Spanje - Canarisch Eilanden: La Palma


8 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »

Spanje - Canarisch Eilanden: La Palma


8 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »

Spanje - Canarisch Eilanden: La Palma


8 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »

Spanje - Canarisch Eilanden: La Palma


8 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »

Spanje - Canarisch Eilanden: La Palma


8 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »
Individuele reizen Spanje
In de westelijke uithoek van de Canarische Eilanden ligt La Palma, een piepklein eilandje dat bijna loodrecht uit de zee oprijst. Je zal er tevergeefs zoeken naar de mooie stranden zoals op Tenerife of Gran Canaria, hetgeen verklaart waarom het eiland één van de minst toeristische van de hele archipel is. Daartegenover staat een weelderige, erg verschei­den natuur. Niet zonder reden draagt La Palma de bijnaam van het 'groene' en het 'mooie' eiland; ervaren wandelaars noemen het zelfs hét mooiste Canarische eiland. Een heerlijke plek om te voet te ontdekken.
Aantal dagen: 8 dagen
Reisnummer: 20ES5LPA
Reisdatum: Periode zelf te bepalen
Beschikbaar : Op aanvraag

Wandelniveau :
tot

Natuur:
Cultuur:
Comfort:

Wat maakt deze reis bijzonder?

 • Weelderige, erg verscheiden natuur
 • Sprookjesbos van Los Tilos, een uitzonderlijke biotoop
 • Pico de la Nieve (2230 m), het dak van het eiland
 • Unieke kleurenspel van de ‘Cascadas Colores’

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Deze reis scoort

8,8

17 Beoordelingen

Algemene reistips

Dag 1 Santa Cruz

Aankomst op de luchthaven van Santa Cruz waar onze lokale partner je zal opwachten. Rit van een tiental minuten naar het appartementje in het oude stadscentrum van Santa Cruz, in het oosten van het eiland. Je krijgt een uitgebreide briefing bij aanvang van de reis.

Overnachting in een eenvoudig appartement in Santa Cruz.

Dag 2 Los Franceses

Los Tilos – Barlovento + transfer naar Los Franceses

's Ochtends transfer naar het sprookjesbos van Los Tilos, een biotoop op de Unesco werelderfgoedlijst en één van de laatste laurierbossen op aarde. Tussen metershoge varens klim je naar het uitzichtpunt Mirador de las Barandas om via een waterreservoir af te dalen naar Barlovento. Na de wandeling word je naar Los Franceses  gebracht waar je tweemaal overnacht in een rustig gelegen vakantiehuis (= 'finca') in Canarische stijl en met uitzicht op de grillige kustlijn. Tocht van 10 km, 4 uur stappen. Niveauverschil: + 450 m/ - 500 m. Transfer 2 x 30'.

Overnachting in een finca in Los Franceses. (O)

Dag 3 Los Franceses

Verkenning van de noordkust

Korte rit naar startpunt van de tocht waarna je een pittige klovenwandeling maakt langs de steile groene kusten van het ruige noorden. Einde in Los Franceses. Tocht van 11 km, 5 à 6 uur stappen. Niveauverschil: + 700 m / - 750 m. Transfer van 20'.

Overnachting in een finca in Los Franceses. (O)

Dag 4 Los Llanos

Pico de la Nieve - Ermita de la Virgen del Pino + transfer naar Los Llanos

Transfer tot onder de Pico de la Nieve (2230 m), het dak van het eiland. Bij helder weer heb je er een weergaloos uitzicht op de buureilanden Tenerife, La Gomera en El Hierro. De afdaling vanaf de Pico de la Nieve levert adembenemende panorama's op. De tocht eindigt bij het kerkje Ermita de la Virgen del Pino. Van daar transfer naar Los Llanos waar je de volgende drie nachten verblijft. Tocht van 14 km, 6 uur stappen. Niveauverschil: + 350 m / - 1450 m. Transfer van 1 uur 's ochtends  + 20' naar volgende logies.

Overnachting in een appartement met zwembadje in Los Llanos. (O)

Dag 5 Los Llanos

Boottocht - stadsbezoek of vulkaanwandeling

Wat dacht je van een mooie boottocht langs de vulkanen van de westkust? Of bezoek je liever het havenstadje Puerto de Tazacorte of het grotere Puerto Naos...Ook een wandeling naar de jongste, nog steeds actieve vulkaan van het eiland, de ‘Teneguía’ is een mogelijkheid. Tocht van 6 km, 3 uur stappen. Niveauverschil: + 100 m / - 750 m. Vervoer per bus (niet incl.).

Overnachting in een appartement met zwembadje in Los Llanos. (O)

Dag 6 Los Llanos

Los Brecitos - Caldera de Taburiente

s' Ochtends krijg je een lift tot Los Brecitos. Hier vangt de trekking aan naar de bodem van de Caldera de Taburiente; in dit immense keteldal vormen weelderige vegetatie, talrijke waterbronnen en mysterieuze petrogliefen het decor. Bij de rivierbedding van de Barranco de las Angustias eindigt de wandeling, je bent er getuige van het unieke kleurenspel bij de watervallen ‘Cascadas Colores’. Tocht van 13 km, 5 uur stappen. Niveauverschil + 450 m / - 1000 m. Transfer van 1 uur 's ochtends + 15' naar Los Llanos na de wandeling.

Overnachting in een appartement met zwembadje in Los Llanos. (O)

Dag 7 Santa Cruz

Vulkaanroute naar het zuiden

Vandaag volg je de vulkaanroute die over de zuidelijke bergkam van het eiland voert. Tijdens deze zwaardere tocht passeer je de 7 vulkanen alsook het gapende zwarte gat ‘Hoyo Negro’. Je wandelt door een landschap van kraters en gestolde lavastromen, kale toppen opgefleurd door het groen van de Canarische den. Met de bus reis je terug naar Santa Cruz. Tocht van 18 km, 6 uur stappen. Niveauverschil + 600 m / - 1450 m. Transfer van 30' s'ochtends + 50' met de bus naar Santa Cruz (excl.).

Overnachting in een eenvoudig appartement in Santa Cruz. (O)

Dag 8 Einde

Einde na het ontbijt, transfer naar de luchthaven. (O)

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Prijs

Prijzen geldig in 2020

8 dagen / 7 nachten: € 699 p.p.


Voorschot: € 192 per deelnemer

Inbegrepen

 • logies 
 • ontbijt 
 • transfer van en naar de luchthaven (dag 1 en laatste dag) 
 • transfers in het kader van het wandelprogramma (zie dagschema - evt. gedeeld met andere klanten) 
 • infopakket met wandelbeschrijvingen en detailkaarten 
 • een originele wandelkaart op schaal 1/40000
 • bagagevervoer 
 • BTW

Niet inbegrepen

 • heen -en terugreis
 • overige maaltijden 
 • verplaatsingen met de bus
 • evt. inkomgelden 
 • persoonlijke uitgaven en dranken
 • evt. verzekering

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.
 5. Bij boeking minder dan 3 weken vóór het vertrek (late boeking) wordt een dossierkost van 30 euro aangerekend.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Aantal deelnemers

Dit is een individuele reis zonder begeleiding.
Het minimum aantal deelnemers is 2, het maximum hangt af van de capaciteit en beschikbaarheid van de overnachtingsplaatsen. In bepaalde gevallen kan de reis ook door 1 deelnemer worden gedaan, mits hij of zij er zich van bewust is dat alleen wandelen in vaak afgelegen gebieden risico's met zich meebrengt.

Beschikbaarheid

De boeking van een reis op individuele basis kunnen we nooit meteen bevestigen. Er moeten vaak meerdere overnachtingsplaatsen en dienstenverstrekkers gecontacteerd worden om na te gaan of ze beschikbaar zijn op jouw data. Dit neemt tijd in beslag. Onbeschikbaarheid van een logies kan ervoor zorgen dat de datum moet verschuiven. Reserveer daarom tijdig je reis. Wacht steeds met het vastleggen van vluchten of ander vervoer tot wij je boeking bevestigd hebben.

Reisperiode

Deze reis is mogelijk in de volgende periode:
het hele jaar door

Dagelijks vertrek mogelijk het ganse jaar door. 

Heen- en terugreis

Met het vliegtuig

Tot Santa Cruz de la Palma. Van hieruit is er een transfer inbegrepen tot het eerste logies. Ook op het einde van de reis is er een transfer terug naar de luchthaven voorzien.

Vervoer ter plaatse

De transfers in het kader van de wandelingen zijn inclusief maar kunnen eventueel delend zijn samen met andere gasten. De verplaatsingen met het openbaar vervoer zijn niet inbegrepen.

* Je kan naar keuze zelf je vluchten boeken, of dit via Anders Reizen doen. 
In het laatste geval maakt de vlucht deel uit van het totale reispakket, waardoor je kan genieten van enkele bijkomende garanties:
- bijstand in geval van problemen met de vlucht;
- terugbetaling van de prijs van het ticket wanneer de reis niet kan doorgaan door onvermijdbare en buitengewone omstandigheden (overeenkomstig EU Richtlijn 2015/2302, omgezet door de wet van 21/11/2017 betreffende de verkoop van pakketreizen, gekoppelde reisarrangementen en reisdiensten).

Wandelniveau

tot . Wandelingen van 10 tot 18 km, 4 tot 6 uur in bergachtig gebied. Voor de meeste wandelingen heb je best geen hoogtevrees, La Palma is een erg ‘steil’ eiland. Hoogteverschillen: + 750 m / - 1450 m. De wandelpaden zijn goed gemarkeerd, maar niet overal gemakkelijk begaanbaar omwille van lavagruis, losliggende stenen en gladheid. Tredzekerheid is vereist. Het gebruik van wandelstokken is wel aan te raden.

Klik hier voor meer uitleg over de zwaarte van de reizen.


Gezien wandelen de hoofdactiviteit van deze reis is, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om aan deze wandelingen deel te nemen.

Bagage

Wordt vervoerd. Tijdens de wandelingen draag je enkel je dagrugzakje.

Logies

2 x in Santa Cruz

Appartement in een typisch Spaans gebouw in het oude historische centrum met vele bars en restaurantjes op loopafstand. Het gebouw bestaat uit vier verdiepingen. De appartementen zijn eenvoudig ingericht, niet zo heel groot, maar beschikken wel allemaal over een kitchenette, 1 of 2 slaapkamers en een eigen badkamer met douche en toilet. Op het gezamenlijke zonneterras tref je ligzetels en tafeltjes. In de kamer is er gratis wifi. Ontbijt in een nabijgelegen hotel (5' stappen).

2 x in Los Franceses

Verblijf in een finca in een landelijke omgeving. Het huisje ligt wat afgelegen (25' van de dichtstbij gelegen stad), rust is hier zeker gegarandeerd. Je beschikt over een kamer met eigen badkamer (douche en toilet) en een volledig uitgeruste keuken. Iedere gast heeft ook zijn eigen patio met prachtig panoramisch zicht over de zee en de baai van Los Franceses. Gratis wifi. Bovendien staan er twee mountainbikes ter beschikking.

3 x in Los Llanos

Hotel met allemaal appartementen die elk een eigen uitgeruste kitchenette, zithoek en badkamer hebben. Daarnaast is er een klein gemeenschappelijk zwembad, een tuin en een zonneterras op het dak. Wifi is echter betalend (€ 2 per dag). Het hotel ligt op 5’ stappen van het centrum met restaurantjes en winkels. Ontbijt in een zaak op 5' wandelen.


Maaltijden

 • Het ontbijt is inbegrepen en wordt ofwel in het logies genomen of in een naburige bar of pasteleria.
 • Lunch is niet inbegrepen, deze kan je zelf aankopen in een supermarkt of bestellen in het logies.
 • Het avondmaal is niet inbegrepen, in Santa Cruz en Los Llanos zijn er voldoende restaurantjes in de buurt van het logies. Het huisje in Los Franceses is wat afgelegen, het dichtstbij gelegen restaurant is in Roque Faro, 12 min. bus. Hier kan je kiezen uit een aantal diepvriesmaaltijden die je kan opwarmen in de microgolfoven. De koelkast is gevuld met drank en zuivel. In het dorp is er een bar/winkel waar je je aankopen kan doen. 

Over het algemeen ontbijten Spanjaarden laat. Heel wat restaurantjes openen pas om 10u. voor het ontbijt. Het middagmaal wordt naar onze normen ook laat genomen, na 14u. Het avondmaal nemen de Spanjaarden vanaf 21u (op sommige plaatsen kan je wel eerder terecht). 

De Canarische keuken is geen verfijnde gastronomische keuken, maar er zijn wel enkele specifieke en smakelijke gerechten uit deze streek. Van oorsprong at men voornamelijk visgerechten, terwijl de arme bevolking zich beperkte tot vegetarische gerechten, soms afgewisseld met goedkope makreel of sardines. Nog steeds is er weinig vee op La Palma; het vlees dat je eet is dan ook meestal import (behalve de geit, cabra, die wél van het eiland afkomstig is).

Ook vis is geen belangrijke factor meer van betekenis. Wél wordt er (deels voor eigen gebruik) nog regelmatig gevist op zee naar sardines (sardinas), makreel (caballas), tonijn (atún) en zeesnoek (merluza) en inktvis (calamares).


Klimaat

Het subtropisch klimaat van de Canarische Eilanden zorgt zowat het hele jaar door voor  lentetempera­tu­ren. De gemid­delde dagtempe­ratuur ligt tussen 18 en 25° bij heldere hemel. Wisselvallig weer en regen zijn steeds mogelijk, zeker in het noorden en in de winter. In het zuiden is het meestal warmer en droger. Bovendien speelt het reliëf ook een rol en wordt het frisser naarmate je hoger gaat. Zo kan het in de bergen koud en winderig zijn, terwijl er op hetzelfde ogenblik aan de kust een heerlijk zonnetje schijnt. Bij uitstek in de meimaand is dit een heerlijke plaats om te wandelen.

Verdere informatie over het klimaat in het algemeen kan je vinden op: www.weatherbase.com.
Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op: www.accuweather.com.

Reisuitrusting

We beperken ons hier tot items die je zeker niet mag vergeten, of die aan bepaalde vereisten moeten voldoen. Evidente spullen als toiletgerief, gewone kledij, ondergoed,… die op elke reis meegaan, worden niet vermeld. Informatie over reisuitrusting in het algemeen en een lijst van buitensportzaken waar je als Anders Reizen-deelnemer korting krijgt, vind je op deze webpagina rechts, onder 'Algemene reistips'.

Bagage

 • voor de hoofdbagage: vlot hanteerbare valies of reistas, bij voorkeur met wieltjes zodat ze makkelijk te verplaatsen is. Wanneer je meerdere keren van overnachtingsplaats wisselt, kies je beter voor een niet te groot formaat dat makkelijk stapelbaar is (met het oog op het bagagevervoer).
 • voor de wandelingen: comfortabel zittende kleine rugzak, deze moet alles kunnen bevatten wat je tijdens een dagwandeling nodig hebt. Een inhoud van 15 tot 30 liter volstaat meestal. Zorg bij voorkeur voor een model met regenhoes, of schaf deze apart aan. Zo blijft je dagbagage droog.

Elke luchtvaartmaatschappij legt beperkingen op met betrekking tot het aantal stuks, gewicht en afmetingen van je bagage. Meestal staat dit op je e-ticket. Indien niet, kan je terecht op de website van de betreffende luchtvaartmaatschappij.  Lees zeker ook de richtlijnen over de toegelaten inhoud van ruim- en handbagage nog eens na op de website van Brussels Airport

Schoenen & kousen

 • comfortabele wandelschoenen die een goed zoolprofiel hebben. Kies voor schoenen die de enkel omsluiten, omdat ze dan meer steun geven en daardoor de vermoeidheid en kans op verstuikingen verminderen. Zorg dat nieuwe schoenen ingelopen zijn.
 • lichte schoenen, sneakers of sandalen (voor buiten de wandelingen).
 • wandelkousen: deze speciale kousen (verkrijgbaar in buitensportzaken) zorgen voor goed vochttransport, isolatie en loopcomfort en drogen snel. Een kleine investering die je heel wat leed kan besparen (blaren, pijnlijke voeten,,…).

Tip: als je met het vliegtuig reist, trek dan bij vertrek je wandelschoenen aan of stop ze in je handbagage. Het spaart plaats en gewicht en zo kom je alvast niet in de problemen voor het wandelen mocht er iets mislopen met je hoofdbagage. 

Kledij

 • voor alle kledij die je meeneemt, geldt dat je bij voorkeur kiest voor lichte en ‘ademende’ stoffen. In plaats van één dik kledingstuk tegen de koude, draag je beter meerdere dunne ‘lagen’. Op die manier kan je je kledij doorheen de dag aanpassen aan de temperatuur.
 • wind- en waterdicht jack
 • fleece
 • hoofddeksel (hoed, pet, sjaaltje,…) ter bescherming tegen de zon
 • zwemgerief

Diversen

 • badhanddoek(en) (je krijgt overal ter plaatse handdoeken maar het is misschien toch handig om er één of twee mee te nemen)
 • toiletpapier of hygiënische doekjes (tevens raden wij aan om kleine papieren zakjes mee te brengen (zoals die worden gebruikt voor maandverbanden), waarin de gebruikte (vochtige) doekjes kunnen verpakt worden en meegenomen worden om in de vuilbak te gooien), zo laat je geen sporen na in het landschap
 • geldbeugel of heuptasje
 • evt. wandelstokken (meer info bij 'niveau')
 • zonnebril en zonnecrème met hoge beschermingsfactor
 • zakmes voor de picknick (verpak dit niet in je handbagage als je met het vliegtuig reist)
 • evt. drinkbus (we vermijden liever het gebruik van wegwerpflessen)
 • evt. fluitje (handig in noodsituaties of bij mist)

EHBO

In de handel zijn standaard EHBO-sets te koop (bijvoorbeeld Care Plus of Travel Safe), deze zijn vaak goedkoper dan wanneer je alles apart koopt. Stop het tasje in je dagrugzak zodat je het altijd bij je hebt mocht er tijdens de wandeling iets misgaan.

Hier nog enkele suggesties om je persoonlijke EHBO samen te stellen:

 • middel tegen reisziekte
 • ontsmettingsmiddel
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel tegen krampen
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • wond- en blarenpleisters van verschillende breedte (bijv. second skin)
 • elastisch verband voor ingeval van verstuikingen
 • steriel gaas en kleefband

Geld

In grotere centra, o.a. Santa Cruz en Los Llanos, kan je terecht aan de geldautomaat. Het is echter eenvoudiger om euro’s van hieruit mee te nemen.
In de meeste landen kan je vlot met krediet- en betaalkaarten terecht, zowel om te betalen als om geld uit de automaat te halen. We raden aan om je reisbudget deels in contanten, deels met de kaart te besteden. Neem bij voorkeur meerdere kaarten mee, die je op verschillende plaatsen bewaart. Zo kom je niet in de problemen bij verlies of diefstal, of wanneer je kaart onleesbaar wordt.
Geld uit de automaat halen kan met een betaalkaart (Bancontact/Maestro) of een kredietkaart (Visa, Mastercard,…). Let op: voor afhalingen met kredietkaart worden kosten aangerekend; daarom doe je dit beter met een gewone betaalkaart.

Reisdocumenten

Voor reizen naar Spanje volstaat je identiteitskaart. Ook kinderen jonger dan 12 dienen in het bezit te zijn van een identiteitsbewijs mét foto, aan te vragen op het gemeentehuis.

Bijkomende informatie kan je vinden op: http://diplomatie.belgium.be/nl (Op reis in het buitenland).

Tip: Maak een kopie van je identiteitskaart en bewaar deze apart. Of beter nog: maak er een foto van die je op je smartphone zet, of oplaadt naar een plaats waar je hem in geval van nood kan terugvinden.

Tip: Laat weten waar je bent!

In elk land kunnen er crisissen, aanslagen of ongelukken gebeuren. Registreer je reis via Travellers Online. Zo kan de FOD Buitenlandse Zaken je indien nodig makkelijker informeren en ondersteunen. https://travellersonline.diplomatie.be/


Meer informatie

Heb je een goed boek gelezen, een interessante website ontdekt…? Laat het ons weten. Wij geven je alvast volgende tips:

https://www.hallocanarischeeilanden.com/ en http://www.turismodecanarias.com/canarische-eilanden-spanje/toeristenbureau/eiland-la-palma/.

 Wijzigingen

Anders Reizen behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief: