Oostenrijk - Stubaier huttentocht voor sportieve bergwandelaars


8 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »

Oostenrijk - Stubaier huttentocht voor sportieve bergwandelaars


8 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »

Oostenrijk - Stubaier huttentocht voor sportieve bergwandelaars


8 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »

Oostenrijk - Stubaier huttentocht voor sportieve bergwandelaars


8 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »

Oostenrijk - Stubaier huttentocht voor sportieve bergwandelaars


8 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »
Individuele reizen Oostenrijk
Deze uitdagende huttentocht in de Tiroolse Stubaier Alpen brengt de wandelaar tot ver boven de boomgrens door een stukje pure natuur: hoog-alpien gebied met ruwe bergen, talrijke gletsjers, watervallen en meren, vaak steil klimmend en dalend. Volgens kenners is dit een van de meest veelzijdige tochten die je in de Alpen kan ondernemen. In de prachtig gelegen berghutten word je hartelijk ontvangen. Deze tocht over niet altijd evident terrein is enkel  weggelegd voor ervaren, fitte bergwandelaars zonder hoogtevrees.
Aantal dagen: 8 dagen
Reisnummer: 20AT5STA
Reisdatum: Periode zelf te bepalen
Beschikbaar : Op aanvraag

Wandelniveau :

Natuur:
Cultuur:
Comfort:

Wat maakt deze reis bijzonder?

 • Zware hooggebergtetocht
 • Goeie berghutten
 • Spectaculaire etappes
 • Talrijke gletsjers en watervallen
 • Uitdaging voor geoefende bergwandelaar

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Deze reis scoort

8,8

15 Beoordelingen

reviews van klanten

De reis was echt super super mooi!

Jochen D. -

Zeer goed uitgeruste hutten, zeer goede ontvangst

Titje L. -

Algemene reistips

Dag 1 Neustift

Het Stubaital is ongeveer 35 kilometer lang en loopt tot aan de grens met Italië. Voor en na deze bergtocht verblijf je in het aangename daldorpje Neustift, vlakbij de Stubaier gletsjer.

Overnachting in een mooi en rustig gelegen hotel dat over alle faciliteiten beschikt om je goed voor te bereiden op de tocht.

Dag 2 Innsbrucker Hütte 2369 m

Een kabellift brengt je bijna 800 m hoger, waarna je nog 200 m verder klimt om van daaruit over een mooie balkonrand met zicht op het Pinnistal verder te trekken. Van bij aanvang is deze tocht al een uitdaging met een klim van 700 m naar de Pinnisjoch-pas en de Innsbrucker Hütte. 

Tocht van 10 km. Niveauverschil: + 1000 m

Dag 3 Bremer Hütte 2412 m

In een tijdspanne van 6 à 7 uren klim je vier keer 200 tot 300 m. Je moet immers over de 2511 m-hoge Pramarspitze. Je maakt vandaag ook herhaaldelijk kennis met zekerheidskabels en steunijzers.

Tocht van 11 km. Niveauverschil: + 800 m

Dag 4 Sulzenau Hütte 2191 m

Over uitgestrekte rots- en steenvelden, met zicht op prachtige gletsjers, bereik je de 2754 m hoge pas Simmingjöchl. Dalend en klimmend trek je verder, via de Nürnberger Hütte, naar de Mairspitze waar liefhebbers de 2780 m-hoge top kunnen beklimmen. Je wandelt verder over de 2743 m hoge kam om dan af te dalen via enkele mooie meren en over morenen (bergpuin aan het einde van een gletsjer) tot aan de hut. 

Tocht van 11 km. Niveauverschil: + 1000 m

Dag 5 Dresdner Hütte 2308 m

Een rustige dag met een klim langs de voet van de machtige Sulzenau-gletsjer en over het 2672 m-hoge Peiljoch naar de grote en luxueuze Dresdner Hütte. 

In de namiddag is er tijd voor wat rust of voor een tochtje met de kabelbaan naar het uitzichtplatform ‘top of Tyrol’; hier op 3210 m hoogte heb je een 360-graden panorama op de Stubaier Alpen, de Dolomieten en het Ortler-massief.  

Tocht van 4 km. Niveauverschil: + 900 m

Dag 6 Regensburger Hütte 2286 m

Een zware tocht van ruim 6 stapuren over enkele steile kammen, waarvan de Grawagrubennieder de laatste is. Via een spectaculaire afdaling bereik je een uitgestrekt rots- en stenenveld op de gletsjervoet. Via een groot moerasgebied kom je tenslotte bij de Regensburger Hütte aan. 

Tocht van 13,5 km. Niveauverschil: + 1000 m

Dag 7 Neustift

Terug naar het dal. Van bij de hut daal je naar ongeveer 1000 m. Af en toe wordt er ook wat geklommen wat het totaal afdalingen op ongeveer 1600 m brengt. Kort na de middag ben je terug in Neustift.

Tocht van 14 km. Niveauverschil: + 300 m / - 1600 m

Evt. kan je de Inn-bus naar Innsbruck nemen en de namiddag en avond doorbrengen in het prachtige oude centrum (Altstadt) te bezoeken.

Dag 8 Einde

Einde na het ontbijt.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Prijs

Prijs geldig in 2020

8 dagen / 7 nachten: € 665 per persoon


Voorschot: € 190 per deelnemer

Inbegrepen

 • logies 
 • 7 ontbijten
 • 6 picknicks (op de wandeldagen)
 • 7 avondmalen
 • infopakket met routebeschrijvingen in het Nederlands
 • originele wandelkaart op schaal 1/35000
 • Stubai-kaart
 • BTW

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis 
 • douches in de hutten (€1/30 sec.)
 • overige maaltijden 
 • evt. bagagevervoer
 • verblijfstaks: € 2,80 per persoon/dag
 • dranken
 • evt. verzekering

Toeslagen

 • Hoogseizoenstoeslag tussen 14 juli en 25 augustus: € 15 per persoon (voor 2 nachten in het hotel)

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.
 5. Bij boeking minder dan 3 weken vóór het vertrek (late boeking) wordt een dossierkost van 30 euro aangerekend.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Aantal deelnemers

Dit is een individuele reis zonder begeleiding.
Het minimum aantal deelnemers is 2, het maximum hangt af van de capaciteit en beschikbaarheid van de overnachtingsplaatsen. In bepaalde gevallen kan de reis ook door 1 deelnemer worden gedaan, mits hij of zij er zich van bewust is dat alleen wandelen in vaak afgelegen gebieden risico's met zich meebrengt.

Beschikbaarheid

De boeking van een reis op individuele basis kunnen we nooit meteen bevestigen. Er moeten vaak meerdere overnachtingsplaatsen en dienstenverstrekkers gecontacteerd worden om na te gaan of ze beschikbaar zijn op jouw data. Dit neemt tijd in beslag. Onbeschikbaarheid van een logies kan ervoor zorgen dat de datum moet verschuiven. Reserveer daarom tijdig je reis. Wacht steeds met het vastleggen van vluchten of ander vervoer tot wij je boeking bevestigd hebben.

Reisperiode

Deze reis is mogelijk in de volgende periode:
van 23 juni tot/met 29 september 2020

In het hoogseizoen zijn de hutten vaak snel volzet zijn (maar wie niet waagt, niet wint...).

In de zomer mag je je vaak verwachten aan mooi weer. Aangename dagtemperaturen en een stralend blauwe hemel zijn eerder regel dan uitzondering. Maar…in de bergen kan het weer vrij snel omslaan en kan de temperatuur nogal schommelen, met mogelijk grote verschillen tussen dag en nacht, tussen bergflank en dal, tussen wandelen in de zon of in de schaduw. Hevige wind en onweer kunnen altijd voorkomen, zij het eerder meestal in de avond. ’s Avonds en ’s nachts kan het sterk afkoelen.

Van einde juni tot eind september is de regio meestal sneeuwvrij, wat echter niet uitsluit dat er op sommige plaatsen toch nog sneeuwvelden kunnen voorkomen.


Heen- en terugreis

Met openbaar vervoer

Met de trein of de Flixbus naar Innsbruck Hbf. Met het openbaar vervoer is het Stubaital vanuit Innsbruck zowel met de Inn-bus  - er zijn twee haltes in het gehucht Milders - als via de Stubaital-spoorlijn bereikbaar. Voor een exacte uurregeling van de trein op jouw reisdata kan je terecht op oebb.at. Met de bus is het drie kwartier vanuit Innsbruck tot in Milders.

Met de wagen

Afstand Brussel - Neustift: ca. 850 km. Je kan je wagen de hele week parkeren bij het hotel.
Vanaf Innsbruck neem je de autoweg in de richting van de Brennerpas. Deze verlaat je in Schönberg om zo naar Stubaital te rijden. Het eerste hotel is gelegen in het gehuchtje Milders. 
Opgelet: in Oostenrijk dien je te betalen voor het gebruik van snelwegen. Dit doe je aan de hand van een vignet dat je aan de grens of in een benzinestation kan aankopen. 

Vervoer boeken

Je kan naar keuze zelf je heen- en terugreis boeken of dit via Anders Reizen doen. In het laatste geval maakt de heen- en terugreis deel uit van het totale reispakket, waardoor je kan genieten van enkele bijkomende garanties:

 • bijstand in geval van problemen met de vlucht/trein/boot;
 • terugbetaling van de prijs van het ticket wanneer de reis niet kan doorgaan door onvermijdbare en buitengewone omstandigheden (overeenkomstig EU Richtlijn 2015/2302, omgezet door de wet van 21/11/2017 betreffende de verkoop van pakketreizen, gekoppelde reisarrangementen en reisdiensten).

Bij aankoop van een vervoersbiljet via Anders Reizen, voor pakketreizen waarbij het vervoer niet is inbegrepen, worden volgende dossierkosten in rekening gebracht: voor vliegtuigtickets 30 euro per reservatiedossier, voor alle andere vervoermiddelen 25 euro per persoon en per biljet.


Niveau

 Klik hier voor meer uitleg over de zwaarte van de reizen.

Dit is een zware, uitdagende rugzaktocht die enkel geschikt is voor de geoefende bergwandelaar met ervaring op alpien terrein en die vrij is van hoogtevrees. Dagtrajecten van 6 à 7 u. Soms zijn er goede paden maar soms stap je ook over erg rotsachtig en moeilijk terrein en zijn er technische stukken met zekerheidskabels en steunijzers te overbruggen. Hoogteverschillen tussen +1000 m klimmen en 1600 m dalen.

Voor deze reis zijn GPS-tracks beschikbaar. Klik hier voor meer info over wandelen met GPS.


Gezien wandelen de hoofdactiviteit van deze reis is, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om aan deze wandelingen deel te nemen.

Bagage

Je draagt je eigen rugzak, wat verder bijdraagt tot de zwaarte van deze reis.

Afhankelijk van de drukte is het soms mogelijk om in de hutten bagagevervoer naar de volgende hut te regelen. Dit kan niet vooraf geboekt worden en is dus enkel ter plaatse na te vragen en te betalen.


Maaltijden

 • Ontbijt is inbegrepen
 • Picknick is inbegrepen op de wandeldagen (6x)
 • Avondmaal is inbegrepen

Je mag rekenen op degelijke en gezonde bergkost.


Logies

Je verblijft de eerste en de laatste nacht in een kleinschalig hotel**** met binnenzwembad, sauna en stoombad. Alle kamers hebben privaat sanitair. 

De overige 5 nachten breng je door in slaapzaaltjes van verzorgde berghutten. 


Reisuitrusting

Evidente spullen als ondergoed, t-shirts, ...die op elke reis meegaan, worden niet vermeld. Informatie over reisuitrusting in het algemeen en een lijst van buitensportzaken waar je als deelnemer aan een van onze reizen korting krijgt, vind je hier.

Bagage

 • trekkingrugzak met een volume tussen 70 en 100 liter

Schoenen & kousen

 • bergwandelschoenen
 • lichtgewicht schoeisel voor 's avonds
 • wandelkousen
 • getten (waterdichte onderbeenbeschermers

Verzorging

 • basic toiletgerief
 • 2 sneldrogende handdoeken
 • 2 washandjes
 • zonnecrème met hoge beschermingsfactor
 • beschermende lippenstift

Kledij

 • soepele (wandel)broek (handig is het afritsbare type)
 • wind- en waterdichte jas
 • regenbroek
 • fleece
 • zonnehoed of –pet
 • sjaaltje of buff (om de hals tegen de zon te beschermen)
 • handschoenen & muts 
 • badpak/zwembroek (enkel voor in hotel)

Diversen

 • lakenzak (in de hutten zijn dekens aanwezig)
 • wc-papier
 • zaklamp
 • evt. energierijke tussendoortjes (kan je ook in de hutten bijkopen)
 • evt. verrekijker
 • evt. wandelstokken
 • evt. oorstoppen
 • evt. verduisterend oogmasker
 • evt. kompas

EHBO
Stop je EHBO-set in je dagrugzak. In de handel zijn ook standaard EHBO-sets te koop. Hier enkele suggesties om je persoonlijke EHBO samen te stellen:

 • middel tegen reisziekte
 • ontsmettingsmiddel
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel tegen krampen 
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • wond- en blarenpleisters van verschillende breedte
 • elastisch verband in geval van verstuiking
 • steriel gaas en kleefband.

Geld

In Oostenrijk betaal je met euro's. Zorg dat je cash geld bijhebt tijdens de trekking voor de aankoop van drank en evt. snacks in de hutten.  In het dal kan je terecht aan de geldautomaat.


Formaliteiten

Voor reizen naar Oostenrijk volstaat je identiteitskaart. Wijzigingen

Anders Reizen behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief: