Cabo Verde - Wandeleiland Santo Antão


8 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »

Cabo Verde - Wandeleiland Santo Antão


8 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »

Cabo Verde - Wandeleiland Santo Antão


8 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »

Cabo Verde - Wandeleiland Santo Antão


8 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »

Cabo Verde - Wandeleiland Santo Antão


8 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »
Individuele reizen Cabo Verde
Combinatie van de twee eilanden: São Vicente en Santo Antão. Het woestijneiland Sao Vicente is het meest ‘mondaine’ eiland van de archipel. Mindelo is een kosmopolitische stad, schilderachtig gelegen aan een halfronde baai, resten van een verzonken krater. Ze vormt tevens het centrum van de Kaapverdische muziek, die een vooraanstaande plaats bekleedt in het dagelijkse leven van de archipelbewoners. Santo Antão is het bergachtige, tropische eiland en is het wandelparadijs van Kaapverdië. Drie verschillende locaties op dit eiland zijn de uitvalsbasis voor diverse mooie tochten.
Aantal dagen: 8 dagen
Reisnummer: 20CV5AAB
Reisdatum: Periode zelf te bepalen
Beschikbaar : Op aanvraag

Wandelniveau :
Natuur:
Cultuur:
Comfort:

Wat maakt deze reis bijzonder?

 • hartelijke bevolking
 • wandelparadijs Santo Antão
 • bergen en kust

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Deze reis scoort

9,3

3 Beoordelingen

reviews van klanten

Het was een fantastische reis! Cabo Verde (of dan toch in elk geval Santo Antao) moet zowat de beste bestemming zijn waar ik ooit heen reisde. Het is moeilijk samen te vatten, maar enkele key-words: joie de vivre, musicaliteit, gastvrijheid, natuurpracht... en bovenop de heerlijk uitputtende wandelingen in onbeschrijflijk mooie landschappen. Onvergetelijke momenten en beelden aan de krater van Cova di Paul (boven een onmetelijk wolkendak), bij de zeeschildpad die haar eieren kwam leggen op het verlaten strand naast ons verblijfplek in Cruzinha, bij de ruines en dorpjes in de valleien tussen Punta do Sol en Cruzinha, etc. Achteraf bekeken hadden we heel veel verplaatsingen: vluchten, 2 ferry's, gererveerde taxi's (op Sao Vicente en Sal), aluguers, bagagetransport... er kon dus heel veel mislopen, maar alles is perfect gelopen. Tot mijn goeie voornemens voor het nieuwe (school)jaar behoort alvast: Portugees leren. Ik wil immers zeker nog eens terug naar de andere eilanden. Met Frans en Engels konden we ons wel goed behelpen, maar basis-Portugees zou goed van pas gekomen zijn. Voila, in short: hartelijk dank voor deze onvergetelijke reis!

Stef V. -

Het is de eerste keer dat we een individuele reis gemaakt hebben met Anders Reizen en dit is ons zeer goed meegevallen. Kaapverdië is een zeer mooi eiland met zeer aangename mensen. Echt een topper!

Gerd V. -

Algemene reistips

Dag 1

Internationale vlucht naar São Vicente.
Aankomst op de luchthaven van São Vicente, waarna je een taxi neemt naar het hotel in Mindelo (deze is inbegrepen in de prijs). Het woestijneiland Sao Vicente is -  naar Kaapverdische maatstaven althans - het meest ‘mondaine’ eiland van de archipel.

Overnachting in een hotel in het centrum van Mindelo. (-)

Dag 2

Transfer naar Santo Antão – wandeltocht naar Eito
Na het ontbijt neem je de boot voor de korte overtocht (1u) naar Porto Novo, de haven aan de zuidoostkust van Santo Antão. Dit bergachtige eiland is hét wandelparadijs van Kaapverdië. Bij aankomst in de haven volgt er een transfer van ca.45 minuten naar Cova de Paúl. De chauffeur zet je hier af om je eerste wandeling aan te vatten, een tocht van zo'n 2,5 uur naar Chã Manuel dos Santos. Je bagage wordt ondertussen verder vervoerd naar de overnachtingsplaats. De groene vruchtbare vallei van Paúl levert prachtige beelden op, met koffie- en bananenplantages, afgewisseld met in lagen opgebouwde dorpjes.
In Chã Manuel dos Santos kan je een aluguer nemen naar het bergdorpje Eito, je overnachtingsplaats voor de komende 2 dagen. Of je kan nog een tweetal uurtjes verder wandelen om te voet aan te komen in het klein pension, dat mooi gelegen is met uitzicht over de bergen en suikerrietplantages. Je gastheer -en vrouw laten je kennismaken met de eenvoudige, maar lekkere Kaapverdische keuken.  

Overnachting in een guesthouse, nabij het bergdorpje Eito (O,A)

Dag 3

Vrije dag in Eito
Mocht je de wandeltocht gisteren in Chã Manuel dos Santos beëindigd hebben, dan kan je per aluguer terugkeren en van daar naar Eito terugwandelen. Hierbij heb je de keuze tussen een lichte variant (ca. 2u) en zwaardere variant (via Pico Antonio, wandelduur: ca. 4u).
Maar je kan ook een lusvormige tocht van zo'n 3 uur maken vanuit het verblijf, en/of de kust opzoeken. Voor ieder wat wils dus!

Tip! Gezien de waaier aan wandelmogelijkheden en het mooie en gastvrije verblijf zou je op deze plek een of meerdere extra dagen kunnen boeken (zie toeslagen).

Overnachting in een guesthouse, nabij het bergdorpje Eito (O,A)

Dag 4

Transfer naar en/of wandeltocht nabij Ponta do Sol.
Na het ontbijt volgt een korte transfer (ca. 0,5u) naar Lombo Branco. Hier start een wandeling die in lengte varieert  van 2 tot 4,5 uur en je in Ribeira Grande brengt. Daar aangekomen neem je een aluguer naar Ponta do Sol, een levendig stadje met een vissershaven op het meest noordelijke punt van Santo Antão. De vissers moeten vaak hoge golven trotseren om hun bootjes veilig de haven binnen te krijgen. Met zijn restaurantjes en terrasjes is het een aangenaam stadje om enkele uren in rond te kuieren.

Overnachting in een hotel met zwembad, Ponta do Sol. (O)

Dag 5

Wandeltocht vanuit Ponta do Sol
Na het ontbijt is er een transfer voorzien langs diepe ravijnen met mooi aangelegde terrasvelden naar het plaatsje Corda. De wandeling die hier start brengt je in zo'n 3 uur naar Coculi. De tocht slingert over een smal stenen pad doorheen de vallei van Fiqueral met onderweg een paar typische dorpjes. In Coculi neem je de aluguer terug naar Ponta do Sol, waar je kan nagenieten op een van de uitnodigende terrasjes.

Overnachting in een hotel met zwembad, Ponta do Sol. (O)

Dag 6

Cruzinha da Garça
Vandaag maak je een mooie kustwandeling die je in zo'n 5 uur tijd van Ponta do Sol via Fontainhas naar het kustdorpje Cruzinha brengt. Dit is de laatste overnachtingsplaats op Santo Antão.

Overnachting in een questel, Creoolse bungalow met zicht op zee, Cruzinha. (O) 

Dag 7

Boot naar São Vicente.
Een rustige dag waarbij je opnieuw van eiland wisselt. Een transfer brengt je naar de haven van waaruit je de boot neemt. Vervolgens neem je een taxi naar het hotel (inbegrepen). In Mindelo heb je dan nog wat tijd om rond te kuieren in de kleine straatjes en om te genieten van het lekkere eten en de gastvrijheid.

Overnachting in een hotel in het centrum van Mindelo. (O)

Dag 8

Internationale vlucht
Transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht. 

(O)

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Prijs

vanaf € 990

Basisprijs

Van 1/11/2019-30/04/2020: € 990 per persoon (o.b.v. 2 personen)

Internationale vluchten zijn nooit inbegrepen. Wij kunnen uiteraard vrijblijvend een voorstel doen. Bij boeking van de vluchten rekenen we een dossierkost aan van € 30 (éénmalig). Let wel: het volledige saldo van deze vluchten dient te worden betaald alvorens wij deze vluchten voor je boeken. 

De ‘standaard’ rondreizen uit ons aanbod zijn met zorg samengesteld om een evenwichtig, gevarieerd en logisch opgebouwd programma te bieden. Ze zijn het resultaat van onze expertise, die van onze plaatselijke partner(s) en de feedback van vorige reizigers. Reservaties voor deze programma’s kunnen doorgaans snel bevestigd worden.
Op vraag kunnen aan deze standaard programma’s wijzigingen worden aangebracht om ze nog meer af te stemmen op je persoonlijke wensen. Houd er evenwel rekening mee dat we voor het uitwerken van dergelijk aangepast voorstel meer tijd nodig hebben dan voor een standaard programma.


Voorschot

30 % van de reissom te betalen bij inschrijving.

Inbegrepen

 • Logies.
 • Boot São Vicente - Santo Antão  - São Vicente.
 • Maaltijden zoals vermeld bij dag-aan-dag.
 • Alle vermelde privé-transfers.
 • Registratie en veiligheidstax (indien wij min. 15 dagen voor vertrek over een kopie van uw reispas beschikken).
 • Uitgebreid infopakket.

Niet inbegrepen

 • Internationale vluchten.
 • Transfers op vrije dagen en per openbaar vervoer (aluguer).
 • Overige maaltijden.
 • Toeristenbelasting €2 p.p / n.
 • Persoonlijke uitgaven en fooien.
 • Verzekeringen.

Toeslagen

 • Extra nacht in Eito: op aanvraag.
 • Extra nacht in Ponta do Sol: op aanvraag.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Beschikbaarheid

De boeking van een reis op individuele basis kunnen we nooit meteen bevestigen. Er moeten vaak meerdere overnachtingsplaatsen en dienstenverstrekkers gecontacteerd worden om na te gaan of ze beschikbaar zijn op jouw data. Dit neemt tijd in beslag. Onbeschikbaarheid van een logies kan ervoor zorgen dat de datum moet verschuiven. Reserveer daarom tijdig je reis. Wacht steeds met het vastleggen van vluchten of ander vervoer tot wij je boeking bevestigd hebben.

Niveau

 tot  Op Santo Antão zijn de hoogteverschillen groot (tot 1000 meter), waardoor de tochten hier zwaar zijn. De ene dag moet je voortdurend stijgen, een andere dag voortdurend dalen. Maar er zijn hier ook enkele lichte of middelzware tochten te maken van 2-4 uur. 
Na regen kunnen de paden glad zijn en is een wandelstok handig. Sommige stukken kunnen hoogtevreesgevoelig zijn.

Bagage

Tijdens de luswandelingen draag je een dagrugzakje met je persoonlijke spullen. Voor het vervoer van je bagage van het éne naar het andere logies wordt meestal gezorgd.
Vaak  word je afgehaald door een chauffeur die je ergens dropt voor een wandeling terwijl hij de bagage naar het volgende pension brengt. Dit staat ook bij elke wandeling vermeld.
Tijdens de bootoverzetten zorg je zelf voor je bagage.

Logies

De diverse logiesplaatsen zijn zo goed mogelijk uitgekozen omwille van hun properheid en familiale sfeer. Comfort is er, maar toch eerder beperkt.

Mindelo: een hotel, gelegen op minder dan 5 minuten stappen van de haven, met 25 mooie kamers, verdeeld over twee gebouwen. De kamers zijn voorzien van een eigen badkamer. In de lobby is er wifi. Zowel in het hotel als in de omgeving ervan vind je een of meerdere restaurantjes.

Eito: een klein guesthouse, gelegen in het hart van de Paúl Vallei, op een kwartiertje te voet van de straat (wel met stevige klim van +/- 250 m). Het guesthouse telt 10 zeer eenvoudige kamers allen met mooi uitzicht op de bergen. De meeste kamers hebben een private badkamer met douche. Er is geen wifi en nauwelijks GSM-bereik. Verder is het heerlijk vertoeven in de grote tuin. De eigenaars zorgen ook elke avond voor een goed en lekker avondmaal.

Ponto do Sol: Een kleinschalig hotel uitgebaat door Belgen met 10 mooie en ruime kamers met een privé-badkamer met douche en een eigen balkon. Het hotel heeft ook een zwembad en de ontbijtzaal biedt een mooi zicht op de stad en de oceaan. In het hele gebouw heb je wifi.

Cruzinha: Een hotel aan de kust van Santo Antão, vlak aan de prachtige wandelroute die van Ponto do Sol via Fontainhas naar Cruzinha en Cha de Igreja loopt. Het hotel telt 10 ronde kamers die 2 aan 2 gebouwd zijn in vijf huisjes (questels in het Creools), de kamers zijn eenvoudig, maar voorzien van het nodige comfort zoals douche en toilet en hebben een eigen terrasje met zicht op zee. Vlakbij vind je ook een afgelegen strand met zwart zand. Bovendien dragen de eigenaars van het verblijf duurzaamheid hoog in het vaandel. Je kan er een avondmaal nemen (eenvoudige gerechten). 

Maaltijden

Behalve in Mindelo zijn er niet zo veel restaurants, maar er is wel voldoende keuze. Op Santo Antão is het aan te raden om een restaurantje te reserveren.
In Mindelo wordt het pas druk in restaurants na 21.00 uur. Veel restaurants zijn gesloten van 14.00 tot 17.00 uur. Meestal is er een keuze aan visgerechten, daarnaast staat er ook kip of een stukje vlees op het menu, meestal geserveerd met frieten of aardappels en rijst. Salades en groentes zijn er weinig (behalve in de guesthouses waarmee we samenwerken).
Het nationale gerecht "cachupa", een bonenschotel met mais en worst en de “aroz de marisco” (soort paella, gebakken rijst met vis) moet je beslist ook een keer proberen.
In de grotere hotels kost een maaltijd zo’n € 15 à € 25 per persoon. In kleine pensions en restaurantjes heb je meestal wel een maaltijd voor € 8 à €13.
Het is af te raden om kraantjeswater te drinken. Mineraalwater is vrijwel overal te koop, bij hotels, in winkeltjes en tankstations, en bij uitzondering in de kleine dorpjes tijdens het wandelen. Voor water betaal je water € 0,70 à 1,50 per fles.
Frisdranken en bier zijn in de meeste kleine winkeltjes te koop en kosten € 0,50 à € 2,50. Sagres en Super Bock bier is Portugees, Estrela is lokaal bier. Bier en plaatselijke grog is in elke bar verkrijgbaar, hoe klein of afgelegen de bar ook mag zijn. Grog (en punch) zijn lokale producten en worden gemaakt van rietsuiker. Je zal tijdens het wandelen regelmatig kleine rietsuikerstokerijen zien met zwartgeblakerde huisjes. Het alcoholpercentage is hoog. Punch is de zoete variant van grog, gemaakt met honing en soms vruchten (kokos, citroen, mango, sinaasappel). Een glaasje grog of punch kost 40 à 150 ECV.
Wijn is niet altijd verkrijgbaar en vrijwel altijd van Portugese import. Op Fogo maken ze een goede rode en witte wijn, deze is lekker maar ook prijzig (€ 10 à 18 per fles).
Koffie en thee zijn in kleine bars vaak niet te krijgen.

Vervoer ter plaatse

De meeste transfers in het programma zijn inclusief en kunnen eventueel delend zijn samen met andere gasten. Bij aankomst in Mindelo neem je zelf een taxi naar het hotel, maar deze wordt telkens afgerekend door de hoteluitbater.

De transfers per openbaar vervoer gebeuren met taxibusjes, ookwel aluguer genaamd. Vaak moeten ook andere mensen mee. Wanneer je gebruik maakt van een aluguer collectivo betaal je ca. € 1 tot max. € 4  per rit. Let wel: op zon- en feestdagen rijden er minder aluguers.

Reisperiode en klimaat

Deze reis is mogelijk in de volgende periode:
het hele jaar door

Op de Kaapverdische Eilanden vindt de reiziger het hele jaar door mooi weer, maar de periode november tot juli geldt als de beste reistijd: aangenaam warm tussen 25 en 30°, bijna steeds onbewolkte hemel (behalve op eilanden met hoge toppen zoals op Santo Antão) en een normale luchtvochtigheid. De overheersende noordoost passaatwind voert droge lucht aan, terwijl de ligging in de Oceaan voor aangename temperaturen zorgt.
De eilanden liggen in het westelijkste deel van de Sahelzone en de toenemende droogte is nu probleem nummer één. In augustus (vooral São Vicente), september en oktober  (vooral in de bergen van Santo Antão, São Nicolau en Santiago) kan het wel eens regenen. Hoewel het er ook vele jaren helemaal niet geregend heeft, vallen er nu jaarlijks toch wel enkele buien. Bergpaden worden dan glad en moeilijker begaanbaar.

Verdere informatie over het klimaat in het algemeen kan je vinden op: www.weatherbase.com. 
Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op: www.accuweather.com.

Reisuitrusting

We beperken ons hier tot items die je zeker niet mag vergeten, of die aan bepaalde vereisten moeten voldoen. Evidente spullen als toiletgerief, gewone kledij, ondergoed,… die op elke reis meegaan, worden niet vermeld. Meer gedetailleerde informatie en tips vind je op onze website.

Bagage

 • voor de hoofdbagage: vlot hanteerbare valies of reistas, bij voorkeur met wieltjes zodat ze makkelijk te verplaatsen is. Wanneer je meerdere keren van overnachtingsplaats wisselt, kies je beter voor een niet te groot formaat dat makkelijk stapelbaar is (met het oog op het bagagevervoer).
 • voor de wandelingen: comfortabel zittende kleine rugzak, deze moet alles kunnen bevatten wat je tijdens een dagwandeling nodig hebt. Een inhoud van 15 tot 30 liter volstaat meestal. Zorg bij voorkeur voor een model met regenhoes, of schaf deze apart aan. Zo blijft je dagbagage droog.

Elke luchtvaartmaatschappij legt beperkingen op met betrekking tot het aantal stuks, gewicht en afmetingen van je bagage. Meestal staat dit op je e-ticket. Indien niet, kan je terecht op de website van de betreffende luchtvaartmaatschappij.  Lees zeker ook de richtlijnen over de toegelaten inhoud van ruim- en handbagage nog eens na op de website van Brussels Airport

Schoenen & kousen

 • comfortabele wandelschoenen die een goed zoolprofiel hebben. Kies voor schoenen die de enkel omsluiten, omdat ze dan meer steun geven en daardoor de vermoeidheid en kans op verstuikingen verminderen. Zorg dat nieuwe schoenen ingelopen zijn.
 • lichte schoenen, sneakers of sandalen (voor buiten de wandelingen).
 • wandelkousen: deze speciale kousen (verkrijgbaar in buitensportzaken) zorgen voor goed vochttransport, isolatie en loopcomfort en drogen snel. Een kleine investering die je heel wat leed kan besparen (blaren, pijnlijke voeten,,…)

Tip: als je met het vliegtuig reist, trek dan bij vertrek je wandelschoenen aan of stop ze in je handbagage. Het spaart plaats en gewicht en zo kom je alvast niet in de problemen voor het wandelen mocht er iets mislopen met je hoofdbagage. 

Kledij

 • voor alle kledij die je meeneemt, geldt dat je bij voorkeur kiest voor lichte en ‘ademende’ stoffen. In plaats van één dik kledingstuk tegen de koude, draag je beter meerdere dunne ‘lagen’. Op die manier kan je je kledij doorheen de dag aanpassen aan de temperatuur.
 • wind- en waterdicht jack
 • fleece
 • hoofddeksel (hoed, pet, sjaaltje,…) ter bescherming tegen de zon
 • zwemgerief

Diversen

 • handdoeken
 • toiletpapier of hygiënische doekjes
 • geldbeugel of heuptasje
 • zakmes voor de picknick (verpak dit niet in je handbagage als je met het vliegtuig reist)
 • evt. drinkbus (we vermijden liever het gebruik van wegwerpflessen)
 • evt. fluitje (handig in noodsituaties of bij mist)
 • evt. wandelstokken
 • zak- of hoofdlamp

EHBO

In de handel zijn standaard EHBO-sets te koop (bijvoorbeeld Care Plus of Travel Safe), deze zijn vaak goedkoper dan wanneer je alles apart koopt. Stop het tasje in je dagrugzak zodat je het altijd bij je hebt mocht er tijdens de wandeling iets misgaan.

Hier nog enkele suggesties om je persoonlijke EHBO samen te stellen:

 • middel tegen reisziekte
 • ontsmettingsmiddel
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel tegen krampen
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • wond- en blarenpleisters van verschillende breedte (bijv. second skin)
 • elastisch verband voor ingeval van verstuikingen
 • steriel gaas en kleefband

Reisdocumenten

Reispas:
Voor Cabo Verde heb je een reispas nodig; een identiteitskaart is dus niet voldoende. Je reispas moet nog 6 maanden geldig zijn vanaf de datum van terugkeer uit Cabo Verde.
Een reispas vraag je aan op de dienst bevolking van je gemeentehuis. Contacteer je gemeente om de precieze afgiftetermijn voor een reispas te kennen, maar hou zeker rekening met een tiental dagen. Ook minderjarigen dienen in het bezit te zijn van een reispas.

Visum:

Sinds 1 januari 2019 hebben de onderdanen van de Europese Unie geen visum meer nodig om Cabo Verde binnen te mogen voor een verblijf van maximaal 30 dagen. Daar staat tegenover dat je nu wel je aankomst moet registreren en een luchthavenveiligheidstaks moet betalen. Indien wij min. 15 dagen voor vertrek over een kopie van je reispas beschikken, kunnen wij hiervoor zorgen via onze agent.

Bijkomende informatie kan je vinden op: http://diplomatie.belgium.be/nl (Op reis in het buitenland).

Tip: Maak een kopie van je paspoort en bewaar deze apart. Of beter nog: maak er een foto van die je op je smartphone zet, of oplaadt naar een plaats waar je hem in geval van nood kan terugvinden. In geval van verlies of diefstal, kan je op de Belgische ambassade/consulaat vaak sneller worden geholpen.

Tip: Laat weten waar je bent!
In elk land kunnen er crisissen, aanslagen of ongelukken gebeuren. Registreer je reis via Travellers Online. Zo kan de FOD Buitenlandse Zaken je indien nodig makkelijker informeren en ondersteunen.

Geld

De munteenheid is de Portugese escudo.

Je neemt best geld mee in contanten; euro’s zijn perfect wisselbaar. Betaal- of kredietkaarten worden op de plaatsen waar wij komen zelden aanvaard. Omwisselen kan in banken in de steden of op de luchthaven en haven van São Vicente. De bank Caisa Economica biedt meestal de voordeligste wisselkoers en rekent geen kosten aan; op de luchthavens betaal je de meeste wisselkosten (tot 5 à 10 %).

Op alle eilanden is het ook mogelijk om geld op te nemen via een bankautomaat. Op de luchthavens werken de bankautomaten niet altijd en op de luchthaven van São Nicolau zijn er geen banken. Maar je kan wel ergens in de stad geld afhalen; vraag de chauffeur die je afhaalt om te stoppen bij een bankautomaat.
Banken zijn meestal dicht op zon- en feestdagen en zaterdagmiddag. De overige dagen zijn de openingstijden van 10-15.00 uur, soms van 8.00 - 12.00 uur.

Belangrijk: de gewone debet- of betaalkaarten (type Maestro) werken niet automatisch buiten Europa. Indien je ze toch wenst te gebruiken, moet je op voorhand bij je bank vragen om je kaart tijdelijk te deblokkeren, zodat je ze ook buiten Europa kan gebruiken.

Ook wanneer je vreemde deviezen moet aankopen, doe je dit best ter plaatse aan een automaat (met je betaalkaart) of bij een bank. De koers is doorgaans minstens even voordelig of voordeliger dan wanneer je ze op voorhand in België via de bank besteld (indien dit al mogelijk is). Door meerdere keren kleine bedragen af te halen, vermijd je bovendien dat je op het einde van je reis deviezen overhoudt (die in België soms niet meer in te wisselen zijn).

Voor een recente wisselkoers, verwijzen we je naar: www.oanda.com/currency/converter/

Kaapverdië heft toeristenbelasting die ter plaatse in elk hotel wordt afgerekend, nl 220 Esc (€ 2) per persoon per nacht.

Gezondheid

Onderstaande informatie is een samenvatting van de aanbevelingen voor reizen naar Cabo Verde door het Instituut voor Tropische Geneeskunde. Gezien wij als reisorganisator geen medische bevoegdheid hebben, dien je de verstrekte informatie te evalueren met en je voor meer diepgaande informatie te richten tot een bevoegd arts of medische autoriteit.

Hepatitis A
Iedereen die naar Afrika reist, ongeacht de duur en de omstandigheden, moet tegen hepatitis A beschermd zijn. Het is een ziekte die wordt overgedragen via voedsel en drank.

Hepatitis B
In bepaalde omstandigheden is vaccinatie tegen hepatitis B een aanrader. Het is een ziekte die wordt overgedragen via speeksel, bloed en seksueel contact en met een ernstiger ziektebeeld dan hepatitis A.

DTP-vaccinatie
Op reis gaan naar verre landen is verder een ideale gelegenheid om zich in orde te stellen met de DTP-vaccinatie (tegen de infectieziekten difterie, tetanus en polio). Een herhalingsinenting is tien jaar geldig. Voor polio is er levenslange bescherming indien men ooit volledig werd gevaccineerd.

Diarree
Diarree is een frequent probleem op reis. Zelfs wanneer men in goede omstandigheden reist, ontsnapt men er niet steeds aan. Enkele raadgevingen en de juiste geneesmiddelen in de reisapotheek zijn zeer nuttig.

Buiktyfus
Indien men in minder goede hygiënische omstandigheden reist, frequent of langdurig (bijvoorbeeld vanaf 2 à 3 weken) in het buitenland verblijft (zelfs indien in goede hygiënische omstandigheden) is ook vaccinatie tegen buiktyfus aangeraden. Buiktyfus is een ernstige bacteriële darminfectie die wordt overgedragen door besmet voedsel.

Diepgaandere informatie kan je vinden op: www.itg.be (Reisgeneeskunde) en bij je huisarts.

Meer informatie

Reiziger Eddy schreef dit uitgebreide verslag over zijn reis met ons.


Wijzigingen

Anders Reizen behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief: