België - Wandelen langs GR-paden: Hoppe-Heuvelland


2,3 of 4 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »

België - Wandelen langs GR-paden: Hoppe-Heuvelland


2,3 of 4 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »

België - Wandelen langs GR-paden: Hoppe-Heuvelland


2,3 of 4 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »

België - Wandelen langs GR-paden: Hoppe-Heuvelland


2,3 of 4 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »

België - Wandelen langs GR-paden: Hoppe-Heuvelland


2,3 of 4 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »
Individuele reizen België
Verken de Westhoek en Frans-Vlaanderen: de GR neemt je mee van bij Poperinge doorheen het 'Hoppeland' en over de Rodeberg naar Kemmel. Talrijke getuigenissen uit de Eerste Wereldoorlog en schitterende vergezichten in overvloed. Dit arrangement is mogelijk in drie of vier dagen, tijdens de vierdaagse versie verken je een stukje Frankrijk tussen Cassel en Bouschepe: ‘un moment suprême’. 
Aantal dagen: 2,3 of 4 dagen
Reisnummer: 20BE5HHA
Reisdatum: Periode zelf te bepalen
Beschikbaar : Op aanvraag

Wandelniveau :
Natuur:
Cultuur:
Comfort:

Wat maakt deze reis bijzonder?

 • Vakantiegevoel dicht bij huis
 • Wandelen over gemarkeerde paden
 • Uitgebreid informatiepakket met GR-Topogids, digitale trajectkaarten per dag en GPS-tracks.
 • Maaltijden inbegrepen

 

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Deze reis scoort

8,8

16 Beoordelingen

reviews van klanten

Deze 3- of 4-daagse is een aanrader. Mooie streek met geschiedenis en prachtige uitzichten. Afwisselende uitzichten, natuurgebiedjes, de Monts de Flandre, de geschiedenis en kerkhoven WOI, enz ..

Lut C. -

Algemene reistips

Grote Routepaden

In samenwerking met Grote Routepaden (of kortweg GR&LF) bieden wij 8 korte arrangementen aan langs de wit-rood gemarkeerde GR-paden in Vlaanderens mooiste regio’s. Je gaat zorgeloos op pad met routebeschrijvingen, GR-wandelgidsen en kaartmateriaal.

De vereniging heeft als doel het wandelen en fietsen in Vlaanderen als vrijetijdsbesteding te bevorderen. Zo ontwerpt GR&LF langeafstandspaden, bewegwijzert deze en geeft er topo-gidsen over uit. De werking berust integraal op de inzet van vrijwilligers en telt een groot aantal leden. Grote Routepaden beheert in Vlaanderen zo’n 3000 km wandelroutes en 2500 km fietsroutes. Zie ook: www.groteroutepaden.be.

Dag 1

Aankomst in het oude dorp Westouter waar je een paar dagen te gast bent in een hotel dat omwille van zijn ligging op de Rodeberg uitkijkt over een mooi en groen heuvellandschap. Kom je op tijd, dan kan je al een mooie tocht maken van bij de Rodeberg naar Wijtschate. Op je route liggen talrijke begraafplaatsen en passeer je Kemmel en de beroemde Kemmelberg, een plaatsje dat tijdens de Eerste Wereldoorlog niet gespaard bleef. De hotelier komt je terug afhalen, ondertussen kan je op het gezellige dorpspleintje van Wijtschate genieten van een drankje. Tocht van 20 km. Je wordt verwacht voor het avondmaal.

Overnachting in een hotel. (A)

O = ontbijt     L = lunch    A = avondmaal

Dag 2

Transfer naar het startpunt van de tocht bij het 'Parc Departemental M. Yourcenar'. Van hieruit rijg je een aantal panoramische hoogstandjes aan elkaar; de Casselberg, Recoletenberg, Scherpeberg, de steden Rijsel en Armentière. Tocht van 20 km.

Overnachting in een hotel. (O, L, A)

Dag 3

Ochtendtransfer naar het startpunt van de wandeling. Door een viertal beschermde natuurgebieden trek je van bij de Catsberg door het natuurgebied van de Scherpenberg naar de Rodeberg; veel bergen dus. De Scherpenberg werd in de oorlog gebruikt als observatiepunt. Tocht van 22 km.

Einde van het arrangement na de wandeling. (O, L)

Of bij het vierdaags arrangement: overnachting in een hotel (O, L, A)

Dag 4

Voor deze laatste tocht word je afgezet op het grondgebied Proven op de rand van de IJzervallei. In dit landschap zie je op vele plaatsen grote hopvelden met de karakteristieke hoge palen waaraan tijdens de zomermaanden de hop groeit. Tocht van 18,5 km.

Einde van het arrangement na de wandeling. (O, L)

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Prijs

Prijzen geldig voor 2020:
2 dagen / 1 nacht: € 141 p.p.
3 dagen / 2 nachten: € 228 p.p.
4 dagen / 3 nachten: € 310 p.p.

 


Voorschot: gelijk aan de volledige reissom

Inbegrepen

 • logies 
 • maaltijden vanaf het avondmaal op dag 1 t.e.m. het lunchpakket van de laatste dag 
 • transfers in het kader van de wandelingen  (voor grote gezelschappen waarvoor meerdere wagens noodzakelijk zijn wordt er van de klanten verwacht om 'bij te springen'  bij het rijden)
 • infopakket met wandelbeschrijvingen en kaarten
 • GR-wandelgids
 • BTW

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis 
 • overige maaltijden
 • verblijfstaks (ter plaatse te betalen)

Toeslagen

 • Eénpersoonskamer: € 31 per nacht 

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.
 5. Bij boeking minder dan 3 weken vóór het vertrek (late boeking) wordt een dossierkost van 30 euro aangerekend.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Aantal deelnemers

Dit is een individuele reis zonder begeleiding.
Het minimum aantal deelnemers is 2, het maximum hangt af van de capaciteit en beschikbaarheid van de overnachtingsplaatsen. In bepaalde gevallen kan de reis ook door 1 deelnemer worden gedaan, mits hij of zij er zich van bewust is dat alleen wandelen in vaak afgelegen gebieden risico's met zich meebrengt.

Beschikbaarheid

De boeking van een reis op individuele basis kunnen we nooit meteen bevestigen. Er moeten vaak meerdere overnachtingsplaatsen en dienstenverstrekkers gecontacteerd worden om na te gaan of ze beschikbaar zijn op jouw data. Dit neemt tijd in beslag. Onbeschikbaarheid van een logies kan ervoor zorgen dat de datum moet verschuiven. Reserveer daarom tijdig je reis. Wacht steeds met het vastleggen van vluchten of ander vervoer tot wij je boeking bevestigd hebben.

Reisperiode

Deze reis is mogelijk in de volgende periode:
het hele jaar door
niet meer beschikbaar van 12 juni tot/met 13 juni 2020

Dit arrangement kan het ganse jaar door geboekt worden.  

Heen- en terugreis

Deze bestemming is moeilijk bereikbaar met het openbaar vervoer. Hier is een eigen wagen noodzakelijk. Parking bij het hotel. De transfers in het kader van de wandelingen zijn inclusief. Voor grote gezelschappen waarvoor meerdere wagens noodzakelijk zijn wordt er van de klanten verwacht om 'bij te springen'  bij het rijden.

Niveau

tot . Dagtrajecten (incl. aankomst- en vertrekdag) van 18 tot 25 km over goed gemarkeerde GR-paden. GPS-tracks beschikbaar. Meer informatie over wandelen met gps vind je hier.

Gezien wandelen de hoofdactiviteit van deze reis is, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om aan deze wandelingen deel te nemen.

Logies

 • comfortabel ***-hotel
 • restaurant met terras
 • uitzicht over het stille heuvellandschap
 • tweepersoonskamers met privé sanitair en terras
 • gratis WIFI

Maaltijden

 • ontbijtbuffet
 • lunchpakket
 • avondmaal (3-gangenmenu)

Huisdieren

1 kleine tot middelgrote hond gratis per kamer toegelaten, mits reservatie bij boeking.  Opgelet: honden worden nooit toegelaten in het restaurant. 

Uitrusting

We beperken ons hier tot items die je zeker niet mag vergeten, of die aan bepaalde vereisten moeten voldoen. Evidente spullen als toiletgerief, gewone kledij, ondergoed,… die op elke reis meegaan, worden niet vermeld. Meer gedetailleerde informatie over reisuitrusting en tips vind je op onze website.

Bagage

 • voor de hoofdbagage: vlot hanteerbare valies of reistas, bij voorkeur met wieltjes zodat ze makkelijk te verplaatsen is. Wanneer je meerdere keren van overnachtingsplaats wisselt, kies je beter voor een niet te groot formaat dat makkelijk stapelbaar is (met het oog op het bagagevervoer).
 • voor de wandelingen: comfortabel zittende kleine rugzak, deze moet alles kunnen bevatten wat je tijdens een dagwandeling nodig hebt. Een inhoud van 15 tot 30 liter volstaat meestal. Zorg bij voorkeur voor een model met regenhoes, of schaf deze apart aan. Zo blijft je dagbagage droog.

Schoenen & kousen

 • comfortabele wandelschoenen die een goed zoolprofiel hebben. Kies voor schoenen die de enkel omsluiten, omdat ze dan meer steun geven en daardoor de vermoeidheid en kans op verstuikingen verminderen. Zorg dat nieuwe schoenen ingelopen zijn.
 • lichte schoenen, sneakers of sandalen (voor buiten de wandelingen).
 • wandelkousen: deze speciale kousen (verkrijgbaar in buitensportzaken) zorgen voor goed vochttransport, isolatie en loopcomfort en drogen snel. Een kleine investering die je heel wat leed kan besparen (blaren, pijnlijke voeten,,…).
 • evt. getten (waterdichte onderbeenbeschermers): deze voorkomen dat water op vochtig terrein of bij zware regen in je schoenen dringt.

Kledij

 • voor alle kledij die je meeneemt, geldt dat je bij voorkeur kiest voor lichte en ‘ademende’ stoffen. In plaats van één dik kledingstuk tegen de koude, draag je beter meerdere dunne ‘lagen’. Op die manier kan je je kledij doorheen de dag aanpassen aan de temperatuur.
 • wind- en waterdicht jack
 • fleece
 • hoofddeksel (hoed, pet, sjaaltje,…) ter bescherming tegen de zon
 • evt. zwemgerief
 • evt. handschoenen, muts en sjaal (afhankelijk van het seizoen)

 Tip: buff: multifunctioneel kledingstuk dat je kan dragen als sjaal, monddoek, hoofddoek, muts,…

Diversen

 • toiletpapier en hygiënische doekjes
 • zakmes voor de picknick
 • evt. drinkbus (we vermijden liever het gebruik van wegwerpflessen)
 • evt. fluitje (handig in noodsituaties)

EHBO

In de handel zijn standaard EHBO-sets te koop (bijvoorbeeld Care Plus of Travel Safe), deze zijn vaak goedkoper dan wanneer je alles apart koopt. Stop het tasje in je dagrugzak zodat je het altijd bij je hebt mocht er tijdens de wandeling iets misgaan.

Hier nog enkele suggesties om je persoonlijke EHBO samen te stellen:

 • middel tegen reisziekte
 • ontsmettingsmiddel
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel tegen krampen
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • wond- en blarenpleisters van verschillende breedte (bijv. second skin)
 • elastisch verband voor ingeval van verstuikingen
 • steriel gaas en kleefband

 


Formaliteiten

Voor reizen in België volstaat je identiteitskaart. Ook kinderen jonger dan 12 dienen in het bezit te zijn van een identiteitsbewijs mét foto, aan te vragen op het gemeentehuis.

Bijkomende informatie kan je vinden op: http://diplomatie.belgium.be/nl (Op reis in het buitenland).


Wijzigingen

Anders Reizen behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief: