Frankrijk - Corsica: de GR20 zuid en noord


16 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »

Frankrijk - Corsica: de GR20 zuid en noord


16 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »

Frankrijk - Corsica: de GR20 zuid en noord


16 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »

Frankrijk - Corsica: de GR20 zuid en noord


16 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »

Frankrijk - Corsica: de GR20 zuid en noord


16 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »
Individuele reizen Frankrijk
De GR 20 staat bekend als het meest uitdagende en spectaculaire GR-pad van Europa. Het loopt dwars door een indrukwekkend ruige bergketen met bergweiden en meertjes, diepe kloven en valleien. Je start in het zuiden bij de mooie pas van Bavella met z'n scherpe granietpieken en trekt naar Vizzavona in centraal Corsica.  Hier vervolg je de route richting noorden. De noordelijke GR bevat de zwaarste maar ook mooiste etappes, er is veel klimwerk langs steil oprijzende en ruwe berghellingen en tussen immense steenvlakten.  De GR is enkel aangeraden voor ervaren bergwandelaars met een goede fysieke conditie.
Aantal dagen: 16 dagen
Reisnummer: 20FR5COC
Reisdatum: Periode zelf te bepalen
Beschikbaar : Op aanvraag

Wandelniveau :
tot

Natuur:
Cultuur:
Comfort:

Wat maakt deze reis bijzonder?

 • Bavella-massief en bergpas
 • Col de Verde
 • Het herdergebied van het Cuscione plateau
 • De spectaculaire Col de Laparo
 • Beperkt bagagevervoer mogelijk

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Dag 1 Ajaccio (of Bavella)

Aankomst in Ajaccio. Hier vind je de oude vissershaven en de citadel en je kan ook de strandjes in de buurt verkennen. 

Hotelovernachting. 

 

Bij een vroege aankomst in Ajaccio kan je vandaag eventueel al door reizen naar Bavella.

Dag 2 Bavella

In de voormiddag is er nog tijd om Ajaccio verder te verkennen. In de vroege namiddag word je naar Bavella gebracht, in het mooie Alta Rocca gebergte. Je kan hier al een mooie inloopwandeling maken naar het geologisch fenomeen ‘Trou de la Bombe’. Tocht van 6 km, 3 u. Niveauverschil: +/- 300 m.

Overnachting in een berghut. (O, A)

O = ontbijt     L = lunch     A = avondmaal

Dag 3 Asinau

Vandaag volg je eerst de alpiene variant van de GR20, via de Col de Bavella. Het pad gaat steil omhoog en komt dan voorbij de voet van verschillende scherpe granietpieken, het mekka van de klimsport in Corsica. Het pad loopt langs een indrukwekkende wand en duikt dan naar beneden de vallei in. Na een gemakkelijke rivieroversteek en een steile laatste klim, kom je aan bij de Asinau hut. Tocht van 7 km, 5 u. Niveauverschil + 700 m / - 550 m.

Overnachting in een berghut. (O, L, A)

Dag 4: Croce

Klim tot de top van de Monte Alcudina (2134 m) met prachtige panoramische zichten. Daarna daal je af tot het Cuscione plateau, een enorme vlakte met een mix van bossen en groene weiden, een ideaal gebied voor herders met hun kudden. Tocht van 9 km, 3,5 u. Niveauverschil + / - 760 m. 

Overnachting in een herdershut (O, L, A)

Dag 5 Usciolu

Het begin van de tocht gaat een stuk over de groene weilanden vol riviertjes. Daarna stijg je geleidelijk door een eeuwenoud bos tot bij de Col de l’Agnone. Hier start een lastige, maar prachtige kliffentocht waarbij je van de ene naar de andere kant van de scherpe rand gestuurd wordt. Uiteindelijk kom je bij de Usciolu hut, mooi beschut gelegen onder de rotsen. Tocht van 11 km, 5 u. Niveauverschil: + 820 m / - 600 m.

Kamperen bij een berghut. (O, L, A)

Dag 6 Prati of Col de Verde

Vandaag volgt één van de mooiste etappes van de GR20. Eerst volg je de rotsklif op de grens van de valleien van Taravo en Fiumorbu en daarna daal je af tot de Col de Laparo. Het zicht is hier ronduit spectaculair: enerzijds op de zee en anderzijds op de kleine bergdorpjes, prachtig gelegen tussen de granieten rotsen.

Daarna volgt een lange afdaling tot de refuge de Prati of tot de Col de Verde. Tocht van 10 km, 6 u. Niveauverschil: + 900 m. / - 670 m. Of tot de Col de Verde: 15 km, 7,5 u. Niveauverschil: + 850 m / - 1250 m. (afhankelijk van beschikbaarheid)

Overnachting in een berghut. (O, L, A)

Dag 7 Capanelle

Een groot deel van de dag stap je door de majestueuze dennenbossen vol enorme lariksen, het symbool van Corsica. Je steekt dwars door langs de wand van de Monte Renosu, en op het einde volgt nog een steile klim tot bij de herdershutten van Trajhjette. Einde in Capanelle. Tocht van 17 km, 5,5 u. Niveauverschil: + 600 m / - 900 m. Of vanaf Col de Verde: 12 km, 4 uur, niveauverschil: + 600 m / - 350 m.

Overnachting in een berghut. (O, L, A)

Dag 8 Vizzavona

Je wandelt op ongeveer dezelfde hoogte tot de Col de Bocca Palmente, waar je nog een keer beloond wordt met mooie zichten op de omliggende massieven. Daarna volgt een eenvoudige afdaling tot in Vizzavona (of in het gehuchtje Tattone), het eindpunt van het zuidelijke deel van de GR20 en startpunt van de noordelijke route. Tocht van 14,5 of 16 km, 5,5 à 6 u. Niveauverschil: + 100 m / - 610 m. of + 190 m / - 860 m.

Overnachting in een hotel of in de gîte van het hotel. (O, L, A)

Dag 9 Onda

De tocht start via de watervallen van de cascade d’Anglai en gaat dan langs de kam omhoog tot de passerelle de Tortetto. Hier heb je prachtige vergezichten. Daarna daal je weer af tot bij de refuge.
Overnachting en avondmaal in de Refuge Onda.
Tocht van 10 km, 6 uur stappen. Niveauverschil: + 1220 m / -710 m.

Overnachting in Onda. (A, O)

Dag 10 Refuge de Petra Piana

Ook vandaag stap je het grootste deel van de tocht over de bergkam via de Bocca d’Oreccia en de Bocca di Manganellu. Overnachting en avondmaal in de Refuge Petra Piana

Opgepast: bij slecht weer wordt deze tocht over de kam afgeraden en neem je best de variante door de vallei (zie blauwe markering op de kaart)
Tocht van 7 km, 4,5 uur stappen. Niveauverschil: + 680 m / -260 m.

Overnachting in een berghut. (O, L, A)

Dag 11 Refuge de Manganu

De tocht van vandaag is zowat het spectaculairste wat Corsica te bieden heeft. Vanop de Bocca Muzella (2026 m) heb je prachtige zichten op de gletsjermeertjes Renoso, Melo en Capitello. De Col de la Haute Route ligt op je route naar de rotsachtige Breche de Capitello. Het traject vraagt wat klauterwerk, er hangen dan ook kettingen in de wand om je aan vast te houden.  Tocht van 9 km, 6 uur stappen. Niveauverschil: + 650 m / - 870 m.

Overnachting in een berghut. (O, L, A)

Dag 12 Col de Vergio

Over uitgestrekte grasvlaktes gaat het tot bij de prachtig gelegen Bergeries de Vaccaghja, daarna via de vallei van Tavignano tot bij het mooie Lac de Nino, een paradijs met wilde paarden. Je stijgt dan tot boven op de Col St-Pierre waarna je door een mooi lariksbos tot bij het hoogst gelegen hotel van het eiland stapt (1400 m). Tocht van 14,5 km, 6 uur stappen. Niveauverschil: + 570 m / - 750 m.

Hotelovernachting (O, L, A)

Dag 13 Bergerie de Vallone

Vanmorgen bereik je de waterval en de oude herdershutten van Radule. Daarna klim je omhoog tot bij de mooi gelegen Refuge de Ciottolu (1990 m), het zou de hoogst gelegen hut op het eiland zijn. Via de Col de Foggiale daal je heel erg steil af de vallei in naar de Bergeries de Vallone (1400 m). Tocht van 12 km, 6,5 uur stappen. Niveauverschil: + 710 m / - 660 m.

Overnachting in een herdershut. (O, L, A)

Dag 14 Haut Asco

Vandaag staat de zwaarste tocht op het programma. De beruchte passage door het Cirque de la Solitude is na een dramatisch ongeval met wandelaars niet meer mogelijk. Deze alternatieve route brengt je ook door een ruig hooggebergtelandschap; een zeer technische etappe, met onbeschutte passages op kammen van meer dan 2600 m hoogte. Tijdens de afdaling zijn bepaalde passages van kettingen voorzien.

Belangrijk: deze etappe is af te raden bij slecht weer (regen of sneeuw) indien je vermoeid bent of twijfels hebt over je wandelniveau. In dat geval is er een transfer mogelijk met een busje (ca. € 35, ter plaatse te betalen). Tocht van 10 km, 8,5 uur stappen. Niveauverschil: + 1200 m / - 1150 m.

Overnachting in een berghut. (O, L, A)

Dag 15 Calvi of Ajaccio

De te volgen route van vandaag is afhankelijk van je eindbestemming: Ajaccio of Calvi.

Twee opties:
 • Wil je de ganse tocht uitstappen tot Bonifatu dan wandel je vandaag omhoog naar de Bocca di Stagnu (2010 m) en verder via het Lac de Muvrella tot bij de refuge de Carozzu. Van hieruit daal je af naar Bonifatu. Na een welverdiend drankje op het terras neem je de bustransfer naar Calvi. 's Anderdaags reis je door naar je vertrekplaats, zijnde Ajaccio of Bastia. Tocht van 12 km, 7 uur stappen. Niveauverschil: + 650 m / - 1530 m.
 • Wil je vandaag naar Ajaccio reizen, dan trek je vanop de Bocca di Stagnu via de kam in noordelijke richting tot de top van de Muvrella. Vanaf de top heb je een schitterend zicht op de omgeving van de Monte Cinto tot de zee. Daarna neem je dezelfde weg terug naar beneden tot Haut Asco. Bij aankomst in Haut Asco word je naar Ponte Leccia gebracht, hier neem je de trein tot Ajaccio. Tocht van 6 km, 4 uur stappen. Niveauverschil: + 725 m / - 726 m.

Hotelovernachting. (O, L)

Dag 16 Einde

Einde na het ontbijt. (O)

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Prijs

Prijzen geldig in 2020:

15 dagen / 14 nachten

 • Op basis van 2 of 3 personen: € 1475 p.p.
 • Op basis van 4 of 5 personen: € 1425 p.p.

Prijs met beperkt bagagevervoer.


Voorschot: € 420 per deelnemer

Voorschot

30 % van de reissom.

Inbegrepen

 • logies
 • ontbijt 
 • lunch op stapdagen
 • avondmaal (behalve in Ajaccio  en in Calvi, hier heb je enkel ontbijt)  
 • beperkt bagagevervoer
 • transfer naar Bavella bij de start van de reis
 • transfer naar Calvi of Ponte Leccia op het einde van de tocht (van hieruit trein tot Ajaccio)
 • infopakket met routebeschrijvingen
 • originele IGN wandelkaarten
 • BTW

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis 
 • overige maaltijden 
 • treinrit van Calvi of Ponte Leccia terug naar Ajaccio
 • evt. andere transfers en openbaar vervoer
 • dranken en persoonlijke uitgaven
 • evt. reisverzekering 

Toeslagen

 • Prijs extra nacht in Ajaccio K&O: € 65 p.p.
 • 3 nachten in 2-persoonskamers (Vizzavona, Vergio en Haut Asco) : 120 euro p.p.

Kortingen

 • Zonder bagagevervoer: € 180 p.p. (bij 2 of 3 pers), € 140 (bij 4 of 5 pers)

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.
 5. Bij boeking minder dan 3 weken vóór het vertrek (late boeking) wordt een dossierkost van 30 euro aangerekend.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Aantal deelnemers

Dit is een individuele reis zonder begeleiding.
Het minimum aantal deelnemers is 2, het maximum hangt af van de capaciteit en beschikbaarheid van de overnachtingsplaatsen. In bepaalde gevallen kan de reis ook door 1 deelnemer worden gedaan, mits hij of zij er zich van bewust is dat alleen wandelen in vaak afgelegen gebieden risico's met zich meebrengt.

Beschikbaarheid

De boeking van een reis op individuele basis kunnen we nooit meteen bevestigen. Er moeten vaak meerdere overnachtingsplaatsen en dienstenverstrekkers gecontacteerd worden om na te gaan of ze beschikbaar zijn op jouw data. Dit neemt tijd in beslag. Onbeschikbaarheid van een logies kan ervoor zorgen dat de datum moet verschuiven. Reserveer daarom tijdig je reis. Wacht steeds met het vastleggen van vluchten of ander vervoer tot wij je boeking bevestigd hebben.

Reisperiode

Deze reis is mogelijk in de volgende periode:
van 31 mei tot/met 6 september 2020

Vertrek mogelijk van 31 mei tot 6 september. 

 • Met beperkt bagagevervoer: vertrek enkel elke zondag, eventueel met een extra nacht in Ajaccio voor de tocht.
 • Zonder bagagevervoer: vertrek elke dag mogelijk.

Heen- en terugreis

Met het vliegtuig

Tot Ajaccio. Vluchten met TuiFly vanaf 18/4 elke zaterdag en vanaf 20/5 ook op woensdag. Ook Air Corsica vliegt verschillende keren per week vanuit Charleroi op Ajaccio.

Met de wagen + ferry

 Tot Nice of Marseille. Van daaruit zijn er rechtstreekse ferries naar Ajaccio.

Transfers ter plaatse:

Op de luchthaven neem je een pendelbus naar het treinstation van Ajaccio. Van hieruit is er op dag 2 in de vroege namiddag een transfer voorzien tot Bavella (inbegrepen).

Terugreis:

 • Bij aankomst in Bonifatu, staat de bus klaar die je naar Calvi brengt (ca. 30'). De volgende dag neem je de bus tot Ajaccio of Bastia, afhankelijk van de plaats terugreis.
 • Bij aankomst in Haut Asco staat het vervoer klaar dat je naar Ponte Leccia brengt waar je de trein naar Ajaccio kan nemen (ritduur: ca. 2,5 uur).

Treinen en bussen gans Corsica: www.corsicabus.org

Bussen in en rond Ajaccio: http://www.bus-tca.com/

Ferries:  http://www.aferry.to


Niveau

 en   wanneer je zelf je bagage draagt. Wandelingen van 5 tot 7 u. Hoogteverschillen van max. + 1200 m en - 1500 m. GPS-tracks beschikbaar. Lees hier meer over wandelen met gps.

De GR 20 in Corsica is één van de mooiste maar ook zwaarste trekkings in Europa. Vooraleer je deze reis boekt is het belangrijk dat je voor jezelf kan inschatten of je een trekking van dit niveau aankan. In geval van twijfel, kunnen we je eventueel andere, minder zware opties voorstellen.

Wandelterrein:
Je loopt vaak over rotsachtige paden en over losse stenen. Vaak moeten er zeer steile stukken overbrugd worden met het nodige klauterwerk. Op sommige plaatsen hangen er kettingen of kabels ter ondersteuning.

Vereisten:

 • ervaring met wandelen in het hooggebergte
 • goed vertrouwd zijn met kaart- en kompaslezen
 • zeker geen hoogtevrees hebben
 • over een zeer goede fysieke conditie beschikken

Gezien wandelen de hoofdactiviteit van deze reis is, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om aan deze wandelingen deel te nemen.

Bagage

Bij de reservatie heb je de keuze: of je kiest voor beperkt bagagevervoer OF je draagt je bagage volledig zelf en krijgt hiervoor een korting.

Als je hebt gekozen voor beperkt bagagevervoer (= standaard), draag je steeds beperkte bagage voor een paar nachten. Over de  zogenaamde ‘volgzak’ met de rest van je bagage, kan je beschikken in Coscionu, Col de Verde / refuge de Prati, Capanelle, Vizzavona, Col di Vergio en Haut Asco.

Indien je ervoor kiest om gedurende de ganse tocht zelf je bagage te dragen krijg je hiervoor een extra korting (zie kortingen).


Deelnemers

Minimum 2.

Logies

 • Je verblijft in berg- en herdershutten met een minimum aan comfort en vaak minimale sanitaire voorzieningen (soms enkel koud water). Het is ook mogelijk dat je gevraagd wordt om in een tent te slapen in de buurt van de berghut. Je krijgt dan een tent en een slaapmat ter beschikking.
 • In Ajaccio overnacht je in een hotel.
 • In Vizzavona kan het zijn dat je overnacht in de gîte van het hotel.
 • In Vizzavona, Verghio en Haut Asco kan er een tweepersoonskamer geboekt worden (zie toeslagen). 

Maaltijden

 • Het ontbijt is inbegrepen.
 • Tijdens de stapdagen ontvang je een lunchpakket voor ’s middags. Voorzie voor elke dag een energierijke snack, type mueslireep of dergelijke. Onderweg kom je een paar keer een winkeltje tegen waar je deze zaken kan kopen.
 • Ook het avondmaal is inbegrepen en neem je in de berghutten. Vaak wordt er een vast menu geserveerd dat hetzelfde is voor alle wandelaars. 
 • In geval van een extra overnachting in Ajacco is er geen avondmaaltijd inbegrepen.

Klimaat

Corsica heeft een mediterraan klimaat met meestal (erg) warme zomers (tot 30°). Door de hoogte of de nabijheid van de zee blijft het echter aangenaam. 's Nachts kan het bij helder weer flink afkoelen. Een regen- of onweersbui is nooit uitgesloten.

Verdere informatie over het klimaat in het algemeen kan je vinden op: www.weatherbase.com.
Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op: www.accuweather.com

Reisuitrusting

We beperken ons hier tot items die je zeker niet mag vergeten, of die aan bepaalde vereisten moeten voldoen. Evidente spullen als toiletgerief, gewone kledij, ondergoed,… die op elke reis meegaan, worden niet vermeld. Meer gedetailleerde informatie en tips vind je op onze website.

Bagage

 • trekkingrugzak met goede heupgordel, binnenframe en schouderriemen, van 50 l volstaat (je moet ook je slaapzak meenemen!)
 • indien je kiest voor bagagevervoer: rugzak, reistas of kitbag (geen valies) voor de bagage die met de taxi wordt vervoerd (10 kg. per persoon) 

Elke luchtvaartmaatschappij legt beperkingen op met betrekking tot het aantal stuks, gewicht en afmetingen van je bagage. Meestal staat dit op je e-ticket. Indien niet, kan je terecht op de website van de betreffende luchtvaartmaatschappij.  Lees zeker ook de richtlijnen over de toegelaten inhoud van ruim- en handbagage nog eens na op de website van Brussels Airport

Schoenen & kousen

 • comfortabele bergwandelschoenen die een goed zoolprofiel hebben. Kies zeker voor schoenen die de enkel omsluiten, omdat ze dan meer steun geven en daardoor de vermoeidheid en kans op verstuikingen verminderen. Zorg dat nieuwe schoenen ingelopen zijn.
 • lichte schoenen, sneakers of sandalen (voor buiten de wandelingen).
 • wandelkousen: deze speciale kousen (verkrijgbaar in buitensportzaken) zorgen voor goed vochttransport, isolatie en loopcomfort en drogen snel. Een kleine investering die je heel wat leed kan besparen (blaren, pijnlijke voeten,,…).

Tip: als je met het vliegtuig reist, trek dan bij vertrek je wandelschoenen aan of stop ze in je handbagage. Het spaart plaats en gewicht en zo kom je alvast niet in de problemen voor het wandelen mocht er iets mislopen met je hoofdbagage. 

Slaapgerief

 • slaapzak (van 0 tot 5°C)

Kledij

 • voor alle kledij die je meeneemt, geldt dat je bij voorkeur kiest voor lichte en ‘ademende’ stoffen. In plaats van één dik kledingstuk tegen de koude, draag je beter meerdere dunne ‘lagen’. Op die manier kan je je kledij doorheen de dag aanpassen aan de temperatuur.
 • wind- en waterdicht jack
 • fleece
 • hoofddeksel (hoed, pet, sjaaltje,…) ter bescherming tegen de zon
 • zwemgerief
 • handschoenen, muts en sjaal
 • evt. thermisch ondergoed

Diversen

 • handdoeken en washandjes
 • toiletpapier of hygiënische doekjes
 • geldbeugel of heuptasje
 • zakmes voor de picknick (verpak dit niet in je handbagage als je met het vliegtuig reist)
 • drinkbus (we vermijden liever het gebruik van wegwerpflessen)
 • fluitje (handig in noodsituaties of bij mist)
 • evt. (telescopische) wandelstokken
 • lunchdoos type tupperware die je goed kan afsluiten (soms krijg je pasta of rijs mee)
 • lepel en vork (opgelet niet in je handbagage verpakken als je met het vliegtuig reist)

EHBO

In de handel zijn standaard EHBO-sets te koop (bijvoorbeeld Care Plus of Travel Safe), deze zijn vaak goedkoper dan wanneer je alles apart koopt. Stop het tasje in je dagrugzak zodat je het altijd bij je hebt mocht er tijdens de wandeling iets misgaan.

Hier nog enkele suggesties om je persoonlijke EHBO samen te stellen:

 • middel tegen reisziekte
 • ontsmettingsmiddel
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel tegen krampen
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • wond- en blarenpleisters van verschillende breedte (bijv. second skin)
 • elastisch verband voor ingeval van verstuikingen
 • steriel gaas en kleefband

Geld

In Frankrijk betaal je met euro's. Je neemt best wat cash geld mee. We raden aan om je reisbudget deels in contanten, deels met de kaart te besteden. Neem bij voorkeur meerdere kaarten mee, die je op verschillende plaatsen bewaart. Zo kom je niet in de problemen bij verlies of diefstal, of wanneer je kaart onleesbaar wordt.

Geld uit de automaat halen kan met een betaalkaart (Bancontact/Maestro) of een kredietkaart (Visa, Mastercard,…). Let op: voor afhalingen met kredietkaart worden kosten aangerekend; daarom doe je dit beter met een gewone betaalkaart.

Reisdocumenten

Voor reizen naar Frankrijk volstaat je identiteitskaart. Ook kinderen jonger dan 12 dienen in het bezit te zijn van een identiteitsbewijs mét foto, aan te vragen op het gemeentehuis.

Bijkomende informatie kan je vinden op: http://diplomatie.belgium.be/nl (Op reis in het buitenland).

Tip: Maak een kopie van je identiteitskaart en bewaar deze apart. Of beter nog: maak er een foto van die je op je smartphone zet, of oplaadt naar een plaats waar je hem in geval van nood kan terugvinden.

Tip: Laat weten waar je bent!

In elk land kunnen er crisissen, aanslagen of ongelukken gebeuren. Registreer je reis via Travellers Online. Zo kan de FOD Buitenlandse Zaken je indien nodig makkelijker informeren en ondersteunen. https://travellersonline.diplomatie.be/Wijzigingen

Anders Reizen behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief: