Frankrijk - Drôme Provençale: de Villages Perchés


7 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »

Frankrijk - Drôme Provençale: de Villages Perchés


7 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »

Frankrijk - Drôme Provençale: de Villages Perchés


7 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »

Frankrijk - Drôme Provençale: de Villages Perchés


7 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »

Frankrijk - Drôme Provençale: de Villages Perchés


7 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »
Individuele reizen Frankrijk
In de middeleeuwen werden heel wat dorpen in Zuidoost-Frankrijk als arendsnesten tegen de flanken van de rotsen gebouwd. Hun charme en ligging, met de vallei van de Drôme en haar zijrivieren als decor, maken sommige tot de mooiste van Frankrijk. Je logeert in charmante chambres d’hôtes of kleine hotelletjes waar je, vaak aan de gastentafel, smult van een heerlijke regionale keuken met verse producten uit de streek. De Drôme Provençale draagt in zijn landschappen en mediterrane klimaat reeds de belofte van de Provence in zich...
Aantal dagen: 7 dagen
Reisnummer: 20FR5DRA
Reisdatum: Periode zelf te bepalen
Beschikbaar : Op aanvraag

Wandelniveau :
tot

Natuur:
Cultuur:
Comfort:

Wat maakt deze reis bijzonder?

 • Schitterend wandellandschap van de voor-Alpen
 • Mediterrane kruiden en geurige lavendelvelden
 • Rijke gastronomie, fruit- en olijfbomen
 • Verblijf in charmant logies
 • Pittoreske dorpjes

 

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Deze reis scoort

9,1

8 Beoordelingen

Algemene reistips

Dag 1

Aankomst in Mirmande

Aankomst in Mirmande, een fraai dorpje in de vallei van de Rhône dat wordt omringd door kersen-, abrikozen- en perzikboomgaarden. Mirmande werd uitgeroepen tot een van de mooiste dorpen van Frankrijk en hoewel het versterkt kasteel volledig werd verwoest, kunnen de kleine steegjes, het eeuwenoude kerkje, de trotse stadspoort en de overblijfselen van de ‘stadswallen’ dat alleen maar bevestigen.    

Overnachting in een hotel of chambre d'hôtes. (A)

O = ontbijt     A = avondmaal

Dag 2

Doorgaande tocht Mirmande - Marsanne

Stilaan laat je de vallei van de Rhône achter je. Je klimt boven Mirmande uit met mooie zichten op de Rhônevallei. Door een uitgestrekt woud trek je over een bijna 600 m hoge bergkam naar Marsanne, een klein ambachtendorpje met oeroude wortels aan de overkant in het hart van het Drôme-gebied.

Tocht van 10,5 km, 3,5 uur stappen. Niveauverschil: + / - 500 m. Ter plekke is er nog een kleine luswandeling in Marsanne; 2 km, 45 min.

Hotelovernachting. (O, A)

Dag 3

Doorgaande tocht Marsanne - Soyans

Wandeling met spectaculair zicht op de uitgestrekte vlakte van Montélimar, en in de andere richting tot de bergen van de Vercors. Onderweg passeer je een mooi dorpje, nl. Auriples le Péage. Overnachting op enkele kilometers van het prachtig gelegen dorpje Soyans.

Tocht van 19,5 km, 6 uur stappen. Niveauverschil: + / - 340 m.

Overnachting in een chambre d’hôtes. (O, A)

Dag 4

Luswandeling bij Soyans

Wandeling door een schilderachtig decor met het kasteel van Soyans, rotsen en majestueuze eikenbossen. Je loopt voor een groot gedeelte door het bos over gevarieerde paden en met schitterende zichten op Saoû, het Couspeau-gebergte en het Massief van de Vercors.

Tocht van 12,8 km, 3,5 uur stappen. Niveauverschil + / - 450 m.

Overnachting in een chambre d’hôtes. (O, A)

Dag 5

Doorgaande tocht Soyans - Bourdeaux

Het landschap wordt nu steeds gevarieerder, ruiger en bergachtiger. Je wandelt door een agrarisch gebied en maakt kennis met het boerenleven in de buurt van Bourdeaux. aan de oevers van de rivier de Roubion. Bourdeaux is een levendig dorpje, de wijk ‘la Viale’ vormt het historische hart terwijl het in de hoogte gedomineerd wordt door de ruïnes van twee kastelen uit de 12de eeuw. Je kan deze wandeling ook inkorten door je tot in Saoû te laten brengen (incl.) en van hieruit naar Bourdeaux te wandelen.

Tocht van 20,6 km, 5 uur stappen. Niveauverschil + / - 800 m. Variante vanuit Saoû: 14 km, 4 uur, + - 500 m.

Overnachting in een chambre d’hôtes. (O, A)

Dag 6

Luswandeling bij Bourdeaux

Wandeling rondom Bourdeaux door een landschap dat nog vele tekenen van het protestantisme vertoont. Aanvankelijk volg je de oevers van de Roubion maar al snel stijgt het pad de heuvels in. Het hoogste punt bereik je op 800 m met een grandioos zicht op de bergen in het zuiden waaronder de Mont Ventoux. Op de terugweg volg je het cultureel beladen pad dat ook door de Hugenoten werd gevolgd toen ze op het einde van de 17de eeuw werden verdreven. Tocht van 6,8 km, 2 uur stappen. Gecumuleerd hoogteverschil: + 170 m.

Ook een langere wandeling met een grote verscheidenheid aan landschappen en zichten op het massief van Saoû behoort tot de mogelijkheden. Tocht van 13 km, 3,5 uur stappen. Gecumuleerd hoogteverschil: + 430 m.

Overnachting in een chambre d’hôtes. (O, A)

Dag 7

Einde van de reis na het ontbijt. (O)

Transfer naar je wagen in Mirmande of naar het station van Montélimar als je met de trein reist. 

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Prijs

Prijzen geldig in 2020:

7 dagen / 6 nachten : € 799


Voorschot: 30% van de reissom-per deelnemer

Inbegrepen

 • logies 
 • ontbijt en avondmaal 
 • bagagevervoer
 • transfer retour naar Mirmande of Montélimar (voor treinreizigers)
 • informatiepakket met wandelbeschrijvingen
 • originele wandelkaarten
 • gps-tracks
 • evt. transfer van Soyans tot Saoû om de wandeling in te korten
 • BTW

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis 
 • middagmaal - je kan eventueel 5 lunchpakketten bestellen bij reservatie, tijdens de wandelingen kom je geen eetgelegenheden tegen (zie toeslagen)
 • persoonlijke uitgaven en dranken
 • evt. verzekering

Toeslagen

 • hoogseizoen juli - augustus: € 40
 • 5 x picknick: € 62,5
 • éénpersoonskamer samenreizend 7 dagen / 6 nachten: € 180
 • éénpersoonskamer alleenreizend 7 dagen / 6 nachten: € 275
 • transfer Les Reys-de-Saulce - Mirmande (1 - 4 personen) van maandag tot zaterdag tussen 9 en 18 u: € 23
 • transfer Les Reys-de-Saulce - Mirmande (1 - 4 personen) op zon-en feestdagen: € 29

Kortingen

 • driepersoonskamer: € 35

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.
 5. Bij boeking minder dan 3 weken vóór het vertrek (late boeking) wordt een dossierkost van 30 euro aangerekend.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Aantal deelnemers

Dit is een individuele reis zonder begeleiding.
Het minimum aantal deelnemers is 2, het maximum hangt af van de capaciteit en beschikbaarheid van de overnachtingsplaatsen. In bepaalde gevallen kan de reis ook door 1 deelnemer worden gedaan, mits hij of zij er zich van bewust is dat alleen wandelen in vaak afgelegen gebieden risico's met zich meebrengt.

Beschikbaarheid

De boeking van een reis op individuele basis kunnen we nooit meteen bevestigen. Er moeten vaak meerdere overnachtingsplaatsen en dienstenverstrekkers gecontacteerd worden om na te gaan of ze beschikbaar zijn op jouw data. Dit neemt tijd in beslag. Onbeschikbaarheid van een logies kan ervoor zorgen dat de datum moet verschuiven. Reserveer daarom tijdig je reis. Wacht steeds met het vastleggen van vluchten of ander vervoer tot wij je boeking bevestigd hebben.

Reisperiode

Deze reis is mogelijk in de volgende periode:
van 1 april tot/met 31 oktober 2020

Er heerst een overgangsklimaat dat het midden houdt tussen het zeeklimaat van Lyon en het mediterrane klimaat van de Provence in het zuiden. Tijdens de zomermaanden bedragen de gemiddelde maxima zo’n 28°C. Onweders komen vaker voor tijdens de hete zomermaanden.

Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op: www.accuweather.com.


Heen- en terugreis

Met het openbaar vervoer

TGV tot Valence (ca. 5 uur), meestal met één overstap in Marne la Vallée. Daar neem je de bus (Keolis, lijn 30) naar les-Reys-de-Saulce. Hier kan je een taxi nemen naar Mirmande,  4 km verderop. Taxi CMC: +33 6 29 70 87 57, best op voorhand te reserveren via cmc.taxi@sfr.fr. Richtprijs: ca. € 8 en € 11 op zon- en feestdagen.Voor een afhaling aan het station van Valence betaal je tussen € 60 en € 90 euro (prijzen afhankelijk van aankomstdag en -uur). Op het einde van de reis brengt men je naar Montélimar waar je opnieuw de trein kan nemen. Deze transfer is inbegrepen.

Voor informatie over treinen: https://www.thetrainline.com/ en sncf.fr.

* Je kan naar keuze zelf je heen- en terugreis boeken of dit via Anders Reizen doen. In het laatste geval maakt de heen- en terugreis deel uit van het totale reispakket, waardoor je kan genieten van enkele bijkomende garanties:

 • bijstand in geval van problemen met de vlucht/trein/boot;
 • terugbetaling van de prijs van het ticket wanneer de reis niet kan doorgaan door onvermijdbare en buitengewone omstandigheden (overeenkomstig EU Richtlijn 2015/2302, omgezet door de wet van 21/11/2017 betreffende de verkoop van pakketreizen, gekoppelde reisarrangementen en reisdiensten).

Als het vervoer bij een reis niet is inbegrepen, en je wil een vlucht-, trein- of bootticket reserveren, dan kan dit ook via Anders Reizen. Daarbij worden volgende dossierkosten in rekening gebracht: voor tickets voor lijnvluchten 30 euro per reservatiedossier (niet per persoon) en voor chartervluchten 50 euro per persoon en per ticket. Voor alle andere vervoermiddelen: 25 euro per persoon en per biljet. Wens je een ticket te boeken, dan kan je dit per e-mail aanvragen, of je kan het bij het invullen van je online-reservatieformulier aanduiden. 

Let op! Als je zelf vervoer boekt, dien je rekening te houden met voldoende reistijd naar het eerste logies en weer terug. Hou rekening met minder frequente bus- en/of treinverbindingen tijdens weekends en op feestdagen.

Met de wagen

Afstand Brussel – Mirmande: ca. 840 km. Je kan je wagen gedurende de duur van je reis achterlaten op de parking van het eerste logies (bij verblijf buiten het dorpje) of op een publieke parking bij het binnenrijden van het dorpje, op een paar honderd meter van het logies. Op het einde van de reis is er een transfer naar je wagen voorzien (inbegrepen).

Vertrek goed voorbereid op reis met VAB/Europese wegeninfo: toestand van de wegen, buitenlandse verkeersreglementen, wegenwerken, een druktekalender, enz. Check zeker of je voor jouw reisweg en bestemming een milieu-, wegen- of ecovignet nodig hebt.


Vervoer tijdens de reis

De wagen blijft achter aan het eerste logies en heb je niet nodig tijdens de tocht. De wandeling tussen Soyans en Bourdeaux kan je inkorten door ter plaatse een taxi te regelen tot in Saoû. Als je dat wenst laat dit dan zeker de avond voordien aan de logiesuitbater weten. Deze transfer is incl.

Wandelniveau

 en . Wandelingen tussen 10,5 en 21 km, 3 tot 5 uur stappen per dag. Hoogteverschillen tussen 170 m en 800 m.

Wij drukken het wandelniveau van elke reis uit in het ‘stappertjes-systeem’ van  tot . Het omvat zowel de fysieke als technische moeilijkheidsgraad.
Gezien wandelen de hoofdactiviteit van deze reis is, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om aan deze wandelingen deel te nemen.

Bagagevervoer

Deze wordt voor je vervoerd, je draagt tijdens de wandelingen enkel je dagrugzakje. 1 stuk bagage per persoon van max. 15 kg. Je mag je bagage in het volgende logies verwachten vanaf 16 uur.

Logies

Je logeert op basis van standaard tweepersoonskamers met eigen sanitair in chambre d’hôtes of hotels.

 • 2 x in een charmant hotelletje in Mirmande en Marsanne 
 • 2 x in Soyans: gerenoveerde hoeve met unieke ligging midden in het groen, volledig omringd door bos en velden. Sobere maar comfortabele kamers met eigen sanitair in bijgebouw. Terras met prachtig uitzicht. Ecologisch zwembad, enorme tuin. 
 • 2 x in Bourdeaux: karaktervolle chambre d’hôtes in het centrum, ruime kamers. Mooi zwembad. Maaltijden aan de table d’hôtes (gemeenschappelijke gastentafel). Eén kamer met toilet buitenskamers. Alternatieve chambre d’hôtes buiten het centrum. Eenvoudige kamers met uitzicht op de vallei. Geen zwembad.

De logiesplaatsen zijn stuk voor stuk uitgekozen omwille van hun sfeervol karakter en mooie ligging.

 


Maaltijden

In het dagschema staat steeds vermeld welke maaltijden er elke dag zijn inbegrepen: 
O = ontbijt, L = lunch, A = avondmaal

 • ontbijt is inbegrepen
 • lunchpakketten zijn niet inbegrepen maar je kan deze eventueel bij reservatie bestellen (tijdens de wandelingen kom je geen eetgelegenheden of winkels tegen)
 • avondmaal is inbegrepen.
In de chambres d’hôtes eet je aan de gastentafel. De maaltijden zijn vaak lokale specialiteiten vervaardigd met producten uit de streek of uit eigen tuin. De Drôme heeft een grote keuze aan streekproducten en lokale wijnen.

Reisuitrusting

We beperken ons hier tot items die je zeker niet mag vergeten, of die aan bepaalde vereisten moeten voldoen. Evidente spullen als toiletgerief, gewone kledij, ondergoed,..die op elke reis meegaan, worden niet vermeld. Informatie over reisuitrusting in het algemeen en een lijst van buitensportzaken waar je als deelnemer aan een van onze reizen korting krijgt, vind je hier.

Bagage

 • voor de hoofdbagage: vlot hanteerbare reiskoffer of -tas. Wanneer je meerdere keren van overnachtingsplaats wisselt, kies je met het oog op het bagagevervoer best voor een niet te groot formaat dat makkelijk stapelbaar is. 
 • voor de wandelingen: comfortabel zittende kleine rugzak, deze moet alles kunnen bevatten wat je tijdens een dagwandeling nodig hebt. Een inhoud van 15 tot 30 liter volstaat meestal. Zorg bij voorkeur voor een model met regenhoes, of schaf deze apart aan. Zo blijft je dagbagage droog.

Schoenen & kousen

 • waterbestendige wandelschoenen met een goed zoolprofiel. Kies schoenen die de enkel omsluiten, omdat ze dan meer steun geven en daardoor de vermoeidheid en kans op verstuikingen verminderen. Zorg dat nieuwe schoenen ingelopen zijn.
 • lichte schoenen, sneakers of sandalen (voor buiten de wandelingen)
 • wandelkousen: deze speciale kousen (verkrijgbaar in buitensportzaken) zorgen voor goed vochttransport, isolatie en loopcomfort en drogen snel. Een kleine investering die je heel wat leed kan besparen (blaren, pijnlijke voeten).

Kledij

In plaats van één dik kledingstuk tegen de koude, draag je beter meerdere dunne ‘lagen’. Op die manier kan je je kledij doorheen de dag aanpassen aan de temperatuur.

 • voor alle kledij die je meeneemt, geldt dat je bij voorkeur kiest voor lichte en ‘ademende’ stoffen.
 • wind- en waterdichte jas
 • fleece
 • hoofddeksel (hoed, pet, sjaaltje,…) ter bescherming tegen de zon
 • zwemgerief

Diversen

 • badhanddoek
 • toiletpapier of hygiënische doekjes
 • zakmes voor de picknick
 • evt. fluitje (handig in noodsituaties of bij mist)
 • drinkfles of -zak (onderweg kan je bijvullen in één van de vele bronnetjes)
 • evt. wandelstokken
 • zak- of hoofdlamp
 • evt. powerbank voor de gps

EHBO

Stop je EHBO-set in je dagrugzak voor het geval er tijdens de wandeling iets mocht misgaan. In de handel zijn ook standaard EHBO-sets te koop. Hier enkele suggesties om je persoonlijke EHBO samen te stellen:

 • middel tegen reisziekte
 • ontsmettingsmiddel
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel tegen krampen
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • wond- en blarenpleisters van verschillende breedte
 • elastisch verband voor ingeval van verstuikingen
 • steriel gaas en kleefband

Geld

Op heel wat plaatsen kan je vlot met krediet- en betaalkaarten terecht, zowel om te betalen als om geld uit de automaat te halen. We raden aan om je reisbudget deels in contanten, deels met de kaart te besteden.

Reisdocumenten

Voor reizen naar Frankrijk volstaat je identiteitskaart. Voor kinderen tot 12 jaar is een kids-ID vereist.

Als niet beide ouders meereizen, is het raadzaam het schriftelijk akkoord van de andere ouder op papier te zetten, de handtekening door de gemeente voor echt te laten verklaren en deze schriftelijke toestemming mee te nemen op reis. Wanneer het kind en de ouder niet dezelfde familienaam hebben, kan een kopie van de geboorteakte dienen als bewijs van verwantschap.


Wijzigingen

Anders Reizen behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief: