België - Wandelen langs GR-paden: Zwalm en Vlaamse Ardennen


3 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »

België - Wandelen langs GR-paden: Zwalm en Vlaamse Ardennen


3 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »

België - Wandelen langs GR-paden: Zwalm en Vlaamse Ardennen


3 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »

België - Wandelen langs GR-paden: Zwalm en Vlaamse Ardennen


3 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »

België - Wandelen langs GR-paden: Zwalm en Vlaamse Ardennen


3 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »
Individuele reizen België
Het ruim 100 ha grote natuurgebied van de Zwalmvallei strekt zich uit langs de prachtige oevers van de rivier de Zwalm. Je verblijft in een mooie B&B (met groene sleutel label) in Brakel en maakt mooie tochten in het reliëfrijke landschap van de Vlaamse Ardennen.
Aantal dagen: 3 dagen
Reisnummer: 20BE5ZWA
Reisdatum: Periode zelf te bepalen
Beschikbaar : Op aanvraag

Wandelniveau :
tot

Natuur:
Cultuur:
Comfort:

Wat maakt deze reis bijzonder?

 • Vakantiegevoel dicht bij huis
 • Wandelen over gemarkeerde paden
 • Uitgebreid informatiepakket met GR-Topogids, digitale trajectkaarten per dag en GPS-tracks
 • Maaltijden inbegrepen

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Deze reis scoort

9,2

7 Beoordelingen

Algemene reistips

Grote Routepaden

In samenwerking met Grote Routepaden (of kortweg GR&LF) bieden wij 8 korte arrangementen aan langs de wit-rood gemarkeerde GR-paden in Vlaanderens mooiste regio’s. Je gaat zorgeloos op pad met routebeschrijvingen, GR-wandelgidsen en kaartmateriaal.

De vereniging Grote Routepaden – kortweg GR&LF – heeft als doel het wandelen en fietsen in Vlaanderen als vrijetijdsbesteding te bevorderen. Zo ontwerpt GR&LF langeafstandspaden, bewegwijzert deze en geeft er topo-gidsen over uit. De werking berust integraal op de inzet van vrijwilligers en telt een groot aantal leden. Grote Routepaden beheert in Vlaanderen zo’n 3000 km wandelroutes en 2500 km fietsroutes. Zie ook: www.groteroutepaden.be.

Dag 1

Aankomst in Brakel waar je logeert in een comfortabele B&B. Wie wil kan de dag meteen starten met een stevige wandeling. Hiervoor brengt de hotelier je graag naar het startpunt, aan de kerk van Louis-Marie.

Het decor van deze tocht wordt verzorgd door de Everbeekse bossen, door kenners opgenomen in het lijstje van mooiste bossen in de Vlaamse Ardennen. Hier vind je veel bronnen en enorme beukenbossen die tijdens het voorjaar vol bloemen staan. De wandeling eindigt in het hotel, waar je verwacht wordt voor het avondmaal. Een picknick voorzie je zelf. Tocht van 17 km.

Overnachting in een B&B (A)

O = ontbijt    L = lunch     A = avondmaal

Dag 2

Hopelijk zijn de batterijtjes vandaag weer goed opgeladen want er staat een flinke tocht op het schema. Na het ontbijt voorziet de hotelier opnieuw een transfer naar het vertrekpunt in St. Maria-Latem. Je daalt al snel af in de Zwalmvallei en start de wandeling waarbij je heel wat authentieke molens tegenkomt zoals de Yzerkotmolen, de Zwalmmolen, de Bostmolen,...Als je deze wandelingen in het voorjaar kan maken zal je genieten van de met bloemen getooide oevers en weilanden, het paars en geel van de pinksterbloem en de boterbloem brengt kleur in het landschap! Tocht van 20 km.

Overnachting in een B&B (O, L, A)

Dag 3

Al meteen de laatste dag maar daarom zeker niet de minste. Ochtendtransfer naar Zegelsem-dorp vanwaar je door het sterk golvend landschap van het natuurreservaat Burreken trekt. Met z'n vele beemden, dalletjes, beekjes, graslanden en akkers behoord dit gebied ongetwijfeld tot één van de meest schilderachtige streken van de Vlaamse Ardennen. Eindigen kan je in het wielercafé ‘De nieuwe keizer’. Geef de hotelier een seintje en hij komt je graag ophalen. Tocht van 20 km.

Einde van het arrangement na de wandeling en transfer terug naar het logies. (O, L)

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Prijs

Prijzen geldig in 2020:
3 dagen / 2 nachten: € 252 p.p.

 


Voorschot: gelijk aan de volledige reissom

Inbegrepen

 • logies 
 • alle maaltijden vanaf het avondmaal op dag 1 t.e.m. het lunchpakket van de laatste dag 
 • transfers in het kader van de wandelingen  (voor grote gezelschappen waarvoor meerdere wagens noodzakelijk zijn wordt er van de klanten verwacht om 'bij te springen'  bij het rijden)
 • transfer van en naar het dichtstbijzijnde station van Lierde
 • één wandelpakket per boeking met wandelbeschrijvingen en kaarten
 • GR-wandelgids
 • BTW

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis 
 • overige maaltijden

 


Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.
 5. Bij boeking minder dan 3 weken vóór het vertrek (late boeking) wordt een dossierkost van 30 euro aangerekend.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Aantal deelnemers

Dit is een individuele reis zonder begeleiding.
Het minimum aantal deelnemers is 2, het maximum hangt af van de capaciteit en beschikbaarheid van de overnachtingsplaatsen. In bepaalde gevallen kan de reis ook door 1 deelnemer worden gedaan, mits hij of zij er zich van bewust is dat alleen wandelen in vaak afgelegen gebieden risico's met zich meebrengt.

Beschikbaarheid

De boeking van een reis op individuele basis kunnen we nooit meteen bevestigen. Er moeten vaak meerdere overnachtingsplaatsen en dienstenverstrekkers gecontacteerd worden om na te gaan of ze beschikbaar zijn op jouw data. Dit neemt tijd in beslag. Onbeschikbaarheid van een logies kan ervoor zorgen dat de datum moet verschuiven. Reserveer daarom tijdig je reis. Wacht steeds met het vastleggen van vluchten of ander vervoer tot wij je boeking bevestigd hebben.

Reisperiode

Deze reis is mogelijk in de volgende periode:
het hele jaar door

Het hele jaar door. Let wel: tijdens het jachtseizoen (1/10 – 31/12) zijn sommige paden afgesloten. Meestal moet er dan een omweg gemaakt worden die vaak over geasfalteerde wegen lopen. Daardoor kan het ook zijn dat bepaalde trajecten wat langer worden dan voorzien.

Heen- en terugreis

Met de wagen: Brussel-Brakel 45 km. Gratis parking.

Trein of bus: Het vervoer van en naar het dichtstbijzijnde station 'Lierde' (op de lijn Geraardsbergen) is inbegrepen.

Transfers in het kader van de wandelingen zijn inclusief.  Voor grote gezelschappen waarvoor meerdere wagens noodzakelijk zijn wordt er van de klanten verwacht om 'bij te springen'  bij het rijden.

Zie www.belgianrail.be en www.delijn.be voor de meest recente dienstregelingen.


Niveau

tot . Dagtrajecten (incl. aankomst- en vertrekdag) van 17 tot 22 km over goed gemarkeerde GR-paden. GPS-tracks beschikbaar. Lees hier meer over wandelen met gps.

Gezien wandelen de hoofdactiviteit van deze reis is, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om aan deze wandelingen deel te nemen.

Logies

 • comfortabele B&B (***) in een vierkantshoeve omringd door boomgaarden en weide
 • met het 'groene sleutel-label'
 • tweepersoonskamers met privé sanitair 
 • gratis WIFI
 • geen éénpersoonskamers mogelijk.

Maaltijden

 • ontbijt is inbegrepen
 • lunchpakket is inbegrepen op wandeldagen (niet op de aankomstdag)
 • 's avonds: 2-gangenmenu met gratis (alcoholische) drank

 


Huisdieren

Niet toegelaten

Reisuitrusting

We beperken ons hier tot items die je zeker niet mag vergeten, of die aan bepaalde vereisten moeten voldoen. Evidente spullen als toiletgerief, gewone kledij, ondergoed,… die op elke reis meegaan, worden niet vermeld. Meer gedetailleerde informatie over reisuitrusting en tips vind je op onze website.

Bagage

 • voor de hoofdbagage: vlot hanteerbare valies of reistas, bij voorkeur met wieltjes zodat ze makkelijk te verplaatsen is. Wanneer je meerdere keren van overnachtingsplaats wisselt, kies je beter voor een niet te groot formaat dat makkelijk stapelbaar is (met het oog op het bagagevervoer).
 • voor de wandelingen: comfortabel zittende kleine rugzak, deze moet alles kunnen bevatten wat je tijdens een dagwandeling nodig hebt. Een inhoud van 15 tot 30 liter volstaat meestal. Zorg bij voorkeur voor een model met regenhoes, of schaf deze apart aan. Zo blijft je dagbagage droog.

Schoenen & kousen

 • comfortabele wandelschoenen die een goed zoolprofiel hebben. Kies voor schoenen die de enkel omsluiten, omdat ze dan meer steun geven en daardoor de vermoeidheid en kans op verstuikingen verminderen. Zorg dat nieuwe schoenen ingelopen zijn.
 • lichte schoenen, sneakers of sandalen (voor buiten de wandelingen).
 • wandelkousen: deze speciale kousen (verkrijgbaar in buitensportzaken) zorgen voor goed vochttransport, isolatie en loopcomfort en drogen snel. Een kleine investering die je heel wat leed kan besparen (blaren, pijnlijke voeten,,…).
 • evt. getten (waterdichte onderbeenbeschermers): deze voorkomen dat water op vochtig terrein of bij zware regen in je schoenen dringt.

Kledij

 • voor alle kledij die je meeneemt, geldt dat je bij voorkeur kiest voor lichte en ‘ademende’ stoffen. In plaats van één dik kledingstuk tegen de koude, draag je beter meerdere dunne ‘lagen’. Op die manier kan je je kledij doorheen de dag aanpassen aan de temperatuur.
 • wind- en waterdicht jack
 • fleece
 • hoofddeksel (hoed, pet, sjaaltje,…) ter bescherming tegen de zon
 • evt. handschoenen, muts en sjaal (afhankelijk van het seizoen)

Diversen

 • toiletpapier en hygiënische doekjes
 • zakmes voor de picknick
 • evt. drinkbus (we vermijden liever het gebruik van wegwerpflessen)

EHBO

In de handel zijn standaard EHBO-sets te koop (bijvoorbeeld Care Plus of Travel Safe), deze zijn vaak goedkoper dan wanneer je alles apart koopt. Stop het tasje in je dagrugzak zodat je het altijd bij je hebt mocht er tijdens de wandeling iets misgaan.

Hier nog enkele suggesties om je persoonlijke EHBO samen te stellen:

 • middel tegen reisziekte
 • ontsmettingsmiddel
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel tegen krampen
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • wond- en blarenpleisters van verschillende breedte (bijv. second skin)
 • elastisch verband voor ingeval van verstuikingen
 • steriel gaas en kleefband

 


Reisdocumenten

Voor reizen in België volstaat je identiteitskaart. Ook kinderen jonger dan 12 dienen in het bezit te zijn van een identiteitsbewijs mét foto, aan te vragen op het gemeentehuis. 

Bijkomende informatie kan je vinden op: http://diplomatie.belgium.be/nl (Op reis in het buitenland).


Wijzigingen

Anders Reizen behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief: