Frankrijk - Huttentocht in de Ecrins


7 dagen

Periode zelf te bepalen


niet meer boekbaar

Frankrijk - Huttentocht in de Ecrins


7 dagen

Periode zelf te bepalen


niet meer boekbaar

Frankrijk - Huttentocht in de Ecrins


7 dagen

Periode zelf te bepalen


niet meer boekbaar

Frankrijk - Huttentocht in de Ecrins


7 dagen

Periode zelf te bepalen


niet meer boekbaar

Frankrijk - Huttentocht in de Ecrins


7 dagen

Periode zelf te bepalen


niet meer boekbaar
Individuele reizen Frankrijk
Deze sportieve tocht leidt je diep het Parc National des Ecrins binnen. Trekkend van berghut naar berghut – met de bagage op de rug - ontdek je de prachtige vallei van Valgaudemar in het hart van het hooggebergte met zijn watervallen, bergmeren en gletsjerketens. ‘s Avonds wacht je steeds een warm onthaal in de berghut, waar de huttenwacht je verwent met een stevige hap en heroïsche bergverhalen.
Aantal dagen: 7 dagen
Reisnummer: 20FR5ECB
Reisdatum: Periode zelf te bepalen
Beschikbaar : Op aanvraag

Wandelniveau :

Natuur:
Cultuur:
Comfort:

Wat maakt deze reis bijzonder?

 • Sportieve uitdaging 
 • Tocht langs mooie berghutten
 • Je dringt door tot diep in het hooggebergte 
 • Unieke gletsjers

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Deze reis scoort

8,7

19 Beoordelingen

reviews van klanten

Prachtige avontuurlijke reis.

Patrick D. -

Algemene reistips

Dag 1 Refuge des Soufles

Aankomst in Villar Loubière. Hier laat je de wagen achter en stap je over het GR-pad omhoog, een opwarmingstocht van ca. 3 uur. Wie wil kan de avond ervoor reeds overnachten in een gezellig hotelletje in de vallei. 
Tocht van 3 uur stappen. Niveauverschil: + 900 m.

Overnachting in een berghut. (A)

O = ontbijt    L = lunch     A = avondmaal

Dag 2 Refuge de l'Olan

Via de Col des Clochettes bereik je het Lac de Lautier. Je blijft het pad volgen tot de Col de Colombes en de Pas de l’Olan op 2683 meter. Als je zin hebt in een pittig intermezzo, dan kan je  onderweg eventueel nog de 3028 m hoge Pic Turbat beklimmen. De hut waar je vannacht slaapt, ligt weer een  stukje lager. Tocht van 4 uur stappen. Niveauverschil: - 550 m / + 900 m.

Overnachting in een berghut. (O, L, A)

 

Dag 3 Refuge de Clot Xavier Blanc

Je verlaat de prachtige omgeving van deze berghut en daalt helemaal af tot in het dal. Onderweg kom je voorbij een aantal verfrissende watervallen. Daarna volg je de bekende vallei de Valgaudemar tot aan de refuge de Clot. Hier sta je aan de voet van de ‘Cirque de Gioberney’, die de scheiding vormt met het oostelijk deel van het Parque des Ecrins. Tocht van 4,5 uur stappen. Niveauverschil: - 1400 m / + 300 m.

Overnachting in een berghut. (O, L, A)

Dag 4 Refuge du Pigeonnier

Via de Cascade du Voile de la Mariée, wat zoveel betekent als bruidssluierwaterval, en het mooie bergmeer Lac du Lauzon trek je vandaag weer steil omhoog. Het einddoel is de refuge du Pigeonnier, is prachtige gelegen onder de toppen en de gletsjer van Les Rouis. Tocht van 5,5 uur stappen. Niveauverschil: - 220 m / + 1110 m.

Overnachting in een berghut. (O, L, A)

Dag 5 Refuge de Chabernéou

Eerst daal je af tot Gioberney om daarna aan de andere zijde van de vallei weer omhoog te klimmen naar het plateau van Tirière. Dit is het terrein van de marmotten, de steenbokken en de arenden, maar ook de schapen en hun herders zijn hier op stap. Je doorkruist de vallei tot aan de kleine refuge. Tocht van 6 uur stappen. Niveauverschil: - 1110 m / + 700 m.

Overnachting in een berghut. (O, L, A)

Dag 6 Refuge de Vallonpierre

Vandaag volgt het pad eerst een mooie doorsteek onder de flanken van de Sirac-top. De rododendrons, in volle bloei eind juni, geven aan dit decor een extra kleurrijke toets. Stalen kabels tegen de rotsen bieden je wat hulp voor een moeilijker stuk van het pad. In de refuge kan je een deel van de bagage achterlaten om verder te klimmen tot de Col de Vallonpierre, 2607 m hoog. Hier wacht je een spectaculair zicht op de zuidzijde van het park.
Tocht van 5 uur stappen. Niveauverschil: - 400 m / + 700 m.

Overnachting in een berghut. (O, L, A)

Dag 7 Einde

Vandaag staat enkel de afdaling door lieflijke alpenweides tot in de vallei op het programma, een wandeling van 2 tot 3 uur. Een taxi brengt je dan terug naar het vertrekpunt in Villar Loubière. Je kan hier eventueel nog een extra nachtje verblijven (zie toeslagen). Tocht van 2,5 uur stappen. Niveauverschil: - 700 m / + 200 m. 

Einde. (O, L)

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Prijs

Prijzen geldig in 2019

7 dagen / 6 nachten: € 515 p.p.


Voorschot: € 154,5 per deelnemer

Inbegrepen

 • logies 
 • alle maaltijden
 • transfer op de laatste wandeldag van parking St. Ministre naar Villard Loubière waar je wagen staat
 • informatiepakket met routebeschrijvingen  
 • originele IGN wandelkaarten
 • BTW

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis
 • dranken
 • persoonlijke uitgaven
 • douchejetons (tussen € 2,5 en € 3,5)
 • verblijftaks (+ / - € 0.20 / nacht)
 • indien je met het openbaar vervoer komt: taxitransfer op de eerste en laatste dag (zie toeslagen) + korte taxirit op dag 2 naar het beginpunt van de wandeling (ter plaatse te regelen en te betalen) + eventueel korte taxirit na de laatste wandeldag naar je logies
 • evt. verzekering

Toeslagen

Extra nacht voor of na de tocht in de vallei  (HP):

 • gîte (slaapzaal met gedeeld sanitair) : € 56 p.p.  
 • hotel (privé sanitair) : € 75 p.p. 

Indien je met het openbaar vervoer komt, boek je best een extra nacht voor én na de tocht. Afhankelijk van je keuze is er na de laatste wandeldag ook nog een transfer nodig naar je logies (niet inbegrepen).

Richtprijs taxi St. Firmin - logies (H/T) per wagen op de eerste en laatste dag: € 175


Kortingen

 • bij 4 deelnemers: € 25 p.p.
 • leden Alpenclub*: € 60 p.p.
 • kinderen -18jaar*: € 60 p.p.

* Kortingen niet cumuleerbaar.


Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.
 5. Bij boeking minder dan 3 weken vóór het vertrek (late boeking) wordt een dossierkost van 30 euro aangerekend.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Aantal deelnemers

Dit is een individuele reis zonder begeleiding.
Het minimum aantal deelnemers is 2, het maximum hangt af van de capaciteit en beschikbaarheid van de overnachtingsplaatsen. In bepaalde gevallen kan de reis ook door 1 deelnemer worden gedaan, mits hij of zij er zich van bewust is dat alleen wandelen in vaak afgelegen gebieden risico's met zich meebrengt.

Beschikbaarheid

De boeking van een reis op individuele basis kunnen we nooit meteen bevestigen. Er moeten vaak meerdere overnachtingsplaatsen en dienstenverstrekkers gecontacteerd worden om na te gaan of ze beschikbaar zijn op jouw data. Dit neemt tijd in beslag. Onbeschikbaarheid van een logies kan ervoor zorgen dat de datum moet verschuiven. Reserveer daarom tijdig je reis. Wacht steeds met het vastleggen van vluchten of ander vervoer tot wij je boeking bevestigd hebben.

Reisperiode

Dagelijks van 15 juni tot 15 september (vroeg in het seizoen zijn er nog sneeuwvelden mogelijk).

Heen- en terugreis

Met de wagen

Ca. 920 km tot in Villar Loubière. Je kan de wagen achterlaten op de parking bij het binnenrijden van het dorpje. Bij het einde van de tocht word je per taxi terug naar de wagen gebracht. Deze transfer is inbegrepen.

Met de trein / bus

TGV tot Grenoble of regionale trein tot Gap, daarna bus tot St. Firmin (halte Pont des Richards op de lijn Grenoble - Gap). Vanaf St. Firmin ga je verder per taxi die je op voorhand moet reserveren (zie toeslagen) naar je logies, want ter plaatse staan er geen taxi's te wachten. De volgende dag neem je dan een korte taxirit (ter plaatse te regelen en te betalen in het logies) naar Villard Loubière waar je begint te wandelen. De laatste wandeldag wandel je nog 2 à 2,5u naar het dal. Aangezien er maar enkele bussen per dag zijn vanuit St. Firmin, boek je best zowel een extra nacht voor als na de tocht. 

Bussen: www.transisere.fr

Treinen: http://www.sncf.com/

Op de website van de VTB-VAB kan je terecht voor extra informatie zoals bijvoorbeeld toltarieven, files, verkeersreglementen in het buitenland,… 

In bepaalde steden van Frankrijk (Parijs, Rijsel, Lyon,…) is een milieuvignet verplicht. VAB raadt aan om een vignet aan te schaffen. Het kost niet veel tijd, blijft geldig zo lang je je wagen bezit en zo kom je niet voor verrassingen te staan als er plots een milieu alarm van kracht wordt. Het vignet kost je € 3,7 en € 1,1 voor de verzending. De enige officiële site waar je het certificaat kan aankopen: https://www.certificat-air.gouv.fr. Op bepaalde Franse wegen moet ‘péage’ of tol worden betaald.

Niveau

. Dagtochten van 3 tot 6 uur wandelen met soms grote hoogteverschillen (tot 1100 m stijgen en 1400 m dalen). Mede doordat je zelf je bagage draagt is deze reis enkel geschikt voor geoefende bergwandelaars met een goede fysieke conditie. Sommige stukken kunnen hoogtevreesgevoelig zijn en af en toe is een moeilijke passage mogelijk (bijv. sneeuwvelden, steile smalle paden). Wandelstokken kunnen van pas komen.  Voor deze reis zijn er gps-tracks beschikbaar. Klik hier voor meer informatie over wandelen met gps.
Gezien wandelen de hoofdactiviteit van deze reis is, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om aan deze wandelingen deel te nemen.

Bagage

Tijdens deze tocht moet je zelf al je bagage dragen. Zorg voor een goede trekkingrugzak. Een slaapzak hoef je niet mee te nemen.

Logies

Je slaapt in slaapzaaltjes van berghutten. Sommige van deze onderkomens zijn voorzien van goede sanitaire voorzieningen (soms zelfs privé per kamer) maar anderen zijn zeer eenvoudig met enkel koud stromend water. Dekens zijn overal aanwezig, je voorziet best wat handdoeken, washandjes en een lakenzak. Douchejetons  (€ ca. 2,5 à 3,5 euro) koop je ter plaatse.


Maaltijden

Al de maaltijden tijdens deze tocht zijn inbegrepen vanaf het avondmaal op dag 1 tot en met het lunchpakket van de laatste dag.

Berghutten zijn tijdens de zomermaanden (van juni tot eind september) bewaakt - mensen kunnen er hun eigen maaltijd opeten of genieten van de maaltijd die wordt bereid door de wachter.


Deelnemers

Minimum 2.

Klimaat

Meestal is het hier in deze periode mooi en zonnig. Bewolking of slecht weer met regen en wind zijn evenwel nooit uitgesloten en in de bergen kan het weer vrij snel omslaan. De temperatuur kan nogal schommelen, met mogelijk grote verschillen tussen dag en nacht, tussen bergflank en dal, tussen wandelen in de zon of in de schaduw. Gemiddeld ligt de dagtemperatuur in juli tussen 15 en 25° en kan het goed koud worden ‘s nachts.

Informatie over het klimaat in het algemeen kan je vinden op: www.weatherbase.com
Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op: www.accuweather.com.

Reisuitrusting

We beperken ons hier tot items die je zeker niet mag vergeten, of die aan bepaalde vereisten moeten voldoen. Evidente spullen als toiletgerief, gewone kledij, ondergoed,… die op elke reis meegaan, worden niet vermeld. Meer gedetailleerde informatie en tips vind je op onze website.

Bagage

 • voor de hoofdbagage: vlot hanteerbare valies of reistas, bij voorkeur met wieltjes zodat ze makkelijk te verplaatsen is. Wanneer je meerdere keren van overnachtingsplaats wisselt, kies je beter voor een niet te groot formaat dat makkelijk stapelbaar is (met het oog op het bagagevervoer).
 • trekkingrugzak met een volume van 50 l met goede heupgordel, binnenframe en schouderriemen. 

Schoenen & kousen

 • comfortabele hoge trekkingwandelschoenen die een goed zoolprofiel hebben. Kies voor schoenen die de enkel omsluiten, omdat ze dan meer steun geven en daardoor de vermoeidheid en kans op verstuikingen verminderen. Zorg dat nieuwe schoenen ingelopen zijn.
 • lichte schoenen, sneakers of sandalen (voor buiten de wandelingen).
 • wandelkousen: deze speciale kousen (verkrijgbaar in buitensportzaken) zorgen voor goed vochttransport, isolatie en loopcomfort en drogen snel. Een kleine investering die je heel wat leed kan besparen (blaren, pijnlijke voeten,,…).

Slaapgerief

 • kussensloop
 • lakenzak: een dunne slaapzak uit lichte stof, die je gebruikt ter vervanging van lakens (meestal als je ter plaatse dekens ter beschikking hebt). Evt. zelf te maken met een gewoon bovenlaken dat je in de lengte dubbel plooit en langs de onder- en zijkant dichtnaait.

Kledij

 • voor alle kledij die je meeneemt, geldt dat je bij voorkeur kiest voor lichte en ‘ademende’ stoffen. In plaats van één dik kledingstuk tegen de koude, draag je beter meerdere dunne ‘lagen’. Op die manier kan je je kledij doorheen de dag aanpassen aan de temperatuur.
 • wind- en waterdicht jack
 • fleece
 • hoofddeksel (hoed, pet, sjaaltje,…) ter bescherming tegen de zon
 • evt. zwemgerief
 • evt. handschoenen, muts en sjaal (afhankelijk van het seizoen)

Diversen

 • handdoeken en washandjes
 • toiletpapier of hygiënische doekjes
 • geldbeugel of heuptasje
 • zakmes voor de picknick (verpak dit niet in je handbagage als je met het vliegtuig reist)
 • evt. drinkbus (we vermijden liever het gebruik van wegwerpflessen)
 • evt. fluitje (handig in noodsituaties of bij mist)
 • evt. wandelstokken (zeker in het vroege seizoen voor het oversteken van eventuele sneeuwvelden)

EHBO

In de handel zijn standaard EHBO-sets te koop (bijvoorbeeld Care Plus of Travel Safe), deze zijn vaak goedkoper dan wanneer je alles apart koopt. Stop het tasje in je dagrugzak zodat je het altijd bij je hebt mocht er tijdens de wandeling iets misgaan.

Hier nog enkele suggesties om je persoonlijke EHBO samen te stellen:

 • middel tegen reisziekte
 • ontsmettingsmiddel
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel tegen krampen
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • wond- en blarenpleisters van verschillende breedte (bijv. second skin)
 • elastisch verband voor ingeval van verstuikingen
 • steriel gaas en kleefband

Geld

In Frankrijk betaal je met euro's. Je neemt best wat cash geld mee. We raden aan om je reisbudget deels in contanten, deels met de kaart te besteden. Neem bij voorkeur meerdere kaarten mee, die je op verschillende plaatsen bewaart. Zo kom je niet in de problemen bij verlies of diefstal, of wanneer je kaart onleesbaar wordt.

Geld uit de automaat halen kan met een betaalkaart (Bancontact/Maestro) of een kredietkaart (Visa, Mastercard,…). Let op: voor afhalingen met kredietkaart worden kosten aangerekend; daarom doe je dit beter met een gewone betaalkaart.

Reisdocumenten

Voor reizen naar Frankrijk volstaat je identiteitskaart. Ook kinderen jonger dan 12 jaar dienen in het bezit te zijn van een identiteitsbewijs mét foto, aan te vragen op het gemeentehuis.

Bijkomende informatie kan je vinden op: http://diplomatie.belgium.be/nl (Op reis in het buitenland).

Ben je van plan een auto te huren, denk er dan aan je rijbewijs mee te nemen. Ook een kredietkaart op naam van de bestuurder is in dat geval vereist.

Tip: Maak een kopie van je identiteitskaart en bewaar deze apart. Of beter nog: maak er een foto van die je op je smartphone zet, of oplaadt naar een plaats waar je hem in geval van nood kan terugvinden.

Tip: Laat weten waar je bent!
In elk land kunnen er crisissen, aanslagen of ongelukken gebeuren. Registreer je reis via Travellers Online. Zo kan de FOD Buitenlandse Zaken je indien nodig makkelijker informeren en ondersteunen.


Wijzigingen

Anders Reizen behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief: