Ecuador - Van de jungle tot de kust


22 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »

Ecuador - Van de jungle tot de kust


22 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »

Ecuador - Van de jungle tot de kust


22 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »

Ecuador - Van de jungle tot de kust


22 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »

Ecuador - Van de jungle tot de kust


22 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »
Individuele reizen Ecuador
Dit 22-daags programma biedt de mogelijkheid om de verschillende gebieden van Ecuador uitgebreid te bezoeken. Je vangt aan in het nationaal park Cuyabeno, midden in het Amazonewoud. Hier verblijf je in een mooie lodge en ga je elke dag op stap in deze wonderbare omgeving. Daarna verken je het Andesgebergte met een 2-daagse trektocht en een bezoek aan de dorpen Otavalo, Baños en Guamote. Via de koloniale stad Cuenca en het Las Cajas natuurreservaat beland je tenslotte aan de kust in Puerto Lopez. Tijd voor ontspanning aan het strand of een bezoekje aan het Isla de la Plata, het kleine broertje van de beroemde Galapagos-eilanden.
Aantal dagen: 22 dagen
Reisnummer: 20EC5AAB
Reisdatum: Periode zelf te bepalen
Beschikbaar : Op aanvraag

Wandelniveau :

Natuur:
Cultuur:
Comfort:

Wat maakt deze reis bijzonder?

 • De markt van Otavalo
 • Koloniale steden zoals Cuenca en Quito
 • Zee en natuur aan Isla de la Plata
 • Trekking in de Andes
 • Het Amazonewoud

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Dag 1

Quito
Aankomst in Quito. Transfer van de luchthaven naar je eerste logies in de gezellige toeristische buurt Mariscal. Je krijgt een uitgebreide briefing over het verloop van je reis.

Overnachting in een hostal.

Dag 2

Quito
Vrije dag in Quito. In deze mooie koloniale stad zijn heel wat bezienswaardigheden. Het oude centrum bestaat uit kasseienstraatjes, mooie oude huizen met pannendaken en patio’s, koloniale kerken. De stad is geklasseerd als Unesco-werelderfgoed. Je kan eventueel ook een uitstap maken naar de ‘Mitad del Mundo’, een plekje pal op de evenaar!

Overnachting in een hostal. (O)

Dag 3 - 5

Nationaal park Cuyabeno
Vlucht naar Lago Agrio. Deze plaats is het startpunt voor een 3-daags verblijf in het nationaal park Cuyabeno, inclusief begeleiding door een lokale, Engelstalige gids en alle maaltijden. Cuyabeno is het grootste van Ecuadors nationale parken. Het is gelegen in het Ecuadoriaanse deel van het Amazonewoud, en het toont je een prachtig stuk ongerept regenwoud, met vele rivieren, meren en kreken.  

Op de eerste dag word je opgehaald op het vliegveld. Het eerste stuk van de verplaatsing naar de lodge gaat per bus, dan stap je over in een gemotoriseerde kano die je in 2 uur bij de lodge brengt. Je kan deze avond gaan zwemmen in het prachtige meer, ondertussen genietend van de zonsondergang.

Op de tweede dag staat er een flinke junglewandeling op het programma, waarin je uitleg krijgt over de medicinale planten in dit gebied en je ook apen en exotische vogels kan spotten. ’s Namiddags keer je terug naar het meer voor een verfrissende duik. In de avond vertrek je in een kano om kaaimannen te gaan observeren.

Op de derde dag breng je een gehele dag een bezoek aan een indianendorp, waar je ingewijd wordt in de gebruiken van deze inheemse bevolking. De lunch zal hier worden genuttigd. Ook een bezoek aan een shamaan mag niet vergeten worden! Aan het einde van de dag maak je een junglewandeling  op zoek naar insecten, spinnen, slangen, schorpioenen. Het is een geweldig ervaring om het geluid van de jungle in de avond te horen. 
 
Overnachting in een mooie lodge. (O, L, A) 

Dag 6

Otavalo
Op deze laatste jungledag is het vroeg opstaan om vogels te gaan spotten. Na het ontbijt word je teruggebracht naar Lago Agrio. In de late namiddag vlieg je terug naar Quito. Met privévervoer reis je van hier verder naar Otavalo, waar je je intrek neemt in een hostal in het centrum.

Overnachting in een hostal. (O)

Dag 7

Otavalo
Vrije ochtend in Otavalo. Dit stadje staat bekend voor zijn mooi geweven stoffen. De indianen hebben een typische klederdracht. Je hebt de mogelijkheid om paard te rijden of verschillende indianengemeenschappen te bezoeken, waar je kan zien hoe men ambachtelijke producten vervaardigt. Na lunchtijd is er een transfer naar een inheemse gemeenschap in de buurt van Otavalo. Hier leer je alles over het verbouwen van groenten en medicinale planten.

Overnachting in Runa Tupari bij een indigena familie. (O, A)

Dag 8

Quito
In de ochtend kun je de familie wat helpen, daarna word je naar het centrum van Otavalo gebracht. Vandaag bezoek je één van de meest bekende markten van Zuid-Amerika. Je kan er kennismaken met de cultuur van de Otavaleños, bekend om hun traditionele klederdracht. Je reist terug met openbaar vervoer naar Quito.

Overnachting in een hostal. (O)

Dag 9

Nationaal park Cotopaxi
Vandaag staat er een tocht in het nationaal park Cotopaxi op het programma.  In dit park bevindt zich de Cotopaxi, de hoogste actieve vulkaan ter wereld (5897m). Eenmaal in het park is het nog een uur rijden tot op een hoogte van 4600 m. Vanaf dit punt stap je verder omhoog naar de hut, gelegen op 4800 m. Het uitzicht op de páramo – de ruige Andeshoogvlakte - rondom is indrukwekkend. Mocht je nog energie hebben dan kan je met de Engelstalige gids nog verder wandelen naar de gletsjer. Na de afdaling breng je een bezoek aan het meer van Limpiopungo, waar je onder begeleiding nog een wandeling maakt. Daarna reis je verder naar Isinlivi. Je neemt een dagrugzak mee met het nodige voor de trekking. De hoofdbagage wordt bijgehouden bij de chauffeur tot de transfer vanuit Quilotoa.

Overnachting in een hostal. (O, A)

Dag 10

Trekking
In ongeveer 5 uur wandel je onder leiding van een Spaanstalige gids van Isinlivi naar Chugchillan. Een mooie onderdompeling in het Ecuadoriaanse platteland. Onderweg is er voor een lunch box gezorgd en je bagage wordt per paard vervoerd. 

Overnachting in een hostal. (O, L, A)

Dag 11

Trekking
Je trekt verder, dit keer van Chugchillan naar het schitterende kratermeer van Quilotoa. De wandeling neemt zo’n 5 uur in beslag. In de late namiddag reis je verder naar Baños. 

Overnachting in een  charmant hotel. (O)

Dag 12

Baños
Vrije dag in Baños. Dit toeristische plaatsje is genoemd naar de natuurlijke warmwaterbaden. Je hebt er tal van mogelijkheden: wandelen, raften, abseilen in een waterval of je kan ook een fietstocht maken lang de waterval-route (optioneel). En uiteraard lekker genieten in de warme baden!

Overnachting in een charmant hotel. (O)

Dag 13

Guamote
Een transfer van ongeveer 3 uur brengt je in Guamote, een dorpje waar veel indianen leven. Het lijkt of de tijd hier heeft stil gestaan. Iedere donderdag vindt er in Guamote één van de meest authentieke markten van Ecuador plaats. Het is geen toeristenmarkt waar je veel souveniers zal vinden, maar een echte plaatselijke grote markt met dieren, vlees, groente, fruit en stoffen. Het is een heel kleurrijke bedoening: de mensen dragen er mooie klederdrachten in felle kleuren als roze, rood, paars, fel groen etc.
Hier overnacht je in het gastenhuis Inti Sisa op basis van halfpension (avondeten en ontbijt zijn inclusief). De opbrengsten van verblijf gaan naar duurzame projecten in Guamote, gericht op het verbeteren van de levensstandaard van de indianen uit Guamote en omgeving. Zo is er een naai-atelier, een computer-ruimte waar computerles gegeven wordt, kinderopvang en huiswerkbegeleiding.
Het hotelletje wordt gerund door twee vrijwilligers uit België.

Overnachting in een klein hotel. (O)

Dag 14

Cuenca
Je reist met privé-vervoer naar Alausí. Van hieruit maak je een treinrit naar het dorpje Sibambe. (geen rit op maandag). De trein rijdt over de berg ‘Nariz del Diablo’ (de Duivelsneus) en rijdt gedurende 45 minuten van Alausi door de heuvels naar beneden, langs watervallen en rivieren en kloven. De uitzichten zijn prachtig! Nadien reis je verder met openbaar vervoer naar Cuenca, volgens de Ecuadoranen hun allermooiste stad! Het is inderdaad een prachtige plaats, met een goed bewaard koloniaal centrum en een ontspannen sfeer.

De straten in dit koloniale stadje zijn aangelegd volgens een dambordpatroon. Mooie witgekalkte huizen, met patio's, smeedwerk en pannendaken, geven Cuenca een nostalgi­sche sfeer. In de 16de eeuw overmeesterden de Inca’s de Cañaris, de toenmalige bevolking en richtten in het dal van de rivier Tomebamba de gelijknamige stad op. Volgens de overlevering was het dé meest indrukwekkende en rijkste stad van Ecuador, een geduchte concurrent van de Incasteden in Peru. Toen de Spanjaarden in 1557 binnenvielen schoot er van het rijke Tomebamba niet veel meer over en werd de stad omgedoopt in Cuenca. De eeuwen daarop oefende de stad vooral een aantrekkingskracht uit op intellectuelen zoals dichters, schilders, advocaten en psychologen. 
Voor mensen die van cultuur houden is Cuenca vandaag nog steeds ‘the place to be’. Zo kunnen er een aantal interessante musea bezocht worden: het Museo del Banco Central en het Museo del Arte Moderno. Een andere leuke manier om kennis te maken met Cuenca is een wandeling langs de rivier Tomebamba waar vrouwen de was komen doen, maar waar ook veel koloniale bouwwerken en overblijfselen van de 3 culturen te vinden zijn. Uitblazen kan op de mooie pleinen en parkjes die Cuenca heeft zoals Plaza Abdón Calderón met aan de zijkant de nieuwe Catedral de la Inmaculada Concepción, Plaza del Carmen met zijn bekende bloemenmarkt of de Plaza de San Francisco

Overnachting in een sfeervol hotel. (O)

Dag 15

Cuenca
Vrije dag in Cuenca. Je hebt de mogelijkheid om een city tour te maken met een Engelstalige gids die je alle mooie plekjes in Cuenca laat zien (optioneel).

Overnachting in een sfeervol hotel. (O)

Dag 16

Las Cajas
Vandaag maak je een daguitstap met privé-vervoer naar het nationaal park Las Cajas. Dit ruige natuurgebied in de bergen telt tal van meren. Onder begeleiding van een Engelstalige gids maak je in dit natuurpark een pittige wandeling waarbij je de Andes-krokusjes, de Andes-Asters en Andes-tulpen kan zien. 

Overnachting in een sfeervol hotel. (O)

Dag 17 - 19

Puerto Lopez
Lange rit met privé-vervoer, afdalend uit de Andes naar Puerto Lopez aan de kust. Onderweg passeer je enkele bananenplantages. In het kustplaatsje Puerto Lopez logeer je in een sfeervol hotel met cabañas aan het strand.  Hier zijn geen maaltijden inbegrepen. Vrij verblijf in Puerto Lopez. Er zijn tal van mogelijkheden om je tijd nuttig te besteden. Zo kan je een excursie naar Isla de la Plata maken, ook wel “poor mans Galapagos” genoemd. Je vindt er grote aantallen zeevogels.
Je kan een boottocht maken om walvissen te spotten (van juni tot oktober).  Verder kan je ook nog een bezoekje brengen aan Machalalli Nationaal Park, aan Los Frailes, één van de mooiste standen van Ecuador, of het museum van Agua Blanca.

Overnachting in cabanas. (-)

Dag 20

Guayaquíl
Met openbaar vervoer reis je naar de havenstad Guayaquíl.

Overnachting in een hostal. (-)

Dag 21

Transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht.

(O)

Dag 22

Aankomst in België

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Prijs

vanaf € 2440

Basisprijs

€ 2440 per persoon (o.b.v. 2 personen)
€ 2295 per persoon (o.b.v. 3 personen – triple kamer waar mogelijk)
€ 2120 per persoon (o.b.v. 4 personen – 2 tweepersoonskamers)

De prijzen zijn geldig in 2020.

Internationale vluchten zijn nooit inbegrepen. Wij kunnen uiteraard vrijblijvend een voorstel doen. Bij boeking van de vluchten rekenen we een dossierkost aan van € 30 (éénmalig). Let wel: het volledige saldo van deze vluchten dient te worden betaald alvorens wij deze vluchten voor je boeken. 

De ‘standaard’ rondreizen uit ons aanbod zijn met zorg samengesteld om een evenwichtig, gevarieerd en logisch opgebouwd programma te bieden. Ze zijn het resultaat van onze expertise, die van onze plaatselijke partner(s) en de feedback van vorige reizigers. Reservaties voor deze programma’s kunnen doorgaans snel bevestigd worden.
Op vraag kunnen aan deze standaard programma’s wijzigingen worden aangebracht om ze nog meer af te stemmen op je persoonlijke wensen. Houd er evenwel rekening mee dat we voor het uitwerken van dergelijk aangepast voorstel meer tijd nodig hebben dan voor een standaard programma.

Voorschot

30 % van de reissom te betalen bij inschrijving.

Inbegrepen

 • Alle maaltijden zoals vermeld (O, L, A).
 • Onthaal bij aankomst in de luchthaven.
 • Transfer van de internationale luchthaven naar het eerste hotel.
 • Jungleverblijf inclusief lokale Engelssprekende gids en vermelde excursies.
 • Binnenlandse vlucht Quito – Lago Agrio - Quito.
 • Privé transfers voor alle verplaatsingen, behalve Otavalo – Quito (dag 8)
 • 2 overnachtingen bij een indiaanse familie.
 • Dorpjestour in Otavalo onder begeleiding van een Spaanstalige gids.
 • Excursie naar het meer van Cuicocha onder leiding van een Spaanstalige gids. 
 • Treinrit ‘devils Nose’ (niet mogelijk op maandag)
 • Excursie Cotopaxi inclusief privé-transport, lokale Engelstalige gids.
 • Excursie Las Cajas, inclusief privé -transport en gids.
 • 2-daagse trekking Quilotoa, incl. Spaanstalige gids en privé-transfers.
 • Uitgebreid informatiepakket van de reis bij aankomst in Quito.

Niet inbegrepen

 • Internationale vluchten. 
 • Vervoer per openbaar vervoer. (ca. USD 45 p.p.)
 • Overige maaltijden. 
 • Inkomgelden monumenten, musea,  nationaalparken en natuurreservaten; vb.Quilotoa USD 2, Cuyabeno USD 2.
 • Persoonlijke uitgaven en dranken.
 • Evt. verzekering.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 


Beschikbaarheid

De boeking van een reis op individuele basis kunnen we nooit meteen bevestigen. Er moeten vaak meerdere overnachtingsplaatsen en dienstenverstrekkers gecontacteerd worden om na te gaan of ze beschikbaar zijn op jouw data. Dit neemt tijd in beslag. Onbeschikbaarheid van een logies kan ervoor zorgen dat de datum moet verschuiven. Reserveer daarom tijdig je reis. Wacht steeds met het vastleggen van vluchten of ander vervoer tot wij je boeking bevestigd hebben.

Niveau

. Tijdens de wandelingen en trekkings wordt 5 à 6 uur per dag gestapt. De grote hoogte (rond 4000 m) is een verzwarende factor.

Maaltijden

Ontbijt is niet altijd inbegrepen, zie dagschema voor details.

In het dagschema staat steeds vermeld welke maaltijden inbegrepen zijn.
O = ontbijt
L = lunch
A = avondmaal


Logies

Tijdens deze reis overnacht je in eenvoudige hotelletjes of kleine charmante etablissementen. Er zijn vele benamingen voor de soorten overnachtingsplaatsen. Zo zijn er o.a. hostals (soort herberg), haciendas (hoeve), cabanas (soort bungalowtje). Een paar keer wordt er ook bij de plaatselijke bevolking overnacht. 

Bagage

Deze wordt vervoerd. Indien je het openbaar vervoer of boot neemt, dien je ze zelf mee te dragen. Tijdens de trekking zal je bagage die je nodig hebt voor de trekking door een paard worden vervoerd. Je hoofdbagage wordt meteen naar het volgende logies gebracht.

Vervoer

Ter plaatse wordt er gebruik gemaakt van privé vervoer (inbegrepen) alsook van openbaar vervoer (ter plaatse te betalen)

Formaliteiten

Voor Ecuador heb je een reispas nodig; een identiteitskaart is dus niet voldoende. Je reispas moet nog 6 maanden geldig zijn vanaf de datum van terugkeer uit het land.
Een reispas vraag je aan op de dienst bevolking van je gemeentehuis. Contacteer je gemeente om de precieze afgiftetermijn voor een reispas te kennen, maar hou zeker rekening met een tiental dagen. Een reispas (die 5 jaar geldig is) kost € 71 voor meerderjarigen en € 41 voor minderjarigen, evt. aangevuld met gemeentetaks.

Een visum is niet nodig.

Opgelet indien je vlucht via de VS gaat: in de Verenigde Staten trad de Terrorist Travel Prevention Act in voege. In de praktijk betekent dit dat je als Belg niet in aanmerking komt voor een ESTA (de online toestemming om zonder visum naar de US te reizen) indien je tussen 2011 en nu in Iran, Irak, Soedan of Syrië bent geweest om andere redenen dan in opdracht van de Belgische overheid of een internationale hulporganisatie. Er zijn heel wat Belgen (ook Anders-Reizigers) die de afgelopen jaren als toerist Iran hebben bezocht. Als dat het geval is, kan je nog steeds naar de USA reizen, maar dien je tijdig een visum aan te vragen

Bijkomende informatie kan je vinden op: http://diplomatie.belgium.be/nl (Op reis in het buitenland).


Geld

Sinds de economische crisis van het jaar 2000 heeft Ecuador de lokale munt Sucre omgeruild naar de US dollar. Je neemt dus best US dollar mee.
Kredietkaarten worden regelmatig geaccepteerd en met Maestro-kaart kan je terecht aan bankautomaten in Quito, Baños en Cuenca.

Opgelet: de gewone debet- of betaalkaarten (genre Maestro) werken niet buiten Europa. Indien je ze toch wenst te gebruiken, kan je bij je bank je kaart op de "witte lijst " laten zetten  zodat deze voor een periode van max. 3 maanden ook buiten Europa kan gebruikt worden. 

Voor een recente wisselkoers, verwijzen we je naar: www.oanda.com

Klimaat

De weersomstandigheden in een bepaalde regio worden bepaald door de geografische ligging, de hoogte, door dag of nacht. De eenvoudigste raad die we je kunnen geven is dat je best rekening houdt met zowel frisse als zeer warme temperaturen. Hoewel het van juni tot september in het Andesgebergte droog seizoen is, is het zo dat je op één dag de vier seizoenen kan beleven en dat een bui ook dan niet uitgesloten is. Doorgaans zijn de voormiddagen zonnig met temperaturen tot boven 20°C, terwijl het in de  namiddag vaak betrekt. 's Nachts kan het behoorlijk afkoelen. In het Amazonewoud is het tropisch warm en nat. De temperaturen liggen er rond 30°C en de lucht is erg vochtig.

Verdere informatie over het klimaat in het algemeen kan je vinden op: www.weatherbase.com.
Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op: www.accuweather.com.

Gezondheid

Onderstaande informatie is een samenvatting van de aanbevelingen voor reizen naar Ecuador door het Instituut voor Tropische Geneeskunde. Gezien wij als reisorganisator geen medische bevoegdheid hebben, dien je de verstrekte informatie te evalueren met en je voor meer diepgaande informatie te richten tot een bevoegd arts of medische autoriteit.

Hepatitis A
Iedereen die naar Latijns-Amerika reist, ongeacht de duur en de omstandigheden, moet tegen hepatitis A beschermd zijn. Het is een ziekte die wordt overgedragen via voedsel en drank. 

Hepatitis B
In bepaalde omstandigheden is vaccinatie tegen hepatitis B een aanrader. Het is een ziekte die wordt overgedragen via speeksel, bloed en seksueel contact en met een ernstiger ziektebeeld dan hepatitis A. 

DTP-vaccinatie
Op reis gaan naar verre landen is verder een ideale gelegenheid om zich in orde te stellen met de DTP-vaccinatie (tegen de infectieziekten difterie, tetanus en polio). Een herhalingsinenting is tien jaar geldig. Voor polio is er levenslange bescherming indien men ooit volledig werd gevaccineerd.

Diarree
Diarree is een frequent probleem op reis. Zelfs wanneer men in goede omstandigheden reist,
ontsnapt men er niet steeds aan. Enkele raadgevingen en de juiste geneesmiddelen in de reisapotheek zijn zeer nuttig. 

Buiktyfus
Indien men in minder goede hygiënische omstandigheden reist, frequent of langdurig (bijvoorbeeld vanaf 2 à 3 weken) in het buitenland verblijft (zelfs indien in goede hygiënische omstandigheden) is ook vaccinatie tegen buiktyfus aangeraden. Buiktyfus is een ernstige bacteriële darminfectie die wordt overgedragen door besmet voedsel.

Malaria en gele koorts
In Ecuador komen malaria en gele koorts voor, infectieziektes die worden overgebracht door muggen. Tracht dus muggenbeten te vermijden, door ’s avonds zo veel mogelijk dekkende, lichtgekleurde kledij dragen en de niet bedekte lichaamsdelen inwrijven met een sterk muggenwerend middel. Hoewel malaria en gele koorts strikt genomen niet voorkomen in de gebieden waar wij komen kunnen deze maatregelen eventueel worden gecombineerd met medicatie.
Gele koorts-vaccinatie gebeurt enkel in vaccinatiecentra die erkend werden door de nationale gezondheidsadministratie 

Hoogteziekte
Kan optreden vanaf 2000 m ten gevolge van een slechte aanpassing van je lichaam aan de lage zuurstofdruk op grote hoogte. Het heeft niets te maken met de graad van fysieke training, noch met het aantal keren dat je al op grote hoogte verbleef. Wie er in het verleden al last van had, loopt grote kans er blijvend last van te ondervinden. Onze begeleidster, alsook de lokale gidsen, zijn op de hoogte van de gevaren van hoogteziekte. Ze geven raad op het vlak van preventie en weten ook wat te doen in geval hoogteziekte de kop opsteekt.

Diepgaandere informatie kan je vinden op: www.itg.be (Reisgeneeskunde) en bij je huisarts.

Uitrustingslijst

Voor deze reis neem je best het volgende mee:

Bagage

 • rugzak of soepele reistas (zeker geen harde koffer)
 • dagrugzak

Schoeisel & kousen

 • stevige, enkel omsluitende wandelschoenen
 • lichte (sport-)schoenen
 • (wandel)sandalen
 • (wandel)kousen

Tip: Trek je wandelschoenen aan voor de heenvlucht of stop ze in je handbagage. Mocht er iets mislopen met de bagage, kan je alvast beginnen wandelen.

Kledij

 • soepele (wandel)broek(en)
 • wind- en waterdichte jas
 • warme trui of fleece
 • lichte hemden en/of T-shirts, ook met lange mouwen (tegen zon en insecten)
 • zonnehoed of –pet
 • ondergoed
 • badpak/zwembroek
 • short/bermuda
 • muts
 • handschoenen.

Tip: Wat kledij betreft, is er niets verplicht of verboden, noch door ons als reisorganisator, noch door de lokalen. Wij vragen enkel aan onze reizigers om even stil te staan bij de mogelijke impact van hun bezoek, en hun gedrag en kleding hierop af te stemmen. Draag best geen schaarse of open kledij (topjes, shorts, enz., zowel mannen als vrouwen). Respecteer in je manier van kleden in de mate van het mogelijke de plaatselijke gewoonten. Het is bovendien veel aangenamer en veiliger om  kleding te dragen die ook armen en benen tegen de zon en insectenbeten beschermt (T-shirt met mouwen, driekwart- of lange broek). 

Verzorging

 • toiletgerief
 • verfrissingsdoekjes
 • (bad)handdoek
 • zonnecrème met hoge beschermingsfactor + ‘after sun’
 • beschermende lippenstift

Eet- en drinkgerei

 • evt. (zak)mesje

Diversen

 • evt. lakenzak
 • zonnebril
 • veilige geldbeugel om als heupgordel of rond hals te dragen (onder de kleren)
 • enkele plastiek zakken
 • zak- of hoofdlamp (+ reservebatterijen)
 • evt. verrekijker
 • reispas + kopie (die je apart van elkaar bewaart)

EHBO           

Hier nog enkele tips om je persoonlijke EHBO samen te stellen, aan te vullen of in te perken op individuele basis:

 • evt. middel tegen reisziekte als je hiervoor gevoelig bent (voor de verplaatsingen per boot)
 • ontsmettingsmiddel (vloeibaar en zalf)
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel bij maag- en darmklachten
 • darmflora-herstellend middel
 • middel bij zware diarree
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • warme zalf bij spierpijnen
 • breedspectrum antibioticum
 • middel tegen blaren
 • wondpleisters van verschillende breedte
 • verbanden (elastisch + niet elastisch)
 • evt. knieband en/of evt. patellabandje
 • kleefband
 • steri-strip
 • oogdruppels
 • keeltabletten of –spray
 • inhaler (type Vicks) of neusdruppels (verstopte neus).


Wijzigingen

Anders Reizen behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief: