Frankrijk - Queyras: winter in het hart van de Franse Alpen


7 dagen

Periode zelf te bepalen

vanaf € 620


Boek deze reis »

Frankrijk - Queyras: winter in het hart van de Franse Alpen


7 dagen

Periode zelf te bepalen

vanaf € 620


Boek deze reis »

Frankrijk - Queyras: winter in het hart van de Franse Alpen


7 dagen

Periode zelf te bepalen

vanaf € 620


Boek deze reis »

Frankrijk - Queyras: winter in het hart van de Franse Alpen


7 dagen

Periode zelf te bepalen

vanaf € 620


Boek deze reis »

Frankrijk - Queyras: winter in het hart van de Franse Alpen


7 dagen

Periode zelf te bepalen

vanaf € 620


Boek deze reis »
Individuele reizen Frankrijk
In het hart van de Hoge Alpen strekt zich het Parc Régional du Queyras uit, een waar ‘au bout du monde’ met een ongekende schoonheid en variatie aan landschappen. Zowat twee derden van de Queyras liggen boven 2000 m, en zijn isolement maakt het tot een fragiel en authentiek gebied. Je vindt er alles wat je van een berglandschap verwacht; zacht glooiende valleien, machtige pieken, de ruwe bergpassen en uitgestrekte pijnboombossen. Deze enorme natuurlijke rijkdom in combinatie met een ecologisch verantwoord parkbeleid en kleinschalig gehouden logementen, maken het tot een unieke bestemming. Ook in de winter, onder een witte mantel van sneeuw, zal de Queyras zeker weten te bekoren.
Prijs: vanaf € 620
Aantal dagen: 7 dagen
Reisnummer: 20FR5QRW
Reisdatum: Periode zelf te bepalen
Beschikbaar : Op aanvraag

Wandelniveau :
Natuur:
Cultuur:
Comfort:

Wat maakt deze reis bijzonder?

 • Nagenoeg ongeschonden bergregio
 • Authentieke, vaak hoog- en mooi gelegen dorpjes
 • Weidse uitzichten
 • Hoogste dorp van Frankrijk: Saint-Veran
 • 300 dagen zon per jaar

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Wijzigingen

Eventuele aanpassing(en) aan het dagschema kunnen noodzakelijk zijn afhankelijk van slechte weersomstandigheden of begaanbaarheid van het terrein. Indien dit het geval is mag je er altijd van uitgaan dat deze wijzigingen zijn gemaakt met het oog op het verzekeren van je veiligheid en comfort.

Dag 1 Château-Ville-Vieille (1410 m)

Bij aankomst is er een in je logies is er een korte introductie gepland met onze lokale partner.  Je overloopt samen het programma en krijgt uitleg over het materiaal. Daarna kan je alvast de sneeuwschoenen uitproberen!

Overnachting. (A)

O = ontbijt     A = avondmaal

Dag 2 Souliers (1850 m)

Via Château-Queyras en zijn fort bereik je de machtige ruwe kloof van de rivier Guil. Je maakt een mooie klim langs de zonnige zijde naar het bergmeer Lac de Roue op 1850 m, je komt hier terecht in een prachtige streek die wat doet denken aan een Canadees rots-landschap.  Tegen het einde van de dag maak je een schitterende balkonwandeling naar Souliers, absoluut één van de mooiste dorpjes van de Queyras. Tocht van 5 uur, + 450 m / - 150 m.

Overnachting. (O, A)

Dag 3 Aiguilles (1505 m)

De mooie balkonwandeling van gisteren wordt ook vandaag verder gezet. Je kijkt uit over de dorpjes die zich vastklampen aan de flanken van de vallei en de witte toppen rondom. Als het weer meezit kan je ten volle genieten van het bijzondere licht dat in dit hooggelegen berggebied valt. De kans op mooi weer is overigens behoorlijk groot, want de Queyras staat bekend als één van de meest zonrijke gebieden van de Alpen. Tocht van 5,5 uur, + 250 m / - 400 m.

Overnachting. (O, A)

Dag 4 Saint-Véran (2040 m)

Vandaag bereik je Saint-Véran, ontegensprekelijk het mooiste en meest typische dorpje mèt bovendien een autovrij centrum. Saint-Véran is het hoogstgelegen dorp van Europa (t.t.z. van alle dorpen met historische oorsprong en met een eigen gemeentehuis). Het kwam op deze hoogte tot ontwikkeling dankzij het goede klimaat, de aanwezigheid van een belangrijke handelsroute met Italië en de bijzondere vruchtbaarheid van de bodem. Als je in de oude straten rondloopt, valt het op hoeveel oude boerderijen en zonnewijzers het dorp telt. Tocht van  5,5 uur. + 250 m / - 400 m.

Overnachting. (O, A)

Dag 5 Molines (1750 m)

Rustige afdaling naar de rivier de Aigue Blanche. Daarna duik je het bos in waar statige dennen en lariksen het decor vormen. Bij de Crête de Curlet (2301 m) kijk je uit op Saint-Véran en de voorliggende pieken. Overnachting in de vallei van Molines waar de Queyras zich een ander gezicht aanmeet: breed en zacht glooiend, vriendelijker zeg maar...Nochtans is ze aan alle kanten omringd door bergtoppen van meer dan 3000 m hoogte. Hier zie je trouwens de berg die heel de Queyras domineert, de Monte Viso met z'n 3841 hoogtemeters. Tocht van 5 uur. + 500 m / - 650 m.

Overnachting. (O, A)

Dag 6 Château-Ville-Vieille (1450 m)

Bij de Prés Fromage, waar tijdens de zomer de koeien grazen maken rotsen plaats voor mals groene alpenweiden. Hier word je omringd door een wit paradijs van alpentoppen. De Sommet Bucher (2254 m) biedt een geweldig uitzichtpunt hier in het hart van de Queyras. Wat volgt is een lange en mooie afdaling door het bos terug naar Ville-Vieille. Tocht van 5,5 uur, + 500 m / - 700 m.

Overnachting. (O, A)

Dag 7 Einde

Einde na ontbijt. (O)

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Prijs

Prijzen geldig in 2020

- Overnachtingen in slaapzaaltjes in gîte : € 620 p.p.

- Overnachtingen in tweepersoonskamers in hotels: € 890 p.p.

 


Voorschot: € 175 per deelnemer

Inbegrepen

 • logies 
 • ontbijt en avondmaal
 • bagagevervoer
 • informatiepakket met wandelbeschrijvingen
 • originele topografische wandelkaart op schaal 1/30000
 • huur van materiaal: sneeuwschoenen, telescopische wandelstokken en een nooduitrusting (+ uitleg door een professionele berggids)
 • BTW

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis 
 • middagmaal
 • dranken en persoonlijke uitgaven
 • evt. inkomgelden
 • evt. verzekering

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.
 5. Bij boeking minder dan 3 weken vóór het vertrek (late boeking) wordt een dossierkost van 30 euro aangerekend.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Aantal deelnemers

Dit is een individuele reis zonder begeleiding.
Het minimum aantal deelnemers is 2, het maximum hangt af van de capaciteit en beschikbaarheid van de overnachtingsplaatsen. In bepaalde gevallen kan de reis ook door 1 deelnemer worden gedaan, mits hij of zij er zich van bewust is dat alleen wandelen in vaak afgelegen gebieden risico's met zich meebrengt.

Beschikbaarheid

De boeking van een reis op individuele basis kunnen we nooit meteen bevestigen. Er moeten vaak meerdere overnachtingsplaatsen en dienstenverstrekkers gecontacteerd worden om na te gaan of ze beschikbaar zijn op jouw data. Dit neemt tijd in beslag. Onbeschikbaarheid van een logies kan ervoor zorgen dat de datum moet verschuiven. Reserveer daarom tijdig je reis. Wacht steeds met het vastleggen van vluchten of ander vervoer tot wij je boeking bevestigd hebben.

Reisperiode

Dagelijks vertrek mogelijk van 21/12/2019 tot 1/4/2020 (laatste vertrek). Niet mogelijk tussen 26/12/2019 en 1/1/2020. Gezien de kleinschaligheid van het logies is tijdig boeken een aanrader.

Heen- en terugreis

Met de trein

Dag- of nachttrein tot Montdauphin-Guillestre (1 of 2 keer overstappen). Ville-Vieille ligt op een dertigtal kilometer hier vandaan.  Tijdens de wintermaanden is er een beperkte busverbinding naar de Queyras, de uren voor 2020 zijn nog niet gekend. Je kan natuurlijk ook altijd een taxi nemen. Hou er rekening mee dat er tijdens de weekends minder bussen en treinen rijden. Check altijd op voorhand de treinuren. 

Voor informatie over treinen: https://www.thetrainline.com/.

* Je kan naar keuze zelf je treintickets boeken, of dit via Anders Reizen doen. 
In het laatste geval maakt de treinreis deel uit van het totale reispakket, waardoor je kan genieten van enkele bijkomende garanties:

 • bijstand in geval van problemen met de trein;
 • terugbetaling van de prijs van het ticket wanneer de reis niet kan doorgaan door onvermijdbare en buitengewone omstandigheden (overeenkomstig EU Richtlijn 2015/2302, omgezet door de wet van 21/11/2017 betreffende de verkoop van pakketreizen, gekoppelde reisarrangementen en reisdiensten).

Bij aankoop van een vervoersbiljet via Anders Reizen, voor pakketreizen waarbij het vervoer niet is inbegrepen, worden volgende dossierkosten in rekening gebracht: voor vliegtuigtickets 30 euro per reservatiedossier, voor alle andere vervoermiddelen 25 euro per persoon en per biljet.

Met de wagen

Afstand Brussel – Ville Vieille: ca. 1000 km. Je kan de wagen achterlaten bij het eerste logies. De wandeling eindigt hier ook terug.

 • Voor informatie over de toestand van de wegen in Europa, buitenlandse verkeersreglementen, milieumaatregelen, een druktekalender, enz. kan je op deze link terecht. 
 • Lees zeker de aanbevelingen omtrent het rijden naar sneeuwbestemmingen, voor vele cols zijn bijvoorbeeld sneeuwbanden of -kettingen verplicht. Ook is het van belang om de route via GPS te checken, sommige routes of cols zijn tijdens de wintermaanden vaak niet toegankelijk voor autoverkeer omdat deze niet sneeuwvrij worden gemaakt.


 • Niveau

  . Tochten van gemiddeld 5 à 5,5 uur stappen. Max. 10 à 15 km stappen voor de vallei-wandelingen en met 300 tot 500 m klimmen of dalen voor de bergetappes.

  Als er geen sneeuw ligt tijdens jouw reisperiode kan je deze wandelreis perfect zonder sneeuwschoenen lopen. Neem daarom altijd goede bergschoenen mee. De wandelreis op sneeuwschoenen vereist geen technische vaardigheden. Kunnen kaart- en kompaslezen is onontbeerlijk voor deze reis. Je ontvangt gedetailleerde wandelbeschrijvingen die echter slechts indicatief zijn omdat de paden niet gemarkeerd zijn. Bovendien zijn in de winter de paden ondergesneeuwd en moet je je een weg banen, hetzij door het spoor van je voorgangers (wat uiteraard sneller is), maar soms ook door verse sneeuw.

  Wandelen op sneeuwschoenen is iets zwaarder dan gewoon wandelen. De sneeuwschoenen - langwerpige frames die onder je wandelschoenen worden bevestigd – verhinderen dat je wegzakt in de sneeuw en laten je toe de gebaande paden te verlaten. De lengte van een tocht is geen indicatie voor het aantal stapuren en hangt vaak af van de weers- en sneeuwconditie. Een tocht in de verse sneeuw kan tot 40 % meer tijd in beslag nemen.

  GPS-tracks zijn beschikbaar. Klik hier voor meer informatie over wandelen met gps.

  Klik hier voor meer uitleg over de zwaarte van de reizen.
  Gezien wandelen de hoofdactiviteit van deze reis is, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om aan deze wandelingen deel te nemen.

  Logies

  Bij de reservatie heb je de keuze tussen:

  • overnachtingen in een gîte, je slaapt dan in kleine comfortabele slaapzaaltjes (4 tot 8 plaatsen) steeds met gemeenschappelijk sanitair (douche en toilet) op de gang. Lakens en handdoeken moet je zelf voorzien. Enkele gîtes beschikken ook over tweepersoonskamers.
  • overnachtingen in tweepersoonskamers met eigen sanitair in hotels. Indien er geen beschikbaarheid is in de hotels kan het ook zijn dat er wordt uitgeweken naar gîtes die beschikken over tweepersoonskamers.

  In Souliers (dag 2) overnacht je altijd in een gîte.


  Maaltijden

  • Ontbijt in het logies is inbegrepen.
  • Lunches zijn niet inbegrepen. In de dorpjes zijn er voldoende winkels om je aankopen te doen maar je kan zeker ook een lunchpakket laten klaarmaken in het logies. Geef dit wel bij aankomst door aan de keuken.
  • Avondmaal is inbegrepen.

  Klimaat

  De Queyras biedt in principe sneeuwzekerheid tussen eind december en begin april. Het programma situeert zich steeds tussen 1500 à 2000 m hoogte. Het kan natuurlijk altijd zijn dat de sneeuw ontbreekt op lagere hoogte, vooral naar het einde van het seizoen toe. Het is van belang dat je elke dag het weerbericht checkt alvorens je gaat wandelen. Aanpassingen aan het wandelprogramma zijn altijd mogelijk in functie van de sneeuw- en andere weerscondities.

  Informatie over het klimaat in het algemeen kan je vinden op: www.weatherbase.com.

  Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op: www.accuweather.com.

   


  Reisuitrusting

  We beperken ons hier tot items die je zeker niet mag vergeten, of die aan bepaalde vereisten moeten voldoen. Evidente spullen als toiletgerief, gewone kledij, ondergoed,… die op elke reis meegaan, worden niet vermeld.  Informatie over reisuitrusting in het algemeen en een lijst van buitensportzaken waar je als Anders Reizen-deelnemer korting krijgt, vind je op deze webpagina rechts, onder 'Algemene reistips'.

  Bagage

  • voor de hoofdbagage: vlot hanteerbare valies of reistas, bij voorkeur met wieltjes zodat ze makkelijk te verplaatsen is. Wanneer je meerdere keren van overnachtingsplaats wisselt, kies je beter voor een niet te groot formaat dat makkelijk stapelbaar is (met het oog op het bagagevervoer).
  • voor de wandelingen: comfortabel zittende kleine rugzak, deze moet alles kunnen bevatten wat je tijdens een dagwandeling nodig hebt. Een inhoud van 30 tot 35 liter volstaat meestal (40 l indien je koos voor overnachting in gîtes). Zorg bij voorkeur voor een model met regenhoes, of schaf deze apart aan. Zo blijft je dagbagage droog. Zorg ook dat je je sneeuwschoenen aan je rugzak kan bevestigen. 

  Materiaal

  In dit programma worden sneeuwschoenen en skistokken ter plaatse verstrekt (tegen betaling). Sneeuwschoenen zijn in feite geen ’schoenen‘: het zijn langwerpige frames die onder je wandelschoenen worden bevestigd. Vaak gebeurt dit door middel van een rubberen riem, maar op steil terrein zijn sterkere bindingen nodig. Je wandelschoenen moeten waterdicht en enkelomsluitend zijn. Skistokken zijn niet echt nodig, maar vergemakkelijken het wandelen, vooral bij het klimmen.

  Slaapgerief

  Enkel van toepassing bij overnachting in de gîtes:
  • lakenzak
  • sneldrogende handdoeken
  • evt. oordopjes

  Schoenen & kousen

  • comfortabele hoge wandelschoenen die een goed zoolprofiel hebben. Kies voor schoenen die de enkel omsluiten, omdat ze dan meer steun geven en daardoor de vermoeidheid en kans op verstuikingen verminderen. Zorg dat nieuwe schoenen ingelopen zijn.
  • lichte schoenen (voor 's avonds)
  • warme wandelkousen: deze speciale kousen (verkrijgbaar in buitensportzaken) zorgen voor goed vochttransport, isolatie en loopcomfort en drogen snel. Een kleine investering die je heel wat leed kan besparen (blaren, pijnlijke voeten,,…).
  • getten (waterdichte onderbeenbeschermers): deze voorkomen dat water op vochtig terrein of bij zware regen in je schoenen dringt.

  Kledij

  Voor alle kledij die je meeneemt, geldt dat je bij voorkeur kiest voor lichte en ‘ademende’ stoffen. In plaats van één dik kledingstuk tegen de koude, draag je beter meerdere dunne ‘lagen’. Op die manier kan je je kledij doorheen de dag aanpassen aan de temperatuur.

  • een warme en soepele broek (geen jeans) + waterdichte overbroek (een skibroek is doorgaans te warm)
  • caleçon eventueel voor ’s avonds
  • warme wind- en waterdicht jack liefst met kap en opstaande kraag
  • fleece
  • warme muts
  • sjaal
  • min. 2 paar handschoenen
  • evt. lange onderbroek
  • evt. thermisch ondergoed

  Diversen

  • toiletpapier of hygiënische doekjes
  • geldbeugel of heuptasje
  • zakmes voor de picknick (verpak dit niet in je handbagage als je met het vliegtuig reist)
  • een thermos (voor koude dranken maar zeker ook om een warme drank te kunnen meenemen tijdens de wandeling)
  • zak- of hoofdlamp
  • nooddeken

  EHBO

  In de handel zijn standaard EHBO-sets te koop (bijvoorbeeld Care Plus of Travel Safe), deze zijn vaak goedkoper dan wanneer je alles apart koopt. Stop het tasje in je dagrugzak zodat je het altijd bij je hebt mocht er tijdens de wandeling iets misgaan.

  Hier nog enkele suggesties om je persoonlijke EHBO samen te stellen:

  • middel tegen reisziekte
  • ontsmettingsmiddel
  • pijnstillend en koortswerend middel
  • middel tegen krampen
  • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
  • wond- en blarenpleisters van verschillende breedte (bijv. second skin)
  • elastisch verband voor ingeval van verstuikingen
  • steriel gaas en kleefband

  Geld

  In Frankrijk betaal je met euro's. Je neemt best wat cash geld mee. We raden aan om je reisbudget deels in contanten, deels met de kaart te besteden. Neem bij voorkeur meerdere kaarten mee, die je op verschillende plaatsen bewaart. Zo kom je niet in de problemen bij verlies of diefstal, of wanneer je kaart onleesbaar wordt.

  Geld uit de automaat halen kan met een betaalkaart (Bancontact/Maestro) of een kredietkaart (Visa, Mastercard,…). Let op: voor afhalingen met kredietkaart worden kosten aangerekend; daarom doe je dit beter met een gewone betaalkaart.

  Reisdocumenten

  Voor reizen naar Frankrijk volstaat je identiteitskaart. Ook kinderen jonger dan 12 dienen in het bezit te zijn van een identiteitsbewijs mét foto, aan te vragen op het gemeentehuis.

  Bijkomende informatie kan je vinden op: http://diplomatie.belgium.be/nl (Op reis in het buitenland).

  Tip: Maak een kopie van je identiteitskaart en bewaar deze apart. Of beter nog: maak er een foto van die je op je smartphone zet, of oplaadt naar een plaats waar je hem in geval van nood kan terugvinden.

  Tip: Laat weten waar je bent!
  In elk land kunnen er crisissen, aanslagen of ongelukken gebeuren. Registreer je reis via Travellers Online. Zo kan de FOD Buitenlandse Zaken je indien nodig makkelijker informeren en ondersteunen. https://travellersonline.diplomatie.be/


  Meer informatie

  Heb je een goed boek gelezen, een interessante website ontdekt…? Laat het ons weten. Wij geven je alvast volgende tips:

  https://www.grenoble-tourisme.com/fr/

   

     Wijzigingen

  Anders Reizen behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

  Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

  De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
  • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
  • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
  • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
  • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
  • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
  Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

  Blijf op de hoogte van deze reis

  en ontvang onze nieuwsbrief: