Spanje - Tenerife - familieavontuur


8 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »

Spanje - Tenerife - familieavontuur


8 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »

Spanje - Tenerife - familieavontuur


8 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »

Spanje - Tenerife - familieavontuur


8 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »

Spanje - Tenerife - familieavontuur


8 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »
Individuele reizen Spanje
Tenerife is ongetwijfeld het bekendste Canarisch Eiland, eens je de drukke stranden de rug toekeert kom je terecht in een afwisselende natuur waarin het heerlijk toeven is.  Het eiland is van oorsprong vulkanisch, wat een indrukwekkend staaltje moeder natuur tentoon spreidt én met wat fantasie op de setting van een piratenfilm lijkt: stranden met de achtergrond met sneeuw bedekte toppen, een oceaan met walvissen en dolfijnen, met mos bedekte heuvelruggen en mysterieuze drakenbomen. Een avontuur en belevenis voor het ganse gezin!
Aantal dagen: 8 dagen
Reisnummer: 20ES5TFF
Reisdatum: Periode zelf te bepalen
Beschikbaar : Op aanvraag

Wandelniveau :
tot

Natuur:
Cultuur:
Comfort:

Wat maakt deze reis bijzonder?

 • een piratentocht
 • klimmen en klauteren in canyons
 • op zoek naar walvissen en snorkelen
 • schattenzoektocht in een historische stad
 • wandeling in een sprookjesbos met geheimzinnige grotten

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Deze reis scoort

9,3

6 Beoordelingen

reviews van klanten

Wij gaan deze reis zeker aan andere mensen aanraden!

Karlien P. -

Algemene reistips

Dag 1 Aankomstdag

Koers naar het heerlijke Tenerife. Bij aankomst pik je de huurwagen op en rijd je naar je logies in Guimar waar je verblijft in een traditioneel hotel rural met tuin en klein zwembad. Dit is je uitvalsbasis voor de ganse week.

Overnachting in een hotel rural met klein zwembad.

Dag 2 Piratenwandeling

Na het ontbijt trek je naar het Anaga-gebergte, één van de oudste gebergtes van Tenerife. Je maakt een fijne wandeling die helemaal in het teken van piraten staat. Met de piratenhoed op je hoofd maak je kennis met spannende avonturen en legendes van een echte piraat. Je wandelt via paadjes met weelderige plantengroei. Mogelijk wordt de zone bedekt door een mistlaag die de wandeling heel mysterieus maakt. Tocht van 6,5 km, 2,5 uur stappen. Verplaatsing van 45'.

Indien de wandeling te kort blijkt te zijn, kan je vanaf hetzelfde startpunt een leuke extra route doen, de Ruta de los Sentidos of 'de wandeling der zintuigen'.  

Overnachting. (O)

O = ontbijt    L = lunch    A = avondmaal

Dag 3 Canyoning

Haal de held in jou naar boven, zet je helm op, zwier het touw over je schouder, en duik de kloof in want vandaag staat er canyoning op het programma. Bij deze activiteit volg je de loop van een rivier doorheen een kloof, heel wat klauterwerk dus, maar ook heel veel plezier en een onvergetelijke ervaring. Picknick in de vrije natuur is inbegrepen en uiteraard word je ook professioneel begeleid.  Tocht van 4 km, activiteit van een volledige dag.  Verplaatsing van 20'.

Overnachting. (O, L)

Dag 4 Speurtocht

Wie Tenerife bezoekt, moet uiteraard El Teide gezien hebben. Vandaag staat er een heuse speurtocht op het programma. Met aanwijzingen en tips die je uit enkele raadsels kan halen moet je vinden hoe je door het wondermooie nationaal park van El Teide moet rijden naar het startpunt van de tocht. Vergeet af en toe niet te stoppen om te genieten van de schitterende uitkijkpunten. Tocht van 3,6 km, 2 uur stappen. Verplaatsing van 1u30'.

Overnachting. (O)

Dag 5 Walvissen en dolfijnen

's Ochtends om 11 uur neem je de boot om walvissen en dolfijnen te spotten, een activiteit van een drietal uur. In de namiddag vaar je naar een strandje waar je kan gaan snorkelen, een ervaring om niet snel te vergeten. Het snorkelen wordt door onze plaatselijke partner begeleid. Activiteit van een tweetal uur, verplaatsing van 1 uur.

Overnachting. (O, L)

Voor het spotten van zeedieren werken we met Maritima Acantilados en Bonadea II, twee officieel geregistreerde organisaties die beschikken over de nodige vergunningen rond opleidingen en trainingen. Bovendien werken ze met zeebiologen die actief worden ingeschakeld bij de opruiming van de zee en het redden van zeedieren. Uitvaren gebeurt in kleine groepjes. 

Dag 6 Fotozoektocht

Een piraat zou geen piraat zijn als hij geen schat verborgen zou hebben. Het verhaal gaat dat er nog steeds eentje verborgen ligt in La Laguna, de oude hoofdstad van het eiland. Met behulp van foto's dwaal je door de steegjes en ontdek je enkele unieke plaatsjes in deze historische stad. Ontcijfer de code en de schat is van jou...Tocht van 5 km, 1,5 uur stappen. Verplaatsing van 30'.

Overnachting. (O)

Dag 7 Speurtocht

Tijd voor een sprookje. Je gaat naar Agua Garcia, waar je een wondermooi woud kan ontdekken, dat een heel eigen wereld verbergt. hier maak je een prachtige wandeling in een verrassend groene regio met rijke fauna en flora. De meest opvallende zijn ongetwijfeld de enorme, eeuwenoude bomen en die de naam 'wachters van het bos' hebben gekregen. Je loopt over bruggen en komt voorbij grotten en tunnels die gebruikt werden voor glasontginning.  Tenerife toont je een prachtig labyrint. Tocht van 5 km, 2 uur stappen. Verplaatsing van 45'.

Overnachting. (O)

Dag 8 Einde


Aan alle sprookjes komt een einde, en na een lekker ontbijt is het tijd om de koffers in te pakken. (O)

Samen met andere gezinnen op pad

Wil je graag met andere gezinnen op stap ? Dan kan je deze reis als begeleide groepsreis maken binnen het aanbod van onze kleine broer ‘Missie Formidabel’.  Je gaat op stap met andere gezinnen die op zoek zijn naar dezelfde vakantiebelevenissen. De kinderen trekken op met leeftijdsgenoten en (groot-)ouders ontmoeten (groot-)ouders met vergelijkbare interesses. We beperken de grootte van de groepen tot enkele gezinnen. Kleinschaligheid is een kenmerk van onze reisstijl, want enkel dan is er ruimte om elkaar beter te leren kennen.

Wil je zelf een groep samenstellen met bevriende gezinnen of familie? Neem dan contact op met ons. 

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Prijs

Prijs geldig in 2020.

 € 485 p.p.


Voorschot: € 145 per deelnemer

Inbegrepen

 • logies
 • ontbijt
 • 2 x picknick (tijdens de canyoning en snorkelactiviteit)
 • 1 x drankje en snack na het snorkelen
 • begeleiding bij de avonturenroute in canyoning en bij het snorkelen
 • verzekering gedurende begeleide activiteiten
 • informatiepakket met draaiboek van de activiteiten
 • wegenkaart van Tenerife (deze ontvang je ter plaatse)
 • BTW.

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis
 • huurwagen
 • overige maaltijden
 • evt. optionele activiteiten
 • persoonlijke uitgaven en inkomgelden
 • evt. verzekering 

 


Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.
 5. Bij boeking minder dan 3 weken vóór het vertrek (late boeking) wordt een dossierkost van 30 euro aangerekend.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Aantal deelnemers

Dit is een individuele reis zonder begeleiding.
Het minimum aantal deelnemers is 2, het maximum hangt af van de capaciteit en beschikbaarheid van de overnachtingsplaatsen. In bepaalde gevallen kan de reis ook door 1 deelnemer worden gedaan, mits hij of zij er zich van bewust is dat alleen wandelen in vaak afgelegen gebieden risico's met zich meebrengt.

Beschikbaarheid

De boeking van een reis op individuele basis kunnen we nooit meteen bevestigen. Er moeten vaak meerdere overnachtingsplaatsen en dienstenverstrekkers gecontacteerd worden om na te gaan of ze beschikbaar zijn op jouw data. Dit neemt tijd in beslag. Onbeschikbaarheid van een logies kan ervoor zorgen dat de datum moet verschuiven. Reserveer daarom tijdig je reis. Wacht steeds met het vastleggen van vluchten of ander vervoer tot wij je boeking bevestigd hebben.

Reisperiode

Deze reis is mogelijk in de volgende periode:
het hele jaar door

Dagelijks vertrek mogelijk het ganse jaar door. Zachte temperaturen maar regen is altijd mogelijk. In het het gebergte kan het koud en winderig zijn. Op de Teide kan ook sneeuw liggen. 

Heen- en terugreis

Met het vliegtuig

In het kader van het wandelprogramma is een wagen ter plaatse noodzakelijk. Een huurwagen kan door ons geregeld worden (richtprijs: vanaf € 135 / week). Er zijn twee luchthavens op Tenerife, in het zuiden en in het noorden. Van hieruit reis je verder per huurwagen naar het logies in Guimar in het noordoosten van het eiland. De dichtstbijzijnde grote stad is Santa Cruz.

Afstand vanaf Tenerife Airport North: 30 km, 30'. Vanaf Tenerife-South: 41 km, 30'.

* Je kan naar keuze zelf je vlucht boeken, of dit via Anders Reizen doen. 
In het laatste geval maakt de vlucht deel uit van het totale reispakket, waardoor je kan genieten van enkele bijkomende garanties:
- bijstand in geval van problemen met de vlucht;
- terugbetaling van de prijs van het ticket wanneer de reis niet kan doorgaan door onvermijdbare en buitengewone omstandigheden (overeenkomstig EU Richtlijn 2015/2302, omgezet door de wet van 21/11/2017 betreffende de verkoop van pakketreizen, gekoppelde reisarrangementen en reisdiensten).

Wandelniveau

. Makkelijke en toegankelijke wandelingen op kinderniveau met af een toe een stevig klimmetje of afdaling. Voor de canyoning is geen ervaring vereist. 

Klik hier voor meer uitleg over de zwaarte van de reizen.


Gezien wandelen de hoofdactiviteit van deze reis is, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om aan deze wandelingen deel te nemen.

Kinderen

 • vanaf 6 jaar
 • canyoning
 • snorkelen
 • leuk logies met zwembad 
 • makkelijke wandelingen

Bagage

Je draagt enkel je dagrugzakje tijdens de wandelingen.

Logies

Je logeert de ganse week in een traditioneel ‘hotel rural’, zeer rustig gelegen in het plaatsje Guimar.
Tweepersoonskamers met privé badkamer met bad. Of suite voor 4 personen (dubbel bed + slaapbank).

 • Kleine tuin
 • Houten opbouw-zwembad
 • Dakterras met ligzetels
 • Overdekt eetterras buiten
 • Gemeenschappelijke zitruimte
 • Supermarktje op 12' stappen
 • Meerdere restaurantjes op 12' stappen
 • Wifi in de gemeenschappelijke ruimtes
 • BBQ faciliteiten


Maaltijden

 • Ontbijt is inbegrepen.
 • Er zijn 2 picknicks inbegrepen: tijdens de canyoning en de snorkelactiviteit. Na het snorkelen is er ook een snack voorzien.
 • Het  avondmaal is niet inbegrepen. Het logies ligt op een 12' stappen van een supermarkt en diverse restaurantjes.
 • Er staat tevens een BBQ ter beschikking.
Over het algemeen ontbijten de mensen ter plaatse laat. Heel wat restaurantjes openen pas om 10 u. voor het ontbijt. Het middagmaal wordt naar onze normen ook laat genomen, na 14 u. Het avondmaal nemen de Spanjaarden vanaf 21 u (op sommige plaatsen kan je wel eerder terecht). 

Klimaat

Het hele jaar door zijn de temperaturen aangenaam. Augustus en september zijn de heetste maanden (tot 30°). In de - overigens zachte en warme - winter (min.18°) kan het regenen, soms behoorlijk in het noordwesten, maar zelden meerdere dagen na elkaar. In het gebergte kan het wel koud en winderig zijn en enkele maanden per jaar kan er ook sneeuw liggen. Over het algemeen heerst er het hele jaar door een mild voorjaarsklimaat met een gemiddelde van 24°C. Het zuiden is altijd 2-4°C warmer dan het noorden. 

Verdere informatie over het klimaat in het algemeen kan je vinden op: www.weatherbase.com
Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op: www.accuweather.com.  

Reisuitrusting

We beperken ons hier tot items die je zeker niet mag vergeten, of die aan bepaalde vereisten moeten voldoen. Evidente spullen als toiletgerief, gewone kledij, ondergoed,… die op elke reis meegaan, worden niet vermeld. Informatie over reisuitrusting in het algemeen en een lijst van buitensportzaken waar je als Anders Reizen-deelnemer korting krijgt, vind je op deze webpagina rechts, onder 'Algemene reistips'.

Bagage

 • voor de hoofdbagage: vlot hanteerbare valies of reistas, bij voorkeur met wieltjes zodat ze makkelijk te verplaatsen is. Wanneer je meerdere keren van overnachtingsplaats wisselt, kies je beter voor een niet te groot formaat dat makkelijk stapelbaar is (met het oog op het bagagevervoer).
 • voor de wandelingen: comfortabel zittende kleine rugzak, deze moet alles kunnen bevatten wat je tijdens een dagwandeling nodig hebt. Een inhoud van 15 tot 30 liter volstaat meestal. Zorg bij voorkeur voor een model met regenhoes, of schaf deze apart aan. Zo blijft je dagbagage droog.

Elke luchtvaartmaatschappij legt beperkingen op met betrekking tot het aantal stuks, gewicht en afmetingen van je bagage. Meestal staat dit op je e-ticket. Indien niet, kan je terecht op de website van de betreffende luchtvaartmaatschappij.  Lees zeker ook de richtlijnen over de toegelaten inhoud van ruim- en handbagage nog eens na op de website van Brussels Airport

Schoenen & kousen

 • comfortabele wandelschoenen die een goed zoolprofiel hebben. Kies voor schoenen die de enkel omsluiten, omdat ze dan meer steun geven en daardoor de vermoeidheid en kans op verstuikingen verminderen. Zorg dat nieuwe schoenen ingelopen zijn.
 • lichte schoenen, sneakers of sandalen (voor buiten de wandelingen).
 • wandelkousen: deze speciale kousen (verkrijgbaar in buitensportzaken) zorgen voor goed vochttransport, isolatie en loopcomfort en drogen snel. Een kleine investering die je heel wat leed kan besparen (blaren, pijnlijke voeten,,…).

Tip: als je met het vliegtuig reist, trek dan bij vertrek je wandelschoenen aan of stop ze in je handbagage. Het spaart plaats en gewicht en zo kom je alvast niet in de problemen voor het wandelen mocht er iets mislopen met je hoofdbagage. 

Kledij

 • voor alle kledij die je meeneemt, geldt dat je bij voorkeur kiest voor lichte en ‘ademende’ stoffen. In plaats van één dik kledingstuk tegen de koude, draag je beter meerdere dunne ‘lagen’. Op die manier kan je je kledij doorheen de dag aanpassen aan de temperatuur.
 • wind- en waterdicht jack
 • fleece
 • hoofddeksel (hoed, pet, sjaaltje,…) ter bescherming tegen de zon
 • zwemgerief

Diversen

 • badhanddoek die je kan gebruiken tijdens de wateractiviteiten
 • handdoeken
 • toiletpapier of hygiënische doekjes
 • geldbeugel of heuptasje
 • zakmes voor de picknick (verpak dit niet in je handbagage als je met het vliegtuig reist)
 • evt. drinkbus (we vermijden liever het gebruik van wegwerpflessen)
 • zak- of hoofdlamp    
 • evt. lenzen (voor tijdens het snorkelen indien je een bril draagt)

EHBO

In de handel zijn standaard EHBO-sets te koop (bijvoorbeeld Care Plus of Travel Safe), deze zijn vaak goedkoper dan wanneer je alles apart koopt. Stop het tasje in je dagrugzak zodat je het altijd bij je hebt mocht er tijdens de wandeling iets misgaan.

Hier nog enkele suggesties om je persoonlijke EHBO samen te stellen:

 • middel tegen reisziekte
 • ontsmettingsmiddel
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel tegen krampen
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • wond- en blarenpleisters van verschillende breedte (bijv. second skin)
 • elastisch verband voor ingeval van verstuikingen
 • steriel gaas en kleefband

Formaliteiten

Voor reizen naar Spanje volstaat je identiteitskaart. Ook kinderen jonger dan 12 dienen in het bezit te zijn van een identiteitsbewijs mét foto, aan te vragen op het gemeentehuis.

Denk er aan je rijbewijs mee te nemen. Ook een kredietkaart op naam van de bestuurder is vereist.

Bijkomende informatie kan je vinden op: http://diplomatie.belgium.be/nl (Op reis in het buitenland).
Tip: Maak een kopie van je identiteitskaart en bewaar deze apart. Of beter nog: maak er een foto van die je op je smartphone zet, of oplaadt naar een plaats waar je hem in geval van nood kan terugvinden. 

Tip: Laat weten waar je bent!

In elk land kunnen er crisissen, aanslagen of ongelukken gebeuren. Registreer je reis via Travellers Online. Zo kan de FOD Buitenlandse Zaken je indien nodig makkelijker informeren en ondersteunen. https://travellersonline.diplomatie.be/.

 


Geld

In Spanje betaal je met euro's. Je neemt best wat cash geld mee. We raden aan om je reisbudget deels in contanten, deels met de kaart te besteden. Neem bij voorkeur meerdere kaarten mee, die je op verschillende plaatsen bewaart. Zo kom je niet in de problemen bij verlies of diefstal, of wanneer je kaart onleesbaar wordt.

Geld uit de automaat halen kan met een betaalkaart (Bancontact/Maestro) of een kredietkaart (Visa, Mastercard,…). Let op: voor afhalingen met kredietkaart worden kosten aangerekend; daarom doe je dit beter met een gewone betaalkaart.

Meer informatie

Heb je een goed boek gelezen, een interessante website ontdekt…? Laat het ons weten. Wij geven je alvast volgende tips:
Algemene informatie over de Canarische Eilanden: https://www.hallocanarischeeilanden.com/


Wijzigingen

Anders Reizen behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief: