Frankrijk - Het Massief van de Ecrins


8 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »

Frankrijk - Het Massief van de Ecrins


8 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »

Frankrijk - Het Massief van de Ecrins


8 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »

Frankrijk - Het Massief van de Ecrins


8 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »

Frankrijk - Het Massief van de Ecrins


8 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »
Individuele reizen Frankrijk
Ten zuidoosten van Grenoble ligt één van de indrukwekkendste en meest ongeschonden bergmassieven van de Alpen: het ‘Massif des Ecrins’.  De bergen rijzen hier tot meer dan 4000 m hoogte op uit de valleien en worden afgewisseld met grillige gletsjers en steile sneeuwvelden. Je verblijft in zeer mooi gelegen en authentiek alpenhotel, eenvoudig maar voor bergwandelaars ideaal gelegen aan de voet van de Mont Pelvoux. 
Aantal dagen: 8 dagen
Reisnummer: 20FR5ECA
Reisdatum: Periode zelf te bepalen
Beschikbaar : Op aanvraag

Wandelniveau :
Natuur:
Cultuur:
Comfort:

Wat maakt deze reis bijzonder?

 • Eenvoudig maar mooi gelegen alpenhotelletje
 • Mogelijke overnachting in Refuge du Glacier Blanc met zicht op de gletsjer
 • Ongerepte vallei van Vallouise
 • Hooggebergte, toppen tot 4000 m
 • Warm en droog zomerklimaat 

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Deze reis scoort

8,8

23 Beoordelingen

reviews van klanten

Voor ons is de troef van Anders Reizen de uitgekiende bestemmingen. De logies zijn steeds goed in verhouding prijs-kwaliteit. Het was zeker niet onze laatste Anders Reizen reis.

Jan V. -

Algemene reistips

Dag 1

Je hotelletje in Ailefroide is werkelijk uniek gelegen aan de voet van de 3914 m hoge Mont Pelvoux en op 25 km van de stad Briançon. De inrichting is eenvoudig, er is een salon met open haard, een grote tuin en uit alle ramen heb je uitzicht op de bergen en de weelderige en groene natuur.

Je wordt verwacht voor het avondmaal.

Dag 2 - 7

Er is keuze uit 13 mooie tochten in het Massief van de Ecrins, een sterk vergletsjerd gebied met enkele toppen van boven de 4000 m. Wellicht tref je in dit nationaal park de meest ongerepte landschappen aan van het hele alpengebied.

Je wandelt voornamelijk in en rond ‘La Vallouise’, deze vallei was tot voor kort enkel te voet bereikbaar en in lang vervlogen tijden omwille van haar geïsoleerde ligging een schuilplaats voor de Vaudois, een verketterde religieuze broederschap. Genesteld tegen de oostkant van de Ecrins aan, dringt La Vallouise tot diep in het massief door en staat ze garant voor een warm en droog zomerklimaat met weinig wind, een onaangetaste natuur, een charme en authenticiteit die men op niet veel plaatsen in de Alpen nog aantreft. De verplaatsing naar het startpunt van de wandelingen ligt meestal onder de 10 km.

 • Naar het mooi uitzichtpunt bij Pra Chapel. 15 km, 4,5 uur stappen.
 • Wandeling naar de refuge van Sele doorheen de bomenrijke en brede vallei van de bergrivier de Celse-Nière. 4.5 of 6 uur stappen. Niveauverschil + 670 m of + 1004 m.
 • Tocht naar de schitterend gelegen refuge du Glacier Blanc op 2550 m hoogte en met prachtige zichten. 3 à 4 uur stappen. Niveauverschil + 676 m. Wie graag blijft overnachten in de berghut kan dat, meer uitleg vind je bij 'logies'.
 • Makkelijke schaduwrijke tocht naar de Rocher Pointu.  3 uur stappen. Niveauverschil + 409 m.
 • Rondwandeling vanuit het pittoreske bergdorpje Vallouise naar Puy Aillaud. 2,5 tot 3 uur stappen.
 • Rondwandeling door de vallei van Vallouise over een schaduwrijk pad met gering hoogteverschil naar de Cascade la Pissette en terug. 2,5 uur stappen. Niveauverschil: + 246 m.
 • Gevarieerde wandeling doorheen de vallei van de Narreyroux naar Puy-Saint-Vincent.
  4 of 6 uur stappen. Niveauverschil + 600 m / - 300 m.
 • Prachtige trekking naar het bergmeer ‘Lac de Puy Allaud’, je hebt er zicht op alle hoge toppen van de streek. 6 uur stappen. Niveauverschil: + 1064 m.
 • Naar het groene gletsjermeer Lac de l’Eychauda. 4 à 5 uur stappen. Niveauverschil: + 800 m.
 • Wandeling met mooie zichten op het hooggebergte naar de refuge des Bans. 4 uur stappen. Niveauverschil: + 459 m.
 • Valleiwandeling rondom Dormillouse, het enige nog bewoonde dorpje in het nationaal park. 3 uur stappen. Niveauverschil: + 400 m.

In de buurt zijn tal van andere sportieve activiteiten mogelijk: via ferrata, canyoning, parapente, mountainbike, paardrijden en er is een gemeentelijk zwembad in Pelvoux.

Ontbijt en avondmaal inbegrepen.

Dag 8

Einde na het ontbijt.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Prijs

Prijs geldig in 2020

8 dagen / 7 nachten: € 555 p.p.


Voorschot: € 140 per deelnemer

Inbegrepen

 • logies 
 • ontbijt en avondmaal 
 • informatiepakket met wandelbeschrijvingen
 • originele IGN wandelkaarten
 • BTW

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis
 • middagmalen en dranken 
 • verblijfstaks (€ 0,50 p.p. / n.) 
 • plaatselijke transfers 
 • extra activiteiten: ter plaatse te betalen
 • evt. inkomgelden en persoonlijke uitgaven
 • evt. verzekering

Toeslagen

 • Eenpersoonskamer: op aanvraag

Kortingen

 • Van 1/6 t.e.m. 15/6 en van 16/9 t.e.m. 30/9: € 80 p.p.
 • Van 16/6 t.e.m. 5/7 en van 1/9 t.e.m. 15/9: € 50 p.p.
 • Kinderen tot 10 jaar op kamer ouders: op aanvraag.

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.
 5. Bij boeking minder dan 3 weken vóór het vertrek (late boeking) wordt een dossierkost van 30 euro aangerekend.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Aantal deelnemers

Dit is een individuele reis zonder begeleiding.
Het minimum aantal deelnemers is 2, het maximum hangt af van de capaciteit en beschikbaarheid van de overnachtingsplaatsen. In bepaalde gevallen kan de reis ook door 1 deelnemer worden gedaan, mits hij of zij er zich van bewust is dat alleen wandelen in vaak afgelegen gebieden risico's met zich meebrengt.

Beschikbaarheid

De boeking van een reis op individuele basis kunnen we nooit meteen bevestigen. Er moeten vaak meerdere overnachtingsplaatsen en dienstenverstrekkers gecontacteerd worden om na te gaan of ze beschikbaar zijn op jouw data. Dit neemt tijd in beslag. Onbeschikbaarheid van een logies kan ervoor zorgen dat de datum moet verschuiven. Reserveer daarom tijdig je reis. Wacht steeds met het vastleggen van vluchten of ander vervoer tot wij je boeking bevestigd hebben.

Reisperiode

Deze reis is mogelijk in de volgende periode:
van 1 juni tot/met 30 september 2020

Dagelijks vertrek mogelijk van 1/6 tot 30/9.

Heen- en terugreis

Met de wagen

Ca. 980 km. Voor het merendeel van de wandelingen is een verplaatsing nodig. Een wagen is dus noodzakelijk.

Op de website van de VTB-VAB kan je terecht voor extra informatie zoals bijvoorbeeld toltarieven, files, verkeersreglementen in het buitenland,…

In bepaalde steden van Frankrijk (Parijs, Rijsel, Lyon,…) is een milieuvignet verplicht. VAB raadt aan om een vignet aan te schaffen. Het kost niet veel tijd, blijft geldig zo lang je je wagen bezit en zo kom je niet voor verrassingen te staan als er plots een milieu alarm van kracht wordt. Het vignet kost je € 3,7 en € 1,1 voor de verzending. De enige officiële site waar je het certificaat kan aankopen: https://www.certificat-air.gouv.fr. Op bepaalde Franse wegen moet ‘péage’ of tol worden betaald.

Niveau

tot . Niet te onderschatten dagtochten van 4 à 6 u. stappen met hoogteverschillen van max. 1064 m stijgen. Overwegend goede paden maar met nu en dan stukjes over gletsjerpuin en los gesteente. Enige tredzekerheid is aan te raden. Lichtere en zwaardere varianten mogelijk.

Gezien wandelen de hoofdactiviteit van deze reis is, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om aan deze wandelingen deel te nemen.

Logies

Je verblijft in een typisch berghotel, prachtig gelegen en met een mooie grote tuin. Het hotel is enigszins gedateerd en de kamers zijn aan de kleine kant maar het hotel is het ideale uitgangspunt voor de wandelingen in het Nationaal Park van de Ecrins.

Je overnacht in een tweepersoonskamers met privé sanitair. 

 • grote 'natuurlijke' tuin waar er bij mooi weer gegeten kan worden (tijdens de zomermaanden kan het druk worden - het restaurant is ook toegankelijk voor niet hotel-gasten)
 • salon met open haard
 • snackbar met terras
 • TV-salon
 • beperkte wifi in de gemeenschappelijke ruimtes

Tijdens je verblijf kan je een mooie tweedaagse tocht maken naar een schitterend gelegen refuge vlakbij een gletsjer, de Refuge du Glacier Blanc. Je betaalt hiervoor ter plaatse een supplement van +/- € 50 per persoon voor de overnachting, het ontbijt en het avondmaal. Je kamer in het hotel blijft behouden, ter plaatse te regelen. Voor meer informatie, klik hier.


Maaltijden

 • Ontbijt inbegrepen
 • Lunchpakketten te bestellen in het logies (+/- € 7 per persoon), in het dorp zijn ook 2 supermarktjes waar je zelf je picknick kan samen stellen
 • Avondmaal inbegrepen, als hotelgast eet je in de stemmige eetzaal van het hotel.

 


Klimaat

Meestal is het hier in de zomerperiode mooi en zonnig. Bewolking of slecht weer met regen en wind zijn evenwel nooit uitgesloten en in de bergen kan het weer vrij snel omslaan. De temperatuur kan nogal schommelen, met mogelijk grote verschillen tussen dag en nacht, tussen bergflank en dal, tussen wandelen in de zon of in de schaduw. Gemiddeld ligt de dagtemperatuur in juli tussen 15 en 25° en kan het goed koud worden ‘s nachts.

Verdere informatie over het klimaat in het algemeen kan je vinden op: www.weatherbase.com.
Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op: www.accuweather.com.

Reisuitrusting

We beperken ons hier tot items die je zeker niet mag vergeten, of die aan bepaalde vereisten moeten voldoen. Evidente spullen als toiletgerief, gewone kledij, ondergoed,… die op elke reis meegaan, worden niet vermeld. Meer gedetailleerde informatie en tips vind je op onze website.

Bagage

 • voor de hoofdbagage: vlot hanteerbare valies of reistas, bij voorkeur met wieltjes zodat ze makkelijk te verplaatsen is. Wanneer je meerdere keren van overnachtingsplaats wisselt, kies je beter voor een niet te groot formaat dat makkelijk stapelbaar is (met het oog op het bagagevervoer).
 • voor de wandelingen: comfortabel zittende kleine rugzak, deze moet alles kunnen bevatten wat je tijdens een dagwandeling nodig hebt. Een inhoud van 15 tot 30 liter volstaat meestal. Zorg bij voorkeur voor een model met regenhoes, of schaf deze apart aan. Zo blijft je dagbagage droog.

Schoenen & kousen

 • comfortabele wandelschoenen die een goed zoolprofiel hebben. Kies voor schoenen die de enkel omsluiten, omdat ze dan meer steun geven en daardoor de vermoeidheid en kans op verstuikingen verminderen. Zorg dat nieuwe schoenen ingelopen zijn.
 • lichte schoenen, sneakers of sandalen (voor buiten de wandelingen).
 • wandelkousen: deze speciale kousen (verkrijgbaar in buitensportzaken) zorgen voor goed vochttransport, isolatie en loopcomfort en drogen snel. Een kleine investering die je heel wat leed kan besparen (blaren, pijnlijke voeten,,…).

Kledij

 • voor alle kledij die je meeneemt, geldt dat je bij voorkeur kiest voor lichte en ‘ademende’ stoffen. In plaats van één dik kledingstuk tegen de koude, draag je beter meerdere dunne ‘lagen’. Op die manier kan je je kledij doorheen de dag aanpassen aan de temperatuur.
 • wind- en waterdicht jack
 • fleece
 • hoofddeksel (hoed, pet, sjaaltje,…) ter bescherming tegen de zon
 • zwemgerief

Diversen

 • toiletpapier of hygiënische doekjes
 • geldbeugel of heuptasje
 • zakmes voor de picknick (verpak dit niet in je handbagage als je met het vliegtuig reist)
 • evt. drinkbus (we vermijden liever het gebruik van wegwerpflessen)
 • evt. fluitje (handig in noodsituaties of bij mist)
 • evt. wandelstokken

EHBO

In de handel zijn standaard EHBO-sets te koop (bijvoorbeeld Care Plus of Travel Safe), deze zijn vaak goedkoper dan wanneer je alles apart koopt. Stop het tasje in je dagrugzak zodat je het altijd bij je hebt mocht er tijdens de wandeling iets misgaan.

Hier nog enkele suggesties om je persoonlijke EHBO samen te stellen:

 • middel tegen reisziekte
 • ontsmettingsmiddel
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel tegen krampen
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • wond- en blarenpleisters van verschillende breedte (bijv. second skin)
 • elastisch verband voor ingeval van verstuikingen
 • steriel gaas en kleefband

Geld

In Frankrijk betaal je met euro's. Je neemt best wat cash geld mee. We raden aan om je reisbudget deels in contanten, deels met de kaart te besteden. Neem bij voorkeur meerdere kaarten mee, die je op verschillende plaatsen bewaart. Zo kom je niet in de problemen bij verlies of diefstal, of wanneer je kaart onleesbaar wordt.

Geld uit de automaat halen kan met een betaalkaart (Bancontact/Maestro) of een kredietkaart (Visa, Mastercard,…). Let op: voor afhalingen met kredietkaart worden kosten aangerekend; daarom doe je dit beter met een gewone betaalkaart.

Formaliteiten

Voor reizen naar Frankrijk volstaat je identiteitskaart. Ook kinderen jonger dan 12 dienen in het bezit te zijn van een identiteitsbewijs mét foto, aan te vragen op het gemeentehuis.  

Bijkomende informatie kan je vinden op: http://diplomatie.belgium.be/nl (Op reis in het buitenland).

Meer informatie

Heb je een goed boek gelezen, een interessante website ontdekt…? Laat het ons weten. Wij geven je alvast volgende tips:

Internet

http://www.ecrins-parcnational.fr/
http://www.france-voyage.com/frankrijk-toerisme/het-nationaal-park-ecrins-1325.htm
http://www.bergwijzer.be/categorie/landen-en-gebieden/frankrijk/ecrins 


Wijzigingen

Anders Reizen behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief: