België - Ardense charme


3 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »

België - Ardense charme


3 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »

België - Ardense charme


3 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »

België - Ardense charme


3 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »

België - Ardense charme


3 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »
Individuele reizen België
Ervaar het echte 'Ardennen-gevoel'  na een deugddoende wandeling door uitgestrekte bossen en wanneer je 's avonds de dag afsluit bij het haardvuur. Je logeert in een gezellig hotel met grote tuin aan de oevers van de Ourthe en op een steenworp van het mooie La Roche-en-Ardenne met z'n wildpark en feodaal kasteel.  
Aantal dagen: 3 dagen
Reisnummer: 20BE5ACA
Reisdatum: Periode zelf te bepalen
Beschikbaar : Op aanvraag

Wandelniveau :
Natuur:
Cultuur:
Comfort:

Wat maakt deze reis bijzonder?

 • Hoge Ardennen met typische dorpjes
 • Mooi hotel met grote tuin
 • Ourthe 
 • La Roche-en-Ardenne

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Deze reis scoort

8,9

14 Beoordelingen

Algemene reistips

Dag 1

Welkom in  La Roche-en-Ardenne waar je enkele dagen te gast bent in een hotel dat gelegen is aan de oever van de Ourthe en op 2 km van het stadje. Als je tijdig toekomt kan je al een eerste wandeling maken of genieten van de mooie tuin met vijver en sauna.

Overnachting. (A)

O = ontbijt   A = avondmaal

Dag 2

Tijdens je verblijf heb je een ruime keuze uit wandelingen in de omgeving van La Roche-en-Ardenne. Er zijn korte en langere tochten beschreven, al naargelang je voorkeur. 

De omgeving van La Roche is erg afwisselend: machtige beukenwouden, donkere sparrenbossen maar even goed glooiende weilanden waarin her en der verspreid kleine dorpjes liggen. Je bent hier in hartje Ardennen, wat maakt dat de valleien soms diep ingesneden zijn en je dus regelmatig op en neer moet. Sommige wandelingen zijn erg geschikt om met kinderen te maken, bijv. langs de oever van de Ourthe, langs het overstroomde woongebied van een beverfamilie of in combinatie met het erg leuke 'educatief natuurpark' Parc Chlorophylle. Ook het gezellige stadje La Roche-en-Ardenne zelf mag je niet overslaan, klim eens naar de ruïnes van het kasteel of bezoek het museum over de Slag om de Ardennen.

In de zomer kan je vanaf La Roche de Ourthe afvaren, terwijl er bij voldoende sneeuw in de winter op enkele kilometers afstand enkele mooie langlaufpistes liggen.

Uitstapjes:

Dag 3

Einde van het verblijf na het ontbijt. (O)

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Prijs

Prijzen geldig in 2020:

3 dagen / 2 nachten: € 230 p.p.

 


Voorschot: gelijk aan de volledige reissom

Inbegrepen

 • logies 
 • ontbijt
 • 2 x driegangenmenu
 • infopakket met routebeschrijvingen 
 • originele wandelkaarten
 • BTW

Niet inbegrepen

 • heen-en terugreis 
 • overige maaltijden
 • verblijfstaks 
 • gebruik van de sauna (= betalend: € 12 voor 2 pers. gedurende 45 min., te reserveren).
 • eventuele transfers ter plaatse
 • evt. verzekering
 • inkomgelden en persoonlijke uitgaven

Toeslagen

 • Eenpersoonskamer samenreizend: € 35 / n.
 • Extra nacht in half pension: € 94 p.p.

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.
 5. Bij boeking minder dan 3 weken vóór het vertrek (late boeking) wordt een dossierkost van 30 euro aangerekend.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Aantal deelnemers

Dit is een individuele reis zonder begeleiding.
Het minimum aantal deelnemers is 2, het maximum hangt af van de capaciteit en beschikbaarheid van de overnachtingsplaatsen. In bepaalde gevallen kan de reis ook door 1 deelnemer worden gedaan, mits hij of zij er zich van bewust is dat alleen wandelen in vaak afgelegen gebieden risico's met zich meebrengt.

Beschikbaarheid

De boeking van een reis op individuele basis kunnen we nooit meteen bevestigen. Er moeten vaak meerdere overnachtingsplaatsen en dienstenverstrekkers gecontacteerd worden om na te gaan of ze beschikbaar zijn op jouw data. Dit neemt tijd in beslag. Onbeschikbaarheid van een logies kan ervoor zorgen dat de datum moet verschuiven. Reserveer daarom tijdig je reis. Wacht steeds met het vastleggen van vluchten of ander vervoer tot wij je boeking bevestigd hebben.

Reisperiode

Deze reis is mogelijk in de volgende periode:
van 1 februari tot/met 31 december 2020

Dagelijks vertrek mogelijk van 1/2/2020 - 31/12/2020. Let wel: tijdens het jachtseizoen (1/10 – 31/12) kunnen bepaalde paden afgesloten zijn. Meestal moet er dan een omweg gemaakt worden over geasfalteerde wegen.

De Belgische Ardennen zijn een laaggebergte. In vergelijking met de rest van ons land zijn de Ardennen over het algemeen een stuk natter. Door de vele hoogteverschillen in de omgeving van La Roche blijven de wolken soms hangen tussen de heuvels. Daardoor kunnen bossen en paden er soms modderig bijliggen, voorzie aangepast schoeisel. In de wintermaanden valt er vaak sneeuw.

Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op: www.accuweather.com.


Heen- en terugreis

Met de wagen

Voor het merendeel van de wandelingen is een verplaatsing met de wagen noodzakelijk. Er is een parking aan het hotel. Afstand vanuit Brussel: ca. 125 km.


Niveau

. Wandelingen van verschillend niveau en afstand. Het terrein is heuvelachtig, paden hebben vaak een modderige ondergrond waardoor het aangeraden is aangepast schoeisel te voorzien.

Wij drukken het wandelniveau van elke reis uit in het ‘stappertjes-systeem’ van  tot . Het omvat zowel de fysieke als technische moeilijkheidsgraad. Meer uitleg over de stappertjes vind je hier.


Gezien wandelen de hoofdactiviteit van deze reis is, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om aan deze wandelingen deel te nemen.

Logies

Aangenaam hotel in een groene omgeving, gelegen aan de baan van La Roche naar Hotton (overdag vrij veel verkeer) en op 2 km van het centrum van La Roche-en-Ardenne. De inrichting die dateert uit de jaren dertig doet geen afbreuk aan de gezellige sfeer in de salons met open haard en leesruimte. De grote tuin (1 ha) langs de achterzijde wordt begrensd door de Ourthe; er is een veranda die uitkijkt op de tuin. Terras, vijver en sauna (betalend). Massages mogelijk op aanvraag (24 uur op voorhand te bespreken). Het hotel beschikt over een restaurant waar een degelijke Ardense keuken geserveerd wordt.

Je overnacht er in een standaard tweepersoonskamer met eigen sanitair aan de straatkant (op de tweede verdieping) of in een kamer aan de tuinzijde. Gratis wifi.Maaltijden

 • ontbijt is inbegrepen
 • lunch is niet inbegrepen (van maandag tot zaterdag kan je genieten van een prijsvriendelijke lunch in het hotel)
 • 2 x driegangenmenu inbegrepen (vast menu, excl. dranken)

Wijnkelder met groot aanbod aan Franse kwaliteitswijnen. 


Huisdieren

Honden toegelaten mits reservatie (ca. € 14/dag)

Reisuitrusting

We beperken ons hier tot items die je zeker niet mag vergeten, of die aan bepaalde vereisten moeten voldoen. Evidente spullen als toiletgerief, gewone kledij, ondergoed,… die op elke reis meegaan, worden niet vermeld.

Informatie over reisuitrusting in het algemeen en een lijst van buitensportzaken waar je als deelnemer aan een van onze reizen korting krijgt, vind je hier.

Bagage

 • voor de hoofdbagage: vlot hanteerbare valies of reistas, bij voorkeur met wieltjes zodat ze makkelijk te verplaatsen is. Wanneer je meerdere keren van overnachtingsplaats wisselt, kies je beter voor een niet te groot formaat dat makkelijk stapelbaar is (met het oog op het bagagevervoer).
 • voor de wandelingen: comfortabel zittende kleine rugzak, deze moet alles kunnen bevatten wat je tijdens een dagwandeling nodig hebt. Een inhoud van 15 tot 30 liter volstaat meestal. Zorg bij voorkeur voor een model met regenhoes, of schaf deze apart aan. Zo blijft je dagbagage droog.

Schoenen & kousen

 • comfortabele wandelschoenen die een goed zoolprofiel hebben. Kies voor schoenen die de enkel omsluiten, omdat ze dan meer steun geven en daardoor de vermoeidheid en kans op verstuikingen verminderen. Zorg dat nieuwe schoenen ingelopen zijn.
 • lichte schoenen, sneakers of sandalen (voor buiten de wandelingen).
 • wandelkousen: deze speciale kousen (verkrijgbaar in buitensportzaken) zorgen voor goed vochttransport, isolatie en loopcomfort en drogen snel. Een kleine investering die je heel wat leed kan besparen (blaren, pijnlijke voeten,,…).
 • evt. getten (waterdichte onderbeenbeschermers): deze voorkomen dat water op vochtig terrein of bij zware regen in je schoenen dringt.

Kledij

 • voor alle kledij die je meeneemt, geldt dat je bij voorkeur kiest voor lichte en ‘ademende’ stoffen. In plaats van één dik kledingstuk tegen de koude, draag je beter meerdere dunne ‘lagen’. Op die manier kan je je kledij doorheen de dag aanpassen aan de temperatuur.
 • wind- en waterdicht jack
 • fleece
 • hoofddeksel (hoed, pet, sjaaltje,…) ter bescherming tegen de zon
 • evt. zwemgerief
 • evt. handschoenen, muts en sjaal (afhankelijk van het seizoen)

 Diversen

 • toiletpapier en hygiënische doekjes
 • zakmes voor de picknick
 • evt. drinkbus (we vermijden liever het gebruik van wegwerpflessen)
 • evt. fluitje (handig in noodsituaties)

EHBO

In de handel zijn standaard EHBO-sets te koop (bijvoorbeeld Care Plus of Travel Safe), deze zijn vaak goedkoper dan wanneer je alles apart koopt. Stop het tasje in je dagrugzak zodat je het altijd bij je hebt mocht er tijdens de wandeling iets misgaan.

Hier nog enkele suggesties om je persoonlijke EHBO samen te stellen:

 • middel tegen reisziekte
 • ontsmettingsmiddel
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel tegen krampen
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • wond- en blarenpleisters van verschillende breedte (bijv. second skin)
 • elastisch verband voor ingeval van verstuikingen
 • steriel gaas en kleefband

 


Formaliteiten

Voor reizen in België volstaat je identiteitskaart. Ook kinderen jonger dan 12 dienen in het bezit te zijn van een identiteitsbewijs mét foto, aan te vragen op het gemeentehuis.

Bijkomende informatie kan je vinden op: http://diplomatie.belgium.be/nl (Op reis in het buitenland).


Wijzigingen

Anders Reizen behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief: