Spanje - Mallorca: Verrassingen in de Tramuntana


8 dagen

Periode zelf te bepalen

vanaf € 660


Boek deze reis »

Spanje - Mallorca: Verrassingen in de Tramuntana


8 dagen

Periode zelf te bepalen

vanaf € 660


Boek deze reis »

Spanje - Mallorca: Verrassingen in de Tramuntana


8 dagen

Periode zelf te bepalen

vanaf € 660


Boek deze reis »

Spanje - Mallorca: Verrassingen in de Tramuntana


8 dagen

Periode zelf te bepalen

vanaf € 660


Boek deze reis »

Spanje - Mallorca: Verrassingen in de Tramuntana


8 dagen

Periode zelf te bepalen

vanaf € 660


Boek deze reis »
Individuele reizen Spanje
De Sierra de Tramuntana loopt parallel aan de noordwestkust, bestrijkt bijna een derde van Mallorca en is zowat de ruggengraat van het eiland. Het is  een ronduit schitterend wandelgebied, met slaperige dorpjes, wilde rotskusten, panoramische toppen en diepe kloven waar bergen en zee verbazingwekkend naadloos in mekaar overgaan. In het eerste deel van deze reis verken je het hooggebergte vanuit het gezellige kustplaatsje Puerto Soller: bergmeren, pelgrimspaden, kloosters en watervallen. Deel 2 voert je naar het noordwesten, richting Alcudia, om het gebied rond het Talaia-gebergte te ontdekken. Kortom, een ideale mix van natuurwandelingen, comfortabel logies en gezellige haventjes met restaurants en terrasjes.
Prijs: vanaf € 660
Aantal dagen: 8 dagen
Reisnummer: 20ES5MLB
Reisdatum: Periode zelf te bepalen
Beschikbaar : Op aanvraag

Wandelniveau :
Natuur:
Cultuur:
Comfort:

Wat maakt deze reis bijzonder?

 • Hoogtepunten van de Sierra Tramuntana
 • Verblijft aan de kust in Puerto Sóller en Alcanada
 • Geen huurwagen nodig
 • Treinrit door de bergen
 • Boottocht van Cala Tuent naar Port de Sóller
 • Optionele fietstocht door het platteland
 • Bezoek 'mooiste dorpje van Spanje'
 • Bezoek Palma de Mallorca

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Deze reis scoort

8,7

3 Beoordelingen

Algemene reistips

Dag 1 Aankomst Palma & trein Soller

Je landt in Palma de Mallorca, waar je evt. kan gaan lunchen op het Plaza de España. Daarna neem je de authentieke 'Tren de Sóller' die je in in een uur van Palma naar Soller brengt. Het is genieten van de eerste zichten op de Tramuntana-bergketen met na elke bocht en elke tunnel een nieuwe verrassing. Je komt aan op het plein van Soller, en neemt daar de 'oranje tram' (15 min.) naar het havenstadje, waar je incheckt in je hotel. Afhankelijk van de aankomsttijd kan je nog een verkennende wandeling maken.

Overnachting in een hotel in Puerto Soller

Dag 2 Cuber-Fornalutx-Soller

Bus (ca. 1 u.) naar Cuber en hier vat je de eerste wandeling aan. Al snel kan je genieten van prachtige uitzichten over zowel de Middellandse Zee als Tramuntana-gebergte. Evenwijdig met de Serra de Son Torrellas wandel je naar de Coll de l’ Offre, die je optioneel  kan beklimmen (1 u. extra).

Via het magnifiek aangelegde pelgrimspad (GR 221) trek je door de Barranc de Biniaraix, de nagenoeg ongerepte ravijn ten oosten van Soller. Een terrasje wacht in Fornalutx, verkozen tot het mooiste dorp van Spanje, waarna je nog een half uur verder wandelt tot Soller. Hier neem je de tram naar het hotel of wandel je nog een half uur verder.

17 km - 275 m stijgen & 1000 m dalen

Overnachting in een hotel in Puerto Soller

Dag 3 Baltix d' Avall-Cala Tuent

Het eerste deel van de wandeling (7 km) brengt je van het hotel naar een mooi uitzichtpunt, Mirador de Ses Barques, maar indien gewenst kan je dit traject ook per bus (40 min.) afleggen. Vanaf daar wandel je 11 km, eerst door het dal naar Balitx d ‘Avall (zeker vers appelsiensap gaan drinken!) en daarna haast zwevend boven de kust en met prachtig zicht op de Middelandse Zee tot Cala Tuent. Het is allicht de mooiste kustwandeling die er op mallorca te ondernemen valt.

In Cala Tuent neem je de boot voor een tocht van 1 uur terug naar Puerto Soller, langs de kliffen en grotten van het in zee aflopend gebergte (en begrijp je waarom Mallorca zo geliefd is bij klimmers en speleologen).

16 km - 500m stijgen en 900m dalen

Overnachting in een hotel in Puerto Soller

Dag 4 Cuber-Lluc

Bus (ca. 1 u.) naar het bergmeer Cuber. Via oerbossen en langs het Gorg Blau-bergmeer wandel je naar het dal van Tossal Verds. De Puig de Massanella torent boven je uit en in haar imposante schaduw vervolg je dalend de weg naar Lluc. Wie wil, kan zich aan beklimming van deze top - de hoogste bewandelbare van het eiland - wagen. Bij het klooster van Lluc wacht het terras.

Met de bus (1u20) keer je terug naar Puerto Soller (opgelet: deze bus rijdt niet op zondag). 

16 km - 580 m stijgen en 885 m dalen

Overnachting in een hotel in Puerto Soller

Dag 5 Deia-Soller

Met de bus (45 min.) naar het pittoreske kunstenaarsdorp Deia voor de rustige wandeling terug naar Puerto Soller. Het pad is vrij vlak in vergelijking met de voorbije dagen maar de uitzichten zijn niet minder mooi. Je volgt de kustroute via LLucalcari, langs finca’s en kleine kerkjes, steeds met zicht op zee.

10 km - 260 m stijgen en 440 m dalen

Om 15 uur neem je de bus naar Alcudia (2 u.), gevolgd door een korte taxirit naar je nieuwe hotel, rustig gelegen in Alcanada, even ten oosten van Alcudia. 

Overnachting in een hotel in Alcudia

Dag 6 Talaia

Een taxi brengt je naar het startpunt van de wandeling die je dwars over het schiereiland van de Baai van Pollensa naar de Baai van Alcudia brengt. Door berg en dal trek je via het hoogste punt van het schiereiland, La Talaia (495 m) naar Coll Baix, een mooi strandje. Prachtige uitzichten met aan twee zijden de Middellandse Zee en in de verte het eiland Menorca. Langs de kust van Alcanada wandel je terug naar je logies.

14 km - 580 m stijgen en 760 m dalen

Overnachting in een hotel in Alcudia

Dag 7 Cap de Formentor

Per bus vanuit Alcudia kan je naar het schiereiland Cap de Formentor, een uitgelezen gebied om te wandelen van de ene baai naar de andere, steeds met uitzichten op de Middellandse Zee en het Tramuntana-gebergte. Je vertrekt bij de Fumat (busstop) en daalt af naar Cala Murta, een afgelegen baai waar je op het idyllische strandje kan lunchen, daarna wandel je naar het befaamde Platja Formentor. Hier staat het eerste hotel van Spanje, nu ook het enige aangezien alles rondom beschermd natuurpark is. Bij dit azuurblauwe water kan je verpozen alvorens je hier de bus terug neemt.

Indien je vandaag liever eens wat anders doet, hebben we ook een prachtige (vlakke) fietstocht uitgestippeld. Die gaat via de oude stad van Alcudia langs de kuststreek van Mal Pas naar het binnenland, de ondergrondse kerk van Sant Marti en het natuurpark S’ Albufera. Daarna keer je terug naar de haven waar de fietsenzaak en het hotel liggen. Variatie troef. Je kan een fiets huren bij onze contactpersoon in de haven (vlakbij het hotel) en als je de routebundel/gps volgt heb je een relaxte tocht van 25 km voor de boeg. 

Overnachting in hotel in Alcudia

Wandeling: 10 km - 350 m stijgen en 620 m dalen

Dag 8 Palma de Mallorca

Per taxi (10 min.) naar Sa Pobla, waar een treinrit van een goed uur je door het platteland van Mallorca naar Palma brengt. Of je kan de bus nemen via Puerto Alcudia.

In Palma kan je nog even genieten van de Spaanse flair alvorens op het vliegtuig te stappen. Je kan door de oude stad slenteren, een bezoek brengen aan het beroemde Plaza Mayor, de Ramblas, en natuurlijk de majestueuze kathedraal. Afsluiten kan met een terrasje of souvenir shoppen.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Prijs

€ 695 p.p.

 


Voorschot: € 190 per deelnemer

Inbegrepen

 • logies
 • ontbijt
 • infopakket met Nederlandstalige wandelbeschrijvingen
 • originele wandelkaart
 • BTW

Niet inbegrepen

 • heen-en terugvlucht
 • middag- en avondmaal
 • dranken
 • 2 treinritten (ca. € 30)
 • boottocht (€ 21)
 • bus- en taxirittenzoals vermeld in het dagschema (ca. € 65)
 • evt. inkomgelden
 • verblijfstaks (€ 1 à 2 per nacht)
 • evt. reisverzekering

Kortingen

 • In de maand maart: € 60 per persoon
 • Vanaf 4 deelnemers: € 30 per persoon

Toeslagen

 • Hoogseizoen (1 juli tot 15 september): € 115 per persoon
 • Eenpersoonskamer alleenreizend (8 dagen): € 320

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.
 5. Bij boeking minder dan 3 weken vóór het vertrek (late boeking) wordt een dossierkost van 30 euro aangerekend.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Aantal deelnemers

Dit is een individuele reis zonder begeleiding.
Het minimum aantal deelnemers is 2, het maximum hangt af van de capaciteit en beschikbaarheid van de overnachtingsplaatsen. In bepaalde gevallen kan de reis ook door 1 deelnemer worden gedaan, mits hij of zij er zich van bewust is dat alleen wandelen in vaak afgelegen gebieden risico's met zich meebrengt.

Beschikbaarheid

De boeking van een reis op individuele basis kunnen we nooit meteen bevestigen. Er moeten vaak meerdere overnachtingsplaatsen en dienstenverstrekkers gecontacteerd worden om na te gaan of ze beschikbaar zijn op jouw data. Dit neemt tijd in beslag. Onbeschikbaarheid van een logies kan ervoor zorgen dat de datum moet verschuiven. Reserveer daarom tijdig je reis. Wacht steeds met het vastleggen van vluchten of ander vervoer tot wij je boeking bevestigd hebben.

Reisperiode

Aankomst elke dag mogelijk vanaf 1 maart tot 31 oktober


Heen-en terugreis

Vlucht op Palma de Mallorca. Er zijn vanuit Brussel rechtstreekse vluchten mogelijk met meerdere luchtvaartmaatschappijen. 

Je kan naar keuze zelf je vlucht boeken of dit via Anders Reizen doen. In het laatste geval maakt de vlucht deel uit van het totale reispakket, waardoor je kan genieten van enkele bijkomende garanties:

 • bijstand in geval van problemen met de vlucht;
 • terugbetaling van de prijs van het ticket wanneer de reis niet kan doorgaan door onvermijdbare en buitengewone omstandigheden (overeenkomstig EU Richtlijn 2015/2302, omgezet door de wet van 21/11/2017 betreffende de verkoop van pakketreizen, gekoppelde reisarrangementen en reisdiensten).

Bij aankoop van een vervoersbiljet via Anders Reizen, voor pakketreizen waarbij het vervoer niet is inbegrepen, worden volgende dossierkosten in rekening gebracht: voor vliegtuigtickets 30 euro per reservatiedossier, voor alle andere vervoermiddelen 25 euro per persoon en per biljet.


Niveau

 tot  . Dagtochten van 4 tot 7 uur stappen en met behoorlijke hoogteverschillen: max. 900 m stijgen en 1050 m dalen. Je hebt best geen last van hoogtevrees. Over het algemeen is deze reis geschikt voor wandelaars met een goede fysieke conditie en enige ervaring met bergwandelen.

Klik hier voor meer uitleg over de zwaarte van de reizen.


Gezien wandelen de hoofdactiviteit van deze reis is, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om aan deze wandelingen deel te nemen.

Bagage

Je hebt recht op 1 stuk ruimbagage en 1 stuk handbagage (je dagrugzak). Wat het aantal kilo's van de in te checken bagage betreft, varieert dat bij de meeste luchtvaartmaatschappijen van 20 tot 23 kg. Wij raden echter aan om het te houden bij max. 15 kg. Je krijgt een bagagelabel van Anders Reizen op de kennismakingsbijeenkomst of in de luchthaven.

Je draagt tijdens de wandelingen enkel je dagrugzakje. Tussen de luchthaven en het logies en tussel de 2 logiesplaatsen onderling draag je zelf je bagage.


Logies

 • 4 x in Puerto Soller: Sympathiek en eigentijds, familiaal gerund hotelletje aan het strand. Frisse kamers met zee- of bergzicht en private badkamer. Snackbar en restaurant. Wifi in alle kamers. Voor het hotel loopt een verkeersvrije boulevard met terrasjes en restaurant. Op 1 km van de haven en 5 km van de oude stad Soller.
 • 3 x in Alcanada/Alcudia: Je verblijft in een comfortabel logies op wandelafstand van de haven met vele restaurantjes. Het logies is heel rustig gelegen, bij het Talaia-gebergte en bij de baai van Alcudia.

Maaltijden

 • Alle ontbijten zijn inbegrepen.
 • Lunch is niet inbegrepen. In Soller kan je een picknick laten maken in het hotel voor ca. € 6 (de avond voordien te bestellen) of gewoon zelf je lunchpakket samenstellen in één van de vele supermarktjes bij het hotel.
 • Avondmaal is niet inbegrepen. In Puerto Soller ligt het hotel aan een boulevard in de haven waar je tientallen terrasjes en restaurants vindt. In Alcudia/Alcanda zit je op wandelafstand van de verkeersvrije haven met een ruime keuze aan cafés en restaurants. Iets verder weg bevindt zich het oude stadscentrum met de gastronomische (lees:duurdere) parels. 

Vervoer

Voor deze reis hoef je geen wagen te huren en kan je alle noodzakelijke trajecten efficiënt met het openbaar vervoer (trein, bus, tram, boot en taxi) afleggen.

 • Van Palma naar Soller kan je met de trein (€ 18)
 • Tussen Soller en Puerto Soller (de haven) kan je je verplaatsen met de tram (€ 7)
 • Voor de wandelingen neem je de bus naar de startplaats (van € 2 tot 4) en wandelt je terug naar het hotel
 • Op dag 3 kan je op het einde van de wandeling de boot terug nemen (€ 21)
 • Naar Puerto Alcudia kan je vanuit Puerto Soller met de bus (€ 8 à 12) en vandaar verder per bus (€ 1) of taxi (ca. € 4 à 6) naar Alcanada
 • Vanuit het hotel in Alcanada kan je per bus of te voet naar (Puerto) Alcudia
 • Vanuit Alcudia vertrekken bussen naar Formentor, Pollensa of Inca
 • Voor de wandeling op dag 6 maak je een taxirit van 10 minuten
 • Terug naar Palma is per taxi vanuit Sa Pobla en verder per trein of per bus met overstap in Purto Alcudia (resp. ca. € 35 en 8). 

Klimaat

Aangenaam Middellandse zeeklimaat wat maakt dat Mallorca gans het jaar door een fijne wandelbestemming is. De maanden juli en augustus zijn over het algemeen te heet om de wandelen en de meeste neerslag valt tijdens de wintermaanden. In het Tramontana-gebergte valt er zelfs af en toe sneeuw. Vanaf mei tot juni en vanaf september tot eind november over het algemeen prima wandelweer. Maart en april kunnen nog wisselvallig zijn.

Verdere informatie over het regionale klimaat kan je vinden op: Weatherbase. Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op: Accuweather


Reisuitrusting

We beperken ons hier tot items die je zeker niet mag vergeten, of die aan bepaalde vereisten moeten voldoen. Evidente spullen als toiletgerief, gewone kledij, ondergoed,… die op elke reis meegaan, worden niet vermeld. Informatie over reisuitrusting in het algemeen en een lijst van buitensportzaken waar je als deelnemer aan een van onze reizen korting krijgt, vind je op deze webpagina rechts, onder 'Algemene reistips'.

Bagage

 • voor de hoofdbagage: vlot hanteerbare valies of reistas, bij voorkeur met wieltjes zodat ze makkelijk te verplaatsen is. Wanneer je meerdere keren van overnachtingsplaats wisselt, kies je beter voor een niet te groot formaat dat makkelijk stapelbaar is (met het oog op het bagagevervoer).
 • voor de wandelingen: comfortabel zittende kleine rugzak, deze moet alles kunnen bevatten wat je tijdens een dagwandeling nodig hebt. Een inhoud van 15 tot 30 liter volstaat meestal. Zorg bij voorkeur voor een model met regenhoes, of schaf deze apart aan. Zo blijft je dagbagage droog.

Schoenen & kousen

 • degelijke wandelschoenen met een goed zoolprofiel. Kies voor schoenen die de enkel omsluiten, omdat ze dan meer steun geven en daardoor de vermoeidheid en kans op verstuikingen verminderen. Zorg dat nieuwe schoenen getest zijn.
 • lichte schoenen, sneakers of sandalen (voor buiten de wandelingen).
 • wandelkousen: deze speciale kousen (verkrijgbaar in buitensportzaken) zorgen voor goed vochttransport, isolatie en loopcomfort en drogen snel. Een kleine investering die je heel wat leed kan besparen (blaren, pijnlijke voeten,,…).

Tip: als je met het vliegtuig reist, trek dan bij vertrek je wandelschoenen aan of stop ze in je handbagage. Het spaart plaats en gewicht en zo kom je alvast niet in de problemen voor het wandelen mocht er iets mislopen met je hoofdbagage. 

Kledij

 • voor alle kledij die je meeneemt, geldt dat je bij voorkeur kiest voor lichte en ‘ademende’ stoffen. In plaats van één dik kledingstuk tegen de koude, draag je beter meerdere dunne ‘lagen’. Op die manier kan je je kledij doorheen de dag aanpassen aan de temperatuur.
 • wind- en waterdichte jas
 • fleece
 • hoofddeksel (hoed, pet, sjaaltje,…) ter bescherming tegen de zon
 • zwemgerief

Diversen

 • zwemhanddoek
 • drinkbus
 • evt. wandelstokken
 • zak- of hoofdlamp

EHBO

Hier enkele suggesties om je persoonlijke EHBO samen te stellen:

 • middel tegen reisziekte
 • ontsmettingsmiddel
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel tegen krampen
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • wond- en blarenpleisters van verschillende breedte (bijv. second skin)
 • elastisch verband voor ingeval van verstuikingen
 • steriel gaas en kleefband

Geld

In Mallorca betaal je met euro’s. In de meeste dorpjes of stadjes kan je vlot met krediet- en betaalkaarten terecht, zowel om te betalen als om geld uit de automaat te halen.

Reisdocumenten

Voor reizen naar Spanje volstaat je identiteitskaart. Ook kinderen jonger dan 12 jaar dienen in het bezit te zijn van een identiteitsbewijs mét foto, aan te vragen op het gemeentehuis.

Tip: Maak een kopie van je identiteitskaart en bewaar deze apart. Of beter nog: maak er een foto van die je op je smartphone zet, of oplaadt naar een plaats waar je hem in geval van nood kan terugvinden.


Wijzigingen

Anders Reizen behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief: