Frankrijk - De Opaalkust


3 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »

Frankrijk - De Opaalkust


3 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »

Frankrijk - De Opaalkust


3 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »

Frankrijk - De Opaalkust


3 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »

Frankrijk - De Opaalkust


3 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »
Individuele reizen Frankrijk
De benaming Opaalkust slaat op de blauwgroene zee tussen Boulogne-sur-Mer en Calais die er contrasteert met de gele zandstranden, duinen en steile witte krijtkliffen. Achter de duinen liggen groene, glooiende valleien met moerassen, akkers en weilanden. Je maakt hier lange verkwikkende wandelingen hoog boven de zee al dan niet afgewisseld met culturele bezoekjes aan musea en interessante kustplaatsen.
Aantal dagen: 3 dagen
Reisnummer: 20FR5OPA
Reisdatum: Periode zelf te bepalen
Beschikbaar : Op aanvraag

Wandelniveau :
Natuur:
Cultuur:
Comfort:

Wat maakt deze reis bijzonder?

 • Mooie kliffen: Cap Gris Nez, Cap Blanc Nez,...
 • Boulogne-sur-Mer
 • Prachtige stranden en duinen
 • Aquarium Nausicaä

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Deze reis scoort

9,1

11 Beoordelingen

Algemene reistips

Dag 1

Aankomst in Wimereux, een aangenaam plaatsje met mooie belle époque-villa’s. We kozen een comfortabel en gezellig familiaal gerund hotelletje uit met sauna, gelegen op korte afstand van de dijk en het mooie zandstrand. Het avondmaal neem je naar keuze in een restaurantje in de buurt.

Dag 2

Je kan kiezen uit een aantal tochten al dan niet gecombineerd met een brokje cultuur:
 • Naar het fort van Ambleteuse via de 'Pointe aux Oies' en de uitgestrekte duinen 'de la Slack'.
  Tocht 11,5 km, 3 uur stappen.
 • Via het lieflijke watermolen-valleitje van de Denacre wandel je naar Boulogne-sur-Mer. Je kan de wandeling uitbreiden met een bezoek aan de middeleeuwse ommuurde stad Boulogne, de haven en het boeiende zeemuseum Nausicaa dat met z’n 1000 diersoorten bekendheid geniet in gans Europa.
  Wandeling van 16 km. 4 uur stappen.
 • Eén van de heerlijkste strandwandelingen die je aan de Noordzee kan maken loopt van het kustplaatsje Aurdresselles via het binnenland naar het gezellige vissersdorpje Wissant. Je wandelt van de enige statige hoeve naar de andere, over stille landwegen die golvende velden doorkruisen. Van bij Wissant volg je de kust naar Cap Griz Nez en weer terug naar Audresselles (ingekorte variante beschikbaar).
  Wandeling van 14, 17 of 24 km. 3,5, 4,5 of 6 uur stappen.
 • Een kortere wandeling in de baai van Wissant over het prachtige strand en langs mooie, besloten paden die je doorheen de achterliggende duinen van Châtelet en Aval leiden.
  Wandeling van 11 km, 2,5 uur stappen.
 • Wandeling naar de klif van Cap Blanc Nez die machtig uit de zee oprijst.  Onderweg kan je het museum van de Transmanche bezoeken. Hier maak je kennis met de utopische projecten die op stapel werden gezet om de drukst bevaarde zeestraat ter wereld over te steken (op zee, ondergronds, in de lucht) tot de Kanaaltunnel er kwam. 
  Wandeling van 15 km, 3,5 uur stappen.
Ontbijt inbegrepen.

Dag 3

Einde na het ontbijt. Extra nachten mogelijk (zie toeslagen).

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Prijs

Prijzen geldig in 2020

3 dagen / 2 nachten: € 175 p.p. in een tweepersoonskamer
3 dagen / 2 nachten: € 140 p.p. in een driepersoonskamer


Voorschot: gelijk aan de volledige reissom

Inbegrepen

 • logies 
 • ontbijt 
 • infopakket met wandelbeschrijvingen 
 • originele IGN wandelkaarten
 • BTW
 • verblijfstaks (€ 1 p.p. / nacht)

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis 
 • middag- en avondmalen 
 • evt. verzekering
 • evt. inkomgelden en persoonlijke uitgaven

Toeslagen

 • Eenpersoonskamer samenreizend: € 40 p.p. / n.
 • Prijs extra nacht KO: € 70 p.p. in een tweepersoonskamer; € 55 in een driepersoonskamer

Kortingen

 • Kinderen tot 2 jaar: gratis (kinderbedje beschikbaar)

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.
 5. Bij boeking minder dan 3 weken vóór het vertrek (late boeking) wordt een dossierkost van 30 euro aangerekend.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Aantal deelnemers

Dit is een individuele reis zonder begeleiding.
Het minimum aantal deelnemers is 2, het maximum hangt af van de capaciteit en beschikbaarheid van de overnachtingsplaatsen. In bepaalde gevallen kan de reis ook door 1 deelnemer worden gedaan, mits hij of zij er zich van bewust is dat alleen wandelen in vaak afgelegen gebieden risico's met zich meebrengt.

Beschikbaarheid

De boeking van een reis op individuele basis kunnen we nooit meteen bevestigen. Er moeten vaak meerdere overnachtingsplaatsen en dienstenverstrekkers gecontacteerd worden om na te gaan of ze beschikbaar zijn op jouw data. Dit neemt tijd in beslag. Onbeschikbaarheid van een logies kan ervoor zorgen dat de datum moet verschuiven. Reserveer daarom tijdig je reis. Wacht steeds met het vastleggen van vluchten of ander vervoer tot wij je boeking bevestigd hebben.

Reisperiode

Deze reis is mogelijk in de volgende periode:
het hele jaar door

Het hele jaar door.

Heen- en terugreis

Met de wagen

Afstand vanuit Brussel: ca. 225 km. Er is een parking bij het hotel maar de plaatsen zijn zeer beperkt en betalend (€8 / dag). Je dient deze op voorhand te reserveren, ter plaatse te betalen.

Met de trein

Vlotte verbinding via Rijsel en Calais naar Wimille-Wimereux (ca. 3 u.). In het kader van de wandelingen is busvervoer mogelijk, op de site van Région Hauts-de-France kan je terecht voor de meest recente busuren.

Op de website van de VTB-VAB kan je terecht voor extra informatie zoals bijvoorbeeld toltarieven, files, verkeersreglementen in het buitenland,…

In bepaalde steden van Frankrijk (Parijs, Rijsel, Lyon,…) is een milieuvignet verplicht. VAB raadt aan om een vignet aan te schaffen. Het kost niet veel tijd, blijft geldig zo lang je je wagen bezit en zo kom je niet voor verrassingen te staan als er plots een milieu alarm van kracht wordt. Het vignet kost je € 3,7 en € 1,1 voor de verzending. De enige officiële site waar je het certificaat kan aankopen: https://www.certificat-air.gouv.fr. Op bepaalde Franse wegen moet ‘péage’ of tol worden betaald.


Niveau

tot . Eenvoudige tochten over makkelijk terrein gaande van  11 tot 24 km. De langste wandelingen kan je inkorten tot 17 en 14 km.
Gezien wandelen de hoofdactiviteit van deze reis is, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om aan deze wandelingen deel te nemen.

Kinderen

 • vanaf 10 jaar
 • mooie uitgestrekte zandstranden
 • eenvoudige wandelingen
 • talrijke getuigenissen uit het oorlogsverleden van de streek (bunkers, musea, kerkhoven,...)
 • Boulogne-sur- Mer met het Nationaal Zeecentrum 'Nausicaa', zie http://www.nausicaa.nl/

Logies

Comfortabel familiaal gerund drie-sterren hotelletje te Wimereux. Tweepersoonskamers met privé sanitair.

 • WIFI beschikbaar
 • Sauna (€15 / uur)
 • Gezellige bar / salon

Maaltijden

 • Ontbijtbuffet in het logies is inbegrepen.
 • De picknick kan je aankopen in een winkeltje in Wimereux. Het hotel zelf biedt geen picknicks aan. Je kan er wel sandwiches bestellen.
 • Voor het diner ben je vrij te kiezen uit één van de talloze restaurantjes in de buurt; tips aan de receptie van het hotel.

Huisdieren

Niet toegelaten.

Klimaat

Mild en gematigd zeeklimaat met in verhouding geen al te grote verschillen tussen de zomer- en wintermaanden. De gemiddelde jaartemperatuur bedraagt in deze regio 11°C. Neerslag valt er in alle seizoen, al telt de herfst de meeste regendagen. De regio  zelfs in de droogste maanden redelijk veel regenval.

 

Verdere informatie over het klimaat in het algemeen kan je vinden op: www.weatherbase.com.

Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op: www.accuweather.com.


Reisuitrusting

We beperken ons hier tot items die je zeker niet mag vergeten, of die aan bepaalde vereisten moeten voldoen. Evidente spullen als toiletgerief, gewone kledij, ondergoed,… die op elke reis meegaan, worden niet vermeld. Meer gedetailleerde informatie en tips vind je op onze website.

Bagage

 • voor de hoofdbagage: vlot hanteerbare valies of reistas, bij voorkeur met wieltjes zodat ze makkelijk te verplaatsen is. Wanneer je meerdere keren van overnachtingsplaats wisselt, kies je beter voor een niet te groot formaat dat makkelijk stapelbaar is (met het oog op het bagagevervoer).
 • voor de wandelingen: comfortabel zittende kleine rugzak, deze moet alles kunnen bevatten wat je tijdens een dagwandeling nodig hebt. Een inhoud van 15 tot 30 liter volstaat meestal. Zorg bij voorkeur voor een model met regenhoes, of schaf deze apart aan. Zo blijft je dagbagage droog.

Schoenen & kousen

 • comfortabele wandelschoenen die een goed zoolprofiel hebben. Kies voor schoenen die de enkel omsluiten, omdat ze dan meer steun geven en daardoor de vermoeidheid en kans op verstuikingen verminderen. Zorg dat nieuwe schoenen ingelopen zijn.    
 • lichte schoenen, sneakers of sandalen (voor buiten de wandelingen).
 • wandelkousen: deze speciale kousen (verkrijgbaar in buitensportzaken) zorgen voor goed vochttransport, isolatie en loopcomfort en drogen snel. Een kleine investering die je heel wat leed kan besparen (blaren, pijnlijke voeten,,…).
 •   

Kledij

 • voor alle kledij die je meeneemt, geldt dat je bij voorkeur kiest voor lichte en ‘ademende’ stoffen. In plaats van één dik kledingstuk tegen de koude, draag je beter meerdere dunne ‘lagen’. Op die manier kan je je kledij doorheen de dag aanpassen aan de temperatuur.
 • wind- en waterdicht jack
 • fleece
 • hoofddeksel (hoed, pet, sjaaltje,…) ter bescherming tegen de zon
 • evt. zwemgerief

Diversen

 • toiletpapier of hygiënische doekjes
 • geldbeugel of heuptasje
 • zakmes voor de picknick    
 • evt. drinkbus (we vermijden liever het gebruik van wegwerpflessen)
 •    

EHBO

In de handel zijn standaard EHBO-sets te koop (bijvoorbeeld Care Plus of Travel Safe), deze zijn vaak goedkoper dan wanneer je alles apart koopt. Stop het tasje in je dagrugzak zodat je het altijd bij je hebt mocht er tijdens de wandeling iets misgaan.

Hier nog enkele suggesties om je persoonlijke EHBO samen te stellen:

 • middel tegen reisziekte
 • ontsmettingsmiddel
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel tegen krampen
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • wond- en blarenpleisters van verschillende breedte (bijv. second skin)
 • elastisch verband voor ingeval van verstuikingen
 • steriel gaas en kleefband

Geld

In Frankrijk betaal je met euro's. Je neemt best wat cash geld mee. We raden aan om je reisbudget deels in contanten, deels met de kaart te besteden. Neem bij voorkeur meerdere kaarten mee, die je op verschillende plaatsen bewaart. Zo kom je niet in de problemen bij verlies of diefstal, of wanneer je kaart onleesbaar wordt.

Geld uit de automaat halen kan met een betaalkaart (Bancontact/Maestro) of een kredietkaart (Visa, Mastercard,…). Let op: voor afhalingen met kredietkaart worden kosten aangerekend; daarom doe je dit beter met een gewone betaalkaart.

Formaliteiten

Voor reizen naar Frankrijk volstaat je identiteitskaart. Ook kinderen jonger dan 12 dienen in het bezit te zijn van een identiteitsbewijs mét foto, aan te vragen op het gemeentehuis.

Bijkomende informatie kan je vinden op: http://diplomatie.belgium.be/nl (Op reis in het buitenland).Wijzigingen

Anders Reizen behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief: