Frankrijk - Ezeltjestocht in de Tarn-et-Garonne


7 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »

Frankrijk - Ezeltjestocht in de Tarn-et-Garonne


7 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »

Frankrijk - Ezeltjestocht in de Tarn-et-Garonne


7 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »

Frankrijk - Ezeltjestocht in de Tarn-et-Garonne


7 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »

Frankrijk - Ezeltjestocht in de Tarn-et-Garonne


7 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »
Individuele reizen Frankrijk
Deze gezinsvriendelijke wandelweek in het zonnige zuiden van Frankrijk combineert een mooie natuur  met de rijke cultuur van prachtige middeleeuwse dorpjes - waarvan er maar liefst vier het keurmerk ‘mooiste dorp van Frankrijk’ bezitten.  Je vindt er de rust van een streek die (nog) niet door het toerisme werd ontdekt. Bovendien kan je voor een ezeltje kiezen als reisgezel.
Aantal dagen: 7 dagen
Reisnummer: 20FR5TGA
Reisdatum: Periode zelf te bepalen
Beschikbaar : Op aanvraag

Wandelniveau :

Natuur:
Cultuur:
Comfort:

Wat maakt deze reis bijzonder?

 • charmante chambre d'hôtes
 • zwemmen in rivieren
 • wandelen met een ezeltje
 • makkelijke tochten - gering hoogteverschil
 • afwisseling oude stadjes met natuur

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Dag 1

Bruniquel

Bruniquel is officieel geklasseerd als één van Frankrijks mooiste dorpjes. Het ligt op een hoogte boven de rivier de Aveyron. Kuier wat rond in de sfeervolle straatjes, je hebt er een prachtig uitzicht over de vallei.

Overnachting in een chambre d’hôtes. (A)

O = ontbijt    L = lunch    A = avondmaal

Dag 2

Bruniquel - luswandeling

Als je een ezeltje hebt gehuurd maak je daar vanmorgen alvast kennis mee. Na een korte initiatie trek je de natuur in. Aangezien de bagage met de wagen vervoerd wordt(en niet op de rug van de ezel) kunnen de kinderen het ezeltje afwisselend leiden of berijden. Je maakt een mooie luswandeling door het platteland langs het vestingstadje Montricoux. Aan de oevers van de Aveyron kan je hier en daar zeker pootjebaden. 

Tocht van 13,4 km, 4,5 uur stappen. Hoogteverschil: 250 m.

Overnachting in een chambre d’hôtes. (O, L, A)

Dag 3

Doorreis Bruniquel – Larroque (Abriols)

Zet je ogen en oren op scherp vandaag. Je trekt immers door het prachtige bos van Grésigne, een van Europa’s grootste eikenbossen en woonplaats van vele herten en kleine zoogdieren. Hoog boven de rivier de Vère zie je Puycelci, een dorp met Keltische roots. Vandaag en morgen overnacht je in Abriols, met mooi zicht op de vallei van Aveyron.

Tocht van 12 km, 4 uur stappen. Hoogteverschil: 350 m. 

Overnachting in een chambre d’hôtes. (O, L, A)

Dag 4

Luswandeling vanuit Larroque

Het pad klimt naar het gehucht Mespel vanwaar je een schitterend uitzicht krijgt over de streek Quercy. Hoogtepunt van vandaag is het ommuurde middeleeuws dorpje Puycelci.

Tocht van 10,4 km, ca. 4 uur stappen. Hoogteverschil: 400 m.

Overnachting in een chambre d’hôtes. (O, L, A)

Dag 5

Doorreis Larroque – Castelnau-de-Montmiral

De vlakte in de buurt van Larroque is getooid met charmante gehuchtjes. Je trekt er door een rustig landschap naar de vestingstad Castelnau-de-Montmiral, een plek met een turbulente geschiedenis. Strijk alvast neer op een terrasje van het uitzonderlijk mooie dorpsplein.

Wandeling van 13,8 km, 4,5 uur stappen. Hoogteverschil: 240 m.

Overnachting in een chambre d’hôtes. (O, L, A)

Dag 6

Luswandeling vanuit Castelnau-de-Montmiral

Waarschijnlijk zal je nog wat tijd willen doorbrengen in Castelnau. Het plaatsje ademt dan ook één en al geschiedenis. Al kuierend door de straten langs de vele vakwerkhuizen en booggewelven waan je je met een beetje fantasie in de middeleeuwen.

Tocht van 11,4 km, 4 uur stappen. Hoogteverschil: 215 m.

Overnachting in een chambre d’hôtes. (O, L, A)

Dag 7

Einde van het programma na het ontbijt. Transfer naar Bruniquel. (O)

Andere ezeltjestochten

Kijk ook even naar onze ezeltjestocht in de Ardèche, de regio van Vallon Pont-d’Arc aan de poort van één van de mooiste toeristische sites van Frankrijk, 'la Réserve Naturelle des Gorges de l'Ardèche'. 

Ezelweetjes

Een tijdje in de nabijheid van ezels wandelen brengt een mens in nauw contact met de natuur. Het is een geprivilegieerd contact, zeldzaam in onze hectische tijd. Voor vele mensen is een 'ezel-stapweek' dan ook een echte openbaring. Daarnaast vormen de ezels een link met een vervlogen landelijk leven: ze doen ons de grote traditie van het vervoer per (muil)ezel herbeleven, zoals dat in vroeger tijden gebruikelijk was. En tenslotte geeft een tocht met ezels ons het besef terug van wat 'menselijke' afstanden zijn. We moeten omwille van de dieren en van onszelf immers rekening houden met de lengte van het dagtraject, de hoogteverschillen, graasmogelijkheden, drinkwatervoorziening, enzovoort. Zaken waar wij 'automensen' vaak niet meer bij stilstaan. 
Ezels zijn bijzonder taai en hebben een groot uithoudingsvermogen. Hun gevoel voor oriëntatie is sterk ontwikkeld: ze vinden gemakkelijk hun thuis terug. En het is goed om weten dat ezels speelse grappenmakers zijn, maar ook aanhankelijk en voorzichtig. Geaaid worden vinden ze nooit onprettig en af en toe een lekkernij, bv. aan appel (géén snoep) maakt ze helemaal gelukkig.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Prijs

Geldig in 2020

7 dagen / 6 nachten: 
vanaf 12 jaar:

 • € 735 (familiekamer) 
 • € 790 (2-pers. kamer)
Kind op kamer ouders (enkel geldig bij 2 volbetalende personen):
 • 0 t.e.m. 1 jaar: € 76
 • 2 t.e.m. 11 jaar: € 470

Voorschot: € 220 per deelnemer

Inbegrepen

 • logies 
 • alle maaltijden vanaf het avondmaal op dag 1 t.e.m. het ontbijt van de laatste dag
 • bagagevervoer 
 • verblijftaks
 • retourtransfer naar Bruniquel
 • informatiepakket met wandelbeschrijvingen 
 • originele wandelkaart
 • gps-tracks
 • BTW

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis 
 • huur ezel
 • dranken en persoonlijke uitgaven
 • evt. inkomgelden
 • evt. verzekering
De ezelverhuurder vraagt een waarborg van 100 euro voor zijn materiaal. Deze krijg je terug op het einde van de vakantie en op voorwaarde dat het materiaal in goede staat weer wordt ingeleverd.

Toeslagen

 • Hoogseizoen 27/6 - 5/9 voor 6 nachten: € 44 (volwassenen), € 27 (kind 2-11 j.)
 • Huur ezel (5 dagen): € 225 (kan 1 kind dragen) 

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.
 5. Bij boeking minder dan 3 weken vóór het vertrek (late boeking) wordt een dossierkost van 30 euro aangerekend.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Aantal deelnemers

Dit is een individuele reis zonder begeleiding.
Het minimum aantal deelnemers is 2, het maximum hangt af van de capaciteit en beschikbaarheid van de overnachtingsplaatsen. In bepaalde gevallen kan de reis ook door 1 deelnemer worden gedaan, mits hij of zij er zich van bewust is dat alleen wandelen in vaak afgelegen gebieden risico's met zich meebrengt.

Beschikbaarheid

De boeking van een reis op individuele basis kunnen we nooit meteen bevestigen. Er moeten vaak meerdere overnachtingsplaatsen en dienstenverstrekkers gecontacteerd worden om na te gaan of ze beschikbaar zijn op jouw data. Dit neemt tijd in beslag. Onbeschikbaarheid van een logies kan ervoor zorgen dat de datum moet verschuiven. Reserveer daarom tijdig je reis. Wacht steeds met het vastleggen van vluchten of ander vervoer tot wij je boeking bevestigd hebben.

Reisperiode

Deze reis is mogelijk in de volgende periode:
van 1 april tot/met 31 oktober 2020

Tarn-en-Garonne ligt in een regio met een mild klimaat en vele uren zonneschijn. In juli en augustus liggen de gemiddelde dagtemperaturen tussen 26°C en  28°C, ’s nachts koelt het goed af.  De lente start al vrij vroeg en brengt mooie bloesems, september en oktober brengen een ‘indian summer’ met milde temperaturen. De wandelingen lopen deels in de schaduw, deels onbeschut. Tijdens de zomermaanden kan het overdag erg warm worden.

Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op Accuweather


Heen- en terugreis

Met het openbaar vervoer*

Thalys en TGV via Parijs tot Montauban (ca. 7 uur). Daarna taxi tot logies in Bruniquel (30 km). Voor informatie over treinen kan je terecht op de site van The Trainline

Met de wagen

Afstand Brussel - Bruniquel: ca. 930 km. Er is gratis parkeergelegenheid bij de chambre d’hôtes. De laatste dag is er een transfer terug voorzien naar je wagen in Bruniquel. 

Vertrek goed voorbereid op reis met VAB/Europesewegeninfo: toestand van de wegen, buitenlandse verkeersreglementen, wegenwerken, een druktekalender, enz. Check zeker of je voor jouw reisweg en bestemming een milieu-, wegen- of ecovignet nodig hebt.

 

* Je kan naar keuze zelf je treintickets boeken, of dit via Anders Reizen doen. 

In het laatste geval maakt de treinreis deel uit van het totale reispakket, waardoor je kan genieten van enkele bijkomende garanties:
- bijstand in geval van problemen met de trein;
- terugbetaling van de prijs van het ticket wanneer de reis niet kan doorgaan door onvermijdbare en buitengewone omstandigheden (overeenkomstig EU Richtlijn 2015/2302, omgezet door de wet van 21/11/2017 betreffende de verkoop van pakketreizen, gekoppelde reisarrangementen en reisdiensten).

Als het vervoer bij een reis niet is inbegrepen, en je wil een vlucht-, trein- of bootticket reserveren, dan kan dit ook via Anders Reizen. Daarbij worden volgende dossierkosten in rekening gebracht: voor tickets voor lijnvluchten 30 euro per reservatiedossier (niet per persoon) en voor chartervluchten 50 euro per persoon en per ticket. Voor alle andere vervoermiddelen: 25 euro per persoon en per biljet. Wens je een ticket te boeken, dan kan je dit per e-mail aanvragen, of je kan het bij het invullen van je online-reservatieformulier aanduiden. 

Let op! Als je zelf vervoer boekt, dien je rekening te houden met voldoende reistijd naar het eerste logies en weer terug. Hou rekening met minder frequente bus- en/of treinverbindingen tijdens weekends en op feestdagen.

 


Wandelniveau

 en . Tochten van 10 tot max. 14 km met geringe hoogteverschillen, max. 400 m. 

Kleinere kinderen kunnen zeker af en toe een stuk op de rug van de ezel meerijden. Het totale draaggewicht voor de ezeltjes mag max. 40 kg zijn, dat is inclusief pakzadel en ander materiaal. Men is hier zeer streng in. Het maximum gewicht voor kinderen die op de ezel willen meerijden is dan ook 20 kg.

Wij drukken het wandelniveau van elke reis uit in het ‘stappertjes-systeem’ van   tot . Het omvat zowel de fysieke als technische moeilijkheidsgraad. 


Gezien wandelen de hoofdactiviteit van deze reis is, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om aan deze wandelingen deel te nemen.

Minimum aantal deelnemers

2. Om praktische redenen is een reis met een ezeltje af te raden voor éénoudergezinnen met jonge kinderen. Neem contact op met het kantoor voor overleg.

Kinderen

 • Vanaf 4 jaar.
 • Gemakkelijke trajecten.
 • Zwemmogelijkheden
 • Een ezeltje als wandel-gezel
 • Familiekamers mogelijk.

Logies

Tijdens deze reis verblijf je in charmante chambres d’hôtes op basis van tweepersoons- of familiekamer met privaat sanitair. In Larroque en in Castelnau de Montmiral is er een zwembad in de chambre d'hôtes.

Maaltijden

In het dagschema staat steeds vermeld welke maaltijden er elke dag zijn inbegrepen:
O = ontbijt, L = lunch, A = avondmaal

 • Ontbijt in het logies is inbegrepen.
 • 5 x lunchpakketten inbegrepen. Tijdens de wandelingen kom je niets tegen waar je kan eten of eten kan kopen.
 • 6 x avondmaal is inbegrepen. Het avondmaal wordt genomen aan de table d’hôtes. Overal is het dagmenu inbegrepen voor onze klanten.

Bagagevervoer

De grote bagage wordt altijd vervoerd met een wagen. Het is niet de bedoeling dat deze wordt gedragen door de ezel, enkel je persoonlijke spullen voor de tocht, je picknick en af en toe een kind. Het ezeltje mag max. 40 kg dragen (dit gewicht is inclusief pakzadel, ander materiaal en één kind van max. 20 kg).

Huisdieren

Niet toegelaten.

Reisuitrusting

We beperken ons hier tot items die je zeker niet mag vergeten, of die aan bepaalde vereisten moeten voldoen. Evidente spullen als toiletgerief, gewone kledij, ondergoed,..die op elke reis meegaan, worden niet vermeld.

Informatie over reisuitrusting in het algemeen en een lijst van buitensportzaken waar je als deelnemer aan een van onze reizen korting krijgt, vind je hier.

Bagage

 • voor de hoofdbagage: vlot hanteerbare reiskoffer of -tas. Wanneer je meerdere keren van overnachtingsplaats wisselt, kies je met het oog op het bagagevervoer best voor een niet te groot formaat dat makkelijk stapelbaar is.
 • voor de wandelingen: comfortabel zittende kleine rugzak, deze moet alles kunnen bevatten wat je tijdens een dagwandeling nodig hebt. Een inhoud van 15 tot 30 liter volstaat meestal. Zorg bij voorkeur voor een model met regenhoes, of schaf deze apart aan. Zo blijft je dagbagage droog.

Schoenen & kousen

 • waterbestendige wandelschoenen met een goed zoolprofiel. Kies schoenen die de enkel omsluiten, omdat ze dan meer steun geven en daardoor de vermoeidheid en kans op verstuikingen verminderen. Zorg dat nieuwe schoenen ingelopen zijn.
 • lichte schoenen, sneakers of sandalen (voor buiten de wandelingen).
 • wandelkousen: deze speciale kousen (verkrijgbaar in buitensportzaken) zorgen voor goed vochttransport, isolatie en loopcomfort en drogen snel. Een kleine investering die je heel wat leed kan besparen (blaren, pijnlijke voeten,,…).
 • evt. watersandalen

Kledij

In plaats van één dik kledingstuk tegen de koude, draag je beter meerdere dunne ‘lagen’. Op die manier kan je je kledij doorheen de dag aanpassen aan de temperatuur.

 • voor alle kledij die je meeneemt, geldt dat je bij voorkeur kiest voor lichte en ‘ademende’ stoffen.
 • wind- en waterdicht jas
 • fleece
 • hoofddeksel (hoed, pet, sjaaltje) ter bescherming tegen de zon
 • zwemgerief

Diversen

 • (bad-)handdoek (voor zwempartijtjes in de rivier)
 • toiletpapier of hygiënische doekjes
 • zakmes voor de picknick
 • drinkfles of -zak
 • evt. powerbank voor de gps
 • zak- of hoofdlamp

Voor de picknick ontvang je ter plaatse een koeltas en brooddozen in bruikleen.

EHBO

Stop je EHBO-set in je dagrugzak voor het geval er tijdens de wandeling iets mocht misgaan. In de handel zijn ook standaard EHBO-sets te koop. Hier enkele suggesties om je persoonlijke EHBO samen te stellen:

 • ontsmettingsmiddel
 • middel tegen reisziekte
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel tegen krampen
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • wond- en blarenpleisters van verschillende breedte (bijv. second skin)
 • elastisch verband voor ingeval van verstuikingen
 • steriel gaas en kleefband

Geld

In Frankrijk betaal je met euro’s. Op heel wat plaatsen kan je vlot met krediet- en betaalkaarten terecht, zowel om te betalen als om geld uit de automaat te halen. We raden aan om je reisbudget deels in contanten, deels met de kaart te besteden.

Reisdocumenten

Voor reizen naar Frankrijk volstaat je identiteitskaart. Voor kinderen tot 12 jaar is een kids-ID vereist.

Als niet beide ouders meereizen, is het raadzaam het schriftelijk akkoord van de andere ouder op papier te zetten, de handtekening door de gemeente voor echt te laten verklaren en deze schriftelijke toestemming mee te nemen op reis. Wanneer het kind en de ouder niet dezelfde familienaam hebben, kan een kopie van de geboorteakte dienen als bewijs van verwantschap.


Wijzigingen

Anders Reizen behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief: