Frankrijk - Multisport in de Pyreneeën


8 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »

Frankrijk - Multisport in de Pyreneeën


8 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »

Frankrijk - Multisport in de Pyreneeën


8 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »

Frankrijk - Multisport in de Pyreneeën


8 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »

Frankrijk - Multisport in de Pyreneeën


8 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »
Individuele reizen Frankrijk
Het natuurreservaat 'Néouvielle' is een uniek stukje ongerepte natuur in de Franse Pyreneeën en een  paradijsje voor de bergwandelaar. Het park wordt gekenmerkt door de talrijke prachtige bergmeren,  omringd door rode dennen en granieten bergpieken, waaronder een tiental drieduizenders. Je verblijft in een charmante chambre d'hôtes bij een Vlaams koppel in een dorpje aan de voet van het massief en beleeft er een uitdagende multisport-week.  
Aantal dagen: 8 dagen
Reisnummer: 20FR5NVM
Reisdatum: Periode zelf te bepalen
Beschikbaar : Op aanvraag

Wandelniveau :
tot

Natuur:
Cultuur:
Comfort:

Wat maakt deze reis bijzonder?

 • Logeren bij Vlamingen
 • Tocht naar een berghut met bbq 
 • Nabijheid van vele 'cols'
 • Talrijke outdoor-activiteiten in de omgeving

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Deze reis scoort

9,4

5 Beoordelingen

Algemene reistips

Dag 1 Aankomstdag

Aankomst in Cadéac bij het natuurpark van de Néouvielle waar je je intrek neemt in de chambre d'hôtes van een Vlaams echtpaar. De kamers zijn eenvoudig maar mooi ingericht en bijna elke avond word je verwend met lekkere gerechten aan de gastentafel.

De volgorde van de activiteiten kan indien nodig (bijvoorbeeld bij slecht weer) ter plaatse worden aangepast.

Dag 2 Avonturenparcours

Avonturenparcours: hierbij leg je een avontuurlijk traject af, hoog in de bomen via touwbruggen, kabels en platformen. Voor de echte durvers is er op het einde een lange kabelbaan naar beneden. Er zijn verschillende niveaus mogelijk. Het avonturenparcours is gelegen in de buurt van Saint Lary. Je rijdt hier zelf met de wagen naartoe. Ter plaatse krijg je dan de nodige instructies. Activiteit van een halve dag.

Dag 3 Wandel- of Fietstocht

Keuze tussen een aantal wandelingen en fietstochten. Wie dat wenst kan ook een dagje cols beklimmen uit de Tour de France met de racefiets. Ter plaatse kan je een fiets huren, prijs ca. € 35 / dag.

Dag 4 Raften

Op een rubberen raft daal je de rivier la Neste af, van Vielle Aure tot Arreau. De gids leert je bij de start hoe je samen de raft kan besturen. Het eerste deel blijft het water nog vrij rustig en geniet je van de mooie natuur. Daarna duikt de rivier de Gorges de Cadéac in en zorgen de stroomversnellingen voor actie en avontuur. 10 km, activiteit van een halve dag.

Dag 5 Bergtocht

Indien er voldoende gasten zijn in de chambre d'hôtes tijdens het hoogseizoen (en uitgezonderd 15-26/7), kan het zijn dat je 's middags een tocht maakt naar de bergweides van Castillac. Hier staat een mooi gerestaureerd berghutje waar samen wordt genoten van een uitgebreid aperitief en een bbq door de gastheer en gastvrouw. In dat geval is de bbq ’s middags inclusief en wordt er die avond geen avondeten voorzien.  Buiten het hoogseizoen en als er onvoldoende gasten zijn voor de bbq, kan je kiezen voor een andere wandeling of een extra activiteit zoals mountainbiken.

Tocht van 7,5 km, 2 uur stappen. Niveauverschil + 500 m.

Dag 6 Canyoning

Samen met ervaren gidsen geniet je ten volle van de meest complete aller bergsporten: canyoning!  Glijdend, rappellend, zwemmend en springend ervaar je de natuur vanuit een ander perspectief. Fun gegarandeerd voor jong en oud. Ganse dag activiteit. Voor deze canyoning  krijg je een complete uitrusting ter beschikking, bestaande uit een neopreenpak, helm, gordel, waterdicht tonnetje. De canyoning tocht gaat meestal door in één van de Spaanse canyons, net over de grens. (+/- 1 uur rijden, je kan meerijden met het busje van de gids)

Dag 7 Rotsklimmen

Vandaag staat er een initiatie rotsklimmen op het programma, uiteraard met initiatie door een ervaren gids en de nodige uitrusting. Activiteit van een halve dag. 

Dag 8 Einde

Einde na het ontbijt.

 

Samen met anderen op pad

Wil je graag met andere gezinnen op stap? Dan kan je deze reis als begeleide gezins-groepsreis maken binnen het aanbod van onze kleine broer ‘Missie Formidabel’.  Je gaat op stap met andere gezinnen die op zoek zijn naar dezelfde vakantiebelevenissen. De kinderen trekken op met leeftijdsgenoten en (groot-)ouders ontmoeten (groot-)ouders met vergelijkbare interesses. We beperken de grootte van de groepen tot enkele gezinnen. Kleinschaligheid is een kenmerk van onze reisstijl, want enkel dan is er ruimte om elkaar beter te leren kennen.

Wil je zelf een groep samenstellen met bevriende gezinnen of familie? Neem dan contact op met ons. 

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Prijs

Prijzen geldig in 2020

8 dagen / 7 nachten

 • volwassenen: : € 695 p.p.
 • kind vanaf 12  jaar op kamer ouders: € 565 p.p.
 • kind tot 11 jaar op kamer ouders: € 470 p.p.


Voorschot: € 204 totale reissom

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis 
 • overige maaltijden
 • plaatselijke transfers 
 • persoonlijke uitgaven en dranken
 • optionele activiteiten: ter plaatse te betalen (bvb huur racefiets)
 • evt. verzekering

Inbegrepen

 • logies 
 • ontbijt 
 • 6 x avondmaal aan de gastentafel (incl. wijn en koffie) - het kan zijn dat 1 avondmaal vervangen wordt door een uitgebreide bbq 's middags op de bergweides van Castillac
 • informatiepakket met wandelbeschrijvingen
 • originele IGN wandelkaarten
 • alle activiteiten zoals vermeld in het dagschema, inclusief het benodigde materiaal en professionele begeleiding
 • bij canyoning: incl. transport en gratis foto- en videoverslag.
 • BTW

Toeslagen

 • éénpersoonskamer: € 225 p.p. 
 • prijs extra nacht (HP): € 70 p.p. (volwassenen)

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.
 5. Bij boeking minder dan 3 weken vóór het vertrek (late boeking) wordt een dossierkost van 30 euro aangerekend.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Aantal deelnemers

Dit is een individuele reis zonder begeleiding.
Het minimum aantal deelnemers is 2, het maximum hangt af van de capaciteit en beschikbaarheid van de overnachtingsplaatsen. In bepaalde gevallen kan de reis ook door 1 deelnemer worden gedaan, mits hij of zij er zich van bewust is dat alleen wandelen in vaak afgelegen gebieden risico's met zich meebrengt.

Beschikbaarheid

De boeking van een reis op individuele basis kunnen we nooit meteen bevestigen. Er moeten vaak meerdere overnachtingsplaatsen en dienstenverstrekkers gecontacteerd worden om na te gaan of ze beschikbaar zijn op jouw data. Dit neemt tijd in beslag. Onbeschikbaarheid van een logies kan ervoor zorgen dat de datum moet verschuiven. Reserveer daarom tijdig je reis. Wacht steeds met het vastleggen van vluchten of ander vervoer tot wij je boeking bevestigd hebben.

Reisperiode

Deze reis is mogelijk in de volgende periode:
van 1 juni tot/met 30 september 2020

Vertrek dagelijks mogelijk, van 1 juni tot 30 september. Hou ermee rekening dat er in juni nog kans is op sneeuw en dat dan mogelijks niet alle wandelingen beschikbaar zijn

Heen- en terugreis

Met de Wagen

Afstand Brussel - Arreau: ca.  1100 km. Je kan je wagen zonder probleem veilig aan het logies parkeren. 

Trein of vlucht en huurwagen

Tot Toulouse of Tarbes, en verder met een huurwagen. Anders Reizen kan zorgen voor de reservering van de vluchten, trein of huurwagen. 

Op de website van de VTB-VAB kan je terecht voor extra informatie zoals bijvoorbeeld toltarieven, files, verkeersreglementen in het buitenland,…

In bepaalde steden van Frankrijk (Parijs, Rijsel, Lyon,…) is een milieuvignet verplicht. VAB raadt aan om een vignet aan te schaffen. Het kost niet veel tijd, blijft geldig zo lang je je wagen bezit en zo kom je niet voor verrassingen te staan als er plots een milieu alarm van kracht wordt. Het vignet kost je € 3,7 en € 1,1 voor de verzending. De enige officiële site waar je het certificaat kan aankopen: https://www.certificat-air.gouv.fr. Op bepaalde Franse wegen moet ‘péage’ of tol worden betaald.


Kinderen

 • geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar 
 • prachtig wandelgebied  
 • groot zwembadcomplex met glijbanen en ligweide in Loudenvielle
 • toffe activiteiten voor het hele gezin

Niveau

tot . Dagtochten van 3 à 7 u. in bergachtig gebied over overwegend goede paden en met hoogteverschillen van 400 m tot 1500 m. Soms zijn er wat moeilijkere stukken met rotsachtig paden of losse stenen. Zeker de beklimming van de Arbizon is enkel geschikt voor ervaren bergwandelaars. Voor de meeste tochten zijn lichtere en zwaardere varianten mogelijk.

Voor de sportactiviteiten is geen ervaring nodig, wel een avontuurlijke ingesteldheid. Je krijgt alle instructies van de plaatselijke gidsen, die ook steeds het nodigde materiaal voorzien. Voor de canyoning en de rafting is wel vereist dat je vlot 50 meter kan zwemmen. Geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar.


Gezien wandelen de hoofdactiviteit van deze reis is, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om aan deze wandelingen deel te nemen.

Logies

Je verblijft in een charmante chambre d'hôtes in 'bergstijl' in het dorpje Cadéac aan de voet van het massief. De vijf kamers zijn eenvoudig maar mooi ingericht, twee ervan zijn geschikt voor families. Alle kamers zijn voorzien van privé sanitair en een aantal ervan hebben een terras met zicht op de bergen.

Verder nog:

 • salon met open haard
 • eetkamer
 • gratis wifi
 • fietsenstalling
 • grote tuin


Maaltijden

 • Ontbijt is inbegrepen.
 • Lunchpakketten zijn mogelijk op aanvraag ter plaatse. Je kan ook gemakkelijk je eigen picknick inkopen in één van de vele supermarktjes in de onmiddellijke omgeving. 
 • 6 x avondmaal aan de table d’hôtes (incl. wijn en koffie) inbegrepen. Het kan zijn dat 1 avondmaal vervangen wordt door een uitgebreide bbq 's middags op de bergweides van Castillac.
 • Er wordt ter plaatse afgesproken welke dag van het verblijf geen avondeten wordt voorzien en of de barbecue kan doorgaan (enkel in het hoogseizoen en bij voldoende gasten in de chambre d'hôtes). In dat geval is de bbq 's middags inclusief en wordt er ook die avond geen avondeten voorzien.

Klimaat

Met gemiddeld 2000 uren zon per jaar is Midi-Pyrénées een van de Franse regio’s met de meeste zonneschijn. De lente is het gezegende seizoen voor wandelaars en trekkers. Tussen begin april en eind juni zweven de maximum temperaturen tussen 16 en 24°C. Hou ermee rekening dat er in juni nog kans is op sneeuw en dat dan mogelijks niet alle wandelingen beschikbaar zijn. Juli en augustus zijn maanden met een intense zonneschijn., de minimum temperaturen zijn vrij hoog en bereiken in de ochtend al tussen 13 en 15°C., overdag is het meestal tussen 26° en 28°C. De herfst brengt vaak een ‘indian summer’ en onderscheidt zich met prachtige dagen met veel zon. In het mooie licht van september halen de maximum temperaturen 21°C tot 25°C. Zij blijven mild in oktober met gemiddelden tussen 16 en 19°C.

Klik hier voor een weersvoorspelling op korte termijn in de Pyreneeën. 
Informatie over het klimaat in het algemeen kan je vinden op: www.weatherbase.com.

Reisuitrusting

We beperken ons hier tot items die je zeker niet mag vergeten, of die aan bepaalde vereisten moeten voldoen. Evidente spullen als toiletgerief, gewone kledij, ondergoed,… die op elke reis meegaan, worden niet vermeld. Meer gedetailleerde informatie en tips vind je op onze website.

Bagage

 • voor de hoofdbagage: vlot hanteerbare valies of reistas, bij voorkeur met wieltjes zodat ze makkelijk te verplaatsen is. Wanneer je meerdere keren van overnachtingsplaats wisselt, kies je beter voor een niet te groot formaat dat makkelijk stapelbaar is (met het oog op het bagagevervoer).
 • voor de wandelingen: comfortabel zittende kleine rugzak, deze moet alles kunnen bevatten wat je tijdens een dagwandeling nodig hebt. Een inhoud van 15 tot 30 liter volstaat meestal. Zorg bij voorkeur voor een model met regenhoes, of schaf deze apart aan. Zo blijft je dagbagage droog.

Elke luchtvaartmaatschappij legt beperkingen op met betrekking tot het aantal stuks, gewicht en afmetingen van je bagage. Meestal staat dit op je e-ticket. Indien niet, kan je terecht op de website van de betreffende luchtvaartmaatschappij.  Lees zeker ook de richtlijnen over de toegelaten inhoud van ruim- en handbagage nog eens na op de website van Brussels Airport

Schoenen & kousen

 • comfortabele wandelschoenen die een goed zoolprofiel hebben. Kies voor schoenen die de enkel omsluiten, omdat ze dan meer steun geven en daardoor de vermoeidheid en kans op verstuikingen verminderen. Zorg dat nieuwe schoenen ingelopen zijn.
 • lichte schoenen, sneakers of sandalen (voor buiten de wandelingen).
 • wandelkousen: deze speciale kousen (verkrijgbaar in buitensportzaken) zorgen voor goed vochttransport, isolatie en loopcomfort en drogen snel. Een kleine investering die je heel wat leed kan besparen (blaren, pijnlijke voeten,,…).
 • evt. getten (waterdichte onderbeenbeschermers): deze voorkomen dat water op vochtig terrein of bij zware regen in je schoenen dringt.
 • oude sportschoenen voor de canyoning

Tip: als je met het vliegtuig reist, trek dan bij vertrek je wandelschoenen aan of stop ze in je handbagage. Het spaart plaats en gewicht en zo kom je alvast niet in de problemen voor het wandelen mocht er iets mislopen met je hoofdbagage. 

Kledij

 • voor alle kledij die je meeneemt, geldt dat je bij voorkeur kiest voor lichte en ‘ademende’ stoffen. In plaats van één dik kledingstuk tegen de koude, draag je beter meerdere dunne ‘lagen’. Op die manier kan je je kledij doorheen de dag aanpassen aan de temperatuur.
 • wind- en waterdicht jack
 • fleece
 • hoofddeksel (hoed, pet, sjaaltje,…) ter bescherming tegen de zon
 • zwemgerief

Diversen

 • toiletpapier of hygiënische doekjes
 • geldbeugel of heuptasje
 • zakmes voor de picknick (verpak dit niet in je handbagage als je met het vliegtuig reist)
 • evt. drinkbus (we vermijden liever het gebruik van wegwerpflessen)
 • evt. fluitje (handig in noodsituaties of bij mist)
 • evt. wandelstokken

Geld

In Frankrijk betaal je met euro's. Je neemt best wat cash geld mee. We raden aan om je reisbudget deels in contanten, deels met de kaart te besteden. Neem bij voorkeur meerdere kaarten mee, die je op verschillende plaatsen bewaart. Zo kom je niet in de problemen bij verlies of diefstal, of wanneer je kaart onleesbaar wordt.

Geld uit de automaat halen kan met een betaalkaart (Bancontact/Maestro) of een kredietkaart (Visa, Mastercard,…). Let op: voor afhalingen met kredietkaart worden kosten aangerekend; daarom doe je dit beter met een gewone betaalkaart.

Formaliteiten

Voor reizen naar Frankrijk volstaat je identiteitskaart. Ook kinderen jonger dan 12 dienen in het bezit te zijn van een identiteitsbewijs mét foto, aan te vragen op het gemeentehuis.

Bijkomende informatie kan je vinden op: http://diplomatie.belgium.be/nl (Op reis in het buitenland).

Meer informatie

Heb je een goed boek gelezen, een interessante website ontdekt...? Laat het ons weten. Wij geven je alvast volgende tips:

InternetWijzigingen

Anders Reizen behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief: