België - Wandelen langs GR-paden: Hageland


2 of 3 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »

België - Wandelen langs GR-paden: Hageland


2 of 3 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »

België - Wandelen langs GR-paden: Hageland


2 of 3 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »

België - Wandelen langs GR-paden: Hageland


2 of 3 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »
Individuele reizen België
Het is aangenaam wandelen in het Hagelandse landschap van licht golvende heuvels met weidse panorama’s, rustige holle wegen en veldwegen, uitgestrekte weiden, akkers en bossen.  De vele plaatsnamen eindigend op 'rode': Sint-Pieters-Rode, Nieuwrode,...herinneren aan de vele bossen die deze streken bedekten tijdens de middeleeuwen maar nu (helaas) grotendeels gerooid zijn. Je wandelt in de omgeving van Scherpenheuvel, Winge en het kasteel van Horst, een prachtige waterburcht die in verschillende fases gebouwd werd tussen de 14de en de 17de eeuw (en thuisbasis van de Rode Ridder!). 
Aantal dagen: 2 of 3 dagen
Reisnummer: 20BE5HGA
Reisdatum: Periode zelf te bepalen
Beschikbaar : Op aanvraag

Wandelniveau :
tot

Natuur:
Cultuur:
Comfort:

Wat maakt deze reis bijzonder?

 • Vakantiegevoel dicht bij huis
 • Wandelen over gemarkeerde paden
 • Uitgebreid informatiepakket met GR-topogidjes, digitale trajectkaarten per dag en GPS-tracks.
 • Maaltijden inbegrepen

 

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Deze reis scoort

9,2

6 Beoordelingen

Algemene reistips

Grote Routepaden

In samenwerking met Grote Routepaden (of kortweg GR&LF) bieden wij 8 korte arrangementen aan langs de wit-rood gemarkeerde GR-paden in Vlaanderens mooiste regio’s. Je gaat zorgeloos op pad met routebeschrijvingen, GR-wandelgidsen en kaartmateriaal.

De vereniging Grote Routepaden – kortweg GR&LF – heeft als doel het wandelen en fietsen in Vlaanderen als vrijetijdsbesteding te bevorderen. Zo ontwerpt GR&LF langeafstandspaden, bewegwijzert deze en geeft er topo-gidsen over uit. De werking berust integraal op de inzet van vrijwilligers en telt een groot aantal leden. Grote Routepaden beheert in Vlaanderen zo’n 3000 km wandelroutes en 2500 km fietsroutes. Zie ook: www.groteroutepaden.be.

Dag 1

Aankomst in Rillaar waar je verblijft in een gemoedelijk hotelletje.

Als je op tijd aankomt, kan je je weekend meteen starten met een fikse tocht. Over kleine zandwegen en langs de oevers van de Demer bereik je het pelgrimsoord van de streek; de basiliek van Scherpenheuvel. Wie wil kan een bezoekje brengen aan deze prachtige barrokkerk of gezellig kuieren langs de religiekraampjes en tavernes die haar omringen. Geef daarna de hotelier een seintje zodat hij je kan komen oppikken. Avondmaal wordt voorzien in het logies. Een picknick voorzie je zelf.

Tocht van 20 km.

Hotelovernachting. (A)

O = ontbijt     L = lunch     A = avondmaal

Dag 2

Na een stevig ontbijt word je gedropt bij het kasteel van Horst. Misschien kan je nog snel van een opwarmertje genieten in de taverne 'het Wagenhuis', het voormalige koetshuis van het kasteel, alvorens de veters vast te strikken. Deze mooi gelegen waterburcht uit de 15de eeuw werd vanaf het midden van de 17de eeuw niet meer bewoond maar de eigenaars hebben het gebouw zeer goed onderhouden. Later werd dit het toneel voor de verhalen van de welbekende stripfiguur De Rode Ridder. Je wandelt door de groene Hagelandse heuvels en word onderweg getrakteerd op mooie panoramische vergezichten. Na de tocht kan je opnieuw genieten van een lekker avondmaal in het hotel.

Tocht van 20 km.

Einde van het arrangement na de wandeling. (O, L).

Of bij het drie-daags arrangement: hotelovernachting (O, L, A)

Dag 3

Ochtendtransfer naar 'de Steenberg' in Bekkevoort waar de wandeling aanvangt door het bos. Je wandelt via kleine gemeentes als Tielt-Winge en door het Walenbos opnieuw naar het kasteel van Horst. je wandelt over kasseiwegen, holle wegen en de voor het Hageland zo typische dalbossen van els en berk. Bij aankomst kan je misschien weer even uitrusten in het Wagenhuis. Geef daarna de hotelier een seintje om de pick-up te regelen.

Tocht van 18 km.

Einde van het programma na de transfer terug naar het hotel. (O, L)

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Prijs

Prijzen geldig in 2020:

2 dagen / 1 nacht: € 149 p.p.
3 dagen / 2 nachten: € 242 p.p.


Voorschot: gelijk aan de volledige reissom

Inbegrepen

 • logies 
 • alle maaltijden vanaf het avondmaal op dag 1 t.e.m. het lunchpakket van de laatste dag 
 • transfers in het kader van de wandelingen  (voor grote gezelschappen waarvoor meerdere wagens noodzakelijk zijn wordt er van de klanten verwacht om 'bij te springen'  bij het rijden)
 • transfer van en naar het station van Aarschot
 • één wandelpakket per boeking bestaande uit wandelbeschrijvingen en kaarten
 • GR-wandelgids
 • gps-tracks
 • BTW

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis 
 • overige maaltijden
 • persoonlijke uitgaven en dranken
 • evt. verzekering

Toeslagen

 • Eénpersoonskamer: € 22 / nacht

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.
 5. Bij boeking minder dan 3 weken vóór het vertrek (late boeking) wordt een dossierkost van 30 euro aangerekend.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Aantal deelnemers

Dit is een individuele reis zonder begeleiding.
Het minimum aantal deelnemers is 2, het maximum hangt af van de capaciteit en beschikbaarheid van de overnachtingsplaatsen. In bepaalde gevallen kan de reis ook door 1 deelnemer worden gedaan, mits hij of zij er zich van bewust is dat alleen wandelen in vaak afgelegen gebieden risico's met zich meebrengt.

Beschikbaarheid

De boeking van een reis op individuele basis kunnen we nooit meteen bevestigen. Er moeten vaak meerdere overnachtingsplaatsen en dienstenverstrekkers gecontacteerd worden om na te gaan of ze beschikbaar zijn op jouw data. Dit neemt tijd in beslag. Onbeschikbaarheid van een logies kan ervoor zorgen dat de datum moet verschuiven. Reserveer daarom tijdig je reis. Wacht steeds met het vastleggen van vluchten of ander vervoer tot wij je boeking bevestigd hebben.

Reisperiode

Deze reis is mogelijk in de volgende periode:
het hele jaar door

Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op:  Accuweather

Heen- en terugreis

Trein of bus: het vervoer van en naar het dichtstbijzijnde treinstation 'Aarschot' is inbegrepen. De hotelier komt je afhalen aan (en terugbrengen naar) het treinstation van Aarschot.

Met de wagen: Brussel - Rillaar: 45 km. Gratis parking.

Zie www.belgianrail.be en www.delijn.be voor de meest recente dienstregelingen.


Vervoer tijdens de reis

Transfers in het kader van de wandelingen zijn inclusief.  Voor grote gezelschappen waarvoor meerdere wagens noodzakelijk zijn wordt er van de klanten verwacht om 'bij te springen'  bij het rijden.

Wandelniveau

 en . Dagtrajecten (incl. aankomst- en vertrekdag) van 18 tot 20 km over goed gemarkeerde GR-paden.

Wij drukken het wandelniveau van elke reis uit in het ‘stappertjes-systeem’ van  tot . Het omvat zowel de fysieke als technische moeilijkheidsgraad.


Gezien wandelen de hoofdactiviteit van deze reis is, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om aan deze wandelingen deel te nemen.

Logies

 • Klein gezellig hotel (***) in Rillaar.
 • Tweepersoonskamers met privé sanitair.
 • Gratis WIFI.

Maaltijden

In het dagschema staat steeds vermeld welke maaltijden er elke dag zijn inbegrepen: 
O = ontbijt, L = lunch, A = avondmaal

 • Ontbijt en avondmaal (3-gangenmenu) in logies.
 • Lunchpakket (uitgezonderd op de aankomstdag)

Huisdieren

Niet toegelaten.

Reisuitrusting

We beperken ons hier tot items die je zeker niet mag vergeten, of die aan bepaalde vereisten moeten voldoen. Evidente spullen als toiletgerief, gewone kledij, ondergoed,..die op elke reis meegaan, worden niet vermeld.

Informatie over reisuitrusting in het algemeen en een lijst van buitensportzaken waar je als deelnemer aan een van onze reizen korting krijgt, vind je hier.

Bagage

 • voor de hoofdbagage: vlot hanteerbare reiskoffer of -tas. Wanneer je meerdere keren van overnachtingsplaats wisselt, kies je met het oog op het bagagevervoer best voor een niet te groot formaat dat makkelijk stapelbaar is. 
 • voor de wandelingen: comfortabel zittende kleine rugzak, deze moet alles kunnen bevatten wat je tijdens een dagwandeling nodig hebt. Een inhoud van 15 tot 30 liter volstaat meestal. Zorg bij voorkeur voor een model met regenhoes, of schaf deze apart aan. Zo blijft je dagbagage droog.

Schoenen & kousen

 • waterbestendige wandelschoenen met een goed zoolprofiel. Kies schoenen die de enkel omsluiten, omdat ze dan meer steun geven en daardoor de vermoeidheid en kans op verstuikingen verminderen. Zorg dat nieuwe schoenen ingelopen zijn.
 • lichte schoenen, sneakers of sandalen (voor buiten de wandelingen).
 • wandelkousen: deze speciale kousen (verkrijgbaar in buitensportzaken) zorgen voor goed vochttransport, isolatie en loopcomfort en drogen snel. Een kleine investering die je heel wat leed kan besparen (blaren, pijnlijke voeten,,…).
 • evt. getten (waterdichte onderbeenbeschermers): deze voorkomen dat water op vochtig terrein of bij zware regen in je schoenen dringt.

Kledij

In plaats van één dik kledingstuk tegen de koude, draag je beter meerdere dunne ‘lagen’. Op die manier kan je je kledij doorheen de dag aanpassen aan de temperatuur.

 • voor alle kledij die je meeneemt, geldt dat je bij voorkeur kiest voor lichte en ‘ademende’ stoffen.
 • wind- en waterdichte jas
 • fleece
 • hoofddeksel (hoed, pet, sjaaltje,…) ter bescherming tegen de zon
 • evt. handschoenen, muts en sjaal (afhankelijk van het seizoen)

Diversen

 • toiletpapier en hygiënische doekjes
 • zakmes voor de picknick
 • drinkfles of -zak
 • evt. powerbank voor de gps
 • zak- of hoofdlamp
 • evt. wandelstokken

EHBO

Stop je EHBO-set in je dagrugzak voor het geval er tijdens de wandeling iets mocht misgaan. In de handel zijn ook standaard EHBO-sets te koop. Hier enkele suggesties om je persoonlijke EHBO samen te stellen:

 • middel tegen reisziekte
 • ontsmettingsmiddel
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel tegen krampen
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • wond- en blarenpleisters van verschillende breedte 
 • elastisch verband voor ingeval van verstuikingen
 • steriel gaas en kleefband

 


Reisdocumenten

Voor reizen in België volstaat je identiteitskaart.


Voor kinderen tot 12 jaar is een kids-ID vereist. (Of ook een reispas !) Indien niet beide ouders meereizen, is het raadzaam het schriftelijk akkoord van de andere ouder op papier te zetten, de handtekening door de gemeente voor echt te laten verklaren en deze schriftelijke toestemming mee te nemen op reis. Wanneer het kind en de ouder niet dezelfde familienaam hebben, kan een kopie van de geboorteakte dienen als bewijs van verwantschap.Wijzigingen

Anders Reizen behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief: