgezet door de wet van 21/11/2017 betreffende de verkoop van pakketreizen, gekoppelde reisarrangementen en reisdiensten).

Als het vervoer bij een reis niet is inbegrepen, en je wil een vlucht-, trein- of bootticket reserveren, dan kan dit ook via Anders Reizen. Daarbij worden volgende dossierkosten in rekening gebracht: voor tickets voor lijnvluchten 30 euro per reservatiedossier (niet per persoon) en voor chartervluchten 50 euro per persoon en per ticket. Voor alle andere vervoermiddelen: 25 euro per persoon en per biljet. Wens je een ticket te boeken, dan kan je dit per e-mail aanvragen, of je kan het bij het invullen van je online-reservatieformulier aanduiden. 

Let op! Als je zelf vervoer boekt, dien je rekening te houden met voldoende reistijd naar het eerste logies en weer terug. Hou rekening met minder frequente bus- en/of treinverbindingen tijdens weekends en op feestdagen.


Wandelniveau

 en . Dagtochten van 4 tot 6,5 u. met hoogteverschillen van max. 1200 m. stijgen per dag. Je kan vaak kiezen voor alternatieven die de tocht lichter of wat zwaarder maken. Begin juli kan er op bepaalde plaatsen nog sneeuw liggen. Trekzekerheid is dan belangrijk. Neem eventueel ook telescopische wandelstokken mee.

Wij drukken het wandelniveau van elke reis uit in het ‘stappertjes-systeem’ van   tot . Het omvat zowel de fysieke als technische moeilijkheidsgraad.


Gezien wandelen de hoofdactiviteit van deze reis is, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om aan deze wandelingen deel te nemen.

Bagagevervoer

Je draagt je eigen rugzak gedurende de ganse tocht. Geen slaapzak of slaapmatje nodig.

Logies

Je overnacht in meerpersoonskamers of slaapzaaltjes van bewaakte berghutten met gemeenschappelijk sanitair. De hutten zijn uitgekozen omwille van hun comfort en warm onthaal en/of omwille van hun unieke ligging.

Douchen is mogelijk op drie plaatsen onderweg, soms betalend. Op één plaats zijn er slechts beperkte sanitaire voorzieningen (twee toiletten en twee douches voor alle gasten in de hut).


Maaltijden

In het dagschema staat steeds vermeld welke maaltijden er elke dag zijn inbegrepen:
O = ontbijt, L = lunch, A = avondmaal

 • Ontbijt is inbegrepen
 • 5 x lunchpakket op de wandeldagen is inbegrepen. Voorzie nog wat energierepen, type muesli, voor onderweg.
 • Ook het avondmaal is inbegrepen en neem je in de berghutten, meestal stevige bergkost die door de waard van de hut wordt bereid.

Deelnemers

Minimum 2.

Reisuitrusting

We beperken ons hier tot items die je zeker niet mag vergeten, of die aan bepaalde vereisten moeten voldoen. Evidente spullen als toiletgerief, gewone kledij, ondergoed,..die op elke reis meegaan, worden niet vermeld.

Informatie over reisuitrusting in het algemeen en een lijst van buitensportzaken waar je als deelnemer aan een van onze reizen korting krijgt, vind je hier.

Bagage

 • een goede trekkingrugzak met degelijke heupgordel, binnenframe en schouderriemen, van 50 l volstaat.

Schoenen & kousen

 • comfortabele hoge waterbestendige bergwandelschoenen die een goed zoolprofiel hebben. Kies voor schoenen die de enkel omsluiten, omdat ze dan meer steun geven en daardoor de vermoeidheid en kans op verstuikingen verminderen. Zorg dat nieuwe schoenen ingelopen zijn.
 • lichte schoenen, sneakers of sandalen (voor buiten de wandelingen).
 • wandelkousen: deze speciale kousen (verkrijgbaar in buitensportzaken) zorgen voor goed vochttransport, isolatie en loopcomfort en drogen snel. Een kleine investering die je heel wat leed kan besparen (blaren, pijnlijke voeten,,…).
 • evt. getten (waterdichte onderbeenbeschermers): deze voorkomen dat water op vochtig terrein of bij zware regen in je schoenen dringt.

Slaapgerief

 •  lakenzak: een dunne slaapzak uit lichte stof, die je gebruikt ter vervanging van lakens (meestal als je ter plaatse dekens ter beschikking hebt).

Kledij

In plaats van één dik kledingstuk tegen de koude, draag je beter meerdere dunne ‘lagen’. Op die manier kan je je kledij doorheen de dag aanpassen aan de temperatuur. Voor alle kledij die je meeneemt, geldt dat je bij voorkeur kiest voor lichte en ‘ademende’ stoffen

 • wind- en waterdichte jas
 • evt. regenbroek
 • fleece
 • hoofddeksel (hoed, pet, sjaaltje,…) ter bescherming tegen de zon
 • evt. handschoenen, muts en sjaal
 • evt. thermisch ondergoed

Diversen

 • (bad-)handdoek
 • toiletpapier of hygiënische doekjes
 • zakmes voor de picknick
 • drinkfles of -zak
 • evt. fluitje (handig in noodsituaties of bij mist)
 • evt. (telescopische) wandelstokken
 • evt. powerbank voor de gps

EHBO

Stop je EHBO-set in je dagrugzak voor het geval er tijdens de wandeling iets mocht misgaan. In de handel zijn ook standaard EHBO-sets te koop. Hier enkele suggesties om je persoonlijke EHBO samen te stellen:

 • middel tegen reisziekte
 • ontsmettingsmiddel
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel tegen krampen
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • wond- en blarenpleisters van verschillende breedte
 • elastisch verband voor ingeval van verstuikingen
 • steriel gaas en kleefband

Geld

In Frankrijk betaal je met euro's. Je neemt best wat cash geld mee want niet in elke berghut kan je met de kaart terecht. 
We raden aan om je reisbudget deels in contanten, deels met de kaart te besteden. Neem ook wat cash mee voor als je onderweg in de hutten iets wil kopen.


Reisdocumenten

Voor reizen naar Frankrijk volstaat je identiteitskaart. meren en ondersteunen.

Meer informatie

Heb je een goed boek gelezen, een interessante website ontdekt…? Laat het ons weten. Wij geven je alvast volgende tips:

Internet

http://www.parcnational-vanoise.fr/


Wijzigingen

Anders Reizen behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief: