Spanje - Canarische Eilanden: Lanzarote


8 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »

Spanje - Canarische Eilanden: Lanzarote


8 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »

Spanje - Canarische Eilanden: Lanzarote


8 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »

Spanje - Canarische Eilanden: Lanzarote


8 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »

Spanje - Canarische Eilanden: Lanzarote


8 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »
Individuele reizen Spanje
Helemaal anders dan de andere Canarische eilanden is Lanzarote. De oerkracht van de vulkanen, de creativiteit van de mens en de fantasie van de beroemde landschapskunstenaar Cesar Manrique maken dit eiland tot een fascinerende reisbestemming. In het Biosfeerreservaat werden bovendien mooie paden aangelegd die de wandelaar een unieke blik op het eiland bieden. Laat je al wandelend betoveren door de uitgedoofde kraters en bizarre lavastructuren, fotogenieke oude stadjes en harmonieuze architectuur.
Aantal dagen: 8 dagen
Reisnummer: 20ES5LZA
Reisdatum: Periode zelf te bepalen
Beschikbaar : Op aanvraag

Wandelniveau :
Natuur:
Cultuur:
Comfort:

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Deze reis scoort

9

4 Beoordelingen

Algemene reistips

Dag 1

Yaiza

Een taxi wacht je op de luchthaven op en brengt je naar Yaiza in het westen, al twee maal tot 'mooiste dorp van Spanje' verkozen. De groene palmen heten je welkom in dit Noord-Afrikaans ogende dorpje met een klein historische centrum.

Wie vandaag de benen al wil strekken, kan op pad voor een wandeling van 5 km over de Atalaya de Femés naar het mooie bergdorpje Femés, vanwaar je op een kunstzinnig terras over de roodkleurige vlakte van Rubicón kan uitkijken. Daarna neem je een taxi terug en kan je genieten van een eerste typisch Canarische maaltijd of lekkere tapas.

Overnachting.

Dag 2

Yaiza - El Islote

Je laat Yaiza achter je en de goed bewegwijzerde paden brengen je naar Uga, door de beroemde wijngebieden van La Geria met de vele vulkaantrechters en lavavelden. De poreuze lavastenen liggen in halve kringen rond de wijntakken gestapeld en beschermen ze zo niet alleen tegen de wind maar verhinderen ook het uitdrogen van de bovenste grondlagen. In Uga kan je lunchen tussen de dromedarissen en daarna wandel je verder richting San Bartolomé. Je steekt onderweg nog wat meer  op over het nauwkeurig aangelegde cultuurlandschap en het samengaan van toerisme en wijnbouw, de 2 belangrijkste bronnen van inkomsten van de lokale bevolking.

Doel vandaag is een stijlvol hotel in het gehucht El Islote. Vanop het terras van het hotel kan je genieten van de zonsondergang in de wijngaarden.

Tocht van 25 km - ca. 5,5 uur stappen. 

Overnachting. (O)

O = ontbijt

Dag 3

Islote - Nazaret

In de voormiddag kan je wat cultuur opsnuiven. Het museum Tanit vertelt over het lokale leven door de eeuwen heen. Na de lunch trek je naar het middelpunt van het eiland met het 'Monumento al Campesino', gecreëerd uit gerecycleerde watertanks door Manrique en opgericht ter ere van de landbouwers. Het wandelpad brengt je naar het witte dorpje Nazaret. Hier ligt de voormalige villa van de beroemde Egyptische acteur Omar Sharif, dat vandaag een openluchtmuseum is (Lagomar). Enkele honderden meters verder ligt je volgende overnachtingsplaats. 

Tocht van 10 km - ca. 3 uur stappen.

Overnachting. (O)

Dag 4

Nazaret - Haria

Je verlaat Nazaret in noordelijke richting en bereikt na 2 km Teguise, een authentiek stadje met kleine straatjes, mooie pleinen en enkele historische gebouwen en de vroegere hoofdplaats van Lanzarote.  Neem je tijd om rustig rond te kuieren.

Met uitzicht op het kasteel van Santa Barbara klim je naar het bedevaartsoord las Nieves vanwaar je een grandioos panorama hebt op de baai van Famara, het surfparadijs van Lanzarote.  Vervolgens wandel je door tot Haría, het dal van de 1000 palmbomen en de laatste woonplaats van César Manrique. Hier slaap je 2 nachten in een vorstelijke, 19de-eeuwse villa met verwarmd zwembad, een highlight onder de verblijven.

Tocht van 14 km - ca. 4 uur stappen.

Overnachting. (O)

Dag 5

Haria - Arrieta - Harria

Voor de wandeling is er tijd om het unieke huis van Manrique te bezoeken, waar hij de Europese jet-set op bezoek kreeg. Vandaag staat er een afdaling naar de kust op het menu, door de oaseachtige Valle de Temisa - ook wel het dal van de 1000 bloemen genaamd. Het pad is in het begin eventjes steil maar kronkelt al snel gezapig langs landbouwterrassen naar beneden tot aan zee. In Arrieta, een oud vissersdorp, bevindt zich het „Casa Roja“, een zeer atypische villa die in 1915 door een rijke koopman gebouwd werd voor zijn dochter die aan tuberculose leed. Liefhebbers kunnen genieten van een duik in de Oceaan vanop het mooie strand van Arrieta en als afsluiter verse vis gaan eten in een van de restaurantjes met zicht op zee. Met de lijnbus terug naar Haría.

Tocht van 8 km - ca. 2 uur stappen.

Overnachting. (O)

Dag 6

Harria - Orzola

Je verlaat Haría in westelijke richting en komt al snel aan in het dorpje Máguez, in een vruchtbaar dal met amandel- en vijgenbomen. Hier begint de oude verbindingsweg naar Yé (in het oud-Canarisch 'het einde van de wereld'). Indien gewenst kan je de vulkaan Monte Corona (609 m) beklimmen die 3000 jaar geleden een lavatunnelsysteem creërde waarin Manrique in een lavabel een droomwereld ontwierp, de Cueva de los Verdes. Vanaf hier daal je af naar de noordkust, naar de kleine haven van Orzola met zijn blauw en witgekalkte huisjes en eenvoudige visrestaurants. Hier overnacht je in een gastvrij pension.

Tocht van 17 km - ca. 4 uur stappen. Beklimming van de Mt. Corona +1 uur.

Overnachting in een gastenverblijf. (O)

Dag 7

La Graciosa of César Manrique

Vandaag kan je kiezen:

 • La Graciosa, een eilandje als een postkaart, te bereiken in 20 min. met de ferry vanuit Orzola. Je kan er een wandeling doen met uitzichten op de onbewoonde eilandjes Alegranza en Montaña Clara (12 km), of naar de adembenemde Mirador del Rio (10 km) of rond de lagune van Pedro Barba met helwitte stranden (1 u.). Al dan niet in combinatie met een bezoek aan de door Manrique ontworpen grotten en/of Punta de Mujeres, een charmant vakantieoord waar je goed kan zwemmen. 
 • Of laat je onderdompelen in de magische wereld van Cesar Manrique met een bezoek aan zijn Cueva de los Verdes en Jameos de Agua, beide op zo‘n 8 km van Orzola en gemakkelijk met een taxi te bereiken.

Overnachting in een gastenverblijf. (O)

Dag 8

Een taxi brengt je naar de luchthaven van Arrecife. (O)

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Prijs

Prijs geldig in 2020

€ 865 p.p.

 


Voorschot: € 260 per deelnemer

Inbegrepen

 • logies
 • ontbijt
 • infopakket met Nederlandstalige wandelbeschrijvingen
 • wandelkaart 1:50000 (ter plaatse)
 • taxitransfers van en naar de luchthaven
 • bagagevervoer
 • BTW.

Niet inbegrepen

 • heen- en terugvlucht
 • middag- en avondmalen
 • dranken
 • bus naar Haría op dag 5
 • optionele ferry naar la Graciosa (ca. € 20)
 • evt. inkomgelden
 • evt. reisverzekering.

Toeslagen

Eenpersoonskamer alleenreizend: € 315


Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.
 5. Bij boeking minder dan 3 weken vóór het vertrek (late boeking) wordt een dossierkost van 30 euro aangerekend.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Aantal deelnemers

Dit is een individuele reis zonder begeleiding.
Het minimum aantal deelnemers is 2, het maximum hangt af van de capaciteit en beschikbaarheid van de overnachtingsplaatsen. In bepaalde gevallen kan de reis ook door 1 deelnemer worden gedaan, mits hij of zij er zich van bewust is dat alleen wandelen in vaak afgelegen gebieden risico's met zich meebrengt.

Beschikbaarheid

De boeking van een reis op individuele basis kunnen we nooit meteen bevestigen. Er moeten vaak meerdere overnachtingsplaatsen en dienstenverstrekkers gecontacteerd worden om na te gaan of ze beschikbaar zijn op jouw data. Dit neemt tijd in beslag. Onbeschikbaarheid van een logies kan ervoor zorgen dat de datum moet verschuiven. Reserveer daarom tijdig je reis. Wacht steeds met het vastleggen van vluchten of ander vervoer tot wij je boeking bevestigd hebben.

Reisperiode

Deze reis is mogelijk in de volgende periode:
van 1 januari tot/met 30 juni 2020
van 1 september tot/met 31 december 2020

Deze reis is het hele jaar boekbaar, behalve in juli en augustus, dan is het te heet om te wandelen. 

Het subtropisch klimaat van de Canarische Eilanden zorgt zowat het hele jaar door voor  lente-tempera­tu­ren. De gemid­delde dagtempe­ratuur ligt tussen 18 en 25° bij heldere hemel. Wisselvallig weer en regen zijn steeds mogelijk, zeker in het noorden en in de winter. In het zuiden is het meestal warmer en droger. Bovendien speelt het reliëf ook een rol en wordt het frisser naarmate je hoger gaat. Zo kan het in de bergen koud en winderig zijn, terwijl er op hetzelfde ogenblik aan de kust een heerlijk zonnetje schijnt.

Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op: accuweather


Heen- en terugreis

Met het vliegtuig*

Lanzarote is rechtstreeks bereikbaar vanuit Brussel met TUIfly. Met een lijnvlucht heb je altijd een overstap in een luchthaven op het Spaanse vasteland of op een naburig eiland. 

 

* Je kan naar keuze zelf je heen- en terugreis boeken of dit via Anders Reizen doen. In het laatste geval maakt de heen- en terugreis deel uit van het totale reispakket, waardoor je kan genieten van enkele bijkomende garanties:

 • bijstand in geval van problemen met de vlucht/trein/boot;
 • terugbetaling van de prijs van het ticket wanneer de reis niet kan doorgaan door onvermijdbare en buitengewone omstandigheden (overeenkomstig EU Richtlijn 2015/2302, omgezet door de wet van 21/11/2017 betreffende de verkoop van pakketreizen, gekoppelde reisarrangementen en reisdiensten).

Bij aankoop van een vervoersbiljet via Anders Reizen, voor pakketreizen waarbij het vervoer niet is inbegrepen, worden volgende dossierkosten in rekening gebracht: voor vliegtuigtickets 30 euro per reservatiedossier, voor alle andere vervoermiddelen 25 euro per persoon en per biljet.

Let op! Indien je zelf vervoer boekt, dien je rekening te houden met voldoende reistijd naar het eerste logies en weer terug. Hou rekening met minder frequente bus- en/of treinverbindingen tijdens weekends en op feestdagen.


Wandelniveau

Dit is een wandelreis van niveau  à . Voor de afstanden en niveauverschillen per dag: zie dagschema. De hoogteverschillen zijn beperkt en liggen voor alle wandelingen rond de 150 à 200 m.

Wij drukken het wandelniveau van elke reis uit in het ‘stappertjes-systeem’ van  tot . Het omvat zowel de fysieke als technische moeilijkheidsgraad. Meer uitleg over de stappertjes vind je hier

 

Gezien wandelen de hoofdactiviteit van deze reis is, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om aan deze wandelingen deel te nemen.

Bagageniveau

Tijdens de wandelingen draag je enkel je dagrugzak. Je grote bagage wordt vervoerd.


Logies

7 overnachtingen in 

 • rustieke villa's (3 x) in tweepersoonskamers met privé-sanitair
 • landelijke hotels (2 x) in tweepersoonskamers met privé-sanitair
 • gastenverblijf (2 x) in tweepersoonskamers met gemeenschappelijke sanitair

Maaltijden

In het dagschema staat steeds vermeld welke maaltijden er elke dag zijn inbegrepen:
O = ontbijt, L = lunch, A = avondmaal

 • Ontbijt is inbegrepen in de prijs.
 • Middag- en avondmalen zijn op eigen kosten. Je kan overal in lokale restaurantjes lekker en vers eten aan democratische prijzen.

Uitrusting

We beperken ons hier tot items die je zeker niet mag vergeten, of die aan bepaalde vereisten moeten voldoen. Evidente spullen als toiletgerief, gewone kledij, ondergoed,… die op elke reis meegaan, worden niet vermeld.

Informatie over reisuitrusting in het algemeen en een lijst van buitensportzaken waar je als deelnemer aan een van onze reizen korting krijgt, vind je hier.

Bagage

 • voor de hoofdbagage: vlot hanteerbare valies of reistas, bij voorkeur met wieltjes zodat ze makkelijk te verplaatsen is. Wanneer je meerdere keren van overnachtingsplaats wisselt, kies je beter voor een niet te groot formaat dat makkelijk stapelbaar is (met het oog op het bagagevervoer).
 • voor de wandelingen: comfortabel zittende kleine rugzak, deze moet alles kunnen bevatten wat je tijdens een dagwandeling nodig hebt. Een inhoud van 15 tot 30 liter volstaat meestal. Zorg bij voorkeur voor een model met regenhoes, of schaf deze apart aan, zo blijft je dagbagage droog.

Je hebt recht op 1 stuk ruimbagage en 1 stuk handbagage (je dagrugzak). Wat het aantal kilo's van de in te checken bagage betreft, varieert dat bij de meeste luchtvaartmaatschappijen van 20 tot 23 kg. In het infopakket dat je voor het vertrek ontvangt, zit een label om aan je bagage te bevestigen.

Schoeisel & kousen

 • comfortabele wandelschoenen die een goed zoolprofiel hebben. Kies voor schoenen die de enkel omsluiten, omdat ze dan meer steun geven en daardoor de vermoeidheid en kans op verstuikingen verminderen. Zorg dat nieuwe schoenen ingelopen zijn.
 • lichte schoenen, sneakers of sandalen (voor buiten de wandelingen).
 • wandelkousen: deze speciale kousen (verkrijgbaar in buitensportzaken) zorgen voor goed vochttransport, isolatie en loopcomfort en drogen snel. Een kleine investering die je heel wat leed kan besparen (blaren, pijnlijke voeten,,…) 
 • evt. getten (waterdichte onderbeenbeschermers): deze voorkomen dat water op vochtig terrein of bij zware regen in je schoenen dringt.

Tip: Trek je wandelschoenen aan voor de heenvlucht of stop ze in je handbagage. Mocht er iets mislopen met de bagage, kan je alvast beginnen wandelen.

Kledij

In plaats van één dik kledingstuk tegen de koude, draag je beter meerdere dunne ‘lagen’. Op die manier kan je je kledij doorheen de dag aanpassen aan de temperatuur.

 • voor alle kledij die je meeneemt, geldt dat je bij voorkeur kiest voor lichte en ‘ademende’ stoffen.
 • wind- en waterdicht jas
 • fleece 
 • hoofddeksel (hoed, pet, sjaaltje,…) ter bescherming tegen de zon
 • evt. zwemgerief

Diversen

 • toiletpapier of hygiënische doekjes
 • zakmes voor de picknick (verpak dit niet in je handbagage)
 • evt. drinkfless (vermijd het gebruik van wegwerpflessen)
 • evt. fluitje (handig in noodsituaties of bij mist)
 • evt. wandelstokken
 • zak- of hoofdlamp

EHBO 

Stop je EHBO-set in je dagrugzak voor het geval er tijdens de wandeling iets mocht misgaan. In de handel zijn ook standaard EHBO-sets te koop (bijvoorbeeld Care Plus of Travel Safe).

Hier nog enkele suggesties om je persoonlijke EHBO samen te stellen:

 • middel tegen reisziekte
 • ontsmettingsmiddel
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel tegen krampen
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • wond- en blarenpleisters van verschillende breedte (bijv. second skin)
 • elastisch verband voor ingeval van verstuikingen
 • steriel gaas en kleefband

Geld

In Spanje betaal je met euro's.

Op heel wat plaatsen kan je vlot met krediet- en betaalkaarten terecht, zowel om te betalen als om geld uit de automaat te halen. We raden aan om je reisbudget deels in contanten, deels met de kaart te besteden.


Reisdocumenten

Voor reizen naar Spanje volstaat je identiteitskaart.

Voor kinderen is een kids-ID (tot 12 jaar) of internationaal paspoort vereist. Indien niet beide ouders meereizen, is het raadzaam het schriftelijk akkoord van de andere ouder op papier te zetten, de handtekening door de gemeente voor echt te laten verklaren en deze schriftelijke toestemming mee te nemen op reis. Wanneer het kind en de ouder niet dezelfde familienaam hebben, kan een kopie van de geboorteakte dienen als bewijs van verwantschap.


Meer informatie

Heb je een goed boek gelezen, een interessante website ontdekt…? Laat het ons weten. Wij geven je alvast volgende tips:

Internet

Aanvullende informatie vind je in reisgidsen, die je kan lenen bij openbare bibliotheken, of kan aankopen in de betere (reis)boekhandel, zoals:Wijzigingen

Anders Reizen behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief: